Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Huawei nevěří, že Tizen či Windows Phone uspějí

Zrovna od Hnujaweje to sedí...

Já zase naopak říkám, že pro Hnujawei není místo na trhu switchů, routerů, mobilních dat a antén... Hnujawei si může maximálně tak vyrábět svoje šmejdské telefonky se zprzněným Androidem.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si citovat tvá slova, která jsi napsal více než před rokem pod zcela jiným článkem zabývajícím se zcela jiným tématem - přesto jsou výstižnou reakcí na tento příspěvek:

„Ano mě by to docela vyhovovalo, když tu nebudu číst iracionálně negativní příspěvky. Ale pokud v tom budete pokračovat, tak nevadí, přežiju to. Poukazovat můžete, ba přímo musíte, pokud je něco v nepořádku, ale mám pocit, že tu chcete jenom šířit blbou náladu.“

http://diit.cz/clanek/kterak-americka-vlada-nakoupila-lajky-na-facebooku...

;-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel tentokrát podle mne netrolluje, mám na Huawei stejný názor, je mi líto, že je někdo vůbec bere vážně... Beze srandy.

PS: a tu nikdy do diskuze nepřispívám - můj druhý příspěvěk vůbec, ale nedalo mi to. Stejnej ksindl jako třeba TP-LINK, druhá věc je, že dělají jen Android - což samozřejmě zmínil jako položku k flame.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je milé, že se tolik zajímáš o moji osobu. Docela dost mi to lichotí.

Za tím, co jsem napsal před rokem si stojím a vlastně se to ani nevylučuje s tím, co jsem napsal dnes, jelikož to není iracionálně negativní a ani to nemá za cíl šířit blbou náladu.
Psát samé pozitivní věci také nejde. Já tedy nemám všechny komentáře negativní pesimistické, jako Boček, který neustále kvůli něčemu brečí, na něco nadává a nebo někoho uráží. Měli byste ho umravnit.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nemáš pravdu. To je stejné, jako dodávat pivo Ambrosius do Kauflandu, aby to mohli prodávat za 1,90Kč. Jistě, nikdy bych si to nekoupil, ale dokud ten pivovar bude dodržovat hygienické standardy a řádně platit daně, tak nevím, proč bych měl mít proti jeho existenci a produkci apriori nějaké námitky.

