Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Na Iris Xe Max i rok po vydání padají hry, benchmarky a nezvládá přes 800×600

A není to málo, Antone Pavloviči? :D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Co mi to jen připomíná... "Ještě větší blbec, než jsme doufali"

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Takhle to milé děti vypadá, když outsourcujete vývoj do Indie :-)

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Takové to, když si burani myslí, že všech dolních 10 mil. Čechů je lepších než všech 1,3 mld. Indů. ... Tyhle poznámky na Indy nejsou ani průměrným vtipem, jenom důkazem xenofobie a zakomplexovanosti místních jelit.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Takovou poznamku zase napise jelito, ktere v zivote jeste nic nezazilo a mysli si, ze kdyz se konecne zbavilo pamprsek, tak muze chodit do diskusi poucovat druhe :)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Docela odvěci útok. Zatímco já jsem reagoval na konkrétní xenofobní poznámku (kterou vídám v každé druhé diskusi kolem firem nějak spojených s Indií), která o autorovi něco vypovídá, vy o mě nevíte nic, jinak byste nenapsal takový průjem člověku, co cca 15 let působí jako vývojář v IT, vy "pamprsko". :-)

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

A vy tedy máte s outsourcováním vývoje do Indie dobré zkušenosti?

Já mám jednu, starou asi 8 let a dopadla tragicky. A to ten kontakt "garantoval" jeden student z VŠE, co prý po Indii cestoval a sám s nimi tam mluvil a domlouval to. Co jsem se bavil se známými vývojáři, tak všichni, co to zkoušeli, tak dopadli stejně - buď se to nevyplácí z důvodů neskutečně zdlouhavé komunikace, nebo rovnou byly výsledky zcela nepoužitelné.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Ale já nikde nenapsal, že neexistují špatné zkušenosti s outsoucováním v Indii nebo že je jich málo. :-)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Když sám ty zkušenosti nemáte tak proč předpokládáte, že výše napsaná poznámka je jakýsi xenofobní canc a ne zkušenosti? To že toho je všude dost může být stejně tak pravda jako jakási mantra diskutujicích, ale jak se říká na každém šprochu pravdy trochu.

Já mám 15 let zkušeností s indickým outsourcingem a mohu potvrdit, že problém to tedy je. Já běžně musím využívat vývoj a účtárnu. Výsledek je takový že výkresy si kreslím sám a jim to posílám k nahrání do systému, protože opakovaná komunikace o tom co mají kde špatně a co musí předělat je pro mě časově náročnější než to rovnou nakreslit. Mno a v účtárně je to ještě lepší, protože dokumenty nepárují k sobě (nabídka/objednávka/dodák/příjemka/faktura) a tak je v tom bordel a ve výsledku jsou platby ve zpoždění a já musím neustále u dodavatelů žehlit aby nám tu další dodávku poslali že nemusí čekat na zaplacení té předchozí zpožděné. A to ani nemá cenu mluvit o tom jak to všechno trvá.

Je jich hodně, takže se tam vždy nějací použitelní najdou, ale obecně to jsou břídilové od přírody.

PS. V indii jsem i několikrát byl služebně takže opravdu vím a nejsem xenofobní :-)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jaky utok troubeline? To ze delas nekde vyvojare, neznamena, ze nejsi nazorove batole s plenkama. Ta uvodni poznamka nebyla xenofobni, protoze tuhle zksenost ma spousta lidi, ja osobne taky. Byt nerikam, ze mam jen negativni zkusenosti s Indama, to by nebyla pravda, ale ty negativni zatim prevazuji nad pozitivnimi. Jedna z tech negativnich je presne outsourcing projektu, kdy Indicka firma naslibovala hory doly, podsekla cenove zapadni firmy, takze "americky" management samozrejme sel po nejnizsi cene (oni snad ani nic jineho neumi). Vysledek byl obrovsky pruser, az takovy, ze nakonec najali zpetne lidi z original projektu, kteri jezdili do Indie, managovali Indy z evropy, aby to neslo cele do kytek, nez se to Indi vlastne nauci. Znam velkou nemeckou SW spolecnost, ktera indicky outsourcing utla po spatnych zkusenostech a radeji to prestehovali do Ruska. Znam dalsi velkou indickou firmu, ktera podnikala s nejmenovanycm americkym korporatem v Australii, kde se ji nakonec Amici museli na natlak australskych zakazniku zrict. Atd.
Takze si tu svoji politickou korektnost a blaboly strc laskave za klobouk a tady ji netahej. Prestehuj se treba do Velke Britanie, tam se s tema kecama uzivis.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je ovšem milé, jak se dokáže anonymní hrdina vzteknout a najít si neexistující klacíček ve formě "politické korektnosti", kterým někoho dalšího začne mlátit, ačkoliv on sám se teď vlastně za korektnost bije. Co jiného je totiž "mít problém" s tím, že někdo považuje za nemístnou prvoplánovou sarkastickou poznámku na adresu jiné národnosti, ačkoliv článek o ní nijak nemluví a komentující nepředložil nic, co by jenom naznačovalo, že za ony problémy může outsourcing v Indii? To musím být podle vás já politicky korektní a šoupat nohama, když rádoby vtipálci napíší nesmysl, který příde místní IT syrovátce vtipný? Nemusíte odpovídat bojovníku za politickou korektnost. Nepředpokládám, že by byl váš komentář méně arogantní a vulgární než všechny předchozí a to za můj další čas nestojí.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Normalni clovek pouziva zdravy rozum, aby umel rozlisit mezi tim co je xenofobie a co je narazka, ktera vyplyva z osobnich zkusenosti. To ze Vy zadne nemate je Vas problem a ukazuje se to na Vasich komentarich.

