Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Špičkový 500W zdroj pod tisíc korun? Ano, jde to - Delta Electronics DPS-500QB

Bez ohledu na to, že věřím hodnocení a nemám důvod si myslet že zdroj Behemot vychválil jen aby ho prodával si myslím, že poukazovat v recenzi na fakt že ho recenzent prodává (a navíc jako jediný) je novinářské faux pas. Není přece problém zmínit cenu a zbytek ať si čtenář najde třeba přes heureku nebo podobné servery.

Bije to do očí o to víc, když si člověk projde hodnocení ostatních zdrojů, které steží dosahovaly byť jen 50% a tento má rovnou přes 100% (což je podle mě další chyba - hodnocení by mělo být nastaveno na maximální hodnotu 100%).

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Recenze byla zajímavá (jako většina ostatních), ale taky souhlasím, že by ty články neměly sloužit jako de facto reklama, byť si myslím, že třeba to hodnocení může docela i sedět. Co se týče způsobu hodnocení, tak tady by asi bylo na zvážení, jestli místo procent nepoužívat třeba jen body.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hodnocení je takto nastaveno od samého začátku, tj. rok a půl, že to nečtete? Omlouvám se, ale není můj problém.

Nejsem tak bohatý, abych si mohl dovolit heuréku a podobné trotloviny, chci, aby mi to vydělávalo, ne, abych dotoval zmrdy z Aukra. Když jste tak dobrý v hledání, jistě si najdete proč. A až naberete nějaké zkušenosti, tak zjistíte, proč je násobně účinnější marketing zdola přímo v cílové skupině oproti mrhání statisíců a milionů. Účinné to je tak pro Alzu, která za stovky milionů ročně útočí na vohnouta všude, kde se hne: v bedně, rozhlase, novinách, metru, na ulici. Zároveň si dělají sami sobě velkododavatele cetek z číny a ještě je prodávají dráž, než všichni ostatní. To by musel být státní podnik aby tímto způsobem nevydělal prachy.

Jinak na rozdíl od typického českého předposraného a hyperkonformního vohnouta se nestydím za to, že něco prodávám, a mám koule to říct na plnou hubu, nebudu se někde schovávat. Kdybych to sem nenapsal, tak to někdo čistě náhodou za tři hodiny vytáhne a bude tu zase kvičet jak je to trapný takhle tajit. Že by něco o tom psu a holi?

+1
-39
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu procházet celý text tak nám ještě obchodníku prozraď jak to je se zárukou :)

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

A to hodnocení je opravdu trochu přitáhlé za vlasy. Tvé recenze jsem četl, tento zdroj bude určitě nadprůměrný (vím, že by jsi nějakej shit neprodával), ale principiálně 100,5% v hodnocení je nesmysl. Pokud považujeme 0% za naprosto nepoužitelný zdroj a 100% za zdroj dokonalý ve všech směrech..co má znamenat 100,5%? Dokonalejší než dokonalý? Pokud se nechceš omezovat limity, používej jen nic neříkající bodování, ale tohle se zdá i s ohledem na tu podnikavost opravdu zaujaté. 85-90% by si zasloužil podle toho co píšeš..přece jen tam nějaké nedostatky jsou..

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že tu není tlačíto ignore, vy jste ukázkový ignorant.

Na odpověď „já to nebudu číst, prostě je to tak a tak a já mám vždycky pravdu“ opravdu nevím, co mám říct.

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

Jestli vám ten obchod půjde stejně jako komunikace a argumentace tak vám přeji mnoho zdaru. Budete ho potřebovat ;) Ten zdroj si seženu raději složitější cestou. Recenzujete a prezentujete tu produkt, jako jediný ho tu v ČR prodáváte, nejste schopen racionálně reagovat na kritiku(nejen na mou) a k dotazu na záruku jste se ani nevyjádřil. Takže záruka není? A i kdyby byla, s člověkem vašeho formátu řešit reklamaci? Ne, děkuji. :))

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

Máte nějaký odpor k tomu, zajít si ke mě na web a přečíst si to?

Jinak žádná kritika tu ještě nezazněla, nikdo se nevyjádřil ke zdrojům samotným, protože sami buď vůbec nemáte na to je zhodnotit, nebo když ano, tak chápete, že na nich není moc co zlepšit. Takže se klasicky snažíte (dost zoufale) dehonestovat mě, nebo metodiku, kterou jste ani nečetli, klasické „já sice nevím, co říkáš, ale určitě to je špatně a já mám pravdu“.

Pročež pronesu slova klasika: kritika od hlupáka je nejlepším doporučením.

P. S.: se slušnými zákazníky nemám problém se domluvit. To očividně v žádném případě nejste, takže platí.

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Není nad zdravé sebevědomí, ale ty už to trochu přeháníš... Nejsi jediný v ČR, kdo dokáže otestovat zdroj. Vsadím se, že je plno větších machrů...
Ale to je vedlejší.

Když už mluvíš o té dehonestaci... Spíš by ses měl sám stydět. Není to tak dávno, co jsi pomlouval konkurenční weby, bez jediného důkazu. Pouze domněnky a informace, které jsi nechtěl zveřejňovat. Konkrétní odkaz na recenzi odkud se kopírovalo jsi nedal.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Tak až to budou ti ostatní dělat, klidně to někomu pošlu, do té doby smůla, nikdo tu není.

Osobní svědectví jsou doměnky? Člověče, jak moc dokážete ohnout skutečnost, aby to sedělo do vašich zvrácených sestav? Toto opravdu nemá obdoby. Překonáte snad i velikány jako je Kradousek.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Aha...tady se točí vesmír kolem vašeho intelektu a dokonalosti :)) Ta vaše sebestřednost mě málem vtáhla do monitoru! :)) "Nikdo tomu nerozumí! Všichni jste hlupáci! Jen já jsem letadlo!" :D S podobnými jako jste vy se setkal snad každý, kdo chodil na prumku (mezi něž patřím i já). Vždy tam bylo nějaké procento jedinců, kteří měli více pochopení pro elektrotechniku a o to méně pro lidi okolo ;) Takže ty vaše výlevy filtruji jak to už učinil jeden diskutér pode mnou a jen doufám, že další metodika měření bude už méně podnikavá ;))

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

"Ale to je hluboke nedorozumneni.."
- velmi rad si citam vsetky recezie ktore pises Behemot, pretoze je vidno, ze do toho vidis
- vacsina pripomienok nie je ani tak k samotnemu recenzovanemu subjektu (aspon myslim, ze takmer vsetci pochopili, ze sa snazis ukazat kvalitny produkt za rozumnu cenu), ale k forme akou to robis - tym nechcem povedat, ze suhlasim zo vsetkym co proti Tebe napisali, ale sposob akym reagujes, zial vyrazne devalvuje Tvoju kvalitnu pracu
- ak nie si schopny rozumne reagovat na pripomienky k svojej praci (a tym teraz nemyslim odbornu cast, ale formu do ktorej je to zabalene) a miesto vysvetlenia svojho nazoru/postoju (ktory asi chapem) zachadas do osobnych invektiv - potom Tvoja argumentacia "se slušnými zákazníky nemám problém se domluvit.." vyznieva minimalne zvlastne

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Záruka je klasicky 2 roky. Netuším, jaký s tím máte problém. U Behemota často nakupuji a nemám žádný problém s komunikací či držením záruky.

"V prodeji jsou za 999,- korun, což v podstatě na českém trhu nemá konkurenci. "
Tím chtěl Behemot naznačit, že není jediný prodejce v ČR.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Byla to jednoduchá otázka týkající se záruky. Vidíte v tom snad nějaký problém? Kdyby místo osočení do ignorantů napsal 2 roky, považuji to za konstruktivní odpověď.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Tomix:
Asi blbě chápeš nebo neumíš číst.

"Aktuálně zdroje nabízím (jako výhradní dodavatel)"

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Pán nechápe, co to je dodavatel (nebo také distributor) a ostatním bude vykládat, že voni nechápou? No potěš koště.

Když budete slušně jednat, můžu dodat větší množství se slevou a pak to prodávejte klidně na Václaváku. Ale to nehrozí, takže cajk (-:

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Hm... Když někdo nakoupí repasované a nebo dlouho skladované zdroje, tak je z něj hned distributor? Aha, tak to potom jo.

U tebe bych si nic nekoupil, ani kdybys zboží nabízel nejlevnější v celé ČR. Radši budu nakupovat draze než u hulváta.

Ty hlavně nic nevykládej o slušném chování. Když už nikoho ve svém komentáři neurážíš, tak tam musíš mít alespoň 5 sprostých slov. Jednání opravdu na úrovni.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Tak mám nakupovat větší množství s příplatkem nebo co jako? :o)

Taky neberu všechny zákazníky, někteří vohnouti co občas píšou nebo volaj…to je hrozný.

Poprosím citaci, když jste ten přeborník vůkazech, jistě nebude problém.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Na tvé radikální názory jsem si už zvykl a dokážu je filtrovat, ale odpovědět musím. Že se nestydíš za podnikání je v pořádku. Že si z odborného webzinu, jehož kvalita kdysi byla vyhlášená, děláš reklamní plátek, protože na jinou reklamu nejsi ochoten dávat peníze už v pořádku není a nechápu šéfredaktora že to dovolí. Není to o koulích ale o novinářské etice.

Z mého pohledu takové chyby sráží důvěryhodnost webu a nějaké tvé koule s tím nic neudělají. Základní premisa nezaujatého novináře se tu ztrácí a s ní i serióznost webu. Jestli tohle nevidí ani šéfredaktor, možná by to neměl dělat.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Takže to má prodávat jako "anonym" (jak to dělá spousta firem), jen proto, aby se nevědělo, že autor je současně prodejce? Mě tento jeho postup přijde zcela fér. Nakonec, každý má možnost si ten zdroj pořídit a změřit (nechat změřit - může to být i hezká seminární práce pro nějakého středoškoláka na patřičné elektroškole) a potom o tom může klidně napsat bulvární zápisek: "Behe lže! Zdroj je sračka, měření to dokazují." Naopak tím, že jde otevřeně s kůží na trh a vystavuje se tomuto riziku tak ukazuje, že si za tím výrobkem a měřením stojí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Znovu zopakuji že nemám důvod Behemotvi nevěřit že je ten zdroj fakt dobrý. To s tím ale nemá nic společného. To co mi vadí je absence novinářské etiky. Pokud píšu recenze, pak je neetické dělat si reklamu že jsem jediný, který ten produkt prodává. Obzvlášť když je to první takový který v recenzi získal 100%.

Je mi jasné že to někteří nevidí a možná to většině ani nevadí. Možná jsem už vážně starý, ale mě to prostě vadí a nebojím na to poukázat. Jsou věci, které by se dělat neměly a nezáleží na tom, jestli to jde nebo ne. Křižovatku taky neprojede na červenou jen proto že zrovna nic nejede a žádná zeď co by tomu fyzicky zabránila v křižovatce nestojí. Říká se tomu slušnost, etika, vychování ...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

je to presne naopak, nez se nam tady snazis dokazat svoji pokroucenou logikou.
Ja bych povazoval za neeticke, podezrele a v podstate za podvod, pokud by autor recenze neuvedl, ze je zaroven i prodejce.

+1
-33
-1
Je komentář přínosný?

Dovolil bych si tvrdit že pokroucený je ten Váš úhel pohledu, i když ho částečně chápu. Přiznám še že nevím co na to napsat dalšího, jaký jiný argument uvést, tak toho nechám s tím, že každý má svůj názor.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

aha, takze vam prijde super, ze nekdo napise recenzi jak je dana vec uzo zuzo, ale nejak nam opomene dodat, ze tu vec zaroven i prodava a z jejiho prodeje ma profit? Tak v tom pripade si dovolim trvdit, ze vas uhel pohledu absolutne nechapu.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

koukam, tady uz se minuskuje jak na novinkach. korelace s inteligenci diskutujicich bude ciste nahodna.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zvyknete si. Závist a frustrace z toho, že z většiny z nich nikdy nic nebude, že zatímco podporují režimní bič na ostatní, zbičováni jsou stejně vždycky jen oni sami (byť se snaží být konformními ovcemi), si prostě musí holt někde vybít. A anonymní klikání pod dojmem, že to někomu hrozně nandají, do celkového schématu typického vohnouta zapadá jak prdel do hrnce :-)))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

moc pekny odkaz a co s nim?

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

"moc pekny odkaz a co s nim?"

Ti chytří to pochopili, ti hloupí se musí ptát...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

680Kč za zdroj a >4 kila za dopravu. To asi nebude moc výhodné :-)

A bez české záruky.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Item condition: Used

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

jakoze ty ses tech chytrej, jo? :-D

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Tomu, co vy považujete za etiku, já říkám zvrácenost a vymytí mozků režimem.

Váš ukázkový příklad je právě to, co ve mě poslední týdny vybublalo a už s tím končím: denně jezdím v noci na trase, kde jsou semafory z bočních ulic, kde jezdí tak 10 aut denně, v noci tam projede možná jedno. Mám toho akorát dost, na červenou tam BUDU JEZDIT, protože neexistuje JEDINÝ rozumný důvod, proč bych neměl. Ten semafor tam není ani kvůli bezpečnosti, ani kvůli plynulosti, ani z jiného alespoň trošičku logického důvodu. Ten tam je proto, protože Eltodo z toho bude mít prachy, někdo na magorstrátu z toho bude mít prachy do kapsy a jeden odbor bude rejžovat na lidech, kteří naprosto logicky a správně na ten semafor nejen v noci zvysoka kašlou. Jo a poslední dobou je instalují schválně proto, aby brzdili provoz, protože podle nějaké zvrácené logiky podobné té vaši to ve výsledku zlepší plynulost…(OMFG?).

Díky předposraným vohnoutům jako vy, pokud do toho těmto zmrdům přicucaným na peníze UKRADENÉ NÁM VŠEM někdo jako já časem nehodí vidle, za chvilku budeme mít semafory u každého vjezdu do garáže či dvora a kdo po těch 20 metrech nebude zastavovat, toho radši na místě zastřelit, tak je to přece správně, ne? Tak toto si stočte do ruličky a zasuňte. Kdyby radši ty prachy místo na semafory v naprosto přehledných úsecích s malým provozem dali na opravu těch mizerných silnic a mizerné křížení s mizernou sockou (zejména tramvajovými kolejemi), aspoň nebudou užité tak moc špatně.

K tématu: až bude někdo v ČR schopen ty zdroje změřit alespoň na té úrovni, jako já, mile rád mu jeden zapůjčím. Dokud není, tak si to musím zrecenzovat sám. Ó jaká hrůza, že zákazníkům chci přinést něco dobrého, že…ale já vím, vykořisťovatel a buržoust a vůbec dělnická třída rulez.

+1
-65
-1
Je komentář přínosný?

Dopředu se omlouvám za mozek vymytý režimy. Jen doufám, že tvé dítě na nějakém "opuštěném" semaforu, nepotká řidiče tvého přesvědčení ...

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Eště jste zapomněl na zyklouny a maminky s kočárky a demagogoie bude kompletní :o)

Já v prvé řadě nebudu svoje dítě vychovávat v dementním přesvědčení, že na přechodě má absolutní přednost a všichni mu MUSÍ zastavit, tak tam může bez rozmyslu vlézt. Divili byste se, kolik lidí jsem toto slyšel svým dětem říkat. Proto vznikají nehody, a dál (jak bylo zmíněno i v článku) kvůli slepicím, co jedou 35, v každé zatáčce a každém hrbu zpomalí na 20 aby to náhodou nežduchlo. Za něčím takovým je o nervy jet a nedivím se pak, že při zadupnutí před přechodem to následující auto narve do jejího kufru. Je to sice jeho vina, ale naprosto to chápu.

Naopak zkušenosti z míst, kde vyhrála logika (Polsko, Německo), ukazují, jak to je: po demontáži veškerého dopravního značení se zlepšila plynulost dopravy a snížil počet nehod. V Austrálii naposled zvýšili rychlost na dálnicích a budou analyzovat. Ani u nás nemá rychlost na dálnici absolutně nic společného s bezpečností, omezení bylo jako dočasné zavedeno kvůli ropné krizi. Asi jako veškeré „dočasné“ věci co režimy zavedly…

Každý se o sebe musí postarat sám, ale to těžko vysvětlím člověku, který věří, že nějaké čmáranice na papíře (zákony) ho ochrání před celým světem.

+1
-48
-1
Je komentář přínosný?

