Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Odpověď OSA na náš dotaz o rozdělování peněz

typické komančovské ksichty a metódy....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobre tu vec se zakony maj najetou a jasne vedi, kde je to kryje... bohuzel proti tomu clovek nic neudela. Ale co me pobavilo byla ona zalezitost s logem... sou trochu postizeny sami sebou...postamble

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

muze mi nekdo rict, ktery to logo mysli, ze si ho tak chrani??  dik a sorac, mel jsem dneska par piv a asi mi to pomaleji mysli :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, takovyhle vyzirkove, jako je napr. pravni oddeleni, mi tahaj prachy z kapsy. A jeste maj rypacek nahoru. A jsou za to placeny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak todle je hnus z hnusu nejhnusovatejsi... Jak na X radcich taktne zdelit ze nemate narok na odpoved a jeste dostat varovani ze pouzivate jejich logo bez jejich svoleni... Njn banda dementu bandou dementu zustane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vřele doporučuji do těch ročenek nahlédnout každému, kdo netuší, co má VOSA na práci. (VOSA - výdělečný ochranný svaz autorský)
Např. výdaje na provoz kolem 100 milionů ročně, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to prostě parazitující banda zmetků. A s tím logem, to je něco. Je to jejich logo a nikdo si ho nepřivlastňoval... ale mají na to právo, to je fakt. Buďte rádi, že jen upozornili, mohli rovnou žalovat. Beztak mají nějaký paušál :-) a je jim jedno, na kolika frontách se budou přít. To je fakt něco. Mor na ně ! Občanskoprávní sdružení... čili soukromá organizace je ze zákona stanovena jako monopol. Jdu raději spát, mě vážně drásá nervy. Jen hurá do pirátství, jediný koho voškubem jsou tihle paraziti, umělec stejně dostane hovno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Glasky : njn pravnik 10 000,- kc/h to to naskace...  pozlaceny (spis zlaty) musle na WC taky neco stojej ;)
 
Jen mne prijde hodne ujety ze se 100mil rocne splachne do WC diky takovejm "borcum"... pokud to rozpocitame na cz kapelky tak to je hodne kutury... ale co OSA nas pobavi evidentne lepe

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja se vuubec v zakonech nevyznam, ale nejak mi z toho plyne, ze staci tady s frantou z Horni/Dolni zalozit nejakou grupu a pak si nechat odklepnout zakonem, ze nam musi kazdej kdo kupuje zeleninu odvadet 10% a mi to pak rozdelime ostatnim traktoristum na dědině. Samosebou ze muj a Frantuv traktor zere jak ruskej Zill, takze si vezmem 80% a zbytek prerozdelime.
Je to tak? tak to beru vsema deseti.
 
at si OSA strci osu do ... ja to nebudu radsi psat, neda se to zrusit referendem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty náklady jsom celkem pochopitelné, ona taková vila pro ministra X, auto pro poslance Y, nebo dovolená senátora Z taky něco stojí.

Jenže tady se rozčilovat nemá cenu, dokud se nenajde rozumný spůsob jak tyhle zákonem podporované mafie zlikvidovat tak nezbývá než platit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nedalo mi to,ale musim zareagovat.

Jak je mozne, ze soukroma pravnicka osoba, v tomto pripade obcanske sdruzeni, ma takove pravomoci urcene zakonem a skoro zadne povinosti?
Vysvetleni je jasne jako facka! Kazdy si urcite odvodi kam se ty penize davaji (prakticky bez moznosti kontroly), protoze bez podpory nekterych individui by nemohl vzniknout takovy paskvil jakym je autorsky zakon.

Ted jeden priklad z osobni zkusenosti.

Napriklad vrcholem jejich (OSA) neskutecne drzosti je, ze poslou fakturu na zabavu, ktera se ve skutecnosti vubec, ale vubec nekonala a ani konat nemela. Pritom v rozpisu skladeb, ktere se meli hrat na zabave, byli pisne od samych zprofanovanych a protlacovanych umelcu, samozrejme, patricne ohodnocene financne. Jak se na zabave mohou poustet (podle nich) diskofilarny typu Leos Mares(ktery ani neumi poradne mluvit natozpak zpivat)?

Po diskuzich jak to tedy ve skutecnosti bylo, OSA stale zaryte tvrdila, ze zabava byla, ze to maji v papirech a ze z jejich strany neni mozny zadny omyl. A co se stalo? Poslali znovu fakturu, ale pozor! Ted uz i se zapocitanim penale za opozdenou platbu!!! Drzost, ktera nezna mezi. :-( Nasledoval dalsi telefonat od OSY, kde bylo pohrozeno soudem (kdyby to bylo aspon slusnou formou!), kdyz se to nezaplati do terminu.

Nakonec pomohlo kontaktovat kapelu, ktera mela (podle OSY) na teto zabave hrat, ktera potvrdila, ze skutecne na tom danem miste v ten den nehrala, ale ze hrala v jine vesnici (a tedy nemohla byt na dvou mistech soucasne) a poplatky za jejich produkci byly organizaci OSA radne a vcas zaplaceny. Jako perlicku navic jeste OSA vyzadovala cestne prohlaseni od obou stran (kapela+udajny poradatel), pry aby to meli zdokumentovano!

Takze tato anabaze nastesti skoncila dobre. Ale ptam se. Vydrzeli ostatni v podobnych pripadech a nepodlehli natlaku ci to nevydrzeli a radeji zaplatili, aby meli klid?

OSU by bylo nejlepe zrusit, nahradit ji organizaci spravovanou statem, nad kterou by mel dohled NKU. Ale to je asi utopie, protoze na to pani poslanci nemaji vubec ale vubec cas jak jsou zaneprazdneni dulezitymi zakony. Viz.zakon "O softwarovych patentech". Ze pane Zeilence, ktery jste byl nejdrive proti tomuto zakonu, ale najednou se asi obratil vitr (asi zapusobilo to kreslo v EP), tak jste sel s vetrem? Boze chran nas pred tim zbesilym napadem! A to jsem ateista!

Situaci ohledne Intergramu radeji ani nezacnu rozebirat, majitele klubu, diskotek, hotelu by mohli vypravet.

Proste situace okolo techto organizaci, ktere haji prava hrstky umelcu, hercu, hudebnich a filmovych prodtu, mi pripomina situaci, kdy panovnik ve stredoveku poveril lapky vybiranim dani. Panovnikovi jeho desatek stacil a co lapkove vybrali navic, to ho uz nezajimalo. Kdo je kdo, kazdy jiste velmi lehce uhadne.

Radeji skoncim, protoze jsem pri psani vydychal moc vzduchu a co kdyby byl nahodou schvalen zakon, ktery by povoloval vybirani poplatku za dychani vzduchu a to i zpetne. Tak to bych se asi nedoplatil :-)

Za co vsechno tak asi budeme platit za 20 let?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Len tak som sa pozrel na ich web a totom som tam nasiel:
 
POTŘEBUJI SOUHLAS OSA, POUŽÍVÁM-LI VE SVÉ PROVOZOVNĚ TV PŘIJÍMAČ POUZE KE SPORTOVNÍM PŘENOSŮM?Ano, i při sportovních přenosech je užívána hudba. Hudebnídíla s textem či bez textu obsažená zejména v reklamě jsouužívána před začátkem přenosu, po jeho skončení, o přestávkáchi během přerušení hry. Tedy i k takovému užití potřebujetelicenci od OSA, neboť v § 23 autorského zákona je stanoveno,že provozováním rozhlasového či televizního díla serozumí zpřístupňování díla vysílaného rozhlasem či televiznípomocí přístroje technicky způsobilého k příjmu rozhlasovéhoči televizního vysílání.
 