"Nepředpokládám, že by byl váš komentář méně arogantní a vulgární než všechny předchozí a to za můj další čas nestojí."
.. Jinak v mem komentari, na ktery reagujete nic vulgarniho nebylo. Vulgarni je spis to, ze osocujete druhe z Xenofobnich praktik, presne jako se to deje napr. ve Velke Britanii. V textu jsem Vam popsal osobni zkusenosti, ktere Vy nemate a na ktere nedokazete ani zareagovat vyjma prazdnych frazi o tom, ze Vam nekdo ublizuje.

Drzte se prosim Vaseho precevzeti, Dekuji :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Na čem je založena tahle poznámka?
"Takhle to milé děti vypadá, když outsourcujete vývoj do Indie :-)"

Jako že autor architektury je Ind?

Protože lze daleko spíš usuzovat na to, že kartu navrhnul pod vedením Koduriho americký tým a ten průšvih je tedy americký průšvih.

A daleko spíš je to celé o tom, že dělat výkonnou grafickou herní architekturu nejde v jedné iteraci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste jiny thread, ja neresim, kdo za co muze. Pouze mne nebavi cist dogmaticko-fanaticke reakce o xenofobii.
:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Řešíme tu všichni přiblblou poznámku, jinak bych se neptal.

Ten tým je pravděpodobně v San Francisku, resp. tam Koduri pravděpodobně žije. Možná je v Kalifornii, s velkou pravděpodobností není v Indii.

Jakou relevanci má tedy má poučovat člověka o tom, jaké má životní zkušenosti, pokud se vymezí proti zjevně nevhodné poznámce v diskuzi?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nerozmim reci tveho kmene.
1. zkuste jiny thread
2. zkusil jste jiny thread?
2a. ne -> goto 1.
2b. ano -> dekuji :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stačí říct, že tě obtěžuje reagovat.
Ještě zkusíme, jestli potřebuješ mít poslední slovo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mne neobtezuje reagovat, kdyz to ma nejaky smysl pro mne. Napsal jsem Vam, ze neresim, co je v clanku napsano ani to, kdo napsal jakou udajnou "xenofobni" poznamku, od ktere cela tahle diskuse zacala. To co jsem tady psal byla ciste reakce na "xenofoba" Minarika, ktery stylizuje do role "rasove korektniho soudce", hleda papirove draky a pretahuje tady nesmyslne vyfabulovane hyper-korektni-rasove putky, na ktere podle mne neni nikdo zvedavy.
Jelikoz jste mi napsal-odepsal opet neco v duchu neceho co nevim, jak s tim co jsem napsal souvisi, dovolil jsem si Vam slusnou formou odpesat, ze nevim o cem pisete a proc to pisete mne a ze pokud Vas tyhle veci zajimaji, je lepsi se obratit na nekoho jineho.
Pokud jsem Vas se svym "goto" komentarem dotkl, tak se nezlobte.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Ten tým je pravděpodobně v San Francisku, resp. tam Koduri pravděpodobně žije. Možná je v Kalifornii, s velkou pravděpodobností není v Indii."

To může být méně relevantní, než by se mohlo zdát, protože tendence Indů žijících v USA hromadit se v týmech pod indickými manažery jsou zdokumentované. Notorický případ je třeba Infosys.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ne, že bych se chtěl míchat do dětských hádek, ale ono se o tom vývoji v indii i psalo....
https://diit.cz/clanek/intel-v-indii-zaklada-vyvojove-centrum-s-1500-zam...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel jsem k tomu něco hledat, ale snadno se to ověřit nedá. je k tomu i jiný zdroj? Protože ta grafická divize oficiálně sídlí v USA, Koduri žije v USA, atd.

