Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Doslova odporná Nvidia GeForce GT 630 (Kepler)

Dokonce existuje GT 630 D3 s 3GB ram, prislo nam to v jedne HP sestave. To je teprve ulet. Aktualne se pouziva jeko sekundarni karta aby se dali pripojit 4 monaky (zadne 3D, PC se pouziva na zobrazovani grafu na velkejch telkach). Ja bych to zase tak nezatracoval, ale na hrani ta karta opravdu vhodna neni

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zase je tam celkem výrazný pokles ve spotřebě, takže pokud výkon nebude celkově úplný propadák proti stávající 630, tak proč ne? Hůř dopadla 635M - tam se původně dávalo myslím 192 jader s DDR3, pak výše taktovaných 96 jader s GDDR5 no a nakonec to skončilo "kompromisem" s níže taktovanými 96 jádry a starou dobrou DDR3 pamětí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, úlety tohoto typu tady už byly. Když jsem ještě dělal na IT krámě tak tehdy přišel jeden zákazník který si tehdy koupil od Inno3D kartu GT 220 která měla 4GB (!) DDR3 pamětí navěšené na 64-bit sběrnici (ačkoliv ve specifikacích je 128-bit) a marně jsem se mu snažil vymluvit ať si místo toho připlatí tuším 300Kč na GTS250 (ano, tak byla předražená)...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nemám čas to studovat a hledat recenze, kde by bylo srovnání, ale v čem je přesně problém, pokud podle téhle jedné recky, co mi tam vypadla mezi prvníma:

http://www.jagatreview.com/2014/02/review-vga-nvidia-gt-630-kepler-lebih...

má ta karta oproti prvnímu modelu 128b/DDR3 poloviční TDP, vyšší výkon a podle ceníku zřejmě i lepší cenu? Že kdyby tomu neosekali sběrnici, tak by byla ještě rychlejší? Hm... a co? Totéž se dá říct o každé kartě, na které je něco osekané. Nebo mi ještě něco uniká?

Dokáže někdo najít srovnání všech tří verzí, ze kterého by ta karta vypadla tak tragicky, jak to vypadá podle tohoto... blogpostu?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to tady nikdo neresi, protoze se jedna o DIIT a nVidia je jejich oblibena firma. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze hlavnou devizou bude ta spotreba. Spolu s pasivnym chladicom mi to pride ako dobra volba pre HTPC.
Sam pouzivam GT520 s 1GB DDR3 na HTPC s XBMC(buntu) a v pohode FullHD Video cez vdpau.

Na hranie to isto nie je a predpokladam, ze to ani nie je cielova skupina.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.