Ha Ha Ha tak to je fakt sila....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

PUKEL: Komančovské?? Snad Kapitalistické (neviditelná ruka trhu....)
All Proč se rozčilujete. Tohle je v tomto "státě" zcela normální. Jen se divím, že se nebrání sami umělci. No a to vybírání na zábavách štve i mne. A s tím logem je to totální pr..l. Je vidět že OSA (VOSA= voškubávající okrádající svaz autorský) je ve skutečnosti grupa právníků která si našla JOB kde se dá poměrně bez práce vydělat pár miliónků ročně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Teda jako OSA je podle mého jen krycí název pro "legální"organizaci, která okrádá lidi a pere špinavý prachy..Zaměstnávaj jen zloděje a prachy si rozdělujou mezi sebou. Taky bych tam chtěl dělat, vozit si prdel v mercedesu, mít zimní a letní sídlo, buzerovat lidi, že nezaplatili za ten a ten koncert a pak, když se mi někdo pokusí podívat do mého hospodaření, tak se "moudře" opírat o zákony a ještě provést ubohoučký proti-útok, že "používá logo naší organizace bez našeho souhlasu", nebo jak to tam bylo, dle mého by si OSA měla spíš otevřít rýžové pole a pěstovat rýži, protože by konečně dělali něco pořádného!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Až jednou přijde Pánbůh se svými autorskými právy na veškeré Stvoření, včetně stvoření z dozorčí rady OSA, a začne vybírat poplatky od těch, kteří si přihřívají polívčičku na tom, že odhalili v písku pouště pár archetypů, a hned se holedbají, že tedy oni jsou toho díla autory, to teprve bude bžunda. A výroční zprávy! Podle zákona č. 121/2000 Sb. ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...nekdo tu mluvil i o intergramu, to je legracni oragnizace, poslali mi nekolik tisic za neco co bylo pouzito v ceske televizi, skoda jen ze ja vim o nejakych umeleckych dilech jenom asi to ze existuji, nikdy jsem nemel nic spolecneho s cimkoliv kolem nejake produkce ani pujcovani ani proste cehokoliv, ale i presto jsem dostal nekolik tisic a prisel dopis, kde byly veskere me osobni udaje.......... maji v tom proste vsichni bordel a podle me si i umelce vymysleji a ty pak vyplaceji, na sve ucty nejspis :-(((
jinak co se tyce osy a petra jandy to je vesele, pouzivat osu jako bezurocnou pujcovnu penez a v podstate zit z jejich penez, no taky by se mi libilo

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Jax_killer:
Me by upne stacilo kbyby OSA vubec nic nedelala

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...jestli to "náhodou" nejde Jandovi do kapsy!!!
Kdyby se tam jako oni měli všichni... a to chou ještě vybírat za kde co!
Na jednu stranu to dělají, že je to baví a ne pro peníze, ale na druhou je maximálně štve, když to někdo pouští a nezaplatí!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pratele, co se divite. Podivejte se, kdo sedel po revoluci v parlamentu, vlade a ... Samy umelec no a tak si udelali malou domu. Omlouvam se za tu malou, samozrejme nehorazne velkou. Souhlasim s vami ze jejich chovani a jednani je neeticke a nemoralni ale bohuzel podle ceskych zakonu a dokud tam tito sou... budou vladnout tak se to bude menit pouze k horsimu. Abychom nakonec neplatili z kazdeho pouziti zachodove misy i doma, protoze oni ji prohlasi za umelecke dili. Zdravim Vlk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bez komentare, protoze tady je jasne videt ze OsA je dost nepruhledna a opravdu zvlastne se chovajici spolecnost. Tohle by se asi delat nemelo timto zpusobem ktery je v mnoha ohledech velmi arogantni. Jako pravnik mohu rici ze tento dopis (respektive email) je dosti nepresny a urcite zavadejici. Myslim ze existuji urcita pravidla vyjadrovani a zejmena informace o teto spolecnosti jsou velmi strohe. Pani xxx neudelala na nikoho dobry dojem a myslim ze kazdy normalni clovek dojde k tomu samemu zaveru. Tudiz by se mel stat zarucit o kontrolu teho spolecnosti aby bylo alespon jednou jasne kdo disponuje takzvanymi autorskymi poplatky ktere u nas vybiraji dve spolecnosti a jednou z nic je prave OsA. Zejmena je zajimave rapidni navysovani zakladniho kapitalu spolecnosti. Kazdy at si udela nazor sam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná by to chtělo upravit název společnosti, že by třeba OSA ZLA ?:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jestli je OSA obcanske sdruzeni, jak pisou, tak si muzem zalozit vlastniho kolektivniho spravce ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi, tuším v Mladém světě vyšel článek (C)OSA nostra. Dost příznačné.Neleze mi ovšem do hlavy, proč se sami "umělci" nezajímají jestli je OSA nebere na hůl víc než ostatní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

I přes to, že je tato společnost zvýhodněna zákonem, neznamená to, že nemůže být kontrolována ze strany státu! Chtělo by to rozmáznout v médiích a oni už si k nim kontroloři cestu sami najdou :o). Co takhle Černé ovce, Na vlastní oči nebo tak něco.. :) Zastávám názor, že boží mlýny stále melou, pomalu ale jistě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, nejsem si jist, ze na tom vydelavaji prave umelci. Mam duvodne podezreni, ze velka cast prijmu zustane "za nehty" OSA. Pred nejakym casem jsem nekde zaregistroval diskusi/podezreni, ze OSA rozdeluje penize autorum dle vlastniho uvazeni a ne dle jejich prehravani.
Velmi by me zajimalo, komu a podle jakeho klice jdou penize z prodeje nosicu, napr. kolik z toho jde vyrobcum programu (kdyz se velke mnozstvi CD pouziva prave na soft) - napr. vzhledem k tomu, ze programatori nebyvaji v OSA (prestoze se autorsky zakon vztahuje i na SW).
Takze mam spise pocit, ze OSA je (protoze je spravcem ze zakona) na umelce kasle. Navic vetsina umelcu sva prava (alespon castecne) prodala hudebnim vydavatelstvim a nakladatelstvim.
A na zaver, realna cena CD je okolo 100 Kc (vyrobni cela lisovaneho CD je cca. 20 Kc vcetne case a bookletu, pri nakladu nad tusim 1 mil. ks), takze pri zisku umelcum (tusim do 10Kc/CD) a nakladech na distribuci se muzeme dostat na 50-100 Kc i pri rozumne urovni zisku. Az bude CD stat stovku, tak bude vypalenych tak malo, ze vsechny ochrany Audio CD ztrati smysl.... 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si, že je dost nefér, že nás stát nutí poplatky odvádět, ale aby se postaral o kontrolu a o zveřejnění výsledků hospodaření, aby bylo vidět přesně jak se peníze rozdělili to už ne....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také o rozdělování peněz autorům: http://www.jirihradec.cz/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Re: proc se nestaraji sami umelci ze je OSA bere na hul..
 
To je jednoduche, jelikoz OSA rozdeluje "spravedlive" jen svym oblibenym umelcum. Na ty stovky ci tisice drobnych jednotlivych umelcu ci kapel, nezbyva pochopitelne nic prestoze OSA vybira i za jejich produkci. Kdyz by vzali u huby Janecka ci jak se jmenuje, to by se deli veci, ale kdyz vezmou u huby "neznameho" hudebnika je to fuk a nikoho to nezajima. Kdyz si stezuje, omlati mu o hlavu nejaky interni predpis, ze autorum do objemu 100000Kc se nevyplaci a smitec. Ale proc by panove Janecek ci Janda brali u huby sami sebe, ze? :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V médiích by to šlo rozmáznout, ale my to tam nerozmázneme, chtělo by to aby se do toho pustil Goťák a Helenka Vondráčkovic a dalši a to bys koukal ja by to Novu bralo. Mam ale podezření, že těmhle plastikám to vyhovuje:) Ale můžeme si tu všichni slíbit, že až budeme slavný jako oni ,starý jako oni a všem polezeme do pr... jako oni tak se do toho určitě pustíme po hlavě:))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A co udělat ochranu autorských práv jinak, podobně jako u patentů. Založit něco jako patentový úřad, kam by autor donesl svůj výtvor. Tam by mu ho za administrativní poplatek přijali a řekli by, tak teď je např. na půl roku toto dílo chráněno autorským zákonem. Vydavatelská firma by přišla a zažádala si o licenci na vydání třeba 10000 nosičů daného díla. (Autor by v "patentu" udal cenu za licenci jednoho nosiče) Úřad na ochranu autorských práv by si z této sumy ponechal určitý desátek (bylo by potřeba přesně specifikovat kolik) a zbytek by se vyplatil autorovi. Pokud by autor chtěl, aby jeho dílo bylo chráněno déle, než je zákonem stanovená doba, musel by za prodloužení této doby zaplatit poplatek (čím déle tím více). Dále by byla stanovena maximální doba doba platnosti chránění děl. U hudebního díla např. max. 5 let, u software do té doby, dokud je program plně podporován výrobcem, u filmů třeba 10 let. Po této době by se dílo stalo volně šiřitelné. Tím by šlo dosáhnout konkurence na trhu vydavatelů. Autor by si tímto došel slušnému zisku, pokud by o jeho dílo byl zájem a vydavatelé by si došli přiměřenému zisku, danému trhem. Úřad by měl navíc povinnost na svých stránkách mít dostupné seznamy děl, které jsou chráněné zákonem a po nějakou dobu (třeba rok nebo dva) děl, která již byla z evidence vyřazena a dále by mohl vydávat tyto seznamy měsíčně za určitý bakšiš a případně mít i nějakou tu lehce placenou linku, kde by se informace o díle daly zjistit. No a kdo by nezákonně kopíroval nebo šířil takto registrované dílo, spáchal by přestupek, při komerčním šíření trestný čin. Odnesl by si svůj bolestný díl v podobě úhrady škody, případně i nějaký ten rok vězení (jednalo by se o případy vyloženě pirátských vydavatelství). Naprosto perfektní by byla možnot občana, zakoupit si licenci přímo na Úřadě ochrany autorských práv, pokud by nebyl spokojen s cenou vydavatelů. (samozřejmě pokud by se to vyplatilo, úřad by za poplatek poskytoval kopii, ze které se ty ostatní vyrobí a nebo by taková kopie nebyla potřeba, protože by to chtělo mít možnost kontaktovat přímo autora) No a samozřejmě by musela občas probíhat kontrola vydavatelů aby se nekoupili licenci na 1000 kopií a ve skutečnosti jich nevyrobili 10x tolik.

