Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nvidia rozšiřuje spolupráci s automobilkami na AI: Volvo a VW

Do vývoje samořídících vozidel pumpují peníze všechny velké automobilky. Volvo chce mít potřebnou technologii již v roce 2021, VW nezůstává pozadu.

Nvidia a Volvo zvětšují své úsilí partnerstvím s dalšími firmami v obrou. Volvo vytvořila s Autoliv novou dceřinnou firmu Zenuity a všichni společně budou pracovat na systému samořízení postaveném na hardwarovém řešení Nvidia Drive PX AI. Stejný modul používá i společnost Tesla, spolupráci s Nvidií mají nastartovánu i v Audi a Toyotě.

Takže pokud chystáte v nejbližších letech nákup auta, možná v případě zájmu o nejnovější gadgety zvažte, že se starým vozem vydržíte do roku 2021, kdy chce Volvo uvést samořídící vozidla na trh.

Nvidia dále spolupracuje se ZF a Hella, což jsou velcí dodavatelé dílů v Německu, kteří vyrábějí kamery, snímače a další potřebnou senzorovou výbavu pro budoucí auta.

Partnerství Nvidia a Volkswagenu má do budoucna sahat dokonce dál než jen k autonomním vozidlům. Volkswagen už spoustu věcí vyvíjí v rámci vlastní AI divize, ale pomoc Nvidie je vítána. Vedle vývoje vlastních technologií budou firmy svoje pokroky sdílet se studenty v rámci Summer of Code.

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nvidia rozšiřuje spolupráci s automobilkami na AI: Volvo a VW

Pátek, 30 Červen 2017 - 12:49 | Jan | Nvidia má schopný obchoďáky, jak je vidět tak to...
Čtvrtek, 29 Červen 2017 - 18:19 | Ji Si | Myslím, že v tuhle chvíli to ještě není otázka...
Čtvrtek, 29 Červen 2017 - 16:24 | Mirda Červíček | V automobilu mám té elektroniky raději co nejméně...

Zobrazit diskusi