Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k 256GB SSD je na účetnictví fakt overkill

Docela by ma zaujimalo ako prezivate tie ukrutne stavy ze existuje nieco ako Ferrari, Lamborghini alebo Gulfstream, pripadne Breitling. Ved tie debilne hodinky za cenu domu ukazuju cas rovnako ako blbe digitalky od cinana ktore stoja menej nez remienok na tych hodinkach. Je normalne ze sa primarne pozerame na veci zo svojho uhla pohladu ale cakal by som napriklad od novinarov ze sa dokazu pozriet na problem aj inak. Pride mi to ze z Vasho pohladu musi byt napriklad umenie strasne marnotratna vec, aj ked asi mate svoju personalnu vynimku pri fotakoch ze.
Proste niekto na to ma tak si kupi nieco vykonnejsie aj ked to nevyuzije, alebo mozno kupuje potencial ktory mozno v buducnosti vyuzije a mozno nie. Kazdy ma hodnotovy rebricek inde a inak postavene priority a tak isto aj financie.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

„Pride mi to ze z Vasho pohladu musi byt napriklad umenie strasne marnotratna vec, aj ked asi mate svoju personalnu vynimku pri fotakoch ze.“

Minimálně dražší umělecká díla se většinou asi kupují jako investice, takže to žádná marnotratná věc není.
Podobně třeba šperky taky vypadají jako vyhazování peněz, ale např. takový 100 let starý zlatý prsten má pořád hodnotu srovnatelnou s tou v době nákupu, což se rozhodně nedá říct o částce, za kterou byl koupený.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Zlatému prstenu ale nemusíte po padesáti letech vyměnit originální elektroniku za repliku jen proto, že stará se porouchala, opravit už nejde, komponenta se nedá sehnat a její proprietární schéma už zbankrotovaný výrobce dávno ztratil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Ale proč se rozčilovat, když si člověk může říci … who cares …" Keby sa toho držal, tak si mohol ušetriť čas písaním toho blogu a tiež času blbcom, ktorí mu na tie jeho psychožvásty naletia a vypisujú v diskusii.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Teraz to nechapem. Potrebuje EET 256 GB miesta na disku alebo si ten vas znamy dobrovolne vybral komponenty ? Nechapem kontext co chcete povedat. Lebo ak EET potrebuje cez 200+GB plus miesta na disku Ok je to overkill v poriadku tento blog ma zmysel ale ak si vas znamy to vybral dobrovolne lebo to chcel a vy placete ze si neusetril nejake peniaze lebo si dobrovolne vybral vykonnejsi hardware a v principe su to jeho peniaze tak je s vami nieco v hlbokom neporiadku.Ja osobne nerad kupujem najlacnejsie veci radsej si priplatim za kvalitnejsie a vykonejsie aj ked ich nevyuzijem vacsinou sa mi to vrati dlhsou dobou pouzivania alebo bezproblemovym chodom. Co o najlacnejsich veciach povedat urcite nemozem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Na EET samozrejme nepotrebujete zadny prostor. Dokonce staci libovolna free webova apka.
Kdo potrebuje EET pokladnu, tak uz davno pokladnu mit mel! A pokud nema, tak je to zlodej!
Kdo semtam vystavi nejakou fakturu, tak mu staci si vygenerovat ten klic na "podpis" te faktury nekde na webu (hadam, ze i na strankach ministerstva to pude). Jsou to jen trapne vymluvy .....
Treba hospody, ktere zdrazili a po razantnim snizeni DPH, tak jsem odstavil a proste tam nechodim a nazyvam je verejne ZLODEJI (coz je presne pojmenovani faktu).

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ty seš vocas (slušněji to nejde napsat) co o té problematice nic neví.

Naše firma má povinnost až 1.3.2017 takže když to do teď není nasazené v ostrém tak jsme zloději?
Doktoři kterých se to týká až někdy v roce 2018 a nemají už teď EET kasu jsou zloději? E-shopy které to musí mýt od března ale MF se uráčí vydat metodický pokyn někdy během tohoto týdne taky?

Nehledě na to když ses připravil na EET a babiš ti řekne proč tak brzo...

Když tomu nerozumíš tak si radši hraj s bábovičkami ať nevypadáš jako úplný debil....

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ja se zeptam ses debil? Nebo jen neumis cist?
Pokud jste do ted nemeli POKLADNU nebo nevydavali faktury a kratili dane, tak jste zlodeji .... tecka.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Nas ctihodny pan ministr financi by na to rekl:
https://www.youtube.com/watch?v=IT_lq98RW14

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BTJ je debil a vrah, protože v ČR existují debilové a vrazi. Tečka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Bravo, Babišova masáž plná nesmyslů zapracovala dokonale. Takový stupěň hlouposti se fakt nevidí často.

Vydávání faktur a EET jsou dvě úplně odlišně věci, protože doklad jde vytisknout i na 286 s t602 bez internetu a není na tom vůbec nic špatně. I když bude napsaná rukou, tak na tom není nic špatně. Zavedení EET je zavedení systému "online značkování dokladů", takže i když máte dva roky starý systém, tak vám nezbyde/nezbylo než koupit nový nebo upgradovat - a neznamená to, že jste předtím nikdy žádný papír nevydal.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Wow, takze jsi proti EET, chces rict? Prakticky vsichni poctivi podnikatele s tebou ale nesouhlasi ..... jak je to mozne? Jako nepodnikatel o tom vis hovno a vlastne se te to vubec netyka .... vtipne co?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ano jsem proti. Protože to je další administrativa, která opět přifoukla státního otesánka.

Všichni poctiví podnikatelé? Prosím, prosím, necitovat agitku ANO, ano? Jsou podnikatelé co souhlasí a je slyšet i dost výrazná kritika provedení EET. To opravdu není všichni souhlasí.

Proč myslíš, že jsem nepodnikatel?
"K EET se nemusíme hlásit, pokud všechny své příjmy přijímáme jen převodem na bankovní účet."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"nazyvam je verejne ZLODEJI (coz je presne pojmenovani faktu)."

Neni, nejedna se o kradez. Koledujes si o trestni oznameni a soud, ktery nevyhrajes. Zlodejem muzes nazyvat pouze osobu, odsouzenou za trestny cin kradeze. Coz neni tento pripad. Zlodejem nemuzes nazyvat ani osobu, ktera je z trestneho cinu kradeze pouze podezrela.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je užitečné, zapamatuji si to do příští místní debaty o copyrightu. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ehm, technická. Na fakturu nepotřebuješ EET. Třeba mně se EET nebude týkat asi nikdy, já jedu čistě přes faktury.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je ti jasne, ze faktura je i klasicky doklad v tescu ze?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

To teda není - účtenka z tesca je "zjednodušený daňový doklad", faktura je "daňový doklad" - zákon tyto dva pojmy striktně rozlišuje

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Mas pravdu, jsem debil, omlouvam se tobe i tem pitomcum pod tebou:o) A uz ticho prosim, ja dostal echo, ze s takovymalidma se musi pomalu ......

"Pojem faktura jako takový není definován v žádném právním předpisu." (https://cs.wikipedia.org/wiki/Faktura)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mas pravdu, jsem debil, omlouvam se tobe i tem pitomcum pod tebou:o) A uz ticho prosim, ja dostal echo, ze s takovymalidma se musi pomalu ......

"Pojem faktura jako takový není definován v žádném právním předpisu." (https://cs.wikipedia.org/wiki/Faktura)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Až si v Tescu budeš kupovat rohlík na svačinu (s tvým nízkým IQ si těžko ze soc. dávek můžeš dovolit něco víc), tak paní na kase řekni, že chceš na to fakturu. :o))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

:-))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BTJ opět prokázal, že o problematice ví naprosté houno :o)) Ale to už tu asi nikoho nepřekvapí...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ne to opravdu není. Ostatně v zákoně nic jako faktura neexistuje, zato existuje celá řada různých dokladů (daňový, účetní, zjednodušený) s definovanými náležitostmi podle ne/plátcovství DPH a druhu účetnictví.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zajimalo by me, co ten znamy dela .... pohostinstvi je uz pryc, tak nejaky maloobchod? To jako doted psal faktury rucne, ze potrebuje PC az ted??? A nebo jen proste, sproste kradl? Coz je prave onen duvod zavedeni EET?
Jinak nejenomze, se veskere naklady daji dat jako danove uznatelne naklady, je tam i jednorazova sleva na dani (ciste penize), tusim 5k, coz postaci na nejlevnejsi specializovane pokladny .... o nejakem ubohouckem PC, slozenem treba z tabletu, ani nemluve.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Oba tve komenty 100% souhlas!

Proste chlap doted nedanil vubec a vydelaval tak, ze kdyz ma ted konecne nahnano, ze by moh jit sedet, tak radsi koupi prehnane drahy PC, ktery si nakonec z nakradenyho muze dovolit. Na nejake to sem tam neco fakturovat pres EET staci appka zadarmo na Androidu na telefonu.