Že je jízda na červenou nebezpečná a to dokonce i smrtelně není demagogie, ale fakt.

Svoje dítě uč, že nemá absolutní přednost, to je správné, ale to ho nemusí ochránit. Co bys řekl řidiči, který nedej bože srazil tvoje dítě? "Pane, byla to jeho chyba, měl se na přechodu rozhlédnout. Congratz, že jste se nedal zastrašit fašistickou policií a jen na červenou." A nebo bys otočil o 180° začal břískat "Kde byla policie, kterou si platíme?". Najednou by policie, která podle tebe pořád buzeruje, byla špatné, protože buzerovala málo.

Odkaz na nějakou studii ohledně dopravního značení máš a nebo to jsou jenom tvoje dojmy?

A sakra, konspirační teorie. Stát by byl jedině rád, kdyby se spotřebovalo více PHM. ;-) Spotřební daň je dost vysoká...
Rychlost na dálnici má společného s bezpečností. Člověk, který zná základní principy fyziky chápe. Kinetická energie je vyjádřena vztahem m * v^2 * 0,5. Vidíš, je tam kvadrát rychlosti. To znamená, že zvýšení rychlosti znamená kvadratické zvýšení energie.

Tyto články vyplivl Google jako první. Jeden je od zelených pošuků (kupodivu s tím obsahem souhlasím) a druhý je od těch nejpovolanějších, od policie.

http://strana.zeleni.cz/4130/clanek/strana-zelenych-nesouhlasi-se-zvysen...
http://www.policie.cz/clanek/uzemni-odbor-trutnov-dopravni-inspektorat-r...

Hlavním argumentem je to, že rychlou jízdou nic nenaspěcháš. Vidím to sám, na tachometru 100, reálně to je předpisových 90, předjíždí mě auto. Dojedu do města a potkám ho, jak přede mnou čeká na semaforech. Úspora času je nulová.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Dalnice jsou hrozně nebezpečný i když tam je statisticky nejméně nehod, protože se tam jezdí rychle, áááno! To je logika jak noha. Jestli jezdíte na dálnici 100, prosím, ale aspoň nezavazejte ostatním, pak jste ubohý vepř, nic jiného. Úspora času je v tom, že se nemusí táhnout za váma jak za hnojem, on se nakonec propracuje dopředu. Samozřejmě, když tak pitomě jezdí 2/3 ((někteří i hůř), tak to trochu trvá, znám to dobře, vždycky stačí pitomej autobus, nějakej vůl co se neumí rozjet nebo něco podobnýho a člověk nestíhá semafor za semaforem. Pak se to nabaluje (schmetterling efekt) a člověk nakonec nestíhá. Jinak naposled jsem do Phy jel i 180 tacho, 100-130 ve zúžených pruzích i vedle kamionů, žádný problém (krom případů, kdy se tam nacpala nějaká bába a pak nebyla schopna ten kamion předjet) a dojel jsem sakra rychlej než vy hovnocucáři se 100 tacho.

Díky, že jste potvrdil, že semafory jsou nastavené na zdržování provozu tím, že jste si všiml, že zdržují provoz. Bravo! Sice jste ctěl asi říct něco jiného, ale ani vám to nedošlo :o)

Opicajti ať zajdou na úbytě. Nicméně toto je naprosto ukázkový příklad demagogického blábolení, kdy překrucujete řečené a lžete až se vám od huby práší. Kde jsem řekl něco o tom, že budu přejíždět lidi? NAPROSTO JASNĚ JSEM NAPSAL, ŽE SPOUSTA SEMAFORŮ, KTERÉ PO CESTĚ POTKÁM, JEDOU ÚPLNĚ ZBYTEČNĚ, PROTOŽE KROMĚ MĚ TAM V NOCI NIKDO NENÍ. NIKDO ZNAMENÁ ANI AUTA, ANI CHODCI. A SAMOZŘEJMĚ SE SAKRA ROZHLÍDNU NEŽ TAM VJEDU, ŽÁNO. Toto jaksi automaticky předpokládám u myslících jedinců, ale to asi dělám špatně, ovce nejsou schopné přemýšlet, těm když štěkne pes (rozsvítí se světýlko), tak prostě jedou a může tam lidně frčet sanitka nebo náklaďák kterej nebrzdil. Maj přece přednost, je na to zákon, tak je to dobrý, ne?

A mimochodem, ten, kdo na prázdné silnici místo aby přešel na červenou čeká, aby mohl honem zmáčknout čudl a zastavit to jedno auto, co tam zrovna jede, je stejný předposraný vohnout jako vy. Logiku fakt nechápu. Dělá mu dobře na prázdné ulici zbytečně čekat na zelenou a ztrácet čas, když může jít rovnou? Nebo mu dělá dobře schválně zastavit to jedno auto co tam jede? Pominu debilní logiku toho, že tam je semafor, může tam být obyčejný přechod. Nebo, sakra, nemusí tam být vůbec žádný přechod, to nikomu nebrání to přelézt. Obrubník není betonová zeď. Přecházím, kde se mi zlíbí, zatím jsem od doby, kdy jsem přestal být předposraná ovce, nikoho neomezil ani neohrozil a nic se nikdy nestalo, všichni šťastně dojeli a došli kam potřebovali.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Máš problém s chápáním textu?

Nepsal jsem o dálnici, ale o okresce. Kde naposledy jsi viděl na dálnici světelnou křižovatku? Myslel jsem, že to z těch náznaků pochopíš, ale asi budu muset vše říkat polopatě, abys to i tvůj "procesor" zvládal zpracovat.
Pointa je v tom, že agresivní jízdou moc času neuspoříš.

Na dálnici jezdím opět předpisových 130 (na tacho cca 145).

Pokud jezdíš po dálnici 180, tak jsi idiot. Ohrožuješ ostatní řidiče. Až se nabouráš, tak ti zase pro změnu budou všichni pojištěnci platit několik milionů na léčbu.

Takových machýrků už bylo, mysleli si, jak všechno zvládají a pak skončili s rozsekaným autem a bez noh (v lepším případě). A stejně myslí i řidiči pod vlivem. Jaký máš ty vůbec názor na alkohol za volantem? Tipuju, že ti nevadí a že to je stejně jenom buzerace, co?

"Díky, že jste potvrdil, že semafory jsou nastavené na zdržování provozu tím, že jste si všiml, že zdržují provoz. Bravo! Sice jste ctěl asi říct něco jiného, ale ani vám to nedošlo :o)"

Kromě toho, přemýšlel jsi, proč je na dálnic přesně tolik nehod? Nebude to náhodou mít spojitost s tím, kolik aut jezdí po dálnicích a jakou dobu tam stráví?
Mám rád lidi, co se snaží argumentovat statistikou, co si nějakým pomateným způsobem dali do kupy.
V létě je nejvíce napadení žralokem při koupání. V létě se také prodá nejvíce zmrzliny. Z toho vyplývá, že v prodej zmrzliny zvyšuje riziko napadení žralokem.

Semafory neslouží ke zdržování provozu. Ty na světelných křižovatkách mají za úkol regulaci provozu a ty zpomalovací hlídají dodržovaní rychlosti. Zpomalení je vedlejší efekt, bez kterého by to v případě světelných křižovatek nešlo. Nezaměňuj účel a vedlejší účinek.
Myslím, že semafory jsou to nejmenší zlo z jiných alternativ.

"Sice jste ctěl asi říct něco jiného, ale ani vám to nedošlo"
Já si nevybírám fakta podle jenom podle toho, aby se hodily do argumentace. Teď ses chytil sám. Alespoň je vidět, jak přemýšlíš.

Co máš proti policii?

Možná si to nepoznal, ale mluvil jsem v hypotetické rovině.

To je pěkně blbé myšlení. Červená znamená, že máš stát. Teď si představ situaci, kdy se setkají takoví dva troubové jako ty. Jeden vjede do křižovatky, protože se perfektně rozhlédl a nic tam nejelo a druhý si to kalí do křižovatky 80 protože má zelenou a když má zelenou, tak si přece může jet kolik chce, protože je to v noci bezpečný... Kdo bude viníkem nehody?

Rozhlížet se můžeš jak chceš, ale pořád to nebude bezpečné.

U chodce je to něco jiného. Ten má perfektní výhled, není rozptylovany řízením a je o poznání hbitější než auto. Ale ano, když si někdo potřebuje máčknout na tlačítko a pak přejít, tak mě těch 30 sekund, co čekám nezabije.
Přechody jsou na místech, kde to je potřeba. Tam kde nejsou si klidně můžeš přebíhat jak chceš.

Na dopravního inženýra musíš studovat. Myslíš, že máš lepší znalosti než oni? To asi těžko. Pracuješ v jiným oboru, tak se neser do oboru dopravním inženýrům.

Takové chování jako máš ty není normální. Člověk, který je vyrovnaný a je psychisky v pořádku chápe, že je nutné dodržování jakýchsi pravidel.
Nevím, jaký máš přesně motiv ty, možná je to tvůj životní styl a vždycky se večer pochválíš, jak jsi zase jednou nebyl ovce a přešel jsi na červenou... Nebo si tím něco kompenzuješ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

„Přechody jsou tam, kde to je potřeba.“

:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D větší blábol jsem fakt dlouho neviděl. Možná před 15 lety ještě, dneska jsou všechny tyto nesmysly v prvé řadě tam, kde z toho má někdo vejvar. Co by jinak všichni kamarádíčci dělali když by nemohli čmárat po silnici, instalovat zbytečné semafory a dělat betonové či asfaltové překážky v provozu? Zatímco denně se vyhýbám i 20 cm hlubokým dírám a desítkám mizerných kanálů. Libeňský most chátrá už 20 let. Ale hlavně že máme přechody a semafory, tak je to všechno hrozně bezpečný a celej svět bude sluníčkovej :o)

Tak malá statistika. Dneska na cca 16 km přibližně 30 aut, dva autobusy a snad dvě tramvaje (jely docela daleko kolem, ale viděl jsem je). K tomu 0 chodců. Všechny semafory fungovaly. Třicet sekund? Leda hovno, stál jsem i minutu.

Dopravní inženýři? Člověče nešťastná, když vidím ta vylízaná socanská paka jako je pan Ing. Cach, tak by mi bylo trapný na tu školu vlézt. Místní školy jsou odpad produkující konformní ovce dle režimní propagandy. Už i ČVUT je katastrofa. Co jako tím chcete říct? Že když jsem nevyhodil 5 let života do kanálu, tak se k tomu nesmím vyjadřovat?

Tak za prvé, vážený pane. Dokud jsou tyto špíny, co mi chtějí diktovat, jak mám žít, placeni z mých daní, tak mám ku*va právo se k tomu vyjadřovat. Za druhé, běžte se podívat na nějakou tuhletu veřejnou diskusi jak byla nedávno v DOXu, abyste viděl, co to je za „odborníky“. Pětiletý dítě je větší odborník než oni.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A ještě další tvrdá data: za asi dva a půl týdne, co po Pze jezdím, mám už na interním počítadle systému Stop-start přes 25 minut. Když si vezmu, že to nechávám zdechnout tak maximálně ve třetině případů (mnohdy ta červená krátká je, takže nemá smysl nadměrně zatěžovat akumulátor a startér, jindy předpokládám, že bude, a vono nakonec houno a stojím tam minutu+). Reálně tedy strávím jen samotným stáním na semaforech minimálně půl hodiny týdně, nepočítám zdržení kvůli výrazně nižší průměrné rychlosti, zbytečně propálené palivo, opotřebování auta (brzdy, spojka, převodovka) apod.

Takže na méně než 200 najetých km minimálně půlhodina přímého čekání, hodiny dalšího zdržení, vyšší spotřeba paliv a opotřebování auta, to všechno kvůli nějakým naivním nepodloženým představám a že z toho má někdo další kšeft, jiní perverzní radost, že sráží IAD na úroveň socky. Přitom třeba na Palmovce se průjezdnost jak aut, tak tramvají po vypnutí semaforů ZVÝŠILA. Teď už stačí jen vyndat ještě tak 2/3 semaforů na trase, zrušit tam ty hrby, prachy místo do omezování dopravy přesměrovat do oprav až 20 cm hlubvokých děr a život bude zase trochu lepší.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Člověk, který je vyrovnaný a je psychisky v pořádku chápe, že je nutné dodržování jakýchsi pravidel."

První pravidlo je - nenechej ze sebe dělat ovci, rozhoduj o svém životě sám.
Příklad - jdu a na přechodě svítí červená. Na silnici není jediné auto široko daleko.

Před lety bych se zastavil a útrpně čekal, až naskončí zelená, abych mohl "zákonně" přejít vozovku. Vadilo mi, když máti běhala na červenou, když nic nejelo a nutila mně to dělat tím také. Takže můj vzdor mně zatlačil do pozice konformní ovce - dělej třeba blbost, hlavně podle pravidel.

...pak se v mém životě událo několik událostí...

A najednou mi došlo, že pitomá pravidla nemá nikdo povinnost dodržovat. Že značení je tak maximálně doporučující. Že se kdosi může dívat na lidi jako na ovládané stádo, jenž se poslušně zastaví, kdykoliv cvakne světýlko, aniž by k tomu byl důvod a došlo mi, že když se podřizujeme pravidlům, která nemají žádný smysl, tak můžeme nakonec i věřit věcem, které nedávají žádný smysl (např. války, státy, peníze tvořené z ničeho bankstery, atd.).
A protože zásadně odmítám být stádním jedincem, tak jsem z chození na červenou udělal rebelii proti pitomým pravidlům a čím víc lidí mně u toho vidí, tím lépe. Monkey see, monkey do.

Skutečně neexistuje jediný racionální důvod, proč svou bezpečnost svěřit v víru, že řidič na tu červenou zastaví. Raději věřím svým očím, mozku a odhadu. A vyplácí se mi to.

A nyní k tomu nejpodstatnějšímu. Dodržování pravidel. Zrovna dneska Stefan Molyneux vytáhl studii, podle kreré se ukázalo, že právě ti nekonformní jedinci, ti "problematičtí" jsou motorem pokroku a intelektuální silou:
http://www.youtube.com/watch?v=PsFdB930ws8

Video se doslova jmenuje "The Dangers of Conformity" a paukazuje i na to, že - zjednodušeně řečeno, problém nebyl např. pan Hitler. Ten byl zcela neškodný sám o sobě - problém byly konformní ovce, dodržujicí pravidla, které on nastavil. Tedy davy takových, jako jsi ty, vedli SS, Gestapo, koncentráky a páchaly další strašné, úděsné zločiny (bez ohledu na to, zdali počet obětí koncentráků byl 300k nebo 6M)...

Na shodný problém upozornil i film Equilibrium nebo Aaron Hawkins v tomto letitém videu:
http://www.youtube.com/watch?v=6NcLNoxiPBk

...

Shodně v debatách jsem už dávno použil výzkum, jenž poukázal na to, že ti takzvaní vysmívaní "konspirační teoretici" jsou duševně zdraví, zatím co fanatici vysvětlení předkládaných státy jsou šílení a útoční:
http://www.veteranstoday.com/2013/07/14/whatabout7/
http://www.presstv.com/detail/2013/07/12/313399/conspiracy-theorists-vs-...

"Recent studies by psychologists and social scientists in the US and UK suggest that contrary to mainstream media stereotypes, those labeled “conspiracy theorists” appear to be saner than those who accept the official versions of contested events."

Tedy - jakkoli Behemota moc nemusím - tak přinejmenším má odbornost, kterou mnoho lidí v ČR nemá a také je duševně stále podstatně zdravější, než ty.

Vše, co náckové provedli, bylo legální. Stále ještě chceš vždy a za každou cenu dodržovat zákony a nařízení, které jsou často zcela nesmyslné až absurdní...? Budeš poslušný pravidlům i když tím zabiješ člověka? Víc jak 2/3 lidí to udělají... to se ví od slavného pokusu v roce 1962 poprvé provedeného a od té doby zopakovaného se stejnými výsledky všude na světě.
A proto svět vypadá tak, jak vypadá. Je to těch 66% lidí, kteří nemají žádnou morálku, která je vysoce nad všemi zákony a příkazy. A proto se upíná ke státu - jak říkali náckové v Norimberku - my nic! My jen poslouchali příkazy, jenž nám všemocný stát dal! Nemohli jsme neuposlechnout, to bylo přeci... nemyslitelné. A právě takovýto přístup, kdy neuposlechnutí je nemyslitelné, vede k masovému zabíjení lidí v koncentrácích. A začíná na semaforech...