Pokud by mě někdo nutil to pít, tak by byla situace samozřejmě úplně jiná, ale i v tom případě se budu vyhrazovat spíš proti tomu, že mě někdo omezuje ve výběru piva, ne proti tomu, že někdo produkuje nepitné chcanky za korunu devadesát, které totiž navíc jistě své spokojené konzumenty v naší diskontní zemi mají - jinak by to neprodávali.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Sef spotrebni divize 3. nejvetsiho vyrobce telefonu a 2. nejvetsiho vyrobce bezdratovych siti na svete ti slapl na kuri oko :) Prozrad, je tim okem Tizen nebo WP?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale má pravdu... kdykoliv někde přijde na přetřes Huawei, tak to nikdy není zrovna pozitivní... Tudíž asi málokoho může zajímat, co si myslí nebo nemyslí nějakej strejda z Číny :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ruku na srdce, Huawei je naprosto průměrný výrobce průměrných telefonů. Spotřebák, nic víc. Ani se nedivím, že nemají koule na to uvést něco neprůměrného, nedej bože ještě s WP kde je garantována podpora po 3 roky, protože oni jedou na optimální poměr cena/výkon. V podstatě uvedou androidí polotovar, obalí to kusem plastu a prodávají - na aktualizace prdí, zcela ve smyslu sell and forget.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Dam si ruku na srdce a kludne poviem, ze P6 a P7 su dobre telefony. Ostatne kusy nepoznam tak nehodnotim. Ano je to stredna trieda za patricnu cenu. Je viac vyrobcov co robia tuto triedu a pytaju za to ovela viac penazi. Co sa tyka aktualizacii tak najhorsi su LG. Tam ak kupite telefon necakajte aktualizacie. Huawei nie je inovatyvna firma a preto mi pride docela rozumne, ze nechcu ist do maloobjemového OS. Potrebuju vyrabat a hlavne predavat to co frci. Oni iba "ladia" výrobok na svoj obraz a to im robi kseft.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to nezkusili, tak neřeknu. Ale protože to vyráběli, tak se o jen podělili o to, jak jim to šlo, to je vše. Nevím, proč by měli investovat další úsilí do platformy, která je podle jejich zkušeností prodělečná, uzavřená, největší výrobce v ní prodává za dumpingové ceny (je ve ztrátě) a oni s tím nemůžou prakticky nic dělat. Očividně je otevřený trh Androidu proti tomuto zajímavější i při své extrémní saturaci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ma ten pan od Huaweie pravdu a jsem rad, ze si to konecne priznali a zabalili vyrobu neprodejnych Windows Phone, aspon ted budou mit treba cas udelat poradne ovladace na jejich founy s Androidem na prvni pokus a nebude jim trvat rok a pul od vydani smartphonu nez konecne vyladi ovladace tak, ze ten Android zacne byt na jejich founu slusne funkcni. (Vim o cem mluvim, koupil jsem Huawei Horor 2 asi trictvrte roku po vydani a jeste dalsiho trictvrte roku jsem cekal na stabilni slusne vyladenou ROM, kterou navic vydali jen pro Cinu - nasli se dobrovolnici, kteri ji dodelali i pro Evropu - opatrili lokalizaci.)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, nedejboze aby jim prodal licenci treba i apple .... co by pak ti jejich "inzenyri" delali? WP by nasadili a nemuseli se o nic starat, zadne aktualizace, zadni nasrani zakaznici .... co by delala technicka podpora? By je chudaky museli vsechny propustit jak v nokii:o)))) Uz by jim zbylo jenom to oddeleni na vytvareni malwaru a spiclovani zapadnich zakazniku ..... ne, vlastne s uzamcenym bootloaderem by to ani na tech windows nebo iosu nenasadili .... takze i tohle oddeleni by museli zavrit .... uz by jim zbyl jenom jeden designer, co ty hruzy navrhuje, jeden clovek, co je vozi do foxconnu k vyrobe a treti CEO, ktery hlasa jak jsou jejich telefony spicka:o)))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Sranda je, že Huawei updaty nevydává ani pro ty své WP telefony. :-)

Jinak Huawei je výrobce především hardwaru, WP jsou prodejné jenom pod cenou, takže jejich sbohem a šáteček není nic, co by mělo být jakkoli překvapivé.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

WP8.1 je z mého pohledu OS lepší než Android... myslím že spousta lidí má jen špatnou zkušenost z minulosti a nebo trpí předsudky...

Mám Lumii 630DS a nezažil jsem jediný problém. za cca 3měsíce co jí mám. Předtím jsem měl androidí Samsung a ten se mi už druhý den rebootnul během hovoru... upřímě s originálním OS moc nefungoval... začal jakštakš makat až po flasnutí na Cyanogenmod to už se samovolně nerebootnul každý den, ale tak jednou za měsíc. Třeba konkrétně Samsungy jsou dle mého předražený telefony na úrovni různé čínské produkce.

Prodejné pod cenou? to neřeším, cenotvorba je problém výrobce ne můj... koupil jsem telefon mám HW, OS, navigaci s celosvětovýma mapama a balík office (nebudeme řešit produktivitu práce na mobilu, důležité je že to otevřu a mohu upravit) za 4k...

Android má klasické problémy masového OS pro miliardu různého HW... WP tím zatím netrpí a netrpí tím ani iOS (zatím dokonce i přes to, že jabka totálně ztratili směr kam dál...)

Takže dohromady pro mě 2 volby... iOS nebo WP

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Moje řeč. Já měl špatné zkušenosti s Windows CE v nějakém PDA, takže jsem o windows ani neuvažoval. Jenže Symbian a Android pro mě zkrátka nebyly dost spolehlivé a efektivní. Pak jsem předsudky odhodil a pořídil windows phone, v životě jsem s žádným gadgetem nebyl tak spokojený jako s Lumií.
Malá penetrace trhu mi starosti nedělá, kdyby dělala, tak bych nefotil už léta s Pentaxem. Ten má dlouhodobě ještě menší tržní podíl než WP a nijak jim to nebrání být konkurenceschopní a inovovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Celá léta jsem měl Android. Pak jsem přešel na Windows Phone, protože Lumia hardwarově srovnatelná s Androidím Samsungem je o čtvrtinu levnější.

