Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Srovnávací recenze 4 prostorových sluchátek

nice test

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen se mi potvrdilo to, ze sou to uplne nesmyslne vynalozene penize a lepsi je si nasetrit tochu vice a jit do kvalitnejsich stereo sluchatek at uz Bayerdynamic, Sennheiser ci do nejakejch audifilskejch. U kamarada sem slysel Zalmany a mel doma zapujcene Teacy a oboje mi prisly ze hrajou o dost hure nez obycejny kossy portapro k mp3 prehravaci ;(. A slusna sluchatka dodaji velmi dobrou prostorovou lokalizaci, ktera je i por nejake hrani her dulezitejsi jak nejaky 3d efekt. Stejne vetina her umi celkem kvalitne pracovat s dopplerovym efektem pri pophybu ci s odlisnou kmitoctovou charakteristikou pro prenos zvuku z predu ci zadu.
 
MAK

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sice nevím na co sluchátka autoři tohoto paskvilu používaj (myslím že maximálně na poslech CD Káji Gotta nebo Helenky Vondráčkový), ale kdyby vyzkoušeli nějakou multiplayerovou hru (např. Wolfenstein ET nebo Battlefield) asi by své hodnocení rychle změnili. Používám Zalmany už téměř půl roku a nemohu si na nic stěžovat. Když slyšíš soupeře dřív než vidí on tebe je k nezaplacení a stoprocentně se orientuješ (okamžitě a bez tréninku) jestli je za tebou nebo na straně.Je možné že kvalita možná není nejlepší (nemůžu posoudit), ale co dělal nějakej Genius nebo Thrust před půl rokem?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

prorok1: Autoři to rozhodně zkoušeli i na multiplayerových hrách a teda žádná sláva to není...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Příšernější test jsem tady ještě nečetl. Já vím, že se nejedná o žádný audiofilský server, ale já bych si sluchátka za 1500,- Kč nekoupil, a už vůbec ne pro prostorový zvuk.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

skoda ze tam chybaju tieto : Gainward Hollywood@Home SoundXplosion 5.1 Headset

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cvacho: Máš je? Řekni mi o nich něco. Koukám po kvalitních 5.1 sluchátkách už delší dobu a jak ukazují testy není to žádná sláva. Ze zoufalství jsem chtěl jít do těch Zalmanů, klesly totiž pod dva tisíce, ale po přečtení několika recenzí (nejen této) na to kašlu :(
 
BTW: Pomohl by i blbej link na nějakej test, klidně i anglickej...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten zesilovac je AURA ze jo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zalman ZM-RS6F Theatre 6
 
 zvuk ve filmech s ac-3...very good / dobré prostorové efekty zvuk ve hrách...good / lze v poho rozeznat odkud přichází útok hudba...spolu s Sb Audigy - v jakém prostředí muziku pustit (stadión, koncertní hala,atd)...very good-perfektní zvuk a prostor a ty basy šmankote marjá-bych od sluchátek nečekal - mám dobrý pocit s dobře investovaných peněz do těhle sluchátek.Neváhejte basy vám budou procházet hlavou ouou

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

rigby: A co má jako cena sluchátek co dělat s kvalitou recenze? To jako, když se testují levná sluchátka, tak test je příšerný a když by se testovala drahá, tak by byl dobrý?

cvacho: Hledali jsme u českých dodavatelů všechna takováto levná prostorová sluchátka a Gainwardů jsme si nikde nevšimli. Kdopak je u nás prodává, abychom pro příště věděli?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja ty Trusty poridil jen z jednoho duvodu - kvuli tomu zesilovaci a taky jsem byl zvedavy, jestli bude ten prostorovy zvuk fungovat. Audigy totiz zadne sluchatka primo neuzivi a uz me prestalo bavit dal poslouchat lehce sumivy podomacku vyrobeny stereo zesilovac + Koss sluchatka. Souhlasim s recenzi, ze prostorovy efekt nic moc - hlavne odlisit stredy od zadnich mam problem - predni kanal je uz dost rozpoznatelny.
S Trusty jsem vcelku spokojen (manzelka tichem taky :-) ) ale nejsem zadny audiofil - pouzivam to na hry a na poslouchani MP3.
Recenzi bych doplnil o toto:
1. Na rozdil od recenzenta se mi cele usi schovaji do musli - takze nemam problem ani po nekolika hodinach - nic netlaci atd. Je to proste individualni. Taky to ma vyhodu ze to mirne ztlumi hluk od PC vetraku
2. Ten ovladac hlasitosti na snure sluchatek je nedoreseny - kolecka potenciometru vycnivaji nad obal (jak jde videt na snimcich) a porad dochazelo k nechtenemu otaceni (pri vstavani ze zidle apod.). Tak jsem se po tydnu nastval, nastavil jsem vsechny kanaly na subjektivne stejnou uroven (nekam doprostred rozsahu) a prelepil ty tocitka lepici paskou. Ted jsem spokojeny, globalni hlasitost stejne nastavuji tlacitky na klavesnici.

