Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nový Fujifilm Instax Mini 9

Možná nejvýdělečnější fotografická divize Fujifilmu přináší nový upgrade své vlajkové lodi na poli fotoaparátů. Máme se na co těšit?

Dosavadní Instax Mini 8 je - v mnoha a mnoha barevných variantách - oblíbeným fotoaparátem pro instantní fotografii. Nyní přichází jeho nástupce.

Instax Mini 9 přináší nový objektiv a - sedíte? - selfie zrcátko. Objektiv je jistě krokem vpřed, umožňuje s novou předsádkou ostření od 35 cm. Bez ní Instaxy Mini ostří až od 60 cm, takže selfie s novým strojem / předsádkou budou rozhodně snadnější na vyfocení. Tomu napomáhá i malinké zrcátko u objektivu, které na instantním fotoaparátu rozhodně nevidíme poprvé.

Jinak se ale na objektivu nic zásadního nemění, stále jde o 60mm objektiv se světelností f/12,7, tvořený dvěma čočkami. Při velikosti snímku 62×46 mm jej lze považovat za ekvivalentní ~35mm full-frame objektivu, světelnost f/12,7 přitom dává hloubku ostrosti odpovídající zhruba f/8 u full-frame/kinofilmu. Nic se nemění ani na hmotnosti 307 g (bez baterie a cartridge s filmy), ani na rozměrech 116 × 118,3 × 68,2 mm.

Vlastně když tak nad tím přemýšlím, tak jediné, co odlišuje Mini 9 od Mini 8, jsou jiné / jinak pojmenované barevné varianty. Člověk by řekl, že to je vlastně jen přeznačení starého produktu, na druhou stranu, v segmentu instantní fotografie se opravdu na žádné časté upgrady nehraje. Berme to tedy spíše jako 9. generaci téhož, protože ten unikátní zážitek z fotografování, který poskytuje instantní fotografie, je zde stejně 100% jako u Instaxu Mini 9.

Tagy: 
Zdroje: 

Galerie ke článku

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nový Fujifilm Instax Mini 9

Žádné komentáře.