:-)
Tak a jestli je z Vás někdo právník a ma kamaráda poslance nebo senátora, tak to sepište a šup s tim do sněmovny. Ulevilo by se asi všem. :-))))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je s podivem, že v tomto státě mohou existovat takové organizace jako OSA, DILIA, INTERGRAM a údajně o podobnou činnost usilují další dva subjekty. Divit se však nemusíte - on je to totiž zlatý důl. Stačí se podívat na roční účetní uzávěrku OSA, podívat se na mzdové náklady, vydělit počtem zaměstnanců a máte jasno, o co jde. A to není všechno - další lukrativní výdaje se skrývají pod jinými účetními kolonkami. Stát (tedy my - daňoví poplatníci) ovšem přijde zkrátka - hospodaření OSA je na nule (výdaje = příjmům), žádný daňový odvod státu. Účetně je hospodaření průhledné, ovšem komu konkrétně peníze a v jaké výši jdou se nedovíte. Tak se může stát, že honoráře dostávají pouze vyvolení z vyvolených, možná i některý politik, aby do toho moc nešťoural. Jen se divím, že to nevadí ostatním umělcům a autorům. V tomto kocourkovském státě je ale všechno možné. Vzpomeňte si na pana Železného, kterému voliči vystlali téměř 11 miliardami korun cestu do dalšího klondajku, pana Šťavu, na kterého je v Německu vydán zatykač a u nás s největší pravděpodobností dostane několik miliard. Nebo banky, které stát (tedy daňoví poplatníci) zachránil 500 miliardami od krachu a teď stejné daňové poplatníky banky ždímají, nikde v Evropě nevídanými, poplatky. Když si to všechno necháváme líbit - dobře nám tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Obecně vzato všichi to chápeme OSA  jako ochraný svaz atourský !! Na základě zákona pak tento svaz vybírá autorské poplatky !! A to za účel hájení prav autorů !! Ale současně je to jen združení autorů a umělců !! Tedy když už hájí práva tak vše je smluvně a plus mrtví autoři (dle zákona) .Tedy ti co hrají své věci a nemají s OSA smlouvu tak od ní nic nedostanou !! Jsou teda vlasně poškozeni a OSA neprávem vybrala poplatky ?! A tak dále ..... Prostě jeto jen združení ale zákon je zákon ! Když někoho zastupuji musím to mít od něj dovolené !!! Snad ??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Martin - "je dost nefér, že nás stát nutí poplatky odvádět ...  aby bylo vidět přesně jak se peníze rozdělili to už ne..."  .  Vy jste se neptali, JAK se peníze rozdělují, ale KOMU se dávají. A na takovou otázku by Vám neodpovědel nikdo (=ani státní organizace) s poukazem na to, že chcete "individualizované údaje", které nejsou oprávněni zveřejňovat podle Zákona o ochraně osobních údajů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osa je zlocinna organizace, chranena jinou zlocinnou skupinou v poslanecke snemovne. Dokud toto potrva, nic se nezmeni. Smutny fakt. :(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejperspektivnější povolání dnes - PRÁVNÍK. Žijeme v dost hnusné době :(

Na druhou stranu nás brzo smete vlna přírodních katastrof a země si konečně oddychne. A při příští evoluci už si snad dá pozor, nebo se do žádné raději nepustí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OSA = legalni mafie, kdyz vytvorim svoje vlastni dilo (rekneme treba hudbu) a budu ji verejne produkovat, porusuji tim zakon, protoze nejsem registrovan u OSY.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Shadow: Ne, to rozhodně neporušuješ. Registrovat se nemusíš. OSA tě ze zákona totiž zastupuje bez toho. Jedině v případě, že bys o to nestál, je třeba jí to dát nejlépe písemně vědět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak me napadlo, ze vlastne kdyz hraje v radiu pisnicka tak:

1. Nikdy nehraje celá, takze za co platime?
2. Vetsinou se pisnicka hraje, kdyz autor vyda nove CD.
Tak me napada, jestli to nahodou neni reklama??? Nebo se tot ak teda spon podle me tvari.
Taky jeste jedna vec, sem tam delam internetovy stranky a ne dostanu zaplaceno na zacatku. A kolikrat se na ne kdo podiva? To uz zaplaceny nedostanu a pochybuju, zeje nekdo takovey, kterey by dostal pausalne treba rocne zaplaceno za to, ze na ty stranky nekdo kouka ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslim ze OSA je rozhodne zcela nemoralni organizace a osobne bych byl pro jeji rozpusteni, resp. pro zruseni zakona, ktery ji zastituje.

Ovsem nejvic me zaujal vas postoj a dotaz, ktery byl naprosto hloupy. Kdyz uz se domahate prav podle zakona, chtelo by se to take s tim zakonem seznamit. Odpoved OSY byla spravna a korektni. Pokud bych mel vyjadrit nazor na clanek, tak musim postup serveru cdr.cz oznacit za hrube amatersky, neinformovany a hloupy.

Poslali vas proste po pravu do prdele.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

chyba .... patri tam ZA ne dostanu zaplaceno....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak psal JM - proč na to autoři článku neodpověděli. Proč jste se nezeptali JAKÝM způsobem se peníze rozdělují ? Podle jakého klíče to by mě velmi zajínmalo, a jestli má Janda 2 melouby nebo 200000 je mě napsrosto jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

(píšu mioc rychle takže opravené)
Jak psal JM - proč na to autoři článku neodpověděli. Proč jste se nezeptali JAKÝM způsobem se peníze rozdělují ? Podle jakého klíče to by mě velmi zajímalo, a jestli má Janda 2 melouny nebo 200000 je mě naprosto jedno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemám slov.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martine, navrhuji vyrobit následující logo nahrazující to jejich - dejte tam lebku a zkřížené hnáty v černém poli. Oni válčí protim "pirátům", ale sami jsou lačni peněz, vlivu a moci jako praví piráti! Pouští bubáky, straší a jejich "moc" se zakládá na strachu a hrůze. Nic než piráti!
 
Tedy jejich argumentace by samozřejmě byla, že se jejich práva (nároky) zakládájí na tom a to paragrafu toho a toho zákona. A lidi se ve skutečnosti nebojí ani OSY, ani zákona, jen se nikomu nechce takříkajíc za katr :-) A pod to dejte nápis AXIS (latinsky OSA), za to Vás nebudou moci žalovat. Vždycky můžete argumentovat, že to logo má evokovat představu autorsko-právního pirátství, proti ktéremu CDR server bojuje ze všech sil! :-)
 
A myslím to zcela vážně!!! Kdo je pro, tak mě tu podpořte!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dovolím si zde vrazit odkaz na jednu zajímavou a hutnou stránku. Je sice již dříve v diskusi, ale stojí za to si ji přečíst. http://www.jirihradec.cz/ .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

mpe: Prosím přečti si ten článek až do konce. Především ty poslední věty. Díky.
kyssling: Rozdělují se velmi prostě. OSA má přehled co se kde jak často hraje. Tedy včetně veřejných produkcí (ti předkládají playlisty), rádií i televizí (ti to mají již jistě automatizované). Takže na tuto otázku bych dostal odpověď v této podobě. To jsem myslel, že vám všem je jasné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osa, je Občansko právní združení...Jak píší, je to tedy tak , že si nějakou podobnou OSU , nebo
KOSU  ,může založit v podstatě každý kdo má tři nebo více známejch a pak už jako spolek na
ochranu čehokoliv otravovat ostatní žádostma o peníze...Peníze a jejich vyběr je asi jediným sku-
tečným smyslem existence OSA, ale nemyslím si že jdou všechny autorům..
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OSA ZLA, však o ní hovořil George Křoví

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenom me to zase nasra**. to je fakt o nicem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdarec,
myslim,ze pojem pirat neni adekvatni pro OSA.Kdyz se rekne "pirat", kazdy si predstavi nekoho spatneho, ktery ma jednu nohu drevenou a chce kazdeho okradat.
Tady by se spise hodilo je nazvat "korzar", delaji vse stajne jako "pirati", ale "vrchnosti" je tato "prace" akceptovatelna, protoze odvadeji "vrchnosti" tzv. kapesne.Aji normalni lidi tuto sektu akceptuje, do te doby nez "korzari" okradnou i je, no a kdyz chce normalni clovek poukazat na jejich taktiky, ktere jsou stejne jako u "piratu", tak je od okoli nepochopen, protoze prece "korzar" je !!! NORMALNI CLOVEK !!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Velmi pochybuji, že se někdo někdy dozví, jaké jsou příjmy "chudých autorů". Tímto výrazem, který sjem zaslechl z úst Petra Jandy v TV, u mně úplně propadnul. :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pár věcí,některé formou otázky, která pokládám za fakta. Nad nimi bují chaos.

