Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Red Hat a Samsung formují strategickou alianci pro mobilní enterprise zařízení

Red Hat Brno
Dva velikáni IT světa formují novou alianci, která posune Linux dále, blíže enterprisovému světu a potřebám nadcházejících let na mobilních zařízeních pro velké firmy.

Nová spolupráce byla oznámena na probíhajícím Red Hat Summitu 2015. Ve zkratce půjde o skloubení mobilního hardwaru od Samsungu a middlewaru od Red Hatu do podoby, která dá nové a lepší nástroje do rukou enterprisového segmentu.

Red Hat přispěje svými linuxovými i mobilními technologiemi, stejně jako cloudovými službami. Za Samsung se aliance účastní Samsung Electronics America, od níž můžeme čekat potřebný hardware, tedy nejspíš tablety, mobily, ultrabooky apod. Cílem je nabídnout trhu řešení pro tzv „mobile-first“, tedy udělat z mobilních přístrojů a zařízení to, co budou manažeři či inženýři brát do rukou jako první, co nebudou mít jen jako doplněk k velké pracovní stanici. A nejde jen o tablety, ale obecně o celý mobilní a ultramobilní průmysl, počítá se i s produkty typu wearables (nositelná elektronika), digitálními displeji, nemocničními televizory či tiskárnami.

Oba partneři se zaklínají slovy o efektivitě a nových obchodních modelech, což v tomto kontextu dává smysl. Nová řešení mají nabídnout efektivnější pracovní podmínky při zachování bezpečnosti dat. Nové aplikace poběží na Red Hat Mobile Application Platform, kterou Red Hat představil ve stejnou dobu. Platforma zahrnuje věci kolem pracovních sil, úkolů, zákaznických služeb, správy majetku, prodejních katalogů, oceňování, objednávek či fakturací. Na vše bude k dispozici podpora od Red Hatu.

Prvotní zaměření nové aliance bude na americký trh. Pokud vše půjde hladce, bude systém rozšířen i do dalších částí světa.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Red Hat a Samsung formují strategickou alianci pro mobilní enterprise zařízení

Čtvrtek, 25 Červen 2015 - 19:10 | HKMaly | To mi pripomina, ze mi nedavno prisel email od...
Čtvrtek, 25 Červen 2015 - 16:19 | Peter Fodrek | Nerisi si tym Samo Sung svoje problemy s...
Čtvrtek, 25 Červen 2015 - 13:03 | Norbert Krankilla | Za "Sasmung" veliké díky!

Zobrazit diskusi