Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Jaký smysl má FLAC a MKV ve Windows 10?

Děláš jak kdyby media player s IEčkem někoho zajímal, proboha živýho. VLC/MPCHC je věc kterou instaluju v první půl hodině po instalaci systému, co furt za hysterii u nějakýho krámu (WMP), kterej je asi tak od desítky naprosto strašnej?

Jo kdybys napsal že instalace 10 bude mít do 5 GB, to by bylo převratný. Spíš to ale bude tak 50 když se tam v základu narve nejposlednější nesmysl, ne?

+1
-49
-1
Je komentář přínosný?

Vidis to...a me zase IE staci. Me staci v podstate cokoliv, co proste zobrazi stranku, nemam zadne další požadavky...komp mam tak rychlej, ze nepoznam rozdil v zadnem prohlizeci u niceho, takze to nejak neresim.
Jo, mam ještě nainstalovanou mozzilu, ve který mam povypinanou veškerou historii a ukladani čehokoliv, když potrebuju lezt nekam, kde o tom nemá vedet manželka...To je jedinej důvod, proc to mam nainstalovany:-)

Btw jsem dospel do stadia, kdy na PC na filmy nekoukam, takze ani zadne prehravace me nezajimaji. (Ja totiž nekoukam na filmy skoro zadne. Na co chci, jdu do kina, a doma nekoukam skoro na nic, to uz jsou docela výjimky)
Btw když uz něco musim používat, pouzivam Media player classic :-))

A uz ani nejak neresim, kolik MB/GB/TB ma OS. Vzdyt je to jedno...stejne mam tak velkej disk, ze by se jich tam veslo asi milion, tak to proste neresim....nejak uz jsem z tedlech věci vyrostl, priznam se.

Btw jsem osobne videl "relativne" funkcni win95 na jedne, slovy JEDNE diskete (puvodne 1,44MB, zformatovana na něco jako 2MB). Nabootovalo to z toho, spustilo se rozhrani a umelo to pustit i par programu :-))

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Ad FF: skus Ctrl+Shift+P. Pripadne stisk Alt, File, New Private Window. Lepsi jak vypinani historie etc. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

IE má tiež nejaký Private Browsing, aspoň v robote čo používam, som si všimla takú možnosť keď sa otvára nový tab.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No ja to mam proste v 1 prohlizeci všechno zaply, a ve druhym všechno vyply.
Nemusim nic mackat, nemusim nic resit.
To je totiž mozna ono - tady kazdej druhej něco "RESI". Ja nechci nic resit, uz jsem nejak moc starej a uz mam nejake jiné zivotni priority, abych porad něco resil v tehle oblasti.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Taky pouzivam primarne IE na desktopu i laptopu, firefox jedine kdyz neco nefunguje v IE. Pred par lety byl mu jfavorit opera. IE mi navic krasne synchronizuje zalozky na horni liste a jako jediny desktopovy prohlizec ma plynule scrollovani a zoomovani touchscreenem na notasu. Cim mene toho musim resit a jen nainstalovat system a pouzivat ho, tim lepe... Behemont je typicky jajacek.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To bylo poslední dvě dekády pořád plivání na IE a WMP, tržní podíl ustavičně padá do kanálu a najednou to všichni chtějí? Ale to si ze mě děláte fakt kozy. Fakt myslíte, že tohle vám bude někdo žrát? Ale NOTAK…

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Tržní podíl IE padá do kanálu - leda prd, za dva roky vzrostl z 54,8% na 58,5%. Ten kanál, to jsou jen vlhké sny MS haterů.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

A opět...Ano.. Používám IE od Windows 95..nemám s ním jediný problém a jeho systém záložek a oblíbených mě úplně vyhovuje (i když Operu bych radši) stejně tak WMP. Pokud nepotřebuju titulky tak pro mě bezstarostný přehrávač na filmy... jediný co tak úplně neumí jsou "neoficiální filmy" a těmi se málokdo chlubí... Já mám jen verze, které nelze na českém trhu legálně koupit. Takže myslím že je prostě na uživateli co mu vyhovuje.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ale no tak,... jestli vono to nebude tim, ze ty clanky o "padani" podilu IE nebyly obcas vice zboznym pranim ... firefox byl milacek kazdeho radoby pocitacare a nerda, zatimco geekove ujizdele na opere. Zatimco obe skupiny porad utirali nos a ne a ne zatlacit IE pod 50%.

To byly diskuze o jedinem pravem a dokonalem lisackem prohlizeci, ktery sedi jako ulitej ... a ty stejny lidi pak naprosto v tichosti a v mziku oka presublimovali na Chrome, protoze proste tak nejak fungoval snadnejs a lepe...a nebyl to pomaly presun behem nekolika let, ale tichy presun velke casti uzivatelu behem par mesicu. A bylo jedno, ze do te doby jejich vychvalovanej ultimatni set pluginu (ktery obvykle z FF udelal spise leprotickou veverku) byl zahozen a chrome se provozoval temer na holo ....

