Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nejrychlejší SD má Toshiba, zvládne čtvrt GB/s

Toshiba Exceria Pro SDHC
I když je většina (polo)profesionální fototechniky připravena pro použití s kartami řady CompactFlash, najdou se i produkty s SD slotem. Těm nejnáročnějším pak budou určena SD(HC) Toshiba Exceria Pro…

Japonská společnost před nedávnem představila světově nejrychlejší karty CompactFlash a nyní v podobném (jen ještě o 100 MB/s rychlejším) duchu pokračuje i ve sféře menších SD. Novinka nazvaná Exceria Pro spadá konkrétně pod specifikaci SDHC II, k dispozici bude o kapacitě 16 či 32 GB a nabídne přenosovou rychlost až 240 MB/s pro zápis a 260 MB/s při čtení.

Méně (ale stále vysoce) náročné fotografy osloví řada Exceria (bez Pro), která si zachovává 260 MB/s při čtení, ale zápis končí na 120 MB/s. V první vlně se do nabídky dostane 32 a 64GB provedení.

Obě řady adresuje Toshiba profesionálním fotografům a hodit se budou samozřejmě prvořadě pro přístroje, které vůbec zvládají vyprodukovat tak vysoký datový tok. Výhodou je samozřejmě i rychlé čtení - obsah plné 16GB Exceria Pro by měla adekvátní čtečka stáhnout za jednu minutu.

S cenami se zatím Toshiba nechlubí (u high-endového produktu samozřejmě musíme čekat high-endovou cenu), s dostupností Exceria Pro máme počítat na říjen a pomalejší řada Exceria by měla následovat o měsíc později.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Nejrychlejší SD má Toshiba, zvládne čtvrt GB/s

Středa, 17 Červenec 2013 - 11:48 | Stanislav Hodaň | Opravte si titulek. TB/GB

Zobrazit diskusi