Zkus se nad tím prosím zamyslet, i když třeba Behemota ani mně nemusíš ani čut.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

nebyl ten clanek o zdroji? rekl bych, ze vam v tech hlavach slusne mrda!
doufam, ze tyhle psychopaticke postoje brzo odchyti nejaky psychiatr. nerad bych se v CR dockal nejakeho Breivika.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Ano, článek byl o zdroji a mám za to, že stále je. Žádnou změnu textu nepozoruji.

Pokud se tady do sebe pustili JP01 a Behemot a já k tomu řekl a dodal své, spolu s důkazy a argumenty, a jediné, na co Vy se zmůžete, je tvrzení, že nám v těch hlavách slušně mrdá.
Nemyslíte, že jste to trochu přehnal?

Psychopatické postoje? Můžete mi říci, co konkrétně je čí psychopatický postoj? Bylo by možná zajímavé, kdybyste argumentoval věcně a fakty. "Vám mrdá" není argument.

Pokud byste si přečetl, co jsem napsal, tak byste si mohl povšimnout, že jsem důrazně právě varoval před slepým následováním příkazů a filozofií, což je přesně to, co vytvořilo pana Breivika. Pan Breivik věří, že konal správně, když pro jejich budoucí politické politické přesvědčení střílel děti.

Dále by bylo vhodné, abyste zaregistroval, jak funguje systém zvaný stát - protože žádný psychiatr tady tyto názory "brzo neodchytí", protože tito lidé se zabývají až lidmi, které za nimi buď pošlou normální doktoři, anebo za nimi sami přijdou. Žádné proaktivní vyhledávání osob, jenž jsou podle vás psychopatické, nemá žádný psychiatr v popisu práce.
Vaše znalost reality je natolik špatná, že byste možná měl vyhledat psychickou pomoc sám.

....

Pro ty ostatní - Pravda o daních - není tu žádný systém:
http://www.youtube.com/watch?v=3TpIDX49b_A
Vše, co je to, je víra, že tu je ten systém, který má pracovat pro tebe. Nic víc.
Vše, co je třeba udělat, je přestat věřit těm lžím politiků - a přestat jim posílat peníze.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

" Ale ano, když si někdo potřebuje máčknout na tlačítko a pak přejít, tak mě těch 30 sekund, co čekám nezabije."

Máme tady tlačítko pro chodce na dlouhé rovné dvouproudovce (nikoliv křižovatce). Přiznám se, že raději chodím na červenou. Nikoliv proto, že by pro mě těch 10s (reaguje docela rychle) bylo zdržení, ale proto, že prostě nechci zbytečně na další minutu blokovat provoz aut a tramvají. Prostě se svobodně rozhodnu, že poruším pravidla, přejdu na červenou a to celé proto, že nechci někoho dalšího zdržovat.

"Člověk, který je vyrovnaný a je psychisky v pořádku chápe, že je nutné dodržování jakýchsi pravidel."

Ta pravidla musí být účelná, nikoliv samoúčelná, nebo ještě húř protiúčelná. Když je pravidel moc a nedávají žádný smysl, tak se prostě začnou ignorovat. Problém ale není v tom, že je někdo ignoruje, problém je v tom, proč je ignoruje. A to nikdo neřeší. On se dokonce na to nikdo ani neptá. Takže pro ovce platí, že na černenou se stojí. Tečka. A nenapadne je přemýšlet, zda tam ten semafor má vůbec nějaký (kladný) smysl.

Mimochodem další případ z našeho města:

http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/semafory-u-olomouckeho-nadrazi-o...

Policie, dopravní podnik (toho to postihuje asi nejvíc) i běžní řidiči preferují vypnutí semaforů. Jen pan Vlach z radnice chce pro firmu Eltodo další prachy, takže se to prostě zaplo. Tolik k těm pravidlům. Stačí jeden ziskuchtivý blbeček a doprava v části města stojí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

vy jste prikladna ukazka vymyteho mozku. takovy, az bych rekl, ucebnicovy pripad :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ten semafor tam není ani kvůli bezpečnosti, ani kvůli plynulosti, ani z jiného alespoň trošičku logického důvodu."

Zrovna dnešní lokální noviny:

http://olomoucky.denik.cz/zpravy_region/zastavovaci-semafory-kozusanum-v...

Cituji:

"Přináší to rizika v obecném vnímání světelně signalizačních zařízení. Odborníci nemají jednoznačný názor na jeho používání pro regulaci rychlosti jízdy vozidel, ale spíše převládá názor neužívat jej z důvodu degradace jeho významu."

A zcela souhlasím. Semafor není zpomalovací prostředek. Pokud řidič pojede a v každé vesnici uvidí červenou (jen proto, že si někdo chce pořídit jeho snímek a vylepšit si tak obecní pokladu), tak může také dojít k tomu, že se ta červená stane neviditelnou úplně stejně, jako se stalo neviditelné svislé dopravní značení (desítky značek na každé ulici nelze usledovat).

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Ty seš úplný bojovník proti systému, bacha aby tvoje jízda na červenou nepoložila vládu...

Nikomu nepřeji nic zlého, ale na druhou stranu, střet s plně naloženou Tatrou by pro tebe mohl být dobrou lekcí. Třeba by se ti i rozsvítilo. Jenom asociál nechápe, že je potřeba dodržovat určitá pravidla.

Tím, že budeš jezdit na červenou nedokážeš vůbec nic pozitivního. Stejně tak nic nezmůžeš svými blbými řečmi. Pokud chceš změnu, zajdi na odbor dopravy a podej žádost o přezkum. Ale pozor, stojí to nějakou námahu. Nejspíš zase skončíš u blbých řečí a na víc ne nezmůžeš.

Z článku sis udělal prvotřídní reklamu, což budí pochybnosti. Novinářská etika není jenom, být z néčeho připosraný. Ale to nemůže asociál jako ty nikdy pochopit.

Dělej jak myslíš, chovej se jako hulvát, dělej si z DIIT soukromou reklamu... Mimochodem, kolik jsi zaplatil za propagaci vlastního eshopu? Nebo jsi alespoň něco slevil ze svého honoráře za článek. Jako velký kapitalista jistě chápeš, že bys měl DIITu zaplatit za reklamu.

PS: Všiml jsem si loga Svobodných na tvé stránce... To dost vysvětluje... Svobodní jsou strana, která profitovala z úbytku preferencí ODS a podařilo se jí přetáhnou tu hloupou část voličů.
Ta strana je směšná. Viděl jsem HP na CT24 s jejím předsedou. Chtěl rušit ČSÚ, ale přitom ani netušil, jaká je jeho náplň. Potom také chtěl rušit státní hmotné rezervy.
Svobodní jsou lidé, co si chtějí velkou svobodu, ale jakmile se dostanou do potíží, tak vřískají, jak to, že se o ně stát nepostaral.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Slušní lidé nemají problém se ve firmě domluvit na benefitech jako je např. využití firemní inftrastruktury, vybavení apod. S tím máte pochopitelně problém. Já to chápu, někdo má něco, co vy ne a boří vám představu o světě, že na tom jsou všichni stejně jako vy…zlatí komunisti, žejo, všichni měli stejný hovno a nebylo co závidět :o)

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Přestaň už laskavě argumentovat slušností. Skoro v každém tvém komentáři se dočtu, že je něco "na h*vno", že je někdo "kr*tén" a jiné podobné vulgarity.

Benefity jsou odsaď pocaď. Asi těžko se domluvíš se šéfem, že ti bude nosit obědy do kanceláře. Tím spíš se nejen já, ale i spoustu dalších, divíme, že šéfredaktor něco takového dovolil.

Toto mi spíš přijde jako socialismus. Podnik byl všech a podle toho to vypadalo. Takže se kradlo zneužívaly se podnikové stroje, vedení to bylo jedno, protože na ně nikdo netlačil.
Tady to asi bylo podobné. Ty ses zeptal šéfredaktora a on to odsouhlasil, protože tenhle plátek není jeho a on ho jenom vede.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu musíme číst něco takového? Netuším jaký vztah ma autor k DIIT, ale nechápu jak může šéfradaktor, a majitel webu něco takového trpět. Kam bude muset tento web ještě klesnout?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mne to nevadi .Po takto podrobnej rozborke ,meraniach atd. by som sa to nebal kupit . Behe mate zatial solidnu reputaciu tak si ju nepokazit ;-) . Ini vyrobcova / obchodnici si zaplatia pozitivne recenzie v "nezavislych" redakciach a potom sa zakaznik nestaci divit co za crep to vlastne kupil. Alebo na testy poslu super kus s kvalitnymi suciastkami ale seriove predavaju so sh*tnymi.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nemusi platit za pozitivni recenzi, tady si ji napise sam. :) Prodejce vzdy rika ze to jeho je nejlepsi.

Ale vazne. Alespon se pozna jestli dokaze byt objektivni i kdyz recenzuje vlastni zbozi.
Na druhou stranu je zajimavy, ze se rozhodl pro prodej zrovna techto zdroju. Bud cili na kvalitu a nechce prodavat podradne zdroje, nebo je to trosku prikrasleny. A nerekl bych ze se je rozhodl prodavat az po te co je otestoval.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naopak si myslím, že je nutné, aby napsal, že zdroj prodává. Kdyby to nenapsal, dovedu si představit, jak by tu všichni kritizovali, že vychválil, aby prodal, ale zatajil, že zdroje prodává...

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

+1 protože už při preview mu to někteří chyráci otloukali o hlavu a přitom ve druhé větě to je:
"které jsem právě začal v ČR prodávat"
Mám raději, když to někdo řekne na rovinu, než "objektivní" recenze z redakcí, kde dostávají HW darem nebo jim dealeři prokážou vděčnost jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Objektivita z toho jen cisi.
Porovnavat v testu s jinym (drazsim) zdrojem, s tim ze "pravdepodobne" bude horsi svedci o kvalite. Bud mam zmereno a vim, nebo neodhaduji a neporovnavam.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Občas mi stačí se podívat na fotografie a recenze jinde, to by vás nenapadlo, co? Tyto zdroje jsem před nákupem taky viděl jen na cizích snímcích vnitřku a bylo mi jasné, že to je ono.

Pošlete vzorek na recenzi, jestli vás to tak hrozně trápí, do té doby budu věřit desítkám zahraničních recenzí za ty roky víc, než vašim pochybnostem.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Copak, hledáme penízky na dovolenou ? Inzeráty na prodej těch zdrojů máš snad všude :-D, ale jinak ano je to pěkný zdroj, jen je škoda že za 3 roky pojde na studené spoje a budu ho muset otevřít a přepájet...

Jinak předpokládám že si je skoupil od Němců, co jich ještě před měsícem měli hafo a teď je tam jen doprodej za 600 kč...

Ale nechci být typický protivný a nepřející Čech co každou snahu náležitě potrestá a proto ti děkuji že jsi pro nás tyto úžasné zdroje sehnal a umožnil u tebe koupit a odměnu si jistě zasloužíš, protože ten zdroj je opravdu slušný za ty peníze.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

To je jasný no, na bazoši si toho přeci všimne více lidí, než na heuréce, žejo :)
http://pc.bazos.cz/inzerat/37073233/NOVE-spickove-ATX-zdroje-Delta-Elect...
Zatím 58x zobrazeno vč. mě, tak tam taky Behemotovi něco naklikejte, ať má pravdu ;)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi dejte darem deset litrů, dám to na heuréku, to je dobrej deal, ne?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý kauf, pokud ty elektrolyty nejsou fake.
Bylo období s Fortrony, než se projevily osazené Teapo sračky. Teď je období Seasoniců nad 1500,-. Ty Delty budou dobré, až někdo bude potřebovat postavit levné dělo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nejsou, mohu potvrdit. Delta si navíc nic takového nelajzne, zvlášť, když to berou rovnou z fabriky po milionech za ceny, o kterých se mi může leda zdát. Zde osazují krom Chemi-Conů i jen Rubycony, zaznamenal jsem takto dvě verze.

Pokud potřebují hodně moc šetřit, vylepší design a dají tam čínu, nicméně která i tak vydrží víc, než u jiných výrobců.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tohle se mi docela trefilo do rány a ten nestandardní rozměr a chlazení tomu taky docela napomohlo. Hledám "laboratorní" zdroj pevného napětí a většího výkonu, 18A už celkem jde a za tyhle peníze už teprve jo. Takže se možná ozvu.

K tomu chlazení, přiznám se, že začínám být alergický na podobné argumenty:

"Z toho důvodu je poměrně nutné zdroj zásobovat studeným vzduchem, toto je excelentní příklad toho, jak zásadně špatně je tahat horký vzduch zdrojem."

Takže po mrazírnách na CPU, HDD přichází ještě móda mrazíren na zdroje. Uvědomme si prosím, že průmyslový standard je _plný_ provoz při 60°C okolního vzduchu! PC se provozují v prostředí "pokojové teploty" tedy kolem 21°C. Člověk při více než 30°C může mít zdravotní potíže. NIKDO neprovozuje PC při 60°C. Tedy veškeré komponenty mají min. 30°C rezervu pro plný provoz. Jedná se o teplotu okolního vstupního chladícího vzduchu. Výstupní teplota může být pochopitelně mnohem vyšší (nechce se mi hledat další normy, pochopitelně se jedná o požární apod bezpečnost, nemůže to být zase letlampa ;-)).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Klidně do něj lifrujte 50 °C, zdroj to dá, akorát bude dělat hrozný kravál, to byla pointa.

Snad víte, jak vypadá vohnoutský počítač, krámy s příkonem 200 W a nulové chlazení, takže do toho zdroje pak jde 40 °C. To fakt nemůže být tiché, takže jsem na to upozornil předem.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Tohle vypada na idealni zdroj do DYI nebo standard ATX compliant serveru, nebo i herni sestavy s vice grafikami.
P.S. Behousi, kasli na ty kvocny tady. Je jasny ze to je super zdroj za super cenu, a pokud se dostanu do situace, ze budu potrebovat zdroj do serveru, skocim si urcite pro nej.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Četl jsem si to. Neříkám, že ten zdroj není výborný, ale na 100% rozhodně není:
1)nemá modulární kabeláž, nemá ani odflexovaný kabel
2)nestandardní rozměr
3)proč tam není klasický větrání odspodu? Takže bude hlučnější (menší větrák) - jediný důvod, proč bych si ho nekoupil
4)účinnost bývá i vyšší

a našlo by se toho mnohem víc...

Rozhodně si zdroj jako celek nezaslouží víc jak nějakých 70-80%. a né že se budou hodnotit jen jeho elektrické vlastnosti...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Taky se mi zdálo, že metodika má testovat ATX zdroje, nebo snad ne? Zdroj to není špatný o tom žádná, psal jsem to vedle a píšu to znova - je to kvalitní zdroj a na Deltu nedám dopustit. Ale nemá rozměry dané ATX standardem => nemůže mít přece hodnocení 100 % a vyšší (to se mi taky nelíbí, ale budiž).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1. Modulární kabeláž za tisícovku? Jste snad spadl z hrušky. Podívejte se na ceny nejlevnějších modulárních zdrojů

2. OK, nějaké procento bodů mohlo být

3. Protože je 92mm větrák mnohem účinnější když fouká skrz zdrojem, viz. komentáře výše. Vzduchotechnika vám asi nic neříká. Stačí si vzít termokameru a podívat se na běžné zdroje s 120mm větrákem.

4. Účinnost dosahuje 80+ Gold. Ukažte mi zdroj s vyšší účinností za tuto cenu :)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

1,4.)Ty to nechápeš? Cena by neměla hrát roli. Vždyť je nesmysl aby jeden zdroj dostal hodnocení 100% a druhý zdroj 40% a přitom ten co dostal 40% by byl 2x lepší, ale bohužel by nestál 1000kč, ale 3000kč. A toto se tady děje, jsou zdroje kvalitnější jak toto, ale dostali třeba jen 50%...

3)vzduchotechnika mi něco říká, ale nepotřebuju mít v pc hlučnou krávu, to patří do serveru.

Abys to pochopil. Je blbost naspat že oktávka je lepší jak VW passat jen kvůli tomu, že jedou stejně rychle a oktávka je levnější. A to on dělá. Zdroj za 3000 dostane hodnocení 40% a přitom je v podstatě stejný (+modulární kabeláž a další věcí, tak že ten dražší je lepší) jak tady tento. A tento dostal 100,5% (což je hovadina, neboť hodnocení v procentech by mělo být od 1 do 100).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Že by jiné kategorie? Hi-end? Nemůžeš čekat že zdroj spadající do Hi-endu nebude mít stejnou výbavu a kvalitu jako zdroje v mainstreamu či low-endu. Kdyby se tento zdroj prodával v hi-endu, dostane jistě nižší bodové ohodnocení.