Vono totiz pravda je vzdy subjektivni, takze kdo si z textu na internetu chtel vyvodit, ze IE je totalne v hajzlu ... tak si pestoval proste svou vytouzenou iluzi a sdilel ji se zbytkem internetu stejne jako se vytvarel Hype i Hate na cokoliv u ceho se da "hlasite vykrikovat" do anonymniho davu internetovych znam-vse-odborniku

A realita? Obcas byl nekomu nainstalovat alternativni prohlizec s informaci "tady tou ikonkou si otevres internet babi". U nekoho to byl kazdodeni zapas jak "vytunit" v pocitaci uber-cool alternativni prohlizec alespon jednou do tydne. A obcas nekdo (asi tak minoritnich vice nez 50% uzivatelu) zustali u IE. .... nepresli tehdy a dneska taky nemaj duvod, tak proc z toho delat drama? Prece vime jak funguje davova nazorova organizovana panika na internetu ... nebo ne?

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Doporucujem niekedy nejaky z testov rychlosti browseru: http://en.wikipedia.org/wiki/Browser_speed_test#Developer_suites

a porovnajte si IE s Chrome

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Btw... ne ze bych prahnul po WMP, ale kdyz funguje?...
obcas sem i linej si na nove instalce ten GOM narvat. Nainstaluju Haali Splitter a AC3 filter a tak nejak to zacne hrat krasne i ve WMP tak proc bych si tu delal kozy ....

WMP? Obcasne pouzivam a nemam s tim moralni problem ... a kdyz se mi nekdy misto GOMu otevre WMP tak ho necham, dam fullscreen a premyslim nad dejem ...
jedine co totiz opravdu opavdu opravdu nutne potrebuju je tlacitko PLAY a PAUSE .. ten zbytek je omacka jen pro pripad, ze by neco bylo opravdu zasadne spatne.

IE? miluju IE!

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

"VLC/MPCHC je věc kterou instaluju v první půl hodině po instalaci systému,"

Na firemnim PC muze tohle byt jeden ze zpusobu, jak dostat vyhazov - zacit si svevolne instalovat cokoliv. Otazkou samozrejmne je, k cemu je firemnimu uzivateli podpra MKV a FLAC.

Co se tyce podpory Ogg Vorbis - Microsoft zcela spravne usoudil ze tohle skutecne pouziva naproste minimum uzivatelu.

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Ano ano na firmě si sám instaluju systém. To je pořádná logyka.

Hlavně že dělám v nějaké firmě, no. A že v jakékoli firmě vůbec někdo na COKOLI z běžné kancelářské práce potřebuje media player, a pokud k práci skutečně potřebují něco přehrávat, tak kterej příčetnej admin jim tam na to nedá COKOLI jinýho než WMP…

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Moje bezna kancelarska prace programatora ... a obcas sem potreboval prehrat kratke video abych videl, co software v nasem krasnem embedded zarizeni bude prehravat... kupodivu mi pocitac po pouziti WMP nevybuchnul ... nechapu co mohlo selhat...

A administrator, ktery opravdu spravuje nejakou vazne myslenou mnozinu pocitacu ... bude opravdu instalovat velke mnozstvi doplnkovych programu od neznamych autoru ... programu, ktere jsou zdarma a nikdo nikdy nebude rucit za jejich bezpecnost a funkcnost?
Jo, to ten pocitac vyrazne vylepsi a urcite znacne prispeje ke sve povesti nejvetsiho machra ... doufam, ze ten samy COKOLI software ma nainstalovany i na hlavnim produkcnim serveru spolecnosti ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pokud máte Win7, tak WMP umí přehrát dost věcí. Ovšem pod Win8 si v něm už zase bez externích kodeků skoro nic nepřehrajete. Takže už vidím, jak ho někdo jen tak použije pro přehrávání libovolného videa staženého z netu :-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Vlastne shodou okolnosti jsem všechny své stroje postupně přemigroval na Win8 :-) A to i desktop, kde pracuji, programuji, hraju hry a sleduji hejbaci obrazky .... tam sem se značně bál. Ale vlastně se zděšením jsem zjistil, že nepociťuju žádné zhoršení ... vlastně je to stejné - ač na tabletu používám Store aplikace v 90% a na desktopu v 3%.
A to zhoršení jsem nezaznamenal prave ani u toho videa .... AC3 + Haali + Xiph.Org DS Filter (FLAC, Ogg,...) ... přesně tyhle tři věci jsem instaloval na Win7 a instaluju i na Win8 ... výsledek je stejný a i ve WMP přehraju všechny svoje oblíbené seriály a filmy co jsem stáhnul.

