Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Intel: „Velmi nás těší pokroky se 7nm procesem“

"Už nyní je tedy jasné, že s dodržením původních plánů si Intel trochu zapřeháněl"

Autor je snad informovaný zaměstnanec intelu? Ono je totiž zcela normální že interní plány se s ohledem na okolnosti mohou měnit, tudíž je dost těžké soudit co je vlastně původní plán.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jak to myslis?
Treba jako ze 10nm byl puvodni plan na 2015 a pak to nekdo zmenil a rekl, ze puvodne bude plan na 2020 a brzy nekdo udela novy puvodni plan na 2025?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

> interní plány se s ohledem na okolnosti mohou měnit

Interni plany jsou jedna vec, sliby CEO investorum a verejnosti druha. Pokud CEO neco slibi tak uz ten plan neni moc "interni" ze ? Abych teda byl spravedlivej, tak nejen CEO, ale ruzni vysoki manazeri se vyjadrovali k 10nm. A tech slibu co se ukazali jako fikce bylo tolik, ze Taiwan Slibotechna Company uz ma docela slusnou konkurenci :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já nekomentuju žádné veřejné prohlášení o termínech nebo něco takového.

Komentuji dedukci autora které si odporuje s citovaným vyjádřením

"Takže jsme velmi, velmi zaměřeni na [včasné] vydání 7 nm procesu podle našich původních interních plánů."

Zná autor INTERNí plán intelu? Interní informace mohou být naprosto odlišné od těch veřejných.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Na twitteru někdo nedávno postnul, že Intel se interně rozhodnul, že každý nový nód od 22 nm včetně bude místo dosavadních 2 let na špici 4 roky, aby se vrátily investice do něj vložené + bylo více času na jeho odladění. Ekonomický smysl by to mělo, ale proč tedy hrají to divadlo navenek, že stále jedou v 2letých cyklech, že?
10nm proces by měl přijít v 2019, 7nm potom někdy mezi 2021-2023.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Není lepšího komentáře :-))
https://diit.cz/blog/hodiny-briana-krzanicha

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Jiříku tohle už je hodně zoufalé.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Opět zná autor interní informace intelu že si dovoluje tvrdit že se někdo upískl. Kdyby napsal že to vyjádření nesedí s veřejnými informacemi nebo něco v tomto smyslu, tak nic nenamítám, ale tady vytváří domněku na neznámé interní informaci.

Nic víc, nic méně

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty už tady ovšem delší dobu vytváříš doměnku že jsi úplný pitomec.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jirko, vis vubec co je Intel zac?

Je to verejne obchodovatelna spolecnost a z toho plynou urcite zavazky. Interni plany muzou byt detailnejsi, ale nesmi byt v rozporu s verejnou roadmapou, vyjadrenimi a atp. pac to by bylo postihnutelne jako klamani investoru.

Je spravne ze tyhle Intelovske verejne sliby jsou dany do kontrastu s historii. Ale no-X pise, ze 7nm nemusi byt tim ovlivnen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Interní plány mohou být jakékoli a mohou se zcela lišit od věřejně dostupných informací, proto se tomu říká interní, interní informace obvykle zůstávají veřejnosti pod pokličkou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mily Jiricku, placas hoveziny.
Verejne informace maji samozrejme nejaky zaklad v tech internich. To stejne plati pro roadmapy produktu/softwaru, ktere jsou odvozeny z internich projektovych planu.
Je roztomile, kdyz se snazis vyjadrovat k vecem, o kterych nemas ani paru..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi fakt jelito, ktery rozumi tak maximalne tkanickam u bot.

Interni plany vetsinou hovori o zpusobech, technickych detailech, ktere samozrejme pro prospech spolecnosti maji zustat utajeny.

Ale nesmi byt v rozporu s verejnymi plany a prohlasenimi VEREJNE OBCHODOVATELNE SPOLECNOSTI jako je InTel. To je proste klamani investoru a je to postihnutelne zakonem.

https://www.classlawgroup.com/securities-fraud/laws/securities-exchange-...

"Investors rely on corporate disclosures and other public statements about securities in order to decide whether to invest. Both state and federal securities laws prohibit false or misleading statements in the sale of securities, but unfortunately companies often fail to comply with these requirements.

Investors can suffer significant financial losses as a result of false or misleading statements."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda, abysme byli uplne korektni, interni plany muzou byt skutecne jakekoli.

Nicmene firma na burze se jimi nesmi ridit, pokud jsou v rozporu s verejnymi plany.

Cili Intel muze mit klido interni plan, ze misto waferu bude v tovarnach zpracovavat waffle. Ale nema jinou moznost, nez udela vse pro splneni verejneho zavazku investorum, a to uvedeni 10nm technologie co nejdrive...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

neumis cesky? (: puvodnimu planu se puvodni rika od toho, ze se tim mysli puvodni = nezmeneny.. ((: takze puvodni plan asi intel muze menit dost tezko, jesli teda nezvlada cestovani casem..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

A víš jaký je původní nezměněný INTERNÍ plán?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Lomikare, do roka a do dne.
No nic, to me jenom tak napadlo, kdyz vidim, jak Intel "stoji jak kul v plote" a jen slibuje lepsi casy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť si to četl před několika dny jinde. Hlavním rozdílem mezi 10nm a 7nm je v tom, že budou místo 193nm paprsku používat 13,5nm. Tím nechci obhajovat intel, sám si myslím, že tyhle zprávy jsou jen damage control, s tím, že navenek: "všechno se daří" a uvnitř hysterie: "pane bože jen ať nabídka nových ZENů byla jen podvrh!"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

On na tom Intel zas tak zle nebude. Pokud AMD vydá Ryzen 3000 v červnu, Intel tou dobou může mít připravený 10jádrový (byť 14nm) Comet Lake. Půl roku bude AMD konkurovat na vyladěných 14 nanometrech a začátkem roku 2020 přejde na 10nm generaci s více jádry, vyšším IPC a vyššími takty. AMD je se 7 nm může nachytat spíš v serverech, ale tam je zas dlouhá setrvačnost.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

krom serverů více jader nepotřebuje, domácí uživatelé si vystačí se současnou nabídkou, která může být levnější, většina lidí si vystačí s dvoujádrem, které stíhá běžné činnosti, hráčům stačí 4-6 jader, velice malá skupina potřebuje - a tím myslím skutečně potřebuje - víc než to.

Jde to krásně vidět na prodejnostech, 6 jádra fičí nejvíce, aspoň v retailu, v OEM to bude méně.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hele truliku, kdyz nikdo vic jader nepotrebuje, proc Intel po 1,5 po AMD vydal s velkou fanfarou 8C intely, ktere v plne zatezi zerou a topi jako tank?
Proc se delaji oaobni auta s vetsim objemem jak 1500 kubiku, kdyz vetsine lidi bude stacit litrovy htp motor..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže to asi bude tak, jak jsem si myslel - 10nm Intel neoficiálně odpískal a soustředí se na 7nm. Dávalo by to i logiku, proč pokračovat na 10nm, který je stál tolik problémů, když konkurence už také mluví o 7nm? Nemilá zkušenost pro Intel, ale pozitivum to pro ně asi také má, získali na tom jistě dost cenných informací.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Takže jsme velmi, velmi zaměřeni na [včasné] vydání 7 nm procesu podle našich původních interních plánů" - cili prasatko rozbijeme mezi lety 2023 - 2024 :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Aspoň je dost času krmit :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.