Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel chystá bundle, k procesorům Core i5/7/8 9xxx rozdává hry

Čakal som že v zozname bude niečo ako DOOM Eternal a nie 5 ročný Dungeons 2 ktorý sa nedávno predával na GOGu za 5€.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Čekat že Intel ti dá hru za 50€ gratis k tomu co teď v procesorech nabízí to máš docela smysl pro humor.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Za ty prachy, to by měl dát klidně i hru za 60€.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To by nebyl Intel ti už pár let jen zvyšují frekvence na starých procesorech a vydávají je za nové aby na tom co nejvíc vydělali bez námahy.
Zabavné je na tom to že si myslí to můžou dělat pořád on to vždycky někdo koupí za draho.
Proto ti dají hru za 5€ aby náhodou neprodělali.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Udělám něco pro Intelfanatiky v čele s OBRem a Vlčkem a koupím procesor od konkurence. Pokud to udělá každý z nás, tak donutíme tuto procesorovou hydru zlevnit a zlevní i AMD. Dokážete si představit, kdyby AMD nebylo, tak by Intel musel prodávat za mnohem nižší regulované ceny :) , protože by nebyla konkurence a ceny by nařizovaly úřady.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale nedonutí.... nakonec četl jsi před víkendem OBRovu novinku o tržbách Intelu *v původní verzi*? :))))) (včera tam ještě byla nakopírovaná v diskuzi)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Škoda že jsem to nečetl... Je někde ještě ta původní verze?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na onom webu, je k tý novince (nezvykle obsáhlá) diskuze a jistý "zubrum" to tam nakopíroval. Stále to tam je. Enjoy ;)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Čekal jsem hodně, ale tohle byla fakt síla :)
Obermaier je evidentně nemocný a už dávno nic psát nemá. Majitele PCT vůbec nechápu, že takového magora nechají psát o čemkoliv.
Ještě by sem teď mohl zase naběhnout Adams a začít poučovat zdejší redaktory o tom kde dělají chyby a jak správně psát o HW. Kdybych byl součástí něčeho jako PCT tak chodím kanálama po tom co předvádějí.
Vždyť ten ňouma OBR je uplně diskredituje.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

ale rozpoutal diskusi, lidi se tam vyjadřují a onen web má příjem z reklamy. A o to jde.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V konečným výsledku kontraproduktivní. Zatímco dříve jsem tam chodil pravidelně zvědav na novinky, dneska tam zabloudím jen náhodou.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt pacient.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

to vypada, ze Obr vynechal medikaci :-) ale nechali mu pristup k netu.. :-D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Kolik je panu Obermaierovi? Podle té škodolibé radosti bych ho tipoval na 13 let. A nějaký AMDčkař do něj musel strčit na chodbě před třídou a doteď to nemůže rozdejchat.
Neuvěřitelné, že nějaký člověk dokáže vypilovat svou averzi a hloupost na takovou úroveň.
A to, že mu to tolerují, to mě nepřekvapuje. Bulvár naopak na podobném stylu staví.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To jsou právě ty z našeho pohledu nezákonné z pohledu Intelu zákonné smlouvy, kterými si zavazuje a korumpuje společnosti a velkoobchody k odběru minimálního množství(nevíme kolik) CPU a znevýhodňování konkurence těmi co tyto smlouvy podepíší. HP i DELL jsou s Intelem na nože, protože musí odebírat zastaralé a žravé procesory a nemohou se ze smluv vyvázat, proto je situace jaká je.
Původní verze je někým zkopírována přímo v diskusi pod OBROvými blitky se souhlasem Vlčka.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jo, díky, už jsem si všiml...
Taky čekám na laptopy a desktopy DELL s AMDčkem a ono furt nic, i když do obchoďáka DELLu rýpu snad každých 14 dní tak se nic neděje :) A musím uznat, že je docela držák teda, ještě mi nepřestal odpovídat :-D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Keď od Dellu chcete v našich končinách niečo tak sa musíte obrniť trpezlivosťou a oni Vám dodajú.