A co DVD? No, popravdě mám připojené čtyři monitory, několik TB místa na discích, tři grafiky (intel se taky počítá :-D ) .... ale ostudně nemám žádnou DVD mechaniku ... bejvala tam někde, ale to se clovek vrta v kabelech a najednou je bez napájení, nebo bez SATA kabelu ... a i když jsem při několika čistění všechno napravil a zapojil zpět, obvykle to netrvalo dlouho a zustala opet odpojena .... a nechybela mi vubec! Tak co s ni ... ma ji muj maly bratranec ve svem pocitaci ... a ja spokojene ziju v nevedomosti, ze mi Win8 DVD neprehraje :-)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Asi by ste se divili, ale dělám správce v jedné výrobní firmě a než abych instaloval do XP/W7 kýbl blbin aby nějak začal fungovat WMP, radši jsem všude dal KMPlayer/PotPlayer. Občas potřebujeme udělat video i blbým foťákem a starší kusy bez problémů blejou MOVy. Zákazník nám občas pošle video v H264(mp4, někdy MKV). U Potplayeru mám jistotu, že to přehraje s prstem v nosu pokud na to bude stačit hardware.
Nainstaluju PotPlayer, dám asociovat se vším a tím mám vyřešený média. Je to pro Vás asi šok, ale video nemusí být jenom nelegální film v Matrjošce.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, proc ne ... pokud vite, ze dvacet pocitacu ze sta, lezi v kancelari nekolika inteligentnich lidi, kteri potrebuji opravdu obcas kouknout co si nahrali na fotak - kus veletrhu, vyrobek konkurence, atleticky vykon jednoho ze zamestnancu na pneumatickem lisu číslo 3... proč ne. Natož pokud jsou tyto lidé opravdu postiženi tím, že musí používat Windows XP.
Ale asi bych nebyl nadšený ze správce, který mi celý podnik zanese haldou "náhrad" protože on z principu neuznává, že by něco od MS mohlo fungovat správně ... a tím vysloveně zvyšuje riziko i u počítačů, které vůbec takovou kůru nepotřebují. To je takové to klasické chování - jen můj názor je správný, protože jsem správce a mám názor!
To se může hodit do malé firmy, kde se beztak na bezpečnost nehraje. Ostatně třeba u nás, těžko nakázat programátorům aby se zcela podřídili,... tady máte stroj a zařiďte si ho ke své nejlepší efektivitě sami a klidně si udělejte vlastní síť a pět pokusných serverů. Přesto technici, support a správce dostávali po čuni, když se snažili do každé instalace serveru pro zákazníka narvat Total Commander s výmluvou "von je lepší a mě se v něm líp dělá"... že ho neplatili je jedna věc, že to prostě je přidávání balastu na čistý stroj, je věc druhá - to se prostě nesmí svévolně dít i kdyby byl TC ukázkou dokonalé bezpečnosti.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

"Co se tyce podpory Ogg Vorbis - Microsoft zcela spravne usoudil ze tohle skutecne pouziva naproste minimum uzivatelu."
Ogg Vorbis je těžce podceněný formát, škoda že se proti mp3 neprosadil víc, a právě tou neochotou výrobců SW, HW utrpěl. Kdejaký šunt podporuje mp3/WMA... No nic, tak to prostě je.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Jedna vec je, co instaluje clovek co se trosku orientuje (VLV/MPC-HC + Faststone Image Viewer + 7zip + paint.net + TC/apod.) a druha co chudak duchodce/BFU ktery si PC koupi a ani netusi, ze tyhle apps existuji natoz aby vedet, ze se po necem takovem ma vubec shanet. Pripadne kdyz uz zacne, tak nejspis skonci u neceho "Free" se spoustou adware etc.
Pro tuhle masu ma smysl cokoliv, co smysluplne funguje uz v zakladu.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Díky za rozumný příspěvek. Bohužel řada zkušených uživatelů si neuvědomuje, že možná přes 90 % jsou BFU, kteří jsou na tom se znalostmi, zkušenostmi a schopnostmi poněkud jinak. Analyzovat situaci s přístupem „podle sebe soudím tebe“ je pak zavádějící. Tyto formáty jsou „málo“ rozšířené z toho důvodu, že si je nadpoloviční většina uživatelů nepřehraje. Každý komerční (i rozumný nekomerční) subjekt, který plánuje distribuovat audio / videozáznam, volí formát s ohledem na uživatelskou základnu, která si ho dokáže přehrát. Pokud výrazně naroste počet systému kompatibilních s FLAC / MKV, dá se očekávat i určitý nárůst obsahu dostupného v těchto formátech.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Přání otcem myšlenky. Ty chceš FLAC, takže se to narve úplně všem i když se s tím ani potom 90+ % z nich nikdy v životě nepotká.

Víš že to je odporný levičácký přístup, že ano?

+1
-51
-1
Je komentář přínosný?

To už je normálně obsese.
Nutit někoho něco využívat a umožnit něco v základu využívat jsou dost zásadní rozdíly. Ke všemu, ani jeden tento případ není politicky motivovaný

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

No to je spis iOvecka pristup.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Levice ... vynucuje si absolutni ucast vsech obcanu na kolektivnim blahu a to obcas pod pohruzkami "kdyz to neudelas, zle se povede vsem". Slbime vse ale budem te nutit....

Pravice ... snazi se nevyzadovat a nezavazovat obcany k nicemu a neslibuje nic, krom prava rovnopravne se realizovat a zit s myslenkou "kdyz se budes snazit, mas moznost to daleko dotahnout". Neslibime ale pozitivne te motivujem...

Kde se tedy MS chova levicove? Rika snad "kdyz nebudes pouzivat FLAC budes to vsem kazit!"? Mam spise pocit, ze tam zni to druhe "tady mas moznost si prehrat FLAC, tak jdi vyzkousej to a treba se ti otevre novej svet kvalitni hudby".