1. Umělecké dílo je tvořeno pro uspokojení autorovy touhy po zhmotnění vlastních myšlenek
2. Umělecké dílo může být zveřejněno, dokonce se to většinou očekává
3. Zveřejnění díla je jistým způsobem reklama autora.
4. Jednou zveřejněné dílo je prakticky neměnné, proto opakované užití díla není tvorbou díla nového.
5. Je-li dílo nabídnuto k veřejnému užití autorem, dělá tak dobrovolně, s možností stanovení ceny za tuto transakci.
6. Je-li dílo vytvořeno na objednávku, opět je zde možnost dohody o ceně.
7. Reprodukce záznamu není uměleckou produkcí. (i playback!)
8. Těžište zisku autorů/interpretů by mělo být v live produkcích.
9. Vytvořit kompilaci z jedné dobré věci a několika podprůměrů by nemělo být důvodem k požadování vysoké ceny za všechny jednotlivosti (na CD je jedna dobrá písnička, ale platím +- 13)
10. CD nosič je výrobně levnější, než MC. Proč je CD prodejně dražší, když na obou je totéž?
11. Malovaný talíř je autorské dílo. Je nutno platit kupní cenu pokaždé, když jej použiju pro svoji krmi?
12. Pokud na tomto talíři dám ovoce sousedům, jde o neoprávněné užití díla?
13. Smím talíř prodat?
14. Když si koupím nové vybavení kuchyně, musím si koupit i nové talíře?
15. Produkce "na kšeft" je druh průmyslové výroby. Autor nemá žádnou myšlenku, než že peníze se hodí vždy. Ostatní nějak dopadne ...
16. Mnoho (většina?) produkcí (rádio, televize) se koná proto, aby se dala prodat reklama.
17. OSA a spol mají svůj profit odvozen od celkového průtoku peněz touto organizací. Proto se snaží tento průtok maximalizovat. A aby to nedalo moc práce, tak se lobuje za zákony, práci pak udělá policie a soudy, to vše za státní peníze.
18. Co státu zbyde, když se od daní, placených OSA odečtou náklady na policii a soudy?
19. Není opakované vybírání poplatků za jednou vykonanou práci neoprávněným/nepřiměřeným ziskem?
20. Nemá logo zastupovat slovní popis subjektu? Pak ale jej musí být možno použít všude, kde lze použít slovní popis. Nebo-li, pokud nesmím použít logo subjektu, vyplývá z toho, že nesním tento subjekt ani jmenovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jde jen a jen o prachy. A navic je to bohuzel globalni fenomen. Umeni a hudba zvlaste se za posledni desetileti zvrhla v "prumyslovou vyrobu", kde kvantita prevlada nad kvalitou. "Staveji" se kapely na vydelek (Lunetic, Holki atp.), tisice kolovratkovych odrhovacek umele postavenych zpevaku a zpevacek, a kteri zazari a zhasnou a za par let se uz nevi, kdo to byl. "Vyroba" SuperStar je nedilnou soucasti celeho komercniho show. At zije kulturni konzum! Nedivte se tedy OSA, ze jedna jak jedna. Vydelky a job jisty stejne tak jako vlastnictvi pohrebniho ustavu (pokud tedy nema siroko daleko konkureci a to OSA nema a k sobe na hnojiste nikoho dalsiho nepusti ani nahodou).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poslat Standovi G. a Sobotkovi pozdrav, že tudy možná "zdroje" jsou! Zkontrolovat, případně zestátnit.To by ta "turecká" strana růže mohla zvládnout.Třeba se vlk nažere a OSA nám zůstane celá, nebo že by to byly kozy...............

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dívím se jen, že s tím ti "chudí hudebníci" nepraští - proč to jen dělaj, když si přece na sebe ani nejsou schopni vydělat.... Jak asi chudáci musí trpět - přemáhat se vydat po dvacáté to samé album - snad je tentokrát "piráti" nepřepadnou... Vlastně jsou to takový "Jánošíci" - bohatým brát (piráti) a chudým dávat (autoři).... i když teť mě napadá z čeho si platí ty studia, konzerty, hifi-super-techniku a všechno to kolem, když nemaj ani na rohlík...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Mike:
k 20. bodu jen stručně: Projel jsem si paní T. zmiňovaný zákon o ochranných známkách a neshledal jsem naše dosavadní počíní s oficiálním logem OSA (a jinými) činností porušující zmíněný zákon. Hezky o tom píše § 8 odst. 2 a 3 onoho zákona, cituji:
(2) Nestanoví-li tento zákon jinak (§ 10 a 11), nikdo nesmí
v obchodním styku bez souhlasu vlastníka ochranné známky užívat
a) označení shodné s ochrannou známkou pro výrobky nebo služby,
které jsou shodné s těmi, pro které je ochranná známka zapsána,
b) označení, u něhož z důvodu jeho shodnosti nebo podobnosti
s ochrannou známkou a shodnosti nebo podobnosti výrobků nebo
služeb označených ochrannou známkou a označením existuje
pravděpodobnost záměny na straně veřejnosti, včetně
pravděpodobnosti asociace mezi označením a ochrannou známkou,
c) označení shodné s ochrannou známkou nebo jí podobné pro výrobky
nebo služby, které sice nejsou podobné těm, pro které je
ochranná známka zapsána, avšak jde o ochrannou známku, která má
dobré jméno v České republice, a jeho užívání by nepoctivě
těžilo z rozlišovací způsobilosti nebo dobrého jména ochranné
známky nebo jim bylo na újmu.

(3) Pro potřeby odstavce 2 se za užívání v obchodním styku
považuje zejména
a) umísťování označení na výrobky nebo jejich obaly,
b) nabídka výrobků pod tímto označením, jejich uvádění na trh nebo
skladování za tímto účelem anebo nabídka či poskytování služeb
pod tímto označením,
c) dovoz nebo vývoz výrobků pod tímto označením,
d) užívání označení v obchodních listinách a v reklamě.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musime Georgovi napsat, že OSA Zla má u nás taky svou odnož, a že napadnout ji bude určitě mnohem jednodušší než Irán ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si například myslím, že požadavky OSA na placení poplatků za to, že je veřejně reprodukováno rozhlasové nebo televizní vysílání jsou naprosto scestné. OSA přeci vybírá poplatky přímo od televizí a rádií a tímto si vlastně nechává zaplatit totéž podruhé.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, tak v tomhle případě opět není co dodat, klasika. Žádná "špína" nechce, aby veřejnost věděla, jak vzniká a jak se jí daří... Tyhle instituty(státní nástroje doslova a do písmene) včetně vlády....
Radši budu zticha, protože zatím nejsme demokratická společnost, takže nemohu plně uplatnit svobodu slova...sorry všem....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musím říct, že čtení té ročenky je fakt zábava - např. na straně 14/15 jsem se dočetl tohle:

...nešťastná poslanecká iniciativa, která
má vést ke změně současného autorského zákona a to v tom smyslu, aby
se autorské právo nevztahovalo na veřejné šíření-reprodukci nahraných
zvukových nosičů...