Druha moznost je, ze na PC nepobezi jen EET a i na tu kancelar + mail + internet + EET se to core i3 hodi. Sice 250GB disk asi bejt nemusel, ale protoze je to viceucelove PC, tak proc ne, treba se to casem zaplni. Hlavne by mel znamemu poradit jak zalohovat, aby se jednou nedivil. Zalohuje se i cele SSD respektive i boot a systemovy oddil pomoci nejakeho softu typu Acronis.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Co to melete nešťastníci? Lidi, pokud tomu nerozumíte, tak to nekomentujte. Opravdu není třeba komentovat všechno a dělat ze sebe blbce..
Znám osobně desítky prodejniček, kde vypisují paragony ručně, nebo mají starou kasu, která pochopitelně EET neumí atd... těch možností je spousty.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A o tom se tu bavime??? O nejakych rucnich paragonech?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Co tady s BTJ opět, v rámci módní vlny, plivete na živnostníky? V březnu se mají připojit např. i maloobchod nebo autoopravny, kde jsou často živnostníci majitelé a zaměstnanci zároveň a přežívají díky tomu, že makají od rána do večera a živnost mají doma, tudíž neplatí nájemné. A tihle drobní podnikatelé opravdu klidně doteď vystavovali poctivě papírové doklady. Vy jste buď v životě nepodnikali nebo si nevidíte na špičku nosu. Takže si raději ty cinty nechte pro sebe.
Jediné, co je z vašich příspěvků relevantní, je prvopočáteční finanční bonus na pořízení HW (jestli je 5k hodně nebo málo, to ať si posoudí každý sám) a dále reakce na Ježkovu fascinaci zbytečně drahého HW. Ano, je opravdu zvláštní, proč tak zbytečně drahé PC na tak jednoduchou věc, nicméně to by měl Ježek známému rozmluvit na základě jednoduchých argumentů, proč to neudělal, v článku nepíše.
Osobně bych šel do nového lepšího mobilu s dokovací stanicí, takový strojek jistě EET zvládne, protože mobil se v podnikání neztratí a oproti PC mám "přidanou hodnotu" ve formě mobility. Pokud vezmu cenu 8k, za kterou jsem pořídil Lumii 950, a 2k za Continuum dock, jsem na 10k za mobilní kancelář (pravda, soudím dle sebe, kdy mám TV s příslušnými konektory, jinak je nutno počítat ještě s investicí do nové TV či monitoru).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ja na nikoho neplivu .... ja jsem pouzil svou vysokou inteligenci a ZAMYSLEL SE, jak udelat, aby hospodsti - ti hlavne (a potazmo ostatni podnikatele), nekradli. A uprimne receno, jedine co me napadlo, bylo je donutit vydavat uctenky, ktere by museli evidovat a museli je vsem lidem automaticky nabidnout (ne se zeptat, jestli chcou, pripadne si o ni jeste muset rikat), aby mely kontrolni cislo, kde se pak da zkontrolovat, zda ji zaevidoval ..... a ejhle, divam se po netu, po diskuzich A NIKDO, OPRAVDU NIKDO NA TOMHLE SVETE KULATEM, neprisel na lepsi napad. A zjistil jsem, ze se jmenuje EET:o) Neni to super? Ma to par much, cekal bych, ze by stacil klasicky elektronicky podpis uctenky a mohli by to posilat jednou za den (coz je vlastne nastesti castecne reseno) a taky by tam mel byt strojove citelny kod pro kontrolu, to povazuju za velky fail .... ale jinak proti EET neni moc co LOGICKY namitat.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jestli o nějaké skupině paušálně tvrdíš, že jsou to zloději, potom na celou tu skupinu pliveš. Nevím, proč sem stále motáš pohostinství - to už je v EET zapojeno. A jestli si myslíš, že by kadeřnice, která dělá od 7:00 ráno do 8:00 večer (ano, znám takovou), měla ještě zápasit s vyplňováním účtenek večer po šichtě nebo s rukama o vlasů, gelů a sprejů při práci, tak ti jenom řeknu, aby sis to šel zkusit. Pro takovou osobu je mnohem jednodušší mít předtištěnou účtenku a tužkou vyplnit dva údaje. To samé další a další živnostníci. Ale jak jsem psal, jdi si to zkusit, jak ti to půjde.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, klikne na displej a vyjede uctenka .... to je slozitost jak orloj ....
Ja netvrdim o nejake skupine pauslane, ze jsou to zlodeji .... ja pausalne tvrdim, ze jsou tam zlodeji a uz davno se s tim melo neco delat, to je diametrlani rozdil.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jen zapomínáš, že taková EET něco stojí, její pravidelný servis také. A k čemu to je ? Aby se nekrátili daně. Prúser je v tom, že i kdyby všichni ti drobní podnikatelé pro které je pořízení EET ne levná záležitost, okradli stát o řekněmne 10% na daních, tak to bude v úhrnu menší ztráta než úhrnný únik na daních horních 10-ti tisíc, kteří EET nepotřebují, protože všechno jedou jenom na faktury .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A rika ti neco kontrolni hlaseni? Musis presne rict komu jsi fakturu zaplatil .... to uz je tu taky nejaky ten patek .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kontrolní hlášení hlídají řetězec DPH. Nic o dani z příjmu se znich zjisti nedá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty bláho, co to tady pořád vymýšlíte. Prý nedanil vůbec. Chápete jak to vůbec funguje?

1. Babiš eviduje tržby (což není nic co by podléhalo dani, prostě tržby do účetnictví)
2. máte nějaké výdaje, na což padne většina tržeb (pokud padne více, je to účetní ztráta) - zaplatit dodavatelům, nájem, změstnance, energie, bla bla bla
3. každý měsic zaplatíte minimální zálohu téměř 4000 na sociálku a ZP (i když máte blbé období a se nepodaří se vydělat ani vindru)

Po novém roce to sečtete tržby, odečtete výdaje, vyjde vám základ daně z toho se odečtou zákonné odpočty a vypočítá se daň. Sazba daně z příjmů fyzických osob v roce 2016 je 15 % ze základu daně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jako obcas jsme spolu nesouhlasili, ale mel jsem te za inteligentniho cloveka ......
Babis nic neeviduje ..... mozna ucetni a zamestnanci jeho firem neco evidujou .....
Co se tyce EET, tak eviduje financni sprava trzby ... vec, ke ktere ma tak i tak pristup a podnikatel MUSI NA POZADANI VYDAT FINANCNIMU URADU VSECHNY UCTENKY! Vcetne zakoupenych polozek, detailu atd!
U EET jsou jen zakladni udaje o transakci, takze je dost dobre mozne, ze diky EET bude min kontrol u poctivych a tudiz nebudou tolik "jakoze spiclovat".

EET ma jen pozitiva, poctivi podnikatele jasaji, zmrdi placou. Zmrdi musi zdrazit nebo skoncil (protoze je divne, kdyz skokove po 25ti letech budou v zisku:o), poctivym se zvysi trzby .... zvysi se odvody dani, cili se muze postavit vic cest, vylecit vic nemoci, ve vysledku snizit zatizeni vsech obycejne pracujicich/zamestnancu, kteri nemuzou stat ojebat na danich .....

A nevim, co placas v prispevku o nejakych danich? Z EET se zadne dane neplati, nic se z nej nepocita, nedava se do ucetnictvi ..... je to jen kontrolni mechanismus, aby se nekradlo! KDO DO TED PLATIL DANE A NEBYL PODVODNIK CO OKRADAL NAS (KUWA DO PICE ME FYZICKY!!!) VSECHNY, PROTOZE O TO CO ON ZAPLATIL MIN = UKRADL, O TO JA POCTIVY, MUSEL ZAPLATIT VIC, TAK SE HO EET VUBEC (VUUUUUUUUBEC) NEDOTKLO !!!!! Copak to je tu tak mrzka inteligence a chapani fungovani statu???

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je nejakej sofistikovanej humor, ze jo?
Jako ze "poctivi budou mit mene kontrol"
Hahahahahaha, to je prdel, ted jsi me dostal :-D :-D

(Pokud to nahodou prdel neni, cemuz neverim, ale pokud fakt neni, tak bych te rad upozornit, ze byly provedeny jiz stovky a stovky kontrol na udani - jak jinak - a ukazalo se, ze....tamtadadaaaa....Se jednalo o same poctive podnikatele co nic nesidi.)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Odkaz?
A taky je neco jineho kontrola na nahlaseni, nekdo rika trpane "udani" (coz slo vzdy) a normalni danova kontrola.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zbytečně se snažíš, oni to nechtějí pochopit. Kalousek, Fiala a majitel místní nálevny jim řekl, že EET je zlo a angsoc a to jim stačí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jj, Kalousek to je hrdina:o))))

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Babiš je nadsázka, protože víme kdo je autorem a propagátorem návrhu, uf.

Aby ti nepraskla žilka. Úplně ti uniká pointa a to tak, že hromada podnikatelů vůbec žádnou daň z příjmu platit nemusí, protože příjmy prostě nemají dost velké, aby po výpočtu vyšlo kladné číslo. Takže systém udělá obrovský a drahý systém na kontrolu cirkulace peněz aby nakonec zjistil, že daný jedinec má fakt daň z příjmu 0.

V tomto státě není jen daň z příjmu jsou i jiné daně, takže kdo kolik zaplatí je otázka. Třeba lidi ze státního sektoru přestože platí daň z příjmu státnímu rozpočtu pochopitelně nedají nic, protože jejich výplata jde ze státního rozpočtu. Ve skutečnosti jsou výdajem rozpočtu, kam se jen nepatrné procento vrátí zpět.

Dále je na EET špatně, že trestá formality a to tak že brutálně. Zatímco když špatně spočtete daň a FU na to přijde, tak máte nedoplatek plus penále, řekněme ještě poměrně férový přístup, tak EET je o prostém pokutování FU nebo celní zprávou ve správním řízení (ve smyslu úřad řekl tak zaplať). Všechno musí být dodáno v řádu jednotek dní, jinak automaticky pokuta, takže když si úřad vzpomene zrovna ve chvíli když podnikatel odjel na týdenní dovolenou. To samé jsou měsíční hlášení DPH. Drakonické pokuty za formality, i když člověk fakticky nic špatného neudělal.

Hele tak nám pověz, kolik si minulý rok v březnu ze svého účtu posílal na FU, když tu mluvíš o tom, kolik si zaplatil. Nebo že by to platil někdo jiný... zaměstavatel... ? To ale platí nekdo jiný.

Opakuji znovu, že daňovou zátěž sníží jen když se přestanou rozkrádat daně. Každým rokem narůstají stovky úředníků, každou chvíli je nějaký projekt za miliardy co jde do záchoda, utrácí se za nesmysly. Tohle omezit je to co sníží daňovou zátěž.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo a ještě jsem chtěl říci, že jednoduché věci fungují efektivně. Čím více papírů a administrativy se do toho nacpe, tím hůře to funguje. Proto je státní správa tak nevýkonná a potřebuje 10x tolik lidí a papírů na to, aby se něco stalo. Podnikatel vstane, dojede, udělá. Čím více papírů a úkonů se mu do práce postaví, tím méně toho udělá. Výsledek bude jen ten, že ekonomika se zase o kus propadne přes všechna ta úžasná hausnumera na dokladech.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proto je EET elektronicky. Proto se daji archivovat ucty jen elektronicky. Proto se s urady da komunikovat elektronicky a treba s FU je to dokonce snad uz povinnost a nelze posilat (snad az na ruzove priznani) jinak nez elektronicky ......

