Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k iPad Air 2 lze ohnout ještě snadněji než iPhone 6 Plus

iPhone či iPad je synonymum levných, mizerných materiálů už léta
ale když se najdou hlupci, co to kupují, dobře jim tak :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Dobry blabol... :-) Ja jsem mel naposledy iPhone 4S 32GB pred moji Note 2, mel jsem ho tehda k pausalu za up front cost 100 liber a po dvou letech jsem ho prodal na ebay behem 15 minut za 250 liber. Nikdy jsem na neho nemel zadny obal, jen predni a zadni screen protector a po dvou letech vypadal porad jako novy. Ty ale asi mluvis z dlouhodobejsi uzivatelske zkusenosti nez ja... tak to potom jo, hlupce.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

myslel som že DIIT ma na viac... toto sa hodí tak na blog nejakého amatéra.
Vážne Vás to ešte baví ? zachvíľu sa začnú ohýbať aj Macbooky, iMacy, a keď bude nuda tak aj myši, klávesnice ? ?
Ďakujeme za článok pán Ježek. Bez vás by sme neprišli na to, že 10 palcový tablet sa vo vrecku nosiť nedá...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co Vám vadí. Já nemám čas prolézat weby, abych našel, že nové produkty Apple jsou, co do odolnosti už za hranou. Myslím, že článek je napsán vyváženě. Přiložené video ten stav dobře dokumentuje. A komentář není bulvární. To , že jsou Apple produkty ve středu zájmu, byla dlouho jejich výhoda, de facto každé video jim dělalo zdarma reklamu. No a teď to podělali a obrátila se výhoda proti novým produktům. Kdyby byly takto testovány všechny mobily a tablety, to by bylo hej.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna dané téma ohýbání je naprosto mimo, podle mě je to jen součást reklamy. V tomto případě se někdo snaží vydělat na sledovanosti jeho videa, ale Apple to nevadí, protože to v druhém gardu dělá reklamu a pomáhá prodávat i jeho produkty. Sice to vypadá jako negativní reklama, ovšem opak je pravdou, věřte že by se ostatní výrobci telefonů nebo tabletů mohli umlátit, kdyby to mělo podobnou sledovanost, jako u výrobků Apple.

Jinak já to mohu hodnotit z dlouhodobé praxe, doma mám iPad 2, já používám iPad Air, a ten Air 2 jsem měl na vyzkoušení také. A těch 0,6 mm méně tloušťky nelze pořádně poznat. A to těm tabletům dávám zahul, u mě to rozhodně není hračka do křesla. Tahám je do zahraničí na potápění, mačkají se baťohu, nebo se mačkaly v krosně 3 týdny co jsem byl na dovolené v Thajsku s rodinou. Ten tablet jsem tahal všude, protože je pro mě důležitější než telefon. (mapy, on-line hledání míst a informací, domlouvání ubytování, mail, hvězdářský atlas, počasí, jizdní řády, ...............). Stejně tak ho tahám v tank bagu na motorce, když jsem jel třeba na jaře do rumunských hor. Zkuste se nějak jinak navigovat po polňačkách v horách, kde jsou tištěné mapy k smíchu. To stejné putování po ČR.
Prostě po hodně dlouhých zkušenostech nemám s prohnutím nebo poškozením problém. Jen pár rýpanců na iPad 2 co prostě spadl z výšky na zem.
Počítám že podobnou kvalitu, budou mít kvalitněji vyrobené tablety konkurence, tudíž je zbytečné se dohadovat co je lepší a kdo to podělal. Spíš to připomíná dětské hašteření na pískovišti, že někdo dělá bábovičky do hvězdičky, ten druhý zase kulaté, a kdo je tedy větší frajer.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Mě to naopak baví, já jsem rád za tyto jejich články, tak jako u jiných serverů si pak lehce udělám představu o profesionalitě a schopnostech daných novinářů u témat, kde nemá tolik znalostí nebo možností si ověřit pravdu. To že jim leží v žaludku Apple je v pořádku, každý máme jiné preference a potřeby. Navíc Apple opravdu není etalonem dokonalosti a perfekcionizmu, jen pánové kopou na špatném místě. Prostě i na odborně laděné servery patří zábava a emoce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Boze, toho kokota jsem videl uz vcera .... takova picovina .... akorat mu to vydelava na reklame na youtube .... fakt zvlastni, ze jde vec (jakakoliv) zlomit .........