Naopak to centrum v Indii má obecně od všeho něco, ale zaměření na mobilní řešení. Moc sdílní ale nejsou ani na oficiálním webu, takže těžko soudit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To nevim, já si jenom pamatoval že se o tom kdysi tady psalo tak jsem dal vyhledat intel indie a tohle bylo první co vyskočilo. dál jsem neštudoval jestli se o tom nezmínili jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim, ze ta poznamka je zalozena na fotkach toho Koduriho teamu. Sam je zverejnil na twitteru https://twitter.com/rajaontheedge/status/1202393950771744768

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže nakonec je hlavní tým opravu v Bangalore. Zajímavý, dík.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bangalore vůbec je díra plná IT, můj bývalý zaměstnavatel tam měl 20 000 vývojářů / podpory. Dobré že ?

No a samozřejmě ke zkušenosti nahoře, cokoliv s Indama byl naprostý fail, totální průser a trvalo to třeba rok co by tady trvalo týden. Musíte je vodit za ručičku a vysvětlovat jim vše jako 6 ti letému fakanovi.

Jasně i v Indii jsou super programátoři a chytrý lidi. Jenže ty jsou placený úplně stejně jako čech / němčour dle pozice a exp.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta poznámka nebyla xenofobní. Ta byla namířena na vedení těch firem, co snaží ušetřit tím, že přesunou vývoj do Indie (a výrobu do Číny). Ta Indie tam je jmenovaná kvůli tomu, že tam opravdu vznikají takové "softwarové farmy", které nabízejí vývoj.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Intel India Development Center (IIDC) v Bangalore existuje tuším od 1998. Asi těžko to lze považovat za naivní outsourcing bez předchozích zkušeností. IIDC by už asi dávno neexistovalo, kdyby bylo pravidlem, že dělají vývoj blbě.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Oni to delaji blbe, ale levne. A na cenu slysi vyssi management v prvni rade.

A zase, na nekolikaty pokus dodaji neco i i jakz takz funguje .... ale je to blbe napsane a tezko rozvijitelne do budoucna.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je to bohuzel tak a neni to nic proti Indii. Korporaty a firmy jdou jednoduse za nejlevnejsim resenim. Bohuzel. Cely ten system se tak nejak zvrhnul, ze staci, kdyz se to nejak zplaca, aby to nakonec jelo a hlavne to bylo levne. Driv jsem si z toho delal legraci, ze kdyby umeli tucnaci programovat, tak dneska uz stoji developerska centra na Antarktide.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Já si to nemyslím, já jsem o tom pevně přesvědčen a v práci mě o tom utvrzují v podstatě každej den. Kdo v Indii něco umí, tak už dávno odsud utek, nejčastějc do USA.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To, že schopní Indové utíkají jinam, nijak nerozporuji. Ale plošně se navážet do Indů je prostě ubohost. I kdyby na tom byli 10x hůř ve smyslu, že z občanů ČR je 0.1% kvalitních vývojářů a z občanů Indie 0.01%, pořád by po téhle planetě pobíhalo o řád víc kvalitných indických vývojářů.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Není to ubohost, je to běžné házení všech do jednoho pytle. Nic hrozného ani neobvyklého.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Historie říká, že považovat to za "nic hrozného" může dopadnout docela tragicky. A považuji za správné nemlčet, když takové věci vidím.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Bez s tema hyperkorektnima politickyma komentarema laskave do prdele a netahej to na IT server..

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Bylo Vám odečteno šest kreditů za porušení slovního morálního statutu.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

LOL. Minulý týden jsem to znovu viděl, protože jsem si chtěl zchladit žáhu po výchovném pohlavku od hyperkorektních zápaďanů. Až na ty potraty se s předpovědí budoucnosti trefili - děsivé.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Asi to znáte, ale pro jistotu :)
https://youtu.be/Vc6AAMYvDCg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud hazeni vsech do jednoho pytle povazujete za spatnou vec, tak hozenim 10 milionu Cechu do jednoho pytle se dopoustite tehoz. A dle sve vlastni definice jste tedy zakomplexovany spatny clovek.
Q.E.D.

P.S: Plati pro pana Minarika.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"když si burani myslí, že všech dolních 10 mil. Čechů..."