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za papírování formálně považuji zpracovávané dokumenty nad rámec hlavní činnosti. Í elektronické "PDF či excel či jiné.

Nebo snad EET umožňuje v únoru "zadat výdaje" a "zadat slevy na dani", klik, řekne kolik máme poslat na účet FU a tím to končí? Aha, ne. Pořád tu máme účetnictví, několik typů formulářů. Opravdu se "těším" na ty situace, kdy tržby evidované v EET nebudou shodné s tím co vyšlo v účetnictví (chudáci, aby si ještě s několikadenním zpožděním kontrolovali každodenní tržby jestli se shodují se záznamem v EET).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

BTJ víš co to je nemel nic když víš hov... ???

/U EET jsou jen zakladni udaje o transakci, takze je dost dobre mozne, ze diky EET bude min kontrol u poctivych a tudiz nebudou tolik "jakoze spiclovat"/

Posílá se čas, datum, cena s dph, pokladna, subjekt jak jaké dostal číslo od FU při registraci.

Tak mi prosím vysvětli jak tam jsou jen základní údaje?

Jdi za chudáčkem Babišem a brečte spolu jak všichni kradou....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jako varianta že měl třeba nějaké 10 roků staré PC které mu na jeho činnosti stačilo, ale EET na něj nejde dostat vás nenapadla?

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nenapadla, protože je to blbost.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Jako děti jsme říkávaly: "Sám šeš..."
Je to celkem běžné. Na starém PC s XP funguje sklad i účetnictví. Je to odpojené od netu a na to co to má dělat to stačí. Ano, byla by varianta jenom nějaké EET pseudopokladny, webového řešené přes tablet za pár drobných, ale každou účtenku pak musíš kromě půvůdního systému ještě evidovat do toho paskvilu na EET.
Takže nakonec nezbývá, než upgradovat (koupit úplně nový) HW a SW. A pro hodně lidí je to poměrně náročný proces. Protože nejde jenom čistě o HW a SW, ale taky třeba převod dat a přeučení se na něco nového.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A vy byste (nově) provozoval důležitou aplikaci na deset let starém stroji? To spíš zní jako pěkná příležitost pořídit nějaký ten jednoduchý a blbuvzdorný stroj se základním procesorem s integrovanou grafikou, který dnes ale utáhne skoro cokoliv důležitého (a ještě před třiceti lety by snad nahradil všechny mainframy v národní ekonomice). Takový normální tower dneska stojí pár tisíc (což je skoro neuvěřitelné pro někoho jako já, kdo začínal na C64 v 80. letech a nějaký ten mainframe si osahal).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Je vidět, jak daleko od bežného maloobchodu a živnosti jste. Pak se nedivím, že ty Babišovi nesmysly tak baštíte.
Ve skutečnosti totiž stačí i počítač s DOSem, protože ty systémy, co jsou stále používany na DOSu běží. A všem to dostačuje (doteď), protože mají zcela jinou práci, než si hrát s počítačem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale já přeci neříkám, že nestačí. Jak přesně jsem s vámi v rozporu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel nestačí... kurva lidi než něco napíšete tak si aspoň přečtěte metodický pokyn.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Staci. V metodickem pokynu je DOS 6.22 a vyssi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Wow zase se tu potvrzuje, ze pitomci dostavaji plusy a komentare k veci minusy:o)
Uplne presne jsem chtel odpovedet "nanapadla, protoze je to blbost" :o)))))
EET pry nejde dostat na 10 stare PC:o) Wow, to je tak tristni jak je tu neznalost jistych lidi o te problematice, ze to fakt neni normalni:o)
Uz jenom to, ze jsou tu lidi, co jednoznacnou uzitecnost EET zpochybnuji, me utvrzuje v nazoru, ze tyhle diskuze se hemzi uplnyma debilama .....

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ne, opravdu to nejde (smysluplně). Ano, teoreticky nějaké EET nainstalovat jde, ale nejde zaintegrovat do starého softu - takže prakticky to opravdu rozumně rozchodit nejde a je to na výměnu celého systému.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Proč zpochybňuji EET? Upozorňuji, že mě se netýká, abychom si odpustili invektivy.

1. Zbytečně zatěžuje časově i finančně skupinu lidí, které nic není potom jestli stát umí nebo neumí vybrat daně - stát by měl sám na to používat svou energii a ne to delegovat na jiné. Dnes už to jsou týdny práce pro stát a nic za to. Podnikatelé mají podnikat, dělat svou práci a ne se vrtat tunami dokumentů pro účetnictví, aby byl úřad spokojený.

2. Sám systém EET generuje velké státní výdaje, takže jestli se vybere o něco více (daň z příjmu není nijaké terno s obrovskými částkami) tak to systémpředpokládám úspěně prožere na kontrolu a provoz.

3. Sám stát stále skrývá jak s daněmi hospodaří, jak tajnými smlouvami, zakázkami bez výběrových řízení, zatajováním povinně poskytovaných informací. Miliarda tuhle, miliarda tamhle.

Dokud se bude ve velkém rozkrádat z daní (a tam patří i korupce v Evropských dotacích - zmínil bych Čapí hnízdo), je EET jen nesmyslná administrativní buzerace, která nic nespraví, podnikatelské prostředí rozhodně nenarovná. Největším křivitelem jsou dotace, zohýbaná výběrová řízení atp, zde létají peníze komínem.

Uvědomuje si někdo, že ukradená miliarda je 1000 milionů? Takže nějaká daň ze mzdy v řádu tisíců, max. nějaké té desítky tisíc korun, je proti tomu směšná věc. (při dani ze mzdy 20 000 kč, je potřeba 50 000 000 osob na jednu miliardu... Tady to je problém!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

50000 osob. Jsem se nějak rozjel s těma nulama.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) Ja a posloucham, jaky mas ty lepsi navrh na vyber dani od lidi, kteri nevydavaji faktury a plati se jim do rucky jako ve vsech hospodach osme cenove kategorie! Tihle lidi proste kradou! A pokud nejsi podnikatel, ale zamestnanec, tak okradaji fyzicky i tebe, protoze ty dane platit MUSIS a nekde se ty prachy na nemocnice, cesty, skoly ...... vzit musi! Takovym lidem se rika zmrdi, zlodeji, proste smejdi ....
Takze jaky mas lepsi napad .... pokud ho mas, tak napis Babisovi. Normalne bez a napis mu do kancelare dopis jak vybrat od takovych lidi dane, aniz bys pouzil technologie jednadvacateho stoleti! BEZ A UKAZ JIM!!! Ukaz nam vsem! Treba to jednou nekam dotahnes:o)

A to, ze je korupce, to je uplne jiny problem ..... to nikdo nepopira .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Už jsem to dotáhl dost daleko, tohle mě fakt netáhne. :-)

Už od dob Rakouska-Uherska šly živnosti danit bez EET a najednou to nejde? Žádné účtenky neexistovaly a přesto šlo daně vybrat. Čím monstróznější mašinerie státní správy, tím to hůře funguje (utopí se v tom kopec peněz s malým či žádným profitem).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tenkrat asi lidi nebyli takove zlodejske kurvy ......

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Oho...

Kdybys alespoň věděl, že tu tak často cituješ předem plánovanou PR kampaň MF. Cituji:

PR vnímání a koncept
Projekt EET bude vyvolávat velkou pozornost veřejnosti. Hladký průběh implementace ovlivní vnímání veřejností. Proto komunikace projektu počítá s aktivními media relations, informační kampaní ATL, spoluprací s oborovými svazy a opinion makery a informační podporou pro daňové subjekty (Call centrum). Těžištěm komunikace v první fázi je obhájení projektu – jeho smyslu (primárním cílem je narovnání podmínek férové soutěže a tržního prostředí v České republice). Druhá fáze začíná krátce před možností daňových subjektů se registrovat do systému a bude zaměřena na awarness a informační podporu hladkého startu systému. Veškerá komunikace se bude snažit přirozeným a nenásilným způsobem přesvědčit občany, že vyžadování placení daní je pro ně přínosné a využívání cest jak „ušetřit“ díky krácení daní v konečném důsledku poškodí životní komfort každého občana České republiky. Komunikační tým počítá i s krizovým komunikačním scénářem při selhání systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No a co si třeba přečíst něco o specifikaci EET? MF řeklo že TLS 1.0 nebude podporovat a je podporováno až TLS 1.1 které ale není podporováno win XP. To že se to dá obejít, je věc jiná protože platíš licence za knihovny a vývoj apky pro XP. Webové řešení je nejisté protože IE 8 není už skoro nikde podporován, Chrom taky zařízl podporu. Zbývá Mozila ale nevíš na jak dlouho....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

On se bavil o 10 let starem PC .... proc bys mel met nekde 17 let stare XPcka???
Z kama si? Najdi si, kde je nejblizsi sber elektroodpadu ... bez tam, vyptej si nejaky funkcni telefon s lagroidem a rozjed EET tam. Nejlevnejsi tarif pro EET (IoT) je kolem pajcky mesicne ...... kdo na to kuwadopice nema, tak at do pice nebreci a jde na pracak a to "podnikani" zabali!!!!!!!!!!!!!!!!!!

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

BTJ prosím, opravdu moc, za nás všechny. My víme že seš kus v..a tak nám to nedokazuj.

Zajímalo by mne jestli vůbec třeba víš na jakých systémech běhají například bankomaty. (Ano i ty se už nějakou dobu obměňují) Ale světe div se, win XP.

Mám komp s win XP na něm kasu a normálně prodávám. A komp by mi klidně vystačil ještě na 5let. Proč bych ho měl měnit?

Uvědom si že živnostník není korporát který vymění hw za 3-5let po skončeni NBD

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, jestli nemas na tablet z tesca s windows 10 za 1600, tak to proste zabal nebo si tam mej ty XPcka no .... XPcka ti na EET taky bohate staci .... staci ti i DOS, cokoliv ....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Řeknu ti to takhle, abys pochopil že to není jen o malých živnostnících.

