Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Zotac představil vlastní SSD s řadičem Phison

Tradiční výrobce grafických karet GeForce pro svou produktovou řadu SSD zvolil řadič Phison a MLC čipy od japonské Toshiby.

Zotac Premium Edition SSD se na trhu zatím rozhlížejí poměrně rozpačitě. Skoro to celé vypadá jako nějaký levný OEM produkt se samolepkou Zotac na těle, v nabídce totiž firma má jen kapacity 240 a 480 GB. DRAM cache je 256MB u menšího, 512MB u většího, typu DDR3.

58 E58 D

Řadič je čtyřjádrový S10 od Phisonu a doprovází jej MLC NAND flash čipy Toshiba (bohužel bez upřesnění výrobního procesu). Každopádně Zotac hovoří z hlediska životnosti o 3 tisících PE cyklů (Program-Erase) a garanci zápisu dat až do výce 480 TB. Předpokládejme, že tento údaj je nejvyšším pro celou řadu, tedy že u menšího modelu je to 240 TB a obecně můžeme říci, že tato SSD garantují 1000 přepisů celé kapacity.

58 C

Maximální udávané rychlosti pak pochopitelně ±odpovídají tomu, co umožňuje 6,0GBit/s SATA rozhraní, udávána je rychlost sekvenčního čtení 520/560 MB/s a sekvenčního zápisu 500 MB/s. Z technologií Zotac zmiňuje End to End Data Path Protection (detekce a oprava chyb na cestě mezi DRAM pamětí, řadičem a NAND flash čipy), SmartECC (prostě ECC), SmartRefresh (monitoring stavu ECC bloků a jejich okamžitá obnova při problémech) a samozřejmě obligátní ochranu dat při výpadku proudu či wear leveling. Záruka je tříletá.

Tagy: 
Zdroje: 

David "David Ježek" Ježek

Bývalý zdejší redaktor (2005-2017), nyní diskusní rejpal.

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Zotac představil vlastní SSD s řadičem Phison

Žádné komentáře.