Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Sluchátka Teac PowerMax HP-10 s prostorovým 5.1 zvukem - recenze

Lidi, honem bezte kupovat nebo se na vas nedostane. Tato sluchatka jsou zadanejsi na banany za komousu.
Jinak ten IO 2822 je obycejny sluchatkovy stereo zesilovac.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten zesilovač je nejspíš čínská verze obvodu TDA2822M. Tento obvod je vhodný pro malé zesilovače s reproduktory. Do sluchátek trochu šumí, u takových sluchátek bych za tuhle cenu čekal určitě něco lepšího. Vím o čem píšu, sám jsem zesilovač s tímto obvodem postavil. Také bych čekal elektronický potenciometr na Master volume, mechanický začne dřív nebo mírně později vždy chrastit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmmm...  Ked som zacal citat recenzi od SWIFTa,  uz som sa bal, ze nebude aj nazor od niekoho ineho. Nic proti SWIFTovi, ale naozaj bolo treba aj nazor viac soundofilnejsieho rcenzenta  ;-)))
 
Inak dost ma tieto sluchatka zaujimaju a este by som rad prijal nejaky iny nazor....   Tak rychlo sem s nim.
 
Dik...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poridil jsem si 5.1 sluchatka Trust - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=26614. Vibrace jsem pocitil az pri natazeni starych driveru od MS. Pri pouziti originalnich driveru pro Live 5.1 nevibruji, ale se starymi drivery od MS z roku 2001 to je jiny kafe.V Doomu 3 jsem v jedne pasazi slysel tlukot srdce a mel jsem skutecny pocit, ze to je me vlastni. Bylo to stejne, jako kdyz dlouho bezite a pak vam to tepe az ve spancich. Takovy pocit jsem mel s temito sluchatky.
Navic jsou lacinejsi a maji hezci predni panel. Nerikam, ze jsou kvalitnejsi, ale pro me usi staci.A da se prepinat mezi sluchatky a pripojenymi repracky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sakra takhle nádherné recenze bych si s chutí zaplatil.
Fakt good work!
Asi si je koupím, škoda že nemáte na recenzi i podobné, například Trust 751B 5.1, Zalman ZM-RS6F Theatre 6, GENIUS HP 5.1, ...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam taky Trust, vypadaji v podstate stejne, prostorove rozliseni je podobne - ale je zajimave, ze vice poznam zvuk zepredu nez zezadu. Souhlasim s recenzi ze i proti 4+1 reprakum Creative, co jsem pouzival predtim, je to prostorove rozliseni slabota. Ale zase je doma ticho - stejne jsem to hlavne koupil kvuli tomu zesilovaci - k Audigy nelze jinak sluchatka primo pripojit.

Vyhody: Proti Teac jsou levnejsi, daji se k zesilovaci pripojit klasicke 5+1 repraky a tlacitkem prepinat mezi Sluchatka (v noci)/ repro(ve dne), sum jsem nezaregistroval. Co se tyka reprodukce basu, prirovnal bych to k levnejsim Koss sluchatkum (ale nejsem netopyr, tak me nekamenujte)

Nevyhody: nedaji se napajet z USB (dle sumu v USB je to stejne na houby), A VETSI VEC - ten ovladac hlasitosti na ty potenciometry vycnivaqjici mino telo ovladace (na rozdil od Teac) a tak porad dochai k nechtenemu posunovani (treba pri vstavani ze zidle) - tohle mi dost vadilo az jsem to musel prelepit paskou a je klid.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dvorix: Recenze na ty Zalmany je zde, taky jsem o nich uvažoval...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nevim, osobne si myslim, ze ty sluchatka od Zalmana jsou na tom lip.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fakt moc dobrá recenze. Takovou uz jsem moc dlouho necetl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kámoš je má a jsou úplně na nic! Prostě šunty pro toho kdo do teď poslouchal jen nějakej šmejd z první republiky!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na ty Zalmany už jsem koukal tenkrát když to byla horká novinka... kdyby byli o něco levnější tak bych do nich možná i šel ale za ty prachy se mi fakt nechce..
Mam doma 5.1 repro soustavu Home Theater od Geniusu a ne to bomba.. akorád je nevíhoda že bydlim v paneláku, takže to moc neviužiju...
Co se týče sluchátek tak mam za 600Kč SpeedLinky a tayk hrajou dobře... sice už jsem si párkrát vytrhl kabel z ovládání na šňůře ale stále výborně hrajou.
Až zlevněj Zalmany tak si je koupim ale tyhle TEAC taky nejsou k zahození...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu soudit tyhle teacy, ale slysel sem Zalmany a je to dost desny. Maj celkeh husty zkresleni a takovej divnej prubeh, hrajou tak nejake "nemecky" (vytazeny vejsky , vytazeny basy, zlaby stredy). Prostorovej efekt usel, ale kvalita je fakt bidna. Nejvice se ro projevilo u sterea ktere se na tom fakt nedalo a to uz moje sluchadla na mp3 prehravac hrajou lepe. Z prostorovejch sluchadel sem slysel jeste Thrusty u kamose a taky se to moc nedalo zkousnout a nakonec Sennhesery HD555 a ty sice maj jen takovej radoby virtualni 3D prostor, takze realne 3D efekty necekejte, ale zato hraly z tehle trojky co sem poslouchal nejlepe (byt bych stejne vybral od nich jinej model). Obavam se, ze tyhle TEACY se zaradej po bok Zalmanu a Thrustu (mozna nejakych dalich ktere neznam). MAK