Firma kde pracuji má cca 60 poboček po celé ČR. Doteď kasy prostě běželi na win XP a nebyly třeba měnit. Pak přijde nařízení a my už v tom utopily přes míč (bez DPH) cca 450K za HW a zbytek za soft. Protože musíš přelicencovat soft od kas a zaplatit vývoj EET. To že by generační oběna hw na kasách přišla časem je věc jiná ale nebyla nutná hned. A to se nebavím o eshopu kde ještě ani EET nejde zavést protože MF prostě nevydalo metodický pokyn.

Za další potřebuješ celkem kvalitní linky na net. Jinak tiskneš pořád BKP. To je voser ze dvou důvodů.
1) účtenka je dlouhá jak tejden, dýl vyjíždí z terminálu a žere víc pásky (halíře dělají talíře)
2) musíš dělat do fiskalizaci aby MF to mělo včas do 48h

Přijde ti to jako blbost? Odbav přes vánoce na jednu kasu kolem 350K za den. A lidi jasně vysvětlí že nebudou čekat.

A teď od března do toho zařaď Ahold,Tedco atd... Myslíš že jim to stát nějak vrátí? Prachy co mohly jít třeba na vyšší platy nebo na cokoliv jiného leješ do věci která nikomu nic nepřinese.

Takže naposled když o tom víš hovno tak nám oněm neříkej.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Vidis, ja vim aspon to hovno, narozdil od tebe.....
Na kasu dostanes prachy v podobe ulevy na danich ... nepsal jsem to uz nahodou?
Kvalitni linky na net nepotrebujes, staci GPRS .....
Takze v cem je problem? Aha v nicem .....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ROFL?

Víš o tom kdo tu úlevu dostane? Malí podnikatel na velké se sere..... A je zajímavé že ty systémy stojí skoro 5K :-D

GPRS nestačí... Potřebuješ co nejstabilnější a rychlost ti je jedno, protože posíláš pár kilo. Když máš pár účtenek tak je ti to fuk. Obchodní centra už teď mají přetížené linky a 4G není řešení protože když se tam na vánoce nahrne milion oveček jako ty tak přetíží btsky.....

Problém je ale v tom že idiotovy co má v hlavě nas... to nevysvětlíš.... Neznáš specifikaci a víš jen ty kraviny z TV....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jeden můj známý prodává uhlí. Má i auto na rozvoz, za den stihne 4-5 jízd. Známí mohou platit dodatečně převodem, ostatní platí na místě při převzetí. Řidič jim na místě vypsal paragon, večer dal účetní s tržbou i kopie paragonu, ta to zapsala do počítače. Nemají důvod ani možnost podvádět, jakákoliv kontrola si postaví vedle sebe, kolik nakoupili a kolik prodali. Teď to musí nějak řešit. Když jsem říkal, že nejlevnější bude, aby v autě vozil noťasa s tiskárnou, tak se zhrozil, prý ten řidič má i mobil, ale v tak dezolátním stavu, že notebook by měl životnost max. půl roku, o tiskárně nemluvě. Asi koupí nějaké hotové řešení s tabletem. Protože do počítače to budou muset dávat ručně jako doposud, jediný rozdíl bude, že paragon vytiskne a částky bude muset ručně psat na zvlášť papír pro účetní. To "hotové řešení" totiž nenaváže na účetnictví ani náhodou.
A tohoto člověka nějaký BTJ, co nemá ahnung o EET, bude označovat ZLODĚJ.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Kolik je prosim takovych lidi, co takhle jezdi? Nebo nema par kacek na hotove reseni s tiskarnou, ktere mu odectou z dani (NE ZAKLADU DANE, primo z DANE!). V tom aute bude vozit tuhle pokladnu, natuka na ni castku, da OK, vytiskne se mu za 2 vteriny listek, ktery da zakaznikovi. Usetri 5 minut vypisovanim faktury a ucetni to nemusi davat kazdy vecer, staci na konci mesice, ctvrtleti nebo roku, kdyz si to sama stahne. To je parada co? Zijem v jednadvacatem stoleti! Bomba co?
Pokud je ten clovek poctivy a platil dane, tak jsem jej nikdy za zlodeje NEOZNACIL!!! Chudaku!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Soused ma kozu, ktera doji vic a vubec to nepotrebuje!
EET vubec nemel byt a neresili by jste ani autor ani v diskuzi jaky pocitac je nobl a jaky je na to vysity. To je princip socialismu, resi se pitomosti misto toho , aby se, kdyz uz, resily veci podstatne. Zavede se pitomost a tisic lidi resi tisic pitomosti, cte tisic pitomosti a musi se naucit tisic pitomosti, misto toho, aby se jednoduse delalo a ten co neco kupuje se jednoduse rozhodl to koupit nebo ne. Tak jako praotec Janecek mohl vymenit tu kuzi za sul, nebo nemusel. Nenecht se vysmat takovych vychytavek jako EET. Ze to je kvuli zlodejum, ale ja se nemam ceho bat. Tak se pak nedivte, ze uz zitra vyjedete z garaze a napari ti taxu, ze sis dovoli vyuzit verejnych cest, vypustit prd CO2 , tak jako platis za opticky disk preventivne, ze neco ukrades uz predem, a vubec, ze sis dovolil zit v tomto state, a ja nevim co jeste.
Tady je treba milion zivnostniku a nebuzerovat je, potrebujem , aby si vydelali, aby se jich co nejvice chytlo a pak jeli ve velkem, konkurovali si navzajem. Pokud se jich chyti tak akorat 5, tak si vytvori klub a zbyde tu akorat Babis a vy zde budete resit jak velky hardisk je vhodny na buzerativni dane, jestli je uz moc velky, jestli je uz moc maly, to si dovolil podnikatel opravdu moc, okradl me starenku a nas vsechny , ne? stahnete z nej kuzi, koupil si disk moc velky, to snad neni mozne, chlapi, to je preci uplne nepodstatne a jen logicke v te veci! Pokud to ma i na jine ucely, nebo si mysli, ze to pouzije i jinde , pozdeji treba, PC starnou rychle, vzdyt system mu primo nabidl to takto udelat, pokud si to muze odepsat. Nebo komisi na nej poslat. Praskace poslat vsude a praskat kdo ma vic jak 60GB je zlodej? Nebo to budeme resit dale, dalsi pitomost vymyslime, dodatek, hele, vymyslime dalsi lejstro c.p. 9765 Uzivatel EET si muze odepsat pouze 10000 Korun ceskych, protoze experti nam vysvetlili, ze vic nepotrebuje, ne. A tak dale a tak dale, nikdy nekoncici retez prikazu a zakazu az se z toho vsichni vite co.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Sousedova koza mě nezajímá. Ale zajímá mě, že soused z kozího mléka vyrábí sýr, který prodává na našem vesnickém trhu, který jsme postavili společně a zafinancovali alikvotně na základě toho, kolik kdo prodá zboží.Totéž platí pro cesty, které k trhu vedou. Bohužel soused, ač mu koza dojí a všechen sýr prodá, tvrdí, že nic nevydělal, a tedy že nic platit a přispívat nebude. Na dědině se to řešívá tak, že dotyčný dostane po čuni, a když to nepomůže, stane se vyděděncem, od kterého nikdo nic nekoupí. U větších sociálních celků, jako je stát, se facka řeší přes EET. :-)

Demagogie o "zdanění dýchání" je v tomto případě nepatřičná, to je zcela jiný problém, který s výše uvedeným souvisí jen okrajově.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To není pravda, EET nic neřeší, jen je to další buzerační nástroj který si neuměl ani Orwel představit.

Nástroj který stojí nemalé prostředky. Podnikatel platí EET minimálně dvakrát. Jednou kasu, a pak z daní chod té věci na MF. To nemluvím o internetu který doteď mít nemusel...

Rovnou mohl Babiš požadovat podnikatovné, kde bys odváděl prachy protože podnikáš tak bys mohl krást. Něco takového tu už přeci máme.

Nejhorší natom je že toho kobliháře tu spousta lidí obhajuje a ještě ho půjde volit...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavé, jak strašně moc se některým EET zajídá už i teď, když je prakticky bezzubé. Co teprve, až vypukne účtenková loterie, to bude teprve mazec, až zákazníci budou mít reálný důvod účtenku chtít :-)

S Orwellem jsi u EET docela mimo. Jo, kdybys napsal "kontrolní hlášení", to je úplně jiné kafe. Ale údaje z EET? Které nemají žádnou přímou vazbu ani na DPFO/DPPO ani na DPH? Je to pouze nástroj na omezení šedé ekonomiky, do zavedení loterie, dost neúčinné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zkoušel sis ověřit účtenku cos dostal? To samé budeš vyplňovat do účtenkové loterie.... Takže ano k Orwellovi to nemá daleko.

BTW. I když se zapojíš do posílání dat EET už teď tak MF ti řekne že můžeš, i s chybami protože podle nich nespadám do sledované činnosti. Ale už teď ti přijde z MF dopis ať napravíš chyby ( v mém případě v čase) do určité doby. Nepišou co se stane když to neuděláš.

Mě EET vadí z principu a nehleděna to když vidím ty náklady v pozadí....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nezkoušel, protože v těch cca deseti provozovnách, které mi měli EET účtenku vydat, tak neučinila ani jedna. A pokud není loterie, proč bych se tím zatěžoval?

Slovenské účtenky eviduji tady: https://narodnablockovaloteria.tipos.sk/sk/titulna-stranka (mám tam zřízené konto)
A už jsem 100E vyhrál ;-) A opravdu mi nevadí, že na Slovensku teoreticky vědí, kdy a jak často jedním do Podhajské, a že (když už tam jsem) si někde něco občas koupím k jídlu a pití.

