Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Reportáž z HP GPC 2013 – Vize pro tento rok a Meg Whitman naživo

Koukám, že na obrázku hp_gpcs_3.jpg je něco, co vypadá jako HP Proliant Microserver N40L. To byla super mašinka, dnes již skoro nesehnatelná. Dalo se to koupit bez softu za cca 5.000 Kč a mělo to v sobě AMD dvoujádro s odběrem 15W, plus ECC RAM. Prostor na 4 disky. Ideální na malý servřík nebo NAS. Nedivil bych se, kdyby to byl nejúspěšnější výrobek HP posledních let.
Nemáte informace, co by ho v HP portfóliu mělo nahradit ?
A hlavně s jakým procesorem, protože, zcela nepochopitelně, AMD ani Intel už nic podobného nevyrábějí - AMD APU neumí ECC a Intel serverový Atom ještě nikdo neviděl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Novější a bohužel dražší verze s AMD Turion II NEO N54L (2.2GHz, 2MB cache), 2GB DDR3 ECC.

http://www.czc.cz/hp-microserver-g7-proliant-n54l-2gb-150w/123592/produkt

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, máte pravdu. Microserver na obrázku je N40L a testovali jsme jej pro vás v tomto článku - http://diit.cz/clanek/hp-proliant-microserver-n40l-jako-domaci-nas. Zastoupení HP jsme kontaktovali a ihned jak se nám dostane odpovědi, tak se vám ozveme.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

HP sice miluje svůj kanál, ale na druhou stranu si jej ničí. Znám spoustu partnerů, kteří měli před objednáním technologie HP od klienta, když tam přišli obchodníci přímo od výrobce a nabídli zákazníkovi lepší cenu při nákupu bez partnera. Co se týká obchodního modelu, tak je HP hybrid, který prodává přes partnerský kanál, ale i přímo, pokud se mu to hodí. A je znát rozčarování partnerů, kteří půl roku pracovali na projektu, když je nakonec výrobce hodí přes palubu, protože tím získá o něco vyšší marži.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.