Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dogma ultra-tenkých a zcela plochých smartphonů je hloupé

Uvidime co prinese vzdalenejsi budoucnost, me by zase nejaky ultratenky mobil ala kreditka ani nevadil, pokud by byl stejne flexibilni jako ta kreditka s aspon jednodenni baterkou. Nicmene ted jsem downgradoval z note 2 na htc one m7 a docela spokojenost s velikosti a uzitnou hodnotou. Fotak 4mpx s optickou stabilizaci a zarovnany s telem a baterka tak na den a pul pri mojem stylu pouzivani a da se ovladat jednou rukou. Prdnul jsem ho do ultratenkeho, cireho gumoveho obalu + screen protektor a handling se docela zlepsil a desing zustava na obdiv, ta lestena hlinikova zada moc gripu nenabizeji.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nepletu, telefon má UMpx, nikoli Mpx.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle ma byt technicky zamereny server, muzes mi prosim popsat, jiny nez marketingovy, rozdil mezi 4 Ultra Mpx a 4 Mpx na stejne plose senzoru?

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

UltraPixel je větší, takže zachytí více světla a má mít lepší obraz. Senzor s UltaPixely je ve stejném rozlišení větší. Vymyslela to HTC, ale nijak to nesouvisí s tím, co píše "uni". Co chtěl říct je záhada. :-)

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

UltraPixel je jen marketingovy oblbovak, nic jineho. Velikost pixelu je zavisla na poctu pixelu v pomeru k velikosti senzoru. Je jasne ze senzor se 4Mpx bude mit lepsi low-light vykon/pouzitelnost nez stejne velky a stejnou technologii vyrobeny senzor s vice megapixely.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Není to jasné. Třešně nejsou višně a není čip jako čip. To můžete říct, že pixely jsou taky marketingový oblbovák, protože 8MPx dává lepší obraz, než 13MPx. Jenže ona je to pravda jenom někdy.

+1
-42
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel je to tak, že UltraPixel je skutečně jen marketingový kvák. Mají 4 MPx čip (ne že by to samo o sobě vadilo) a to se špatně prezentuje, takže mazaně praví, že místo 13 megapixelových čipů mají Ultrapixel s velkou plochou světlocitlivých buněk a o megapixelech taktně pomlčí. Neboli oblbnout neznalého a vyvolat dojem, že kupuje něco lepšího.

Kamery s většímy čipy mají daleko větší buňky a nijak se tomu neříká.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Checht. Clanek usity veeeelmi horkou jehlou,snazici se rozpoutat flame. Krome tech pravopisnych chyb ma ten clanek nebo blog vlastne jen jednu chybu a to: "proc se vubec snazit kdyz uz bylo vse vynalezeno , tak by se na to meli vykaslat a delat porad stejne cihlicky " No neni to Cool ? :D

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Mě na tom uniká úplně jiná věc, pan Ježek nemá smartfouny rád, sám preferuje klasické, placky s operačním systémem mu vadí. Tak mi uniká, proč je vůbec rozebírá a řeší co je dobré a co není. To je jako bych já, psal recenzi na dechovku. Výrobců telefon jsou mraky, mraky jsou i typů a provedení, a celé se to dělá jen a pouze pro zákazníky, takže jen zákazníci rozhodují co bude úspěšné, a co je správně. Současně menšině fanjšmekrů, co prostě rádi nějaké speciality, zůstává dost velký výběr.

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Nemusíte být fanda a ani odpůrce aby jste v tomto případě trefil hřebíček na hlavičku. Nebo vy jste spokojen s tak častým nabíjením u těchto telefonů? Přitom by opravdu stačilo přidat 2 možná 3 milimetry a telefon by pobral baterii s mnohem větší kapacitou. Telefon by vydržel 2 X déle než doposud. Životnost baterie by byla 2 X delší než doposud, díky méně častému dobíjení. Samozřejmě by bylo lepší mít akumulátory s mnohem větší kapacitou k velikosti a životnosti. Když však jsou výzkumníci zatím impotentní musí výrobce zapojit rozum a né podřizovat desing funkcionalitě ala Apple.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Každý rozumný výrobce vyrábí to co se mu nejlépe prodává a na čem má šanci vydělat. Takže kdyby zákazníci tolik toužili po něčem jiném, než co dnes mají možnost koupit, tak se toho dávno někdo chytnul, a ti tradiční výrobci by šli do háje. Ale to nevylučuje že někteří lidé mají odlišné libůstky, než masa. To je dobře, ale při dnešní obrovské nabídce telefonů nemůže být problém si vybrat.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ono to bude spíše tím že jedna skupina lidí nečte technické specifikace Další skupina lidí specifikace čte, ale neumí si interpretovat hodnoty do provozních vlastností. Tak že hlavně koukají jak se to leskne, nebo hezky bliká. Další koukají jen po logu výrobce aby se zařadily do správné sekty atd. Lidi co vědí co chtějí a hlavně proč to chtějí(nikoli naučené fráze) je opravdu minorita.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A i mezi tou minoritou se najdou lidé, kteří dají přednost menší tloušťce před větší delší výdrží ... ;) Např. já, určitě bych chtěl, aby mi telefon vydržel déle jak jeden den, ale ne na úkor tloušťky a váhy ...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