Opacny priklad ze sveta IT je treba myslenkove pohnuti kolem GNU ... "pokud se chces ucastnit musis vsechno odevzdat, nesmis to pouzivat jinak nez jak to smeji ostatni, nemichej nam do toho neco co neni gnu friendly a neodlisuje se protoze jinak bys byl hajzl a zdradce a vsem to kolektivni dobro zkazil"

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Kolik důchodců má proboha poprvý počítač a kolik jich ještě přibude než vymřou? Pár stovek, tisíc z 10M? To jsou akorát nesmysly, od masivního rozšíření PC už uběhlo mnoho generací. Kdo s PCčkem ještě nedělal už s pravděpodobností hraničící s jistotou ani nezačne a u toho zbytku není omluva, že se za ty věky co s PC dělají nic nenaučili.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Promiň, neuraž se, ale vzhledem k tvým názorům se právě ty blížíš dost blízko marxistům. Marxistický komunismum je totiž dokonalý systém ... pokud jsou všichni lidé stejní.
Stejně tak ty znáš dokonalý systém, ale funguje ti, jen když jsou všichni stejní. A co když nejsou? To tě nezajímá, to je odpad, který je třeba ignorovat.
Já doufám, že se alespoň pokusíš snížit agresivitu proti těm, kteří nedělají to, co se ti líbí.

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

On si totiz Behemot vzal priklad z Jobse a jeho pristupu k uzivatelum a evidentne se z toho stalo jeho nabozenstvi....
Presne takhle totiz premyslel. A i vyrabel.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Masivni rozsireni pocitacu v CR rekneme tak rok 90 a internetu tak rok 95 ... kdy dorazili i prvni bundlovane windows .... to je 25 resp 20 let .... hmmm .... chybel sem v matematice nebo se pojem "generace" nejak zkratil pod zabehly pocet 20let? ... protoze me vychazi generace jedna.
A ve svete to neni o moc jine ... teda pokud se nechcem bavit o nadupanem 8086.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Malá technická: K čemu by asi tak BFU byl FLAC, když navíc s pravděpodobností hraničící s jistotou použije nějakou integrovanou Realtek zvukovku a sluchátka od ťamanů za pár korun? Prostě podle mě BFU a FLAC jsou dva pojmy, které se snad ani v reálu nemůžou prolínat.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

To, že někdo neumí s PC, přece automaticky neznamená, že nechce poslouchat kvalitní zvuk.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

To ano, ale pak se dá přepokládat, že ten člověk už není BFU, protože má aspoň nějaké technické znalosti, a tudíž si asi poradí i s dodatečnou instalací kodeku pro FLAC nebo nějakého softwaru, který ho umí přehrát sám o sobě.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

BFU ani nemusí přece tušit, že tam pod tím je nějaký flac. Prostě klikne na stránce na odkaz "Poslechnout" a ono "to něco píše a nehraje". Pokud to bude už v základu, tak to prostě hrát bude.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, to se může stát, ale ruku na srdce, jaká je pravděpodobnost, že se BFU dostane do ruky FLAC? Já nemám nic proti tomu, že ho Windows budou nativně podporovat, jen mě to trochu udivuje, že se místo toho nesoustředí na něco úplně jiného, podstatnějšího (co se dotkne většího počtu uživatelů).

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Když ho budou Windows podporovat, tak se ta pravděpodobnost mnohonásobně zvýší.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Dost možná, ale to už je potom následek vs. příčina :-).

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Predpokladat ze pojem BFU znamena cloveka, ktery si neumi nainstalovat cokoliv z internetu ... je hodne zvraceny. To slovo "Běžný" tam je dost dulezite ... protože "Běžný" Franta Uživatel si nainstaluje do pocitace cokoliv co na internetu najde a to s takovou rychlosti, že se mu to pak instaluje už i samo.

BFU neni postarsi blond zmalovana sekretarka, ktery se te mysi boji dotknout a premysli, jestli ji nema prinest kousek syra. BFU je dneska ten obrovsky dav s trosku starsim notebookem z Datartu, ktery ma dvacet cool pluginu ve FF, sestnact prehravacu na video a dve hodiny denne lezi na Facebooku s Youtube doprovodem. Je to ta masa, ktera pocitacem zije ale nikdy moc nepremejslela a nemela potrebu zjistovat a ucit se proc se jim v pruzkumniku ukazuje C: a D:, co je proces a co je vlákno, jaky je rozdil mezi UDP a TCP, co jsou uzivatelska prava a jak doopravdy funguje UAC ... nebo nedej boze aby si cetli licenci, kde odevzdavaji vsechny svoje data firme Google.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Špatný předpoklad. Mám na firmě člověka, který s počítačem umí jen uživatelsky a přesto si přál k na zakázku dělané aparatuře v jeho kanceláři s elektronkovým zesilovačem který si sám opravuje sehnat nějakou lepší zvukovou kartu, nainstalovat Foobar a běžně mu tam hrají studiovky 24bit/196khz z dob, kdy se snad ještě zaznamenávalo na voskový válec (nadsázka, ale fakt starý kousky). Ty sudiovky nemají ani formát FLAC ani DTS.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Dokonce spis naopak. O kvalitni zvuk nejvic stoji lidi, co umi se zvukem a ne s PC. Vcetne tech, co si kupuji zlate konektory pro opticke kabely protoze nerozumi technice tolik aby vedeli jaky je to nesmysl, ale slysi, ze ta nahravka je nekvalitni ... (a ono to pak neni kabelem ani reproduktorem ale nahravka je zkazena uz od vyroby ...).