Docela rad bych nekdy slysel, jak si s prostorovym zvukem poradi neco jako Dolby Headphone (ci jak se to jmenuje), ale to je cenove nekde uplne jinde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

>> Nalim:
To jsem si myslel, že mám uši standardní ;-).
Jo, Dolby Headphone bych taky někdy rád srovnal s těmahle sluchátkama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě by tam mohli být tyhle, SL-8790 Medusa 5.1 Surround Headset od fitmy SPEED LINK. Jsou celkem dost dobrý...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Koupil jsem si ty sluchátka Teac na hry only. Bohužel nemám ještě kartu 5+1, nicméně pár postřehů:
1. Sluchátka schovají uši, ale mě dost svírají. Po třech hodinách mě z nich bolí spánky jak tlačí. Hlavu mám doufám normální :-) Obvod nad ušima 57cm :-)
2. Mikrofon je dokonalý. Můžu ho dát kamkoliv a on tam drží. Vymakané.
3. Zvuk můžu porovnat jen s jinými dvěma uzavřenými staršími sluchátky. Přijde mi subjektivně jako vynikající. Oproti otevřeným jsou jakékoli uzavřené násobně lepší.
4. Ovládač hlasitosti na tom zesilovači mi přijde jako hodně dobrá věc.
5 Nevím jestli to z té recenze vyplývá, ale ten mikrofon má úplně samostatnou šňůru, takže od sluchátek vedou dvě.

PS nejsem audiofil ale polohluchý gamesnický maniak..... (viz www.klam.mysteria.cz)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musim zareagovat na tohle :
lake @ 201.14.69.74 - dnes, 3. prosince 2004, 09:49
Zalman ZM-RS6F Theatre 6
hudba...spolu s Sb Audigy - v jakém prostředí muziku pustit (stadión, koncertní hala,atd)...very good-perfektní zvuk a prostor a ty basy šmankote marjá-bych od sluchátek nečekal - mám dobrý pocit s dobře investovaných peněz do těhle sluchátek.Neváhejte basy vám budou procházet hlavou ouou
----
Sorry ale nechapu kohokoli kdo si przni hudbu ktera je nahravana v 99% pripadu pro klasickej stero poslech tim, ze si navoli dodatecny prostorovy efekt typu hall, koncert atd). Vzdyt tim clovek v prvni rade totalne degraduje kvalitu signalu, nejsem zadny audiofil, byt mam na zesiku zaple SOURCE DIRECT ale ochudit se o nejvyssi kmitocy za cenu toho, ze budu mit uzasnej hall efekt je prece silene, ne ? ;) Mozna me nekdo vyvrati muj nazo, ale me to prijde stejne zverstvo jako kdybych tankoval do ferrari 91oktanovej benzin z benzinky pochybne spolecnosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

zvučidla - to slovo se mi libi :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jeste me napada, co si treba od Pantheru pujcit na test Sennheisery HD555 a srovnavat to s nima ? Sice to nejsou prave SURROUND sluchatka, ale akusticky se jim snazi priblizit, byt za cenu horsniho zvuku nez maj HD595 nebo moje oblibene a u sennheiseru dosud neprekonane HD600 (kdyz pominu Orfey za nejakejch 15.000 US ;o). Rozhodne povazuju pro lidi touzici po SURROUND EFEKTU sahnout po sluchatkach nejakeho renomovaneho vyrobce, byt vzdy musi pocitat ze modely SURROUND budou zvukove horsi jak klasike modely pro stereo poslech
odkaz na HD555 : http://www.sennheiserusa.com/newsite/productdetail.asp?transid=newHD-2

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vazeni, ORION byval v minulem stoleti madarsky vyrobce Hi-Fi techniky (mel jsem jeho tuner). Jeho reprobedny souperily kvalitou s tripasmovymi bednami Tesly a ve vyrovnanosti zvukove charakteristiky a celkove kvalite se s nimi mohly srovnavat jen soucane znackove Hi-Fi produkty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Napad na clanek fajn, provedeni priserne. Pripada mi to jako laboratorni prace z fyziky na stredni skole. Popisuje se spousta nepodstatnosti a samozrejmosti, jenom aby se tomu dodalo zdani serioznosti a vysledek je pak par radek o subjetivnim dojmu. Materisl silne pod uroven CD-R serveru. Nehlede na pravopisne chyby a formulacni prohresky proti cestine.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MAK: - Netvrdim, ze HD600 jsou spatna sluchatka :) - ale je to asi jako srovnat ferrari a skodovku. A kdyz jsme u toho, vsechny ostatni Sennheisery strci Grado do kapsy za polovicni cenu. Ty HD600 maji jedinou vyhodu - jsou uzasne pohodlne...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