A cena právě hraje roli, ty to nechápeš.

Hlučnost, měl jsi ten zdroj? Neměl, tak nevíš, nekomentuj. Je tišší než spousta zdrojů na trhu se 120mm větrákem. A tento zdroj se neosazoval do serverů, ale do běžných herních sestav.

Mě se moc líbí, jak všichni kritizují ale ukažte mi někdo zdroj, co je za ty peníze lepší. Navíc většina z vás ten zdroj neměla v ruce takže hodnotí úplně od boku.

Jo vlastně, ten OEM Seasonic s cenovkou o 200,- Kč dráž je lepčí, pač má větší větrák a je to Seasonic.... A osazení nikoho nezajímá, protože je to šedá pixle jako každá jiná.

Zdroj, který lze srovnat s Deltou je Seasonic S12G. A kde to jsme? Že by Hi-end? S12II se s tímto zdrojem nesrovná, má nižší účinnost, větší zvlnění a horší regulaci napětí. Kromě toho nemá DC/DC měniče. A samozřejmě menší konektorovou výbavu.

Pokud tedy někdo zná lepší zdroj v podobné cenové relaci ať mi napíše, protože mě to opravdu zajímá.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Takže ještě jednou a naposledy (jinak budu uvažovat nad tím, jestli nejseš retardovanej). Neříkám, že ten zdroj je špatný. Jedinou výtku mám k hodnocení - je totalně špatně postavené. To, že tento zdroj dostal 100,5% neznamená, že je bezchybný, za 3k máš lepší zdroje, ale hle oni dostanou jenom 40% a behemot nemá rozřazení podle lowendu, mainstreamu a highendu, prostě to má jen v procentech. Už chápeš? To je jak kdybych napsal že octavia dostala hodnocení 100% a passat 30%, neboť je levnější a stejně výkonná, ale na přidanou hodnotu bych nebral zřetel.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Behemot při hodnocení zdroje bere rozřazení podle cenové kategorie. Bere v potaz i cenu za 1 watt. Dobře, při srovnání s auty máme tedy výkon. Dál bere v potaz přidanou hodnotu - modulární kabeláž, různé serepetičky v balení a další.

Mám pocit, že by jsi chtěl srovnávat Škodu Octavii s Ferrari Enzo. Octavie dostane 20% a Enzo 100%, protože je ve všech ohledech lepší. Ne, tak to Behemot nedělá. Srovnává stejnou cenovou kategorii. Když vezmu v potaz srovnání se Seasonic OEM či jinými zdroji podobné ceny, tak hodnocení je relativně OK (viděl bych to blíž 90%). A proč dostane zdroj za 3k hodnocení 40%? Protože je to za tu cenu totální šrot. Kdyby Seasonic SSR-550RM stál o tisíc korun méně, dostane jistě také 90-100%. Protože za tu cenu je bezkonkurenční. A nebude spadat do kategorie Hi-end, nýbrž Mainstream. To stejné je Delta. Je to původně Hi-endový zdroj s výrazně nižší cenovkou.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ano, promiň, ale měl bys zajít k doktorovi, aby ti dal nějaké papíry, budeš mít samé výhody (levné vstupy, levné cestování, možná bys měl i plný invalidní důchod)

ad. Bere v potaz i cenu za 1 watt. ---však ANO :D:D:D:D to je tá blbost... To je to o čem celou dobu mluvím. Prostě je blbost, pi*ovina brát v potaz cenu. Měli být ve shrunutí zdrojů 2 sloupce - v jednom procenta a v druhém cena a ne že bere v procentech potaz i vůči ceně. To je prostě matení zákazníka - dostal hodnocení 100%, ale to i kvůli ceně a zaujatosti a ne protože by byl úplně super.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když se vám to tam hrozně nelíbí, jděte, nikdo vás nenutí s nožem pod krkem to číst.

Metodika tak byla z jistých důvodů zvolená, lidi si kupují zdroje různé kategorie v prvé řadě podle ceny, o tom to je. Ani ta vaše slavná auta se nesrovnávají mezi sebou, ale srovnávají se v rámci třídy. Já alespoň nikde neviděl srovnávat Thalii třeba s Lambem…

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"Když se vám to tam hrozně nelíbí, jděte, nikdo vás nenutí s nožem pod krkem to číst."

Takový přístup by neměl redaktor mít, zvláště když jde o redaktora upadajícího IT webu, který musí o čtenáře bojovat. Články totiž nepíše kvůli sobě, ale kvůli čtenářům. Čtenář má právo si diktovat, o čem máte články psát, jelikož to čtenář vám vydělává peníze, tím, že navštěvuje váš web a tím i zobrazuje reklamy.
Važ si toho, že tyto názory se zatím vyjadřují jen v diskuzi. Máte čas změnit složení článků a čtenáři tak vyhovět. Taková zpětná vazba je mnohem lepší než pozorování propadajících se grafů návštěvnosti.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takhle „upadají“ všechny weby už deset let a kupodivu i přes to pořád na trh lezou další…

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

"Čtenář má právo si diktovat, o čem máte články psát, jelikož to čtenář vám vydělává peníze, tím, že navštěvuje váš web a tím i zobrazuje reklamy."

Ano, přesně tento názor mají i někteří séfredaktoři a proto většina webů vypadá tak ja vypadá. Je to mantra "dva články denně" a na jakékoliv téma. Je jasné, že nikdo nemůže být odborníkem na všechno. Proto také technická úroveň článků vytrvale klesá. Protože je píšou vesměs lidé, kteří vůbec nemají páru o tom, co píší a jejich článek je spíše kompilát marketingových informací a "obecných pravd". Dále, i kdyby tomu ten člověk i třeba rozuměl, tak odborný článek nelze napsat za jeden den. Neřkuli, že by takový článek měl ideálně projít i oponenturou. U nás zcela nereálné.

Výsledkem tedy je, že většina webů generuje podprůměrný obsah, všechny weby téměř stejný.

Čest vyjímkám a díky za ně. Díky za malé webíky nadšenců, kteří párkrát do roka uveřejní technicky nabitý skvost.

Takže ne, autoři by se neměli dívat ani na grafy sledovanosti (to by potom vše skončilo jako bulvár) ani, ač to vypadá blbě, na požadavky na témata od čtenářů. Autoři by měli psát o tom, čemu rozumí.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A tak to funguje i na Diitu, minimálně dva články denně ať je to třeba na sebepitomější téma. Takže kromě překladů novinek ze zahraničních webů a tiskových zpráv tu najdeme i bulvár o tom, která herečka koho žaluje, nesmyslné úvahy, které mají akorát vyvolat flame (cokoli o linuxu) a brekot na téma, kdo zase ublížil Pirátům. Recenzí je naprosté minimum, to ale neznamená, že by kvalitativně převyšovaly konkurenční recenze. Právě naopak.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"A tak to funguje i na Diitu, minimálně dva články denně ať je to třeba na sebepitomější téma."

Ano, to je bohužel pravda, ale to je tak jediné, s čím ve tvém komentáři souhlasím. To další je spíše názor a jsem rád, že existuje web, který má svůj názor a nejde jen na ruku inzerentům. Pochopitelně, názory se liší a je to tak dobře. Ty s tím názorem třebas nesouhlasíš. Fajn.

"Recenzí je naprosté minimum, to ale neznamená, že by kvalitativně převyšovaly konkurenční recenze."

Můžeš mi ukázat jediný další český web, který něco doopravdy měří? Já o žádném dalším nevím. Dřív (199x) bylo celkem běžné, že se v IT časopisech měřilo. Měřil se i přítlak a průběh stisku tlačítek na klávesnici. Dokonce i nějaká schémata. Dnes se neměří nic. Dále bylo běžné, že časopis čtenáře vzdělával. Dnes, už jen když to takto napíšu, to zní dost absurdně.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

EHW - skvělé recenze monitorů, slušné recenze CPU a GPU + zdrojů + občas recenze NB. SvetHardware - dobré recenze monitorů, síťových prvků a zajímavé články o technologiích.
To jsou mé dva nejoblíbenější weby.
Na Zive, PCTuning, DDWorld a DIIT se chodím jenom zasmát.

Pokud myslíš, že EHW recenze falšuje, tak dej důkaz. Když jsem chtěl důkaz po Behemotovi, tak nic nedal, akorát se trapné vymlouval a lhal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"To jsou mé dva nejoblíbenější weby."

Netuším, který z těch dvou webů to byl (tipoval bych to na EHW, ale opravdu netuší), ale po "recenzi" NASka, kde dotyčný připojil iSCSI do widlí, naformátoval to na NTFS, potom to připojil do druhých widlí a předváděl na tom, že iSCSI je sdílení souborů, přičemž mu to ze "záhadných důvodů" padalo, jsem ten web nadobro opustil. Tohle je přesně to, co jsem myslel tím, že ti autoři nemají ani páru o tom, co vlastně dělají. iSCSI je export blokového zařízení. Pokud chci sdílet pro zápis jedno blokové zařízení mezi více hostů, musím tam mí FS, které tento typ zapojení umí. A to NTFS opravdu není (ani většina z běžných fs).

Projistotu jsem se teď podíval na "slušné recenze" CPU. V roce 2014 testuje aktuální procesor tak, že tam dá Ubuntu 12.04 a pustí na tom Phoronix Test Suite. Pominu-li, že to zvládne každý blbec, tak Ubuntu 12.04 je dva roky pozadu. Tzn ten software nevyužije všechny instrukční sady onoho CPU apod.

Apropos CPU. Když přišly první multicore cpu, tak se měřilo zásadně na jedné singlethread appce a když přišly 64b CPU, tak se měřilo zásadně jen ve 32b prosředí. Takové testy jsou k ničemu. A člověk by čekal, že se to po více než 13 letech změní (první AMD64 cpu je z roku 2001). Nezmění. Ti lidé neví co dělají.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No dobře, ale kvůli chybě jednoho redaktora v jednom článku odsoudit celý web? Třeba recenze monitorů jsou výborné.

Co se týče testů virtualizace, tak tam jsem na vážkách. VirtualBox (a stejně tak i VMW Workstation) je především hračka a navíc to je paravirtualizace, takže to moc nevypovídá o schopnosti CPU virtualizovat. Testy na Hyper-V nebo ESXi, jenomže spousta testovaných procesorů nemá vt-x.
Nepoužívají Ubuntu 12.04, ale Ubuntu 12.04 LTS a to je rozdíl! Testují na stále aktuálním OS, takže v tom nevidím problém.
Nový systém pravděpodobně nepoužili kvůli porovnatelnosti se staršími testy. Sehnat na zápůjčku CPU a odpovídající desku a pak ho třeba celý den testovat, to není úplně lehké. A když si uvědomíš, že bys měl přetestovat třeba 20 CPU (pro každý CPU je potřeba provést novou instalaci OS! a programů!)... Metodika testů se nemůže měnit každý měsíc.

A když už jsme u toho, které instrukční sady má nový kernel a které by znamenaly nějaké výrazné posuny ve výkonu.
Co jsem se díval, tak testy pod Linuxem jsou archaické syntetické benchmarky. Aby byla využita nová instrukční sada, tak musí být podpora ze strany CPU, OS, hypervizoru a také ze strany aplikace.

Pokud se ti nelíbí některé testy, tak je ignoruj. Pro mě také není důležité, kolik bodů dostane v Cinebench, ale naopak mě zajímá, jak rychle běží AES šifrování a někoho jiného zase zajímá výkon ve hrách.
Každý ať si vybere co chce, je nesmysl se dívat jenom na závěrečné shrnutí.

Proto také oceňuji, když redaktor výsledky testů rozdělí do tematických okruhů (grafika, hry, video, render...).
Také se mi líbí grafy, ty interaktivní jsou super. Bohužel, jsou v JS, to je jediná chyba. Na mobilu to trvá dlouho, než se to načte. Ideální by bylo mít na výběr.
Grafy tady na DIIT jsou strašně nepŕehledný bordel.

Na recenze CPU chodím i na THW a TechPowerUp, protože tam mají i recenze serverových CPU. Nemyslím si, že by EHW nějak moc ztrácel.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Jestli o tom nevíš, tak Ubuntu pro každou čtvrtou verzi poskytuje prodlouženou podporu (tuším 5 let). 12.04 je taková verze a to, že někdo píše "LTS" a někdo ne, vůbec nic neznamená. A nejnovější LTS je 14.04...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jděte se podívat do interní diskuse pro redaktory. Oh, wait…

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Člověče, a na SHW taky blejete do diskuse, jak to je hrozný dělat 10 mizerných překladů denně, že to udělá translator a to tam nemusíte chodit? Na EHW že napíšou těch svých 5-6? Na PCT totéž a k tomu nějaké blogy? Nebo pořád opruzujete jen tady, protože na ostatních webech by s váma už vyrazili dveře?

Konkurenční recenze zdrojů neexistují, tak co mám převyšovat? :-))) Nebo články o opravách monitorů, zdrojů, UPS, to je občas tak možná někde na fóru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne SHW, účet nemám, PCTuning je stejně směšný jako DIIT a na EHW "nebleju" do diskuse stížnosti, protože tam si nemám stěžovat na co. Tam totiž recenze vychází pravidelně. Ne jak tady, kde je velký svátek, když nějaká recenze vyjde a ještě se rozdělí do 3 dílů, aby se nemuselo trapčit jenom s osobními blogy a "novinkami".

Kdyby tu byly recenze, neřekl bych ani slovo. Na EHW by se mnou vyrazili dveře, to máš pravdu. Ale tam si nemám na co stěžovat a taky hlavně tam je trochu jiná kultura redaktorů. Viděl jsi snad někoho z EHW, že by se v diskuzi vyjadřoval jako to prase a v téměř každém komentáři byla nějaká vulgarita?

A tento názor nemám jenom já. Podívej se, jak ohodnotili čtenáři mě a jak tebe.

------
Aha, takže je to myšleno tak, že nikdo jiný recenze zdrojů nedělá, tak jsi nejlepší. Tak to není žádná výhra... Být první z celkového počtu 1.

Opravy nejrůznějšího odpadu skoro nikoho nezajímají, tak o tom nikdo nepíše. Tady to je jenom proto, aby se nemuselo neustále trapčit s novinkami.
Něco se opravit skutečně vyplatí, ale když se investuje několik stovek do vykopávky, která patří do popelnice, s rizikem, že to zase po čase zdechne,... to je... nerozum (slušně řečeno).

To, co na DIIT vychází má minimální přidanou hodnotu. Vaši práci zvládne za tokových 5 až 10 let Google Translator. Recenze nejsou žádné. Ty budeš drze tvrdit, že nikde nic nevychází. Když zmíním, že na konkurenčím webu ano, tak je bez jediného důkazu obviníš z kopírování. Je tohle normální? Ty to snad děláš ze závisti.
Stále čekám na ty slíbené důkazy. Chtěl jsem po tobě odkaz na článek, ze kterého kopírovali. Nic jsi nepředložil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„Tam totiž recenze vychází pravidelně.“

22. 6. 2009 (a to není žádný test, to je zoufalost jak z mateřské školky) http://www.cnews.cz/recenze/ticho-uz-v-nazvu-zdroj-be-quiet-straight-pow...
8. 10. 2012 (podezřele podivně tam čistě náhodou vychází zdroj německé konkurence úplně špatně, zatímco na třech jiných místech OK…to je jen ňáhoďa :o)) http://www.cnews.cz/recenze/ticho-uz-v-nazvu-zdroj-be-quiet-straight-pow...

Další až níže. Eh, to je, já nevím, co na to říct. Fakt to děláte, nebo jste na tom tak špatně?

„Ne jak tady, kde je velký svátek, když nějaká recenze vyjde a ještě se rozdělí do 3 dílů“

21. 11. 2013 http://www.cnews.cz/recenze/test-zdroju-cast-1-enermax-triathlor-eco-350...
16. 12. 2013 http://www.cnews.cz/recenze/test-zdroju-cast-2-enermax-revolution-xt-430...
30. 12. 2013 http://www.cnews.cz/recenze/test-zdroju-cast3-tri-zdroje-seasonic-enermax
27. 1. 2014 http://www.cnews.cz/recenze/test-zdroju-cast-4-souboj-tri-bronzovych-5xx...
11. 3. 2014 http://www.cnews.cz/recenze/test-zdroju-cast-5-fractal-design-tesla-r2-5...
31. 3. 2014 http://www.cnews.cz/recenze/test-zdroju-cast-6-dva-levne-500w-zdroje-ant...