môj služobný Vostro 3300n (n = namená no Windows, u nás s FreeDOS, AUT s Ubuntu) sa kupoval v roku 2011 tak, že prvý dopyt bol v marci(březnu) s objendnávkou máji (květnu) a dodávka bola v auguste (srpnu) s tým že to v Dell-i nedeli faktúrovať bez Windows a museli faktúru antedatovať, lebo ju vedeli vystaviť až októbri (řijnu- asi 2. alebo 3.) a ten model sa mohol predávať od 14.3.2011 do 31.8.2011.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nedalo by se to sem nakopírovat ať nemusím na PCT chodit a zvyšovat jim návštěvnost? :) Nebo nějaký screenshot na úložiště ať není diit obviňováno z "pirátství".

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jestli za to dostanu BAN, tak za to můžeš ty! :)))))))))
ZDROJ : https://pctuning.tyden.cz/index.php?option=com_pctlongblock#59851

AMD má výhodnější CPU, nikdo je ale nechce!
Výsledky Intelu jasně ukazují, kdo je tu stále pánem. O procesory AMD je nulový zájem.

Výsledky Intelu Q1/2020 byly hodně sledované, byť ještě neodráží plně katastrofu trhu s nadcházejícím kvartálem s "Covid-19". Přesto se čekal propad, Intel ale ukazuje, že jeho pozice je silnější než mnozí čekají. Sny pár dětí, kteří si koupili za kapesné Ryzeny, a tím si mysleli, že AMD vstává z popela, se ukázaly jako liché. Prodeje pár levných procesorů fandům bohužel nestačí. Výhodné totiž neznamená lepší, a trh to stále tak nějak tuší. I přesto, že Intel už skoro dva roky nedokáže dostatečně zásobovat trh, neustále roste. Nechci se dnes věnovat detailně výsledkům Intelu, proto jen krátce ..

AMD má výhodnější CPU, nikdo je ale nechce!

Výsledky Intelu za Q1 zhodnotím jen několika větami. Tržby 19,8 miliard USD, meziroční nárůst 23 procent. Marže 60,6 procent, nárůst o 4 procenta. Čistý zisk 5,7 miliard USD, o 42 procent víc než vloni. To jsou opravdu brutální čísla. Pokud se podíváme na jednotlivé divize, Intel živí v podstatě tři. Osobní počítače, Data centra a překvapivě výroba pamětí. Tržby z osobních počítačů rostly jen o 14 procent, Data centra o 43 procent. U těch se chci zastavit.

Všichni víme, z těch "správných informačních" serverů, že serverové procesory AMD jsou lepší, výhodnější, výkonnější, levnější a zkrátka milionkrát lepší než Intel. Přesto je nikdo nechce, co za tím je? Je za tím setrvačnost trhu, nebo snad podplácení ze strany Intelu? Možná. Hlavně ale AMD neumí své produkty prodat, protože cena nehraje vždy prvořadou roli. Jen naivní teenager si může myslet, že správce cloudu s milionem počítačů, kdy má vše nastavené, ošetřené a spravované pro jednu platformu, přejde na druhou. To se neděje a nikdy nestane. Než AMD pronikne do těchto kanálů, já budu v důchodovém věku. A do té doby Intel zvládne výrobu menším nodem a svůj současný hendikep dožene. AMD nemá kam jít, architektura je zastaralá už teď, frekvence jedou nad optimální limity. A bezhlavé přidávání jader nikam nevedlo, jak ukazuje trh. Z toho mají radost opravdu jen teen-youtube-stars.

Intel navíc potvrdil svou strategii s uváděním novinek, kdy nová architektura přijde za pár měsíců. Prognózy na další kvartály jsou nejisté. Spousta firem, malých, středních i gigantů má nyní zcela jiné starosti, než nakupovat hardware. To se velmi významně podepíše na číslech, dokonce očekávám AMD v rudých číslech, nebo s minimálním ziskem. Také Intel a Nvidia bude hodně zklamaná z výsledků Q2. Snad bude Q3 už lepší.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tak až takhle hustý jsem to nečekal :D Ten člověk fakt není normální. Musí teď určitě každý večer před spaním plakat do polštářku s logem Intel!