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam Zalmany a som velmi s nimi spokojny. Je pravda, ze na zaciatku som sa musel pohrat s ich nastavenim. Ako sa pise v recenzii, ktoru uvadza Krozyk, predne reproduktory su velmi hlasne oproti ostatnym. Na mix panely som ich stiahol na 75%. Na rozdiel od MAKa mne u nich chybali vysky. Musel som ich riadne pridat a celkovo sa pohrat s ekvalizerom. Basy su inac perfektne, aspon pre mna.
Po tomto prvotnom vyladeni som s nimi naozaj velmi spokojny a pozeram s nimi filmy skoro kazdy vecer. Nemaju chybu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dvorix: Už se na něčem podobném začíná pomalu pracovat. Zatím to zkusíme s platbami přes SMS, abyste to měli co nejjednoduší. Jsem fakt zvedavej, kolik se podaří nasbírat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> -MAK-:
Jak to myslíš, že "Stereo nešlo"? Stereo bude pořád jen stereo, pokud budeš do levého ucha posílat levý a do pravého pravý kanál, na tom se snad nedá nic zkazit, pokud ano, pak by šlo spíše o vadu, ne? Nebo je v tom ještě něco, co mi uniklo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem se rozhodoval, jestli koupit nějaká "5.1" sluchátka a nakonec jsem se rozhodl pro uzavřené stereo KOSSy a mohu jenom doporučit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, kdyz to vidim a ctu recenze, tak vsechno jedno - Genius/Trust/Zalman/Cinan... Odhaduji, ze pro poslech hudby nevyhovi zadne.
Takze u mne (a WIFT mne snad podpori) zatim vitezi kvalitni uzavrena sluchatka s (pouze) 2 repro napajena vicekanalovym signalem prohnanym Dolby Headphones.
 

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kua kouupil jsem si Koss 80 a nejak mam moc silnej pravej repraceke :/ Tak se chci zeptat, jestli je to normalni a nebo reklamace???

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

TomK: No, už jenom kvůli tomu šumu bych tyhlety na poslech hudby u trochu náročnějšího člověka nedoporučoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem mel tyhlety TEACY doma !a musim rict ze pekna bida!zvuk pri vetsim volume je strasne skreslenej!a zacina chrcet!a basy staly za h...o!tak jsem je vymenil za ty Zalmany a jsem celkem spokojenej!maji 100x lepsi zvuk!co se tyce prostoru u her a filmu!tak fakt mazec!kdyz chci poslouchat stereo muziku tak si vezmu stereo sluchatka koss a neresim nic!prostorova sluchatka by si mely lidi kupovat kvuli hram a filmum a ne na stereo hudbu a pak je tady kritizovat!!!Nazdar...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> MiKi:
Prostorová sluchátka musejí být jaksi zpětně kompatibilní s klasickými sluchátky, jinak jsou na houby. Takže musí mít minimálně tak dobrý zvuk jako klasická stereo sluchátka a jako prostorová sluchátka musí umět udělat také (tedy nejen) "prostor". Kupovat si prostorová sluchátka s vědomím, že pro poslech hudby v klasickém stereu se nebudou hodit, je krapítko konina :-). To je jako koupit si palírnu Yamahu s AMQR a myslet si, že data na tom pálit nebude vhodné, protože to má AMQR a s tím se bezvadně pálí hudba. Taky hloupost :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ja mam akurat objednane Ezonics Esound 5.1 a podla recenzii su ovela lepsie ako zalman a pod shity... uvidim, ako to nakoniec bude :)
http://reviews.designtechnica.com/review1176_main5888_page2.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

oops, ten link je na druhu stranu recenzie, tu je spravny
http://reviews.designtechnica.com/review1176_main5888.html

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Channel separation neni vyber kanalu ale separace kanalu (nebo-li preslechy mezi kanaly_

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>WIFT: Takové sluchátka na poslech hudby podle mě nemají absolutně smysl, ani chvíli bych nad tím neuvažoval.
Hraju hry a vědět odkud jde zvuk - to je o co mi jde.

