Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nové spínače Cherry MX RGB Nature White

Německá Cherry představila nový typ spínačů MX: Bílá (průsvitná) verze sedí sílou stisku mezi MX Black a MX Red, takže kromě toho je jasné, že jde o spínače pro hráče, kteří mají v oblibě podsvícení.

Síla stisku pro MX RGB Nature White (no, asi to zkrátíme na MX White, jelikož původní cvakající spínač MX White je nyní vyřazen z nabídky společnosti Cherry) je 55 gramů. Kontakty jsou opět zlacené, tělo spínače je vyvedeno z průsvitného plastu, takže lépe / rovnoměrněji rozvádí případné podsvícení. Počítá se s plným RGB podsvícením 16,7 milióny barev.

Jelikož Cherry hovoří o tom, že konstrukce spínačů je posazena silou stisku mezi spínače Red a Black, je z toho jasné, že jde o spínače cílící na hráče, kteří nepotřebují jasnou hmatovou odezvu stisku a hlasité cvaknutí, naopak ocení, pokud mohou prstem trochu povolit sílu stisku a spínač přesto zůstane sepnutý. Spínače MX White tedy také mají lineární chod.

Cherry opět garantuje životnost alespoň 50 miliónů stisků, doba sepnutí spínače je pod 1 milisekundu a o rozvod podsvícení se vedle průsvitného krytu stará i malá čočka uvnitř. MX RGB Nature White se začíná objevovat v klávesnicích, lze očekávat, že variantu s těmito spínači nabídnou všichni hlavní výrobci.

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nové spínače Cherry MX RGB Nature White

Žádné komentáře.