Prosím o pochopení psaného slova. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No ano, mate pravdu, nejde primo o Vas nazor, ale o Vasi domenku o buranech.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Myslím si, že si myslíte. To je jako co?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne tak extrémně. Machři v Indii taky někdy zůstanou a i exoti jdou na vývoz.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Xenofobie je strach z neznámého. Používáte termíny , o kterých nic nevíte, co znamenají.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Xénos znamená cizí, ne neznámý. Střelba do vlastní nohy?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ty termíny jsou zaměnitelný ty jazykovědče :D cizí, zahraniční, neznámý. A navíc starořečtina se může od té dnešní dost lišit. Řekové ti dnes starořecký text ani nepretlumoci , pokud to nejsou lingvisti.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To jsem docela zvědavý na to vysvětlení, jak cizí a neznámý jsou synonyma. Těším se.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Wikipedie: "Xenofobie je ... forma strachu ze všeho neznámého". Ano, pokračuje to "především z cizinců a všeho cizího", takže technicky máte pravdu oba, ale Minárik ten termín používá nesprávně a tendenčně, jak je ostatně v současnosti zvykem (stejně jako třeba někdo nazývá rasismem, když někomu vadí protěžovaní černochů na úkor bělochů). Velmi důležité je to, že jde o strach. Nikdo se tady Indů nebojí, jen máme zkušenosti s tím, jak pracují a jak vypadají jejich výsledky. Také je důležitá ta část "ze VŠEHO neznámého". My nenapadáme vše indické, jen jejich schopnost vyvíjet software. Ani nejde o nic neznámého, známe spoustu příkladů, které náš názor potvrzují. Další velmi důležitá věc je, že správný význam xenofobie i rasismu obsahuje (a současní hyperkorektní pomatenci se to snaží z definic odstranit) fakt, že jde o strach iracionální, neodůvodněný. Což v tomto případě je také zcela mimo, očekávání špatného výsledku zde vychází ze zkušenosti. Stačí to jako důvody, proč v žádném případě nemůže jít o xebofobii?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Dal jste si s tim praci, ale pan Minarik to pravdepodobne nepochopi, nebo rovnou zavrhne jako rasiticke, povysene a celkove naprosto spatne tvrzeni.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Takové to, když musíte použít argumentační faul, abyste někomu připsal argumentační faul, který se nestal. :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

A nejlepší je, když se na závěr použije termín "argumentační faul", protože ten, kdo ho použil, je v tu chvíli největší king a nikdo na něj nemá.

Přitom původní komentář vůbec nebyl nijak xenofobní. Pouze sumarizoval zkušenosti. Já v tom žádný strach z čehokoli neviděl. Že vy ano, je váš problém.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Potrefená husa se ozvala (Minařík) :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi předpokládáte, že xenofobie je binární záležitost. Ve smyslu buď nevíte nic a bojíte se, nebo nejste xenofobní. Není. ... Úplně jednoduše jde odvodit, že i když špatné zkušenosti s vývojem v Indii nejsou výjimkou a vyskytují se i fatální případy (obsah tohoto článku), tak generalizovat z těchto případů "takhle to dopadá, když..." naznačuje minimálně částečnou neznalost faktů u autora. Kdyby byly pravidlem fatální (nepoužitelné) výsledky vývoje v Indii, tak dávno velké společnosti nerealizují dlouhodobě žádné sw projekty v Indii. A když bychom připustili vaši definici xenofobie z české Wiki, co jiného je částečná neznalost faktů a obava z jakéhokoliv autsourcování u konkrétního etnika než částečná xenofobie? ... Nic. Nechme to tak. Vidím, že jsem šlápl na kuří oko místní honorace a spustil podivný shitstorm.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Promiňte, ale na kuří oko jste si šlápl pouze vy sám. Podívejte se, prosím, na počátek diskuse - jedna malá nevinná poznámka myšlená v nadsázce (všiml jste si smajlíku?) a nato vaše rozhořčená reakce - "burani", "dolních 10 milionů Čechů", "xenofobie", "zakomplexovanosti místních jelit".

No a místo abyste se uklidnil a třeba velkoryse omluvil, že jste přehlédl smajlík a vzal si to osobně třeba proto, že například máte bezva kamarádku z Kalkaty, tak jste se začal nešťastně navážet do každého a přít se o malichernosti, jako je definice xenofobie.

Budu rád, když se diskuse zklidní a vrátí do běžných kolejí kultivovaného IT světa

Tedy kravé řežby mezi stoupenci Intelu, AMD a Nvidie. ;-)))

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládat, že komentující považuje, ve výše zmíněném příspěvku, jako zdroj vzniklých problémů konkrétní místo a ne logicky otusourcing samotný a ztrátu nad kontrolou kvality, mě přijde dosti rasistické. Měl byste se jít bičovat do kouta zatímco popíjíte svoje sójové latté.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ale fuj! :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Není moje vina, že realita je xenofobní. Z tvého pohledu samozřejmě. Jestli to uráží tvoje city, tak k tomu můžu dodat jenom to, že na ně zvysoka seru. Enjoy.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To neni zadna xenofobni poznamka, nybrz urcite poznatky z praxe.
Ja sam bych mohl o outsourcingu s Indy vykladat hromadu historek.

Ano, maji i chytre lidi ... ale ti vetsinou zdrhnout nekam do USA na lepe placene pozice.
Vetsinou se clovek potkava jen s lidmi, co jsou diplomovani vyvojari ..... problem je, ze ty diplomy ziskaji po 3 tydennim kurzu C++, nebo treba tydennim kurzu PHP.

