Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Aktualizace řazení zdrojů do kategorií dle ceny za watt kvůli zdražování

Ve smyslu původního nápisu na prezidentské zástavě „Pravda vyděsí“ to od zdejších socanů pěkně schytáte, pane kolego :-)

Ale těch 35 % docela vyděsilo i mne. Čekal jsem, že to bude tak do 20 %. I když i to by bylo nemalou zlodějnou. To víte, daně už na to prožírání ve velkém nestačí a tak se musí výběr vylepšit rovnou hraním si s měnou. To platí obecně, nikoliv jen a pouze pro ČR…

Když se tak nad tím zamýšlím, tak k čemu by bylo dobré vztáhnout porovnávání hodnot, když penize jsou dnes v podstatě ničím kryté barevné papírky? K diamantům, ke zlatu?

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Je překvapující,že vy jakožto "nesocan" nemáte přehled o plynutí naší měny časem. Doporučuji si ten graf roztáhnout o dalších pět let a budete vyděšen ještě více. A každý další měsíc tohoto roku si pár procent vyděšení budete přidávat :)

JInak příští minimálně tři roky jsem vyhlásil HW stop stav. To zas bude divení se,pročpak se neprodávají IT věci.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Tak. Před deseti lety aspoň byly výkyvy, ale teď to jde v podstatě jen nahoru. A hlavně, nikde není konec toho trendu, protože většina centrálních bank v Evropě začala s ostatními soutěžit, kdo zvládne natisknout nejvíc. A ještě mají tu drzost prohlašovat, jak něčemu hrozně pomáhají…na férovku prohlašují, že budou uměle dusit měnit a nakupovat bezcenné zahraniční papírky.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Ono v červnu nastane pravděpodobně další zlom. Zasedá FED a bude hejbat s úrokama. Předpoklad je,že tam kapku utáhnou kohoutky a v evropě je ještě víc otevřou. Takže koruna pojede jak namydlenej blesk. A pravdou je,že konec opravdu v nedohlednu. Já už vážně začínám mít pocit,že se někdo cíleně snaží Evropu poslat totálně do sra.ek.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Takže když tiskl FED a dolar k euru a koruně padal, bylo všechno vpořádku, ale když se ukázalo že to americké ekonomice pomohlo a tak teď tiskne Evropa, tak je vše špatně?

+1
-49
-1
Je komentář přínosný?

A helemese, Mr. Vtip…

Americké ekonomice pomohlo leda to, že všechny její kolonie od Evropy přes Asii a všude ten jejich papírek kupují. Akorát že Číňani a arabáči na rozdíl od nás ty papírky vemou a kupují celý přístavy a celý ulice (většinu přístavů maj arabáči a většinu Detroitu dneska číňani). Rozprodávají svou zemi, což se běžnej vohnout nedozví, dokud ho nevystěhují z „jeho“ země, a politikounům je to jedno, dokud jsou u koryta a můžou si nahrabat. ČNB to ovšem nechává hnít v „rezervách“. Za to zasluhuje osazenstvo pověsit, ovšem realita je, že většina bankéřů jsou štětky FEDu a kupují to jak pominutí. Navíc se podařilo srazit cenu ropy a dočasně to srazilo rubl, což taky uměle posílilo dolar.

No a teď tady ECB tiskne jak smyslů zbavená a dolar díky tomu vystřelil úplně jinam, než když celou dobu tiskl FED. Mj. kvůli tomu, že eura na rozdíl od dolarů nikdo nekupuje - nemá kdo. Proto okamžitě klesá hodnota. Celej svět leze do prdele americe a kupuje dolar, ale Euro nikdo nechce, tedy krom centrálních bank v Evropě. Akorát že todle nebude fungovat moc dlouho, fakt nepomůže, když si budou navzájem prodávat dluhopisy, protože se na tom nažerou jenom spekulanti, ale reálné dluhy ve skutečnosti ještě narostou o tyto vícenáklady. Výhled je celkem zřejmý, zhoršení tak o 20 % ještě letos. Dluh uhnije je zhruba 350 bilionů korun, máte dojem, že to mávnutím proutku zmizí? http://www.eudebtclock.org/

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak.

+1
-53
-1
Je komentář přínosný?

Takze podle toho co jste napsal, o euro nikdo nema zajem a o dolar ano - tak z ceho plyne vase ocekavani ze by euro melo mit nejakou hodnotu? To neni o globalni konspiraci a stetkach fedu, ale o tom ze se snazi vydelat, kde je to perspektivni.

A ten dluh je to same, snizenim hodnoty penez se realny dluh snizi, ovsem taky hodnota uspor v dane mene.

Apropo o tech rezervach - co vy, mate penize na uctu, nebo je investujete do akcii podniknu (coz je duvod pro to uvolnovani - poskytnout finance firmam) - chovate se jinak nez to osazenstvo CNB ktere zasluhuje povesit?

P.S.: o tom nakupovani - podivejte se na tenhle graf https://www.google.com/finance?q=CURRENCY%3AEUR&ei=DMQeVfjmJLToiAKEuYCgBQ , hodnota Eura k dolaru neustale rostla (kde je to nakupovani dolaru) az zhruba za posledni pul rok se to vratilo kde to bylo pred 10 lety - jak to sedi s vasema uvahama o lezeni nekam fedu?

+1
-50
-1
Je komentář přínosný?

Euro by mělo v prvé řadě přijít zrušit, než bude úplně pozdě. Tenhle projekt egomaniakálních fašistů je rozbitej od samýho začátku.

Ani jedno, z akcií se nenažeru. Investuju do stále většího portfolia, abych měl větší záběr, ale je to stále horší. Jak v nákupech, protože je všechno dražší, tak v prodejích, protože lidi nakupují miň, když si za ty peníze míň koupí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co by to prineslo? Nadavate na jedne strane na CNB, na druhe na ECB - co navrhujete misto toho barter? Pro obchodniky (od jiste velikosti) je jednotna mena jednoznacne vyhodna, protoze neexistuje riziko kurzoveho pohybu, takze transakce se (zahranicnim) partnerem jsou mnohem predvidatelnejsi. To by platilo i pro vas byznyz, pokud byste nakupoval a prodaval ve stejne mene - vas problem je presne ta nestabilita kdy nakupujete v jine mene nez prodavate.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zrušit státní monopoly na peníze a ať se o to trh postrá. Zcela jistě by vznikla velká řada zajímavých měn, kreditů (na kartách) apod. Např. kryptoměny.

https://www.youtube.com/watch?v=81tIE-t1ops

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Dobre, volatilita bitcoinu https://blockchain.info/charts/market-price?timespan=all&showDataPoints=... myslite ze s timhle byste mel lepsi obchody? Co dava dnes mene jeji hodnotu? Hospodarstvi statu ktery ji vydava - u kryptomen je to ciste spekulativni

vy tu nadavate ze koruna klesla k dolaru o ctvrtinu - za posledni rok klesla hodnota bitcoinu k dolaru o 75%

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Jakou to má souvislost?

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

ze ted nadavate na volatilitu koruny/eura a navrhujete to nahradit necim co je v danem ohledu dramaticky horsi

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

Uhmmm…ne. Všechno špatně.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Jedine omezene mnozstvi meny (obecne kryptomeny) nebo jak kdysi mena podlozena zlatem muze mit nejakou stabilitu.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

to mi nejak nesedi - omezene mnozstvi je daleko jednodussi zmanipulovat, jeden hrac je schopny vyrazne ovlivnit trh - podlozeni zlatem (nebo necim jinym ano, do jiste miry) - to vice mene znamena svazani kurzu s kurzem dane komodity (nebo s cim to svazujes)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Že vy budete absolvent VUML.

+1
-35
-1
Je komentář přínosný?

Pevné množství měny je z principu deflační při jakémkoliv růstu ekonomiky nebo i populace. I měna založená na zlatě nebyla vázaná na pevné množství, bylo zde několik výrazných růstů, jak se objevily nové zdroje - objevení Ameriky, několik zlatých horeček. I mimo to stále probíhala a probíhá těžba.

+1
-45
-1
Je komentář přínosný?

Ano ale ta tezba je postupna a ne jak CNB/€CB ze dne na den natiskne kvantum. A navic ten rust jako musi byt? On totiz nemuze byt nekonecny. Kokaj na tu tabulku
http://fakebug.cz/zamysleni/historicky-vyvoj-hodnoty-americkeho-dolaru/
jednoduchou aproximaci si spocitejte jak to bude za 20/30/50 let to je neudrzitelny.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně víme celkem přesně, jak a kolik a kdy přibude. Zatímco banka dokonce ani nezveřejní kolik toho tiskne a myslí si, jak si toho jako trh nevšimne. A absolventi VUMLů a VŠE a takovejch tady ještě budou plácat, jak jsme všichni idioti a nerozumíme tomu a všechno je to úplně košer.

Přitom dlouhodobá životní úroveň už spíš klesá, potraviny stojí za hovno, dennodenní frustrace je stále horší, protože byrokracie roste neuvěřtelným tempem. Úředníci a jiná státní svoloč člověka - který si je sám platí - jen buzerují, místo aby se chovali jako služebníci, což jsou, zatímco když potřebuje pomoct, tak se na něj všichni vykašlou a ještě se mu smějí (a pak se hrozně diví když je jde za to postřílet do hospody).

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

"Hlavně víme celkem přesně, jak a kolik a kdy přibude." No to právě občas neplatilo. Zlaté horečky nebo objevení Ameriky přišly náhle. Dopředu víme jen běžnou těžbu.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

"co vy, mate penize na uctu, nebo je investujete do akcii podniknu (coz je duvod pro to uvolnovani - poskytnout finance firmam)"

Ja, co jsem *mel* penize na uctech, jsem je investoval. A ne, mit penize na uctech NENI duvod k uvolnovani - prakticky vsechny penize co maji lide na uctech, jsou bankami pujceny / investovany - jedinej rozdil je komu jde zisk, jinak rozdil neni, ty prachy jsou tak ci tak investovany, tudiz TOHLE duvod neni (jine veci mozna, ale ne tohle..)