Ze začátku to bylo peklo, zvyknout si na novou platformu, ale teď můžu říct, že bych zpět k Androidu nešel. Poslední dobou mi jsem měl dva vyšší modely Samsungů na vyzkoušení a ani tehdy mě Android nepřesvědčil.

S poslední aktualizací na WP 8.1 jsem maximálně spokojený.

Je mi jedno, co budou fanatičtí Androidisti žvatlat, já se s nimi hádat nebudu. Mě můj WP vyhovuje a k Androidu se vrátit nehodlám. Není k tomu důvod, naopak bych si pohoršil.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je mi jedno, co budou fanatičtí Androidisti žvatlat, já se s nimi hádat nebudu.

Děkuji za tento tvůj závazek. :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ani se nedivím. Jsem fanda a zastánce WP a ani mě nenapadlo si ten jejich výtvor koupit. Proč taky, když se od Lumie lišil prakticky jen horší cenou a podporou?
Až se huhlavejm přestane dařit s androidem (protože jiní číňani to uměj líp) tak třeba ještě obrátí.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Zlaty windowsy, ja to rikam furt.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kupa odborniku koukam ;-))

Predne, skoro cela CR jede na BTS Huawei ... ba co vice, skoro cela Evropa a prosazuje se i v USA.

Popravde Errichson po presunu vyvoje do Indie zacal dpodvat SW na SMS, ktery vubec nefungoval a zachranovala to jedna ceska firmicka, ktera jim psala svuj .... takze asi tak k jinym vyrobcum ;-)))

Takze to, ze Huawei je ted svetova jednicka v prodanych BTS a infra pro mobilni site uz vime, brani se USA, ale tam je to nacinalni, neco ve smyslu, prece nenchame padnout AT&T ... beztak uz maji kupu modulu od Huawei ;-))

Ted k mobilum, kola ma jeden uz pres 3 roky a je OK, teda je zastaraly .... odinstalujte FB a prestane vam zrat baterky a neco vydrzi ;-)))

Kdo tady tvrdi, ze je kupa HW je hlupak a blb, neboy nic nevi a placa ... ne v mobilech je jen par HW, vetsina vyrobcu jen sklada jiz hotove desky k sobe a ty posklada ... treba tam da lepsi chop na fotak od SONY etc. ... takze zase takova dzungle to neni, mnoho mobilu je venitr uplne stejnych, lisi se jen v pridavnych deskach, casto ani to ne ;-))

Jako clovek, co dela ve velke firme, jsem zacal propagovat mobily z Ciny a vyznam se v nich, proto mam taky cinsky mobil, keru se do CR ani nedodava. Mi kolego ve zacali brat ve velkem, takze mame stovky mobilu jako Lenovo, Jiayu, Zopo, ZTE, THL atd az po fake mobily vpozdrech napr. Samsungu ... i ten huawei.

Huawei je kvalitni firma, co se mobilu tyce, dela jak lowed, tak lepsi tridu, kdo tvrdi opak je nemel, nebo mel jejich uplne 1. kousky, ale jako kazda firma se vyvijeji.

To jak poslal M$ k sipku jim chvalim, Nokia to neudelal a M$ ji vytuneloval, oni se teda nedali a forkli do Jovla, coz je ted nejpopularnejsi Skandinavsky telefon, kazdy Fin rika, ze si jej koupi, aby podporil domaci firmu.

Huawei je jednicka v prodanych telefonech, proto za nim taky M$ sel, asi tezko pujde za JIAYU ... ktera jim ani neplati poplatky z androdu pod heslem NASR* maximalne vas tak nasekame do nudli.