>martin: Ty SMS mě zajímají, kéž by nějaké mikroplatby byly možné...

>ma: Docela zajímavé je, že v té recenzi testovali se zavřenýma ušima odkud jde zvuk - dobrý nápad. Mimochodem mohl by jsi napsat jak Ti přijdou ...

PS Škoda, že u každého jména není Audiofil x Počítačový maniak, abych mohl příspěvky audiofilů ignorovat. Oni slyší lépe a jinak, takže pro mě nejsou referenční :-(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Spousta levnějších domácích kin (většinou ty komplety ALL in 1) je taky vhodná jen na to sledování filmů a na seriózní poslech sterea je nepoužitelná :)
 
Chci říct, že budu mít raději dvoje kvalitní sluchátka, jedny stereo na poslech hudby, druhé prostorové na filmy a hry a ne nějaký zpackaný kompromis...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

dvorix: so zatvorenymi ocami ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno ja mam rad klasicke stereo (u hudby) a filmy a hry men nebavej, takze takovato sluchatka jsou pro mne spis technickou kuriozitou, nicmene, co mne naprosto fascinuje, to je ten zesilovac. To je proste maso! Chtel bych nejaky takovy doma mit...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> klenot:
Možná ti někdy ukážu vnitřek mého zesilovače 2×50W, který "živí" moje bedýnky ;-). To je teprv maso, neboť jde o kompletně ruční práci :-). Dělal to jeden známý mého bratra v době nedávno minulé a dodnes si ho nemůžu vynachválit ;-).
http://wrapuch.net/data/pc/Amplifier.jpg

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poradí mi někdo jak mám nastavit sluchátka Zalman aby hlasy ve filmu byli hlasitější,  protože teď nejdou vůbec slyšet a okolní zvuky je přeřvávají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lukas11..>Pouzivam codec all in one (ke stazeni zde http://www.codecpack.com/allin1.php) staci pak jen najet do nastaveni AC3 (start/prgramy/codec pack/Nastaveni AC3 na karte Mixer si dej voice naplno. Popripade si muzes pohrat z ruznymi nastavenimi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chcem oboch autorov (a cdr.cz) pochvalit za dvoj-recenziu ... zvycajne si clovek musi precitat viac recenzii, aby si vytvoril nazor na produkt, ale takto ma hned dve recenzie pokope :)

Keep up the good work! :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFT: Hmm, kde sou ty časy co si lidi stavěli zesíky doma na koleně:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupit,či nekoupit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně NEKUPOVAT!!!
jestli chceš dobrá sluchatka kup si PHILIPS SBC HP 890. jsou to nejlepší do 4000,-kč a dají se sehnat za 1500,-.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

2 DAV:

Ty blbečku (a všichni ostatní), pochopte, že NELZE srovnávat sluchátka 5.1, u kterých jde hlavně o PROSTOR, s kvalitníma stereo, u kterých jde o KVALITU ZVUKU!!!

Už mě tyhle vaše debilní kecy o tom, jak se na TEAC 5.1 nedá poslouchat muzika, fakt nebavěj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, vycerpavajici recenze!
Takhle to ma vypadat - good job ;)
 
Nechteli byste zrecenzovat jeste dalsi 5.1 sluchatka (znam jeste dalsi dvoje)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nikki: Ano, pár nám jich už leží na stole ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pokud si někdo myslíte že ve sluchátkách je slšet předo-zadní prostor jste naivní jak blondýnky (není a nikdy nebude).
S udělátkama typu TEAC se nezdržujte.(jo a nejsou to sluchátka - spíš hračka)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lol tyhle stejny repraky mam doma pripojeny k zesaku z veze :DDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmm... tak po přečtení tohoto testu už opravdu nevím...
 
Myslel jsem že recenze MS bezdrátového desktopu byl exces, ale co tu píšete o HP-10 je prostě neuvěřitelné. Jak může sluchátka testovat někdo, kdo nejen zjevně nemá naposlouhcháno na kvalitní aparatuře, ale ani nemá žádné referenční zařízení pro aktuální srovnání?
 
O reproduktorech PowerMax jsem svého času prohlásil, že jejich nejlepší funkcí je, že se dají vypnout. O HP-10 to platí dvojnásob. Tahle věc hraje hůř než značková sluchátka za 800. Kvalita reprodukce je strašná, prostor a dynamika chybí, zkreslení je snad u všech frekvencí. Prohlásit, že 5.1 sluchátka nelze srovnávat se stereofonními je pak ukázka naprosté demence. Kvalitní reprodukce je přeci základ, schopnost lépe definovat prostor (5.1) by mělo být něco navíc. HP-10 přitom šumí, jejich zesilovač není odstíněn (zkuste si ho dát méně než 1 metr od počítače) a hrají naprosto zoufale. Odporné ledky jsou tou nejmenší drobností, kterou jim lze vyčíst.
 