"chovate se jinak nez to osazenstvo CNB ktere zasluhuje povesit?"

No, ja na rozdil od nich nepokladam "uspory" za sproste slovo. Kdyby me neokradali, uplne by mi postacilo kdyby me penize neztraceli hodnotu - zkousl bych i "prijatelnou" inflaci, treba 1-2% rocne. Nicmene, kdyz se chovaji jako <>, nezustava mi moc moznosti...

Jestli chces videt kde je to nakupovani dolaru, divej se na grafy kolik drzi ktera krajina EUR a kolik drzi USD, ne grafy EUR vs USD... takova cina, foreign currency reserve 3.8B nominalnych USD, z toho 2/3 realne v USD... dlouhodobe, 60-70% foreign rezerv je v dolarech, a to se moc nemeni.

Jo a o tom, jak QE pomohlo USA - no, pomohlo jak pomohlo. Nabalila se spousta spekulantu a bohatych. Kdyz se podivas na financni zpravy o US mzdach, zjistis ze bezny lide z toho QE meli velky prd, zvyseni platu nula nula nic. A u ekonomiky ktera je dost silne zavisla na vlastni kupni sile (relativne malo importu/exportu), to moc dobre znameni neni... ano firmy meli levne uvery, tak mohli nabirat a rozsirovat vyrobu... a az vyschne kohoutek, kdo to bude kupovat ? bezny amici s mizernym platem ? zahranici, za predrazenej dolar ?

Takze ted skonci QE u nich a zacne u nas, a bude to mit stejny efekt - vsichni ti spekulanti se nahrnou k nam, a budem jasat jak je nam skvele... ale ono je cele QE jen saskarna, co zadne problemy nevyresi, jen oddaluje reseni..

+1
-44
-1
Je komentář přínosný?

S tím v zásadě souhlasím, však se tady bavíme o tom komentáři jestli je QA rozdílné v USA a EU a já říkám že ne a podle toho to vypadá - a lidí kteří jsou zvyklí že dolar jde akorát dolů a když ne tak nadávají na ECB nebo Singera jsou trochu mimo.

Je otazka jestli jen oddaluje - snizuje to hodnotu penez a tim padem zadluzeni na ukor drzitelu daneho dluhu (at uz jsou to obcane, banky nebo jine staty), takze to neni jen oddalovani, je to takova menova reforma v mensim meritku.

Nicmene nadavat na to v Evrope, zatimco v USA to bylo ok, je nesmysl

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Masový tisk nekrytých peněz a jejich zkupování mj. místní bankou jsem kritizoval dávno, tak nevím, co blábolíte, že to před tím jako bylo OK. Akorát před tím nás to poškozovalo trochu méně, teď teprve nastane řádná krize. Jestli si ti fašisti v ESSR myslí, že tohohle si nikdo nevšimne, tak se budou brzo divit, až jim budou hořet kanceláře.

Řecko už je zase v rozvratu a vyhrožuje, že pokud nedostane prachy, tak nám sem nažene půl milionu přistěhovalců. Víte vůbec, co to je za svoloč? Negramotní arabáči a negři, co tam rozjeli organizovanej zločin (drogy, prostituce), obchod se zbraněma? Prachy už nemaj dostat odkud, nikdo už žádný nemá, teda zatím, než se natisknou. Ale asi nikomu nedocvakne, že to je jenom bezcennej papír, neéé…další se sem valí z rozvrácené Ukrajiny…a jak to někde rupne, tak se to sesype jako domeček z karet. Protože větší ekonomiky jsou tady závislé na tom, že mají kolonie z menších (zejména východních zemí) a výpadek odbytu zboží jednoho natvrdo zbankrotovanýho státu už prostě nedaj. Jediný štěstí zatím je, že Řecko kašle na nějaké nařízení a kvóty a sakce a natvrdo obchoduje s Ruskem…a s každým kdo je ochotnej jejich ovoce a zeleninu koupit. A stejně tak Portugalsko a další, na nějaké kvóty z vysoka serou.

Jenom naši papaláši lezou Evropě do řiti a dělaj všechno ještě mnohem horší, než musí být. Celá biopaliva a slunečníky se možná nakonec ještě před rokem 2020 zruší, ale tady toho je už deset let k pos* a oligarchům to všechno platí daňoví poplatníci. Bodejť by ne, když už převzali i parlamentní moc…protože uhnije nám nemá co udělat když jim ukážem prostředníček, ale samozřejmě papaláši si z toho dělají byznys a vohnouty oblbují tím, že vona to uhnije nařídila, tak s tím vlastně nemůžem nic dělat. Mám ještě další blog o dalším jednom novým skvělým nařízení z uhnije, akorát nějak vázne vydání.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Vzdyt uz sama €U se pta nasich politiku proc mame veskery narizeni z unie prisnejsi nez je vubec pozadovano. Proc nasi byrokrati tolik buzeruji obycejny lidi za absolutni nesmysly. Odpoved je, "kdyz si to nechaji libit" No my si vzdy nechali vsechno libit, ovci narod.

+1
-40
-1
Je komentář přínosný?

"Jestli si ti fašisti v ESSR myslí"
Tak tohle je řádně na mozek. Jsou tam byrokrati, lobbisti, taky socialisti i pár zelených magorů. Ale fašisti tam opravdu nejsou. Pokud jste ovšem nepřestoupil na slovník TASSu, pro které je fašista každý, kdo nesdílí jejich názor. Jen američani jsou pro ně imperialisti :-)

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Fašista nebo socan, to jsou jen drobné rozdíly toho samého. A tady člověk ani neví, protože tam je jak sebranka, která chce všechno znárodnit, tak ta, která chce lidem řídit život a přikazovat jim i kolik můžou použít toaleťáku. A výsledek podle toho přesně vypadá. Od politiky, např. energetické, která masově ničí ekonomiky na národní úrovni, po „drobnosti“ jako kvóty na ženský ve firmách, tvar okurek nebo potlačování svobod slova a plány na stavbu koncentráků pro ty, co nemávají vlaječkama pro multikultibuzno politiku.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to nejsou drobné rozdíly, to jsou rozdíly zásadní. Socan respektuje volby, fašista je nepřipustí.
Plány na výstavbu koncentráků, to je zase další blud šířený TASSem.

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

"Když se tak nad tím zamýšlím, tak k čemu by bylo dobré vztáhnout porovnávání hodnot"
Pokud na to přijdete, Nobelovka za ekonomii vás nemine :-) Zlato i diamanty jsou běžnou tržní komoditou se všemi výkyvy z toho plynoucími. Navíc je jejich hodnota určena spíš vztahem k těmto komoditám než jejich praktickou využitelností.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Netřeba najít komoditu s absolutně stálou hodnotou, ale s relativně stálou hodnotou vůči počítačovým zdrojům ;-)

Co třeba to porovnávat jako násobky ceny základního 350W Eurocase? :-)

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem četl sci-fi povídku, kde tohle vyřešili, tak, že "měnu" vztáhli k jednotce poctivě odvedené práce. určité lidské činnosti prostě vyžadují celkem stabilní čas na dokončení....

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

... poctivě odvedené práce ... jasne, to jinde nez ve sci-fi byt nemohlo.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Podle sebe soudím tebe? (v tomhle případě ostatní?)
Jinak jsou lidi, kteří se normováním práce i živí...

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Ale to je fakt hloupost. Arbitrárně centrálně stanovovat cenu…to jsme tu už měli. Jednotka práce ani jakákoli jiná nemůže být nikdy základem ničeho dlouhodobě funkčního, protože má naprosto odlišnou cenu v závislosti na místě, čase, kvalitě, zákazníkovi samotném atd.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"protože má naprosto odlišnou cenu v závislosti na místě, čase, kvalitě, zákazníkovi samotném atd."
Tady někdo nepochopil o čem je řeč..... Jde o to aby byl dán nějaký základ stabilní hodnoty. Divit se, že cena za práci ji pokaždé jiná, když hned na začátku si zoufáme nad nestabilitou měny je poněkud na palici. Navíc to že za základ měny bylo stanovené penzum odvedené práce všechny tyhle "chyby systému" a možnosti jak vydělat na úkor jiných spolehlivě odstranilo...
Mimochodem kontrolu nad systémem neměl člověk a počítač, kterému byla snaha po bohatství a moci ukradená.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to je absolutní kravina a kdo má naprosté základy ekonomiky je si toho naprosto vědom. Cena za práci je prostě VŽDY individuální a je pouze na dohodě zaměstnavatele a zaměstnance. Nikdo další se jim do toho nemá co srát (pokud se tak oni sami nedohodnou). Tohle jsou fakt představy jak z příručky marxismu-leninismu…

Mě nevadí volatilita měny pokud je daná trhem - BTW svobodné měny dané trhem by s pravděpodobností hraničící s jistotou žádnou volatilitu neměly, protože by byly zpravidla sakra dobře podložené hodnotami, nejspíš povětšinou zpátky zlatým standardem apod. Mě vadí že mi tu nějaká banda šmejdů násilím vnutí nějaký papírky a pak si s nima jebe každej tejden jinak, mimochodem zcela v neprospěch a proti vůli těch, kterým vnucují její používání.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je mi líto, ale evidentně nejsi schopen myslet jinak než v rámci peněz...
Co sem furt motáš nějakej marxizmus "leninizmus", čet si něco od marxe vůbec?
Cena/hodnota se může vyjádřit různě například spotřebovanou energií, časem atd. Už konečně zapoměň na prachy a nějaký "trh"...
A ty hlody o zlatém standardu jsou vůbec nejvtipnější, zlato je z hlediska potřeb člověk docela zbytná záležitost má reálně minimální hodnotu...
Trh ve výsledku nikdy nic nezreguluje lidstvo má několikatisíciletou zkušenost s tím, jak se dá trh pokřivit a ovládnout...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Myslím že jediná komodita se stabilní (spíše kontinuelně rostoucí) hodnotou je pozemek ;)
Dokud lidi nezačnou vymírat, nic se na tom nezmění.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

„Dokud lidi nezačnou vymírat, nic se na tom nezmění.“

Demografický vývoj u nás a v Evropě celkem asi moc nesledujete, že? :-)
(OK, přistěhovalci, ale doposud přistěhovalci ceny pozemků spíš snižovali…)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

No, myslel jsem spíš ornou půdu než stavební parcely, byty a domy. U té je jedno jaké má sousedy (dokud nerozkradou úrodu ;)). V takovém případě je jedno jestli se jedná o domorodce nebo přistěhovalce - jíst musí všichni.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

to za pár let znárodní Agrofert :)

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

No a "vymírat" by měli začít ti, co "to všechno" způsobují. Jistě se mnou bude souhlasit většina normálních lidí, že začít by se mělo "odshora", ale i v "základech je plíseň" a i ty by se měly "ošetřit"...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pozemky rozhodně nemají stabilní hodnotu ani omylem, není to tak dávno, že měli i prakticky nulovou...

