Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Provoz

Ahead logo
Ve čtvrtek vám Petr ukázal, že firma Ahead už vydala svůj vypalovací plug-in do Windows Media Playeru 9 odděleně od Nera, kde se objevil v poslední verzi 5.5.10.7b. Nedalo nám to, abychom se na něj nepodívali a nesvěřili jsme se vám se zkušenostmi s vypalováním pomocí něj. Tato taková malá minirecenze vás provede od instalace, přes vypalování až po závěrečnou odinstalaci.

Kapitoly článků

2.  Provoz

Spustil jsem tedy WMPlayer - a pro názornost jsem ho nechal běžet v klasickém Full módu (tedy bez skinu). Na "záložce" Copy to CD or Device je možné pro vypalování vybrat nově nainstalovaný Nero Fast Burning Plug-in (inu, uvidíme, jak Fast - rychlý - tento plugin bude).

Výběr Plug-inu

Nebudu srovnávat práci Nero fast Burnign Plug-inu a Roxio CD Burningu - protože Roxio CD Burning mi v mém PC jaksi nechodí. Nevím proč - a upřímně - ani mě to nezajímá. Už jen proto, že teď jde hlavně o ten Nero Plugin - a ten chodí :-).

Protože jsem zkoušel vše na CD-RW a to bylo zrovna něčím zaplněné, použil jsem tlačítko nad výběrem pluginů - Format Storage media. Po varování WMPlayeru, že mi to smaže všechna data, a jeho potvrzení, se objevilo něco, co už připomíná dialogy Nera:

Mazání CD

Možnosti jsou klasické - smazat rychle anebo vše. Pod těmito volbami se ještě vyskytuje popis, co právě vybraná volba dělá (rozbalené menu s volbami překryje celý popis, takže tady není vidět).

Ošklivý WMPlayer 9 s klasickým progress indikátorem Nera, který zrovna maže CD, je přinejmenším zvláštní kombinace. Myslím, že nemá cenu jej ukazovat - je to klasický ukazatel času, jak dlouho už se CD maže a kolik mu asi tak velmi hrubým odhadem ještě zbývá.

Daleko zajímavější je to po stisku tlačítka Tlačítko Copy. Pak už se původ Nera nezapře :-) (on to ani nikdo zapírat nechce):

Nero Fast Burning Plugin v celé své kráse

Kromě celkem užitečné volby "No pause between tracks" (bez mezer mezi stopami - pokud to nezaškrtnete, dělá klasické 2-sekundové pauzy) je zde možné stejně jako v Neru si prohlédnout obsah vloženého CD (a asi i DVD - ze všech mechanik, které máte) a co je neméně zajímavé - stejně jako v Neru máte možnost zapisovat do Image Recorderu. Vytvoří se klasický NRG image, který můžete zcela běžně vypálit programem Nero - Burning ROM.

Výber rekordéru

Necháme tam zatím skutečnou vypalovačku, nastavíme požadovanou rychlost a stiskneme Tlačítko Burn.

Poté se započne samotné pálení. Vše se děje v módu Disc-At-Once - nejprve se pálí Lead-In, poté stopy a nakonec Lead-Out. Jiné možnosti pálení (např. Track-At-Once) vám to nenabídne. Nakonec vám to oznámí, že pálení proběhlo úspěšně (pokud se to úspěšně dokončí).

Úspěšné vypálení Po vypálení

Po vypálení máte (stejně jako je u Nera zvykem) možnost informace o průběhu vytisknout či uložit. Protokol vypadá podobně jako klasický log z Nera. Navíc máte poměrně sympatickou volbu vrátit se o krok zpět - takže můžete následně totéž vypálit znovu.

Potěšující je, že plugin vypálí i CD-Text - a to tak, jak před stiskem tlačítka Copy ve WMPlayeru nazvete stopy, které chcete vypálit.

Vypálil se i CD-Text

Ono by to ani jinak, než s Disc-At-Once nešlo (např. v módu Track-At-Once si moc CD-Text nezapálíte - asi proto ho plugin nenabízí).

Kapitoly článků
2.  Provoz

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nero Windows Media Player 9 Plug-in

Sobota, 21 Červenec 2007 - 19:52 | Anonym | Ty, jsi vtipálek, a myslím, že už, Multimediální...

Zobrazit diskusi