To máte pravdu, velkou většinu zákazníků nezajímá jaké to má parametry, co které číslo znamená, natož aby dokázali interpretovat vlastnosti. To je v pořádku, na co by jim to bylo? Kdysi se také u aut řešili technické parametry, fajnovosti, ti co auta kupovali znali rozdíly v pružení nebo uchycení podvozku. Dnes? Řeší se barva, jak to vypadá, zda je to pohodlné, zda je dobrý výhled a samé nepodstatné věci, parametry motoru znají snad jen servisáci. A proč by to mělo být jinak, proč by třeba IT měl být výjimkou? Mobily, počítače, tablety, ....... to vše jsou jen stroje, které mají lidem usnadňovat život, případně je bavit, vyplnit jim čas. Parametry jsou pro ně nepodstatné, důležité je, zda to funguje jak oni chtějí. U módního oblečení nebo doplňků se také neřeší zda to sešití je pevné na 10 let, z jakého je to materiálu, zda to má efektivní parametry, lidé to kupují, že se jim to líbí, nebo že slyšeli, že se to teď nosí, a nikoho to nepohoršuje.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Zázrak by byl, kdyby se pár dobrých výrobců spojilo a začlo pracovat na novém a efektivnějším typu baterie, která je v dnešních zařízeních potřeba jako sůl. Taky mi vadí tyto změny, které se týkají především megapixelů, tloušťky a dalších hovadinek, ale když se nad tím zamyslím, tak kdyby se měl vyrábět telefon pouze s nástupem nových technologií, ne kvůli zvyšování parametrů, tak by byla každá firma rychle namazaná :D

# Musím pochválit Apple za rychlý a nečekaný inovační krok v podobě ohýbacího telefonu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, lebo zatial si ziadny vyrobca neuvedomil, ze by to chcelo efektivnejsie baterie a nikto na celkom svete sa o to nepokusa...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

nie nepokusa, natvrdo tam zamontuju shitoznu 1500vku ktora po dvoch rokoch je tak vybehana ze vydrzi hodinu, zakaznik telefon zahodi (baterka nejde vybrat) a kupi si telefon novy...

lepsie baterky co dlhsie vydrzia nikoho nezaujimaju

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna to take cierno-biele nie je. Zivotnost baterie je +/- priblizne tolko, ako priemerna zivotnost telefonu. A tou priemernou zivotnostou myslim nielen z hladiska vydrze hardveru (nebudem tu rozpisovat teorie o kurvitkach a vyrobnych procesoch, ktorych cielom je vyrobit vyrobok funkcny len tesne nad hranicu povinnej zaruky) ale aj moralneho zastaravania. Je to smutne, ale ak si odmyslime okrajove okruhy zakaznikov, ktori by boli spokojni s jednym mobilom aj desatrocie, tak majorita spotrebitelov je viac ci menej tlacena z viacerych stran, aby po cca tych dvoch, max. troch rokoch si zaobstarala novy, pripadne najnovsi model.
A napokon... vymenit (aj kupit) sa da AKAKOLVEK bateria. Len to chce trochu sikovnosti alebo sikovne ruky niekoho znameho. Youtube je plny detailnych instruktazi na vymenu baterie prakticky akehokolvek mobilu, tabletu, laptopu, mp3 prehravaca atd.

