Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Microsoft: K Xbox One můžete připojit i PlayStation 4, ale nedělejte to

Xbox One konektory
Albert Penello z Microsoftu potvrdil jednu zajímavou informaci, která se týká kompatibility HDMI rozhraní nové herní konzole. Ta totiž nebude žádným způsobem omezena…

Penello popsal, že Xbox One je koncipovaný tak, aby jím mohl procházet „signál“ libovolného HDMI zařízení, které k němu bude připojeno. HDMI vstup je tedy plnohodnotný (neomezený jen na firemní hardware) - prý přes něj můžete připojit i PlayStation 4, ale jiný význam, než je ilustrace kompatibility, to nemá.

Xbox (podobně jako další podobná zařízení) přidají k signálu určitou latenci (jinak řečno to hráči zkrátí potenciální reakční časy), takže z hlediska praktického použití může být tento způsob propojení nepraktický ať už by mělo jít o PlayStation 4 nebo jinou (starší) konzoli. Zástupce Microsoftu dále zdůraznil, že HDMI vstup je určen pro připojení set-top boxu nebo jiného zdroje audio/video signálu, kde latence (stejná pro zvuk i obraz) nemá negativní vliv.

Uživatelům, kteří krom Xboxu One plánují provozovat na jedné televizi ještě některou z dalších herních konzolí, proto doporučujeme připojit výstupy konzolí k televizi přímo. Asi není třeba dvakrát zdůrazňovat, že bez televizoru s odpovídajícím počtem HDMI vstupů to nepůjde.

Diskuse ke článku Microsoft: K Xbox One můžete připojit i PlayStation 4, ale nedělejte to

Čtvrtek, 26 Září 2013 - 14:21 | j j | Ten je tak hodný že přidává děsnej input-lag na...
Středa, 25 Září 2013 - 07:37 | Máček333 | Xbox je ten hodný a PS4 je ten zlý :-p
Úterý, 24 Září 2013 - 22:33 | Begy | taknějak postrádám smysl tohoto článku.

Zobrazit diskusi