:)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osa Nostra - Platíme poplatek z prázdného media , vypalovačky i počitače je to celkem 1.5% ceny.
Originální DVD i CD jsou u nás dražší než " v západním švětě " mnohdy v 10% a jaké jsou přijmy většiny národa. Chráněná díla obtěžují jen majitele kteří si je koupí legálně , ne piráty ti vypalují své kousky již ochrany zbavená.Proč se "výběrčí "nezeptají sami sebe proč klesá prodej hudby ,filmů . Co takhle lepší cenová politika. A kolik pak stojí provoz OSY nedaloby se tam také něco ušetřit aby nám umělci neumřely hlady::.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Bla,bla,bla - já zas myslím že na tohle všechno bychom si měli vzpomenout až zase půjdeme k "URNÁM" ( volebním ) ryba hnije od hlavy a schody se zametají odshora. Jsem jenom amaterskej muzikant ale taky mám lepší náladu když od pořadatele dostanu premii mimo smlouvu. Autoři, muzikanti atd. hájí jenom svůj prospěch a to je přirozené, hájíme ho určitě každý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdaleka né každy umělec má od osy přijmi . Každý má určitě právo dostat zaplaceno za svůj výtvor ale existuje více možností jakým spůsobem poplatky vybýrat a rozdělovat . Zajímavé je že OSA je jen občanské združení ale chovaním připomíná spíše polici před rokem 89' . Co až nastane doba kdy občanské združení například děti země bude vybírat poplatek za provoz automobilů ,za pokácený strom za kouřící komín atd. a peníze budou rozdělovány těm ""potřebným"" regisrovaným..!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martine, to přece nemůžete myslet vážně, chtít po nějaké organizaci, aby zveřejnila částky peněz vyplácených fyzickým osobám! Musíte přece vědět, že je to v rozporu se zákonem. Váš zaměstnavatel také nezveřejňuje Váš příjem. Něco podobného udělal Miloš Jakeš (vzpomenete si? rok 1988, tuším), když chtěl schodit na zasedání ÚV KSČ morální kredit našich zpěváků... fuj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Roman: Ano, máš pravdu, ale jen s malým rozdílem. Zaměstnavatel rozdává svoje peníze, kdežto OSA naše peníze. A stejně jako podnikatel musí vědět, kam peníze strká, tak já, jako ten co do OSA peníze vráží, chci vědět, jak s těma mejma penězma nakládá. Na to mám minimálně morální právo, když už opora v zákoně není.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> Roman
Oni ti režimní zpěváci měli nějaký morální kredit? Jen se ptám a budu vděčný za vysvětlení ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 Martin:  "Zaměstnavatel rozdává svoje peníze, kdežto OSA naše peníze" - Martine, Vy jste vedle činnosti na CDR.CZ rovněž autor AV děl?  Jestli ano, proč se jí nenecháváte zastupovat a nevznášíte dotazy z titulu jejího člena? A jestli ne, pak bohužel - peníze vybrané OSA jsou Vaše asi tak stejně jako by byly Vaše ty peníze, které byste odevzdal v pokladně při případné návštěvě kina...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Romane, Romana  jestli ty nejsi náhodou tak trochu komouš?!? Srovnáváš nesrovnatelné. Já do OSY prostředky dávám v podobě daní. Mě jako majiteli firmy nikdo nic nedá a v tom je ten podstatný rozdíl
proč zveřejnit či nikoli.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cOSA nostra

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Panove, nejvetsimi "sponzory" OSA nejsme my - OSA z nasich penez nic necerpa. Nejvetsimi klienty OSA jsou PREDEVSIM vsechny rozhlasove a televizni stanice u nas, dale pak restaurace a kluby apod. Ti jedini maji narok, byt minimalni, se zajimat o zpusob hospodareni a nakladani s prostredky, jimiz OSA (a Intergram) disponuje. S danemi to nijak nesouvisi. Zdarbuh.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A když jsou občanským sdružením, proč jim povině platim z každýho prázdnýho média. Já na ty média občas ukládám taky dokumenty a prezentace, jichž jsem autorem, neměli by mi teda taky něco poslat?
Takže když založim občanský sdružení tak můžu všechno a nemusím nic? To je na vodstřel!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to tlačit na poslance, případně to nějak dostat až k Ústavnímu soudu. Je to naprostá nehoráznost. Zákonem jsou z nás vymláceny peníze, které platíme např. i koupi prázdných nosičů a v dalších situacích. To je obdobné jako u daní. Platit musíme. Ale jejich rozdělování má na starosti už jen banda šmejdů, kteří tvrdí, že je nám prd po tom, jak peníze vybrané od nás rozdělují. Tak to už je moc!!! To bychom si neměli nechat líbit, a měli bychom požadovat jasný právní rámec veřejné kontroly rozdělování od nás vybraných peněz, jakkoli ho nemůžeme ovlivnit. K čemu máme poslance??? A vůbec, co je to za monopolní protěžování jakési soukromé OSY, do které jdou naše peníze stanovené veřejným všeobecně platným zákonem???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

osa a podobne svinstvo poslat je do iraku , rozkopat , podrezat jak prasata zastreli utopit atd ... co takhle zalozit antiosu ? :) a pak je dat k soudu :) ... to je kocourkov at zije pravni system v ČR :) a politika taky :)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nic Vám neřeknu. A to logo si odstraňte než Vás zažalujeme."
 
Moc POUČNÉ čtení.
 
Jinak je logické, že nesdělují kdo si kolik přividělal. To se nesmí v mnoha firmách.
Co ale udělali pro objasnění věcí okolo. Absolutně NIC.
 
Do včerejška jsem měl výčitky, že to či ono se nesmí. S těmito se ale jednat NEDÁ.
 
A budu bez výčitek :-)
 
PS: nenandávejte jim. Oni se NEZMĚNÍ
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vy...chat zaživa pra...ta jedny!!!! A do koryt jim nasypat hřebíky!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Trošku právu rozumím a bohužel vím, že právo bohužel napomáhá mnoha "potřebným" k bezostyšnému pakování se.
Nejúčinnější jak přesvědčit "chudé" milionáře, kteří mají málo, by bylo kdybychom se všichni domluvili a nekupovali a neposlouchali jejich písně.
Píšu svůj příspěvek z důvodu, že bych se nerad dožil toho, že půjdu kolem sochy na veřejném prostranství a budu platit za kouknutí!, nebo, že budu platit za to, že se podívám na nějaký dům a budu "zkasírován" protože jej projektoval architekt.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nakopat je...nechci byt sprosty.
Zadna odpoved? zadne originaly nekoupim ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

lol XD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Domluvit se a nekupovat ... To nepomůže, oni z nás ty peníze dostanu jinak, budeme platit (vlastně už platíme) procenta z ceny tiskáren, kopírek, CDR mechanik, prázdnýchmédií.
Kdysi jsem by přesvědčen o užitečnosti autorského zákona a všeho s tím souvisejícího. Nyní, zásluhou aktivit občanského sdužení OSA když jen zahlédnu jakoukoliv zmínku o nějaké ochranné známce, patentu, autorkém cokoliv, tak se mi otevírá kudla v kapse.
Mám nápad, založím si taky občanské sdružení a budu chtít po každém peníze, že si zazpíval, nebo se podíval na obraz, sochu, knihu atd. Až takových sdružení bude tak tisíc....?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Také je mi zle z toho, co se v tomto státu děje. Zmíněné organizaci jsem nacpal tisíce za rádio v mé restauraci, prostě je to pakáž. Ale každý se snaží nějak vydělávat, ne? A tak je to v téhle zemi se vším - tedy skoro. Strávil jsem pár let v zahraničí, takový bordel a hnus tem člověk nevidí
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hamty hamty at mam vic nez tamty - co se divite ze sou cim dal tim vic nenezra.... vsak se maji kde ucit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak jim aspon zaspamujme email :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

asi by to chcelo trocha  spamu na niektore mailove adresy :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Napadol  ma zaujimavy scenar na novy film. Jeho nazov by bol "Suboj Titanov - BSA vs. OSA"
dej by bol vcelku jednoduchy .... zacalo by to anonymnym udanim na bsa.cz , ze OSA pouziva nelegalny software. o 10 min neskor by to pokracovalo anonymnym udanim na osa.cz, ze BSA pouziva na vyrobu svojich konspiracnych materialov (videokaziet atd.) hudbu bez predosleho oznamenia OSA.
Co myslite ktore z tychto "OBCIANSKYCH ZDRUZENI" vyhra ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem majitelem restaurace a tato problematika se mě bezprostředně týká. Už jsem si za ta léta na parazity z OSA a INTERGRAMu zvyknul stejně tak jako na házení klacků pod nohy od současné socialistické vlády nedospělých kaskadérů. Na co si ale nezvyknu nikdy, je povýšenecké a arogantní jednání těchto organizací, jednání z pozice síly a jejich neskutečně drahý provoz. Máte vůbec tušení kolik stojí adresa INTERGRAMU: Na Poříčí - Praha 1 !? A toto platíme my, nikoliv páni umělci! Škoda slov...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

hlavne, ze nezapomene poprudit kvuli logu, ale aby z nich vypadlo neco kloudnyho, to ne >:(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jakozto autor hudby hrajici nazivo, vydavajici CD mohu prohlasit, ze clenstvi v OSA a jejich system rozdelovani je nastaven tak, aby platil gotta (i kdyz brzo chcipne), jandu a podobny xindly! Normalni hudebnik z nich nedostane ani korunu (ja jsem teda o clenstvi ani neuvazoval), ale presto jim musi hlasit SVOJE VLASTNI KONCERTY, nosit na urad SEZNAM HRANYCH SKLADEB, aby nahodou mezi nimi nebyla nektera od panu jandy a gotta. Kdyz to neudelam, tak mi nauctujou nakou jejich pokutu a platim na nasi popmusic. Pak si este odrbou majitele restauraci, vyrobce CD a na ostatni hazej machry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vazeni, nemuzete se divit, ze vam tihle lidi, parazitujici na praci jinych, neukazou karty.