Mimochodom, v zavislosti od dizajnu zariadenia sa niekedy da celkom uspesne do zariadenia zamontovat ovela vacsia bateria. Ja som si tak do Zen X-Fi dal po dvoch rokoch novu, s dvojnasobnou kapacitou. Kedze SDkarty nepouzivam, slot som vymontoval a usetrene miesto zabrala nova bateria. Prehravac dokaze hrat v kuse viac ako 50 hodin. Podobne sa daju kupit vacsie baterie spolu so zadnym krytom na viacero druhov mobilov.
Takze k poslednej vete - zaujimaju mnohych, lebo sa vyrabaju a predavaju. Len v standardnej vybave, resp. zakladnom dizajne nie su.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Blaznite? Uvedomujete si, jak by klesl prodej nabijecek, powerpacku, atd? Lepsi akumulatory nejsou potreba.

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Powerpack je zoufalá snaha o prodloužení nezávislosti na zásuvce. Sám jsem ho měl. Ovšem tak neefektivní způsob jak dostat energii k obvodům přístroje aby člověk pohledal. Cena powerpacku, ztráty při jeho nabíjení a pak další ztráty pří nabíjení telefonu z powerpacku. Proč dělat věci jednodušeji když to jde složitě.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Ja pouzivam powerpack jenom kdyz jedu stanovat... ale to je megapowerpack vazici pres 10 kilo. Je to vlastne Jumpstarter na auto kdyz mas vybitou autobaterku s tim ze ma i svitilnu a klasickou 12V autozasuvku. Takze se da do toho prdnout treba dual USB auto nabijecka a pohoda do stanu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm pride mi to ako plakanie na nespravnom hrobe. Vyrobcovia robia iba to co im znizi naklady a zvysi predaje. No a mobily alebo skor smartphony sa stali masovou zalezitostou lenze franta z vesnice vie prd o MHz, pocte jadier, velkosti pamete. Pre neho su porovnavacim charakterom jednoduche veliciny preto sa vyrobcovia v prezentaciach predhanaju v rozmeroch. A je to proste cool ked je tenky a lahky. Ze to uz nieje moc prakticke, nuz kopec veci vyzera cool ale ked si ich clovek kupi zisti ze je to neprakticka kravina.
A zasa nechapem to rypanie na konci, do Applu. Na to ze Vam je Apple ukradnuty a nemusite ho, tak preco ta potreba aby prestal stensovat iPhone? Ved nikto nekaze ostatnym vyrobcom aby sa opicili po nom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohuzial je to cele o psychologii - ak je raz niekto `lider trhu a inovacii` tak s prepacenim `kazde ho\/no co vypusti` sa po nom budu snazit ostatni napodobnit alebo rovno prekonat!

Detto plati o spotrebitelskom trhu - moze dojst aj ta najdebilnejsia a najiracionalnejsia moda ale armada oviec si bude brat poziciky u providentu, aby si mohla zakupit tuto novinku a bola `cool` :o(

T.j. samozrejme, ze aj ja ako odporca tabletov, roznych smartfonov a v podstate ciastocne aj notebookov beriem s nevolou rakovinove bujnenie tychto segmentov v poslednom case, pretoze je to na ukor mnou favorizovanych desktopov!

V podstate aj taky microsoft zacal zufalo kur.it windows az ked si zmyslel ze `naskoci na aktualnu vlnu mobilneho pseudocomputingu`...

Takze autor clanku ma plne pravo vinit v prvom rade apple a tento cin vobec nemusi byt nasledok len jeho subjektivneho odporu voci tejto nechutnej firme, ktora deformuje aj ostatny trh!