Cimz bych zde chtel i rict, ze poplatky M$ za android se vyresi samy, vetsina lidi si dnes kupuje mobily primo z Ciny .... mam vzorek nekolika tisic IT lidi ;-)))

Mame i lidi, co maji Windows phone, zajimave je, ze nefungovali v korporatni sfere ;-)) LOL neco jako VPN ee ... ale uz to vyresili ... winphone je pro nenraocne lidi, neni pro to skoro nic, ale kdyz uz ted funguje VPN a cte to i emaily je to v poho, volate, pisete SMS, ctete emaily, browsite a uz z toho muzete udelat i tetering pro notebook ... komu to staci, je spokojen, mi to nestaci, takze mam android a jsem taky spokojen ;-))

Jo uspesnejsi nez WP je FirefoxOS .... ten se aspon nasazuje na levne mobily, takze primo konkuruje WP ... tedy kde neni treba aplikace a staci mene RAM i slabsi procak ...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"winphone je pro nenraocne lidi, neni pro to skoro nic" a to jste sebral kde?

Můj přechod z androida na WP8.1 = na Store jsem našel všechny aplikace co jsem měl na Androidu... Kontakty? jen jsem v systému nastavil Google account a kontakty se mi natáhly sami..

Spousta lidí trpí zkušenostmi z minulosti které jsou dnes pasé (viz vaše zmínka o VPN. a ruku na srdce první androidy nebyly v tomto směru o nic lepší... kdo pamatuje třeba Dell Streak a jeho Android v 1.3 :-) ) a nebo mají z nějakého důvodu problém s logem Windows.

Co se týče čínských telefonů vs. značkových tam si dovolim souhlasit... je to stejná škatule akorát když je na tom SAMSUNG je to 3-5x dražší.
Otec má ZOPO ZP700 a je spokojený... ale úplně komfort to není... změna velikosti písma? systém z číny to neumí a musel to řešit extra aplikací!! ve WP je to otázka pár kliků...
Další docela rozdíl v GPS... Lumie má podporu jak GPS tak GLONASS a mám lock za 5s... ZOPO tak 20-30s a je zde znát i solidní rozdíl v přesnosti.
Dost pozorovatelný je i rozdíl v plynulosti telefonů... android má někdy "špatný den" a není tak svižný jako obvykle, prostě si občas z člověka vystřelí a courá se... u WP se mi to zatím nestalo.
Výdrž baterie? Lumie se svou 1500mAh vydrží cca 2,5 pracovního dne, když volám hodně tak 2... a nemusel jsem kvůli tomu rootovat systém abych vyhodil deb..lní aplikace jako FB, twitter apod které se na nic neptaj a dělaj si co chtějí... To bylo taky asi to co mě nejvíc štvalo... aplikační bundle plný zbytečných a pro běžného uživatele nezničitelných aplikací.

WP není dokonalý systém (třeba mě irituje systémové menu napřeskáčku), ale to není zdaleka ani android.
Je to můj pohled ale mobil s androidem nebyl zdaleka tak bezproblémový jako je nyní WP. Hodnotit verze WP před nynějšími 8.1 nemohu protože jsem neměl možnost vyzkoušet.

PS: měl jsem předtím celkem 3 telefony s Androidem a i iPhone.

Jo a Huawei a BTS... no to jste taky zapoměl říct že polovina jejich produktů vznikla revezním inženýrstvím a že důvod proč jsou tak rozšíření je hlavně CENA... výzkum zaplatí CISCO, SIEMENS pak přijdou šikmáči udělají copy copy fouknou to na trh za polovinu ceny a úspěch je zaručený...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Z vlastni zkusenosti ;-))
VPN: no ale je resim dnesek, ze zatimco android uz to par let umel, WP ne ... a neumel ani tetering, kdyz tak jde udelat VPN na NB ... kdysi na to se nehraje, ale ted uz to jede ;-)) ... ale byly zde 2 reseni, v jednom vse fungovalo ve druhem ne ;-))

Ke GPS, pokud je mobil z ciny, je treba upravit tu tabulku, jinak se pripojuje do Ciny, je na to i aplikace ;-)) ... je to na vsech forech, evropske verze romek uz to resi, nebo jsou na to i patche ... ale jak rikam, saci bud appl. nebo editace souboru s GPS

