Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Intel vydá Ultrabookové Haswelly na Computexu

Intel Haswell 4th generation
Uvedení prvních modelů nové procesorové generace Haswell je za dveřmi - dosud se ale mluvilo spíš o desktopových řadách. Jak už Intel nastínil, nový procesor byl však vyvinutý s ohledem na Ultrabooky…

Minule jsme si něco málo řekli k verzím integrované grafické karty, nyní jsou na řadě procesory jako takové: Je již známo, že vydání pro desktop bude provázet 13 čtyřjádrových a jeden dvoujádrový model (osmijádra pro desktop zatím nehrozí). Mobilní verze budou reprezentovat tři verze Core i7 s grafikou řady GT3 (z toho jedna „Extreme Edition“) a čtyři i7 s pomalejším grafickým jádrem řady GT2.

Podle posledních informací, které pocházejí z Číny, dále Intel chystá 8 mobilních modelů, které by měl představit v době letošního Computexu, což je mezi 4. a 8. červnem. Jsou to: Core i3-4100U, i3-4010U, Core i5-4200U, i5-4250U, i5-4350U, Core i7-4500U, i7-4550U a i7-4650U.

Pokud budeme vycházet ze stávající nomenklatury pro řadu Ivy Bridge, měly by všechny U-čkové modely nabízet 17W TDP, dvě procesorová jádra a být určené pro Ultrabooky a podobné odlehčené mobilní počítače. Detailní specifikace zatím známé nejsou.

Zdroje: 

Diskuse ke článku Intel vydá Ultrabookové Haswelly na Computexu

Žádné komentáře.