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Velká výdrž čehokoliv konzumního si protiřečí se zavedeným ekonomickým systémem tohohle světa. Dříve či později takovýhle systém padne, ale do té doby se nic nezmění.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s názorem, že preferovat tloušťku zařízení nad ostatními parametry je nesmysl, ale v zásadě jsem proti zavržení vývojového směru jako takového. Ohebný, jako list papíru tenký, telefon už vyhlížím několik let. Logicky toho se stávající technologií výrobci nedosáhnou, proto vyvinou technologie nové :)
Hádám, že podobné hlasy, jako zde autorův, zaznívali při první integrované anténě v těle přístroje (zmenšení telefonu > horší signál > nesmysl!), nebo při přechodu na barevný display či jeho zvětšení.
Osobně bych chtěl několik různých zařízení s různým designem, které by nebyly nesmyslně vázány na nějakou SIM či operátora (a už aby to bylo), ale pouze na můj osobní účet. Vybíral bych si pak podle příležitosti - žiletku do plavek, komunikátor do práce, šperk do saka...
Takže co je hloupé? Řekl bych, že označení vývojového směru jako dogmatu :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Si nechte nastřelit čip a SIM můžete odevzdat spolu s občankou. Čip vás identifikuje stejně spolehlivě, jako skot na pastvě:
http://bit.ly/1GkP2tG
Účet vám bude spravovat NSA a ta vám taky řekne, co můžete dělat.
Mobilní telefon tenký jako list papíru je stejně logický jako list papíru tlustý jako cihla. Jak je možné, že se už desítky let používá kancelářský papír 80g/m2, když můžeme vyrobit 0,8g/m2 že?
Ve svém boji za nepoužitelný telefon jste zapomněl na jeho funkci. A není divu, když někdo ignoruje zmenšení výdrže s větším displayem, měl by být neustále na kabelu nebo čerpat energii bezdrátově z elektrického ohradníku.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Vaše příklady jsou zcestné, myšlenkové pochody nejasné a závěry ukvapené. Osobně nemohu za Váš nedostatek představivosti (nebo neschopnost pochopit psaný projev), ale věřte mi, že odsoudit cokoliv na základě vlastní neznalosti není cesta správným směrem. Už jsme tam byli...
Používaná gramáž papíru vychází z jeho vlastností jako materiálu a na něj postavených doprovodných technologiích, nikoli z nějakého poznatku, že daná tloušťka je nejlepší možná. Existují materiály, které jsou pro tisk vhodnější, tenčí, nehořlavé, nevadí jim voda a mechanicky jsou řádově odolnější - nepoužívají se jen kvůli ceně, kterou v tomto případě definuje množství/poptávka. A vzhledem k vývoji a potřebě tisku se už asi ani používat nebudou.
PC v dnešní podobě je tu s námi přes třicet let. I kdyby šel celosvětový vývoj růžovým směrem, minimálně stejně dlouho potrvá, než materiály umožňující výše popsaný telefon budou masově dostupné. A tak jako u dnešních telefonů je nejméně využívanou funkcí samotný hovor, může se stát, že za pár let nebude potřeba například display :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl je definovat telefonickou funkci telefonu jako marginální. Pokud nechcete nazývat věci pravými jmény, pak chápu, že jste pod vlivem mylných dojmů. A telefon jako list papíru je použitelný asi jako onen kancelářský papír setinové hmotnosti.
Už jsou tady hodinky, které ukazují čas 15 hodin a konec. To není žádný vývoj, ale dekadence před totálním úpadkem. Mobil, který nezamrzá a nelaguje je spíše výjimka. Mobil co vydrží léta jako staré mobily je neexistující pojem. Vývoj PC zamrzl, vývoj OS jde směrem pavilon opic v ZOO. Proč? Protože k práci s IT dnes stačí fungující ruce a nefungující mozek, což má naprostá většina spotřebitelů.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ono problem neni v existenci tenkych mobilu, ale v neexistenci tech tlustych. Mame na trhu spoustu vyrobcu, ale vsichni se snazi trefit na uplne stejneho "idealniho" zakaznika a nikdo si nevsima ostatnich, co maji jine priority.

A osobne chci mobil ve tvaru starych dobrych dumbphone jako treba nokia 6020, ale s tim, ze v nem bude srolovany display 8x10cm ktery pujde vytahnout ven kdyz clovek chce delat neco jineho nez telefonovat. Je jasne, ze si pockam.

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Já nechápu ty magory, co si každého půl roku kupují nový telefon. Mám už pět let Samsung Wave S8500 a když pominu LTE, tak mu dodnes nic nechybí. Nehledě na to, že neexistuje odpovídající náhrada.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

V tomto pripade ide uz o urcity typ hobby. Nekupuju telefon preto ze im aktualny nestaci, kupuju preto lebo ten sucasny ich uz nudí :)

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Ja treba 'upgraduji' vetsinou co dva roky, protoze tak dlouho vetsinou trva muj kontrakt, ale ted jsem udelal vyjimku a koupil jsem HTC One M7 bez smlouvy, novy a odblokovany, protoze jak rikas, moje Note 2 me uz nudila :-) A to predevsim tezce snesitelnou velikosti v kapse, hlave kdyz mas dziny a sedis, ridis a podobne... HTC se svyma 4.7" je u me velikosti ruky na hranici jednorucne ovladatelnosti a v dzinach sedi docela pohodlne a neobtezuje. S Note 2 jsem udelal pemamentni multimedialni prehravac do kychyne v kombinaci s MHL monitorem ( https://www.dropbox.com/s/tjid35mf8slaok7/note%202%20mhl.jpg?dl=0 ) a ted premyslim, jestli se vzdat neomezeneho tetheringu a slevnit si tak tarif o £16 mesicne coz dela skoro £200 liber za rok s tim ze neomezena online data na samotnem telefonu zustanou ale budu mit max 4GB tetheringu mesicne, pripadne £5 liber za kazdy tetherovany GB navic.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumím jedné věci - jak operátor pozná, co je tethering a co data pro aplikaci na telefonu ? Musí přece existovat fůra aplikací, které dělají z telefonu AP a router s maškarádou. Telefon jde případně určitě rootnout a všechny operátorské špionské věci oblafnout, aby nebonzovaly, jestli tam něco takového je.