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Že je až taký kokot som netušil.
"Jen naivní teenager si může myslet, že správce cloudu s milionem počítačů, kdy má vše nastavené, ošetřené a spravované pro jednu platformu, přejde na druhou."
Tu nejde o staré, ale o budovanie nových, pretože nikto nebude svoje funkčné centrum prerábať za chodu. Kto ale pôjde stavať, nové cloud, server hosting, compute hosting centrum, tak sa najskôr pozrie na výkon a počet jadier (tam Intel zaostáva). A pokiaľ do 1U dáte viacej jadier, tak proste AMD vyhrá na plnej čiare. Cena tiež nižšia, ale to sú iba počiatočné náklady, ktoré umoríte. Tam nižšia cena nemusí hrať úlohu. Ale čo je problém, že Intel má oproti AMD brutálnu spotrebu a to sú už prevádzkové náklady (nielen elektrina za procesory, ale aj klimatizácia) a to ovplyvní nakoniec cenu pre spotrebiteľa. A keď si toto všetko projektant spočíta a ukáže to investorom, tak tí viadia iba jediný parameter. A to je návratnosť investície (tá je tým kratšia, čím úspornejšie riešenie oproti konkurencii máte).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že v hodnotení sa sekol aj DD Stach, keď kritzoval, že Intel rastie až o 23% medziročne, lenže zajtra večer oznamuje výsledky AMD by podľa analytikov malo oznámiť medziročný rast o 39,9%, len to vyzerá, že AMD stratilo marketshare na úrok intelu, top znamená, že museli mať vyššie ASP a teda predávať drahsšie CPU, aby rástli viac ako Intel.

Tohle je zkrátka připomenutí faktu, že dnes nepotřebujete ani nejlepší produkty, vlastně ani dobré produkty pro úspěch na trhu. Stačí když máte peníze a vliv. Intel tedy v Q1 2020 ohlásí 19,8 miliardy dolarů příjmů, což je o 23% více než loni.
http://www.ddworld.cz/aktuality/procesory-cpu/intel-nove-procesory-nepot...

Advanced Micro Devices AMD is scheduled to report first-quarter 2020 results on Apr 28.

The company anticipates the impact of COVID-19 outbreak to be “modest” in first-quarter 2020, with revenues possibly coming near the lower end of its guidance of $1.8 billion (+/- $50 million).
The Zacks Consensus Estimate for revenues stands at $1.78 billion, suggesting growth of 39.9% from the year-ago reported figure.
https://finance.yahoo.com/news/amd-gears-report-q1-earnings-113511252.html

A intel nespplniul očakávania rastu, takže cena jeho účastín klesla
Intel shares fall despite strong Q1 earnings report

April 23, 2020
https://finance.yahoo.com/video/intel-shares-fall-despite-strong-2029553...

April 8, 2020
Intel's share of PC processors was at 81.25% in March compared to AMD's 18.75%, according to the survey.

Intel's market share represents an uptick from 78.2% in February, suggesting a 3.1% gain for the bigger rival.
https://finance.yahoo.com/news/intel-gains-market-share-over-163818897.html

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> znamená, že museli mať vyššie ASP a teda predávať drahsšie CPU,

To neni az tak nerealne - naklady maji diky chipletum nizsi, vcetne hi-end CPU. Pokud budu ignorovat Threadrippery (sice asi prodaji vic nez Intel HEDT, ve financich se to moc neprojevi), tak nejspis vydelali na prodeji EPYCu (alespon tipuji). Taky uzavreli par hezkych smluv na superpocitace, do kterych pujdou tisice EPYCu.