6<3. (Naměřeno bylo vše v jedno dobu a vycházelo to 4 měsíce, já si to dovolil jednou a vycházelo to asi měsíc, hrozné.) Omlouvám se, na vaši prudkou inteligenci opravdu nestačím.

„Recenze nejsou žádné.“

Od začátku roku mám 4 plnotučné recenze zdrojů + KSP. Ježa asi dvacítku, něco WIFT.

PODĚKUJTE PANU JP01 ZA TO, ŽE JSEM SI MUSEL DÁT TU PRÁCI A USVĚDČIT HO Z NAPROSTÝCH LŽÍ, PŘEKROUCENÉ REALITY A CELKOVÝCH BLÁBOLŮ, KTERÉ MU ŽERETE. DÍKY TOMU TEĎ BUDU SPÁT <6 HODIN, BUDU MÍT 50 % VÝKONNOST, NIC NESTÍHÁM, POČÍNAJE SERVISEM VĚCÍ VÁS ČTENÁŘŮ, PŘES ZAŘÍZOVÁNÍ EXKLUZIVNÍCH SOUČÁSTEK, KTERÉ NIKDO NA SVĚTĚ ZATÍM NIKDY NEVYROBIL, AŽ PO RECENZI ZDROJE, KTERÝ JSTE SI MINULE SAMI VYŽÁDALI V DISKUSI A KTERÝ JSEM MUSEL OPĚT KOMPELTNĚ SÁM ZAŘÍDIT A VČERA MI DORAZIL. ALE JELIKOŽ PRAVDA BOLÍ, TAK MŮŽETE ZASE NAKLIKAT PLUSKA ULHANÉMU DEMAGOGOVI A BREČET, ŽE NEJSOU ŽÁDNÝ RECENZE, BŮŮŮ.

Vyberte si.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Když budeš mít 50% výkonnost ve psaní kravin a napadání ostatních, nemyslím, že to bude někomu vadit... My bychom u tohoto radši výkonnost nulovou.

edit: Díky za negativ, čekal jsem to.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Hodnocení v kategoriích je zcela běžné a dělá se to tak všude (např ve sportu). Je jasné, že zlatá medaile (nejvyšší hodnocení) na okresním přeboru je něco zcela jiného, než zlatá medaile (totéž nejvyšší hodnocení) z mistrovství světa. Nedává žádný smysl říkat, že nějaký sportovec dostal na mistráku "pouze" bronz, přičem strčí do kapsy všechny zlataře na okreskách. Říkat to můžete, ale potom budete za retarda právě vy.

"behemot nemá rozřazení podle lowendu, mainstreamu a highendu"

To přece není pravda. Naopak to uvádí v každé recenzi zdroje a zdroje v každé kategorii posuzuje jinak přísně. http://diit.cz/clanek/zdroje-metodika-hodnoceni

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A píše to snad někde v recenzích? že když dostane high end 50% tak je to vlastně víc jak v mainstreamu 100%? To procentuální srovnání má být napříč všemi kategoriemi, lowend má dostávat okolo 10-30%, mainstream 30-70% a highend pak ke 100%. A ne že mainstream dostane 100%.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

A to je naprosto totální blbost. Aha, takže kvalitní zdroj co strčí do kapsy nejeden Hi-end by měl dostat třeba jen 50 či 70%? A kvalitní low-end co strčí do kapsy mainstream jen 30%? To by pak recenze neměly smysl.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Uznávám, blbě jsem to napsal... Bylo to myšleno průměrně. Prostě 2 sloupce, jeden by byl procenta a druhý cena, takže se mohou pak mainstream prolínat s highendem či lowendem.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"A píše to snad někde v recenzích?"

Samozřejmně. V každé (co jsem četl). Odkaz jsem vám posílal, evidentně jste jej nečetl, stejně jako jste nečel onu recenzi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nebo snad chceš říct, že tento zdroj je 2x lepší jak http://diit.cz/clanek/cooler-master-v550s-rs-550-amaa-g1-recenze/hodnoceni ? Přitom ten coolermaster má vyšší účinnost (tím pádem nižší ztrátové teplo), odpojtelnou kabeláž, ODPOVÍDÁ ATX normě (to schválně, neboť tento testovaný zdroj není ATX), nižší zvlnění. Dostal mínus za špatné kondenzátory - ale ten zdroj vydrží 5+ let (tipl bych klidně 10-15let, tak dlouho zdroj nikdo nebude používat). A ve výsledku dostal jen 55%, jakto???

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Protože je to předražený krám. Za stejnou cenu máme Seasonic SSR-550RM, který ten slavný CM sežere i s krabicí.

Špatné kondenzátory nejvíce ovlivní hodnocení, tipnul bych tak 20% dolů. K tomu máme přehřívání, špatně navržené chlazení, které není ani tiché, ani účinné. Když vezmu součet všech okolností, zdroj odpovídá svému hodnocení.

Opravoval jste člověče někdy zdroje? Vypadá to že ne, pak by jste psal něco jiného. Ty kondenzátory při vysokých teplotách, kterých zdroj dosahuje vydrží s trochou štěstí 5 let, tipnul bych tak 3-4 roky.

2x lepší není, ale Delta ho překoná. A zase ta cenová kategorie, CM je Hi-end a Delta je Mainstream.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

To je zvláštní, mám v okolí spoustu známých a problém se zdrojem byl jen 1x a to u 10 let starého pc. Takže mě je použití šmejdů (tím myslím kodnenzátory, ne použití eurocase či podobných značek) u prdele, když vím, že přežijou životnost toho počítače. A nejsem sadomasochista abych pak strkal 5+ let starý zdroj do nového pc, ať by jeho cena byla jakákoliv.

A zdroje jsem opravoval, brigádně pro jednoho distributora na střední škole (tak 7 let zpátky), ten je pak dával dál (těm co dali reklamovat zdroj, aby se reklamace urychlila), v 95% se jednalo o vyhořelou pojistku, 5% vadná součástka, kondenzátor nikdy (a to jsem měl i přes 4 roky staré zdroje, neboť kvalitnější měli i 5letou záruku). No kondenzátory v 90% capXon i u těch 5 letých záruk.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Já vás zklamu ale jsem psychicky naprosto srovnaný člověk. A testy to potvrzují.

A proč by jste nestrkal 5+ let starý zdroj do nového PC, když je kvalitní? Znám spoustu lidí, co mají staré kvalitní Delty se stářím 10 let. A jsou mnohdy lepší než dnešní nový odpad co se běžně prodává.

A chcípá všechno, i ty dnešní Fortrony nevydrží věky (krom nejvyšších řad). Ani ten Seasonic OEM nevydrží dlouho. Všechno je to dimenzované tak maximálně do kanclu s příkonem do 100W. Vím, co udělá žravá sestava s nekvalitním zdrojem, klidně prasácky předimenzovaným. Měl jsem Fortron BP 750W v sestavě s příkonem 300W. A vydržel sotva pozáruční dobu. Pak nekvalitní be Quiet L8 vydržel půl roku. Všechno jsou to "supr" "kvalitní" zdroje dokud to nepíchnete na 200W grafiku a quad-core procesor.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Člověče, podívejte se na testovací metodiku, blábolíte nesmysly. Hodnocení by mělo být do 100% Jo? Podle vás? A to mě má zajímat jak? Mám tuto metodiku rok a půl. KOLIK VÁS S TĚMITO STUPIDNÍMI ŘEČMI VŮBEC VÍ, ŽE NĚJAKÁ STRÁNKA S METODIKOU HODNOCENÍ EXISTUJE, A KOLIK VÁS TO ČETLO?!

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě to nemělo být v procentech, ale v bodech ;) jinak ty procenta už se vyčítali od začátku. Ale zpět, metodika hodnocení prostě nemá brát v potaz cenu. To až pak na závěr dávat do tabulky - mainstream, lowend, highend se tím vytříbí sám. Kdybys tento zdroj hodil do highendu, tak dostane nějakých 60% (dostal by míň bodu za účinnost, za regulaci napětí, zvlnění, chybí oflexování kabelů,...). A to je ten nesmysl, není snad lepší dát srovnání vůči ceně do jiného sloupce? Tím se získá supr přehledná tabulka a člověk pak ví, na čem je, že se mu nevyplatí si připlatit těch 500kč, když tento zdroj bude úplně supr, naopak za přípatek 1300 získá něco lepšího.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Však to v podstatě jsou body, akorát je na konci přejmenuju. Četl jste si to konečně, nebo pořád vaříte z vody a vynalézáte znovu kolo?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Cetl jsem to pred cca rokem a cetl jsem to znovu (proto jsem dopocital kolik by cca dostal bodu). Nevim, proc ma byt mainstream a lowend bodove zvyhodnovan.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Takže vítěz okresního přeboru má místo zlaté medaile dostat zrnko zlatého prachu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Srovnáváš nesrovnatelné... když bychom to brali podle sportu, tak by ten z okresního přeboru dostal o 5s míň jen proto, že je horší.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Při psaní poslední věty se ti zřejmě zasekl SHIFT. Doporučuji, aby sis vyčistil klávesnici od sajrajtu, co ti neustále lítá od huby.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Špičkové letadlo za 200 Kč? Ale ano, ale bude papírové. Zdá se vám to nesmyslné? Stejně nesmyslný je i tento článek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento zdroj určen spíš jako konkurence OEM Seasoniců atd.. Někdo to v recenzi přehání s nadšení. A metodiku kdy vyjde výsledek nad 100% nějak mi nedává smysl....

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Behemotovy úlety (ani jeho nadšeně propagovaný světonázor) nemám rád, ale musím se ho zastat. Uvést, že ty zdroje prodává vidím spíše jako pozitivní, i když to mohlo být napsáno méně samolibým tónem. Zbytek jsou už jen nepodstatnosti - kdo chce, ví kde jej může koupit, recenze IMHO nijak zásadně ovlivněna výše uvedeným vztahem prodejce-tester/testovaný produkt nebyla. A pánové (a dámy, jsou-li tu nějaké) - zkuste příště diskutovat věcněji, když už si berete na paškál úroveň CDR/DIIT. Kdysi to tu byla oáza věcné diskuse.

Díky.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To ze pise recenzi na neco co prodava, je v poradku. V poradku ale neni to, ze ho vychvaluje do oblak. Napsal 100,5% takze je podle procent lepsi nez nejlepsi. Zacinam si myslet, ze to hodnoceni je schvalne takto udelane - aby mainstream mel vyssi hodnoceni jak highend.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

celkové procentní hodnocení jsem (obecně) nepochopil taky, ale tyhle hausnumera neberu jako směroplatná ani u ostatních recenzentů po netu. A pokud je to zdroj za litr (tedy na úrovni 400W OEM seasonica), tak je to IMHO opravdu hodně dobré.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jakkoliv si Behemota vazim, tak tady s hodnocenim hodne ujel. Dat 100,5% (wtf?) zdroji ktery ani nema standardni rozmery, ma pri nizke zatezi spatnou ucinnost, a dokonce nema ani vzadu sitovy vypinac (?!!!) , to chce mit skutecne kachni zaludek. Tim nezpochybnuju ze je ten zdroj rozumne osazen, za ty prachy neco s rozumnymi elyty, vlastne ani za mnohem vyssi je takrka zazrak.. Skakat ale kvuli tomu radosti a rozdavat 100+% hodnoceni je "trochu" prehnane.... (nijak neresim ze to soucasne prodava, to at si zhodnoti kazdy sam)

Jinak zrovna ta nic moc ucinnost pri nizke zatezi by byl duvod proc bych ho nechtel, i kdybych nasel case kam by vesel (nevim ted o zadnem). Moderni stroje jsou v klidu celkem usporne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna 8c Bulldozer s R9 290X si papkne minimálně 100 W i kdy na tom poběží Solitaire…a tam už to má dost přes 80 %.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

[Nedával jsem pozor a napsal jsem blbost, omlouvám se.]

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Toto už je opravdu moc. Je načase odstranit Behemota tak jako již byl odstraněn na jiných serverech.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale musím se taky vyjádřit.
1. Behemota jsem si zatím vždy vážil za jeho technické recenze a nic se na tom nemění.
2. Sorry, ale v diskuzi se chová jako hulvát nejvyššího charakteru. Pořád jsi novinář a měl by jsi psát slušně i když na druhé straně máš podle tebe idiota.
3. Po přečtení diskuze bych navrhoval změnit hodnocení. Prostě měřit všem zdrojům stejně, ať je to hiend, nebo lowend. Ceny se mění a pak může zdroj spadnout do jiné kategorie a dostal by jiné hodnocení,než v době recenze. Je zcela jasné (no spíš předpokládatelné), že hiend bude prostě lepší, tak dostane víc.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Všechna zařízení postupně zlevňují a tím pádem by se hodnocení v čase měnilo, to není jen u zdrojů. Jednotná stupnice ale prostě není jednoduše možná, v každé relaci jsou na zdroj kladeny jiné nároky. Pak by zase všichni hrozně křičeli, když by low-end (který náhodou projde) byl vždycky v záporném hodnocení (protože ve srovnání s high-endem natlačeným do jedné stupnice by to prostě jinak nešlo).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já tu změnu myslel trochu radikálnější. Třeba na konkurenčním webu, když recenzují monitory, tak hodnotí dílčí kategorie (odezva, barevné podání, ergonomie...) hodnotou 0%-100% a pak dostane zprůměrováním celkové hodnocení. Každý na první pohled do tabulky zjistí jak na tom monitor asi tak je a dokážou jedním hodnocením zhodnotit jak levný monitor, tak i ten nejdražší. U zdrojů by to asi byla účinnost, kvalita součástek, já nevim příslušenství... Takhle by vzniklo hodnocení bez ohledu na cenu, které by platilo po celou dobu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tady se zase v jednotlivých disciplínách dávají body, které se pak sečtou, příčemž ovšem neexistují přímé mantinely (jak někteří nedokážou pochopit), zdroj může jít do mínusu i výchozí počet bodů překročit. V součtu můžou výsledky jít do mínusu i překonat stovku.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Co se takhle smířit s tím, že ta metodika je jednoduše nestandardní a nevhodná? Kde jinde se ten váš způsob používá? Za každou cenu mít svou pravdu i když se to lidem, kteří to čtou nezamlouvá? Jako by to byl problém změnit vyhodnocení a jakoby to mělo nějaký vliv na kvalitu vašich recenzí. A když jsem řekl, že jsem ty vaše recenze četl, znamená to, že vím jak tvrdě zdroje hodnotíte (jak psal někdo výše, vesměs 0-50%). Pak se tu objeví tento zdroj a najednou tu máme 100,5%. A to vlastně jen proto, že je kvalitní a zároveň ve výprodeji. Recenze je hodnocení produktu, ne tržní ceny. Když chcete hodnocení skládat z bodů a na konci mít %, stačí jednotlivým vlastnostem přidělit max váhu(%).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak je nevhodná, no a? Nutím vás to používat? A už jste byl povykládat všem zahraničním recenzím, že jejich metodika je nevhodná? Metodika, kde prochází zdroje, které mnohdy v high-endu horko-těžko splňují specifikaci ATX?

