Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Dostupnost iMac 27” s 5k retinou pokulhává

Řadě zákazníků, kteří si chtěli objednat nový iMac s 5k obrazovkou, dorazil od Applu omluvný mail, podle kterého není možné pro „neočekávané zpoždění“ zpracovat objednávku v termínu…

Nová generace All-in-One počítačů iMac byla uvedena před měsícem a přinesla hned několik zajímavostí. Je to hlavně retina panel o 5k rozlišení se 27” úhlopříčkou, nový OS X Yosemite a nakonec Radeon R9 M290X s GPU Tonga. Apple tradičně nabízí několik předkonfigurovaných sestav, které lze za příplatek a několikadenní prodlevu dovybavit hardwarem na přání (teda tím, který je na výběr v online konfigurátoru).

Ani po měsíci od uvedení ale není úplně jednoduché nový iMac sehnat. Respektive jak v kterém provedení a jak kde (k tomu se ještě dostaneme). Ve svém online shopu nejprve Apple prodloužil dodací lhůty na 2-3 týdny. Poté ještě dorazil zákazníkům, kteří si sestavu objednali, e-mail, podle kterého se z důvodu „neočekávaného zpoždění“ dodání zdrží ještě o dalších 5-7 dní. Ve výsledku to znamená, že objednávka může být vyřízena až 2. prosince, což by znamenalo až měsíc navíc oproti datu původně uváděnému na webu.

Zvláštní na celé situaci je především to, že v kamenných Apple Store jsou nové iMacy ihned k odběru a rovněž je možné, že e-mail o zpoždění zřejmě nedostali všichni zákazníci, kteří jej objednali. Buďto Apple primárně zásobuje kamenné obchody (vyprodaný Apple Store přecijen působí hůř než poznámka o delší dodací lhůtě na webu), nebo zdržení působí pouze určitá komponenta, která není ve všech sestavách, ale pouze v některých specifických konfiguracích.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Dostupnost iMac 27” s 5k retinou pokulhává

Čtvrtek, 20 Listopad 2014 - 22:50 | JVc | On si pro to jel osobne a protoze si s sebou vzal...
Čtvrtek, 20 Listopad 2014 - 14:55 | trodas | I tak mi to přijde jako celkem dlouho, za tu cenu...
Čtvrtek, 20 Listopad 2014 - 09:20 | Fotobob | Možná v Americe nejsou zvyklí na to co je v...
Čtvrtek, 20 Listopad 2014 - 00:53 | mpe | Já jsem objednával minulý týden (built to order...

Zobrazit diskusi