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Asi vytiahnem z krabice Ericsson GA628 a možete ho skúšať lámať (keď ide akákoľvek vec v rukách zlomiť)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

nedivil bych se, kdyby takový samsung galaxy tab šel úplně stejně zlomit. A takových tabletů je mnohem víc. je to hold daň za tenkou stěnu a velkou obrazovku :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mit galaxy tab, tak to zkusim hned .... miix2 bych ale opravdu lamal nerad, ikdyz zcela logicky nevidim duvod, proc by nemel jit zlomit jako kazdy jiny tablet ..... mozna natocim video s A1-810, jestli se mi jej podari najit ... patrne ale zapadl nekde za skrin a uz ho nikdy nenajdu nebo jsem ho vyhodil spolu s reklamnima letakama, co byly u zachodoveho cteni ..... kazdopadne, skoda by jej nebyla:o)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Ikdyz surface je mozna o neco odolnejsi no:) https://www.youtube.com/watch?v=fkSVIgtqr9U
Ale zas nema dva milimetry jak tyhle zmetky

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

A1-810 je přes cenťák tlustý tablet z plastu (předpokládám nějaký PC či PC-ABS), nejen, že se ti ho nepodaří zlomit, ale nepodaří se ti jej ani zohnout, bo ti vždy vypruží:-)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

"Jeho zoufale mizerná mechanická odolnost tak nepředstavuje takový problém jako v případě v kapse nošeného smartphonu iPhone 6 Plus" - ale pane autore co sou to za slova? vzdyt tahle vec stoji peknych par tisic a jeji kvalita je nizsi nez bezny cinsky pasovy vyrobek, tohle je doslovny shit, na jedne strane sam priznavate jeste o 1mm ztencenou konktrukci, kdy je to uz skutecne na prd a na strane druhe to obhajujete nosenim to v kapse ale co kdyz mam v te kapse veci vic a nebo i kdyz to bude v pouzdre ale v kufru a zatlacim nato vecma jinymi?

Co se tyka baterii tak jako Samsung tak Apple pouzivaji vyrobky na hranici jejich bezpecnosti, uz kolik bylo pripadu kdy praskl kryt zarizeni jak se baterie nafukovala nebo cloveka popalila a ne rovnou buchla a ze litium neboucha jenom jak petardovy pirat je nad slnko jasne, ono je to pekna sleha, proto i to prolomeni baterie tym ze obal neni kvalitni a odolny je desne riziko minimalne pozaru.

"Možná je ale toto, co ve své strategii záměrně prosazuje" - tak nak si to prosazuje ale ja nedam nekolik set € za takovou pič_vinu, Apple uz proste neni tym co nekdy byvalo a prasi se i Intel.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

no ja to vidim naopak, jako klobouk dolu apple ze ani po takhle velke deformaci neprestane fungovat, nebouchne baterie atd.. display je sice namaderu ale pokud se toto nekomu stane asi nebude problem z toho zachranit data (edit: ktery nejsou v cloudu :)) ...

... jestli to video neni cirou nahodou fake :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

„z toho zachranit data (edit: ktery nejsou v cloudu :))“

Takže nic. Jediný co tam není v cloudu je nejspíš ten OS…

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ten os se ti nahraje z cloudu a pak se dohraje zbytek...z cloudu :D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Toz nikdy nevite, treba uzivatel zrovna udela nejakou fotku mimo signal a pak to zlomi :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jo zachranis data :)) LOL
Jinde vytahnes pametovku a mas je zachraneny. Tady je flash chip naletovany na desce a tak muzes zhanet servis to ti to odletuje a nekam zase naletuje, predtim pohleda vhodny radic ktery bude s konkretni flash spolupracovat. Nic vsak nezaruci ze budou data v nejake citelne forme. Navic cena teto "zachrany" bude astronomicka a bez zaruky, jinde si prendam SD karticku zadarmo.