A s intelem to bude zajimave hlavne az je Apple zacne vytlacet z Macbooku. To jsem zvedav jak to dopadne...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když už se propírá OBR a PCT, tak se zeptám: Ví někdo co se stalo s Behemotem? Jeho recenze zdrojů nejdřív tady a pak na PCT byly vždycky zajímavé...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Měl (ostatně jako všude) sice výborné články a bylo (ostatně jako všude) vidět, že je to odborník a profík, jen se (ostatně jako všude) až příliš angažoval v diskuzích a předváděl to své chování "řeznického psa". Proto (ostatně jako všude), byl odejit.

Už jsem to sem sice dával, ale tahle tradiční (a existují i "lepší") diskuze je toho příkladem : https://diit.cz/clanek/delta-electronics-dps-500qb-recenze-test/diskuse
Je mi to sice líto, toho chlapa jsem měl kvůli jeho odbornosti rád, ale to jeho chování, zvlášť když si ještě (nevím jak dnes) hrával na prodejce, krásně popsal Jára Cimrman větou : "Vždycky chtěl mít hospodu, ale chodili mu tam lidi"...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nebyl odejit. S řeznickým chováním na PCT šel, jeho řeznické chování a neortodoxní přístup (všechno, co je jinak, jak bych si představoval já, je blbě) jsme znali z EHW i z DIIT. Stalo se s ním to, co s každým recenzentem hardwaru v České republice za posledních deset let. Za ty prachy, co za to jsou, se mu vyplatí dělat COKOLIV jiného. Nejspíš počítal s tím, že něco sežene bokem na příspěvcích na transparentní účet a dofinancuje to prodejem zdrojů po recenzích, ale vzhledem k tomu, že to prodával za téměř plnou cenu, mu tam obvykle na eshopu ležely dost dlouho.

Takže na recenzování prostě už jen nemá čas.

A to je ostatně i důvod, proč Obr pořád neskončil – protože má dost času, neřeší, kolik za to dostane a na rozdíl od všech ostatních zájemců o recenzování u něj nehrozí, že by si po dvou měsících a čtyřech článcích uvědomil, že se to nevyplatí dělat.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

No jo, já taky ještě pamatuju doby kdy se za to ještě platilo a na které kdysi vzpomínal Rybka na Bonuswebu. Tehdy to šlo mít jako *zaměstnání*, za peníze o nichž se nemluvilo, protože by to spoustu "normálně" pracujících lidí v okolí docela nasr...
https://www.idnes.cz/hry/magazin/michal-rybka-herni-novinarina-vyvoj-his...

"Příspěvky na transparentní účet"... no, o to se pokoušel již známější Franta Fuka a neznalý by řekl, že se mu moc nezadařilo. Jeho transparentní účet totiž hovořil (po pár měsících) jasně v neprospěch ochoty čechů platit za exklusivní obsah. Nicméně na své geniální "Klikni a aspoň mi pošli BTC na kafe" akci nejspíš neprodělal. Teda pokud si za to fakt nekupoval kafe :))))))))))

A jinak jsme tu samozřejmě (a určitě *všichni* ;) zcela mimo vší pochybnost rádi, že má OBR dost času a končit zatím nehodlá. Mě osobně ta původní verze teda hodně pobavila :))))))))))))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě to je naprostá zoufalost nechat si někoho jako je Obr jen proto, že na to má čas a neřeší peníze. Ale díky za upřímnost a vysvětlení, v podstatě to mnohé vysvětluje. Na PCT jsem v minulosti chodil pravidelně jako na DIIT (tedy denně) a díky OBRovi tam už nechodím, je to stejný magor jako DD jen z druhé strany. OBR je vlastně ještě horší a pokud mu za to co předvádí Intel nenechává nějaké všimné, tak je fakt nemocný.
Co jsem tím chtěl říct ? Jak už bylo zmíněno výše, OBR možná pod svými články přinese diskuzi a mnohdy flame, což je moc fajn z krátkodobého hlediska. Z dlouhodobého hlediska je to cesta do pekla.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

jenže Obr je na férovku, nehraje si na pana objektivního. Už ten termín se díky dedemu stal stejně směšný jako slogan "myslím to upřímně"...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to stejně jedno, kdo má všech pět pistolníků pohromadě pochopí po dvou odstavcích které jsou informačně víceméně stejné že u dedeho je to snad i na diagnózu. Tam se už chodím koukat prakticky jen do diskuzí protože to dostává sežrat, až se divím že tak málo banuje, dokonce ani na velikonoce nic, přitom byla pomlázka.

