Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nároky Windows Vista pro Premium certifikaci

Windows Vista. Windows. . Vista. Komu neběhá mráz po zádech. Windows. Windows Vista. Vista. Longorn. . . . . Komu ne?
Rodí se nová generace Windows. Windows Vista. Copak co necejtíte? Já jo. V každym póru. Je to na cestě. Nový windows...mhm. Uvěřil jsem. Každý den koukám na novinky. Vista. Vista. Chci o ní vědět. Windows. Je to náš systém. ! Zapomeňme ochrany.! Odpusťme Vistě! A milujme Linux též.! Jsou to spojený nádoby. Nemůžu být bez sebe. Nemohou jeden bez druhého existovat. Jsou jedno. My všichni jsme uživately Windows i Linuxu. Linuxi, miluju tě nejvíc. Věřím ti.

I cant explain. You would not understand, this is not how I am....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no to je tak ked uz aj do blazinca dorazil pokrok ;)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ad bod 4 - mám na desce příslušnou zvukovku, ale vypnul jsem ji a používám raději starou Audigy 1 s ovladači z Audigy 2 a hraje to o moc líp. Integrované zvukovky jsou na houby :-( Aspoň ty, co jsem potkal já.
Ale jinak samozřejmě chápu nutnost nějakých pravidel...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vista me nezajima. Ale co by me zajimalo, nekde jsem pred casem cetl clanek o programu pres ktery se spousti aplikace s nizssimi pravy (user) nez aktualne uzivatel pouziva (Admin). No a ten clanek nemuzu najit a tu aplikaci taky ne. Pokud nekdo vi - dejte prosim vedet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

otázka zní jinak: k čemu mi je Vista, když většinu slíbených pičičandiček typu souborový systém na SQL její první vydání nebude obsahovat. stejně to do prvního service packu nebude použitelné. raději budu dál používat svoje vyladěné WinXP a o Vistě si budu nechávat jenom zdát :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

problém linuxu jsou hry, hry jsou totiž pro windows. dalším problémem linuxu je že má víc bugů něž každý nový windows.

nevidím důvod proč by měl filmovej průmysl co kafrat do operačních systémů, mě tím omezujou, otravujou a mám z toho co? *****

taky se všude dost píše o něčem co ještě není, však si počkejte a uvidíme a hemzat že něco nějak bude, to je pitomost. tyhle certifikáty budou stejně k ničemu a v ČR tuplovaně, tak co

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám dotaz na ty co zkouší Vistu Beta 2. Nestává se vám, že vám zčerná obrazovka a hotovo? mě jo a nevím jak to odstranit. PC vypadá že normálně jede (HDD pracuje a CPU asi taky), ale už prostě nemůžu nic udělat.Správce zařízení vše OK, v hláškách chyb nic není, ale bohužel tento neduh mi to dělá. Vždy po jiné době a při něčem jiném (mám Celerona 2,6 Gh, 512 RAM a Radeon 9600 SE (jen pro upřesnění)).Pokud se to stává ještě někomu dejte vedět a Ti co ví jak se toho zbavit tak taky :-). Dodám ještě, že na tomto PC provozuju WinXP SP2 a Linux (Mandriva2006) a vše běží bez problémů.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

>> ToJeJedno:
Osobně Vistu Beta2 zkouším (x64 verzi na zatím blíže nejmenované konfiguiraci, grafiku mám integrovanou GeForce 6100 se 128 MB přidělené paměti z celkem 2 GB RAM). Tebou popisovaný problém jsem nezaznamenal, zato spoustu jiných ano. Nemálo věcí stále pade, ale možná jsem tam nalezl něco, co by s tím mohlo souviset. Mě občas zbřaskne "ovladač grafiky", ale to při takových akcích jako přehrávání videa a podobně. Vista oznámí, že ovladač grafiky chrastnul a byl restartován - a jede se dál, nic nikam nemizí.
Sranda je, že s výchozzím Microsoftím ovladačem na svém monitoru při 1024×768 rozjedu i 100 Hz, zatímco poslední Beta ovladač od nVidie pro x64 Vistu víc jak 85 Hz nedá, i když nastavím 100 Hz. Ale to není poprvé (a asi ani naposledy), kdy ovladač od výrobce z nepochopitelného důvodu omezuje zobrazovací frekvenci.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