Ty kurzu jsou naprosta pravda, videl jsem fotky s temito inzereaty vsude v Bangalore od kolegy, co tam byl osobne.

Jak kvalitni asi bude "programator" po pouhem 1-3 tydennim kurzu si asi nemusime povidat, ze?

Neni to xenofogie.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Tak třítýdenní kurz je ještě luxus :D Já tam osobně viděl na ulici stánek, kde se takovej diplom dal pořídit za pouhých 99 rupií. Možná bych ještě někde vyhrabal i fotku. Strávil jsem skoro půl roku v číně, ale proti tomu 14 dní v indii bylo naprosté utrpení. Do indie nebo spolupracovat s indy to už opravdu nikdy nechci. Bohužel mě k tomu indické vedení firmy (aktuálně přesídlené do USA) nutí furt :( Asi je opravdu na čase vzdát se dobrého bydla (dobrý poměr cena-výkon), ale když se odečtou náklady na psychiatra...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No stačí si do té indie zajet a podobné poznámky pak nebudou ani tak vtipem jako konstatováním reality...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

no ty ses dobrej magor, napsat rasistovi, ze je rasista :-D
co asi cekas, ze se stane?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já nic pozitivního nečekal. Ale že to tady bude vypadat jak v diskusi na Novinkách, mě přecejen překvapilo. :-D

https://dennikn.sk/2028863/shooty-ocakavania-2/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas na zaklade mnoha zkusenosti nekolika znamych a kolegu.
Nejde o xenofobii, jsem apoliticky a multikulturni, ale Indove jsou proste lemplove a nedotahnou nic do konce. A ty jejich nechapavy vyrazy a nekonecny diskuze o nicem... k nicemu=ztrata casu.
Pragmatismus je jim cizi.. tak to asi bude kulturni vlastnost :-)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Deer frend, yuor computer has virus and we at Microsoft owe you refund of $300, pls let us on yu computer, so we can refund you via your bank account, dis is not scam.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak. Čistě empiricky takoví nejsou úplně všichni. A naopak znám nemálo "našich" lemplů. Trvám na tom, že poznámky "To mají za to, že ousourcují v Indii" nebo "Od momentu, co tomu šéfuje Ind, to stojí za ho**o" jsou docela ubohé xenofobní kecy. :-)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Čiste empiricky xenofobii vytáhne ten, kdo nemá žádné argumenty. A nikdo tu nepsal, že jsou takoví všichni. Máme 4 ve firmě, samozřejmě ne fyzicky, sedí v Indii. Jsou docela fajn, jenom se po nich všechno musí důkladně zkontrolovat, mluví legrační angličtinou rychlostí šicího stroje a nedávno jsme zjistili, že jeden z nich nás bere jenom jako takovou bokovku a věnuje se spíš své restauraci.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"A nikdo tu nepsal, že jsou takoví všichni."
vs.
"Takhle to milé děti vypadá, když outsourcujete vývoj do Indie"

To je většina lidí tady opravdu tak paličatých, že nepřizná, že tohle je jasná implikace a raději mě umínuskujou, než by napsali, že jsem si mohl odpustit "burani" a "jelita", ale mám pravdu? :-)

"Xenofobii vytáhne ten, kdo nemá žádné argumenty" ... Promiňte, ale tohle je argument jak z diskuze u Mlause.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vy jste dobry herec..
Napred bezduvodne urazite cloveka, ktery tady napsal sarkasticky komentar a oznacite jej za burana a xenofoba. Pak to okorenite jeste tim, ze vsechny zdejsi dikutujici oznacite za jelita (opet bezdiuvodne). Pak se zacnete hrozne divit, kdyz sklidite negativni reakce a zacnete tu svoji pitomost co jste napsal branit ve jmenu "boje proti xenofobii" a jeste si neustale potrebujete dokazovat, ze "jste mel pravdu" a hrozne se divite, kdyz se Vam nedostava zadneho uznani...

Clovece co v te hlave nosite?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Obecna veta "Indove/Martani/Cesi jsou ....", neni ekvivalentni vete "Vsichni Indove/Martani/Cesi jsou ..." pozor na to!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

kdyz se dari, tak se dari...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

It just works!

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

...by its own mysterious ways.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Slovník výrobců výpočetní techniky:

přesná výroba -> konečně se nám to povedlo složit dohromady
model je nový -> má jinou barvu nebo velikost krabice
model je zcela nový -> nelze použít náhradní díly/doplňky předchozího modelu
použity součástky s vojesnkou specifikací -> použili jsme součástky z vojenského výprodeje
zařízení je řízeno mikroprocesorem -> občas to dělá věci, které si neumím vysvětlit

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No super, možno to Intel plánuje realizovať ako čipletové riešenie - zapojíte 4 takéto karty do PC a hneď máte podporované rozlíšenie 3200x2400 pixelov. :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

V mé matematice to vychází na 1600x1200 ;)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

To záleží, jestli se využije jen DisplayPort (1600×1200) nebo DisplayPort i HDMI (3200×2400) :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Konečně je na trhu k dispozici tolik potřebná konkurence, která rozbije duopol Apple a NVIDIA !!!