>> - gt-:
To jsem ani netušil, co doma mám ;-).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bych rek ze ta recenze je podarena, jeste ve srovnavcich setavach mel bejt nakej system od Bose, ty si hrajou na prostorovej zvuk a prej jsou velmi dobre, ale je mi jasny ze CDR nechce fusovat do remesla stereu atd

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

kb: o kterych GRADECH mluvis co strecej vsechny ostatni sennheisery do kapsy ? O RS1/2 ? Tam si myslim, ze sou velmi srovnatelne s HD600, ale ne s HD650 (me osobne HD650 silene nevyhovaly - sem si je asi hodinu poslocuhal v Pantheru a zvukove mi rozhodne vic sedej 600 a 265 Linear2). Jinak Sennheser Orpheus se neda srovnavat s zadnym modelem od Grado, protoze je to proste jina skupina. Orphey sem osobne neslysel, ale slysel sem AKGcka tisicovky a Staxe Bondovky (007;o) a to je bude srovnatelne s tema Orpheama. Pro mne je uz neoduvoditelna cena sluchatek nad nejakecj 7000 az 10000, ale chapu lidi co maj hodne penez a chtej kvalitni poslech, ze zvolej neco slusneho. Jinak vzhledove se mi treba ty Grado RS silene moc libej, ale obavam se ze maj trochu male ty nausniky, a taky nejsou v me cenove dostupne skupine ;o(

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tak ted uz musim napsat :-). Vlastnim uz druhym rokem sluchatka RedStar 5.1 a jsou urcite porad to nejlepsi. Tenkrat jsem vybiral podle dostupnosti a testu, ted jiz bych volil ze zkusenosti. Problem je v tom ze se u nas jen tak zikat nedaji. Jiz par let hraji ve vynikajicim ceskem hernim klanu a musim rici ze je vsichni zdarne pouzivaji diky presnemu zvukovemu doprovodu. Tento clanek mi pripada jako opravdu velmi spatna a urcite dobre zaplacena reklama.
PS: nejvetsi bomba je absence mikrofonu, no ale preci kdo by 5.1 pouzival i k pocitaci :-) (nebo ze bych se pred hranim vzdy obleknul do kosile abych si mel kam ten radoby mikrofon pripnout) lol

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Eda - sou to ty REDSTAR M900HV ? Co se prodavaj za necelj litr v SoftComu ???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

osobne doporucuju koupit radsi kvalitni stereo sluchadla nez nejaky 5.1 krupky. myslim ze v rozumny cenovy hladine a ke kompu jedny z nej sou sennheiser HD555 maji solidni prosotrovej zvuk (ikdyz sou stereo) plny basy a oproti kossum zvladaji i stredy a vysky. pro mene narocny pak rad HD49x ale urcite ne tyhle recenzovany nekvalitni krupky to uz muzete nakupovat u rakosniku na trznici.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jinak pro nas "uchylaky" co sedime u pc se sluchatkama na hlave aniz by do nich sly nejaky zvuky je dulezitej komfort a to by asi u sluchadel 5.1 ktery vazi 2kg neslo :)))  

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A Tralalacek co vari take u Sennhesieru ;o) Je to bohuzel dan za to pohodli na hlave. Ja prijdu z prace sednu k poci a nasadim 265ky na hlavu a treba 2 hod makam a nemam v nich nic zaplyho. jedine co mi na nich vadi je ze se v nich blbe spi , blbe koupe a na ulici me malem prejeli hasici kdyz sem s nima jednou vyrazil zaposlochanej do Fatimy Hill ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy jsem žádný takový sluchátka na hlavě neměl, tak nevím jak prostorově ten zvuk působí, podle toho co tady čtu, nejspíš nic moc, ale za to jsem slyšel nějaké binaurální nahrávky (při nahrávání jsou malé mikrofony v uších), a tak vím, že normální stereo sluchátka jsou pro prostorovou reprodukci více než dostatečné, a dává to smysl, normální člověk má jen dvě uši. Myslím si, že až někdo přijde s pořádným převodníkem 5.1 -> 2, tak se na tom pěkně napakuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