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak. Jako vše, i ta práce, to má velmi proměnlivou hodnotu v závislosti na místě, čase, stavu, aktuální politiko-sociální situaci atd. (např. pokud režim fašisticky velmi restriuje nakládání s pozemkem, jako např. dnes a obzvlášť na některých místech, tak má úplně jinou hodnotu, než když si s ním můžete dělat co chcete, že).

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Práce má hodnotu pořád stejnou, to že si někdo jiné přivlastní její výsledky na základě výhodnějšího postavení ve společnosti (ať už správce lágru, režim, či majitel fabriky) je věc jiná...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale tohle je skutečně marxismus-leninismus nejvyššího zrna a krom toho je to DÁVNO, asi tak dvě století, vědecky vyvrácené. Proto nemůže žádné centrální plánování nikdy dlouhodobě fungovat a proto všechny socialistické režimy vždycky nakonec dojedou na to, že jim dojdou ukradené prachy (což mj. začínáme vidět dneska, kdy už uhniji reálně dochází) a ostatní je předeženou.Takže se na mě nezlob, ale po tomhle prohlášení jsi pro mě jasnej bolševik.

Jinak hint, jo: práce neurochirurga pro mě má hodnotu nula, protože ho nepotřebuju. A má pro mě klidně hodnotu všeho mýho majetku, až ho potřebovat budu…a ani to nemusí stačit, pokud zrovna nebude k dispozici, protože bude obsluhovat ty, kteří dají ještě víc. Jestli pochopíš tento jednoduchý úvod do ceny statků daných jejich vzácností vůči poptávce, tak jsi na dobré cestě.

Stejně tak je to pro každého člověka naprosto se vším zbožím a službami. Cena je daná jeho ochotou (a ochotou všech ostatních) za to zaplatit a ochotou (a fyzickou možností, tj. např. ne/dostupností materiálu) to poskytnout. Další příklad je např. práce okopávače brambor v ČR a v Africe. Tady má hodina práce okopávače brambor zcela jinou hodnotu, protože tu není dost lidí ochotných ji vykonávat za pár centů, jako v Africe. A kdyby bylo, tak legálně to dělat nemůžou, protože máme co, DRK? Protože máme minimální mzdu vole.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Sorry, ale tohle je skutečně marxismus-leninismus nejvyššího zrna a krom toho je to DÁVNO, asi tak dvě století, vědecky vyvrácené."

Nikdy nikým nebylo nic vyvráceno, to jsou bludy.. M-L je filozofie jako každá jiná, ten kdo to umí si z ní vezme to pozitivní, kdo ne má smůlu...

"Proto nemůže žádné centrální plánování nikdy dlouhodobě fungovat a proto všechny socialistické režimy vždycky nakonec dojedou na to, že jim dojdou ukradené prachy (což mj. začínáme vidět dneska, kdy už uhniji reálně dochází) a ostatní je předeženou.Takže se na mě nezlob, ale po tomhle prohlášení jsi pro mě jasnej bolševik."
Bolšenik je pro mne ten, kdo nerespektuje názor jiných, to jest ty...

Mimochodem o nějakém centrálním plánování nebyla nikde řeč. Demagogické nesmysly o ukradených penězích ze kterých žijí socialisté jsou vrcholem "nepochopení". Mimochodem centrální plánování samozřejmě fungovat může, jen je kupodivu méně efektivní než tržní hospodářství to je vše...

"Jinak hint, jo: práce neurochirurga pro mě má hodnotu nula, protože ho nepotřebuju. A má pro mě klidně hodnotu všeho mýho majetku, až ho potřebovat budu…a ani to nemusí stačit, pokud zrovna nebude k dispozici, protože bude obsluhovat ty, kteří dají ještě víc. Jestli pochopíš tento jednoduchý úvod do ceny statků daných jejich vzácností vůči poptávce, tak jsi na dobré cestě."
Změna hodnoty práce na základě poptávky je právě onen nesmysl, který způsobuje fluktuaci, pořád nejsi schopen zapomenout na "peníze" a uvažuješ v rámci nich... Mimochodem jsem nikde neřekl, že hodnota práce má být univerzální pro různé typy práce...

"Stejně tak je to pro každého člověka naprosto se vším zbožím a službami. Cena je daná jeho ochotou (a ochotou všech ostatních) za to zaplatit a ochotou (a fyzickou možností, tj. např. ne/dostupností materiálu) to poskytnout. Další příklad je např. práce okopávače brambor v ČR a v Africe. Tady má hodina práce okopávače brambor zcela jinou hodnotu, protože tu není dost lidí ochotných ji vykonávat za pár centů, jako v Africe. A kdyby bylo, tak legálně to dělat nemůžou, protože máme co, DRK? Protože máme minimální mzdu vole."

Jakmile překročíš určitou mez, kdy jedni budou dřít za pár drobných jak v africe, v ten moment máš na krku revoluci a zkus si vzpomenout jak v ní dopadají tobě podobní "vole"...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Panenko skákavá, co to sem zas vlezlo? M-L je filosofie a má pozitiva? Jo, ty desítky milionů mrtvejch? Centrální plánování může fungovat? Hele a co kdyby sis udělal výlet do Severní Koreji a už tam zůstal? Tam se můžeš mrknout jak to krásně funguje.

Řekněte mi, že tohle je jenom nějakej troll a dělá si tady prdel. Protože pokud ne, tak já se fakt dekuju a podobný individua nechť si tu centrálně plánují do aleluja…budu se dívat z dálky, jak budou pak chcípat hladem v lágru, jak jim podobní v té Koreji.

Pro ty co nejsou úplně mimo a mají ještě půlku mozku, http://ankap.urza.cz/index.php?action=branch&id=7 a http://ankap.urza.cz/index.php?action=branch&id=6

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Přestaň plácat dogmata o severní korei. Marxizmus je prostě jedna z filozofií, stejně jako desítky jiných, její největší znalci byli často ti co proti ní vystupovali (což evidentně není tvůj případ). A desítky milionů mrtvých mají na kontě třeba takoví katolíci nebo čingischán, nic to nemění na tom, že despotizmus tu fungoval tisíce let, o čingisovi se natáčejí hrdinné filmy a cirkve se zvládly zreformovat do mírumilovné instituce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ideologicke cviceni saska Behemota. neprekvapilo :-D