Používám Blackberry Q10 a mám aplikaci pro tethering, normálně pustím a jedu. Operátorovi je do toho kulový, jestli mi data žere VPN klient v telefonu, browser nebo co vlastně - notes přes soft AP.

Pochopil jsem, že jde o GB operátora, zřejmě (jinak se snad platí librama jen na pár ostrovech a Falklandách, pokud vím). Zajímalo by mě, jak to mají technicky pojištěné, že ten rozdíl mezi tetheringem a daty přímo do telefonní aplikace poznají.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Vidis to, to me ani nenapadlo hledat reseni na to aby operator tethering nepoznal. Ja ho provozuji pres default funkci telefonu a treba android ti v nastaveni rozepise velikost prenesenych dat u jednotlivych aplikaci a jedna z polozek, ktera se tam zobrazuje je i tethering.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že spolukomentující asi nic neví a neumí, kromě minusování.

Protože stejný problém měla kámoška, ta má v UK toho operátora Three (to bude asi taky tvůj případ), tak jsem to vyřešil.

Ti šašci to dělají přes DPI (deep packet inspection) a filtrují to podle User-agent stringu z browseru. Tak poznají, že to není z telefonu, ale třeba z iPadu nebo notesu. Pomoc je jednoduchá, dvěma způsoby:
1. můžeš mít někde svůj VPN server, přes který jedeš do netu. Tím pádem přes mobilní síť jedeš šifrovaně a DPI si můžou strčit do zadku. Jenže to znamená si VPN server platit a mít to nastavený v notesech i mobilu.
2. falšovat User-agent string, buď aplikací v telefonu nebo přímo na všech připojených zařízeních. Obě metody fungují. Například tady (z jedné diskuse)
We're going to install a WiFi hotspot app (FoxFi) on the mobile, that routes traffic through a proxy. This will help with non-http data traffic. Then we are going to set the PC web browser to look like a mobile browser, because Three use the browser agent signature to detect non-mobile browsers and then turn on the block.

1. Open up your phone's web browser and visit whatsmyuseragent.com
2. Copy the reported user agent string and email it to yourself
3. On your PC, start the chrome browser and install the "User Agent Switcher" add-on.
4. Turn on the user agent switcher (top right icon).
5. Paste in your phone's user agent string that you emailed to yourself.
6. Click on "Change". Your PC Chrome browser now looks like a mobile!
7. On your mobile, go to the Android store and install FoxFi.
8. Also install the FoxFi add on.
9. Start FoxFi, goto settings and "Enable Proxy" (this is the add-on bit).
10. Connect your PC to the FoxFi WiFi hotspot.

I find this works fine and no reduction in speed. However, it does have the annoying side effect that every web page you visit thinks you're on a mobile phone and makes everything really big.

Stačí zadat do strejdy Googla vyhledávání "Android tethering client limit how work-around" a najdeš návodu desítky. Enjoy !

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Pekne, dik... Jo mam Three, uvidim jestli mi to bude stat za 'namahu' nebo premistim vetsinu mojeho serfovani mimo domaci net na mobil...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jojo. Psala mi mezitím kámoška, že prý taky zkoušela "přemístit serfování na mobil", dokonce si na to koupila i nějaký ten externí displej, jako máš ty. A prý je podivný, že to operátor taky pozná a chcípne ji net. Což je vlastně logický - mobil pak vrací že má větší rozlišení, takže to poznají.

Pokud to obejdeš tím návodem, co jsem postnul výše (1-10), tak dostaneš na notes verzi webu pro mobil - jak se tam ostatně píše.

To se dá taky obejít - můžeš si do Chrome nainstalovat add-on "Stylish" a pro jednotlivý weby překopat styly (nemusíš nic psát v CSS3, prostě si ty styly stáhneš).