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Já ale nezpochybňuji kvality vašeho testování :) O tom jsem neřekl nikde křivé slovo. Mluvíme stále o formě jakou je to hodnocení zpracované, což úplně zbytečně snižuje úroveň té recenze. Uvědomte si, že to čtou i lidé, kteří nedokáží ocenit měření jako spíš popis, hodnocení a závěr - právě proto, že tomu nerozumí a chtějí si prostě jen udělat OBJEKTIVNÍ přehled nabídky a kvality zdrojů. Jiní redaktoři pro to co zahrnujete vy do hodnocení používají dodatečný graf nebo tabulku cena/za jednotku něčeho. Je to potom mnohem přehlednější a porovnání samotné kvality bez ohledu na cenu směrodatnější.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A i když mi to přijde naprosto zřejmé, odpovím i na vaši otázku. Psát redaktorům, kteří mají špatnou nebo povrchní metodiku testování nemá smysl, protože úměrně tomu jak testují tomu většinou i rozumí. Tedy špatně. A změním něco tím, že do něj budu prudit pod článkem? Získá lepší znalosti? To mi přijde účelnější prudit do vás, který tomu rozumí a zmatlal zbytečně hodnocení..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mno, že by tomu např. redaktoři Jonny Guru nerozuměli…ten byl dobrý :-))

Ale nic to nemění na tom, že jejich hodnocení je předposraně vysoké, asi aby kdejaký pasák koz neremcal. A hodnocení třeba Hardware Secrets už v podstatě neexistuje, tam je pár nějakých řečí na konci, jinak na to dlabou. Přednesou data a a čtenář ať si to probere…

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Však jo, vše se postupně slevňuje, ale ty hodnotíš i cenu. Když by cena byla zvlášť, tak by ty tvoje body byli na čase nezávislé :-) Prostě 1 tabulka, kde budou všechny kategorie, stejné bodování, 3 sloupce - počet bodů, cena, a poměr cena/bod :) a bodování nastavit tak, že v okamžiku když projde testem, tak bude mít minimálně 1 bod, pokud nebude splňovat ATX normu, tak dát neprošel (což by neměl projít ani ten tvůj, který nespňuje ATX normu).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak to jo, to je ovšem silná logika. Všechny SFX, SFF, 1U zdroje jsou vlastně špatně. Zajímavé, že to nevadilo v předchozích recenzích, ale teď je to špatně? To je ale náááááhoda…

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Já bych doporučil všem zdejším diskutérům přečíst: Karel Čapek: Dvanáctero figur zápasu perem čili Příručka psané polemiky. Uvidí se potom kdo mlží a kdo vlastně je ten "z**d" a kdo ne :) Je to docela zábava tyhle "flame wars" číst, ale vlastně tim z 90% škodíte jen sami sobě .) .

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

http://www.cesky-jazyk.cz/citanka/karel-capek/marsyas-2.html
Figura 6, Imago, je tak často používaná, až to hezké není :)

"polemizuje se s něčím, co potíraný odpůrce nikdy neměl na mysli a nikdy v tom smyslu neřekl; dokazuje se mu, že je pitomec a že se mýlí, na jakýchsi tezích, které jsou opravdu pitomé a mylné, ale nejsou jeho"

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj je zajímavý a vzhledem ke způsobu řízení by to mohl být ideální kandidát na úpravy.
Recenze je taky zajímavá, ale více z hlediska marketingových okecávek než techniky:

"Víc k tomu není moc co říct, při osobním převzetí dostane zákazník zdroj i s kabelem do ruky (případně do igelitové tašky), při odeslání kurýrem bude zabalen pečlivě."
To zní jako reklama.
Hodnocení balení má smysl, pokud už k němu došlo(od výrobce). Pokud se jedná o to, jak to bude někdo balit jedná se jen a pouze o reklamu a nějakou předpověď. V nějaké diskuzi jsi kritizoval testování ES samplů. Tady hodnotíš něco co neexistuje a nemáš s tím problém. V podstatě v "recenzi" pochválíš sám sebe za balení.

"Celkový výkon je 500 W dlouhodobě, 550 W špičkově, přičemž tři +12V větve dají každá po 18 A, větve +3,3 a +5 V také velmi slušných 18 A, přičemž zde jsou DC-DC měniče, tudíž reálné maximum bude pravděpodobně podstatně výše."
Jak samotná přítomnost nějakého blíže nespecifikovaného DC-DC měniče zvyšuje pravděpodobnost překročení této hodnoty?

"Oflexovány nejsou žádné svazky, to se bohužel u OEM zdroje dá čekat."
OEM nebo neOEM, kriteria hodnocení by měla být stejná vůči ceně/segmentu!

"Delta je mnohdy průkopníkem nových technologií, např. divize ventilátorů vyráběla kapalinová kluzná ložiska dávno před tím, než to začali ostatní výrobci propagovat, tudíž tvar mřížky může být skutečně úmyslný."
To je marketing jako kráva. Souvisí to s recenzovaným zdrojem? Patří to do recenze?

"Delta jako vždy neponechává nic náhodě. :-)"
To je marketing jako kráva. Patří to do recenze?

"V podstatě se jedná o tunelovou koncepci jaké využívají např. rackmount servery a která je velmi efektivní."
Opět považuji za marketingové omlouvání neobvyklé koncepce. Kritizoval snad autor v jiných recenzích chlazení recenzovaných zdrojů, že neužívají koncepci rackmount serverů?
Nevzpomínám si.

"Tlumivka používá dvě toroidními jádra, vinutí mohlo být z trošku silnějšího drátu, ale neměl by to být problém. Filtrační kondenzátory to ale více než nahrazují,"
Vážně? Já na bráchu brácha na mě? To jako v nějakém technickém zařízení neco vojebeme, ale jinde dáme lepší kondík a sme si fifty v pohodě?
Cívka je v sérii, čili bych na to aplikoval pravidlo řetězu, který je tak silný jak je silný jeho nejslabší článek. Ale to vlastně jedno, protože autorovo tvrzení o potřebě silnějšího drátu není ničím podloženo. Je to jen doměnka, aby vypadal, že má na produkty velké nároky.

"Řízení spínání je fenomenální: netuším, zda ještě před rokem 2009 nebylo k dispozici dostatek pokročilých řídicích IO, nebo se v Deltě rozhodli, že to udělají lépe, nicméně to není žádná běžná skládačka víceméně dle referenčního návrhu, jako u jiných výrobců."
Ze slovníku "Slovo: fenomenální Význam: vynikající, neobyčejný, výborný"
Čím je toto řešení tak vynikající? Co je špatného na referenčních návrzích? Vždyť ani nevíš, jestli nepoužili referenční návrh těch méně pokročilých IO, které použili!

"Opět na vlastním velkém chladiči, který zajistí dostatečné chlazení i při plném odběru 4 A."
Co nějak podložit své tvrzení? Třeba teplotou? Rukou se dá odhadnou teplota chladiče poměrně dobře...

"S ohledem na celkové předimenzování sekundární strany a použití regulátoru pro -12 V uděluji navíc dva body."
Z "metodiky":
"Dané sekce vlastností jsou následující:
kvalita použitých součástek (0–15)
kvalita provedení (0–15)"
Jaký má smysl nějaká stupnice pokud je při recenzi překračována? Pardon, zde žádná stupnice, která by určovala za co a jak není. Pouze rozsah a i ten není dodržen.

Celé to na mě působí dojmem, že výsledek byl předem znám a recenze je pouze prostředek, jak jej sdělit čtenářům. Tomu ostatně napovídá i "zpráva" o připravované recenzi a diskuze pod ní.

EDIT: Trošku jsem to upřesnil.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

„Co nějak podložit své tvrzení? Třeba teplotou? Rukou se dá odhadnou teplota chladiče poměrně dobře...“

Jasné, celé to rozdělám, absolutně rozbiju proudění vzduchu a pak budu holou rukou hrabat do VN části zdroje. Jste nemocný? Mě stačí vědět, že při maximálním úbytku 2,2 V a proudu 4 A je ztrátový výkon 8,8 W, což při nacpání chladiče do proudu vzduchu automaticky znamená, ŽE TO ZAJISTÍ DOSTATEČNÉ CHLAZENÍ. Hromada zdrojů takto funguje i bez chladiče a taky to můstek zvládá.

„Jaký má smysl nějaká stupnice pokud je při recenzi překračována? Pardon, zde žádná stupnice, která by určovala za co a jak není. Pouze rozsah a i ten není dodržen.“

Jak moc velký ubožák jste? Se vám nehodilo do krámu zkopírovat i těch pár vět, kde to je CELOU DOBU JASNĚ ŘEČENO a ještě to je zvýrazněné:

Jednou ze zásadních vlastností systému je, že v každém oddílu sice jsou bodové mantinely od nuly do horní hranice, může ovšem dojít k překročení těchto mantinelů! Tudíž zdroj může získat i bodové hodnocení vyšší, než je (výchozí) maximum (100 %).

Zbytek je zoufalý pokus o trolling, na který nebudu dál reagovat. Z části vychází z vaší omezenosti, zčásti z ignorance a zčásti asi z moc (selektivně?) špatné paměti.

Samozřejmě, že výsledek byl do jsité míry předem znám, viděl jsem vnitřek a bylo mi to jasné, jinak bych v prvé řadě ty zdroje nekupoval. Že to překoná i současný high-end ovšem bylo překvapení i pro mě. Ne, že bych si měl stěžovat a schválně jako někde uměle srážet hodnocení, aby náhodou vohnouti neremcali. Předposranost není můj styl, což je nakonec i hlavní devizou těchto recenzí.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Že to překonalo dnešní high end? Kde jsou oflexované kabely? Kde jsou odpojitelné kabely? Kde je tichost zdroje? Kde je typizovaná velikost? Kde je delší záruka jak 2 roky? Třeba 5 let.
Vždyť toto jsou také důležité vlastnosti zdroje. Kdyby toto měl ten zdroj mít, tak nebude stát litr ale 2 litry, ale to by už nebyl tolik zajímavý ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Navíc typizovaná velikost může být problém největší. +2mm dostran a +12mm na výšku se všude nevleze (do Bitfenix Merc Alpha/Beta kejs určitě ne, tam byl problém narvat typizovaný zdroj). Pokud se mi to prostě nevejde do case, tak ani kvalitní kondenzátory, ani solidní návrh nepomůže ničemu - takový zdroj je mi na nic.

Osobně bych v tom viděl největší slabinu tohoto, jinak téměř perfektního, zdroje.

Tlačné chlazení může být také problém, pokud má někdo dost topivých disků, které předehřejí vzduch v case na cestě od vstupního fanu ke zdroji. Osobně mám za to, že BTX case na vyšších nožičkách s nasáváním 120-140mm fanem ze spodu a s žádným průduchem do skříně je nejlepší řešení a ze zdroje mi leze jen studený vánek i při zátěži GPU/GPU.
Stručně řečeno, pokud to bude chladit už předtopeným vzduchem, bude to také patrně hlučné, což by 120 či 140mm fan ze spodu vyřešil a návrh tak počítá s určitou konfigurací case/počítače.

Je zjevné, že byl šit na míru pro nějaké ploché desktopy a nebude to zdroj pro každého, což se ovšem z prodejních důvodů vůbec neodrazilo v recenzi a ačkoliv je snad dost kejs, které mají prostor navíc kolem PSU (napadá mně čínská iCute), tak to nemusí být pravidlo a nejsem si jist, zdali to nebude nakonec problém největší.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Člověče, všiml sis, že to tam mám uvedeno asi pětkrát, včetně samotného perexu a následně slovně+obrázky pro méně chápající?

Takže až budu měřit SFX zdroje, mám jim taky dát -10 bodů že je nenamontuju do mé skříně? To snad nemyslíš vážně. Hodnotím zdroj jz kvalitativního a provozního hlediska, zbytek ať si probere zákazník, stejně jako si zdroj nekoupí když bude mít krátké kabely, tak si ho nekoupí, když se mu nevejde do skříně. To jsou všichni nesvéprávní, že si to neumí přečíst, vzít metr a změřit si skříň?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tady někdo startuje na první nakopnutí... a to i za situace, kdy výkop nebyl ani veden jeho směrem. Tak pro hyperaktivní připomínám:

1) uživatel Kedar Míša napsal:
"Že to překonalo dnešní high end? (...) Kde je typizovaná velikost?"

2) na tento příspěvek jsem reagoval tak, že jsem uvedl nějaké důvody, proč atyp velikost může být v některých případech problém a přidal jsem svůj názor na to, že chlazení toho zdroje je do ATX/BTX kejsy méně vhodné a nastínil jsem, jak to dělám já

3) Behemot se mně ptá, zdali jsem to o atyp velikosti četl v recenzi

What?!
Kde je v mém příspěvku jediné slovo kritiky na recenzi? Ani puť se nedalo proti ní napsat a také jsem tak nečinil. Toliko jsem napsal jinému uživateli, že atyp velikost může být největším problémem a že je to zjevně dělané do desktop kejsů... atd.
Nikde v mém příspěvku není slovo o tom, že by to v recenzi chybělo, není recenze vůbec zmíněna, jen jsem z pozice BFU nadhodil, že bych Kedar Míšou nadhozené připomínky viděl v jednom případě jako důvodné a přidal jsem, že také zamlčel subideálnost chlazení zdroje. Bodka.

Nikde není z mé strany ani puť řečeno proti recenzi, a hned se tady někdo ozval.

Co se připomínky k recenzi týče, opět opakuji, že jsem žádnou nevznesl. Snad již to bude pochopeno.

...

Na druhou stranu argumentace kvapná, málo platná. Samozřejmně že atyp zdroj je dle mého názoru důvod k minusovému bodování, protože prostě není standardně užitelný ve všech ATX/BTX skříních.
Argument že je nesmysl dát -10 bodů, když to nejde do mé skříně je strawman.
Nikdo nikdy nemluvil o tvé skříni, řeč byla o všech standardních skříních bez problémů přijímajících standardní zdroje. Protoře standardní velikost dává jistotu, že to půjde do všech skříní, tak je výhodou a naopak atyp je nevýhodou.
I SFX zdroje se snaží, aby se vešly do standardních skříní, resp. mnohé podporují to uchycení:
http://www.alza.cz/silverstone-st30sf-300w-sfx-series-d488070.htm
"díky dodávané redukci jej můžete použít i v ATX skříni"

Tedy - návod pro blbé - pokud výrobce dodá redukci takže dostojí kompatibilitě s ATX/BTX skříněmi, tak se -10 bodů nestrhává. Pokud výrobce kompatibilitu se standardem nedodrží, tak je čas na strhnutí bodů.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

1, Nikde jsem nepsal, že má smysl testovat chlazení při rozebraném zdroji!

Zdroj se dá zatížit, (EDIT: Vypnout samozřejmě) sundat kryt a osahat. Nicméně myslel jsem to jako nouzovku.
Teploměr je samozřejmě ideální, pokud chcete být dobrý recenzent zdrojů.

2, Vím o tom, že to je v metodice. To na věci nic nemění. Pokud nějakou stupnici nedodržuji, jako by neexistovala. Ale za nejdůležitější považuji fakt, že není pevně dáno jak a za co se ty body strhávají/přidávají.
Taková metodika pak může být pouze alibismus, aby se dalo odůvodnit hodnocení.

3, Uvedl jsem konkrétní věci a napsal k nim konkrétní výtky. Dle Vaší reakce soudím, že jsem trefil hřebíček na hlavičku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Spíš jste trefil sebe hřebíčkem do hlavičky. Takže místo prstu budu strkat kovový kontakt do zdroje za chodu skrz mřížku? Jeez. Kdyby se to nezvládalo chladit, tak má výstupní vzduch 60 °C a ne 40, zvášť, když je ten pasiv hned u výstupní mřížky, takže věřte, že by se to ohřálo. Možná by neuškodilo občas místo teoretických nesmyslů udělat si nějakou praxi se zdroji…toto je vpopavdu věc „kouknu a vidím“, to mám příště odvozovat celou elektřinu, magnetismus a termodynamiku od základních postulátů, aby byli všichni spokojeni a neměli si kam rýpnout?

Přemýšlím, jak nízko ještě dokážete klesnout. Kdybyste se normálně natvrdo zeptal, kolik přesně dostal zdroj za co bodů, tak to klidně rozepíšu (ještě víc, než jak je to rozepsané v hodnocení, kde to je po jednotlivých disciplínách). Ale to neuděláte, protože předem víte, že všechno, co říkáte, jsou blbosti a já to prostě mám podchycené…:o)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

"akže místo prstu budu strkat kovový kontakt do zdroje za chodu skrz mřížku?"

Vkládáte mi do klávesnice něco co jsem nenapsal...
Pointa původního příspěvku byla, že bez měření to je pouze doměnka. Asi opodstatněná a pravdivá, ale pouze domněka. Stačil by např. prostý výpočet odporu chladiče. Domníval jsem se, že změřit teplotu je snažší byť pouze pohmatem. Nicméně nevěřím, že nelze změřit teplotu tak velkého chladiče.

"Přemýšlím, jak nízko ještě dokážete klesnout."
Každý soudí podle sebe...

