Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Apple iPhone 7 by měl nabídnout jednu variantu navíc

Byva tu aj nieco ine ako vozenie sa po Appli? Nejake pozitivna na ich produkty ? Nejak sa nepametam. Mi to tu pride ako taky hatovaci kumbal kde ma autor potrebu vkuse iba kydat na Apple.
Co ale fakt nechapem je potreba niekoho nadavat na produkt pre ktory evidentne nieje cielovka a este , ako sam casto poznamenava, mu ani nevyhovuje a nema o neho zaujem. To ako fakt nechapem, bud je to nejaka zavist alebo komplex. Napriklad nemam potrebu donekonecna kydat na Toshibu alebo IBM, lebo su mi volne.
Co ma ale uplne dostalo ze Apple by nieco mal a ze nuti svojich zakaznikov dokupovat prislusenstvo (V tomto pripade baterku). Nie Apple nic nemusi a evidetne cisla predajov ukazuju ze vecsina zakaznikov je stale spokojna (ci uz je to dobre alebo zle) a Apple nikoho nenuti kupovat ich telefony a pripadne doplnky k nim. To je na rozhodnuti ludi co chcu a aky kompromis a v com su ochotny spravit. Fakt prestavam chapat napln tychto blogovych zapiskov.

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Je to blog neboli uvaha. Nekdo s tim souhlasi, jiny ne :-)

+1
+48
-1
Je komentář přínosný?

Lebo v inych clankoch autor Apple uplne zboznuje ze ? Ale je to jedno, nemam potrebu jeho alebo niekoho ineho presviedcat. Proste uz nebudem clanky od autora ohladom apple citat. Este k foto veciam su celkom slusne ale ostatne temy su bud mimo alebo len neobjektivny hate a ja chcem skor informacie.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To neděláš dobře, Jaromíre, s těma sirkama...Tu ťa za také reči nepochvália, ale dávam ti plus sem, hore by sa už stratilo.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je to blog, navíc s tagem "nadsázka". Víc vám opravdu nemohu dát najevo, že to není standardní informativní článek. Ale - abych parafrázoval vás i jiné - pokud "chcete hejtovat Ježka" (za osobní názor), je to samozřejmě vaše svobodné rozhodnutí

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Potrefená husa nejvíc kejhá co?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pozitiva na Apple? Jsem byl o vikendu v Datartu, meli vylozeny novy 12" Macbook Air. Krasne to vypada, je to mensi nez predchozi 11" - protoze to ma to tensi ramecek. Paradni. Cena? 30-40k... da se zkousnout. Dobry kdyz hodnotime tedy design. A pak to prohlizim dopodrobna... a na celem zarizeni je 1 (JEDEN!!) usb type C port. Zadne normalni USB porty, zadny video vystup. Je to jen o neco lepsi nez iPad. Co k tomu krome nabijecky realne pripojite? NIC. Takze obrovske zklamani z toho, kdy design vitezi nad uzitkovou hodnotou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já mám dojem, že jste se nedíval dobře. To co má jen jeden USB-C port a nejslabší procesor v nabídce se jmenuje prostě Macbook. Je to nový koncept je to přístroj směřovaný na "vzdušnou konektivitu". Otázka je jak se to ujme, každopádně je to specifický počítač pro specifické uživatele (hlavně cestovatele co užijí, že to je plné baterky).

Macbook Air má 2x USB 3.0, Thunderbolt, SD slot, audio+SPDIF a normální napájení s magnetickým konektorem (a stojí 26 - 33 000). Macbook Pro má 2x USB 3.0, 2x Thunderbolt, SD slot, audio+SPDIF, HDMI a samostatné Magsafe napájení (stojí 30 - 90 000 podle výbavy).

Takže je mi záhadou, proč někdo koho by zajímal jablečný book s konektivitou, prohlíží zrovna ten, který je úmyslně stavěn tak, že žádnou nemá. :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Omlouvam se za +Air.. je to opravdu bez toho.