Pokud nebudu chtít, aby o mně tohle stát věděl, tak prostě EET účtenky ověřovat/nechat losovat nebudu. A i kdyby, stát se dozví akorát provozovnu a čas, kde jsem něco hotově platil. Obsah nákupu ne. Pokud se odběratel s účtenkou "nepřihlásí", stát jej ze samotné EET nedohledá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale je zajímavé, že hospody na EET zřejmě ve velkém kálí, a přesto se obrat znatelně zvedl... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím o referenci na konkrétní čísla a metodiku jejich získání, jinak budu muset pokládat vaše tvrzení za nepodložené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Posledně jsem v restauraci dostal účtenku za jídlo a pití se tam nedostalo prý špatným zmáčnutím takže na účtence jiná částka než skutečná platba. Tak jsem ho to nechal vyjet znovu (potřeboval jsem to do cesťáku), ale než jsem dopil tak jsem sledoval co ostatní stoly a 3 další účtenky se "nepovedli" stejným způsobem a lidem to bylo jedno.
Takže ještě tam budou dost velké rezervy ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

toto je vtipne :) na slovensku som nikdy uctenky nezbieral :) a tu loteriu ani nepoznam

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Slušný člověk účtenku EET odmítne, do loterie je přihlašují jenom ti největší hajzlíci, to je veřejné přiznání, že člověk volí estebáka Babiše.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Proč by odmítal účtenku? Snad jedině nějaký ultraortodoxní fanda Kalouska a spol, kteří odmítají EET čistě z principu, aby měli nějaké téma (a doufají, že jim to hospodští hodí).

Účtenku programově odmítne člověk tehdy, pokud chce podpořit nepoctivého hospodského ve zlodějně proti státu. Nebo tehdy, pokud se spolu domluví na slevě, výhodné pro oba.

Čím míň lidí v loterii, tím větší šance výhry :-p
A koho člověk volí, je jeho věc. I kdyby ses rozkrájel, tak bude mít Ano několikanásobně více hlasů než nějací pravicoví kritici EET. Podotýkám, že jsem Ano nevolil a volit nebudu. Ale hysterie proti EET mi připadá prostě směšná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Slušný člověk si uvědomuje, jak systém funguje. Já když platím za zboží nebo služby, dávám obchodníkovi sumu peněz, která se skládá z ceny zboží, jeho práce a zisku PLUS daň. Tato daň není jeho příjmem, on ji pouze vybírá pro stát. Pokud si ty peníze ponechá a obchod nevykáže v přiznání DPH (jak bývalo zcela běžné v hospodách), jde o prostý, ale celkem výhodný podvod. Účtenková lotynka je zábava pro dolních 10 milionů, o tom žádná, avšak žádný morální problém v tom nevidím.

Babiš je bezesporu STBák a jeho podnikání nekalé. Ale udělat z pytláka hajného někdy nese docela výsledky.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"EET nic neřeší" - tak podle paniky v jistých kruzích, změn v rejstřících, apod. řeší, a ta kanonáda proti jeho zavedení taky leccos vypovídá.
Ten nástroj si na sebe podle MF vydělal velmi rychle, výsledky prezentované za 2 měsíce jednoznačně ukazují meziroční nárůst obratů, z toho plynoucího DPH, atd.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak si na sebe může EET vydělat? Ono nějakým zázračným způsobem generuje zisk? To jak kdyby MP řekli že si nové radary na sebe vydělali...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Úplně jednoduše. Stejně jako když si do firmy koupíš nový stroj, tak sám o sobě ti prachy nepřinese, musíš jej používat a jeho použitím vyrábět či poskytovat služby.

Když se po zavedení EET zásadně zvedne výběr přímých i nepřímých daní (bez vlivu celkového růstu ekonomiky), je to právě efekt a důsledek zavedení EET, a v takovém případě lze tento rozdíl počítat jako přínos EET státu. Říká se tomu efektivní výběr daní a bilančně spolu s náklady na jeho zavedení a údržbu tvoří čistý zisk. Vzato z opačného konce, nebylo-li by EET, nebyly by příjmy v takové výši, to již bylo empiricky prokázáno na podzim.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jenze oni vas opiji rohlikem, reknou o kolik se vybralo vic, ale nereknou kolik ze ten vyber stal financi a to uz je setsakramentsky prodelecny. Ono vubec v postsocialistickych zemich je vyber dani velice nakladny a my patrime v tomto mezi spicku.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je mi známo (EET až tak nesleduju), tak náklady na EET jsou vyčísleny celkem jednoznačně, jak jednorázové na zavedení, tak měsíční na provoz toho centra ET mimozemšťanů. V celkových číslech se mi ty částky zdají malé a nedůležité, tím spíše, pokud se potvrdí (nyní mírně zpochybněná) informace o zdvojnásobení obratů hospod za poslední 2 měsíce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Netuším jak EET, ale KH je opravdu schopno vygenerovat "zisk" v rádu desítek miliard ročně. A to máme teprve (teď trochu prozradím "insiders informations") první fázi, kdy se kontrolují nároky na odpočet (přijaté faktury), mají-li adekvátního "párníka" na straně výstupu. Pravá legrace začne, až se to začne dohledávat i opačně :-D (až se zjistí, že hospodský odebral 100 beček piva a v účetnictví vykázal jen 15, že tedy z 85 nemusí vykazovat rabat/zisk).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doporučuji místo slova "zisk" používat "bohatství". Zvýší-li živnostník, nebo firma zisk ... zvýší se jí bohatství. Pokud budeme ovšem toto vztahovat na stát, tak to nefunguje. Zvýší-li stát zisk, tedy výběr daní, jinde to bohatství zmizí, protože si to pod pohrůžkou násilí prostě vezme. Vezme si to od konkrétní osoby, ta má jméno. A rozpustí to ve virtuálním kolektivistickém bordelu. A ani o zvýšení "bohatství všech" nelze moc mluvit, protože režie je obrovská.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Oba termíny, zisk/bohatství jsou samozřejmě z pohledu státu poněkud virtuální, proto také používáme uvozovky. Nicméně tvé vysvětlení mi připadá (no offense!) jako čistě anarchistické :)

Je jasné, že pokud daňový systém sebere člověku stokorunu, tu následně nemůže utratit a tím vygenerovat další odvody daní v prospěch státu. Markantní je to v případě zakoupení cigaret, kde bude čistý příjem státu nějakých 80 kaček - a na druhé straně pokud vyvede stokorunu někam na Bahamy (a stát má z toho nula celá nula nic).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je ale spekulace. Nemůžeš prokázat že by to tak nebylo i kdyby se EET nezavedlo protože bys musel mít dvě reality. Nehledě nato "Věřím jen takovým statistikám, které jsem si sám zfalšoval..."

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

EET je zbytocna byrokracia navyse, ktora nic neriesi. Vdaka EET(presnejsie vdaka loterii) sa najde par "zlodejov", ktory okradli stat o smiesne sumy. To za tie naklady ale nestoji. Podstatne vecsie sumy unikaju nikede inde a inym sposobom. V normalnej spolocnosti sa chytaju male ryby az nakoniec, nie ako prve. Tie velke ryby sa ale chytat nemozu, hoci prostriedky a moznosti by boli. EET je ukazka populizmu, nic viacej. Dost ludi na to Babisovi skocilo.
EET je jedn velka kopa zbytocne vynalozenych penazi a energie, ktora mohla by nasmerovana niekde inde a efektivnejsie.
Nieco podobne mame na Slovensku.

p.s.pracujem vo firme, kde vyrabame registracne pokladnice, skladovy a uctovnicky SW.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. Konecne zdravy pohled na vec.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Aby som upresnil. Velke ryby sa chytat nemozu, lebo to Babis a spol. nechce. Ak by chceli, tak by to islo s ovela mensimi nakladmi ako EET.
EET je dobre na zalepenie oci plebsu a na to aby spravne firmy zarobili na jeho prevadzke.

Chce to po case spocitat naklady na zavedenie a prevadzku EET(zo strany statu a zo strany podnikatelov) a porovnat so sumou zvyseneho odvodu do statnej pokladnice. Realne cisla ale Babis nikdy nezverejni, lebo by to vyslo vysoko v neprospech EET. Babis bude mat svoju statistiku v duchu Churchilla.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdybychom měli hospody (ve kterých 20 let vykazovali tržby z břucha, aby se nikdy nic neplatilo a DPH tak maximálně pár tisíc za kvartál - což s sebou zákonitě nese nutnost neustálých hypotetických vkladů podnikatele do pokladny, z čeho?), taky bychom řvali :-)

Ale třeba je ta panika z úplně jiného důvodu, protože všichni jsou poctiví.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A četl jsi, jak si tu "metodiku" ohnuli přes koleno, jo? Že jako vzali obrat za celý rok a podělili 12 a porovnali s výsledkem za 1 mesíc - prosinec, který je řádově nadprůměrný. Takhle si Hrabiš porovnává hrušky s jablky, míchá do toho pomeranče a lidi mu to "žerou". ;-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"To není pravda, EET nic neřeší"

No já nevím, provozní managor sice nejsem, ale přijde mi, že pro firmy, které již elektronická data o provozu vedou, je to jen malá fixní práce navíc, a pro firmy, která je ještě nevedou, je to sice trocha variabilní práce navíc, ale zase se od toho odvíjí zbytek automatizace, který spoustu blbé ruční práce může ušetřit, pokud se jeho zavedení ve firmě nezkazí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Firmam" ktere se skladaji z jednoho cloveka proste ta automatizace za to nestoji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě je někde zásadní problém, protože automatizace administrativních procesů by ze všech automatizovaných činností (na rozdíl třeba od robotické výroby apod.) měla škálovat dolů vůbec nejlépe. Tím spíš, pokud to navíc ušetří člověku potřebu učit se a zavádět nějaká administrativní pravidla (protože je někdo již "zadrátoval"). Je ostuda, pokud tohle je v 21. století problém a nedokážeme to.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Uffffff to je na me moc ... IQ nekterych lidi v teto diskuzu je opravdu na hranici svepravnosti ......

