Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Update: Majitelé Sigmy SD1 dostanou objektivy zdarma

Sigma SD1
Pokud jste četli zprávu o slevě fotoaparátu Sigma SD1, máme pro vás ještě doplnění vyplývající z otevřeného dopisu, který nový CEO Kazuto Yamaki adresoval zákazníkům.

Pozadí cenové frašky jsme se už věnovali dostatečně, takže se k němu nebudeme vracet a přejdeme rovnou k samotnému upřesnění.

Cena

Minule jsme zmínili novou cenu $2299. Ta samozřejmě platí - doplníme jen tolik, že jde o koncovou cenu (street price), za kterou bude tělo dostupné v obchodech. Oficiální částka (MSRP) zůstane nastavená na vyšší úrovni - $3299 (Sigma má dlouhou tradici ve výrazném rozdílu mezi doporučenými a reálnými cenami; co ji k tomu vede, si netroufáme odhadovat). Pro Evropu pak platí koncová cena €2099.

Datum změny

Protože půjde o malinko víc než jen změnu cenovky (ale opravdu jen malinko :-), budou levnější těla dostupná teprve během března. Sigma je vydá v duchu nových produktů, takže ponesou logo Merrill na spodním okraji LCD panelu, jehož doplnění samozřejmě vyžaduje nějaký čas (technologicky se SD1 Merrill od stávající SD1 lišit nebude).

Sigma SD1 Merrill
Sigma SD1 Merrill

Program pro kompenzaci vysoké ceny

CEO Kazuto Yamaki si uvědomuje, jak nefér by téměř 80% sleva mohla připadat zákazníkům, kteří si SD1 již koupili, a tak se jim cenový rozdíl pokusí vynahradit formou speciálního programu. Dosavadní majitelé SD1 dostanou body, které budou moci do konce roku 2012 směnit za výrobky Sigma v hodnotě 400 tisíc japonských jenů. Po přepočtu odpovídá tato zpětná kompenzace 100 000 Kč nebo $5000. Kupříkladu taková 85mm f1.4 se skvěle hodí do každé domácnosti - a ještě zbyde na bublifuk ;-).

Sigma SD1 Amboyna Burl
Sigma SD1 + objektiv 85mm f/1.4 EX v nepříliš vkusném padaukovém dřeváku

K datu vydání kompaktních DP1m a DP2m se CEO nevyjádřil, pouze byly spuštěny oficiální stránky, na kterých lze najít několik detailů k parametrům, které v původní zprávě chyběly.

Diskuse ke článku Update: Majitelé Sigmy SD1 dostanou objektivy zdarma

Neděle, 12 Únor 2012 - 16:11 | Tomas A | Klobuk dole!
Pátek, 10 Únor 2012 - 16:21 | cyberreality | tak to klobouk dolu teda ... no uklizeni po...

Zobrazit diskusi