Mi vydrzi tel 10dnu ... 3.000mAh baterka, je hedn rootly, upgrade se dela pres aplikaci, je tam i supersu, prisel skoro cisty, zadny balast.
Ma to 4 jadro, 1GB ram, 2simky, jde tam dat mSD, IPS display, gorila glass ... a stalo to 4.000 co vice s prat ;-))

Moje aplikace na WP 100% nejsou, M$ si asi nepreje, abych si nahraval veskere hovory, fuckoval GPS pozici, znemoznoval aplikacim to ci one, nebo se hrabal v OS ... napr jsem se dozvedl, ze fotit bez zvuku z mobilu je nekde v USA nelegalni ... tak jsem si to predelal ... nastavit to nelze, jednu appl jsem si prebalil (mela zvuky v sobe) a druhe jsem upravil soubory ... ne WP neni pro me .... a neni ani pro vetsinu lidi.

A ano, mam i PDA s WP6 nebo jeste 5.x nevim, bezela mi na tom GPS, 100x slabsi Palm Thungstn T3 bezel mnohem rychleji ;-)) ... kdyz mu dosla baterka, appl mi to obnovila, kdyz dosla kolegovi, neobnovil nic a jeste musel upgradovat OS a pak vse znova ... LOL ... ja mel ale na PDA inerni FLASH, ktera zustane 2GB + kartu ... takze OK ... a ano, doslo uz i na cisteni registu a cache, ac jsem tam vlastne nic nedelal ... stacil TomTom ... ptotoze tmp soubry jsou v nejake obskurne male ram ...

A vzpominam si, kdyz reditel rozflakal Windows Phone o zem, nez to zvedlo, kdyz hybl klavsnici, tak se to 3 sec obracelo ... pak 3 zpet, aby slo vubec prijmout hovor ... pote vzal rozkrapany tel, sel k operatorovi a rekl, chci hloupy telefon nokia ... a prendejte mi SIM prosim ;-))
No WP uz sando dostal, pros* ji a lide jim ted nevri.
Windows ma spatnou povest i na desktopu, serverech, takze se lide poohlizeji po necom, co nedela M$ ... jen malo uzivatelu MacOS ci Linuxu na svuj OS nadava v takove mire, jako uzivatele windows ;-)) ... takze si pak logicky koupi tablet od Applu nebo s Androidem a mobil taky ... i kdyby mi jej M$ daval zadarmo, tak jej nevezmu, leda by na to sel nainstalovat android ... takze spatna zkusenost je jedna vec, ze uz to ted funguje je pravdou, ale uzivbatel uz jsou JINDE ... a proc by prechazeli ... oni uz presli ... a ted jeste Samsung odmita platit M$ a cinani M$ za android neplati a platit nebudou ... takze M$ bude jiz v mobilech ve ztrate .... a Huawei to vi, jakozto nejvetsi vyrobce mobilu na svete jim proste rekl NE, jedine ze by zacal byt popularni ... a ted zjevne neni, tazke par lidi ma WP, jsou stastni, ale jini se k nim nepridaji, funguje i Andorid a je levnejsi, funguje i Apple a ten dostanou od operatora ...

V USA nechteli lide WP k pausalu ani zadarmo ... az takovou ma popularitu v USA a radeji si proplatili za Samsung, LG nebo iPhone ... byla to slusna kauza kterou resili i novinari ...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

no ale váš komentář ukazuje že stále řešíte co bylo... to bych já mohl říci že Dell Streak s androidem 1.3 byl tak na ho...no že mi nešlo se připojit na polovinu wifi sítí ke kterým jsem to zkusil... dneska už to taky na androidu maká...

Já nikomu neberu že mu více vyhovuje to či ono, každý máme jiné potřeby. Přijde mi ale že vámi popisované věci využije asi tak 0.00005% populace.

Androidí tethering ještě relativně nedavno nebyla žádná pohádka, stabilita nebyla zrovna předností těchto systémů... dnes už je to taky opraveno.