Nicmene by me strasne zajimalo, skutecne velmi, co rekne pan Janda a ostatni dedkove na nasem temnem pop nebi na skutecnost, ze vsichni, podotykam VSICHNI tihle starousi odstartovali karieru na jednoduchem a bezostysnem kopirovani hitu a skupin zapadniho sveta.

Byla jina doba? Hummm, spatna odpoved. Naparil bych jim takove zpetne pokuty, ze by zesediveli jeste vice. Navic verim tomu, ze i zpetne je stale hodne jejich pocinu pravne napadnutelnych.

It is ALWAYS easier to STEAL than CREATE!

Marana.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas...je hodne malo starsich pisnicek, ktery by nemely predchudce v zahranici, vsechno to maj akorat cesky otextovany ale hudba je stejna (a ke vsemu to nebyly schopny otextovat, aby to bylo dobry aspon stejne jako ten original, akorat to vzdycky zmrsili)...je to nehorazny....je to HNUS, je to PARASARNA, proste dost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je další věc. Také by mě zajímalo kolik a jakým způsobem dostal např. Terry Jacks od Gotta za "Léta prázdnin", pánové z ABBY od Vondráčkové za "A ty se ptáš co já" nebo Springsteen od Bobka za "Můj rodný dům" a desítky, spíše stovky dalších příkladů. Hlavně že kopou kolem sebe abyste stáhli logo, parchanti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem muzikant a moje zkusenosti s OSA jsou opravdu politovanihodne. Snazi se vytriskat co se da a nic z toho v podstate nekouka... Kdo to zazil, jiste bude souhlasit. Ale jinak je to jiste prospesna organizace :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pepus> to, ze z osy dostavas min, nez gottove bude asi tim, ze tvoje skladby malokdo hraje .. prachy pro autora se rozpocitavaj podle toho kolik jeho skladby se hralo a jak je skladba obodovana ..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

by mne zajimalo jak plati tem cizincum, kdyz se hrajou jejich tracky tady?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uplne stejne, kazda zeme ma podobnou organizaci (http://www.osa.cz/kdojsme.php?ID=03) a ta si s nasi osou vymenuje prachy obema smery.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepsi obrana je utok - stahnete nase logo...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim ale me to prijde jako okradani autoru (pomijim ty velke) taky by se skratka OSA dala tak prelozit Okra... Samotnych Autoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Peníze tečou oběma směry :-) Do OSA a pro OSU. Viz. snaha o zprůhlednění a ochota komunikovat třeba s člověkem z tohoto serveru, že.

Jak to vidím já? Komunistický moloch, jednající z pozice síly, který parazituje na menších umělcích a akcích. Okrádající každého, kdo s ním přijde do styku ve svůj nekontrolovatelný prospěch. Organizace, která zabíjí hudbu a má na to oporu danou zákonem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by jste vedle prispevku umistili logo lebky se zkrizenymi hnaty a pod tim nazev OSA, nemohlo by se snad stat ze vas nejak zazlujou, nebo jo???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sypat peníze na základě zákona soukromoprávní organizaci a ještě nevědět co se s nimi děje je prasárna. Zaslouží potrestat zákonodárce a organizaci za aroganci. Hnus nejhrubšího zrna.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Á máme tady zástupce OSY. Tak nám milý parazite vysvětli, jak za komunistů OSA spolupracovala s "s podobnou organizací" ve Spojených státech a kolik dostal Springsteen do roku 1989 od vás za "Můj rodný dům" hraný dodnes často ve veřejných médiích. Kolik dostal Bobek od Springsteena za své skladby mě celkem nezajímá :-))).
Jinak abych pro neznalé vnesl trochu světla jak to je např. s panem Gottem, tak jelikož pan Gott písničky skládat neumí a za jeho produkci bere honoráře převážně Svoboda, Štaidl, Vágner apod., tak se musela vymyslet jiná organizace, aby Gott neuhynul v chudobě. A to snad ještě horší parazit k výkonu tzv. kolektivní správy práv výkonných umělců, tj. INTERGRAM. On by totiž měl jenom příjmy z prodaných desek a to bylo málo miliónů. No a těmto dvěma organizacím, kde průměrná mzda je vysoko nad 30 tisíc měsíčně, platí rozhlasové stanice, televize, které produkci šíří a na konci např. restauratéři, kteří produkci přijímají. A kdyby šlo ještě někde udělat mezičlánek, tak tam by se vybíralo také. Jak prosté. Opravuji sprosté.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

OSA by měla reagovat na každý zde zveřejněný příspěvěk. Takhle nám mrtvý brouk dává za pravdu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám mnohaleté zkušenosti s autorskými organizacemi a ani jedna bohužel není dobrá. To, že se těmto organizacím platit musí je asi v pořádku, ale je otázka kolik. Uvádím příklad z praxe a je nápadně podobný mnoha dalším. Příjde "výběrčí" nějaké autorské organizace do baru a vyrukuje na jeho majitele, že za pouštění rádia musí zaplatit (vymyslím nějakou sumu) 10.000Kč za rok.Pak se po tom baru projde a zjistí, že je tam větší počet míst na sezení, najednou jsme na 12.000Kč. K tomu připočítá větší plochu (14.000Kč) a po zjištění, že součástí tohoto baru je herna tak končí na 18.000Kč. Ale co se nestane, majitel ho pošle "někam" i při tom, že tento "výběrčí" vyhrožuje soudem, a najednou konečná suma se změní na pouhých 5.000Kč. Tabulky...? Nikdy jsem je neviděl. Jak si soukromá organizace může dovolit vybírat finance za to, že máte víc míst k sezení, nebo výherní zařízení??? Asi si založím společnost, která bude vybírat peníze za to, že na CD jsou uprostřed dírky. Bez těchto dírek by to CD prostě nefungovalo :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsou to prostě zmrdi a nic než zmrdi. Paraziti na společnosti převlečený za OSA!!!!!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no minule tihle ***** nabehli do jedne cajovny kam chodim.. bezelo tam nejaky vysmahly cedecko s takovejma tema tibetskejma trupkama a nejakym brnkanim co borec smahnul z nejake MPtrojky co nahral nejakej typek kdyz byl na exkurzi v tibetskym klastere.. borec z osy nabehl az kamsi do kuchyne (kde proste nemel co delat... ) a zacal se dozadovat penez za prehravani hudby na verejnosti.. mno chtel bych videt jak ten vul zhani toho vyhulenyho mnicha tam kdesi v tibetu na skale aby mu dal prachy ktery mu popravu nalezi.. haha... no comment..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Občas hrajeme po hospodách jen tak pro zábavu bez výdělku. Kdyby do takové společnosti přišel někdo z OSY, tak bychom ho otočili párkrát kolem osy a byl by klid.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Romane tady pozor! Mě kdysi v hospodě hrála každý měsíc místní kapela vesměs převzaté skladby. Okamžitě naběhnul regionální výběrčí a musel jsem předkládat detailní výpis skladeb a solit bez milosti. A teď to nejlepší: vstupné se žádné nevybíralo, naopak já jsem kapele zaplatil za večer 4000,- Kč a kromě toho již zmíněným parazitům z OSY. Jistě, podle zákona to bylo v asi pořádku a ten je nastaven bezohledně jedním směrem. A když jsem se zeptal jestli platím za písně, kde je autor neznámý (americká lidová), tak samozřejmě platil, ovšem kam půjde honorář mi nikdo nikdy neprozradil. Už na to kašlu. Jenom až budete někdo chtít nadávat na restauratéry, tak vězte, že v této zemi to nemají věru lehké.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to cRaCk von Sajrajt: tak proc se nebranite? urcite mate nejaky svaz hospodskych tak jdete do nich...
pred 1989 jeste OSA neexistovala ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to anonymous, OSA byla založena tuším kolem roku 1920. Svaz hostinských samozřejmě existuje, ale 80% hostinských bojuje v podstatě o přežití a neumím si představit, že by se ještě pouštěli do boje s takovým arogantním molochem jako je OSA, viz dopis kolem kterého se točí celá tato diskuse. Já jsem např. z Kolína, je zde zhruba 150 až 200 restauračních podniků, vzájemně se docela známe a neznám jediného hostinského (mám na mysli takové, kteří podnikají pouze v hostinské činnosti), který by jezdil v luxusní limuzíně anebo stavěl přepychové vily. Jasně, dá se vyžít, ale zbohatlíci vypadají jinak. Ja si nestěžuju, jenom to jaksi uvádím na pravou míru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to cRaCk von Sajrajt
150 podniku, kdyz date kazdy 100,- tak mate na pravnika, kdyz da pulka republiky (to uz by nemusela byt 100,-ka ale min) tak mate na pravniku kolik chcete...jenze v tyto republice se nikomu nic nechce :(
jemi jasne ze reknes proc se teda neslozim s nekym ja ale ja neznam 150 lidi kteri by se znali, videlavali si a jeste meli svaz...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Martin: Opirat dotaz adresovany bande pravniku o neco, o cem dokonce sam vis, ze Ti to to pravo nedava, nepovazuji za dobry napad. Nu, zase pri nejakem pripadnem sporu by Te mohli podcenit :-) Naopak ten jejich pokus s logem podle me je presne to, co se dalo cekat - zkusili protiutok necim, o cem sice sami vi, ze je to blbost, ale cile dosahli. Nez aby se s nimi cdr.cz handrkoval, radsi to logo stahnul a potvrdil pozici sily OSA. Jen to konstatuji, nevycitam to a chapu to. Zasrabil bych stejne, ledaze bych nemel nic jineho na praci a mel dost penez na pravniky.