Takze ne ze nebude problem, on to sakra bude obrovsky problem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi to jaksi nepochopil, na zaklade toho videa si myslim ze prave ten servis nebude potreba :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

--- Příspěvek odstraněn redakcí. Když to nejde slušně... ---

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty tady nebreč. A pošli nějaký článek, kde se mu posmívají (samo sebou redaktoři, nikoliv ovečky), nějak jsem na žádný nenarazil..

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Jak má někdo před nickem "i", tak z něj padají opravdu jen iKokotiny.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Zeman by to řekl líp... víc od pusy :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A co iMac nebo macbook? Velka plocha, tenky, to by se to ohybalo. Tak sup sup.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nezměrnou silou si Macbooka ohýbat nebudu, ale běžně se ti to u nich nestane. :-) Mam ho 10 měsíců a relativně spokojenost a když ne tak v Parallelu Win7.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám tu pořád ještě nějaký firemní macbook, takový ten bílý bazmecht, nejenom že za cca 4 roky užívání odešly 3 disky (prý byly umístěné velmi blízko reproduktoru a jeho vibrace likvidovala disk), ale také se totálně rozpadaly plasty. Praskalo to na všech frontách (některé části byly ještě měněné v záruce), hrana okraje plochy touchpad/klávesnice, zadní strana u větrání, plocha u baterky a tak dále. Dobře lowcost, naštěstí pracovní, ale mimo workstationů macpro neexistuje produkt, který by mne u téhle fimy oslovil. A i u macpro je škoda, že nabízí jen AMD karty. Jakkoliv mám AMD karty rád.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

redakcia diitu nezklamala, parada , ohybaci maraton pokracuje. Len dufam ze konecne zahodite klasicke testy a uz budete len ohybat. Ultrabooky, notebooky, zdroje, milovane AMD, nenavidenu nVidiu (ta sa ohne ako v pekle). Poprosim potom v grafe najneohybnejsiu grafiku. Mna uz vykon nezaujima, ja chcem postapokalipticku grafiku co je ako kalasnikov, aj ked po nej kamion prejde, neohne sa. Uz sa neviem dockat. A dufam ze hodite aj nejake vianocne odporucanie na neohybnu zrkadlovku. Uz ma nebavi fotit za roh. Chcem pevny neohybny objektiv.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zadna redakce nemuze za produkt, ktery se "neprimerene" snadno ohyba...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pokud vím, tak v recenzích noťasů a tabletů se na většině webů o odolnosti proti ohybu a kroucení píše úplně běžně. Obvykle ovšem neprasknou.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máš pocit, že není možné holýma rukama zničit prakticky libovolnej laptop i tablet tak se pleteš.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Já bych to dokázal i chlupatýma rukama...

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Neskutečná histerie. Nejspíš by měli začít lepit na všechny věci co se dají vlastní blbostí zničit nálepky.

Lidstvo je odsouzeno k zániku. Taky by mohli začít brzy testovat jestli dokážou holýma rukama uškrtit kolegu.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

pujcte mi libovolny tablet a ohnu vam ho, uplne stejne jako tento ipad. priste ho rozmlati kladivem a vsichni se budou strasne divit, ze to neni odolne kaldivu! anebo mozna dynamit?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dejte mi pevný bod ve vesmíru a já narovnám všechny iPhony a iPady :D

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Což o to, narovnání bych věřil. Ale co ty displeje? Dáš krystaly zas dohromady a popraskané sklo sliješ...? Aby to bylo zas jako nové? :)))

...

No dost legráce. Mně napadlo, jestli to Apple nedělá schválně tak málo oddolné. Jestli to není záměr, aby se 1) mohlo reklamovat, jak je to tenké a lehké 2) zajistil se tak stálý přísun zákazníků, jenž si svůj iPhone / iPad zničili prohnutím a záruka se na ně tedy nevztahuje...

PS. škoda, že jsem přišel pozdě a unikla mi iSpiritova reakce :-) Mohlo to být k pobavení... I když redakce koukám zaujala méně pobavené stanovisko :)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.