Používám to třeba na tenhle Diit.cz, protože plná verze se všema těma blbinama je vážně hnusná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem se spatne vyjadril, minil jsem, ze kdyz budu mimo dosah moje ho domaci internetu (optiky), tak bych se mohl spokojit se serfovanim v mobilu, kdyz jsem totiz mimo domov, tak serfuji na 7 palcovem windows tabletu a tetheruji :-) Kazdopadne dik za 'research' moznosti.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A ještě doplněk:
První způsob přes VPN nefunguje na IPsec, to je druh VPN, kterou často používá korporát a to filtrují.
Takže je nutné použít OpenVPN, která umí jet přes HTTPS port (443/tcp), mimo defaultního 1194/tcp|udp. To filtrovat nemůžou, protože by se člověk z mobilu nedostal na půlku webů nebo do banky.

Takže stačí mít někde OpenVPN server na 443/tcp a nainstalovat si do notesu (a do všech tetheringem připojených bazmeků) OpenVPN klienta. Pak dostaneš na notes "plnotučnou" verzi webových stránek, ne verzi pro mobil (kterou by to tam jinak strkalo, pokud pojedeš přes falšování User-agent stringu).

Ještě lepší by bylo, pokoukat, zda takovou věc - "tethering" klienta do mobilu, s integrovanou OpenVPN gateway, už někdo neudělal. Pak bys nemusel nic dávat do připojených zařízení.

Tož tak.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Stará pravda o foťácích je ta, že když před snímačem nejsou alespoň 3 skla, tak výsledek nebude nikdy valný. A tolik skla do mobilu nikdo nedá ..., takže výsledek bude vždy odpovídat výzbroji.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

je nesmyslne to vubec resit
1. pokud chci fotit, koupim si fotak
2. afera bendgate: jen imbecil si muze na telefon sedat, nebo ho lamat v ruce a potom fnukat ze to ma ohnute, beznym pouzitim se neohne
3. at si jakykoliv guru rika co chce, nabijet kazdy den "neni normalni" jsou to jen kecy jak obhajit spatnou vydrz vyrobku
4. hloubka v mm je opravdu zbytecna, 1,2-1,5 cm snad neni problem. je to jen honba za tim, mit neco co konkurent nema (lidi jsou pitomci a na cisla proste reaguji) stejne tak dementni souboj o co nejvice megapixelu (pro vetsinu pitomcu proste vetsi cislo proste musi byt lepsi)
5. clanky pana ježka ctu pomerne rad, ale tento mi prijde naprosto zbytecny a hlavne "s křížkem po funusu" :)

ps jeste na konec uvaha, proc si vlastne mam koupit "drahy tenky stylovy telefon", ktery diky tomu ze trpi na skrabance a pod, vlozim do nejakeho pouzdra? nejen ze ve finale je to velke, hnusne a spatne se to pouziva ale jeste ten "styl" uplne znehodnotim, kdyz z hezke veci udelam serednou

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

K tomu pouzdru... S tim vicemene souhlas, iPhone 4s jsem pouzival jen s prednim a zadnim screen protectorem, byl na to idealni s obema rovnyma sklenenyma plochama. Note 2 jsem mel vetsinou v prumerne velkem obalu s vystrelovacim stojankem a v tomhle obalu to uz bylo trosku vetsi, nevlezlo se mi to v tom obalu do klasickeho drzaku na mobil v aute. HTC One M7 je docela kluzky, ale nechtel jsem skryt jeho spickovy desing, tak jsem pouzil velice tenky, ciry gumovy obal, lepe se ted drzi, je aspon trosku vice chraneny proti padum a na velikosti to fakt moc neprida, 1mm mozna.

https://picasaweb.google.com/112981689532095799714/HTCONEM7?authkey=Gv1s...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

je pravda ze posledni dobou gelova pouzdra jsou vicemene pouzitelna, velikost moc nezvetsi, jsou uz konecne pruhledna, dokonce o kousices presahuji zvrchu, tak se neni treba obavat polozit telefon obracene.
jenze... stylovka za x tisic ve "šprcce" za stovku je desny :), nehlede na to ze uz se to treba nevejde do stojanku v aute a pod :) lepsi uz snad jen sklenena folie a zezadu to neresit

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, taky mi honba za co nejtenčím mobilem připadá nesmyslná. Samo o sobě to není žádná přednost. Větší akumulátor a větší výdrž by se fakt hodila.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

1:4:9 :-) Jak naivní bylo představovat si, že v tomto bodě sekvence končí, že platí pouze pro tři dimenze!

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.