Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nero Windows Media Player 9 Plug-in

Ahead logo
Ve čtvrtek vám Petr ukázal, že firma Ahead už vydala svůj vypalovací plug-in do Windows Media Playeru 9 odděleně od Nera, kde se objevil v poslední verzi 5.5.10.7b. Nedalo nám to, abychom se na něj nepodívali a nesvěřili jsme se vám se zkušenostmi s vypalováním pomocí něj. Tato taková malá minirecenze vás provede od instalace, přes vypalování až po závěrečnou odinstalaci.

Kapitoly článků

1.  Úvod a instalace
2.  Provoz

Nero 5 burning rom Nero WMPPlugin znamená Nero Windows Media Player Plugin. Plugin asi víte, co je - pokud mluvíme o software, je to tak říkajíc takový ten onen, co se tam nastrčí a ono to chodí.

Takže v první řadě: Kam se ten onen nastrčí? Inu, nainstaluje se to tam, kam určíte, a přichytí se to k Windows Media Playeru. A protože tento plugin je určen pro Windows Media Player 9, bude vše, co si v následujících chvílích přečtete, spojováno právě s WMPlayerem 9 (dále jen "WMPlayer").

Další věc: Co je to tedy ten onen? V daném případě jde o softwarový doplněk, který umožní WMPlayeru, aby mohl vypalovat na CD média hudbu. Pokud jste už ve WMPlayeru vypalovali, tak si asi řeknete, že Ahead (tvůrce tohoto pluginu) vozí dříví do lesa - ve WMPlayeru už vypalovací plugin je a udělala ho firma Roxio. No, a někteří si v tomto místě zase řeknou - "No právě!". Jinak řečeno - firma Roxio sice dělá vypalovací komponenty, které využívají Microsoftí produkty (mimo WMPlayeru mají Roxiácké vypalovací funkce také Windows XP, na což jsem se také důkladněji podíval), jenže jejich kvalita a stabilita je přinejmenším diskutabilní. A možná právě proto přišla firma Ahead s tímto pluginem, který by měl ve WMPlayeru nahradit to, co tam dohodilo Roxio.

No - a o poslední části té divné věty ze začátku - a ono to chodí - si teď budem trošku povídat.

Windows Media Player 9Ještě, než začnu, rád bych vám na tomto místě sdělil závažný fakt:

Windows Media Player ve verzi 7 a vyšší bytostně nesnáším. Nechápu, proč je to plné nesmyslů, zbytečných funkcí, ošklivých skinů zabírajících místo, přehršelem trapných dlouho se nahrávajících knihoven - a to vše je ještě tak špatně naprogramováno, aby to bylo ještě pomalejší. Neustále to má potřebu lízt na internet (jako já), při instalaci to tam taky něco chtělo a než jsem mu vypnutím síťovky ve správci zařízení vysvětlil, že na ten internet prostě nepůjde, tak si nedal říct a pořád tam něco chtěl. Zkrátka produkt, který se na mém PC vyskytl jen z toho důvodu, že jsem chtěl ten Nero WMPPlugin vyzkoušet - a také proto, že OS, který mám teď nainstalovaný, není finální, ale dočasný, takže se nemusím bát toho, že mi WMP zaneřádí relativně učesaný systém včetně registru a disku. A o jedno vás prosím: Nereagujte maily na mou averzi k Windows Media Playeru - nemá to smysl. Je to hnus barevnej tlustej pomalej nechutnej a hotovo - tečka. Pro mě je jediný opravdu dobrý Windows Media Player ve verzi 6.4. Nikdy jsem vyšší nepotřeboval a doufám, že potřebovat nebudu. Poznámka od Petra: Ale asi budeš, Windows Media Video kodeky verze 9 nepřehraje WMP 6.4.

Z tohoto odstavce někteří pochopili (a jiným to klidně prozradím), že s WMPlayerem (7 a vyšším) nemám žádné zkušenosti a - dalo by se říci - tak trochui víc ho používám vlastně poprvé (verzi 9 tedy rozhodně).

Instalace

Instalaci můžete provést dvojím způsobem:

  1. Stáhnete si Nero - Burning ROM ve verzi minimálně 5.5.10.7b a nainstalujete. Nemusíte ani Neru dávat sériové číslo - plugin by měl chodit i tak.
  2. Stáhnete si pouze samotnou instalaci pluginu - a nainstalujete jej. Jednoduché, prosté a - hlavně co se stahování týče - výrazně menší.

Asi bude vhodné mít nejprve nainstalovaný WMPlayer 9. Přiznám se, že opačný postup jsem nezkoušel (nejprve Nero WMPPlugin a pak až WMP9), nevím proč, ale nějak mě to prostě nenapadlo. Poznámka od Martina: Opačný postup opravdu nefunguje, právě jsem to ozkoušel.

Kapitoly článků
1.  Úvod a instalace
2.  Provoz

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nero Windows Media Player 9 Plug-in

Sobota, 21 Červenec 2007 - 19:52 | Anonym | Ty, jsi vtipálek, a myslím, že už, Multimediální...

Zobrazit diskusi