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Jo chápu, je to na mě. Když já jsem byl optimista :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Stálá bolístka - či v tomto případě vřed - ovladače ... vzpomínám si, jak po více jednom roku od vydaní( resp začátku prodeje cpu s iGPU) Iris Pro 6200, grafika stále generovala ve hře artefakty ... (pak tedy po tom roce novým ovladačem opravili) http://www.imagebam.com/image/12de4b1368757364

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Průšvih je v tom, že když utekl rok od vydání DG1 a ovladače se v tomto ohledu neposunuly, tak (domnívám se) mizí naděje, že se to ještě vyřeší. Spíš mi přijde, že se Intel rozhodl čipy, které mu leží na skladě, prodat za nějakou zbytkovou cenu OEM výrobcům, aby se toho zbavil a měl problém z krku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

zaříznutí Koduriho se blíží. (predikoval jsem dávno :-))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To asi bude zalezet od te "DG2". Pokud to bude pruser, tak asi jo.. DG1 v TL neni spatny pocin (na Intel), teda az na tu prozatimni tragedii tyhle dedikovany karty.
Stejne je ale sranda, ze ve spouste her staci staci na ten integrac v TL porad i ta letita Vega. Takze by se dalo rict, ze Vega zase tak spatna taky byt nemohla :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že všechny ty DG jsou jen vedlejší produkty. Pokud to Intelu bude vydělávat v profi sféře, tak DG potáhnou dál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to by namenalo, ze primarne to vyvijeli, aby vysplouchly NV, ktera drzi v tomhle segmentu majoritni podil.
Byla by celkem legrace, kdyz by se to Intelu povedlo, zaroven do toho i AMD. Kdyz si predstavim, ze jak Intel, tak AMD by to mohli parovat jako "combo" s CPU a tim padem prebit NV v nabidkach..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nu a proto Nvidia koupila ARM.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jó to bylo "Join the Odyssey"... a ono to znamenalo, že grafika bude na úrovni počítačového starověku.
:)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Možná to byla inspirace Odyseou jako dlouhou, často bezcílnou a velmi bolestivou cestou...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nestrácajte nádej priatelia! Aj Odyseus to nakoniec dotiahol do úspešného konca a vrátil sa na rodnú Itaku. Síce mu to trvalo cca 20 rokov a pri putovaní zahynula celá jeho posádka a prišiel o všetky lode aj s nákladom, ale doma ho stále čakala verná manželka a dosť odrastený syn.
Takže odporúčam počkať a dať Intelu ešte aspoň tých 19 rokov na odladenie ovládačov.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Akurat malokto ma vydrz Penelope, ja rozhodne nie.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem pouzival integrovanou grafiku na Skylaku i7-6700, normalne to fullHD obraz davalo v pohode, fakt bomba. Prohlizel jsem na tom fotky v XnView a ovladac grafiky zkolaboval jen tehdy, kdyz jsem ty obrazky preklikaval moc rychle, jinak to vazne jelo bez problemu!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Prehliadač obrázkov vie nabúrať/narušiť ovládače GK?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem na to ziral, ale u Intelu je mozne vsechno. :-)

Edit: Overeno nasledne u kamose s i5-6500, delalo mu to take.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ale hodně smutný. I když ten příspěvek sám o sobě je celkem vtipnej.

Přimomíná mi to staré (ne úplně) dobré časy Windows 95, kde se taky jakoby někoho ptali, jak je s tím systémem spokojený, a on na to odvětil něco ve smyslu:
"Je to celkom dobrý systém, som s ním spokojený. Raz do týždňa ho preinštalujem a je to."

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

tak prve 95 a 98 a ME. bolo bezne ze som ME reinstaloval aj 3x za tyzden.
95 vacsinou tak raz za mesiac.
nastastie 95 OSR2 uz boli stabilne (polovica roku 96)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Win ME mám dosť dlho. Síce nepoužívam ten OS v kuse rok, ale boli časy, že aj každý deň a vydržal. Na mojom P4 je celkom stabilný a svižný (prečo by nebol, keď 2 GHz nevidel ani vo sne a 2 GB RAM už vôbec nie).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne fungujou WinMe perfektne, mam to instalnuty na Pentium 200MMX. Taky bomba system, jen kdyz kliknu na Delete, tak se to pro jistou pta dvakrat, jestli to chci smazat. Blby je, kdyz ten soubor smazu na poprvy, tak to pri druhym mazani, napise chybu, ze soubor nebyl nalezen. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Malý krok pro lidstvo, ale velký skok pro Intel. Hráči s 240 Hz LCD už slintají.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten limit 800x600 som si robil prdel a Igor to nepochopil...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a takhle vznikají fámy! :D :D :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Clovek nevie ci sa ma smiat alebo plakat.