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Mi je přes 50 a kolegům muzikantům i přes 60 a rozumíme zvuku (teorii i praxi!) a umíme jakž takž i s PC (komunisti nás učilu tehdá jen děrnou pásku...) a integrovanou zvukovku, jak tu někdo pohrdavě psal, od Realtec, rozhodně! nepoužíváme!!! Minimálně PCI SB Live! 4.1 nebo 5,1 + STEREO zesilovač Class AA + lepší STEREO 50 -100litorvé repro min 3-pásmové a min 12" , navíc k těm počítačvejm pidibedýnkám 4.1 neb 5.1 minimálně Cabridge od Creative nebo ty dřevěné!!! Geniusy ;-) Momentálně jsem byl donucen koupit moderní... SB pro PCIE... Live! a supr mixer byl ale stejnak nejlepčí!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Nove SB nejsou uz to co bejvali (a i tehdy to byla trosku komercni klickovana) ... snad mozna v provedeni od Auzentechu byly zajimave - s poradnejma operakama v patici, zemi pekne svedenou do jednoho bodu s moznosti uzemneni a vyhradne japonskymi kondezatory v ceste signalu...... ale ty ovladace od Creative, ty dokazali posejrit i dobry hardware :-)

Ostatne ja bych ten Realtek nezatracoval, na novych pocitacich uz v nem nepipa USB myš nebo graficka karta... ostatne, vyrobci desek si tohle zacali docela slusne piplat. A zvuk z nej ven neleze o moc horsi nez treba z Audiotrak Prodigy nebo zvukovek M-Audio ... dovnitr me to netrapi.

Aktualne mam Realtek + 3x STEREO zesilovac Class D (čip Tripath) + 2x ELAC BC 243 + 2x obycejnejsi 3-pasmovy 80ti litrovy bedny + 1x Elac CC 101..... vetsinu casu hraju Stereo (2x2) ale i prepnout na prostorovy zvuk problem neni (5.0) ... a myslim, ze si rozhodne nemohu stezovat

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

V pridani tychto formatov osobne nevidim nic zaujimave.Hlavne FLAC, s tym sa BFU stretne len omylom.

Pre mna by bol sok keby MS dovolilo vecsiu customizaciu Widnows a mat moznost si vybrat, co tam chcem a co nie. Toto mam pocit, ze sa kazdou verziou zhorsuje. Kazda verzia Windows sa nafukuje, zbytocnosti pribuda a nastavenia sa zneprehladnuju.
Dalsi sok by bol keby windows vydaval pravidelne aktualizovane instalacne ISO na styl Debianu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak. Sám mám ve FLAC/APE tak možná nějakou vážnou hudbu A už jsem to nepustil asi dva roky mimochodem).

Každá totální kravina, co se s bíou vejde na 64GB SSD, kdyby náhodou lama jednou za život něco chtěla! To snad nemyslíte vážně, ne? Každej pořád dřístá o tom jak SSD má být úplně všude a chudácích vohnoutech a důchodcích a podobně, a pak aby si kupoval 1TB SSD za pět důchodů, aby se mu na to systém vůbec vlezl? Nevidíte si do huby, neumíte myslet, jeden rozpor za druhým. Ale to nakonec všechno sedí do sebe, když tu vidím ty příšerné komunistické žvásty co 98 % diskutujících produkuje.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Zatáhnout ideologii i do instalovaných komponent OS, to zvládne málokdo...

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Jediny kdo si tady nevidi do huby jsi zcela evidentne ty. Jedna hyberbola za druhou. Nejen ze tu do technickych debat porad cpes politiku, ale jeste si budes vymyslet nesmysly na podporu tvoji zvracene argumentace. Bez uz do prdele vole :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

U jiného člověka bych řekl, že se špatně vyspal. Ale ty ses špatně už narodil.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Dá se říct, že máš pravdu, jenom nechápu, proč nemůžeš napsat aspoň jeden komentář bez těch debilních výrazů.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Zda se mi to, nebo jsi pretvoril tvuj paskvil? Nerikej mi, ze te nekdo, nebo neco prinutilo zmenit to na politicky korektnejsi formu bez extremnich vulgarit.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Evidentne mu doslo piko nebo nejake spedovane huleni.... To uz se neda jinak popsat.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

no ale ja jsem ten behemonti problem vyresil snadno .... KOUPIL SEM SI TO VETSI SSD! Proc bych mel delat rozpory a vřískat ... jestli si na duchod koupim to 1TB (doufam spise tak v 20TB SSD), tak mi ten 60GB Windows vadit nebude... stejne jako me to netrapi ani ted.... jsem totiz zpropadeny kapitalista a vohnouty neposloucham

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

nějaký FLAC nebo MKV mě moc nebere ... používám stejně MPCHC ... nicméně zpráva uvedená níže je podle mě kandidat na titulek "Peklo zamrzlo II" :-)

http://www.howtogeek.com/200334/windows-10-includes-a-linux-style-packag...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Dokud nebude ve Store i dostatek desktopových aplikací (nebo dokud nebudou ty z Metra lepší a nezačnou se používat místo nich :-) ), tak to IMHO nemá moc význam. Snad pro hromadnou instalaci dotykových aplikací ve firmách.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli jsem to správně pochopil tak OneGet (neoficiální název té komponenty) funguje jako jakási abstrakce na balíčkovacími systémy.