"Ma to 4 jadro, 1GB ram, 2simky, jde tam dat mSD, IPS display, gorila glass"
- Lumia 630 je QuadCore, 512 RAM (ale WP chodí rychleji nebo srovnatelně jako Android s 1GB RAM - a k tomuto dochází i nezávislé recenze), Gorilla Glass 3, GPS/GLONASS, solidní display (žádný super duper ale v pohodě), 2x microSIM, překvapivě kvalitní zpracování (ostatně původní Nokia neměla ani tak problémy s HW stránkou jako spíš nezvládly kvalitní OS) zdarma MS Office HS, zdarma Here Drive+ s mapami celého světa (dají se stáhnout i jako offline verze, mám tam ČR a SR) - cena 4.190,- co víc si přát

"Ke GPS, pokud je mobil z ciny, je treba upravit tu tabulku..."
- proč bych to měl proboha vůbec řešit? zkuste říct nějakému BFU "to si jen vlezeš sem a přepíšeš si tabulku"... na WP mi to udělá lock prakticky ihned a dělat jsem proto nemusel zhola nic.

10dní výdrž u SF... tak mě s tou 1500vkou taky vydrží 4dny když mám volno a netelefonuju... můj bežný den vydrží 2dny bez problémů. Používám obě SIM (služební/soukromá).

To o šéfovi jsou už věci jak říkám dávné minulosti... to se můžeme opravdu bavit o androidu v1.xx a tam by to byl taky dloooouhý seznam problémů.

WP8.1 je dle mého výborný systém a pokud někdo nevěří at to zkusí a uvidí sám.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"jen malo uzivatelu MacOS ci Linuxu na svuj OS nadava v takove mire, jako uzivatele windows"

Tak pokud vím tak na Wokna nadávají spíše ti znalejší... běžný user ani ne... je fakt že NEW STYLE UI na desktopu je chujovina, ale zase na tabletech a vůbec všem patlacím to najednou dává smysl. Windows servery tam by se mě kolikrát taky krve nedořezal.

Linux - uživatelé na něj nenadávájí proto že jich je malé procento a pak proto že jsou to většinou lidé znalý PC problematiky a umí si poradit. Neviděl jsem moc BFU co si chválí Linux a povídají jak je Win na prd...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

BFU je rád že je rád.

Osobně bych Windows bez svých AutoHotkey scriptů ani nemohl používat... Respektive interaktivita oken je totálně useless.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No a appl, proto mam cinu ;-))
prisle mobi pro inteligeintni lidi, nic tam nebylo ;-)) jen rozumny zaklad, rootly, super su ... kdo nic nechce, muze pouzivat, kdo che FB, byla k tomu brozurka pro blbe ;-))

Nemusel jsem delat nic, jen jsem radeji upgradoval OS, stahl jsem si aplikaci, pustil, dostal upozorneni ze vse smaze a pak mu rekl, ze nechci pouzivat interni malou pamet, ale moji SD kartu ... tak ma z interni jen cache ;-))

Na GPS me upozornila i ta aplikace s tim, ze mi to bud fixne na EU, nebo ze si tom mam upravit.

proto jsem nechtel samsung, spise bych si vzal google nexus (HW od LG) ... taky cisty ... ale ta cena, 4.000 v dobe, kdy to stalo tak 16.000 ... no neber to ... uz ho nejaky patek mam, mam starsi model mobilu ... az mi nebude vyhovovat koupim dalsi JIAYU ... libi se mi ;-)) ... a hraju na tom i hry ;-)) treba FIFA ... mam i TiatniumBackup Pro na zalohovani a jine veci ;-))

Jsem 100% spokojen a taky jsem nic nemusel resit, mobily z ciny si uz kupuji i sekretarky, je co jsem jim ukazal DX.com ... zaruka je 1 rok, postovne do UK stoji 200kc ... a popravde, kolegove ted koupili mobily za 2.500 ... ta cena je tak nizka, ze proste koupi novy ... ja uz mam mobil po zaruce ...