PC"tuning" si proti němu drží i přes Obra nějakou úroveň a při čtení recenzí mi není stydno za autora.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stárne... Před pár lety by pod článkem byla dlouhá, plamenná diskuze ...a ráno nic :)))))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obrmajer je opakovane usvedceny lhar, ktery se nejspis v tom lhani a postvavani lidi vyziva. Kde tam chces hledat ferovku moc nevim.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kde se to dá najít?

Edit: Už jsem to našel ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímá mě to Visual studio 2019 Profi. Nevíte někdo jak moc bude legální koupit od někoho ten kuponek, abych ušetřil za předplatný každej měsíc? (pro podnikání)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není to Visual Studio ale VideoStudio Pro 2019 :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

:D tyjo, tak tady mě fakt dostali. Ale já si říkal že je to nějak podezřelý, tak drahej soft.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

:-)
To podnikanie vám asi moc nejde, keď už ani poriadne čítať nedokážete.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K podnikání se může použít i Community verze ne? Nebo už to změnili?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

myslím že jen pro nekomerční účely, nebo do nějaké velikosti organizace. Nebylo to pro mě použitelný když jsem se po tom pídil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muze se i pro komercni ucely. Pokud je firma do 250 pc/uzivatelu a do 1 mega dolaru (nebo ekvivalentu) v prijmech. Licence zde https://visualstudio.microsoft.com/license-terms/mlt031819/

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

dpč, s těma dolarama to nesplňuju :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

v retail desktope intelu tie sracky uz nikto nekupuje, tak musia pribalit hry ...

a zachvilu tie sracky (ehjm pardon CPU) budu musiet davat k fosniam zadarmo, aby to v retaile vobec niekto kupil

cista zufalost velebnosti

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo, čím tě na tom východě krmí, asi asfaltovými řízkami, že? co jiného by se tam dalo najít.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

o com tocis chlapce? zas bol niekto dlhy cas v kome?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

neber ho vážně, je to šmejd už podle jména

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Desperate times - desperate measures.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je zvláštní, zrovna jsem si koupil Angry Birds a k tomu dostal zdarma i17-157000-ADHD-14G8-třicetpět-polovinaimpulsu... asi špatnej išop.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No co MS dává k windows hry zdarma od zacátku (solitaire) :0) Prodejci grafik už nějaké to desetiletí, tak teď se třeba přidají i procesory...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nemelo by to byt vzhledem k tragickymu vykonu a spotrebe tech jejich kramu spis naopak a ke hre za 5ecek dostat alespon 9700k ? i kdyz intel uz je dnes na hry stejne na nic takze by to bylo asi stejne jedno

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Která že z těch her stojí za aktuální nákup intelu? Ke Xeonům to nedává a pro ty co to maj domu, sakra tam teď jedině AMD.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Okamzite vyhazuju z pocitace RyZen a kupuju Intel i9-9900K. Uzasna nabidka Intelu, borci!!!!!
Pockat, to se moc nepredali, hry ktere bych nehral a software, ktery davno mam. No tak nic, zase mi to nevyslo. Necham si procak od AMD. I u nich me akce na hry, ktere mi dali k procesoru od nenavideneho Epicu prisla tak vhod, ze jsem te priblble akce nevyuzil. Nechapu, co nuti vyrobce k takovymhle nesmyslnej akcim, kdyz bych procesor koupil stejne a mohli mit doma vic penez. Ikdyz u Intelu to chapu, zoufalstvi. :-/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měli tam dát štítek "Samostatně neprodejné"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

*Samostatne prodelecne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přepokládám, že i8 bude stát něco mezi i7 a i9?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.