ToJeJedno: Jo stava, je to chyba v ovladacich ATI. Uz to hlasim od unora MS. Zatim se pokrok v reseni louda ... od unora do kvetna to ani neslo na postizene stroje nainstalovat. Zbavit se toho jde jednoduse - pouzivat ty naprosto univerzalni drivery VGA od MS, ale pak prijdes o Aero a prekreslovani je silene pomale (jako v XP s univerzalnima ovladacema.) PS: Ja mam Radeon X700pro AGP.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Green Button bude nejspíš tlačítko pro lezení do hlavního menu frontendu MCE. Používá se pro spouštění MCE a návratu do nejvyšší úrovně menu MCE. Je to ekvivalent tlačítka Start pro MCE.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ad 2. je vsivarna, ale co se da delat
ad 4. taky si myslim, ze mi Audigy 4 hraje lepe, nez integrovana zvukovka (nehlede na zatez CPU). Chapu ale, ze pro BFU je potreba, aby si HW poznal, co kam strkaji - horsi kvalita, ale vice user-friendly.
ad 5. je primo kokotina. i-RAM mi bezi rychleji nez cokoli jineho - vcetne mezi disky nechutne draheho, hlucneho, topiveho a v porovnani s i-RAM pomaleho Raptora 147GB 14k7 otacek.
ad 7. bootovani s flash si cenim, premyslim o postaveni dalsi masiny, ktera je obejde bez klasickeho disku a jeho zvukovych projevu. Jelikoz je 2GB flashka levnejsi nez HD, tak by to slo. Akorat M$ zapomnel, ze s toho Vistu nepusti (ani na plne osazeny i-RAM ji nedostanu), protoze je krapet objemnejsi...takze zustavam u koupenych XPcek :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

rys: a neni lepsi byt prihlaseny jako user a par veci, ktere nutne musis udelat s admin pravy poustet pres run_as? Je to build-in, je to bezpecnejsi... atd atd..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za reakci. Říkal jsem si, že to bude ovladačem grafiky. Tak jsem si stáhl i originální ovladač od ATI a furt to samé (což mě překvapuje :-( ). Vyzkouším ty univerzální drivery a uvidím. Sice to bude pomalé a přijdu o Aero, ale hlavně to budu moct vyzkoušet :-). Takto mi to padne jak kdy, někdy za 10 někdy za 15 a někdy za 2 minuty a pak musím udělat restart.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Moc dobře si vzpomínám na šaškárnu HCT. Upravené ovladače (částečně nefunkční, pomalé) aby to prošlo testy, speciálně vybrané bordy se speciálními BIOSy, jen aby to prošlo, spousta vyjímek a nakonec se psalo, že máme všechny PC WHQL a lepilo se to se všeho možného a jediné společné to mělo nálepku vyrobce. V podstatě s každou změnou BIOSu, verse ovladačů, revize karty by se testy musely dělat znovu - týden práce zkušeného testera a 500$ v prdeli, teda v MS. A tady si nedělám iluze, že to bude jiné ... udělají se testy na vybraném HW a pak se bude tvrdit, že všechny naše PC jsou Vista Premium ready ... vždyť v tom už 13 roků dělám :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2 rys - neni to nahodou "DropMyRights" ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je jako s každým jiným certifikátem. Třeba slavný ISO, co Tě bez něj do někerých soutěží o zakázku nepustijou. Ještě jsem neviděl firmu, kde by to fungovalo, nebo kde by mi někdo řekl pyšně : My máme ISO a všechno ve firmě i vstazích firmy s okolím běhá jako na drátkách. Na všechno máme proces a je to super. Nikoho to nezdržuje, neděláme záznam o tom, že jsme udělali záznam z jednání a ve třech separé vyhotoveních.... .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to libb treba WINSAFER umi nastavit nizsi prava http://www.zezula.net/cz/fstools/winsafer.html
 

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ad integrovane grafiky: nevim jak ostatni, ale intel nema problem na boardu s integrovanou grafikou pomoci headeru vyvest dalsi d-sub, nebo dvi.....a co se notebooku tyce, tak tam snad nezman jedinej, kterej nema jeste vystup na externi monitor

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ToJeJedno: No oni original ovladace od ATI jsou primo ve Viste, akorat bez Catalystu. Takze proto stejny vysledek.

