Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Raja Koduri se vrací z Applu do AMD

AMD Raja Koduri
Raja Koduri, který po více než deset let pracoval pro ATi / AMD a následně přešel k Applu, se vrací zpět. Do stejné firmy a o stupeň vyšší pozici, než kterou opustil před téměř čtyřmi lety.

Koduri pracoval jako 3D inženýr v ATI od konce 90. let, zůstal i po sloučení společnosti s AMD v roce 2007. Než společnost opustil, zastával pozici CTO (vedoucí šéfinženýr) grafické divize. Poslední generací, která vznikla a šla na trh za jeho působení, byly Radeony HD 4800.

V dubnu 2009, v podstatě po vydání Radeonu HD 4890, se rozhodl společnost opustit a přejít k Applu, který tehdy sháněl grafické a procesorové architekty pro vývoj vlastních mobilních čipů. Nyní AMD oznámila, že se jí podařilo získat někdejšího šéfinženýra zpět na místo Corporate Vice President of Visual Computing. Tato pozice jako historicky první ve společnosti zastřešuje vývoj hardwaru a zároveň vývoj softwaru (plus vztahy s vývojáři).

Podle Koduriho je AMD, do níž se vrací, jiná než ta, ze které odešel. Menší, pružnější a především už se netváří jako firma 10× větší, než jakou ve skutečnosti je.

Zdroje: 

AMD (TZ)

Diskuse ke článku Raja Koduri se vrací z Applu do AMD

Úterý, 23 Duben 2013 - 14:01 | Richmond | Píše "stupeň vyšší pozice". Doufám, že...
Úterý, 23 Duben 2013 - 12:08 | webwalker | Hm, tak kdopak nám v AMD ještě chybí z bývalé ATI...

Zobrazit diskusi