Teď v současném preview podporuje balíčky z Chocolatey (https://chocolatey.org/) kde jsou i standardní desktopové programy

takže ještě nějakou rozumnou grafickou nadstavbu a nebude to mít chybu :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak kdyz budem zabihat do detailu ... MSI neni nic jineho nez leta zavedeny a fungujici balickovaci system ... a Windows store taky jeden takovy pouzivaji ... a technologie od MS ktera funguje uz taky leta OneClick stahne a pusti aplikaci proste "na jeden klik"....

Peklo zamrzlo? :-D spis noobove objevuji ameriku...

Zajimave jsou spise ty repozitare.... ale pockat, Windows Store, File Hippo, Software Informant, Cnet .... a mnoho dalsich.... takze vlastne taky nic uplne noveho

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Teď ještě podporu VP8/9 a vyřeší nám to problémy s HTML5 video. Ale to bychom byli asi příliš optimističtí. Každopádně dobré kroky vpřed.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No tak s Googlovskými formáty bych opravdu nepočítal - dokud se nezmění i chování Googlu.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

zejmena kdyz se google nechova tak, aby format mohl zit samostatne bez sveho velkeho bratra ... ostatne kdyz konkurenci cenzoruje i pristup k vlastnim sluzbam jako Youtube, ktery jediny ten blby kodek obcas pouzia .... tak se neni moc duvod se tam hrnout. Komercni kodeky jsou beztak stale technologicky lepsi a licence je uvolnena

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

double post ...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

nakonec bude microsoft zachranen opensourcem lol :)
to bude hulanu na aru...

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Co mě štve daleko víc, než doposud chybějící FLAC a MKV, je záměrné vyřazení MPEG-2 dekodéru / filtru, počínaje už Win8. V případě ModernUI zcela bez náhrady, takže fatální záležitost. To zase nějaký managor potřeboval ušetřit $1 na každé prodané licenci. Fakt díky.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

No je to pravda a uz v Win7 byl MPEG2 lehce nefunkcni ... ostatne i XP meli onen doplnek "dvd dekoder" strceny zvlast. Ale rekl bych, ze si za to muze sam drzitel patentu ...dokonce se spekulovalo, ze uvolneni licence si neprejou ani vyrobci, kteri uz za uziti zaplatili velke baliky v obave pred chudou konkurenci.... nepocitali prekvapive s cinou ;-)
zaplat panbuh ze MPEG4 / H264 a H265 neni az tak desive zatizen temahle blbostma...
RIP MPEG2

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Jsou zatíženy zhruba stejně (počty patentů ani počty jejich držitelů ale knkrétně nevím), ale licenční poplatky jsou u nich naštěstí podstatně nižší než u MPEG2.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

O to v zásadě jde ... ze je technologickej pokrok, algoritmy, tuna matematiky a dalsiho vyzkumu nejak "patentovana" mi vcelku nevadi ... moje velke uznani lidem, kteri to dokazali dat dohromady a neco vymyslet, klidne at maji pripsany patent - a urcite jih neni malo.

Problém nastává v tom, zda byl smysluplný jednorázový poplatek za to, že mohu takové algoritmy použít ve vlastní implementaci.... nebo jestli se musel odvádět vcelku velký desátek z každé existující kopie takové implementace, poplatek za možnost vůbec implementovat a pak ještě kupčení s tím, zdali jsem či nejsem vhodný k tomu licenci získat.

že s patentama jeste nejakou dobu budem zit sem smireny ... ale kdyz se k nim vlastnici chovaji primerene jako v pripade H264 a novejsich, beru to vcelku za dobre a vyvazene reseni... a to uvolneni cen a moznosti ziskani licence se taky jasne projevilo na velmi rychlem prijeti

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Konkrétně v těch Win8x/Win10 je situace o to horší, že ModernUI aplikace má k dispozici pouze kodeky schválené Microsoftem (!). Čili si nestačí nainstalovat např. LAV filters a být z obliga. Jediný mě známý způsob kterak dostat sdílený MPEG-2 dekodér do řadové ModernUI aplikace je upgrade Win na Pro a poté upgrade na MediaCenter. Vskutku geniální, vzhledem ke skutečnosti, že mrtvou věc MediaCenter nepotřebuji, nechci, natož s doplatkem. Navíc, jakmile si tuto skvělou věc do systému zanesete, už se jí nezbavíte ani párem volů, odebrání-downgrade nemožno.

Někdo může namítnout, že koho ještě dnes zajímá nějaký MPEG-2. Opak je ale pravdou, stačí se podívat jaký kodek stále ve značné míře používá dnešní DVB vysílání.