Za 1800 korun si při troše snahy koupíte špičkové Phillipsy nebo KOSS sluchátka, která vám pomocí sensaury či jiného systému emulování pozičního 3D nabídnou NESROVNATELNĚ lepší zážitek ze hry. HP-10 je to nejhorší, co kdy TEAC uvedl na trh. Kdeže jsou zlaté dny téhle značky? Vždyť TEAC byl pojem i v CE produktech!!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

 Ahoj, koupil jsem si tyhle sluchátka a zdá se, že nevibrují.Poraďte prosim jak se mám přesvědčit jestli nejsou vadný? Je třeba nějak ty vibrace eště zapnout nebo tak něco?Kromě toho ovládání na kabelu?Měly by vibrovat při všem nebo jenom třeba u 5.1 zvuku?Co mám vyzkoušet?Jo a taky mi v nich, když zrovna nic nepřehrávám, šumí a trošku píská.Třeba když sem jenom ve WXP.Jakmile třeba pustim film, tak to přestane.A čim víc zvyšuju hlasitost na tom zesilovači,tim sou ty ruchy hlasitější.Ale když zvyšuju hlasitost jenom ve W, tak to nemá vliv.Je to normální? Dík

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ten sum uz jsem vyresil. Bylo to tim, ze jsem mel napajeni pomoci toho USB.Kdyz zapojim do zesilovace misto USB normalne ten zdroj, tak to uz nesumi a nepiska. Mel jsem si hned poradne precist recenzi :-\
Jinak ten problem s vibracema stale trva. Jak to nejlip vyzkouset? Zkousel jsem vypnout vsechny kanaly na sluchatkach krome toho vibr.basu a vohulil sem zvukovku i zesilovac na max a poustel jsem si ruzny veci, ale proste se mi zda, ze to nevibruje. Ani to nijak neduni jako basy proste nic.
Co bude nejlepsi si pustit na otestovani tech basu? A jak by to melo presne znit kdyby bylo vsechno v poradku? Diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šum

Tak uz jsem ten sum vyresil. Staci kdyz na ovladani na kabelu zeslabite front, rear, centr. na 7-8 stupen (vibr. nesumi). Pak uz vubech neni sum slyset. Naopak pridate na hlasitosti na zesilovaci a mate puvodni hlasitost bez sumu. :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Chcel by som sa spytat, ako sa sprava tento headset pri pouzity v SKYPE, MSN a pod. Manzelka je prekladatelka a zahranicna agentura po nej pozaduje internet komunikaciu a tieto sluchatka mi boli doporucovane. Dakujem za vsetky nazory

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To: Calimero - mam stejny problem s temi basy (vibracemi), mohl bys mi prosím napsat pokud jsi to uz vyřešil wehrberger.pavel@sendme.cz

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To calimero Hugozor etc. Ty vibrace jsou v default modu vypnute. Zalezi od zvukovky, mam creative s.b. live!, a v cd k teto zvukovce jsou ovladace vcetne zakladnich nastroju, posouvatka ke vsemu moznemu, equalizer, vcetne zkusebniho programku pro odzkouseni jednotlivych "stran" prost. zvuku. Je tam i panel k aktivaci vibraci subw. i posouvatko k jejich velikosti. Takze mozna touhle cestou. Jinak na oplatku, kdyz to mate teda doma...kdyz vohulite vsechny posouvatka na prehravaci i ovladacim panelu na maximum a jdete vohulit i ten volume na zesilovaci...muzete to stale poslouchat, nebo tam dochazi k deformaci zvuku, jakoby repraky nestihaly, proste preladovany..? Me teda jo, at posloucham mp3 nebo orig. cd, je to jedno..zhruba od 70% volume az nahoru. Dik.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotaz: Můžete mi někdo poradit obchod kde si mohu vyzkoušet sluchátka s prostorovým zvukem? Díky!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno, tak jsem je nakonec vratil..a koupil si v prodejne Koss Sb/40, sice jsem priplatil 700kc ale nemuzu nic vytknout, mozna jen to ze nema dalkovy ovladac volume na kabelu. Kdyz si s tim clovek pohraje v nastaveni zvukovky, tak 3D scenu emuluji vytecne a co se tyce kvality vystupu,.. fakt nemam co vytknout:) je mnohem lepsi nez u HP-10.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

figi: tak to pochybujem.. keby emulacia 3d nieco riesila, tak nepokukujem po 3d sluchatkach.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.