Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

LXLE 16.04.2 zase o kus lepší

4 2
Nejnovější aktualizace minimalistické linuxové distribuce zakládající na mini instalaci Ubuntu LTS a Lubuntu-core vylepšuje několik věcí.

Novinkou je překonfigurované menu, které je nyní čistší a méně přeplácané. Menu s nastaveními je kompletně předěláno tak, že funguje jako dynamické. Zapracovalo se též na vzhledu prostředí systému, kde už netlučou věci tolik do očí tím, že by nepasovaly k sobě. Je zde také lepší vzhled pro Qt aplikace v GTK prostředí a Grub/login umožňuje nastavit pozadí, třeba proto, aby to ladilo s tématem desktopu.

Instalátor je plně přeložen (osobně jsem češtinu (zatím) neověřoval). Htop nahrazuje lxtask kvůli spotřebě paměti a větším terminálovým možnostem. Je zde nový výběr her. Instalátor Synaptic byl překonfigurován k jednoduššímu použití a současně zobrazení více informací. Zjednodušuje instalace ovladačů a došlo k drobnému vylepšení v aktualizacích.

Tvůrci opět rekapitulují klíčové vlastnosti systému: souborový systém Btrfs, automatická detekce duálních monitorů, výběr oken á la expose, lehoučký spouštěč aplikací, zamykací obrazovka i3lock, rychlejší běh menu, asistenční aplikace, detailně informující spouštěcí obrazovka, stovka nových wallpaperů, automatická instalace bezpečnostních aktualizací, aplikace z MATE/Mint, aktualizační správce uCareSystemCore a třeba pravidelná automatická obměna wallpaperu. Mezi rozšířeními správce souborů pak ještě možnost otevírat jako root, nastavit wallpaper, md5 kontrola či mazání Koše pod pravým myšítkem.

Tagy: 
Zdroje: 

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku LXLE 16.04.2 zase o kus lepší

Středa, 12 Duben 2017 - 21:48 | Vladimir | Zaujima ma ako to je s podporou 32bitovych CPU?...

Zobrazit diskusi