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Základní problém je, že jsme (lidstvo) za posledních 100 let udělali všechno proto, abychom jakýkoliv pro směnu vhodný prostředek co nejvíce odvázali od jeho reálné hodnoty. Je to sice naprosto logické - lidé kolem finančního businessu, kteří k tomuto ovlivnění mají nejlepší přístup, zejména tím, že jsou de facto svého druhu církví - chtějí blaho hlavně pro sebe a tedy dodržovat veškeré ekonomické teorie ovšem pouze ze svého pohledu. To je zcela v pořádku, svobodně využívají všech možností, které jim k tomu jsou dány.
Bohužel následky nejsou zcela optimální pro nás méně (marketingově) schopné, kteří si svůj kus žrádla jinak, než blbou prací urvat neumíme. (Všiměte si, hovořím o tom, že to je špatně pro nějakou skupinu, ne pro všechny! Vrátíme se k tomu níže.) Pokud bychom byli schopnější, pak to zvládneme podobně, jako někteří umělci, i když je to zajímavým řešením problému slepice nebo vejce: pokud je umělec dostatečně znám, bude o jeho díla velký zájem, což ho bude dělat více známým (vedlejší produkt může pak být i finanční bohatství). Obdobně to funguje ve finančním sektoru. Víra v penízky je jen vírou, jejíž síla a pevnost stojí jen na jejím rozšíření. Jste-li (z nějakého důvodu) dostatečně (marketingově) mocný s tím nějak pohnout, pak můžete. A pak to samozřejmě uděláte. Průšvih je, že tohle je systém, do kterého jsme volně zkonvergovali, zčásti logickými kroky, z části z vlastní pohodlnosti (to se nevylučuje díky přísloví, že cesta do pekel je dlážděna dobrými úmysly).
Řešení to nemá (rozhodně ne v tom, že jednu víru nahradíme jinou), protože i na jednoznačnou hodnotu neexistuje jednoznačný subjektivní hodnotový pohled. Stejně tak, jako já můžu svoji práci prodávat nyní za drahé peníze, protože to pro někoho má tu cenu, někdo jiný by za ni nezaplatil ani vindru. Teorie dohnaná do důsledku pak napovídá, že díky tomuto způsobu bychom měli být nakonec "všichni nejbohatší", protože až uděláme dostatek směn, tak každý majetek skončí v rukou toho, kdo si jej cení nejvíce (a každý si jej mohl koupit za něco, co sice vlastnil a s čím byl "chudý", ale co pro někoho mělo takovou cenu, že mu za to dal to jiné, "bohatší"). Zadrhává se to samozřejmě v omezenosti těch statků, čímž se dostáváme obloukem k tomu, že jakýkoliv (i směnný) obchod oddělený od primárních statků (půda) bude vždy nějak "zkorumpovaný" a nevyvážený. Ta nevyváženost pak vyústí v to, že nás začne náhle být na tu půdu moc (prosím odhlédněme na vteřinku od problematiky technologického pokroku), míra té nevyváženosti se bude manifestovat disproporcemi v rozdělení majetku. Háček je ale v tom, že to není svoboda jedince, co je řešením, protože i když budeme všichni svobodní, budeme vždy omezeni - ve stávající velikosti populace - tím nedostatkem. Řešení zdá se být jediné a hnusné, jako vždy nevyhnutelné. Ani to však ale není tím kýženým řešením. Jo, jsou vynálezy, které nám umožňují aby nás - i s konstatní půdou - bylo víc. Ale jsou jiné, které vytvářejí bublinu horkého vzduchu, takže je nás víc, než by nás mělo (mohlo) být. Díky tomu si já můžu koupit plechovku fazolí za 29,- Kč, ale to bohužel neznamená, že mohu-li si koupit ze své výplaty 1000 plechovek, že jsem odvedl práci odpovídající vypěstování a zabalení 1000 plechovek fazolí. Někdo na mě musí makat. Spotřebou toho primárního statku (např. znečištění země, vzduchu, těžba) a nebo někdo kdo za práci v hodnotě 1000 plechovek fazolí dostane zaplaceno 999 plechovkami fazolí (pak na mě takových lidí musí být zase 1000 :-), což je ale opět neefektivní využití toho primárního statku. Je tedy na první pohled v zásadě úplně jedno, jestli budeme mít ten či onen systém. Každý bude nějaký trade-off nějakých přínosů a nákladů, a ta disproporce bude odpovídat míře disproporce mezi schopností se uživit (a do toho prosím zahrňte vše od pěstování plodin i možnost mít tablet a mobil) při dané míře technického pokroku a schopností půdy nás živit. Systémy volné svobody jedince sice nabízejí zdánlivé řešení, ale to pouze připomíná snahu zametání prachu pod koberec - prostě ty problémy se přenesou do více rozdrobeného měřítka. Mimoto, "elity" se - na základě základních člověčích pudů - začnou budovat i tehdy, ostatně takhle jsme před pár stovkami tisíc let už jednou začínali, a to, že jsme na tom dnes technicky a poznáním o něco lépe, na tom nic nezmění. Opětovná konverze k dnešnímu stavu je nevyhnutelná.
Co tedy s tím? Už bylo naznačeno výše. Vyzabíjet se, dostat počet potencionálních vlastníků reálného majetku pod takovou hranici, aby jim disponibilní majetek stačil. A ono se i tohle děje.
Jenže i tohle "do konce dotažené" řešení je čistě teoretické, protože i kdyby tady byl jen jeden člověk na celé planetě, tak si asi jednoho dne řekne "a proč já mám jen jednu planetu, když Marťani mají dvě? to je přece nespravedlnost!", takže i když odhlédneme od tohoto úsměvného příkladu a pokud se budeme bavit jen v kontextu uzavřeného ekosystému té naší modré hroudy, co chytla vyrážku jménem "život", ta "nespravedlnost" zde bude vždy. A nebude o schopnějších nebo neschopnějších z hlediska nějakých hodnot založených na vyšších kognitivních funkcích (například jak dobře umím pěstovat obilí nebo jak dobře rozumím elektronice). Bude to o schopnější z toho pohledu, jak na to marketingově přinutíte nazírat ostatní (či přesněji ostatní příslušníky protistrany uskutečnění směny). Podobně, jako ten umělec. To není o takovém tom "všechno je subjektivní". To platí jen zcela všeobecně. Ale v určitý okamžik v určitém uskupení určitá "pravda" platí. U takových neandrtálců, i kdybych tu teorii relativity vymyslel (nebo aspoň pochopil, což se nestalo ani dnes), by mi to bylo na houby. "Bohatý a mocný" bych byl jen kdybych měl větší svaly nebo aspoň větší kyj. Protože tak oni to (asi nejspíš) chápali. Dnes je to jinak. A stejně tak, jako ten s tím větším kyjem pak měl taky předností právo na morek z toho mamuta, tak dnes ti s těmi většími finančními kyji mají právo na to nám najednou za naše penízky poskytnout méně (počítačových) zdrojů (například díky tomu rozvázání hodnoty od konkrétního statku, což je zase jen ta marketingová magie).
Suma sumárum: řešení není ve změně systému, protože všeobecné (systémové) řešení neexistuje (mimochodem, na to už přišli i tvůrci Matrixu). Řešení je na každém jedinci, ale jen pro něj samého!!! Jedno jakým způsobem (dobro či zločin). Jedno za jakého systému. Jedno kdy.

P.S., znáte ten film Noemova archa o potopě světa z produkce Hallmarku? Jak přežila Noemova rodina, zvířata a ... jeden obchodník!? O čem to - byť i jako fikce - vypovídá? Ne, o prohnanosti obchodních ďáblů to není. Ale i v tak skoro dokonalém systémovém řešení, jakým byla potopa světa, se našla skulinka pro šikovného jedince. Žádné zachraňování světa, žádné jen přežití. Prostě korektní a pro něj asi dostatečně "bohatá" existence.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

To se mi libi ten zaver, ze reseni je jen na kazdem jedinci a pro nej sameho. Ja to vyresil tak, ze jsem sel do sveta, vystudoval obor po kterem je poptavka a ktery je placeny na slusne zivobyti a jsem spokojeny.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Mrzí mě, že na DIIT vycházejí takové články, které se zaměřením serveru prakticky nesouvisí a ještě jsou v nich prezentovány názory, které si slušně dovolím označit jako naprosto amatérské. Behemot je člověk na svém místě co se týká zdrojů a elektroniky obecně, ale v otázkách jeho názorů na monetarismus a makroekonomii musím bohužel konstatovat, že není ani poučený amatér.

Jako blog by to pro pobavení bylo dobré, jako článek to zásadním způsobem snižuje kvalitu a hodnotu webu. Přitom stačilo napsat dvě tři věty o změně kurzů a vložit jednu tabulku s novým rozdělením zdrojů dle ceny za watt.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

bohužel (pro vás) máme svobodu slova. já s autorem a jeho názory souhlasím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto souhlasím s Tynytem. Behemote drž se zdrojů, nadávat na světovou politiku a spekulovat o finančních trzích přísluší někomu jinému a na jiném webu.. My ovečky, vidíme jen velmi úzké spektrum dění a dělat z toho závěry je ukvapené.. Mě ten článek přinesl informaci, že IT trh jak jej známe jde do kytek, ale ruku na srdce...to už vycítil každý, kdo se o něj alespoň trochu zajímá..

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

No, kdybyste otevřel oči, tak si všimnete hlavně toho, že do kytek tady půjde naprosto brutálně všechno, protože v prvé řadě dovážíme většinu zdrojů energie (ropa, plyn, uran) a např. cena ropy (a tedy i plynu) se už nejspíš výrazně pod 50 dolarů nedostane, spíš bude mírně stoupat, ale dolar zdražuje. Takže poslední chvilku si můžeme užít benzín za 30 korun a pak vzhůru zpět na 35 a dál. A cena paliv je naprosto ve všem, plus ten fašista u koryta si hodlá zase navýšit podíl té jeho biosračky, které je nyní 100% monopolním výrobcem. To je tragikomedie, jak je možný, že někdo takovej může být u koryta? Když si vemu jak všichni tehdá vřískali když nějaká nicka byla u koryta s nějakou jeho pidiagenturou a tady je MINISTREM FINANCÍ STBák, co vlastní polovinu republiky.

Kromě veškeré elektroniky a spotřebních věcí (papírové, dřevěné, plastové, skleněné, kovové výrobky) se sem ale taky dováží většina hader, stále víc potravin jde taky z Číny, to všechno za dolar. Spíš je jednodušší vzít, co sem vlastně nedovážíme, ale i to bude pořád ovlivněno cenou paliv.

A nezapomeňme na fašistickou byrokracii. Spousta malých obchodníků to zavře a půjde na pracák, spousta přejde do ilegality, zbytek samozřejmě zdraží, protože pokladny a papírování (a sem tam nějaké drobné šméčko, co teď radši už do účetnictví daj) samozřejmě nebudou hradit ze svého, aby šli do ztráty. Výsledek je naprosto zřejmý už dneska - výběr daní zůstane přinejlepším stejný, spíš horší, celé to bude stát miliardy a akorát stoupne nezaměstnanost a zvýší se výdaje sociálky. A ukrojí se další tlusté kolo salámu svobod plus bude další možnost, jak zničit kohokoli, koho si ouřada nebo papaláš usmyslí.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

V hospode u piva bych na to asi tematicky zareagoval, ale tady se zdzim :) Vis co se mi na te nasi ceske povaze libi? Kazdej nadava, ale nikdo nezna reseni.. Pokud znas reseni, vstup do politiky a udelej s tim neco. Vylevy na diitu nic nezmenis ;)

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Systém je špatný ve své podstatě a nelze ho změnit zevnitř.

Dá se výrazně vylepšit zrušením všeobecného volbeního práva, ustanovením povinnosti na vyrovnaný rozpočet do ústavy atd., ale stále to nebude ideální. Nicméně to je naprostá utopie, protože minimálně polovina voličů jsou příživníci, co to takhle vlastně chtějí: buď mají bakiš/živnost z přerozdělování a byrokracie, to zahrnuje i milion úředníků, nebo jsou příjemci (byť velká část z nich si to vlastně jen myslí, ale všude okolo zaplatí tolik, že jsou stejně ve ztráte). A až nebude co brát přes stát, tak tihle vezmou zbraně a půjdou si to ukrást natvrdo, viz únor 1948. Další velká část, ti jsou prostě líní/blbí a "stát se musí postarat" a "bez státu by tekly potoky krve po ulicích" a když se složí požadavky každýho jednoho z nich (někdo chce státní školy, někdo zdravotnictví, někdo támhleto), tak vznikne tento bordel, co tu máme, ale to jim nedocvakne.

