Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Naga Hex: Zelený had podle Razeru

Razer Naga Hex perex
I herní odvětví má na aktuálně probíhajícím veletrhu spotřební elektroniky CES v Las Vegas své čestné reprezentanty. Kalifornská společnost Razer přišla představit svůj nejnovější počin ze své výrobní dílny – myšáka zaměřeného na hráče akčních RPG, strategií nebo multiplayerových online arénových stříleček.

Nová myš, celým názvem Razer Naga Hex, vychází z předchozího modelu Razer Naga, který se naopak snažil prosadit u hráčů real-time strategií, jimž nabízel až dvanáct programovatelných tlačítek. Naproti tomu Naga Hex disponuje "pouze" šesti tlačítky uspořádanými v hexagonální struktuře na straně palce (z pohledu praváka). Tlačítka jsou zcela mechanická, takže na rozdíl od pogumovaných tlačítek (známé například z modelu Molten Naga) vyžadují méně síly při stisku, které by mohly hráče zpomalit. Razer slibuje, že tlačítka jsou optimalizována až pro 250 kliknutí za minutu. Ve středu tlačítkového hexagonu je vyjímatelná podpěrka pro palec (možno vnímat i jako referenční bod) – Razer společně s myší distribuuje tři různé výšky těchto podpěrek.

Razer Naga Hex hexagon view

Podobně jako u předchozího modelu Naga Hex používá laserový snímač s rozlišením 5600 dpi, rychlost snímání pak dosahuje hranice 1000 Hz. Razer k myši má nadále vlastní konfigurační software, který umožní diferenční naprogramování tlačítek pro každou hru a samozřejmě toto nastavení uložit do herního profilu. Myška je kompatibilní pouze s nejnovější verzí Razer Synapse 2.0, která se prozatím nachází ve fázi beta (je však volně dostupná). Razer o službě mluví jako o jednom z nejmodernějších cloud softwaru vůbec – Synapse totiž zcela automaticky uloží všechny individuální nastavení myši hráče do cloud serveru, odkud jsou tak vždy přístupné. Zároveň s tím je zde také uložen firmware a ovladač.

Závěrem by se také slušelo zmínit, že na horní straně mimo jasných dvou "myšátek" a středového kolečka se ještě nachází dvě programovatelná tlačítka. Myška se pomalu dostává do prodeje, předprodejní cena byla vyčíslena na 79,99 USD (což odpovídá necelým 1700 CZK) .

Tagy: 
Zdroje: 

Jiří Molnár

Pracoval zde pět let jako šéfredaktor serverů CDR.cz, DIIT.cz a PCPoradenstvi.cz. Aktivně se podílel na tvorbě obsahu všech tří webů, primární rolí však bylo řízení redakčního týmu a prosazování marketingové strategie. Dnes pracuje jako IT konzultant a frontend vývojář na volné noze.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Naga Hex: Zelený had podle Razeru

Čtvrtek, 19 Leden 2012 - 22:00 | kUMters | Naklapanie nema ani naga a ani tu by som to...
Úterý, 17 Leden 2012 - 12:54 | Alexandra Stanovska | Akorat skoda je ze vela software pouzivanych na...
Pondělí, 16 Leden 2012 - 06:33 | David Foltyn | koukam na to a nedokazu rict jestli to scroll...

Zobrazit diskusi