MAK - jj panove od sennu si me ziskali a ac nejsem zadnej audiofil a "bohuzel" nepoznam vypaleny cdda od lisovanyho a dokonce ani jestli bylo paleny 2x speed dopoledne nebo 24x speed v noci tak rozdil mezi sennheiserama a ostatnima  sluchatkama ve stejny cenovy hladine je pro me dost slysitelnej :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Co můžeme čekat příště ? Test žehlících prken nebo nového mopu Viledda ? Chodím sem kvůli "cdr", kvůli sluchátkům si koupím stereo a Video.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mam ZALMANy s mikrofonem bez zesiku a prostorový zvuk je bezkonkurenční. Měl jsem i jiné značky, ale zvuk šel odevšud. Basy tam mám taky v pohodě, takže mám na recenzi svůj názor. Navíc mají oproti dalším řadu výhod. Na hlavě mi drží dokonale, jsou superskladná na ten rozměr. Rozhodně mohu i přes tenhle test :-) doporučit. Kdyby tu testovali hifisestavy, tak by asi vyhrála ta s největším subwooferem a ne ta co nejlépe hraje :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To MAK:
 
ZALMAN: jezisi vzdyt to nejsou audiofilacka stereosluchatka, ale sluchatka pro lidi, kteri chteji prostorovy zvuk napr. pro hry ci filmy a nemuzou treba jako v panelaku ohulit v noci sve kino. Kdyz ve hre vim, ze mi za zady nekdo chodi, ver, ze to ma vliv na muj vykon. A v kinu urcite chci abych vedel, ze ty kone bezi od zadu do predu a ne ze bezi vsude. Samozrejme na kvalitni stereo mam jina. Ale ja jsem se ZALMANem navysost spokojeny a splnuji to co od nich cekam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K nicemu. Recenze pekna, ale zbytecna, na uplne nesmyslnej hardware. Tyhle kramy proste nemaj vyznam, mel jsem na usich genius i teac a prostor veskrze zadnej. Nema to smysl, kdybyste radsi udelali recenzi na nejnovejsi LG :-)
A mimochodem, vite nekdo, proc se takovyhle nesmysly objevili az ted, kdyz prostorovej 5.1 zvuk je v kurzu uz pekne dlouho???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kupil som si pred rokom Trusty. Na normalnu hudbu su priserne, ale pri hrach maju cosi do seba - HL2 je v nich perfektne. Zvukova kvalita sa neda porovnat s mojimi Sennheiser PX100, je podstatne horsia, zneju dost plechovo s premrstenymi basmi. Na priestorovy zvuk, pokial to program podporuje dobre, su vsak skvele.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tar - no s tim prevodnikem 5.1 na 2.0 mas celkem pravdu. Myslim, ze se o to pokouselo uz vice firem, sem zatim slysel pouze ty Sonaky s tim jejich sluchatkovym zesikem a nebyl sem tim moc nadsenej. Podle mne to vse funguje na princimu pichani dozvuku s nejakymi frekvencnimi propustmi, takze clovek ze dvou repro identifikuje zda je zvuk pred nim nebo za nim. Predevsim u pohybujicicho se objektu vuci posluchaci je to relativne snadne. Problem sluchatek s vice repro je, ze vlastne vytvareji takovej sinene nedokonalej zvukovej prostor kousek od ucha. Naprosto ale nechapu, proc nejaci vyrobci misto aby poiuzili kvalitnejsi menice cpou do sluchatek jeste subwoofereove menice, kdyz uz existuji jednopasmove menice pro sluchatka zvladajici pri -10dB rozsah od 5-40.000 Hz. Sice nedrcni a nenatrasaji se na hlave, ale maj minimalni skresleni a basy umeji zahrat fakt az odspoda ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemuzu si pomoct ale prijit domu a nasadit sluchatka a delat si pritom uplne neco jineho je to same jako by jsem prisel domu zapl televizi v obyvaku a sel si sednout do auta a nic nedelal. A sluchatka nikdy nedaji to co mi daji repro 5.1 a dat za sluchatka tisicekoruny tak to at mi nekdo pak rekne ze nema na legalni SW. Prostor clovek vnima trochu jinak ze sluchatkama a s beden........
Zda se mi to trochu pritazene za vlasy. Jinak se nedivam na filmy vetsinou sam ...
Dal by to do skupiny jako bryle s MP3. Navic to neni idealni to poustet presne do usi i kdyz v ruznych situacich ucelne.  

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

MAK, tar:  Ty prevodniky 5.1 na 2.0 vestavene ve sluchatkach ci samostanych krabickach stoji za prd. Ale kupodivu existuji velmi pouzitelne v SW provedeni. Treba poslech filmu s Dolby Headphones nebo SRS TruSurround Headphone je opravdu silne pouzitelny, na rozdil od recenzovanych hracek. Princip je podobny - SW upravy frekv. charakteristiky a faze. Kdo neslysel, neuveri. Mozno vyskouset v rozsirenych verzich WinDVD a PowerDVD, doporucuji. Pak prosim piste.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Cau mam problem koupil jsem si prostorove sluchatka Trust 5.1 a bolej me v nich usi.Nausniky jsou male.Nevite nahodou kdo vyrabi nausniky na tuto znacku?nebo aspon naky ktery bych mohl na ne aplykovat.Je to skoda jsou moc fajn..diky

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.