Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Přehrávač Rhythmbox 3.0 „I Eat Tapes“ je tu

Rhythmbox logo
Když jsme si minule pověděli o Amaroku 2.8, přehrávači pro KDE, je slušností podívat se i do druhého tábora. Rhythmbox spjatý s GNOME totiž povýšil na verzi 3.0.

Tvůrci zapracovali na několika věcech. Zčásti ale pro vlastní usnadnění práce, systém pluginů totiž nyní používá Python 3. Je zde nový progress bar pod seznamem skladeb využívaný pro řadu věci od indikace importu skladeb po přenosy souborů. V tagovacím systému přibyla podpora pro tag composer/music director, přestylovány jsou ovládací tlačítka, v seznamu zdrojů se používají symbolické ikony, nastavení seznamů skladeb se ukládá do playlists.xml. Pro encoding skladeb se nyní používají různá zobrazení nastavení při CBR a VBR.

Rhythmbox 2.99
Starý „dobrý“ Rhythmbox 2.99...

Opraveno je i několik chyb, například nefunkční klávesové zkratky ve verzi 2.99 (velmi iritující), nepamatování si zobrazení prohlížeče po restartu programu, krátké probliknuté chybné délky skladby při přechodu na novou, spraveno je načítání a obecná nefunkčnost pluginu im-status a replaygain a děsně obtěžující nemožnost odmaximalizovat okno dvojklikem na horní lištu, plus další menší věci. Adekvátně jsou aktualizovány i překlady, včetně českého (Marek Černocký) a slovenského (Pavol Klačanský).

Tagy: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Přehrávač Rhythmbox 3.0 „I Eat Tapes“ je tu

Žádné komentáře.