"Kdybyste se normálně natvrdo zeptal, kolik přesně dostal zdroj za co bodů, tak to klidně rozepíšu (ještě víc, než jak je to rozepsané v hodnocení, kde to je po jednotlivých disciplínách)."
Proč tedy není u každé recenze uvedeno za co přesně dostal každý zdroj +/- body, aby si mohl každý rozhodnout, zda pro něj má význam nějaká kulička cínu nebo fakt, že zrovna recenzovaný kus pocítil ruční pájku?
Smutné mi přijde to, že mně nejde o tento zdroj, ale o metodiku, která není přesně definovaná a tedy může vzbuzovat pochybnosti.
IMHO by cílem metodiky mělo být přesně stanovit hodnocení a tedy kolik a za co se bude strhávat nebo přidávat. Metodika by měla být udělána tak, aby podle ní dokázal recenzovat i někdo jiný než je její autor a neměla by obsahovat subjektivní názor, pravděpodobnost nebo očekávání.
Ze starších recenzí:
"Primární strana i +5 V SB mi celkově přijde ne vyloženě poddimenzovaná, výkon dodat jistě zvládne, ale rozhodně ne předimenzovaná tak, jak bych od high-endu čekal, zatím je to z této třídy zdrojů asi nejslabší. Symbolicky tedy strhávám půlbod."
"Pravděpodobně tu jsou i nějaké kuličky pájky, ale prostě to není pořádně vidět. Vůbec se mi to nelíbí, je zázrak, že to ještě funguje, strhávám pět bodů."

Snažím se Vám ukázat můj názor jakým by se daly recenze zlepšit a zprůhlednit, ale místo toho narážím na Vaši aroganci a urážky. Už jsem to jednou zažil - první recenze zdroje a situace s PFC, kde jste urážel lidi, kteří narozdíl od Vás o PFC něco věděli a to vše jen proto, že jste si přeložil výraz "power faktor correction" co češtiny bez ohledu na technické pozadí. Tolik času na to Vám něco vysvětlit tentokrát nemám a popravdě už na to ani nemám chuť.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vaše vohnoutské uvažování v praxi. Na každé uprdnutí musíme mít předpisy, nadpisy, výpisy, metodiky, zákony, nařízení, vyhlášky. Pak to tak vypadá, sami ti, kteří zákony tvoří, tomu nerozumí, a není v ČR jediný člověk, který by obsáhnul všechno. Úchvatné!

Tak takhle přesně to dělat NEBUDU.

Krom toho, věci, které se opakují nejčastěji, přesně kvantifikované v metodice JSOU, ale asi jste to zase nečetl (nápověda: tabulka úplně dole). Přidal bych tam i pár dalších, které se pravidelně objevují, no nejde mi to editovat…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Metodiku jste si vytvořil sám. Jste tedy vohnout? IMHO budete spíše druhý extrém z Dfensova rozdělení lidstva...

Klasický argumentační klam. Viděl bych to na šikmou plochu...
"Šikmá plocha (slippery slope)
Tvrdí bez důkazů, že určité rozhodnutí nutně povede k sérii dalších, a ve svém důsledku způsobí celý řetěz neblahých následků.
Když povolíme volné pobíhání psů po parcích, lidé si je budou bez košíků brát i do autobusů a za chvíli i na palubu letadel, a od toho už je jen krůček k tomu, aby pokousali pilota a způsobili leteckou katastrofu."

Nejde o předpis, zákon, nařízení nebo vyhlášku, ale o opakovatelnost a jednoznačnost "měření" nějakého výrobku. Pokud tohle nechápete, proč se obtěžujete s nějakou vlastní metodikou? Prostě napište, že tento zdroj špatnej protože proto a ten je dobrej, protože se Vám líbí.
IMHO obhajujete neobhajitelné a proto sklouzáváte k osobním urážkám.

Jsou to Vaše recenze a když se to lidem líbí, ať si podle nich kupují zdroje. Je to Váš byznys a už Vám jej zde nebudu narušovat. Slibuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslel jsem že pro někoho tak úžasného není problém vzít pár termočlánků, nalepit je na kritická místa ve zdroji, ten opět zavřít a udělat například i log průběhu teploty zdroje při zátěži.
Pak se totiž můžeme bavit o tom jestli je chlazení dobře udělané, zda nedochází k lokálnímu přehřívání, atd.

Nebude to pak celé jen dojmologie a fenomenální odhad.

Bohužel jak se stale dočítáme, dojmy a odhad autora jsou mnohem lepší než nějaké měření.

Je mi jasné že forma recenze dělá dojem na lidi kteří mají podobné frikulinske názory, toto ale na každého nefunguje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No vidíte, myslel. Nejsou ptořeba ani praktické zkušenosti, stačí mít trochu víc teoretických znalostí a je jasné, že to jen tak nepůjde. Je to absolutně k ničemu, jednou zdroj otočím tak, podruhé jinak a výsledky jsou o 50 % jiné. Mám to položené na stole vedle zátěže tak, jak aktuálně dovolí kabely a přístup k nim, něco takového co navrhujete je aktuálně neproveditelné. Navíc ani nepřemýšlím o přesnosti takového měření. Až to proveditelné bude, tak primární bude měření hlučnosti.

Nicméně všichni kritikové jste vítáni, postavte si od nuly vlastní výbavu a ukažte mi, jak to dělat lépe! Tomu se říká trh a budu mít důvod inovovat podstatně rychleji, než nyní.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Termočlánky není vhodný lepit na všechny chladiče - na některých se objevuje napětí, což vede k průrazu měřící elektroniky, když jde o např. 400+V :-)

Jinak asi nejrozumnější by byl snímek termokamerou za chodu přes mřížku...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel taky ne. Barva a materiál chladiče udělá obrovské rozdíly, ale to myslím opravdu ohromné. Už je to dávno tomu co jsem na nějakém dni vědy představoval praktický případ - hliníkový plech na rozpáleném vařiči. Jedna polovina jak byla, druhá natřená černou barvou. IR teplotoměr ukázal rozdíly ve velkých stovkách °C, a to tehdá byla mašinka bratru za 20 tisíc. Mimochodem, teplotu sněhu v noci pod lampou při už nevím kolika pod nulou to ukázalo jako +5 °C, což je krásný důkaz odrazných schopností sněhu/ledu.

To je fyzika střední školy, vyzařování ideálního ČERNÉHO tělesa, na to jsou všechny tyto přístroje kalibrované, nikoli lesklého stříbřitého hliníku nebo bílého sněhu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To není nic nového a při měření teploty kamerou se samozřejmě musí korigovat s ohledem na emisivitu měřeného materiálu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takže už snad chápete, že je to k ničemu, reálně bych to mohl tak odhadovat, takže žádný rozdíl. Tak hurá…

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ne. To že se musí provést korekce pro měřený povrch přece neznamená, že takto nelze měřit!

Jádrem mého příspěvku mělo být to, že tvrzení v recenzi by mělo být něčím podložené. To, že neumíte měřit kamerou není důvod, proč to nepodložit něčím jiným.
Než se do mě zase začnete navážet, tak připomínám, že já jsem s kamerou nezačal a stačil by mě odhad rukou...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

strkat ruku do zdroje pod napětím není dobrý nápad

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Dobry den, chtel bych se zeptat, zda lze tento zdroj pouzit s procesory Haswell? Ve stavu spanku ma mit velmi maly odber a nektere zdroje s tim mohou mit problem - nejsou schopny dodrzet napeti (zejmena 12V vetve). Chapu, ze se jedna o konstrukci starsi nez Haswell, proto se ptam.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k použité konstrukci - hlavní zdroj je 12V a ostatní větve se realizují měniči si myslím, že by v tom neměl být problém, protože jsou větve o různých napětí na sobě nezávislé, ale jistotu ti dá jedině zkouška.... :-)

EDIT: Může mi ten, kdo dal hodnocení "-" tomu na nějž odpovídám, vysvětlit proč?
Přijde mi to jako dobrý postřeh a v dnešní době nezadbatelné kriterium při výběru zdroje.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No Behemot primo v recenzi zminuje nejake problem pri nizkem zatizeni zdroje. Takze tezko rict bez testu, ale muze to delat neplechu.

Jako nejvetsi problem zdroje vidim ty vetsi rozmery a jeste ty nejake zminene kolejnicky (na fotce jsem jse nevidel).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsem něco přehlédl, ale viděl jsem popis problému s ventilátorem na -12V, který jsem nepochopil a mizernou účinnost při nizkém zatížení zdroje. Což pravda, pokud někdo chce provozovat Intel často v idle může znamenat, že ekonomika nákupu toho zdroje půjde do kytek.

EDIT: Mohlo se to objevit v hodnocení, že není vhodný pro sestavy s odběrem pod cca 50W(100W?)......

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bez větší zátěže na jiných větvích se to nerozbíhalo s připojeným ventilátorem o odběru 0,4 A. A teď mě vlastně napadlo proč…má tam téct proud z +5 (DC-DC měnič!) do -12 V, očividně to zpětná vazba úplně nechápe. Účinnost je dost dobře možná daná tím - doměřím. Při té příležitosti přidám ještě poznámku do závěrečné tabulky, nevidím to jinak jako negativum hodné bodového hodnocení, velmi málo mainstreamových zdrojů nad 500 W má při zátěži 30 W vůbec účinnost alespoň 70 %. Logicky vůbec 500W zdroj je do sestavy o příkonu 100 W v zátěži holé šílenství, což je v recenzi zmíněno. Tam patří SSP-350GT, další zdroj se zlatým oceněním.

Z mého pohledu je to subjektivní věc, kterou si musí zákazník zohlednit - stejně jako např. délka kabelů, tak i předpokládané využití zdroje. A prostě kupovat zdroj, aby byl zatížen na 6-20 % nominálního výkonu, mi přijde krapet nezdravé na rozumu.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Sestava s Haswell + nejaka grafika + 3 disky by se mohla dostat tak na 200 - 300W. Mne jde predevsim o ten sleep state C7 ve kterem ma nizky odber (alespon intel na to upozornuje).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

To „nejaka grafika“ je něco jako R9 280X nebo GTX 770 a zátěž v OCCT, jinak 300 W nedáte. Těch 200 W se čtyřjádrem a nějakým nižším mainstreamem, ani na jedno ale nemá ten zdroj smysl. Pokud to bude karta bez přídavného napájení, tak potom tam dát SSP-350GT.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Doplněno info v tabulce. Plus jsem si něco doměřil:
- s minimální zátěží na větvi +5 V se zdroj s ventilátorem na -12 V rozbíhá v pořádku, jak jsem si myslel
- účinnost při kombinované zátěži a příkonu asi 50 W je kolem 73 %
- účinnost při zátěži výhradně +12 V a příkonu asi 50 W je 76,5 %; napětí na ostatních větvích se mírně zvýšila, ale všechno v normě

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Není divné, že se zvýšila napětí na ostatních větvích, když jsou dělaná DC-DC měniči?

IMHO by měla být nezávislá...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Počítá to vždy s nějakou minimální zátěží, naprázdno tedy je trochu vyšší. Bylo to tak o 0,01 V, nic drastického.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Bylo to tedy míněno tak, že se napětí zvýšilo oproti situaci, kdy tyto větve byli zatížené a nikoli po zátížení 12V větve?

(Původně jsem to pochopil tak, že po zatížení čistě 12V větve se zvýšilo napětí na ostatních větvích. Tedy oproti situaci, kdy nebyla zatížená žádná.)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V úplně nulové zátěži jsem to neměřil (a ani to nemá moc význam), takže nemůžu srovnat.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Brzy to dáme do nějaké sestavy a uvidí se. Nicméně zatím jsem neměl problém vůbec s ničím* a když, tak se to dá v BIOSu vypnout. Těch pár wattů vás nevytrhne. Nicméně vůbec není do takové sestav vhodný, pokud tam nemáte alespoň něco jako GTX 770.
________
* levný odpad nepočítám, to nepoužívám

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Behemote, ser na ně, to je házení perel sviním..
Docela se divím, co se sem v průběhu let stáhlo za žumpu (asi čtenáři z Novinek?), a skoro bych i redaktory politoval :(

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Asi čtete každý uplně jinou diskuzi, žumpu z toho dělá bohužel jen autor sám. Ať už slovníkem, nebo přístupem ke kritice.
Přijde mi uplně nuvěřitelné že se takto chová autor ke čtenářům webu.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

kdysi to tady byla oáza kompetentních diskusí k it, čtenářů, kteří zhusta věděli nebo se chtěli dozvědět.a zajímali se
teď se řeší marketing, dojmy, chování obsluhujícího personálu (náš zákazník, náš pán, ikdyby to byl naprostý cocot) a podobný "vohnoutštiny", které nemají vazbu k samotné podstatě techniky a většinou to řeší osoby, které tématu moc nerozumí, ale ani je to nezajímá

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Musim priznat, ze tak arogantniho, hadaveho a namysleneho cloveka, jako je Behemot, jsem na odbornych IT serverch uz dlouho nevidel. Vim o cem mluvim, drive jsem byval take takovy, ale nastesti me to uz pustilo. Behemote, kdyz si prectes sve prispevky, vazne si nereknes, zes to mohl napsat alespon o trochu mirneji a mene agresivne? Jinak diky za info o zrejme fakt dobrem zdroji, zkusim si ho nekde sehnat

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, tak to asi moc dlouho nediskutujete. Pamětníci pamatují pana Radka Hulána... :)

Šlo to tak daleko, že když někdo hacknul eshop, tak tam dal jeho jako referenci k nabízené zoofilní aktivitě a nějakou fenkou... :))) Takže mám za to, že Behemot má ještě co dohánět.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

:)) ten to dotáhl na vlastní heslo na "wiki"
http://necyklopedie.wikia.com/wiki/Radek_Hul%C3%A1n

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak je mi tady z té diskuze úplně na blití. Uvedu pár věcí na pravou míru.

1. Já jsem oficiálním dovozce do ČR tohoto zdroje.
2. Behemot získal tip na kvalitní zdroj. Kontaktoval mě zprostředkoval jsem dovoz. Odebral pár kusů pro vlastní prodej.
3.Kdo má zájem tento zdroj mu prodám za cenu 999,-Kč včetně DPH + poštovné. Záruka klasicky 2 roky.

Pokud někdo má zájem, lze u nás zakoupit, množstevní slevy možné.
Kontakt: prodej@dexhal.cz

Pokud má někdo nějaký dotaz, tak rád odpovím. Dotazy pište pod můj příspěvek ať můžu dávat odpovědi veřejně ;)

PS: Neberte to jako jako reklamu, jen jsem nemohl reagovat, když jsme vidět způsob komunikace Behemota.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

LOL

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ano je to ono, nedával jsem odkaz, jelikož e-shop ještě není dodělaný. Je tam ještě dost problémů a věcí co je nutné přidat.

U tohoto zdroje je již hotový popis i specifikace. Takže pro informace lze použít.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Počítače a příslušenství (1) a to prave ten zdroj :-))))
btw, taky jsi oficialni dovozce z Ciny tech digi mrdek (TDA, tripathy, ...), kde deklarujes asi tak 4 nasobnej vykon nez na co to realne ma, a to jeste za zkresleni jednotek procent? :-D

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No dovozcem se ještě říct nedá, shop není ještě na prodej učen, ty produkty jsou hlavně pro testování.

Údaje jsou pravdivé dle výrobce a testech. Všechny údaje jsou ověřovány od výrobce samostatného zařízení, výrobce jednotlivých zesilovačů(čipů) a když se naskytne možnost i dle zahraničních recenzí.

Tyto čínské 'mrdky', jak píšeš mají dobrý poměr cena/kvalita. Samozřejmě pro audiofila, který si kupuje takové mašinky za desítky tisíc je to odpad, pro lidi co nemají tolik peněz je to vhodná varianta. Výkony nejsou nějak předeklarované, záleží na kolika ohmech(viz. je to uvedeno ve specifikacích). Pokud se ti zdá někde chyba, je to možné jsme lidi, napiš mi kde se ti hodnoty nezdají.

A jen tak mimochodem, nestrhávejte tu diskuzi mimo, kritiku na můj e-shop rád přijmu a zajímá mě názor všech. Ale tohle diskuze je o recenzi na PC zdroj. Pokud chcete komentovat můj shop, pište na e-mail výše v mém příspěvku uvedený.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

na tohle se fakt da rict jenom LOL a jit dal...
preju ti, abys neprodal ani jedinej kousek podobnyho odpadu uz jen proto, ze o tom nemas ani zakladni poneti (viz popisky).

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Tady je někdo chytrý, takže podle popisků soudíš, že tomu rozumíme jak koza brance? Nevím jestli je to závist, nebo škodolibost. Takže když uvedeme údaje o výrobku u kterého jiné e-shopy ani neví, že existují, je to symbol toho, že víme o tom velké kulové? Nechápu co by jsi tam tak představoval, jsou to informace podložené daty z datasheetů atd.

A ne, nebereme to dělat jak zelený mimozemšťan s A4 textu vychvalující produkt a nutit pocit, že bez toho nemůžeš žít.

