Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Richard Huddy je po 30 měsících u Intelu zpět v AMD jako Gaming Scientist

Richard Huddy
CEO AMD, Rorymu Readovi, se podařil další zajímavý tah. Dokázal do grafického týmu vrátit vizionáře herního průmyslu, Richarda Huddyho, který z AMD před pár lety utekl k Intelu…

Od nástupu k AMD dokázal Rory Read vytvořit nové vedení složené ze zkušených managerů (Lisa Su z Freescale, Mark Papermaster z Applu), ale i technologických odborníků, kteří po zmatcích při sloučení AMD s ATi (a během následujícího období) společnost opustili. Jedním z nich byl Raja Koduri, dalším, který se do týmu vrátí, je Koduriho dlouholetý spolupracovník, Richard Huddy.

Lord Huddy, jak jej s oblibou tituloval Chris Hook, je v branži známý jako jeden ze tří zakladatelů DirectX (ještě v rámci Rendermorphics, než převzal iniciativu Microsoft). Práce pro Microsoft asi Huddyho nenaplňovala, takže koncem 90. let nastoupil k Nvidii, kde strávil čtyři roky. Následně přešel do ATI, kde strávil téměř deset let - poslední roky samozřejmě pod křídly AMD. Když v roce 2011 oznámil, že ze společnosti odchází, šuškalo se, že tento odchod vedení a kolegové chápou jen jakousi pracovní dovolenou a až Huddy dosáhne, co si usmyslel, bude do roka zpět.

Two Richard Huddys

Podobu Richarda Huddyho vtiskli tvůrci původní hry Max Payne šílenému vědci („The Scientist“)…

Kotvu vyhozenou u Intelu na přelomu roku 2011/2012 ale zvedal podstatně pomaleji, namísto jednoho roku zhruba dva a půl. Nakonec se ale rozhoupal a nastupuje zpět k AMD, kde jako CTO bude zastávat pozici nazvanou Gaming Scientist. To mimo jiné zahrnuje funkci vizionáře a poradce, který by měl mít vliv na rozhodování nejvyššího managementu firmy.

Huddy oznámil, že důvody k návratu do AMD ozřejmí ve videu, které bude zveřejněné do konce tohoto týdne.

Zdroje: 

AMD

Diskuse ke článku Richard Huddy je po 30 měsících u Intelu zpět v AMD jako Gaming Scientist

Středa, 4 Červen 2014 - 16:12 | webwalker | Welcome back mr. Houdini :)

Zobrazit diskusi