JirkaF: O ISO radeji ani nemluv. Dokud se nezavadelo ISO u nas tak jsem mel najivni predstavu, ze to znamena preci jen o neco vyssi kvalitu. Nyni vim, ze jde jen o spoustu interni firemni dokumnetace k cemukoliv, kterou nikdo necte, protoze jinak by na nic jineho nemel v pracovni dobe cas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je za problém se SB live?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

sblive ma problem teda creative bude rado ak investujes do novej karty inac nic
ja som nedavno vyriesil nekvalitu da prevodnikov nadoske tak, ze vsetko prehravam cez ffdshow teda mp3 a filmy  upmixujem na 5.1 (nastavenia na tyzdne skusania, kazdy si najde ten svoj zvuk) robim ac3 640 kbit stream a vysledna kvalita je neporovnatelna , a hraje to na comkolvek co ma spdif. akurat v hrach mam pcm 2 ch ale to ma netrapi hram uy len lfs a to je aj tak len stereo. na opterone 144 2,8 ghz to zozere tak 13 16 % co pri mp3 filmoch je zanedbatelne. A uz vobec neuvazujem o kupe akejkopvek audigy xffi pokial nebudu vediet cez optiku poslat nejaky multikanal AC3 DTS je mi to jedno (samozrejme nemyslim pass thru) ale realtime encode a ty co budu mat kopec reci ze to je komprimovane nech si to prosim vyskusaju mam uz zo dvoch kamosov ktory to takto pouzivaju aj na audigy 2 nastavenie ffdshowa korekcii mative v mixeri rozne filtre lfe , proste cokolvek a vylucenie da prevodnikov je super vec ) vsetci si pochvaluju cistotu zvuku vyssiu hlasitost a hlave sa ni nezlieva vo vyskach basoch a pod. hraje to tak dynamickejsie zvuk zrazu nieje taky plochy ako creative vie

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já z toho mám pocit, jako by M$ chtěl opět hýbnout hardwarovým trhem, stejně jako to udělaly W95, důsledkem jejichž vydání bylo razantní zlevnění RAM a zvýšení kapacity modulů ... resp. došlo by k tomu asi stejně, ale W95 to dost urychlily.

Ale vzhledem k tomu, že já uživatelem jejich softwaru nejsem a jelikož mám část příjmů z prodeje hardwaru, tož tak to se mohu jen smát a hardware s úsměvem prodávat, protože nešťastníků toužících po nejnovějším softwaru od M$ je hafo a já jim rád dodávkou hardwaru pomůžu z nesnází.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: S temi 85 HZ mam tez s 7800 GTX a origos posledni ovladacema do beta2jky stejny problem.:) Jeste tak kdyby mi nekdo rek. ze je pod touto betou2 SB Audigy 2 ZS nerochoditelna, tak jen podpori me zkusenosti. :oD Nemam cenu zkouset woknous, ktery jsou nemy....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať žije "MAŠINOLOGIE" !!!

Zachvilku si bez elektroniky neutřeme ani zadnici!!

Byl bych mooc zvědavý, jak by to s náma dopadlo, kdyby zničehož nic nešla elektrika!???
To by jsme si nemohli koupit ani to blbý žrádlo!! Zlatý pračlověk! Ten se měl! Když dostal hlad, zašel za nejbližší kopec, sejmul nějakou "potvoru" (mamuta atd..) a pak celý kmen týden hodoval! Je fakt že se zdravím a z délkou života na tom byl o dost hůř, ale zase ho neprudil "nějaký" microsoft a už vůbec ho nezajímaly nějací právníci, nařízení, příkazy, HDTV, BVTD, GHCT, KSČ, CHOZRASČOT atd..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zákazník bude očekávat možnost.... to hovoří z vše - ONI vědí co bude zákazník očekávat, to maj asi tu křišťálovou kouli ne?