A z toho zbytku část rezignovala rovnou a těch zbývajících pár procent nemá šanci nic změnit. Dlouhodobě se to číslo zvyšuje, ale jen malinko. Hodně jich pak vždycky ukrojí populisti jako Bureš a Pitomio. Štěpit síly ještě víc je pitomost a samozřejmě tím, že pár lidem otevřu oči, můžu změnit aspoň něco. Aktuálně má smysl podpořit Svobodné, protože i když mají v programu hodně etatistických pitomostí, kdyby z toho prosadili 100 %, tak pořád bude výsledný stát velmi velmi výrazně lepší místo k životu. Ale samozřejmě to nepůjde úplně hladce a je nutné brát jako fakt, že úednické a podobné lemry co nic neumí byto měly těžké. Že by šli na ulici je pitomost, byla by spousta nekvalifikované pracovní síly (či méně kvalifikované, vhodné na nějaké papírování, braní telefonů a tak) a nějak by se protlouct museli. Klesla by jim životní úroveň - ALE TAK JE TO DOBŘE. Je absolutně závadné, aby spousta takových lemer vylezla nějakou humanitní zbytečnou školu a pak si mysleli, že maj nějekajej NÁROK na to, aby jim někdo platil teplý místo, ze kterýho ho ještě budou buzerovat. Ti aspoň trochu co k čemu by se průběžně překvalifikovali a nakonec by to taková tragédie nebyla (taky by vzrostla zaměstnansot v soukromém sektoru, nyní velmi notně dušeném státem), vyloženě budižkničemů tam asi tolik není, ale samozřejmě budou vřískat, protože už nebudou mít takový leháro, jak dneska na úřadě.

Já se na svoje živobytí kurva hodně nadřu (poslední dobou 14-16 hodin denně 6 dní v týdnu a pár hodin i ten sedmej den) a když vidím, co za svoloč žije z mejch daní, kteréžto prostředky mi skutečně CHYBÍ, tak se mi vodvírá kudla v kapse.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak. Otevřeš oči? Vždyť tady funguje pravidlo davu. Stačí začít nadávat na něco týkající se tohoto státu a přidá se k tobě vždycky úměrný počet lidí - zejména těch kteří nevědí, která bije. Je to nepříjemná informace, ale průměrné IQ populace je něco mezi 100-110. Zejména slabší kousky opiješ dobře znějící kritikou (populární je třeba provolávání otázky "jaktože se má ten druhý lépe než já?" - z toho vznikl komunismus) Také jsem volil Macha a spol, ale mediální a kampaňové masáže vítězí nad rozumem. A je to přesně o tom...jediné co můžeš udělat je dát se na politiku a prosazovat svoje názory veřejně nebo jít volit. Nadávat na nějakém zapadlém blogu podle mě nemá smysl..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když v posledním půlroce čtu diskuse na nejrůznějších serverech, tak mám takový dojem, že průměrné IQ bude spíš někde kolem velikosti bot průměrného diskutujícího, takže kolem 35-45. Česky umí jeden z pěti, argumentovat jeden ze sta, papouškovat nelogické a nesmyslné lži z mainstreamové propagandy skoro každý...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Fakt nechapu co porad v tom Cesku delas kdyz muzes kdykoliv vycestovat a vydelavat vice. Kdyz te trochu chytnu za slovo a reknu, ze teda makas 15 hodin denne 6 dni v tydnu = 360h za 4 tydny, tak za to by si tu mel v UK s minimalni hodinovou mzdou +/- 87 tis. kc hrubeho. Sice porad mene nez ja za mojich 176 hodin, ale asi vice nez mas ted.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak jen tak namátkově a na první pokuk, jo?
"A až nebude co brát přes stát, tak tihle vezmou zbraně a půjdou si to ukrást natvrdo, viz únor 1948." = klesně (dost podstaně) životní úroveň těm, od kterých si to vezmou.
vs.
"Klesla by jim (lemrám) životní úroveň - ALE TAK JE TO DOBŘE."

Uvědomujete si, že obojí dvojí je naprosto korektní a nechápu, kde berete tu - už nevím jak to zdvořile nazvat jinak - drzost rozhodovat o tom co je (pro nás, Vaše okolí) správně a co ne. Prostě jestliže se někdo chce o své štěstí bít fidláním s elektronikou, ok. Jestliže někdo vidí svůj přínos v něčem jiném a s něčím jiným, budiž. A jestliže je někdo natolik schopný, že si to umí jen okecat nebo naopak "ukrást" aniž by ho chytli a nejlépe mu při tom ještě aplaudují, tak je to přece taky správně (než to budete rozporovat, položte si otázku "správně - pro koho? s jakým účelem?"). Jestliže mi někdo něco ukradne, jsem na vině primárně já sám, protože jsem vinou vlastní neschopnosti v souboji se zlodějem prostě prohrál. Stejně jako továrník-kapitalista ve '48.
Podívejme se jen na můj obor - umím se porýpat v tom jak navrhnout software, odstranit většinu poteniconálních problémů, zkrotit uživatele a ještě ho udržet happy, v krajním případě bych to možná zase zvládnul i naprogramovat, umím se postarat o aplikační správu sítě atp. Z mého čistě sobeckého pohledu dělám užitečnou práci za kterou jsem patřičně ohodnocen. Pokud ale po tomhle nebude poptáka, protože to prostě nebylo lidem kolem mě "marketingově" vtlučeno do hlavy jako dostatečně důležité, tak se můžu jít pást (mimochodem - já tady krásně parazituji na práci někoho jiného, Gates, Jobs, Wozniak, Ballmer, Torvalds atp., kteří te marketing odvedli za mě, takže ani tohle jsem si nezasloužil).
A víte co? Je mi úplně jedno, že teď mi to lidi žerou (ostatně, málokdo chápe plný dosah mé odpovědi, když se mě ptá, jestli rozumím počítačům, když odpovídám "jo, předstírám to tak dobře, že mi to žerou počítače i lidi a ještě mi za to platěj") a navzdorý svému oboru obživy stále tvrdím: IT v té formě a rozšíření aplikace, jak ho máme teď tady nemělo co být ještě aspoň 500 let. (proč, to je na delší povídání a mimo toto téma). Mnohem víc si vážím truhláře, který umí udělat židli, zatímco já si zatím ještě ani nekoupil tu přímočarku, abych si udělal stůl. Přesto se tímto "užitečným" oborem nadrzo živím. Protože je po něm poptávka, protože se domnívám (sobecky a egoisticky) že JÁ to přece dělám tak dobře, aby ty problémy toho oboru byly menší a aby v jeho rámci "bylo líp" (kdepak jsme tohle už slyšeli?).
Takže pokud mě někdo klepne přes prsty a řekne "takhle ne soudruhu" nebo "takhle ne bratře" nebo "takhle ne ......" (doplňte si oslovení Vašeho oblíbeného režimu) tak to bude zase a jen můj problém, jak se uživit. Ale v životě by mě nenapadla ta diktátorská myšlenka vnucovat někomu nějaký "můj" (=mě vyhovující) recept (např. zvaný "volný trh" či jiný "systém") protože i ty "lemry" a "socky", které teď tyjí z mých daní mají právo se o své štěstí brát tímto způsobem. A jestli mi to nevyhovuje, můžu samozřejmě zkusit svým marketingem to ukecat na jiný princip, můžu si namakat takový svaly, abych jim všem dal do držky či je vystřílel, popřípadě zkombinovat obojí jako kdysi strejda Adolf, ale v konečném důsledku to nebude braní se o ničí jiné štěstí než zase jen a jen o moje (či okruhu lidí, které k tomu budu tak nějak nutně potřebovat).
Už si uvědomujete naprostou absurdnost Vašeho oxymoronu "Přinesu Vám svobodu, když mě budete poslouchat?" A je jedno, jak moc obě dvě věty rozvinete (klidně do padesáti článků či desítky knih), když jejich podstata zůstane stejná.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Dočetl jsem to po to, že když mě okradou, je to moje vina. Deset procent těch elaborátů má hlavu a patu, zbytek jsou snůšky nějakých fantasmagorických nesmyslů stylem ode zdi je zdi, teda aspoň to tak vypadá. Nechcete se zaměřit na jednu věc a tu nějak probrat? Jinak se to nedá ani číst.

Pro ty pomalejší: já nikomu nic nediktuju, naopak, chci maximální svobodu. Aktuálně je to zcela naopak, jakási svoloč tady diktuje všem ostatním, 90 % lidí se má hůř, než kdyby to tady nebylo, ale stejně to naopak všichni hájí jak pomatení.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

"já nikomu nic nediktuju, naopak, chci maximální svobodu." - už v tom lítáte zase. Co když to doplním co je mezi řádky, třeba takto: "já nikomu nic nediktuju, naopak, chci (povinně pro každého) maximální svobodu."
Je to zjevnější?

Pokud se týká okradení a toho kdo je na vině: Nikdo Vám nic nedluží. Nikdo Vám není ničím povinován (ani tou Vaší zatracenou "svobodou" kterou diktujete). Zloděj je zcela - pokud ten Váš požadavek svobody vezmeme do důsledku - svobodný Vás okrást. Pokud ne, není to svoboda a je to jen svoboda "pro Vás a podle Vás" a pak to, co tvrdíte o "svobodě" je totální kravina a pouze demagogie (= když si berete obecný pozitivně konotovaný pojem pouze jako pláštíček pro prosazování názoru vyhovující VAŠEMU pohledu na věc, tedy děláte ale úplně to samé, jako kterýkoliv jiný diktátor, když se dostane k lizu, vy zde ovšem pouze teoreticky).
Podívejte se, já jedu logikou maximální simplicity, princip KISS (http://cs.wikipedia.org/wiki/KISS). NEEXISTUJE aby se jedinec ohlížel v takovémto způsobu uvažování na své přání, pocity, touhy. Vše musí být naprosto oprostěné od jakýchkoliv pocitů. To, že když mě okradou, budu mít tendenci fňukat - na základě pocitů ústících v morálku a etiku - jako každý jiný, je sice možná pro někoho hezké, ale na podstatě věci - mého vlasntího slabošství a hlouposti - to nic nezmění. To se radši zdravě nas**u. Ale sám na sebe. Proč, to už jsem vysvětlil.
Vždy je všechno zásadně moje chyba (moje = tím se nemyslím jenom já :-). Vy sice ve všem vidíte ty problémy, které tam jsou (potud dobře), ale aboslutně idiotsky říkáte "tam udělali špatně to, tam ono", místo toho, abyste jako první myšlenku měl "a co jsem k sakru komu provedl já a co s tím můžu dělat" (nu, dobrá, upozonit na to je taky už něco). Uvědomte si jendo ze základních pravidel (druhá věta, to s tím bohem ve věte první bych do toho nepletl) http://cs.wikipedia.org/wiki/Mea_culpa ... za stávající řád věci můžu já stejně jako vy, stejně jako milony dalších. Stejně jako se dost špatně abstrahovala vina např. genocidy II. světové války od konkrétních příslušníků německého národa, stejně tak nelze abstrahovat vinu "nás všech za všecno" (jo, blbá formulace, lepší neznám).
A jak to jako máme odvinit? Nebo jako to máme napravit? Jo to netuším, protože jsem normálně v tomhle neschopnej, omezenej, ať už tak či onak. Takže dělám věci tak, jak si myslím, že by se dělat měly, alespoň v té oblasti kde můžu a umím. A v oblastech, kde nejsem dost schopný abych to změnil, tak samozřejmě informuji o nedostatku, ale nenabízím řešení, nemám-li jej.