Jo a Wp je shit, je to ROHS, tedy nema olovo, ja mam neROHS tedy s olovenou pajkou ... jsem totiz ekologicky, mobil mi pak vydrzi dlouho a moralne zastara ;-)) ... a na tezko kovy s* dam to pak do elekto srotu ... ale nejdrive asi vykucham display pro raspbery pi ;-)))

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Jo a Wp je shit, je to ROHS, tedy nema olovo, ja mam neROHS "

Tak toto je hláška století...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Podla poctu smajlikov by som tipol ze to je cele vtip

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Že Huawei nedokáže poskytnou byť jen náznak jakékoli podpory pro telefony, to pochopím. Ostatně telefony jsou jenom spotřebáky, které se stejně po chvíli vyhazují (bohužel).
Ale nepochopím to u jejich enterprise zařízení, kde je podpora opravdu tristní. Schválně, pouč mě, na koho se obrátíš, když se ti podělá tvůj switch od Hnujaweje, který jsi před týdnem s velkou pompou koupil?
V ČR má Hnuawei jenom skladníky, podpora žádná. Takže se obrátíš na svého dodavatele, který ti ho vyreklamuje ve 30 denní lhůtě. To, že ho potřebuješ nahradit, protože byl hlavním prvkem kritické infrastruktury nikoho nezajímá, nazdar, řeš si to jak chceš.
To je neakceptovatelné. Na podporu si ani nenajmeš nějakou externí firmu, protože ti všichni víc, o jaké šmejdy se jedná.

Jediný důvod, proč uspěly BTS od Hnujawei byla cena. Technologicky jsou zaostalé a není se čemu divit, když těžištěm vývoje u Hnujaweje je kopírování cizích technologií.

Poslední dobou mě začala bavit samolibost Hnujaweje, když začal ty samé šmejdy prodávat za ceny srovnatelné s kvalitní konkurencí.

Ale oni všichni, co si nějaký ten Hnujawej koupili brzy vystřízliví a po tom, co sečtou dodatečné náklady na ten "levný" prvek se vrátí k osvědčené kvalitě - Alcatel-Lucent, Cisco, Brocade, HP, Juniper, Ericson, Nokia...

PS: Ačkoli jsou mobily spotřebáky, tak se najdou i slušné firmy, které opravdu podporu mají. U Androidu je situace většinou tristní, ale najdou se i firmy se vcelku dobrou podporou, u kterých bych to nečekal - Xiaomi. Windows Phone má aktualizace řešené přímo špičkově. Nejste odkázáni na libovůli výrobce telefonu a aktualizace pravidelně dostáváte.
WP 8.1 je přímo nabitý funkcemi.

Navíc jsou Nokie levné, protože o ně není zájem. Chytrý člověk zbytečně nepříplácí za Android, když může lepší Windows Phone.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když je podpora WP přímo špičková, tak mi vysvětli, jak je možné, že WP od Huawei nebo HTC aktualizace buď nedostanou vůbec, nebo o rok později? A nebavím se o 7.x. Ruku na srdce, ale aktlualizace fungují jenom u telefonů MS, takže to můžeš srovnat rovnou s Nexusem a najednou je to prašť jako uhoď.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vám na WP stačí aplikace kontakty, pak jste velice nenáročný uživatel a WP vám sedne na míru stejně jako iOS - na ten ale zřejmě nemáte finance.

Porovnáváte originální Lumie a zkopírované krámy ZOPO s ořezanými chipsety. To není žádný plnohodnotný Android. Ano, GPS tam trvá 20-30sec, s normálním chipsetem u Samsungu 4-5 vteřin stejně jako u vaší Lumie. Měl byste si něco o těch M-xxxx čipsetech něco přečíst na netu.

To samé, mne Galaxy s3 vydrží 2 a kousek dne. Záleží co vám běží na pozadí a jak máte telefon optimalizovaný.

