Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

LG ukázala oboustranné i supertenké OLED displeje [IFA 2015]

Na stánku LG jsme vedle již dříve ohlášeného 55palcového OLED displeje tloušťky 0,97 mm mohli vidět také oboustranné displeje, samozřejmě opět ohebné.

A opět to můžeme brát tak, že LG demonstruje svoji čelní pozici ve vývoji OLED displejů. Kromě supertenkého displeje, o kterém byla řeč již v květnu tento jihokorejský výrobce ukázal vlnitou stěnu s displeji z obou stran a úhlopříčkou 111 palců (282 cm) tvořenou trojicí (šesticí?) na výšku postavených 65palcových OLED panelů.

Tyto panely mají 4k rozlišení, pokud bychom si tedy odmysleli okraje a tak trochu na efekt provedené ohnutí, LG ukazuje, jaká může být budoucnost TV s ultra vysokým rozlišením, zabírajících přitom minimum místa v ose z.

K oboustrannosti konstrukce lze nejspíš dodat jedinou logicky vyvoditelnou a pravděpodobnou věc: jde o dva panely přilepené k sobě. LG také předvedla konstrukci 55palcové oboustranné TV s celkovou tloušťkou 5,3 mm a hmotností 12 kg. Ale všechny tyto věci berme jako technologické předváděčky, smysl oboustranných TV je, snad kromě konferenčních místností v bohatých firmách, víceméně mizivý.

Mimochodem, poslední informace hovoří o tom, že LG investuje do vývoje OLED celkem 8,5 miliardy dolarů v nadcházejících třech letech.

Zpravodajství z IFA 2015 vám přinášíme ve spolupráci se společností Intel

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku LG ukázala oboustranné i supertenké OLED displeje [IFA 2015]

Žádné komentáře.