Pokud jsi našel vyloženě nějakou blbost je to asi tím, že shop je v NEVEŘEJNÉM testovacím režimu.

Nevím co potřebuješ v popisku asi je ti těžko číst... Nevím co by jsi chtěl ostatní audio shopy ti takové informace nenabízí a někdy se nedozvíš jaký čip zesilovače je vlastně použit. Něco tu zavání hnidopichem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je vás tam odborníků víc, tak to potom jo :-D Mě teda přijde veřejný až moc, když se na něj lze dostat z jakékoliv adresy.

Když pominu to, že neumíš ani správně česky, tak tvrdit, že to máš podložené datasheety, které jsi evidentně ani neotevřel, je přinejmenším urážející. Kupříkladu avizovaný 150W zesilovač s TDA7294 ( http://dexhal.cz/index.php?id_product=17&controller=product ). Když odhlédnu od toho, že to je totální šrot, tak kdyby ses alespoň obtěžoval to PDFko otevřít, hned na 1. řádku (!) stojí "100W"! Dále se při troše bystrosti dočteš, že těch 100W je hudební výkon navíc při 10% zkreslení a že trvalý výstupní výkon je 70W i tak při 0,5% THD. Absolutně nechápu, kdo se dnes může zabývat tímto zbytečným produktem, když např. Krčmář prodává minimálně 10 let levné desky pro LM3886, které je ve všem lepší. O kvalitních diskrétních řešeních za řádově srovnatelné ceny ani nemluvím.
Následně celé smetiště spínaných zesilovačů s několikanásobně přepálenými výkony při desítkách procent zkreslení - to jsou boostery ke kytaře nebo plašiče krtků? Dále třída T - to má být jako co? Nějaký zkurvený hifistický newspeak?! Až se mi z toho celého udělalo mdlo.
Kdyby ses raději jako každý vzdělaný člověk věnoval vývoji a jen sem nenechával vozit další odpad z Číny, kterého je tu i bez tvého přičinění požehnaně, dal bys světu alespoň nějakou přidanou hodnotu. Udělat dobrý "digitál" není vůbec snadné, kupříkladu i nejlepší modul od profláklého a dobře dostupného Hypexu má pořád spousty much. Takhle jsi se ovšem zařadil po bok přeprodávačů, kde cokoliv z nabízeného si lze opatřit na ebayi...

A to je opravdu maximum času, co ti zadarmo věnuju...
http://www.youtube.com/watch?v=b5EAEDi0LOU

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Dá se to shrnout pár body:

1. Jsme v diskusi o PC zdroji, tak tu nerozvíjej Offtopic

2. Když vyvíjíš web, tak né vždy lze se dá udělat přes localhost, takže web musí být umístěn na klasickém WWW serveru(propojení s API ostaních služeb atd)

3. Rozebíráš tu web, který není dokončen. To je jak hledat chyby domě, který je fázi 'hrubá stavby'. Začal by jsi říkat jak to nemá okna, omítku atd...

4. Víš Třída T normálně existuje a je pro lidi co tak neholdují kvalitě a ne pro audiofily. Když ti to přijde jako odpad tak to nekomentuj a nekupuj. Každý vybíráme podle svých nároků a finančních možností.
Např třídy zesilovačů: http://pandatron.cz/?632&tridy_zesilovacu

5.Kdyby jsi ten datasheet pročetl celý narazíš na takový úsek, samozřejmě že to 150W špičkově při 4 ohmech... KDby jsi aspoň četl specifikace...
Citace ze specifikací:
-----------------------------------------
Zkreslení (8Ω) 1% @ 80W /// 10% @ 100W
Zkreslení (4Ω) 1% @ 120W /// 10% @ 150W
-----------------------------------
Jde jasně vidět že je uváděn trvalý výkon 80W při 8Ω a 120W při 4Ω
Pout = 150 W @ T.H.D.=10 % with Rl= 4 Ohm-> je špičkový výkon
To že se to prodává jako 150W je prodejní i výrobní název, který najdeš všude...
Ano navíc a popis ještě nemá finální úpravu jelikož kodér musí ještě upravit specifikace....

6. Ano na ebay si můžeš koupit všechno zesilovače, rychlovarnou konvici, mrazák i pantofle....
To ví asi každý. Ale slovo záruka u takových prodejcích neexistuje, a když ano, tak o její existenci zapomíná prodejce v okamžiku když chceš něco reklamovat.... nehledě to že tě číňani okradou i přes existenci ochrany ebay+paypal.... taky kdyby fotky produktů vždy odpovídaly skutečnosti, tak by to bylo fajn. A když už si řekneš ok, nějaké riziko beru tak čeká člověk na zboží průměrně 3-6 týdnů, nehledě na to, že někteří prodejci mají ceny prodktů i ceny poštovného v součtu celkem vysoké, takže v součtu zas tolik neušetříš.

A prosím tu tebe DTS maniacu a ostatní řešme věci ohledně recenze a PC zdrojů!!!! A nebudujme tu Offtopic, který začíná se rozlízat do diskuse jak mor, mějte ohled na lidi co nějaký můj shop a audio věci nezajímají a jsou jim u prd*le :-/

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nedělej ze sebe ještě většího hňupa, než dosud:
1-3) jsou jen tvé výmluvy, které nikoho nezajímají.
4) "Class T" je jen obchodní značka firmy Tripath, jinak jsou to samozřejmě zesilovače v tř. D s několika vylepšeními.
5) Potvrdil jsi, že naprosto nemáš šajna, co vlastně prodáváš. Nějak jsem si nevšiml, kde jsou na tom tvým čínským plošáku konektory pro dvojité napájení, odpovídající filtráky ani potřebné darlingtony - můžeš mě nasměrovat!? Dokonce je tam vytištěno AC÷28V, takže z lidí nedělej hlupáka! Z toho se bude dát tahat odhadem 65W do 4R. Takže se jedná o prachsprostý katalogový zapojení (opakuji, co dá trvale 70W s odřenýma ušima), takových desek pořídíš dnes tucty!
Ještě sem napiš, že ti to dá max. i přes 170W, protože je to o kousek dál ve specifikaci (sekce "Bridge") :-D
6) Není to pravda, záleží na prodejci jak ohledně záruky tak doby dodání. Není problém to tu mít za +/- týden EMSkou. Navíc na ebayi máš Ochranu kupujícího, pokud něco není v pořádku, vrátí ti peníze (ebay/PayPal) a pak je vymáhají z prodávajícího.
Super, takže ty to buď několikanásobně předražíš, aby až zákazníkům ty mršby začnou hořet jak papírový čerti, mohls jim poslat další kousek jako revanš. Ale to je ostatně tvoje věc, to nikoho až tak moc nezajímá. V momentě prošvihnuté reklamační doby nebo doby dodání stejných 3-6 týdnů, než ti to od toho stejného čínského šmejda z ebaye dorazí, se doufám už na ten shop nikdo nikdy nevrátí.

Ale kdepak, vzal sis tu do huby Behemota, ani neumíš správně napsat jeho nick. Tvrdíš, že ty zdroje mezi ostatním šrotem nabízíš. Budiž tedy tohle jako varování pro nějakého naivku, který by si je chtěl od tebe koupit...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

odpověď 1-3 body=> omyl zajímají jen tebe, je tu debata o PC zdroji

'4) "Class T" je jen obchodní značka firmy Tripath, jinak jsou to samozřejmě zesilovače v tř. D s několika vylepšeními.' - neříkej, tuhle základní věc najedeš i na CZ webech jak jsme ti už posílal odkaz, výše, neděl ze sebe Inteligenta a z ostatních totální pitomce.

To že je to kompromis mezi kvalitou/cenu je jasné, co chceš taky za ty prachy.

'Ochranu kupujícího' neříkej ještě kdyby to tak fungovalo jak píší vždy(vlastní zkušenost)
EMS její rychlost je celkem proměnlivá 14-30 dní a vím o čem píši. A nedělej ze mě debila, obchoduji s Asii už nějaký ten pátek, kdybych bral z ebay po kusech tak jsem v bankrotu. Víš dovoz není zas, tak jednoduchý jak si každý představuje. Třebaže DPH, který tady každý okrádá stát při nákupu z ebay čína hodnota na balíku pro celnic 5USD reál 30USD platíš...Víš v ČR platíš DPH a mám dalších tisíc papírových starostí s tím spojené.
Není to jen koupit a prodat -_-.

Myslíš že zásobování mám řešené China post? Si děláš srandu ne... tomu neříkám obchodník... I kdyby tak mu vrátím peníze nebo výměna kus za kus. Víš ta cena odpovídá službám, reklamaci a chování atd...

Ale vidím, že ty nedokážeš respektovat slovo, že ten shop není hotový, proto budu hledat speciálně pro tebe cestu na IP ban na shop, aby jsi nemusel hledat tisíce chyb v shopě o kterých vím....

Jestli se nedokážu propracovat k tvé IP tak asi budu muset najít jiné řešení....

Mimochodem s Behemotem aktivně komunikuji a zásobuji ho dalšími kusy, tak jak zdroje prodávají.
Zobrazeno je momentálně, tak asi 20% produktů(ano jen audio).

Sice mě to bude stát minimálně čas, ale když nejsi normální člověk co dokáže respektovat, že e-shop je ve výstavbě a není určen pro veřejnost.

EDIT: jsem zvědavý kdy tohle stopnout admini jako OFFTOPIC

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tvuj pandatroni odkaz jsem ani nerozklik, alespon vidis, ze je tam to, co jsem predtim postoval. To, ze ty a tobe podobni pouzivaji obchodni znacku jako oznaceni pracovni tridy, je bohuzel tristni. Takze jak rikam, jsi jenom prekupnik, co vi absolutni kulovy, co prodava, ale za kazdou cenu se snazi to zahrat na guru do doby, nez dojde na odborny znalosti 8-)
To ohledne ebaye byly jen priklady, ze to taky jde (z vlastni zkusenosti), posilej si ty krabice smeti treba pres Toma Hankse. A klidne si me "zabanuj", uz tam nepachnu ani z jiny adresy :-D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak doufám, že tímhle příspěvkem končí tato debata.

Jen shrnu pár věcí. Ano je to o věci názoru jestli T zařadit do třídy zesilovačů ano, či ne. Ano překupník jsem tak jako 99% e-shopů, myslím že na tom není nic špatného. Dnes si lidé žádají levné zboží z Číny. Rád bych zařadil do sortimentu kvalitní české výrobce, ale ještě je sehnat (zapracuju na tom ;-) )...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě už to nevytrhneš, ale nevěš hlavu. Překupníci na tom nikdy nebyli špatně..bohužel :-/

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

T ale opravdu je i samostatná třída, definovaná jako D se spínací frekvencí 50 MHz. http://en.wikipedia.org/wiki/Class_T_amplifier

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Bylo by férové napsat, žes tam měl hovno http://s24.postimg.org/zdusvt1h1/Zdroje_Dexhal_20140716125248.png , než tady exhibovat a hrát si na úžasného importéra. Co kdyby si Behemot namastil kapsu dřív než ty!

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ne vůbec jsem tu nepsal, že ten shop není určen pro prodej..... A odkaz jsem tu taky nedával já. Vlastně se tam ani nedá nic koupit(platební proces zatím vůbec nefunguje a není to jediná věc).

Kdyby to nebylo, tak jak říkám, tak by mě tu už Behemot poslal do končin kde je jen tma....

Ano, jsme dovozcem, jen jak jsme již psal Behemot si vzal pár kusů.... reagoval jsem na jednání Behemota, který občas lidi slušně se tázající posílá vulgárně do háje... a zbytečně -_-

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?
+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, vždy je konkurence a vždy bude, hold to tak je :)

Tak u nás si ho můžeš osobně převzít, zaplatit i přes dobírku. Každému taky nesvědčí probírat se německým webem a pak nedej bože to posílat zpět na reklamaci- do Německa poštovné není moc výhodné (tak jsem trošku kouknul na ceníky poštovného přes ČP je 340Kč, DPD cca 500kč.

Jen ta alibaba, nevím trošku to smrdí, pokud cena není fake. Aby to nebyla pěkná čínská kopie, jak je u nich zvykem.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Znám cenu dopravy, nemá to moc smysl odtamtud brát.

Na alíkovi jsou fotky, vidím tam až odsud to špatné osazení, dopouručuji optickou korekci.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

to bylo spíš míněný jako sarkasmus...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jak jinak. Chytěj vás u vykládání nesmyslů, tak to zpětně prohlásíme za sarkasmus a je to dobrý, ne?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak nemůžu mluvit za Over Six, na mě to tak jen působilo z té jeho "ultra" poznámky + kdo by kupoval na alibabě, že...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že nejsem sám pro návrh redakci ukončit spolupráci s autorem. Ani nejsem jistý, jestli to je pravdivá recenze nebo jen manipulace pro prodej. Autor je samozřejmě debil, o tom žádná.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ale notak, zas to nepřeháněj. Jediný co mu lze vyčítat je jeho chování a jeho prazvláštní bodování. Věřím tomu, že ten zdroj je opravdu kvalitní (za ty peníze).

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jediný?

Takže se chová arogantně a urážlivě ke svým čtenářům a produkty v jeho recenzích jsou prazvláštně hodnoceny.
Nejsou to jedny z nejdůležitějších vlastností recenzenta?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

to je taky fakt :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zdravim, tiez by som sa chcel poradit.

Mam doma intel 3770k ivy bridge, msi z77gd65, 16gb ram a zdroj Nexus silent 4000 400W. Zohnal som si Sapphire R9 280x (doteraz som fungoval na integrovanej), bohuzial tento zdroj jej zda sa nestaci. Nakolko tento Nexus nema ziaden 6+2pin PCI-E konektor(len jeden 6pin PCI-E), riesim zapojenie grafiky cez dve 2xsata -> 6+2pin PCI-E redukcie. Pri hrani napr Watch Dogs alebo Tomb Raidera sa mi vsak pc po urcitom case restartuje. Pri kancelarskej praci nepozorujem ziaden problem. Preto by ma zaujimalo ci tato testovana Delta je dostatocne ucinna a ci bude k mojej zostave vhodna. Pripadne mi prosim poradte iny zdroj ktory by bol k tejto zostave vhodny. Pozeral som sa aj na Seasonic, ktory ste v tejto diskusii casto spominali, no predpokladam ze podobne ako moj Nexus, nebude mat dostatocny vykon.

Dakujem za odpoved

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

tahle delta to da v pohode.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

vdaka za odpoved a este sa chcem spytat, neviete ako je na tom tato delta s hlucnostou? ten nexus ma okolo 22 decibelov a uplne mi to vyhovuje.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

je to tu zmineny, nenech ho tahat teplej vzduch ze skrine pro co nejnizsi otacky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Delta je poměrně tichý, při srovnání se Seasonic G-550 nevidím příliš velký rozdíl. Za tu cenu je to ok ;-)

Samozřejmě je nutné zdroj mít v dolní pozici a dostatečně dimenzované nasávání vzduchu do skříně. Něco málo si ten zdroj vezme. A v případě takto žravých komponent je ideál tak 2x větrák pro nasávání.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Můžeš upřesnit jaký máš zdroj?

Našel jsem tento:
http://www.silentpcreview.com/article88-page1.html

Pokud ano, tak pozor. Sice to asi je 400W zdroj, ale na 12V větvi, která napájí CPU a GPU (největší žrouti) dodá pouze 180W. To by mohla být příčina nedostatečnosti zdroje. Nemusí jít o celkový výkon.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych měl strach na to připojit jakoukoliv grafiku, natož R9 280X. Kvalita osazení jako každý jiný noname šmejd.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jiná verze není, 4000 je jen NX-4000, což je Fortron 60PFN. Starší model, výkon na +12 V skutečně nic moc. Nicméně je to verze tak stará, že tam možná ještě kondenzátory hned tak neodejdou, z doby, kdy to bylo ještě relativně stavěné když ne jako tank, tak aspoň jako BVP :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale pořád ta představa, že na to píchneš grafiku s TDP 100W+ :o)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

promiňte, že jsem nečetl všechny komentáře, ale zdá se mi to až moc dlouhé

Kde tento zdroj prodávají? Na heuréce není, tak nevím, kde je cena 999kč?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Buď napsat na email prodej@dexhal.cz

Nebo ten stejný prodejce i na aukru http://aukro.cz/pocitacovy-zdroj-delta-dps-500qb-500w-zaruka-i4411022397...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.