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ty nám to dokazuješ už spoustu let. Normální člověk který by nasbíral tisíce mínusů jako ty by se zamyslel jestli s ním a jeho názory není něco v nepořádku. Blbec dál zpívá svoji píseň a pokládá za idioty všechny ostatní.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Vidis, potrefena husa se ozvala, diky. Presne kvuli lidem jako ty, vidim, ze to ma smysl .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Já bych tedy do mrazáku narval raději kus prasete, ale proti gustu...
Obávám se spíše trendu, kdy se třeba vzdálenost, či rozloha udávají v jednotkách fotbalových hřišť, ostatně dodnes netuším, jak je vlastně takové hřiště velké v jednotkách SI a jestli tu velikost mají vůbec nějak standardizovanou, tak abychom ještě úspory nezačali přepočítávat na smotky kinofilmu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zajimava otazka. Kouknul jsem se na wiki, viz nize, a vyplyva mi ze by se mela ustanovit Komise pro interpretaci novinarskych vyroku. Prvni bod jednani by bylo zjisteni, ktere ze to fotbalove hriste maji na mysli. Dale by se dalo resit, jaka je hmotnost prumerne velryby, felicie a slona.

https://en.wikipedia.org/wiki/Football_field

Football field or football pitch may refer to the playing areas of several codes of football: ,

Association football (soccer) field, a rectangular field, usually 105 m × 68 m or 7140 m2
American football field, a rectangular field, 120.0 yd (109.73 m) × 53.3 yd (48.74 m) or 6400 yd2 (5351.2 m2)
Australian rules football playing field
Canadian football field, a rectangular field, 150 yd (137.2 m) × 65 yd (59.44 m) or 9750 yd2 (8152.2 m2)
Gaelic football playing field, a rectangular field, 130–145 m long and 80–90 m wide
Rugby league playing field, a rectangular field, 112–122 m long and 68 m wide
Rugby union playing field, a rectangular field, 100 m long and 70 m wide

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ještě je dobré napsat to v počtu fabií pro nižší střední třídu a v počtu oktavií kombi pro vyšší sřední třídu. Mercedesy třídy E netřeba počítat, protože tolik jich u nás v republice stejně není.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Heh, pokladnu si můžete odečíst z daní.
Je to hezký, ale co když ten podnikatel sotva uživí sám sebe, tzn neplatí daň z příjmu neb na to nedosahne.
Z čeho si to ten chudák odečte? - NEODEČTE! prostě to zaplatí.
A jen kvůli buzeraci.
Ti co kradou budou krást nadále a ti malý co to dělali ať už jako přivýdělek nebo i pro zábavu (vesnické hospody s malou kupní silou) tak ty se na to akorát tak vykáknou.

Jo a nepíšu o sobě, ač sám podnikám, mě by stačila i nějaká ta aplikace jen, ale vidim to kolem sebe.
opravdu ne každej je zloděj a na ty kteří okrádaj stát cíleně - tam eet určitě nebude taková překážka, aby nemohli okrádat dál.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejmne ze se bude krast dal. Particky remeslniku provadeji staveni prace - platba pouze hotove, bez faktury. Tihle se budou nejakemu EET jen smat. Ze je muzou chytit? Za 25 let udelaly stovky a tisice takovyhle nezdanenych kseftiku. Zakaznik je spokojen, ma to vyrazne levnejsi.

Pane Babis tady, vam utikaji dalsi penize.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No a díky EET se zjistí, že si taková partička nakoupila materiálu za 6 milionů a neprodala ho dál. Vo to gou.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zisti sa ze sa anonymne predalo... ci to bola taka particka uz je len hypoteza

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

pokud by sli po konkretni uctence + dodaci list, mozna by nektere zakazniky zjistili

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Díky EET se nic takového nezjistí. Zjistí se to jen v případě KH, pokud bude taková partička tak hloupá, že bude při nákupech materiálu hlásit své DIČ.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Díky EET? :D :D Další človíček, co vůbec neví, co to EET je. :o)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Z EET se zjistí velké kulové EET zahrnuje jen hotovostní platby. K tomuto slouží evidence faktur a kontrolní hlášení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Abys neplatil daň z příjmu, musel bys mít naprosto mizivý příjem z podnikání, kopu dětí a živit manželku. To fakt není reálné, a pokud ano, je to na zavření živnosti. U "vedlejšáků" to zase vyřeší aplikace za pár stovek, to opravdu není problém.

Ale souhlas s tím, že EET se dá v pohodě obcházet, už jsem viděl několik srandistů, co to obcházejí přes "neposkytování pohostinství" (ale prodávají zboží - to končí za měsíc), nebo zřejmě fixlují.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdepak.

Když jsi řemeslník, typicky třeba zedník se žufanem a využíváš možnost výdaje uplatnit % z příjmů (80%), vyděláš naprosto klidně půl mega čistého a nezaplatíš ani kačku. Bez děcek.

Příjem 825 tisíc, skutečné daňově uznatelné výdaje +/- nula. Paušální výdaje 660 tisíc. Základ daně 165 tisíc. Daň 24.750, odpočet na poplatníka 24.820, k odvedení eráru nula :-)

-----

Od 1.12.2016 jsem byl v řadě pohostinství, bufetech, jídelnách… a ani náhodou jsem nedostal EET účtenku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

řemeslníci jsou na řadě ale až jako poslední, a je dost sporné, zda nakonec vůbec budou do EET zařazeni.
Navíc reálně si ten hypotetický pan zedník na tu EET kasu vydělá, tak opět nevidím problém?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já reagoval na placení/neplacení daní, ne na EET :-)

Jasně, že to není problém. Na kasu/program si musí vydělat každý. A pokud ne, jak píše nahoře redmarx, má jít od toho. Mimochodem, pokud podniká na plný úvazek, vyplázne ročně přes 40 tisíc na socko a zdravko. Pár tisíc na kasičku je vedle toho nic.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"k odvedení eráru nula"

Asi o systému zdanění nic moc nevíte, protože živnostník musí platit daň z minimální mzdy i když nic nevydělá. Takže vždy zaplatí nějakou daň.

P.S. Zvednutím minimální mzdy si tedy Hrabiš pomohl k vyššímu výběru daní v tomto roce, čímž si pojistil úspěch EET. Žádnej blbec, má to posychrovaný ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

99% aplikací za pár stovek platíš měsíčně. Nehledě nato že k tomu pořád potřebuješ internet...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, internet potřebuješ. Ale nic ti nebrání využít něco z toho procenta, kde měsíční paušál neplatíš. Nebudu tady dělat někomu reklamu, ale kdo chce, snadno si takové aplikace najde.

Obzvláště pro ty, kteří mají pár desítek hotovostních příjmů za rok, je použitelné skoro cokoliv.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže mi chceš říc že ještě dotyčný musí umět používat google?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

já bych třeba čekal, že podnikatel by měl umět najít řešení, je to přece ten samostatný, na státu nezávislý jedinec. :-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takovéhle věty většinou více poví o jejich pisateli, než o podnikatelích...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Neustále slýchám, že ti co podnikají, tak riskují a nesou zodpovědnost za svůj život, tak jsem si dovolil to připomenout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nemusí. Nemusí ani umět účetnictví, ba nemusí ani umět předmět svého podnikání. Ale když neumí, tak si na to musí někoho najmout. Nebo se na podnikání vykašlat.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak si koupíš to jedno procento. Řešení prostě existuje a pláč nad tím, jak tě všichni škubou, je bezpředmětný. Totéž platí pro inet - většina podnikatelů si tak jako tak platí mobilní paušály i s netem (jenže e používá k soukromým účelům).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To že ta aplikace existuje ještě neznamená že je použitelná. Obhajuj si svojí modlu jak chceš ale každým dalším příspěvkem jasně ukazuješ že ses o EET dozvěděl jen na Nově kde oní mluvila tvoje modla.

"Totéž platí pro inet - většina podnikatelů..."
To je píč.... většina lidí píráti filmy, budem snifovat celej internet alá čína?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Není to má modla, Babiše nevolím a volit nebudu, ale v případě EET se jasně ukazuje, že v této zemi je standardem a normou masivně podvádět (nejde o pár stovek nebo tisícovek na daňovém přiznání). A kdo tvrdí opak, je buď naivní optimista neznalý reality, nebo lhář.

Nasazoval jsem několik řešení pro EET a kromě shitu od O2 (totálně amatérské "jakožecloudové" a nefunkční "řešení" na laciném tabletu s plastikovým držákem) jsou to různé systémy, které fungují různým způsobem a cílí na různé typy podnikatelů - od "cesťáků" s mobilem tiskárničkou po klasickou hospodu, kde personál krade z kasy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Každá apka je pro někoho použitelná, pro někoho ne. Musí vyzkoušet.

Mně se týká EET od 1.3.2018, pár programů do PC jsem testoval a již jsem rozhodnut. Program za cca 1000 vč. DPH, možnost vedení dvou firem (já, manželka) z jedné licence programu. Více nepotřebuji, internet, počítače i tiskárny máme. A jinde než doma u PC hotovost neinkasuji.

Jasně, různá podnikání to mají ohledně splnění EET požadavků různě náročné. Být třeba kominík, musel bych zvolit jiné řešení (jednorázová aplikace v mobilu/tabletu, mobilní data a nějaká přenosná tiskárnička).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já třeba EET vyřeším v rámci podpory svého účetního programu. Oproti taškařici s kontrolním hlášením (naštěstí jsem čtvrtletní plátce) se mi toto zdá jako docela legrace.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

KH jsem vyřešil vlastními silami, vlastní implementací do vlastního softu. Vyflusne mi to *xml, které pro jistotu proženu EPOem a odešlu.
Na EET (nutnost komunikace se státními servery) si netroufám.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To naprosto není pravda. Zřejmě jste EET nikdy nezaváděl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To si nemyslím. Podle mě do té skupiny bude patřit velká skupina podnikajících.
http://www.finance.cz/471511-pet-pripadu-kdy-je-dan-z-prijmu-nulova/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je ten PODNIKATEL ve skutecnosti nejaej pristipkar co proda neco dvakrat do mesice, tak mu staci aplikace zdarma pro Android. Pokud ma obrat, ze potrebuje pokladnu, tak fakt tech 5.000,- vydela raz dva a jestli ne, tak at snad radsi zavre kram. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Slovní úloha z matematiky:
Značkový zloději chtějí 16 tisíc. Ježkonávrh (Celer + 120ssd) za 9500. Konečná verze (i3 + 250ssd) za 14 tisíc. Spočítejte, o kolik je konečná verze levnější než značkový hnůj?
[Komu vyjde 5 tisíc a více, dostane za 5.]

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hlasim se o petku.
16000 + dph = 19200 - 14000 = 5200

U castky 16k se dph nezminuje a predpokladam ze jako podnikateli mu byla predhozena castka bez dph. Je to ale chyba clanku ze uvadi castky jednou bez a podruhe s dph.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná jsi to odhad dobře. Dph mě na chvíli taky napadlo, ale nechtělo se mi to počítat. Myslel jsem, že Ježek je aspoň trochu soudný člověk a nebude míchat ceny včetně a bez dph.