Prave ze na tom stole kde meli vylozeny vsechny (od air po pro, v ruznych uhloprickach), me to celkovym rozmerem a vyuzitelnou plochou displeje prislo jako nejlepsi volba. Uzky ramecek kolem displeje/klavesnice je neco co se me libi (mam Vaio Z11Z9E)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

MacBook je fakt specifický komp pro lidi co pořád někde courají a nic vlastně nepřipojují (jestli tak přes modrozub a WiFi). Mě z jablek jako cenově nejpřijatelnější, solidně vybavený a přitom stále poměrně lehký přijde Air 13". Macbooky Pro jsou příjemné notobooky, zase už poměrně těžké a nejsou zrovna levné (nicméně ze své kategorie cenově tak moc nevybočují).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ten obrázek je hezkej...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu nikdo nedělá baterku k iPhone slícovanou se zadní stěnou, kvalitně provedenou, aby to vypadalo jako "tlustší iPhone" ? Nepoužívám to z důvodu uzavřenosti iOSu, takže netuším, co je na trhu.
Jinak móda je móda. Kalhoty se záložkama, boty s podpatkama, klobouky, ... nic z toho není příliš účelné. Tenké telefony nejsou výjimkou.

Vždycky když jsem někde venku, třeba na kole, paraglidu, horách, ... tak koukám, jak si frikulíni rozbíjejí svoje 20+ tisícové placaté hračky, které jsou protipólem odolnosti. Neobejdou se bez toho a žádný dumbphone nebo i odolný smartphone od jiné firmy jim "ten jejich" nenahradí ...

Takže se docela divím, že firmy nevyrábějí také odolné "outdoor" obdoby svých špičkových modelů. Každý své pověsti dbalý frikulín by si to koupit prostě "musel". Jako si každý "musí" koupit horské kolo alespoň za 50 litrů, aby nebyl za socku, i když na tom najede jen pár hodin za rok; výbavu na lyže za 100 i když na tom stojí týden ročně, ...

Z každého by vysápli ne 20+, ale třeba 50+, bez nejmenší námahy.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Přídavných baterií různých konstrukce je asi milion. IPhone má v tomhle směru bezkonkurenčně největší nabídku 3rd pary příslušenství. Obvykle se snaží baterii maskovat a vypadat jako tlustčí pouzdro. Tahle leží nudložroutům v žaludku proto, že vypadá jinak a baterie je přiznaná. Kupodivu nikoliv z estetických, ale z praktických důvodů (lepší příjem antény). Ovšem autor se stal naráz fanouškem vytříbeného designu, takže hatuje stejně.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Autor článku se tak rozohnil, že si nevšiml aktuální generace iPhonu je kupodivu tlustčí než ta loňská, což mu nějak rozbíjí ty jeho teorie a není to poprvé.

Sám autor používá telefon snad za šest stovek nebo co. Kdyby jej opravdu vyslyšeli a udělali by tlustý telefon s 5000 mAh, který by se nenabíjel přes noc ale ob den, koupil by si jej? Koupilo by si jej výrazně víc lidí než teď? Asi těžko. Zvýšilo by to nějak užitnou hodnotu zařízení? Pro někoho snad, pro většinu odhadem ne. Autor bude stejně dávat přednost low-end telefonům co s pomalu dvojnásobnou baterií nevydrží ani tolik jako iPhone (viz Anandtech a prakticky všechny testy výdrže smarphonů).

Kupodivu má velká baterie (poměrně k velikosti přístroje) i jiné negativní dopady než je tloušťka. Například hmotnost, doba nabíjení, životnost baterie, příjem bezdrátových částí, konstrukční specifika s ohledem na teplo, vyzařovací emise a jejich profil, atd.

Oni zase nejsou taková paka a nepochybně modelují všechny možné varianty a rozhodují se co je nelepší kompromis. K nekonečné frustraci autora a přes jeho nustálé hates je iPhone nejúspěšnější a neprodávanější smartphone na trhu. K některým jeho parametrům, jako třeba výkonu, nebo právě efektivity práce si baterií si žádný druhý prémiový telefon ani nečichne. Android s 1700mAh baterií by odhadem vydržel tak tři hodiny.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

"Například hmotnost, doba nabíjení, životnost baterie, příjem bezdrátových částí, konstrukční specifika s ohledem na teplo, vyzařovací emise a jejich profil, atd."

Takže telefon půjde cítit v kapse, že budu vědět, že jsem ho neztratil, budu muset spát osm a nikoliv čtyři hodiny, bezdrátové části budou muset nebýt stíněné baterií, zatímco v současnosti...taky nemají co být stíněné baterií, v zimě telefon tak snadno nezmrzne a baterie nebude smět nic vyzařovat. OK, to jsou očividně nesplnitelné požadavky. :D

(Mimochodem, "prémiový" není čeština, ale paskvil.)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Prémiový je normální české slovo které je ve slovníku a má na českém webu desítky až stovky tisíc hitů

http://prirucka.ujc.cas.cz/?slovo=premiový

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"prémiový fond"

Ano, prémiový fond. To tam máte. Ale prémiový telefon je paskvil zrozený v řadách češtinářské lůzy. Nebo vám snad ten telefon někdo dal jako zaměstnanecký bonus za mimořádně dobře provedenou práci?