Takže abych to shrnul - ve výsledku mám na tabletu skvělou dotykovou ModernUI aplikaci, která ovšem pro přehrání videa spouští externí desktopový VLC, který sice není uzpůsoben k dotykovovému ovládání, ale zato mu řádně nefunguje HW akcelerace na platformě Baytrail-T. No co na to říct a nebýt vulgární....

BTJ explainplzthx.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Ono nejde ani tak o "schválené microsoftem" ... jde o to, ze cele Modern UI je technologicky zcela hardwarove nezavisle ... aplikace psaná pro Modern UI je zcela spustitelná na ARMu i na x86 a třeba i na virtuálním procesoru XYZ běžícím někde v Cloudu. Druhá stránka je otázka bezpečnosti, ... apikace psaná pro Modern UI beží naprosto sandboxovaně - nemá přístup k procesoru ani k paměti, nemá API, kterým by kontaktovala přímo jiné procesy ... může si s nima tak maximálně vyměňovat data přes TCP.
A to je přesně ten kámen úrazu ... aplikace totiž nemůže v rámci toho sandboxu načíst nějaký cizí kodek odněkud z disku. A naopak Microsoft taky nechce svůj čas a peníze věnovat implementaci všech možných kodeků tak aby je mohl provozovat na všech platformách. Takze vetsina autoru aplikace sahne po internim prehravaci, ktery maji hned k dispozici.

Zdá se to jako katastrofa ... ale vlastne neni!
1) Portovatelnost a bezpecnost Store aplikaci je vyborna vec - chte nechte se timto smerem ubiha budoucnost IT.
2) Nikdo nerika, ze aplikace si kodek/filter nemuze nest v sobe ... jen proste to nebude zrovna Win32 C++ implementace FFDShow ... ale bude to stejny filter napsany v hardwarove nezavislem/nenativnim kodu a bude zabaleny primo v aplikaci. Ostatne VLC to tak dela i ve Win32 verzi tak nove i v Modern UI verzi.

Ze se do portace nekterych kodeku lidem nechce, vcelku chapu ... ze je relativne malo lidi, kteri jsi jsou schopni s opravdovou implementaci poradit je bohuzel fakt ... to ze se vetsina spokoji s tim, ze pouzije nabizeny interni prehravac, ktery MS nabizi je taky fakt .... ale neznamena to, ze by to neslo a ze se to nedeje.

A kdyz by doslo na lamani chleba ... a bylo treba na hardware sahnout - treba pro renderovani zcela noveho druhu streamu ( MKV casto obsahuje standardni MPEG4/H264 a FLAC pak PCM, ktery interni prehravac umi, jen nerozumi tem kontejnerum ve kterych jsou zabaleny) tak se proste sahne po Direct X nebo po malem kusu nativnim kodu.

Nevyhodou tedy stale zustavaji dve veci -> Pokud aplikace neni psana jako prehravac s vlastnim kodekem, neprehraje nic... musi poprosit jinou aplikaci, ktera to zvladne (treba i tu co je psana v Modern UI). Druha nevyhoda pak je v tom, ze stale jeste neexistuje mnoho volně dostupnych, otevrenych a funkcnich implementaci ruznych oblibenych filtru ... aby je vyvojari mohli vzit a za odpoledne vlepit do sveho programu. Zatimco implementaci pro Win32 existuje historicky mnoho ...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Ono je asi celkem jasne, proc se tyhle veci bezne nedostavaji primo do jadra systemu .... napovim: opera ......
Smutne ale je, ze tohle plati i o mobilnich platformach, kde snad zadna nema nativni podporu mkv (az na nektere cinske android tablety, co jsem mel moznost spatrit)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tu nápovědu jsem nepochopil. Mohl bys to prosím tě vysvětlit?

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Nejspis narazel ballot screen resp. tahanici, ktera mu predchazela http://cs.m.wikipedia.org/wiki/Ballot_screen

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Jeden z MNOHA důvodů, proč ten šmejd vůbec nepoužívat.

Člověk to zapne a okamžitě na něj začne padat milion oken s bůhvíčím co ani nechci znát. To jako někdo tuhle věc používá dobrovolně? No vono v populaci je docela dost milovníků SM, ale že až tak…

Bezpečný to samozřejmě není ani omylem, je to pořád stejnej marast. Když mi lidi nosí totálně zaflákaný počítače, hádejte, co je asi rozjebaný nejvíc? No, chromák je až druhej…

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Tak asi něco dělám špatně, zůstal jsem u Opery 12.17 a žádný SM nepociťuji a ani "rozjebaný" to není.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Taky se zuby nehty držím u 12.17, ale začínám počiťovat občasné problémy na některých stránkách.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Mno do jadra...nepredpokladam, ze by kodeky/filtry byly soucasti kernelu. Proste jsou soucasti dodavky OS asi jako WMP, Paint nebo Notepad.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nic si z toho nedelej ... vona ta podpora MKV taky vzdy nebyla uplne nativni dokud to ma jadro googliho androidu... a jen to umi rozkodovat kontejner a uvnitr schovanej H264 soubor narvat do chrtanu te uzavrene hardwarove akceleraci androida ... vtipne je, ze ten soubor musi byt v pameti zarizeni .. takze ze site si MKV uz akcelerovane nepustis, protoze i kdyby to umel ten software otevrit, google neumoznuje do zabezpeceneho kusu, ktery zarizuje hardwarove prehravani poslat stream, ktery neni ze souboru v zarizeni nebo z http streamu...

