Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Logitech uvedl novou klávesnici G610 se spínači Cherry MX Brown a Red

Švýcarský Logitech nepoužívá jen membránu a vlastní spínače Romer-G. Na trh míří dvě varianty klávesnice G610 vybavené spínači Cherry MX.

Logitech G610 Orion ve variantách Brown a Red nabídne příslušné verze spínačů. Připomeňme, že Red je spínač s lineárním chodem, bez hmatové odezvy a indikací stisku/rozepnutí nad úrovní plného sepnutí kloboučku, tedy vhodný pro hraní her. Jde o nejnovější typ spínače uvedený na trh před pár lety.

To spínač Brown je na trhu již přes 20 let a jde o typ spínače dávajícího hmatovou odezvu na stisk, ale nehlučný. Pro oba typy uvádí Cherry životnost 50 miliónů sepnutí, což je už taková tradiční hodnota, kterou známe.

Logitech k tomu u své klávesnice přidává uživatelsky měnitelné LED podsvícení (včetně nastavení jeho vypínání v případě nečinnosti klávesnice a určení, které klávesy nebudou podsvícené v herním režimu), možnost nastavení maker za pomoci Logitech Gaming Software, který také umí synchronizovat barevné efekty mezi různými periferiemi LG. Nechybí dedikovaná tlačítka pro multimédia, ale jelikož jde o nižší typ klávesnice, nejsou zde přídavné klávesy nad rámec standardu, či věci jako LCD displej apod. Makra se programují pro klávesy F1 až F12.

Klávesnice Logitech G610 Orion Brown/Red se objeví na trhu v průběhu tohoto měsíce za cenu 119 dolarů, resp. 139 € (ne, to není chyba).

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Logitech uvedl novou klávesnici G610 se spínači Cherry MX Brown a Red

Úterý, 22 Březen 2016 - 19:27 | odb | Ten sposob regulacie hlasitosti je dnes in a je...
Úterý, 22 Březen 2016 - 12:17 | DORLOCK | Nemůžu si pomoc, ale vypadá jak levnější plastová...
Pondělí, 21 Březen 2016 - 21:06 | odb | Suhlas. Zaujimava klavesnica a takto to pokazia....
Pondělí, 21 Březen 2016 - 10:16 | PV | Tak hezké spínače použili, a pokazili to nemožně...

Zobrazit diskusi