Že Vám to připadá jako trolling? Jako iracionální? Ale kdepak hloubku, právě že tohle je (skoro*) to pravé racio. Nebudu si brát - jen proto, aby to Behemotek byl ochoten spapkat jako oslazenou meducínku - růžové brýle a zasypávat svět či sebe pytlíky cukru, blamovat se, že tím, že já jsem nějaký lepší, čistší, pracovitější a doplňte si sračky dle svého osobního uvážení, má můj názor či provedení nějakou přednost. Omyl, každý je hajzl a blb od přírody stejný, jakékoliv vnější projevy jsou jen nějakou adaptací a nutností k přežití a nebudu se hojdat v nějakém bludu, že já vím, rozumím nebo umím líp. Jestliže se Vám v takové blažené nevědomosti a sebeklamu žije dobře, tak si ho pěstujte, kažte dál Vaše blafy, které samozřejmě budou pro Vás tím nejkorektnějším a nejčistším vůbec, ale nemyslete si, že to má něco společného s jejich obsahem, či že by se to s ním nedejbože shodovalo.

Tvrdé? Hnusné? Nazýváte to zvrácené jen proto, že se Vám to nelíbí, že Vás to ponižuje, uráží, bolí? Pro mě za mě, když na to nemáte koule to přijmout, odmítněte to, alespoň tuto svobodu máte garantovanou.

(*) skoro protože subjektivní jedinec zcela objektivního pohledu nemůže dosáhnout. Ano i já tím přiznávám, že cokoliv vymslím je s chybou už od počátku. Ale nejsem Bůh abych si myslel opak. A snažím se toho - tedy co nejobjektivnějšího pohledu, jak jen můžu - dosáhnout. Bez ohledu na nepohodlí, které to přináší.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Aha, já někomu diktuju. Vy budete pomatenej na rozumu.

Jinak doufám stále ještě existuje v západní civilizaci jakási morálka, nebo aspoň její zbytky, podle které je krást špatně. S tím co hlásáte je zřejmé, že jste amorální šmejd, další diskusi končím, ty bláboly jsou úplně mimo mísu.

Samozřejmě, bráno pro dementy do slova, má svobodu to zkusit. Což má v každem režimu, rozdíl je, že ve fašismu jako žijeme dnes sečlověk témeř nemůže účinně bránit (bez toho, aby nesl horší následky, než útočník). Režim ve vohnoutech vypěstoval DOJEM, že jsou v bezpečí, což je samozřejmě hovadina, protože přijde-li na lámání chleba, tak i když jsou zrovna opičáci za rohem, TAK VÁS NECHAJ DVĚ HODINY CHCÍPAT S TÍM, ŽE JAKO ČEKAJ NA ZÁSAHOVKU NEBO NĚCO. A to pomíjím situace, kde lidé zěmřeli JEJICH VLASTNÍM KONÁNÍM, a že jich sakra je. Jojo, pomáhat a chránit. Od vašich peněz.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Moudří lidé používají logické argumenty, demagogové urážky a napadání...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

"S tím co hlásáte je zřejmé, že jste amorální šmejd, další diskusi končím, ty bláboly jsou úplně mimo mísu." je vidět, že jste nic nepochopil. Jste hloupý a neovládáte elementární získávání informací z psaného textu.
Jasně jsem Vám ukázal, že třeba právě moje morální zábrany - dejme tomu krást, nebo se stát diktátorem - jsou moje vlastní neschopnost. Na rozdíl od Vás jsem ale slušně vychovaný pokorný člověk, který tyto svoje zásady nevnucuje (nediktuje) jiným a pokud mě zloděj zvládne okrást, je to rozhodně moje chyba. On je totiž určitým způsobem "schopnější", protože tu zábranu nemá. Že mě moji rodiče tak blbě vychovali a vštípili mi nějaké zásady, to je věc jiná. V daném případě moje slabina. Že na sebe uplatňui tyto zásady, bez kterých neumím existovat, zatímco pro chápání chování jiných je neuplatňuji, není nic divného. Každý je jiný a každého musím chápat jinak. I toho zloděje musím pochopit z toho pohledu, že pro něj to je prostá rovnice "já to chci, tak na to mám právo". Sice je mi to houby platné, když budu okradený, ale aspoň se nebudu divit a brečet někde na fóru, že mám právo na etické a morální zacházení (nebo na svobodu, že?). Mám právo na kulové. Svět je ošklivej a nebude jinej. A i když se já chovám jak nejlépe dovedu, není nikde psáno, že je to tak správně (a pro koho). Protože stejně tak se vlastně chová i ten zloděj.
Prosím čtěte znovu a pořádně a vše co jsem Vám zde v tom předchozím textu (snad) objevíte, i když tady v tomto příspěvku jsem Vám to opravdu musel posypat cukříkem jak babička buchtu. A zkuste to prosím příště udělat dříve, než začnete používat nevhodných a silných výrazů. Já jsem totiž takovej amorální šmejd, že bych si mohl k tomu přizvat na pomoc ty zákony a jejich poskoky, kterých se tak štítíte (ano, bylo by to vyložně podlé a hnusné, ale co bych pro ochranu své osobnosti neudělal).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

P.S. když už to nechápete, možná byste mohl zkusit identifikovat ta místa, která pro Vás představují příliš velký (až nenavazující) logický skok, já bych Vám je zkusil krůček po krůčku rozvést tak, aby se Vám to spojilo.
I když mě trochu mrzí, že člověka s Vašimi schopnostmi a inteligencní je potřeba takto nabádat k elementárním zásadám běžné diskuze.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Zkusím Vám to tedy přirovnat ještě jinak: moje neschopnost je i například v tom, že maloobchodní živnost je pro mě de facto zbytečná. Nechápu a nerozumím tomu, proč bych měl něco, co jen přeprodávám, bez jakékoliv přidané hodnoty, přeprodávat za vyšší cenu, než za jakou jsem to koupil. Prostě to neprojde přes mé svědomí.
Neposkakuji ale po světě a nesnažím se vnutit lidem tento názor, že tak je to správné, protože tak na to mám právo. Naopak, snažím se pochopit, co je k tomu může vést, a proč (a jak vlastně) se tím někdo živí a co mi to přináší. Ať už je to malý obchodníček s něčím, a nebo majitel velkého řetězce hypermarketů. Oni jsou v tomto kontextu schopnější (a z mého pohledu viděno je to stejný příklad jako příklad se zlodějem), já méně. A to, že si na to nedovedu něco přirazit je jen a jen moje neschopnost omezená nějakými mými - slabošskými - hodnotami. Stejně jako v příkladě se zlodějem jsem to jen já, kdo něco přichází.
A nikdo mi s tím nepomůže - ani se zlodějem, ani s maloobchodníkem. A nic na tom nemění to, že jedno je považováno společností za legální a druhé nikoliv. Jsem na to sám a musím se o své štěstí porvat jinak - pro sebe "poskytujícího" například tím, že najdu svoji jinou užitečnost, než pouhé přeprodávání věcí, pro sebe "konzumujícího" třeba tím, že někdy koupím napřímo, jindy skousnu toho obchodníka. Ale rozhodně nepožaduji tuto svoji "svobodu" jako povinnost, tj. aby MUSELA existovat varianta, abych se mohl rozhodnout, kde nakoupím. To je můj problém a svět mi jeho řešení nedluží.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Líbí se mi Váš pohled na svět. V podstatě mi Vaše myšlení přijde svobodnější a tolerantnější než p. Behemota, který jen opakuje hesla co se naučil na Dfensovi a když po něm chce někdo něco navíc(třeba diskuzi, upřesnění), tak umí akorát urážet.
Nicméně nechápu tu zbytečnost maloobchodní živnosti. Můžete to rozvést nebo uvést nějaký příklad? Mě to přijde jako normální služba. Jestli se třeba nelišíme ve vnímání co je maloobchodní živnost.
Z pohledu ekonomiky předpokládám, že tam zákazník tu přidanou hodnotu vidí a proto to kupuje.
Např. malý krámek v zapadlé vesničce - je relativně drahy, ale lidem stojí za to si tam nakoupit, než jet někam daleko.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Malé živnosti a firmy ve skutečnosti jsou, vždy byly a ve funkčních systémech vždy budou páteří ekonomiky, ze které se pak rodí firmy větší. Jestli to tam hlásá, tak to celkem zapadá do jeho podivného pokřiveného pohledu an svět ve stylu „já jsem sice hroznej liberál, ale tady mám seznam věcí co se musí zakázat“.

Jinak tady se nikdo na nic neptá, tady se hážou pitomosti a když na to odpovídám, že to je pitomost, tak z toho tvoří ještě větší žumpu. A bavit se s lidma, co tvrdí do očí, že komunismus a centrální plánování může fungovat, to je prostě zbytečnost. Takový lidi je potřeba držet si daleko do těla, protože tahle nezvdělaná a pitomá svoloč tady zase na dalších 40 let stvoří komunistický peklo. Teď jdeme do fáze korporátního fašismu, takže jako obvykle, pro ty, kteří nejsou schopni se poučit z minulosti (30. léta adále), se musí tato zopakovat. A tomu vše nasvědčuje.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

"Jestli to tam hlásá"
Kdo? Kde? Jste si jist, že reagujete na správný post a pokud ano, proč?