K diskusi 2 veci na ujasnenou:
i) Vyjdeme z toho, ze se nenechavam zastupovat OSA, slozim pisnicku, chci ji nekde zahrat a nechci, aby za ni OSA rejzovala. V tom pripade musim predem dodat lejstro, ze tehdy a tehdy tam a tam budu produkovat dilo OSA nezastupovane. To je jedina sance, aby za to OSA penize nedostala. Kdyz lejstro nedodam, OSA me zastupuje ze zakona a musi dostat zaplaceno. V tom pripade pak sice muzu chtit nejake penize (i vyrocni zprava OSA obsahuje kolonku na castku vyplacenou nezastupovanym autorum), ale asi si kazdy dokaze predstavit tu "obrovskou" sumu, samozrejme spravne vypoctenou podle nejakych pravidel. Nechce cdr.cz pozadat o takovy modelovy vypocet podle stavu roku 2004 napr. pidikoncertu (rekneme hospoda pro 50 osob) nezastupovaneho umelce s vlastni skladbou, ktery 1x zahraje 1 skladbu; kolik dostane OSA a kolik ten umelec, kdyz pak pozada o zaplaceni?
ii) Zalozit si vlastni vybiraci sdruzeni neni zase takova legrace - na registraci neni narok, cinnost musi povolit ministerstvo kultury. Takze je treba si predem ziskat Dostalovu prizen.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

a coz takhle opravdu vyburcovat referendum o tom, jestli chceme monopolnim zakonem podporovat nejakou OSU?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ad moguai: referendum? Předem odsouzeno k neúspěchu. Viz referendum v Brně o přesunu nádraží. Přes 85% hlasujících se sice vyslovilo proti přesunu nádraží, ovšem nebyla dodržena minimální účast (přišlo jen asi 80 tisíc voličů). Nedělám si iluze, jak by dopadlo jakékoliv jiné - státem nepodporované (jako bylo pro EU a jaké bude pro EUústavu) referendum...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-) levnejsi pravnicke manyry sem videl jen na UP. Vylozene nam vsem dali navod jak se osy jednou pro vzdy zbavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

maly uryvek z jimi zminovaneho zakona, OSA je vlastne nelegalni :-)))
a to hnedka podle prvniho paragrafu :-)))

83/1990 Sb.
ZÁKON
ze dne 27. března 1990
o sdružování občanů

Federální shromáždění Československé socialistické republiky se usneslo na tomto zákoně:

Úvodní ustanovení

§ 1

(1) Občané mají právo se svobodně sdružovat.

(2) K výkonu tohoto práva není třeba povolení státního orgánu.

(3) Tento zákon se nevztahuje na sdružování občanů

* a) v politických stranách a politických hnutích,
* b) k výdělečné činnosti nebo k zajištění řádného výkonu určitých povolání,
* c) v církvích a náboženských společnostech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no pokud to dobre chapu tak ze :
podle meho nazoru OSA sice "možna " neco chrani ale mne nepresvecila.kdyz vybere od cloveka ktery ma nelegalni nahravky nebo zpival neci pisnicku nehorazne penize soudnimy tahanici priklad 2 000 000,- tak mne by zajimalo kam ti penize potuje?podle OSE ja ne to narok nemam ?jako kdyz vyklad zakona zni jasne?panove jste ORGANIZACE a vyklad zakona plati pro vas STENE tak jako pro politici ty taky MUSI prkladat tyto dokumenty.
Tak tohle co Osa psala ,mne tak vzalo ze jiz v teto chvili jiz nemam v Ose duveru a myslim ze justice by nam omoznila referendum o ZRUSENI OSA!!!!
vice slov jiz nemam
"pry by musely od spevaku a tak dostat povoleni aby mohly zverejnit kolik od osy dostaly , co to jsou za pindy ?dyt zpevaci zpivaji pro nas  ,kdybychm nekupily jejich nepovedene CD tak by ded zebraly"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no pokud to dobre chapu tak ze :
podle meho nazoru OSA sice "možna " neco chrani ale mne nepresvecila.kdyz vybere od cloveka ktery ma nelegalni nahravky nebo zpival neci pisnicku nehorazne penize soudnimy tahanici priklad 2 000 000,- tak mne by zajimalo kam ti penize potuje?podle OSE ja ne to narok nemam ?jako kdyz vyklad zakona zni jasne?panove jste ORGANIZACE a vyklad zakona plati pro vas STENE tak jako pro politici ty taky MUSI prkladat tyto dokumenty.
Tak tohle co Osa psala ,mne tak vzalo ze jiz v teto chvili jiz nemam v Ose duveru a myslim ze justice by nam omoznila referendum o ZRUSENI OSA!!!!
vice slov jiz nemam
"pry by musely od spevaku a tak dostat povoleni aby mohly zverejnit kolik od osy dostaly , co to jsou za pindy ?dyt zpevaci zpivaji pro nas  ,kdybychm nekupily jejich nepovedene CD tak by ted zebraly"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

By me zajimalo  u ktere jine profese se da za jeden vyrobek dostavat penize cely zivot. Kdyz bych vzal treba truhlare, ktery vyrobi zidli.Proc nedostava penize za to z si na tu zidli nekdo posadi. A pak Janda jeste skoro narika jak se nema spatne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mne se jednalo o to ze nam tu Mgr. Tereza Hurdová (Právní oddělení OSA) napsala:
"OSA je občanským sdružením ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů, registrovaným u Ministerstva vnitra ČR v registru občanských sdružení"

ale v dotycnem zakone je napsane hned v prvnim paragrafu, ze se tento zakon nevztahuje na sdružování občanů:
"k výdělečné činnosti nebo k zajištění řádného výkonu určitých povolání"

coz OSA evidentne je, takze vlastne cele jeji zalozeni a fungovani je v rozporu se zakony CR

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se jen nezdá, že vyhrožovali za použití jejich loga. Podle mě jste vlastně novináři a tak se na vás vztahuje výjimka ze zákona, která dovoluje užít díla (jako např. i fotografie davu bez souhlasu jednotlivých lidí) k publicistickému učelu. Nebo je logo ještě něco extra?
DuckDaffy d(.)!(.)b

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Neměl jsem moc času to tady číst. Jen z mé osobní zkušenosti (která nemusí platit všude):
Před lety jsem se zabýval živým hraním na oslavách. Mimoto jsme se domluvili s hospodský, že uděláme "něco pro lidi" venku před hospodou. Sám nějak vyjednal s osou, že půjde o takovou a takovou akci, že půjde výhradně o vstupné dobrovolné atd. Jak už tu někdo psal - seznam skladeb a autorů, ovšem poplatek mne skutečně zaskočil. Nevím to už na korunu, ale 200 to nepřesáhlo. Spíše to bylo kolem stovky a možná ani to ne.
Teď by se nabízel velmi laciný konec - zkuste vyjít s nimi a oni vyjdou s vámi, ale to nemusí být vždy pravda. Jen doporučuji - tu a tam - zkusit. Málo platné - dokud tento nesmysl zvaný OSA je funkční, je potřeba hledat cesty k vzájemné komunikaci, dokud se to - např. hromadnou stížností ;-D - nezmění. Je to hrůza, ale je to tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja nevim, ja byt policistou tak je zavru, ohaneji se zakonem 121/2000 Sb a podle nej se neridi, ba dokonce sami vybiranim castek za nezastupovane autory se dopousteji hned nekolika trestnych cinu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

magic, DuckDaffy a další: Pánové, kdo by se s nima handrkoval o nějakém hloupém logu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no uz to resit zacal (ale ne to logo)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co se týče rozhřčení OSA ohledně ochranné známky, nabízí se zde otázka, jaký rozsah má jejich ochranný známka?? Je vůbec chráněna proto, co se jich tak dotklo?? nebo je chránená jen pro služby výkonu správy autorských práv?? Podle mne toto nemá nic společného s prezentací na na webových stránkách, navíc se nejedná o porušování něčích práv, neboť se hovoří o označení toho dotyčného kdo ho má pro něco registrované. Viz zákon o ochranných známkách č. 441/2004 Sb., a databázi ochranných známek na stránkách www.upv.cz databáze národních ochranných známkách

