Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

nVidia chipset pro Intel téměř hotov

nVidia logo staré

Chipset od nVidie, nejčastěji nazývaný nForce5, pro procesory Intel Pentium 4 a budoucí dvoujádrové Smithfieldy je v podstatě hotov. Přesněji řečeno hotova je revize A01, nicméně ta ještě není finální. Na trh se dostane zřejmě až revize A02, která stihne spatřit světlo světa ještě letos, pravděpodobně v posledním týdnu tohoto roku. Každopádně je možné se na tento chipset těšit, protože se téměř jistě objeví v lednu roku 2005.

Mezi vlastnostmi jsme se zmiňovali o HD-Audio a spekulovalo se o SoundStormu. Nyní se objevují zprávy, že SoundStorm v tomto chipsetu nebude, chystá se pouze klasická Azalia, tedy 8 (7.1) kanálů, podpora DVD-Audio a Jack-sensing. Samotný SoundStorm2 můžeme prý očekávat nejdříve na podzim příštího roku. Celkem komicky pak vyznívá fakt, že v nějaké další verzi chipsetu nForce4 pro procesory AMD se Intelácká Azalia zřejmě také objeví.

WIFT "WIFT" WIFT

Bývalý dlouholetý redaktor internetového magazínu CDR-Server / Deep in IT, který se věnoval psaní článků o IT a souvisejících věcech téměř od založení CD-R serveru. Od roku 2014 už psaní článků fakticky pověsil na hřebík.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku nVidia chipset pro Intel téměř hotov

Úterý, 14 Prosinec 2004 - 21:13 | Anonym | no a, misto toho tam jsou na desce cipy creative...
Úterý, 14 Prosinec 2004 - 12:56 | Anonym | Tak me zklamali stale jen sliby o SoundStom a kde...

Zobrazit diskusi