Ale tvůj výpočet je nepřesný, dph je 21%. Navíc na slovní úlohu se odpovídá celou větou, takže máš stejně za 5 :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ten rozdíl skutečně bude zhruba 5 tisíc v případě, že má podnikatel možnost ten stroj za 14 tisíc koupit bez DPH.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Technická - 5000 se odečítá ze základu daně, nikoliv z daně, jak bylo prezentováno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

j

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl, nastuduj si to

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tady musím s panem Ježkem nesouhlasit. No, už párkrát se to stalo :-).
Zaprvé je pravděpodobné, že tento typ uživatele nebude používat počítač jen k EET. Viděl jsem spoustu lidí, co používají například v hospodě počítač k přehrávání muziky z youtube apod.
Zadruhé ergonomie počítače není jen o tom, jestli padne myš do ruky a jestli je obrazovka ve správné výši očí. Když počítač rychle nabootuje, je to jenom k dobru. Když počítač rychle reaguje, taky se to hodí. 250 GB na SSD není overkill, ale prodloužení životnosti do budoucna. Podnikatel sice počítač odepíše za dva roky, ale používat jej může i delší dobu. Klidně pět let.
V tomto případě samozřejmě nejde o to, aby mu na tom jely hry. Intelí grafika bude plně dostačovat, i kdyby jel na dva monitory (proč ne, že?). Jde o pohodlí. Osobní počítače nejsou určené k tomu, aby jejich HW jel na plný pecky 24/7. Když ale uživatel klikne, je dobré, aby byla odezva co nejrychlejší. Tím se nikdy nic nezkazí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To prehravani muziky z Youtube bych radsi vubec nezminoval, je to poruseni autorskych prav a podminek Youtube. Na kazde video musis mit napriklad pisemne povoleni k verejne produkci od jeho autora.

Obvykle neni problem dokud do hospody neprijde nekdo, komu to bude silne vadit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si to hospodský pouští sobě do sluchátek, tak zákon neporušuje. Zmínil jsem snad, že je to na veřejnou produkci?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! Pokud by byla potřeba jen EET, stačí koupit jednoúčelové zařízení.

Tady se zřejmě počítá s tím, že PC bude využit i k dalším činnostem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Já si myslím Davide, že ten člověk má svý zkušenosti a když mu někdo řekne, že takováhle kombinace stačí, tak raději zvolí o stupeň lepší, aby měl jistotu, že to bude fungovat. Zajímalo by mě, jak se chováš Ty při nákupu věcí, kterým vůbec nerozumíš.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1)neodečítá ze z daně, ale ze základu daně = dá si to do nákladů = musí na to pc vydělat, aby ho hohl koupit = nemá ho zadarmo, jenže nikdo kdo nepodnikal, si myslí, že každý podnikatel krade a žije si jak prase v žitě, a nevidí za tím ty starosti. zaměstnanci se mají mnohem líp.
2)rozdíl mezi 120gb a 250gb je jen 600kč, takže kupovat dnes 120 je mimo
3)i3 je nesmysl dnes kupovat, když je tu G4560

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sousedovic tráva je vždycky zelenější. :-))

Nikdo nikoho nenutí podnikat, takže se pan uštvaný podnikatel klidně může stát zaměstnancem, ale zase bude muset platit socko/zdravko, bude muset vstávat do hokny a bude jej buzerovat jiný podnikatel. :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A kdo tě zaměstná když nikdo nebude podnikat?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč by neměl nikdo podnikat? Nic v tom smyslu jsem nenapsal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nikdo nikoho nenutí podnikat"

Když jsi to řeknou všichni?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A proč by si to říkali? Když skončí dva, tak přijde minimálně jeden nový, který bude mít 2x tak větší obrat. To je jaksi princip trhu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"To je jaksi princip trhu" na to si ako prisiel ty chytrak? :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Princip nabídky a poptávky. Když je poptávka dostatečně velká, VŽDY bude někdo, kdo tuto poptávku vykryje nabídkou.

BTW, když jsem chytrák, ty budeš asi hlupák? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tys řekl že je lepší být zaměstnance. Což nerozporuji, ale je problém že jimi nemohou být všichni. místo toho aby stát pomáhal živnostníkům a vytvářeli se pracovní místa tak jim jen a jen háže klacky pod nohy....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to jsem neřekl. To jsi řekl ty.

Já jsem posměšně parafrázoval litanie některých podnikatelů, jak jsou "byzy", jak musí usilovně pracovat, jak mají zodpovědnost a jak je to všechno na houby. Tak jsem jim nabídl tu podle nich tu "lepší" variantu stát se zaměstnancem.

edit: a základy logiky: "nikdo nikoho nenutí podnikat" neznamená, že nebude podnikat nidko. Znamená to JEN to, že podnikání není něco, nač máš právo, bez ohledu na okolnosti. Znamená to, že podnikání zvládnou jen ti úspěšní, schopní se přizpůsobit měnícím se podmínkám. To je totiž podstata podnikání.

Paradoxně se domnívám, že EET podnikání v Česku svým způsobem prospěje. Zdůvodnění je trochu složitější, ale dalo by se popsat jako "vyčištění stolu a vyrovnání podmínek."

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten matros mate od babise nebo ho varite pro nej. To uz je fakt moc

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. muze si da aplikaci do mobilu s Androidem zadarmo, nebo nejakou mini pokladnicku, ktera nestoji ani tech 5K, rozumim, ze spousta lidi podnika jen na vedlejsak a moc nevydelaj, ale pro ne nejsou pokladny za fesitku urcene, existuji levnejsi reseni.

2. na jednorazovej levnej PC staci i 120GB.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Většina živnostníků/řemeslníků, co znám, telefon s Androidem nemá. Proč? Protože když něco dělají, tak mají radši menší a bytelnější telefon s výdrží. Zkrátka telefon na telefonování.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1. nesmysl

§ 35bc

Sleva na evidenci tržeb

(1) Výše slevy na evidenci tržeb činí 5 000 Kč. Sleva na dani činí nejvýše částku ve výši kladného rozdílu mezi 15 % dílčího základu daně ze samostatné činnosti a základní slevy na poplatníka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja by som siel ďalej. Nestačil by Raspberry Pi 3 a 32gb SD karta?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přijde na to. Jaké EET programy jsou napsané pro Raspian? Kam se bude ukládat databáze? Jaká je životnost SD karty? To abyste si ještě koupil záložní server, člověče.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

samozrejme EET si implementuje sam. ved je nehorazne vyhadzovat peniaze za nejaky program :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je machr. U nás na tom dělali čtyři inženýři, kteří teď nemůžou Babišovi přijít na jméno. Ale máme na zdi jeho fotku a hážeme na ni šipky, nože, šurikeny...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem článek nepochopil. PC jako že na víc věcí a když se připlatí, aby těch více věcí jelo, tak špatně. Přijde mi to poněkud nekonzistentní:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To že je daná situace mimo rozsah autorových mentálních možností rozhodně neznamená že daná sestava je "overkill" :-))
Pokud podnikání vynáší a nebude to striktně jednoúčelový stroj, tak není důvod pořizovat ten nejhorší střep co jde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Většina už byla řečena, snad jen dvě poznámky:

1) windowsy startujou i z točivého disku, na kterém by bylo víc místa a mohl by mít delší provozní životnost než flaška, za nižší cenu. V noteboocích, které obsahují točivý disk + mSATA flašku pro start windowsů, bývá kurvítkem flaška. Jaký je nejmenší 2.5" disk na trhu? 500 GB? Nejmenší kapacita aktuálně na trhu je u točivých disků statisticky optimální z hlediska životnosti.

2) pokud ten grafický výkon nepotřebujete, tak je přídavná grafika v notebooku kurvítko. Integrovaná grafika míň žere, snáz se chladí a nevyžaduje dodatečné letované spoje na motherboardu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nesouhlas, nejvetsim kurvitkem v notebooku je prave tocivej HDD. Ono fakt staci s notesem jen parkrat tuknout, natoz kdyz spadne s postele na koberec a HDD vam zacne hazet BADy. Zrovna nedavno u 5-6 let staryho notesu uz je podruhe vymenovan HDD a kdyz jsem doporucil SSD tak to neproslo. Kdo chce kam... Sam mam SSD uz 5 let a ma natoceno 18 700 hodin a stav je na 91% takze ma pred sebou jeste 45 let

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Posledne jsem jen tak nahodou cetl diskuzi o EET na novinkach nebo idnesu? .... to byla sranda, jak radovi zamestnanci s IQ 40 byli vsichni proti EET, pritom ti na tom vydelaji, jelikoz oni MUSEJI odvadet dane, tak proc by nemeli podnikatele? Strasna legrace, tolik idiotu na jednom miste ... orweliste, komuniste a dalsi ultrapakaz mdle mysli:o)
A takhle diskuze je jak pres kopirak .... clovek by tu cekal lidi delajici do IT, lidi vzdelane, lidi treba i s vysokou skolou .... pritom se to tu hemzi jen uplnyma sockama s IQ tykve, chodici si vychlastavat mozek do pajzlu osme cenove kategorie ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Můžete si vybrat, jestli chcete levnější pivo, nebo vyšší příjmy státu. I inteligentní člověk může být závislý na pivu. To potom moc na výběr nemá :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jaký vyšší příjmy státu? Stát na tom žádný vyšší příjmy mít nebude.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jste evidentně fanda nižší ceny piva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Při pohledu do téhle diskuze už chápu, proč to ten dojebabiš vyhraje.

A já mám už asi na deset zim dopředu ekotopiva z holí zlámaných nad naším národem.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Behold, the sage has declaimed. ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pijete pivo? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky u me dost klesl .... ja myslel, ze proti EET bojuji jen pitomci a zlodeji ..... aha, vlastne .....

