Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft zpochybňuje slevu Xboxu

Můžeme očekávat levnější verzi konzole Xbox One v roce 2014? Existuje možnost, že přijde model bez Blu-ray mechaniky nebo bez Kinectu, který by stlačil cenu výrazně pod aktuálních $499? Podle Microsoftu ne.

Zprávy, které hovořily o nástupu levnějšího Xboxu One, přišly nezávisle z několika směrů. Některé weby hovořily o „vlastním dlouhodobě spolehlivém zdroji“, další vyšly z obsahově obdobného sdělení od anonymního uživatele zveřejněné na diskusním fóru NeoGAF, které si nechaly potvrdit prostřednictvím svých „kontaktů v branži“.

Více či méně překvapivým způsobem rozštípnul celou situaci Aaron Greenberg z Microsoftu, když na výslovný dotaz, zda jsou ony zprávy pravdivé, na Twitteru reagoval slovy: „Ne, nevěřte všemu, co si přečtete na internetu.“

Některé weby tuto reakci převzaly jak stojí a leží, takže na jejím základě konstatovaly, že žádná nová či levnější verze Xbox One v roce 2014. Trochu jiný postoj zaujala redakce webu KitGuru, z Greenbergových slov nedělala žádné závěry a prostě poukázala na to, že se ještě nestalo, aby nějaká firma v branži potvrdila dlouhodobě chystané slevy. Prostě proto, že by si tím podřezávala větev, na které sedí. Potvrzením takové skutečnosti by uživatelům dala jasnou zprávu: „Následující půlrok naše konzole nekupujte, počkejte si, až budou levnější, nám nevadí, že půl roku budeme mít mizerné příjmy a poté snížené marže.“

Z toho důvodu ponecháme toto téma otevřené - pro jednoznačné závěry jednoho či druhého typu zkrátka není dostatek věrohodných podkladů. Při situaci kolem dostupnosti nové konzole v našich končinách totiž jednoznačných závěrů není třeba; z tuzemského hlediska jsou tyto události spíše zajímavostí :-).

Zdroje: 

Diskuse ke článku Microsoft zpochybňuje slevu Xboxu

Čtvrtek, 6 Únor 2014 - 01:07 | Petr Vrtílka | kdybych si chtel xbone poridit,zajedu si do...
Středa, 5 Únor 2014 - 15:15 | PHiLiPZ | pisalo sa tu aj o nVidii Shield Xbox ovplyvni...
Středa, 5 Únor 2014 - 11:32 | no-X | Například tahle záležitost se měla týkat...
Středa, 5 Únor 2014 - 11:13 | Doug Quaid | preco vlastne ceske a slovenske servre vobec pisu...

Zobrazit diskusi