Předpokládám, že jste se obtěžoval přečíst *celá* citovaná hesla, když už na tu stránku sám odkazujete? Nebo vždycky přečtete jen dva řádky a jdete dál?

"prémiový příd.: p. systém; ekon. p. úpis dluhopis s malým úrokem n. bez něho s výherními a umořovacími tahy; peněž. p. obchod cennými papíry na burze, při kt. jedna strana na zvláštní prémii získává právo odstoupit od smlouvy; - sport. p. závod o ceny; p. spurt součást etapového závodu cyklistů dotovaná cenami"

"prémiový příd.: prémiový fond, systém "

"prémiový příd.: p. systém, řád; p-é mzdy; p-é odměňování; p-á práce; p. fond; p-é hospodaření, ekon. p. úpis dluhopis s malým úrokem n. bez úroku s výherními a umořovacími tahy: práv., obch. p-é jednání (v kapit.) způsob obchodování, při kt. kupec zboží dostává zvláštní prémii, závislou na slosování n. na jiné náhodě; peněž. p. obchod (v kapit.) cennými papíry na burze, při kt. jedna strana za zvláštní prémii získává právo odstoupit od smlouvy; sport. p. závod o ceny; p. spurt součást etapového silničního závodu cyklistů dotovaná cenami"

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Koukám jazykoví nacisté vylézají z nor.

1. Slovo prémiový nevymyslela do češtiny (ani do angličtiny) novinářská lůza. Pochází to z latiny. I v angličtině mají pro ten význam i jejich vlastní slovo (upmarket).
2. Přívlastek se dá najít i v Ottově slovníku naučném i dávno před tím v souvislosti sdlužními úpisy, které byly výhodné pro obě strany (nižší úrok a možnost prémie). V novinách z počátku 20. stol se už pak objevuje slovo "prémiový" ve spojení pro "vysoké" nebo "lukrativní" a u obchodů a dalších věcí které nebyly přímo spojené s prémií (ve smyslu loterie coby prapůvodního významu).

Všichni tomu rozumí, je to etymologicky správně postaveno, používá se to sto let a přesto proti tomu budou fundamentalisti bojovat. Nechápu proč to dělají. Jsou horší slova

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

To je pouze další z místních hospodských řečí, lidé si vždy myslí, že jsou ředitelé zeměkoule, že mají více znalostí, než šéfové velkých a úspěšných firem. Je ovšem s podivem, že v reálném životě žijí tak nějak šedivě a sami toho úspěchu moc nepředvádí. Vědí jak by to měli dělat jiní,ovšem vzápětí zda je na něco sleva, zda to není moc drahé, nebo že si to nekoupí, protože se nenechají odrbávat. Je to život ve virtuální realitě vlastních snů.

Je totiž jedno která firma co vyrábí a pro jaké podání svého produktu se rozhodnou. Apple má svůj konzistentní obchodní model, a neskutečně se jim daří. Co lepšího může firmu potkat, než mít 90% zisků z daného segmentu světového trhu. To přece neznamená že Google se svým Androidem je horší, není, jen má jinou obchodní strategii a ta se mu také daří. Normální lidi to neřeší a hlasují svou peněženkou, co si koupí, ředitelé zeměkoule se dohadují co je lepší, nebo nadávají druhým, že mají jiné potřeby a koupili si něco jiného.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

telefon s 5000mAh bateriou nemusi byt vobec tucny. Zvazoval som kupu Lenovo Vibe P1 koli dualsim, kedze nosim dva telefony, ale proste NIE, niekde limit byt musi a 5,5" tehlu kupovat a nosit nebudem! Kazdopadne ma 1cm hrubku, co je uplne rovnako ako moja aktualna xperia SP. Tensi telefon nechcem/nepotrebujem, ale ani vacsi. SP ma 4,6" display a kym take nezacnu znova robit, tak novy telefon kupovat odmietam. Zial dnes je standard prave tych 5,5" a mensich je ako safranu. Porovnatelny s VibeP1 je napr. xperia Z5 compact, ale stoji 2x tolko - nech si ho sony strci do kakaca.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zcela souhlasím s autorem článku, sám jsem byl vlastnikem i zmiňované 5110.
Například výrobce Evolveo má ve své nabidce telefon s 3700 mAh a ten parádne sedne do ruky... Dále bych řekl, že je i opravdu dnes málo telefonů s úhlopříčkou pod 5 palců, přijde mi že se dnes výrobci akorat předhání kdo bude mít větší display a tenčí telefon. Na výdrž nemyslí... a čím více jader a RAM v telefonu tím lépe :-(