"Jinak tady se nikdo na nic neptá, tady se hážou pitomosti a když na to odpovídám, že to je pitomost, tak z toho tvoří ještě větší žumpu."
Jinými slovy: Jen vy víte, co je správné a ostatní jsou pitomosti a žumpa.
Kdybyste nebyl redaktor, bylo by to k smíchu, takhle k pláči.

Možná by to nebyla taková žumpa, kdybyste pod každý článek v diskuzi neměl potřebu vylévat svoji představu ideálního světa, co všechno je na tom současném špatné a kdo všechno může za to, že Vy se máte špatně. A samozřejmě odmítáte diskuzi(naučená hesla a výkřiky do tmy nejsou diskutováním!) s tím, že prostě máte pravdu a kdo nesouhlasí je ....

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

No ohledně zbytečnosti obchodníků. Byly doby, kdy neexistoval blobální trh a doprava všeho až do domu. (Takové koření sem ve středověku šlo docela dlouho) A i dneska jsou místa kde si lidé zajdou do obchůdku pro chleba rohlíky, stejně takne vše se vyplatí si nechat posílat pplkem. Takže obchodníci svou malou oblast mají. Na druhou stranu v době rozvinutého internetu může být jejich vliv minimalizován a jejich místo mohou nahradit instituce ala ebay či alibaba přičemž větší výrobci si mohou zajistit vlastní prodej.
Tohle se samozřejmě obchodníkům nebude líbit, stejně jako kšeftařům s "uměním", málokdo se nechá dobrovolně odstavit od korýtka, ale je to jen otázka času...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem, že podle mne maloobchodníci mají přidanou hodnotu. Nic takové nemám v úmyslu rozporovat. Naopak zajímalo mě, proč si to rheingold nemyslí.

Jen pro upřesnění: Ebay, Aukro je IMHO plné maloobchodníků. Takže i v globalizovaném světě určitě mají a budou mít své místo.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

(pardon, duplicitní post, smazáno)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Boha jeho, na jednu stranu obhajujete trh a na druhou stranu máte problém s tím, že zdraží zboží, které se sem dováží z Číny. Když zdraží, tak se přestane vyplácet ho dovážet a začne se vyplácet ho opět vyrábět tady. Nakonec Japonci u foťáků už na to přišli. Ostatně je to Čína, která s kursem manipuluje už roky, záměrně ho snižuje, ale tam vám to nevadí.
Ropa už byla několikrát přes 100USD a taky jsme to přežili. A vaše věčné označování všech za fašisty si nechte pro TASS, tady je to směšné.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

To zboží zdraží samo od sebe? Nebo proto, že jakási banda začne okrádat půl miliardy lidí v uhniji? Jo, bude se to vyplácet, jako se to vyplácelo za bolševika, že? Budem to mít hlavně doma, co na tom, že to bude ještě horší kvalita výroby a i tak si to nebude moct skoro nikdo dovolit…jj, světlé zítřky, kupředu levá.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Čína používá manipulaci kursu celou dobu, co trvá ten jejich zázrak, ale tam vám to nevadí a dáváte ji za příklad volného kapitalismu. Ale ona jím není, stejně jako jím nebylo Japonsko v letech 60.-70. nebo Korea v letech 90. - určité věci a zvlášť měna byly tvrdě řízené státem. Přesto čínské ceny postupně rostou, populace bohatne a regulace už tomu nezabrání.
EU manipuluje s kursem právě teď. Nelíbí se mi to, ještě víc se mi nelíbí demence ČNB tento nesmysl dohnat a předehnat. Ale obchod se s tím vyrovná. A není žádný důvod, proč by místní kvalita byla nižší než ta čínská. Konec výroby v USA a Evropě nastal díky cenové konkurenci Číny, ne díky jejich kvalitě. Takže si kupředu levá strčte někam, jenže u vás už dávno ideologie převládla nad normálním myšlením.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

A informace pro Tynyta: je to blog ;)

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem asi slepej, ale když jsem to četl, "blog" vlaječky jsem si nevšiml. :-)

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

"Behemot je člověk na svém místě co se týká zdrojů a elektroniky obecně, ale v otázkách jeho názorů na monetarismus a makroekonomii musím bohužel konstatovat, že není ani poučený amatér."

S tím nemohu souhlasit. Domnívám se, že stejným způsobem přistupuje k elektronice i k ekonomice - velmi povrchně. Hledá jednoduché závěry a řešení v obou oborech. A viník (bez toho to nejde) je znám předem. :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Víte, i když z čistě žurnalistického pohledu máte pravdu a bral bych to spíš jako selhání (či naopak strategii) šéfredaktora, přesto bych to tak úplně neodsuzoval. Behemot zase není (ani v těch otázkách monetarismu a makorekonomie) úplný idiot, jeho argumentace má hlavu a patu, strukturu, logické prolinkování, což mi přijde dnes už natolik vzácné, že si to (aspoň já) docela rád přečtu a otestuju na logičnost a integritu. Ono v tom tu díru nakonec najdete (jenže ona je umě skrytá tím, že je tam díra jak do Macochy, ale viditelná jen na rubové straně té mince :-D ), což ale nesnižuje hodnotu toho názoru jako takového. Tím, že je dobře prolinkovaný a staví na zajímavých dílčích pravdách, je možné v tom leccos zajímavého najít, postavit proti vlastním teoriím, které lze proti tomu otestovat, použít v realitě, a především občas také uvědomit si a rozklíčovat něco, co zůstalo zkryto.
Zda jsou k tomu vhodné či nevhodné stránky IT magazínu - nevím. Ale zas mi přijde hloupé, proč bych se měl o socioekonomickém světonázoru bavit výhradně na stránkách socio.org (jen vtip) a na IT jen o IT, když zorvna IT je specifická multioborová oblast a když k tomu nějaká platforma (zde Behemot@DIIT) chce poskytnout prostor.
Obdobně by se dalo argumentovat tím, že z DIIT se nám stal spíš RSS&NEWS agregátor na principu {množina novinek} => vybráno, dle webových parametrů okomentováno => sepsáno => servírováno. Jo, s technologickým webem to tady má už houby co do činění, ale - pokud se nerozcházíme s jeho pojetím a našimi potřebami, tak proč by ne? Je to také zajímavý formát.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Je trochu zajímavé, že o logice a dírách tu mluví ten, který prohlašuje, že když mě někdo okrade, je to moje vina. Není to tak dávno, kdy se ani tady běžně nezamykalo a člověk mohl být relativně v klidu, že ho nikdo neokrade. Teď si člověk musí kolikrát z baráku udělat trezor a ani to nemusí stačit a je to moje vina jo? (A to pomíjím, že největším zlodějem je tady ten režim sám o sobě.) To je jen trolling, že jo?

Jistě, zvrácená logika je taky logika, ale to pak nemá smysl diskutovat. Teorie, na kterých stavím, jsou poměrně vnitřně konzistentní a postavené na vědecky podložených faktech (už pár století). A to co popisuju nejsou nějaké výmysly, to se zcela otevřeně děje: ekonomika jde plnou parou do prdele, nezaměstnaných je tolik, že už o tom není ani přehled (ten přehled co je, to je fraška, ohnutá ze všech možných směrů tak, aby to vypadalo líp, než to je - jeden příklad z mnoha http://www.penize.cz/nezamestnanost/245974-krasna-nova-cisla-jak-nam-kle...…a to desítky tisíc lidí na pracáku ani nejsou, takže se to tam ani neobjeví), člověk se nemá šanci dovolat spravedlnosti, protože jediný, co orgány zajímá, je jak ho ještě víc oškubat, školství je strašný, zdravotnictví je strašný, všechno špatně. To ale etatistickým pomatencům vyrostlých podle propagandy objemné jako za Třetí říše nebrání stále tvrdit, že vlastně žádný problémy nejsou, všechno je fpohodě, eště že tu ten stát máme žejo mámo.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy je sveho stesti strujcem, je fakt, ze nekeri lide musi proto stesti vyvinout vetsi usili, protoze meli treba horsi start do zivota, horsi socialni / financni / vzdelvaci zazemi, zdravotni potize. Na druhou stranu fakt nemam rad ubrecene fnukaly ala stezovacne Cechy, kteri si neuvedomuji jake maji stesti, ze zijou v dobe jake zijou, kde nejen ze ma majorita schopnych vseho dostatek, ne-li prebytek a zakladni potreby uspokojene (teplo, jidlo, strechu nad hlavou), ale taky na ceskem uzemi a i na vetsine evropskem panuje mir. Ja tvrdim, ze se mi Cesi mame zatim nejlepe v historii. Muzeme cestovat, svobodne si stezovat.... A kdo tvrdi opak je bud politovanihodne neschopny idiot, ktery treba objektivne nemel ten kousek stesti v zivote aby mohl byt spokojeny, nebo agitujici zaslepeny vul, ktery by se mel vratit zpet do komunismu nebo do valecnych obdobich aby si uvedomil jak je to jeho stezovani trapne, absurdni , neobjektivni a malicherne, aby si uvedomil a ocenil tvrdsi zivot nasich predku, kteri kolikrat i polozili zivoty a potili krev za to aby sme si dneska mohli zit v relativnim blahobytu a prebytku. Behemote ty tady ze sebe delas tvrde pracujiciho cloveka kteremu dnesni doba krivdi bez jakehokoliv prihlednuti na ne tak nedavnou minulost naseho naroda a bez jakehokoliv uvedomeni jak moc dobre a nadprumerne se mas vzhledem k majorite na zemi. Si tak zvany agitujici pokrytec.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tak Behemote, ten nade mnou ti to nandal. Dovolil bych si to shrnout ve 3 bodech

1. Svým předkům jsi povinen vzát úctu za jejich těžký život tak, že budeš držet hubu a krok, necháš se okrádat a buzerovat a ještě u toho musíš nadšeně hýkat, jak se máš dobře
2. Můžeš si svobodně stěžovat
3. Protože jsi využil možnosti uvedené v bodě 2, jsi agitující pokrytec

Docela masakr, že?