Naco sa tzv. "technologicky lider" na poli x86 CPU pusta do disktretnych grafik kde ma "sklz" dve dekady?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to, aby neztratil projekt Aurora. Opakovaně nedokázal dodat akcelerátory Xeon Phi (Larrabee), které by dosahovaly zadavatelem požadovaných parametrů, takže se to Intel rozhodl řešit akcelerátorem postaveným na GPU architektuře. DG1 byla jen takový vedlejší produkt tohoto vývoje.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

DG1 mel byt snad puvodne chip urceny primarne pro streaming videi..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To asi ne, to nemá oporu ani v žádné roadmapě. Existuje karta postavená na DG1 určená pro streaming, ale je to vícečipové řešení - právě ten produkt, který zmiňuju ve článku, který na rozdíl od desktopové nese čip s BIOSem. Objevuje se názor, že DG1 měla být původně určena pouze pro mobilní nasazení (a proto nemá rozhraní pro čip s BIOSem), ale ani to se mi nezdá. Intel od začátku tvrdil, že v roce 2020 vydá grafiku pro desktop (což bude zároveň první Xe). Spíš mi přijde, že marketing nevěděl, co dělá vývoj.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

živě si dokážu představit ten první meeting, kdy se poprvé nepotkali jen manažeři obou týmů, ale i technici:

- "Ten čip to neumí? My jsme už nasmlouvali odběratele!"
- "My jsme mysleli, že to má být do laptopů!"
- "Co teď budeme dělat?"
- "Nooo... ono by to šlo trošku ohnout tady.. ale bude to děsnej bastl."
- "Ok, to vypadá dobře,ovce to stejně koupí a přece ty 4 kontíky plné hotových čipů nevyscrapujeme!"

:-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A fakt to není grafické jádro ořezané o vadné části z výroby procesorů jak tu už kdosi před časem zmínil? Ta fixace na konkrétní chipsety by tomu seděla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prý ne, prý je to menší čip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

se divim že jim Aurora už neutekla dávno když netrefili první termín porodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Auroru by raději měli nechat reznout v pokoji.
Po posledním zaznamenaném výstřelu se děly velice divoké věci, jejichž následky jsou znatelné i po 100+ letech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže opět Intel nezklamal, grafická karta jeho obvyklých kvalit. Ach jo, a to zrovna by aktuálně trh nějakou tu grafiku navíc uvítal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A po tomto prevratnom úspechu na poli GPU si intel kúpi všetky dostupné výrobné kapacity u TSMC aj Samsungu, aby si všetci mohli vychutnať tých 800*600 na svojich 4K 144Hz monitoroch. A ochráni nás pred tými neschopákmi z AMD a nVidia, čo si sami ani GPU nevedia vyrobiť v rozumnom množstve. Čaká nás naozaj svetlá budúcnosť.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BTW, Crha sa stiahol?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Crha zmizel jako pára nad hrncem, taky nevím, co se kde stalo. Buď se začal pohybovat na webech, kam nepáchnu, nebo šel do trollího důchodu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Crha je aktivní na roumingu a v mnoha dalších diskuzích v rámci českého internetu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jj, Guru_IT_pan_Jára_da_Crha teď oblažuje jinde... buďme za to rádi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, našel jsem jeho Rajče... je to regulerní magor. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To bylo jasné už dávno, jen nebylo jasné, jestli to je prostě troll, který tak vystupuje schválně, nebo je tu součást nějaké duševní poruchy (něco jako býval Michal Kolesa).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

https://jcrha.rajce.idnes.cz/ tohle je od něj?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ach ta nostalgie :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna tys to trefil na 100%:

"Taky si myslím, že to Intel zabije jako v minulosti absencí funkčních ovladačů."