magara: vyřadit DA převodníky a posílat všecko optikou, na tom něco je.. ale dělat z mp3 ac3 to je trochu úchylárna...ale když máš lepší pocit tak to jo...:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo a pablbů, který si myslej, že konečně bude PC dělat něco za ně je hodně... ale nakonec stejně zjistěj, že když byl pan pablb neschopnej v 3.1,95,98,NT,2000,XP..tak bude stejně neschopnej i ve Vistě nebo jak se to bude jmenovat... a co třeba certfikace pro pablby, že by jako bez toho certifikátu BFU nemoh koupit PC ... to by bylo něco

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Green button? ...  vždyť to je u mediacenter verzí;) - tlačítko, které spouští MCE aplikaci

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no já teda nevim, ale tim, že prvních několik let se nebudou do HDV titulů cpát ICT tak si lidi zvyknou na to, že to jde zálohovat (což je správný) a když pak přijdou tituly chráněný, tak se jim na to lidi zvysoka vys....ou. a do tý doby se najde snad nějakej způsob jak ty ochrany obejít.
Ale nejlepší by bylo, kdyby implementace takovejch ochran zakazoval přímo zákon, protože podle mě je to naprosto zvrhlý, úchylný a zlý. Skoro bych řekl protiústavní:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Gizmo_CZ:
Zauijamvy obraz sveta po globalnom zlyhani elektriny vykreslil Onrej Neff v diele Tma. Takze ak ta to zaujima, citaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

magara: Nove dosky s HD audio pouzivaju Realtek 882D/883 (alebo novy 888) onboard audio, ktore dokazu Dolby Digital (ac3) i DTS live - t.j. realtimove kodovanie do ac3/dts streamu.. a funguje to bez problemov.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A pořád jsem se nedozvěděl, co je za problém s tim Live. A kdybych měl kupovat novou zvukovku, tak asi ne Creative, dneska už jsou lepší značky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vista dokaže po dodání ovladačů  s C-Media 8768 se zvukově projevovat stejně jako XP. Více mi vadí že Vista nedokáže korektně používat Windows ( Total ) commander.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pavel: Live pod Vistou funguje (s ovladaci pro XP), jinak pokud chces slusnou zvukovku na hry tak nemas na vyber - pak jedine Creative. Co se tyce hudby tak na tom X-fi taky neni spatne. Akorat ve Viste funguje X-fi zatim hur nez ten Live :-)) .

Meldik: Spust ho s admin pravy. Ono korektne bez admin prav nepracuje skoro nic - vcetne Visual Studia 2005 ;-) .

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ve Viste uz nebude potreba Ctrl-Alt-Del, bude na to implementovana xtra funkce skryta pod zelenym tlacitkem :), dostupna ovsem jen u "premiovych" stroju

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Škoda, že se najdou hovada, která si to koupí. Vůbec by nebylo od věci softwarový průmysl trošku demonopolizovat, snad měl každý tu čest s lesními monokulturami z dob nedávno minulých a viděl, jak hnusně to vypadá a jak "moc" to za nepříznivých podmínek vydrží. :-/ Nehledě na pilné tchajwance montující šifrovací čipy a podobné sračky do každé desky. :-/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2hololoď: "dalším problémem linuxu je že má víc bugů něž každý nový windows."

Nevím, jak jsi na tohle přišel. Podle studií na Carnegie-Mellon má průměrný komerční SW kolem 20 chyb na 1000 řádků kódu, zatímco linuxový kernel má odhadnutou chybovost na 0.2 chyb/1000 řádků. Jistě, Windows na tom asi budou lépe než nějaké zflikované účto firmičky o pěti lidech, ale že by na tom byly líp, to se mi nechce věřit. Nehledě na "bugy", které v nich nikdy nebyly odstraněny, typu chybějícího ověřování původu zpráv zasílaných oknům aplikací (viz shatter attack, kterému nikdy nikdo nezabrání).

Bezpečnost stejně vždycky nakonec záleží v mohem větší míře na faktoru mezi klávesnicí a židlí, řekl bych.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V té specifikaci není ani zbla o množství paměti, ani rychlost procesoru. Takže všechno hezké, ale pokud tam někdo dá 256MB RAM, tak je to sice stále Premium Vista, ale HDTV si na plné rozlišení nepustíte.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.