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pěkně košatá debata - stačí jeden obrázek prdelatého iPhone a co se člověk všecho doví... Připadá mi, že už je Silvestr (;-))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Priestor pre akumulátor určite je :) http://omegadroid.co/wp-content/uploads/2014/06/sd.jpg

Niektoré "ježkoviny" mi tiež vadia, ale pod tento článok sa kľudne podpíšem. Nemusel byť až taký ofenzívny, ale to o čom píše, má logiku. Osobne som hľadal smartfón 2-4 core, 1+ GB RAM, AMOLED alebo nejaký slušný IPS a dobrý foťák - a hlavne max 4.5" a 2500+mAh - a nenašiel som :(

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S clankem naprosto souhlasim. Kdyby kazdy vyrobce udelal svuj vlastni FatMobil, tak ti co s sebou tahaji powerbanky, by si radi radsi koupili normalni telefon s normalni vydrzi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Me pripada, ze ta idea pridavneho pouzdra s baterii ma smysl - muzu ho pridat pouze kdyz ho potrebuju a pouzivat mobil jinak bez toho. Jenze vzhledem k te manii co nejtencich mobilu bych ho stejne potreboval porad, protoze ten zakladni mobil ma tu vydrz zoufalou ... a v takovem pripade je lepsi udelat rovnou FatMobil a vyuzit vetsi sirky i pro objektiv, antenu a aby se to tolik neohybalo.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jenze..
1/ apple je propagatorem mensi vydrze baterie (viz jeho "revolucni" iWatch, ktere pri jeho odhadu bezneho denniho pouziti ani tech 24 hodin bez nabiti nevydrzi) - proste prakticky propaguje neco, co bych si dovolil nazvat energeticky cloud (pristroj potrebuje energii jen v dobe presunu, na jakemkoliv cilovem miste se pak muze dobijet (at uz kablikem nebo indukcne)
2/ naopak, doplnky zvysuji prodej a vubec kult okolo.. a tim doplnky myslim i veci , ktere by normalne byly samozrejme, ale kdyz se prodaj zvlast s dobrou marketingovou vymyvarnou, tak nejen ze to bude "freecoolin", ale jeste se na tom vydelaji dalsi penize
=> Apple samozrejme tlusty mobil neudela, a ikdyby ted prisla rychla megarevoluce ve vyrobe baterii a byly by dostupne baterie stejne velke ale rekneme s 3×kapacitou, tak by mobil dal zmensil - apple proste nizkou vydrz na baterie nepocituje jako problem...
..proto si nemyslim, ze" ...bude to pouze důkazem klesajícího IQ jeho představitelů..." - naopak, ovecky se nechaj dal strihat...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Inu, to máte tak. Někdo si honí pindíka ztenčováním, někdo padesáti megapixely, jiný osmi jádry či ppi rozlišitelným leda pod mikroskopem. Ale čím si honí Apple, to vždycky vadí tak nějak nejvíc, že ano. Dokonce i když si kvůli toho musíme vymyslet za vlasy přitažený příběh (pardon, vlastně názor) abychom tomu dali jakože váhu.

iTelefon s tou malou baterkou vydrží to, co by s tím nevydržel žádný Andoid, takže si z dnešního pohledu směšnou kapacitu může i dovolit. Apple u svých produktů jako snad jediný na světě udává skutečnou výdrž, nikoliv vybásněné údaje za laboratorních podmínek, ale to pochopitelně také nikdo nevnímá. Stejně tak nějaká reálná zkušenost, o to dav nestojí. Apple je přece fuj fuj škaredý, směšný chvástal co nikdy nic nevymyslel, prý žere malý děti, za Jobse by se to nestalo... a tak vůbec :)

Je to komické, ale většinová cz/sk komunita vám takovou rétoriku bude hltat jedním dechem a získáte za to nekončící obdiv. Dokonce vám k tomu stačí i nižší IQ, než mají retardovaní představitelé Applu :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.