... teda krom toho, ze to zabila taky neschopnost tam copypastnout EU ( s 256-512 EU by to melo uplne jiny vykon i pozici).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úžasný. To jako inženýři v Intelu dělají na nějakých obstarožních monitorech v rozlišení 800x600? Protože jinak si nedokážu vysvětlit, jak taková chyba může přežívat tak dlouho, aniž by si jí někdo všimnul a opravil ji. Nebo to ani netestují, pracují na nějakých jiných grafikách a prostě jedou stylem "jde to zkompilovat tak je to ok, vydáme to"?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Monitory majú 4k, krásne panely. Len firmou prešlo memo ohľadom práce na diaľku tak to kravaťáci pochopili tak, že od monitoru majú byť vzdialení minimálne 5m, preto aj to rozlíšenie, aby bolo vidno GUI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná by udělali líp, kdyby jen vydali kompletní dokumentaci a nechali komunitu vyvinout opensource drivery, když na tom očividně nikdo nedělá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jediná výhoda je, že na tom nejde těžit bitcoin :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bitcoin už nejde těžit na žádném GPU, na to jsou tu specializované ASICy a FPGA.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To, co aktuálně opravdu umí Xe Max, to by se možná našlo na internetu jako opensource a FPGA je za pár fufníků. Tolik času a peněz mohli ušetřit :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budete se možná divit, ale ono to existuje. Mám tu devkit s CV - DE10-Standard a je tam demo, kdy se využije celé SoC. Tedy nabootuje to nějaký linux distro a na FPGA se vytvoří nějaká grafika (protože ten D-SUB 15 je připojen právě na FPGA, audiokodek jde do CPU části, je tam 2C ARM).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bavím se čím dál víc, občas se dokonce popadám za břicho když čtu o grafice Intelu, jsem zvědavý kdy vyhodí Inda :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ta xenofobni diskuze je dobra sranda. tak ja si prihreju indickou polivcicku (kdyz uz jsme u toho, umi fantastickou cockocou polevku...).
Pracuju v tak nadnarodni firme, ze uz to nadnarodnejsi asi byt nemuze. Mam zkusenosti s najimanim lidi jak v Cechach, tak v Kanade a USA. Vim, jake jsou zhruba pomery platu v me firme mezi ruznymi lokacemi a vim jak to dopada, kdyz se pracovnik z jedne kancelare chce presunout do jine (treba z Indie do Kanady).
Takze - ve firme za jednoho cloveka v Silicon Valley dostaneme tak 1.5 Kanadana nebo tak 3 Cechy. Kvalita a mnozstvi odvedene prace na hlavu je u vsech uvedenych absolutne srovnatelna. Obecne nemame problemy s presuny lidi mezi temito 3 zememi (vzdycky delame regulerni pohovor jako pri normalnim najimani lidi v cilove lokaci).
Za cenu jednoho Amika dostanete tak 4-5 Indu nebo Filipincu. Z Filipin jsme prijali nekolik lidi (uspesnost myslim tak 2 ze 3), z Indie nikoho (0 z 5 o kterych vim). To o obecne kvalite Indu v Indii neco vypovida.
To ovsem neznamena, ze Indove nemuzou byt dobri, je to spis tak, ze ta spicka uz neni v Indii. Realne v libovolnem vyvojarskem tymu v severni Americe je nadpolovicni vetsina lidi z Indie, resp. z jizni Asie a mistnich obcanu je tak tretina, kdyz dobre.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No zkušeností máte zjevně násobně víc. Já je mám taky z jedné nejvíc nadnárodní korporace, která se od doby co jsem tam byl rozpadla na části protože si za šéfa dosadili jednu zrůdu ze SAPu. No a v téhle korporaci jsem byl poskytován jako úplně nejzákladnější šroubovák pro všechno do jiných CZ korporací. A to jsem si tak dřepěl o kompu a psal sesbírané tikety do bangalore kde nám místňáci ty tikety řešili. (připojovali se odtamtud přes dvě vpnky na server co mi hučel za zdí kanclu) Postupně jsem se naučil, že když chci aby mísňák z bangalore tiket vyřešil tak do něj musím napsat dva úkoly. Ten co jsem chtěl skutečně vyřešit jsem musel přebít výrazně složitějším úkolem s výrazně složitějším zadáním. Stalo se pak už zvykem že vyřešen byl jen ten jednodušší co jsem ve skutečnosti chtěl vyřešit. Pokud jsem napsal jen jeden úkol tak většinou následoval pinpong a řešení se natahovalo. Měli úžasný talent složitý úkol zcela vyignorovat a nebo ho přeposlat kamsi do dev/null:
Jednou mi taky nějaká velká integrační firma posadila do sousedního kanclu cca 15-20 naimportovaných místňáku z bangalore. Celkem jsme spolu vycházeli a hezky si povídali. Oni se přijeli učit tu implementaci SAPu co se tam zrovna integrovala. Největší šok co jsem měl bylo když jsem u dvou kluků vyzjistil, že mají čerstvou VŠ v Indii a že první počítač viděli na té VŠ před ćca 4 rokama (psal se tehdy rok 2010). postupně jsem zjistil, že jejich IT skilly jsou bídné. Neměli ani žádný zápal do IT. Navíc vůbec nereagovali na TI-59 co jsem měl položený na čestném místě vedle monitoru. Děs. Prostě jsou jen levný a uměj trochu anglicky. (líp než já)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevím, čekal jsem diskuzi o grafické kartě Intelu a namísto toho je tady nějaký nekonečný flejm o politické korektnosti a Indech. To se mělo utnout hned v začátku a držet se striktně faktů. Politicko-sociální trendové diskuze mají své místo spíš na Živě nebo Novinkách...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.