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Mr Nobody, jak trefne :) Ty budes asi taky pekne rozmazleny fracek tipuji, tak jo vy ublizene, terorizovane slecinky, dejte si spicha na kavicku a pobrecte si spolecne jak tezky to mate to zivobyti a jak s tim nejde nic delat a nezbyva nic jineho nez brecet... chudinky utlacovane, ja se zatim pomiluji s moji novou nadhernou pritelkyni cernoskou a pak ji vezmu na obed k Jimmy Changovy, jinymi slovy, budu si uzivat zivota diky vsem co v minulosti dreli na nasi spokojenou budoucnost, a ne fnukat jak ublizena slecinka.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Dokud žije slušně a multikulturně obohacuje jenom vás, tak ať je třeba oktarínová.

Realita ovšem je, že sem proudí (a uhnije začíná natvrdo dovážet) hordy pologoramotnejch existencí co neumí ani svůj vlastní jazyk, natož ten náš, a kteří nás multikulti obohatí tak o nemoci, kriminalitu a obrovskou závislost na dávkách. Jeden příklad za všechny http://rt.com/news/188192-swiss-village-refugee-taxes/ Atény jsou dneska jedno velký ghetto, celkem chápu, že to taky velkou měrou přispělo ke konci řecké ekonomiky.

Naše podmínky pro cizince jsou podobně přísné jako třeba australské, ale…při současném vývoji je dost pravděpodobné, že nám uhnije nakáže „dočasně“ solidárně ubytovat pár stovek, pár tisíc, pár desítek tisíc…takovejch zcela bez ohledu na místní imigrační politiku.

Te kecy o tom, že máme držet hubu a krok, protože může být hůř (co to je do psí pr* za „argument“?!?), budu ignorovat, tohle se nosilo za minulého režimu. Jste snad komunista? Vypadá to tak.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, moje nova pritelkyne ma vyzsi vzdelani nez ty,dela ted postgrad v managementu ropy a mineralu. Jinak kdyz sem te tady poprve spozoroval, tipoval jsem te hned podle kecu na volice svobodnych, si neco jako jejich byvaly mistropredseda, milionovy dluznik a zkrachovalec Frantisek Matejka, plna huba kecu a postvavani lidi proti sobe, dokoncene vzdelani zaklado-skolske atd... Ne, komunista fakt nejsem, zpravy sleduji denne, jak Ceske tak BBC. Nicmene se politicky nijak neangazuji ani nevyjadruji, protoze ja se mam podle me velice dobre a nestezuji si.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak…jak se někdo ozve, celý stádo začne bečet :o)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzel zde mame dve vetsiny. Jedna co by nejradeji zpatky bolseviky, vzpominajic nato jak to vsechno bylo lepsi. Druha co zastava zdejsi bordelistan, ktera ho bud vyuziva nebo nechce zmenu s obavou horsich nasledku. Absolutni minorita, kterou tyto dve vetsiny budou vzdy kritizovat, jsou ti co vi ze rezim soucasny a minuly je proste spatne.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Další magorský článek, jak na ddworldu. Tam ten magor alespoň chápe, že spolu nesouvisí čnb a "socani" a uráží je nezávisle na sobě. Tady se všechen tvůj strach a jednoduchý svět v tvém mozku spojil dohromady, takže zvracíš nesmysly o tom jak za všechno můžou žido-bolševicko-homo-a jánevím co všecko. Ještě nezapomeň přidat tu pohádku o tom, jak jsou všechny strany levicové a žádná skutečně pravicová, ta je moje oblíbená.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak se na to podíváme ty pohádko:

- má nějaká strana v programu rušení STOVEK zbytečných úřadů? ne? check, a zároveň
- má nějaká strana v programu rušení dotací (včetně nesmyslnejch neprokázanejch nesmyslů ohledně oteplování a energetické politiky, pardon, katastrofy uhnije, tedy panely, větrníky, Burešovy biosračky v palivech atd.)? ne? check, a zároveň
- má nějaká strana v programu snižování daní? ne? check, a zároveň
- má nějaká strana v programu zakotvení povinnosti na vyrovnaný rozpočet v ústavě? ne? check, a zároveň
- má nějaká strana v programu rušení desítek zbytečných až fašistických zákonů a zpřehlednění toho zbytku pro odstranění zbytečné buzerace, od dopravy po zemědělství? ne? check, a zároveň
- má nějaká strana v programu zrušení obecních a městských ozbrojených opic? ne? check, a zároveň
- má nějaká strana v programu výrazné zredukování stavu opicie (kde máme na člověka tolik opičáků jak nějaká země rovníkové Afriky a přesto se člověk nedovolá pomoci a spravedlnosti)? ne? check, a zároveň
- má nějaká strana v programu razantní nepřijmutí Eura a prosazení jeho DOBROVOLNÉHO zavedení v uhniji? ne? check, a zároveň
- má nějaká strana v programu privatizaci i toho zbytku tragicky fungujících státních firem (dráhy, pošta, ČEZ atd.)? ne? check, a zároveň
- má nějaká strana v programu privatizaci dopravy, zdravotnictví a školství? ne? check, a zároveň
- má nějaká strana v programu vystoupení z uhnije? ne? check, a zároveň
- má nějaká strana v programu odstranění absolutně nesmyslných zákazů a příkazů na zboží, jejichž reálný přínos je minimální, spíš až záporný (RoHS, banány, okurky, žárovky, máslo)? ne? check, a zároveň


Takže výsledek, relativně pravicová strana v tom hnoji je Strana svobodných občanů. Takže neumíš myslet a jsi pitomec? CHECK.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi vždy úsměvné jak se někdo snaží definovat jako pravicové vše to co lidem momentálně nějak vadí. Tomu se říká populizmus, ne pravicová politika, a nebo že by to tentokrát bylo to samé?

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Ono je vůbec komické, jak si určitá část pravice ten pojem přivlastnila pro sebe a všechny ostatní označuje v lepším za levičáky, v horším za marxisty. Přitom ta úplně původní pravice byli konzervativci v tom smyslu, že chtěli zachovat moc církve a panovníka (který ve státě měl právo rozhodovat o všem) a nějaké liberální názory pro ně byly ultralevicové. A dnes se ultraliberálové, spíš liberální anarchisti označují za tu jedinou pravici :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

výborně shrnuto. :-)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Po pročtení tohohle mega flejmu mám teorii. Při opravě zdrojů dochází občas k nechtěnému styku s vysokým napětím. A některý z těchto výbojů byl pro Behemotovy CZR obvody (Centrum zdravého rozumu) osudný.

Edit: abych Behemotovi nekřivdil, těch co má podle mě usmažené zmíněné obvody bych v téhle diskuzi shledal více..

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

par strucnych odpovedi nebo spis uvah proc to ve spolecnosti nema zastani.

- má nějaká strana v programu rušení STOVEK zbytečných úřadů?
(90% zamestnanych dela nekde na uradech *1)
- má nějaká strana v programu rušení dotací
(kazda dotace ve vysledku vse zdrazi *1,*2)
- má nějaká strana v programu snižování daní?
(jak nekdo rekl "nebyt dani tak tu nejsme". Nicmene kdyz uplatnych byrokratu pribyva musi dane rust *3)
- má nějaká strana v programu zakotvení povinnosti na vyrovnaný rozpočet v ústavě
(oveckam se musi vnutit nazor ze zit na dluh je jedina dobra cesta k uspechu *3)
- má nějaká strana v programu rušení desítek zbytečných až fašistických zákonů
(v bordelu se nejlip vladne a v bordelu se nejlip krade 3*)
- má nějaká strana v programu zrušení obecních a městských ozbrojených opic?
(buzerace musi byt na kazdyho odpurce rezimu 3*)
- má nějaká strana v programu výrazné zredukování stavu opicie
(pomahat a chranit, ale ne obcany, jen ty podvodniky nahore)
- má nějaká strana v programu razantní nepřijmutí Eura
(to prosazuje par lobbyistu nadnarodnich firem kteri provadi i tvrdou masaz v mediich ze je to pro lidi velke plus)
- má nějaká strana v programu privatizaci i toho zbytku tragicky fungujících státních firem (dráhy, pošta, ČEZ atd.)
(spousta lidi bude mit za argument nepovedeny privatizace devadesatych let a ze stat to bude regulovat nejlip *1)
- má nějaká strana v programu privatizaci dopravy, zdravotnictví a školství?
(viz. predesly bod)
- má nějaká strana v programu vystoupení z uhnije?
(ma, ta komunisticka :D )
- má nějaká strana v programu odstranění absolutně nesmyslných zákazů a příkazů na zboží, jejichž reálný přínos je minimální, spíš až záporný (RoHS, banány, okurky, žárovky, máslo)?
(RoHS jsou jasny kurvitka na podporu rustu pokrivene ekonomiky, banany a okurky musi nejak ospravedlnit to ze se polovina vyhodi aby se udrzela vysoka cena (cekam kdy nebude mit psenice ten spravny tvar), zarovky s omezenou trvanlivosti na 1000 hodin uz jim nestacily a je treba nasadit trubicovy super-rtuto-eko usporky/p(r)odelky s kurvitky, co se tyce masla a rumu tak s tim souhlas protoze maslo ma byt maslo ne jeho nahrazky a rum ma byt ze trtiny a ne methyl/ethyl/denaturo cosi + trest) jedine na tomto poslednim bode se vetsina naroda shodne.

*1 tomuto bude oponovat zastance minulyho i soucasnyho rezimu
*2 jak z duvodu obrovske byrokracie, tak z duvodu dodrzeni nesmyslnych pravidel ktera vse zbytecne zdrazi
*3 toto vyhovuje zastancum minulyho i soucasnyho rezimu

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ja treba nejsem zastance zadneho rezimu, ja jen vim, ze se mam relativne dobre kdyz nahlednu do historie a jsem spokojeny se svym zivotem i zivotni urovni.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.