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

At de celá OSA do hajzlu. Je to instituce sama pro sebe.Stary bolsevici typu Janda a spol si jen hrabou do kapsy ale chudak autor nevidi ani korunu a jeste se nestydate chluby, ze jsou obcanske sdruzeni a ne statni instituce. Ja prece nebudu prispivat nejakymu obcanskymu sdruzeni na poplatcich,kdyz ani nevim kam ty penize jdou. Uz by jim mel nekdo skripnou tipec,jenze v tomhle state de vsechno od 10 k 5.At zijou p2p site.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Současný obrázek není příliš výstižný a když zákeřná osa nostra nedovoluje použití svého loga měl bych tu lepší.
<img src="http://stb.write.cz/osazla.png">
<a href="img src="http://stb.write.cz/osazla.png">OSA</a>
Nechci za něj žádnou autorskou odměnu a mor na každého kdo se jí pokusí vybírat.
- Pokud se na něj chtějí podívat pracovníci Osa musí tuto skutečnost nahlásit nejpozději do 10 dnů předem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle me je moc zajimavy, ze se v tom dopise ohani cislama zakonu jak zbesily a jak prijde na logo, najednou se o cisle zakonu nezmini, ze by proto, ze to az tak pravdivy nebude:-) Navic: Ja teda nejsem zadnej pravnik, ale podle me logo, ktere je registrovane jako ochranna znamka by melo mit jako jeho soucast (R) (R v krouzku nebo nejaky takovy pismenko), coz nema, takze podle me, dokud tam to oznaceni nebude, just bych ho sem natruc vratil:-) Navic logo je registrovane jako prevence proti pouziti jako oznaceni neceho jineho, nikoliv proti informacnim ucelum, ne?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi to nedalo a zapatral jsem primo v tom zakone o znamkach:
 
137/1995 Sb. ZÁKON ze dne 21. června 1995 o ochranných známkách
ČÁST TŘETÍ, PRÁVA Z OCHRANNÉ ZNÁMKY
§ 13
(2) Majitel ochranné známky je oprávněn používat spolu s ochrannou známkou značku R v kruhu.
§ 14
(1) Bez souhlasu majitele ochranné známky nikdo nesmí užívat označení shodné nebo zaměnitelné s ochrannou známkou pro stejné nebo podobné výrobky nebo služby, pro které je ochranná známka zapsána, nebo je užívat ve spojení s těmito výrobky nebo službami, zejména umísťovat je na výrobky nebo jejich obaly, nabízet či uvádět na trh výrobky takto označené, nebo je skladovat za tímto účelem, dovážet nebo vyvážet výrobky s tímto označením, či užívat toto označení v obchodním jménu, korespondenci či reklamě. 
Takze: (R) je sice volitelne, ale znamka se opravdu vztahuje pouze na vyrobky a sluzby, takze pro informacni ucely zrejme neni problem ji pouzivat. Navic je docela zajimave, ze jde pouze o vyrobky a sluzby stejne nebo podobne, cili kdyz si postavim tovarnu na traktory a budu v souvislosti s nimi pouzivat jejich logo, je to teoreticky v souladu se zakonem(pokud ji nemaji zaregistrovanou i pro prodej traktoru, coz nemaji, viz. http://www.trademark.cz/ozFetch/index.php?action=detail&lan=cs&x...) :-) Zakon jsem stahl ted z netu, snad nebude mit nejakou vyznamnou novelu...
Asi by to chtelo te pani zpatky odepsat:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi jo, měl by se na tu známku někdo zeptat te Mgr. Terezy Hurdové,

ale mně by zajímalo spíš jaktože jsou registrovaní jako občanské sdružení ve smyslu zákona č. 83/1990 Sb., o sdružování občanů,
když je v daném zákoně uvedeno že se tento zákon nevztahuje na sdružování občanů:
"k výdělečné činnosti nebo k zajištění řádného výkonu určitých povolání"

což OSA evidentne je, (protože vybírá od někoho peníze a předává je vlastním členům, takže se podílejí na výdělečné činosti),

takze vlasne porusuji zakony CR už jen svým založením,

nechcu mluvit o praktykách ktere provozují, tam je evidentní že jim nevadi porušování zákona č. 121/2000 Sb, (autorský zákon), protože ho porušují také

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no ja nevim. me prinde, ze ste zadali vazne zbytecne konkretni informace. kdybych byl autor (ja vlastne obcas jsem :), tak se taky sdruzim do takoveho spolku, jmenuju par lidi a necham si platit. a rozhodne nebudu zverejnovat kolik ;) to je moje vec kolik lidi daji / museji dat. spij je otazka, na kolik chteji autori zpoplatnovat svoji tvurci praci. najde se asi spousta takovych, co to delaji GNU (nebo GPL nebo jak) a ti by meli moznost (a podle me ji maji) svoji praci poskytovat napriklad na webu zdarma. to ale dela malokdo, ze by mel na webu napr. svoji hudbu zdarma... nechat si vyrobit CD i s potiskem, ktery si stahnu umi dneska snad kazdy :) navic to jde delat online... snazim se tim rict, ze napadat osu je zbytecne. asi by bylo zajimavejsi donutit nektere potencialni a slavne autory to delat. zkuste to ;) jinak vam fandim :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ohledne zakona, nekdo tu citoval starsi zakon, ale pouziti loga jako ochranne znamky se ridi z.c. 441/2003, konkretne §8 (Prava z ochranne znamky). Ta pravnicka z OSA nemohla nic citovat, protoze nutnost souhlasu s uvedenim loga v informacnich materialech (novinach, tisku, recenzich, ...) neni v zadnem zakone zminovana. Jedine, co by mohlo byt podobne zpusobem pouziti je zobrazeni loga ve slovnicich (§9 tehoz zakona), ale to se tyka pouze mozne zameny loga za druhovy nazev.
Zeptal bych se slusne te pravnicky, jaky konkretni zakon a ktery jeho paragraf zobrazenim jejich loga server porusuje a s klidem bych vratil k clankum tykajicich se one organizace jejich logo. Pokud by totiz mela namitky proti zobrazeni jejich loga, musela by mit take namitky proti napsani jejich nazvu (ten maji take chranen). Pokud server o teto organizaci informuje, musi jejich nazev pouzit a nic nebrani pouzit v teto souvislosti i prislusne logo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenom pro doplneni, jak zneni prislusneho zakona, tak udaje z databaze ochrannych znamek lze ziskat na webu uradu prumysloveho vlastnictvi (www.upv.cz). Zminene ochranne znamky najdete pod cislem prihlasek 180025 a 180026.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

roumen: Se mi to zacina jevit jako zajimavy problem. Poslu pani pravnicce dotaz co vlastne porusujeme a vse zkusim pak vystavit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Námět pro provozovatele restaurací - v autorském zákoně (paragraf 23) je uvedeno, že " Provozováním rozhlasového či televizního vysílání díla se rozumí zpřístupňování díla vysílaného rozhlasem či televizí pomocí přístroje technicky způsobilého k příjmu rozhlasového či televizního vysílání." Nejsem sice právník, ale pokud to dobře chápu, tak si stačí pořídit dva přístroje. Jeden bude technicky způsobilý k příjmu vysílání a zároveň bude příjmané vysílání převádět do jiné podoby (mp3 stream, video ve formátu používaném pro průmyslové televize apod ... možností je spousta) a druhý přístroj, který nebude způsobilý pro příjem vysílání, ale bude schopen přijímat ta data z prvního přístroje (opět např. ona průmyslová televize, MP3 přehrávač apod.).

Takže mi vychází, že vysílání "zpřístupňuji" (tj. šířím k hostům) zařízením, které není zůsobilé k příjmu TV/radio vysílání. Je tam někde chyba?

Osobně naprosto nechápu, proč v tom paragrafu ta poznámka o způsobilosti je, ale když už, tak proč ji nevyužít? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť ti umělci, žádnej z nás nebere takový platy jako oni. Třeba pani Zagorová, je to milá holka, všechno, ale ona už tři roky po sobě bere 200 000.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.