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jak se to vezme :-). Evidentně nechápe, že i hajzl může dělat rozumné věci a dobrá duše může zavinit průser.
Hitler stavěl dálnice. Mám ho mít rád? Babiš zavádí EET. To považuji za dobré. Znamená to, že miluju Babiše?
Babiše milují a volí hlavně malí lidé, kteří vidí, jak se kolem nich krade a tím pádem jsou okrádáni i oni skrz sdílené bohatství. Lidi, co odvádí daně, aby se sanovaly zlodějiny jiných. S pár takovými jsem mluvil. Oni uvažují úplně jinak, než si dokážete představit.
Každý rozumný člověk ví, že zaměstnanec musí vydělat na sebe i na svého zaměstnavatele. Jde o formu spolupráce, kde každý dělá svou část práce. Dělník vytváří hodnotu, THP tu hodnotu navyšuje nebo umožňuje vytvářet a zaměstnavatel ji předává a tím pádem nějak taky zhodnocuje. Jediná věc, o kterou běží, je to, kdo si kolik z toho koláče uřízne.
Jenže tihle lidé, tihle mužici, si myslí, že Babiš své zaměstnance živí. Chápete to? Nízké myšlení jim ještě říká, že je jedno, když bude krást, pokud se budou mít dobře. Jsou ochotní mu dát část sdíleného bohatství, pokud zatne tipec ostatním zlodějům.

Po posledních krajských volbách jsme se náhodou sjeli s rodinou u babičky, díváme se na televizi, kde nad tím diskutovali, tuším, Topolánek a Špidla (protože aktivní politici byli ve štábech). Ti dva se předháněli v analýzách volebního výsledku, strategií atd.
Můj strejda to potom nevydržel a regulérně na tu televizi začal řvát: "Proč vy hajzlové nepřiznáte, že Babiš vyhrál díky slibu, že budou všichni platit stejně!?"

A o to tu jde. Obyčejný malý člověk nestojí o demokracii, nestojí o výkonnou ekonomiku a nehledá nekonečné bohatství pocházející z příležitostí. Každý snad ovládá statistiku. Americký sen je vějička a lež. Když uspěje jeden z deseti tisíc, znamená to, že těch deset tisíc je neschopných? Ne. prostě těch dalších deset tisíc nemělo příležitost a štěstí. Obyčejný člověk tedy chce Rovnost. Rovnost před zákonem, například, která je teď pošpiněná, protože každý platí jiné daně, protože když přijdete k soudu, vyhraje ten s větším měšcem, a když se vypíše zakázka, tak na tělo.
Obyčejného člověka štve, že jeho zaměstnavatel mu nechce zvýšit plat o tisícovku, zatímco si koupil už třetího mercedesa a staví barák pro děcko. Obyčejného člověka štve, že nesmí jít z linky na hajzl, zatímco generální ředitel hraje golf na zámečku, který si zrovna pořídil.
A navíc pak vidí výsměch těch úspěšných, kteří jim tvrdí, že jsou hloupí a proto si mohou za svou mizerii a že z nich mluví závist. Takže nejenže chybí Rovnost, ale dokonce i Úcta.

A proto, milý BTJ, Wifta neodsuzuji. On nechce Babiše a tím pádem nechce i to, co Babiš vytvořil dobrého. Neuvědomuje si ale, že je tím pádem stejný jako ti, kteří příchod Babiše zavinili. To lidé jako Wift, kteří dokážou prohlédnout stav věcí a využít toho, pobouřili lidi a teď v křeči brečí, že přicházejí o preference.
Až budou politici, potažmo i Wift, považovat Rovnost a Úctu za alfu a omegu tohoto světa, až se těm mužikům dostane uznání a spravedlivé odměny, třebas přerozdělováním nebo tržním mechanismem a ne tím pokřiveným svinstvem, co je teď, tak nebude třeba více Babišů.
No, nezbývá, než čekat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pekne napsane a s vetsinou souhlas, ale
"No, nezbývá, než čekat."
to lide nechcou a uz toho zacinaji mit dost, proto voli populisty jako je Babis nebo kacer Trump, v horsim pripade na truc komunisty, ale to vse je spatne

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, co tedy volit? Treba ozraleckeho zlodeje kalouska ne?:o)))) Nebo okdzlodeje sobotku?:o) Babis proste zjevne vi, co dela, proto ho lidi voli. Ja zatim jinou volbu nevidim.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jo jasně Babiš přesně ví co dělá, stejně jako se zákonem o hazardu :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, že Babiš přesně ví co dělá... proto ho nikdy volit nemohu.
Budovat už tak velké impérium skrze politiku je na mě moc. Bez mrknutí popře jakékoliv své prohlášení. Nesnáší oponenturu. No a Burešovi svazky STB to už je jen třešnička na dortu - i když pro mě dost zásadní.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Volba mensiho zla neni taky zadna vyhra. Po Kalouscich, Topolancich a Sobotkach by to lidem uz melo dojit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Považovat EET za dobré může jen komouš.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ironie?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel fakt a nekolikrat overenej.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tato odpověď je, pane Brummere, velmi zkratkovitá a je to jen výkřik do tmy, kterou vytváříte. EET není zlo. Zlo je Babiš. EET je nástroj. Kdyby Topolánek, Zeman, Klaus, Špidla nebo kdokoli z premiérů minulosti byl schopen zajistit, aby každý platil daně, jak má, EET by nebylo potřeba.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to převrátil. Kdyby se dávno zabránilo rozkrádání z daní, narůstání úřadů, tak mohly být daleko nižší daně a nikoho by EET nemuselo zajímat. Jestli má EET přinést 10 mld. ale výdaje na úřady pro příští rok slupnou o dalších 13 mld. více, tak se prostě neřeší nic. Vyhází se další peníze do hladového aparátního chřtánu, nějaké plky o investicích jsou úplně mimo.

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/pocty-statnich-zamestnancu-trvale-rosto...

Počet státních zaměstnanců se od roku 2012 zvýšil zhruba o 23.000 na letošních 437.000. V příštím roce by se přitom měl jejich počet zvýšit o dalších 7600. Náklady na jejich odměňování od roku 2012 stouply o 16,6 miliardy na letošních 149 miliard korun. Příští rok by přitom měly výdaje státního rozpočtu na platy dále stoupnout na 162 miliard korun. Vyplývá to z údajů ministerstva financí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WIFTe, když ono je to "jednoznačně užitečný" a "už si to na sebe vydělalo". Tak jakýpa copa?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz zakladali JZD, tak jim to na papire sedelo take. Ale pozdeji zjistili, ze nejsou lidi, protoze cokoliv i zdatny farmar udelal, slo to vnivetch. Rozdelovaly se funkce, to melo vetsi vahu nez samotna prace.

Pokud stat buzeruje podnikatele vpodstate likviduje budouci potencial, a zustavaji jen ryby velke, pak se to nazyva ruzne, na vychode to je oligarchie u nas si to nazvete jak chcete. Par jednotek si to jen rozdava mezi sebou. Zakladni stavebni kamen statu by mel byt: Nech brouka zit, i ja ho mam rad. Ne jen brouka tlouct a cekat, ze bude uzitecnych brouku vice. Nebude. Je Vam jasne, ze ani to vlastne neni v zajmu? A na druhe strane brouky prikrmovat, kde se v konci rozroste jakasi monokultura brouka neumejic se postarati o sebe a cekajic jen s otevrenou hubou.

Je to o tom potencialu, a nikdy nebylo jinak. Mas tisic vedcu, kteri o sobe vedi, a vi se, ze kdyz jeden s nicim neprijde, bude to ten druhy, tak se vymysli kolo, nebo blazniva teorie, ktera ma nejaky merit. Mas vedcu pet, a ti nevymysli nic, akorat se budou hadat o funkce, kdo je dulezitejsi nebo si budou hrabat jen na svem pisku. Vzdyt jsou tak duleziti pro stat!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> AMD A10 + GTX 750 (sic!), hybridní hardisk atd

Hadam ze Lenovo ? :) neco velmi podobneho jsem videl nedavno. Vtipne bylo ze primo pozadavky byli napsany v takovem stylu, ze je splnovali jen 3 masiny z toho nejlevnejsi Lenovo. Kdyz sem videl v pozadavkach "4 jadrovy procesor, diskretni graficka karta s 2G pameti" bez jakekoholiv naznaceni vykonu, napadlo mi ze nekdo si dopredu vybral masinu a pak srouboval pozadavky. Jen mi unika proc by to delal nekdo ze soukrome firmy... a proc by nejaka soukroma firma kupovala tenhle nesmysl (chapal bych APU bez externi grafiky, ale A10-7850K ktera ma mozno vykonnejsi integrovane gpu nez GTX 750 - WTF ? )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"chapal bych APU bez externi grafiky, ale A10-7850K ktera ma mozno vykonnejsi integrovane gpu nez GTX 750 - WTF ?"

Co jsem koukal, tak to lepení nVidia grafik co jsou jen o nepatrně silnější jak integrovaná AMD grafika je docela v módě. V noteboocích už hodně let.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Checht...who cares...tak proč ten článek?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zlodeje delaji chybejici zakony. Kde zakony prechazeji v balast nesmyslnych narizeni? A babis opet da lidu rimskemu obili zdarma. Mimochodem clanek na urovni spatne slohove prace stredoskolaka, nema hlavu patu

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvam se, nejak se mi to povedlo omylem zaspamovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zlodeje delaji chybejici zakony. Kde zakony prechazeji v balast nesmyslnych narizeni? A babis opet da lidu rimskemu obili zdarma. Mimochodem clanek na urovni spatne slohove prace stredoskolaka, nema hlavu patu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zlodeje delaji chybejici zakony. Kde zakony prechazeji v balast nesmyslnych narizeni? A babis opet da lidu rimskemu obili zdarma. Mimochodem clanek na urovni spatne slohove prace stredoskolaka, nema hlavu patu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Socka strikes back!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

...a já Davidovi děkuji za splněné přání, neb článek o jeho 60GB SSD (které jsem původně zaměnil za 32GB - omlouvám se), jsem si již dlouho přál :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

U SSD nie je asi ziadna kapacita overkill. Treba pocitat s tym ze pri vyssej kapacite je aj vyssie celkove mnozstvo zapisatelnych dat (TBW). Pripadne necham volne miesto na SSD (particia mi nepokryje cele SSD), ktore bude radic vyuzivat ako spare area, takze nedojde k nadmernemu opotrebeniu niektorych pamatovych buniek ani ked budem mat malo miesta na particii. Podobne ako ked to prezeniem s velkostou RAM, ktoru ale OS vyuziva ako cache.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.