Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Levnější iMac zřejmě bude, ale jen pro neamerické trhy

Apple iMac 21.5 27
Applu v letošním roce neklesají jen prodeje notebooků MacBook, ale lépe to nevypadá ani s all-in-one desktopy iMac. V roce 2014 na to společnost podle neoficiálních zpráv zareaguje levnějším modelem.

Desktopy iMac letos postihl podobný osud jako firemní notebooky - nástup nové generace doznal určitého zpoždění a (i) v důsledku toho poklesl celkový objem prodejů.

Ming-Chi Kuo z KGI Securities, který je známý vysokou úspěšností svých prognóz zaměřených na produkty společnosti Apple, odhalil, že se na příští rok chystá uvedení levnější verze počítače iMac. Tento krok by měl v roce 2014 přinejmenším kompenzovat poklesy prodejů, protože zvýší zájem zákazníků v rozmezí 10 až 20 %.

Kuo předpokládá, že část problému souvisí i s nastavením cen předchozí generace, které zamířily příliš vysoko. Aktuálně nejlevnější iMac je 21,5” model, který vychází na $1299, což je asi 26 tisíc korun bez daní. Tuto minimální částku nezměnila ani současná generace představená minulý měsíc.

Mimo desktopu zabrousil Kuo zmínkou i k tabletům. Krom druhé generace iPad Mini, která zatím nebyla vydaná (oproti první bude mít určitý skluz) se v příštím roce máme dočkat i třetí generace. O té je známé jen velmi málo - rozlišení zůstane stejné jako u druhé (což je podle našeho názoru více než dostačující). Příznivci nejvyšších rozlišení se prý dočkají svého na šesté generaci „plnorozměrového“ iPadu (rovněž v roce 2014).

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Levnější iMac zřejmě bude, ale jen pro neamerické trhy

Pondělí, 14 Říjen 2013 - 18:36 | kurtd | A budou mít zase mizerný LCD display od čínských...
Pondělí, 14 Říjen 2013 - 16:30 | HKMaly | Proc je v nadpisu "jen pro neamerické trhy...
Pondělí, 14 Říjen 2013 - 13:13 | De | Jako s o vela levnější verzí iPhona :D
Pondělí, 14 Říjen 2013 - 10:14 | bager | Potom ked vydaju nie $1299 ale $1199, tak poveida...

Zobrazit diskusi