Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

SD karty Toshiba s UHS-II umí rychlost 260 MB/s

Poslední generace vysokorychlostního rozhraní SD karet dává netušené možnosti. Další extrémně rychlé SDHC/SDXC karty uvádí na trh japonská Toshiba. EXCERIA Pro SD umí čtení i zápis v rychlostech kolem čtvrt gigabajtu za sekundu.

Tisková zpráva se pochopitelně tak trošku veze na módní vlně, když v tomto kontextu zmiňuje bezproblémový zápis 4k videa, ale nové karty umí řádově víc. Nové karty plného formátu SD jsou nabízeny v kapacitách od 16 GB po 128 GB a rychlostně zvládnou 260 MB/s při čtení a 240 MB/s při zápisu. Doporučené koncové ceny začínají na 100 dolarech za 16GB model a končí na 700 dolarech za 128GB SDXC kartu. Záruka má délku 5 let.

Kromě nich představila Toshiba i nové karty formátu microSD. EXCERIA microSD se také řadí mezi to nejrychlejší na trhu, čtení probíhá rychlostí až 95 MB/s, zápis až 60 MB/s. Karty jsou vodotěsné a odolávají rentgenovému záření. Kapacity začínají na 16 GB s cenovkou 69,99 dolarů a končí na 64 GB s cenou 179,99 dolarů. Záruka je opět pětiletá.

Lze předpokládat, že karty využívají nejnovější NAND flash čipy z továren Toshiba/SanDisk, což minimálně v případě microSD může znamenat použití 15nm technologie.

Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku SD karty Toshiba s UHS-II umí rychlost 260 MB/s

Žádné komentáře.