V kostce - jste průměrný uživatel, nevyžadujtete od telefonu téměř nic kromě SMS a telefonování. O nějakém ZOPO a Hnujawei šmejdu tu prosím radši ani nemluvte. Nemáte ani páru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Pokud vám na WP stačí aplikace kontakty"

1) asi by se to chtělo naučit číst...nikde nepíšu že mi stačí aplikace kontakty ale to že jsem na store našel všechny aplikace co jsem měl na androidu a kontakty mi WP stáhl sám z Google účtu... a ano vím že polovina QC mobilů má ten stejný Mediatek chipset a nebo obdobné jako ta Lumie... Praxe je ale praxe a papír je papír...

Stejný ntb vám v win taky vydrží o něco déle než v Linuxu, je to proměřený fakt... protože Linux neumí defaultně plně využít všechny úsporné režimy CPU. A ano můžete si to vytunit... ale už to musíte aktivně řešit...
Pokud se tady bavíme o majoritách uživatelů pak vám mohu v klidu říci že to nebude řešit ani jeden "běžný" uživatel.
U samsungu se mi nestalo že bych měl GPS lock za 5s... může se to model od modelu lišit, můj Galaxy to prostě nedal...
K baterce... výdrž plus minus 2 dny je standard u SF... a ani se nijak nesnažím Lumii v tomto vyzdvyhovat... ale pohádka o 10ti dnech výše...
A na iPhone samo mám, když už chcete hodnotit lidi podle nadutosti šrajtofle... jen mi přijde bláznovství dávát za mobil 10-15k když mobil za 4k dovede 95-99% věcí úplně stejně... na co? abych chodil za kamarádama a chlubil se že mám to samý za 3x vyšší cenu a v hezčím balení?? tak to už mě přešlo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, například bez aplikace Tasker a SetCPU bych se neobešel. Jsem schopnej po dokonalém vyladění telefonu, s 4hodinovou synch emailů a půlhodinou prohlížení webu v Opeře Mini dosáhnout 3 dny na jedno nabití. Samozřejmě custom Syriah kernel a Criskelo ROM.

Nějaké vaše kontakty jsou mi jasné, že jste to tak nemyslel, ale pochybuji, že jste byť jen slyšel výrazy například z mého předcházejícího odstavce ;).

GPS venku na otevřeném prostranství na Galaxy S3 šlape opravdu v řádu pěti sekund od zapnutí GPS. Mediatech chipsety jsou na tom s GPS velice špatně. V autě naprosto nepoužitelné.

"Stejný ntb vám v win taky vydrží o něco déle než v Linuxu"

Tady jsem přestal číst. S BFU si opravdu nemám co říct.

Přeji vám hezký zbytek dne.

PS: na uživatele Izak nemá smysl reagovat, počet smajlíků, gramatika a další nesmysly v jeho příspěvcích mluví za vše. Troll detected

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Drtivá většina userů si do telefonu nainstaluje maximálně FB, Pou a podobné kraviny (a do menu aplikací prakticky nevlezou, tj. i ten android používají jako svým způsobem dumbphone), takže hlášku o telefonním seznamu považuji za validní. Nicméně vše je právě o tom aktivním přístupu, a ten je málokdy k vidění. Většina se spokojí s defaultem, pokud to jen trochu funkčně vyhovuje. A v tomto ohledu je Android pozadu. Jednak nemá default, tzv. "čistý" android je minorita. A každý výrobce si to matlá po svém, což vytváří docela zajímavý úkaz ne zcela konzistentního UI, které pak činí uživatelům potíže při přechodu (btw, bájná je třeba cloudizace u HTC, které se snaží nutit uživatele k tomu, aby u něj zůstali). Proti tomu přináší WP unifikované prostředí, které možná není designově dokonalé, možná má ještě dětské nemoci, ale je postaveno v základu ergonomicky a s důrazem na primární funkci, tj. telefonování, což Android nikdy nebyl. Pokud máš pocit, že telefon se musí tunit, rootovat a konfigurovat do bezvědomí, prosím, ale označit někoho jako "nenáročného" uživatele jen proto, že používá z tvého pohledu "málo aplikací," je dle mého úsudku krátkozraké a svědčí o určitém druhu fachidiotismu. Co když náročnost uživatele tkví v důrazu na vysokou spolehlivost a rigiditu UI?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.