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Za mě si můžete udělat čárku pane Ježku, já mám Windows rád i bez FLACu a Matrošky. Za prvé to k práci nepotřebuju, takže mi to ve Windows vživotě nechybělo, na hraní mám Linux, protože ten se zatím mimo kancelařinu k jiné práci nehodí a koho dneska zajímají tyhle kompresní formáty, které ve skutečnosti žádné místo neušetří to fakt netuším. No a za druhé ... stejně šlo zase jen o to krititovat MS, protože ať budeme mít formatu kolik chcete, nakonec všichni skončí u mp3 a nějakém mpg v avi, protože to je prostě klasika a jako poměr komprese, kvality a přehratelnosti, je to prostě univerzál, s tím nic moc nenaděláte ... zabývat se FLCAma a Matroškama v roce 2014 není tedy ze strany MS žádná progrese, ale snaha, jak říkáte, zalíbit se vohnoutům, co mají PC akorát na hraní, jsou zvyklí na Windows a jsou líní se učit bové věci ...

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

U FLACu o žádné šetření nějakou úžasnou komprimací vůbec nejde. Naopak oproti MP3 ji má horší, snahou je vyšší kvalita beze ztrát. Je vidět, že Vás to opravdu nezajímá.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak, ale ani argument, že se tím žádné místo neušetří, tady nemůže obstát. To by totiž znamenalo, že třeba hudba ve WAVu (PCM) bude zabírat stejně místa jako ve FLAC, což je pochopitelně nesmysl, protože to by asi nikdo žádný FLAC nevymýšlel.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Naopak, dobre prodat neco, co nic neresi, ale taky to neda zadnou praci a jeste presvedcit diletantsky svet ze je genialni vynalez stoji za to aby to někdo "vymyslel". Uz samotne spojeni slov bezztratova a komprese je kravina, ale ujala se perfektne ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu je to kravina? Vy nepoužíváte třeba .zip nebo .gif?

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ano, obligátní argument nevědomých lidí ... Srovnáváte nesrovnatelné ...

+1
-32
-1
Je komentář přínosný?

Trolujete, nebo jste jen neznalý věci, přičemž z téhož obviňujete ostatní?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Trolujete, nebo máte i něco k věci?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takze podle vas je PNG ZIP RAR FLAC ztratova komprese? Ani nejsem zvedav na vas dalsi nesmysl.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Bezztrátová komprese kravina? No comment...

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Vpořádku. Nevíte, neznáte, nepochopil jste, nekomentujte, dobrý přístup ...

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Nic ve zlým, ale nezdá se mi, že já bych byl ten, kdo nezná, neví a nepochopil. Tip k prostudování: teorie informace.

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Mno, tak dobře, tak zaprvé tady nejde o princip, ale o logiku samotného zerminus technicus. Komprese ve smyslu ukládání dat, musí být ztrátová vždy, protože výsledek je po kompresí několikanásovně, opakuji několikanásobně, menší. To je komprese. Když převedu wav na FLAC, tak je výsledný efekt menší o tak zanedbatelné mbožství dat, že tady jednak skoro nejde o kompresi, ale o vohapusté sbalení ... No a když tomu uděláte patřičné Pí Ár a budete blábol bezztrátová a komprese opakovat dostatečně dlouho, tak zástupy niemandů opravdu uvěří, že je to totéž jako mp 3 akorát nepoměrně kvalitnější a budou to do krve hájit tak jako vy ... Že je princip úplně jiný a že pakovat wav do flacu je nesmysl, protože to nic neřeší už dneska pochopí jen málokdo, v tom Vás celkem chápu ...

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

Bezeztrátová komprese se to jmenuje proto, protože po dekompresi získáte soubor, shodný s originálem, nepřišel jste ani o jeden jediný bit. Jste fakt mimo.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Šmarja ... Spojení slov bezztrátový a komprese, je úplně stejný nesmysl jako byste napsal například suchá voda, prostě to nejde dohromady, mezi kompresí a pakováním je prostě rozdíl, je to úplně jiná operace s úplně jiným výsledkem, kapišto?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

komprese je vzdy komprese, bud ztratova nebo neztratova. To vase "pakovani" je jako co? prelozte to do eng co ze zbytek sveta kolem vas teda vlastne dela?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Opakuji se, ale ať je to zde v souvislosti raději opět:
zazipování není komprese v pravém slova smyslu jako je doslova JPG nebo MPEG-y! Zapakování, zazipování je o něčem jiném, snaží se totiž najít zbytečná data nebo shodné řetězce, kdy namísto dvou dlouhých a na data náročných řetězců zapíše pouze: 2xřetězec, 2x to samé! Při rozbaelní pak narostou data téměř zpět na původní velikost rozbalením zápisu na dva samostatné dlouhé řetězce ;-)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

zazipování není vravdě komprese, vyměnte slovo komprese raději za přesnější: sbalení a vykrácení shodných řetězců a vypuštění zbytečných dat, následné rozbalení pak opět zvýší data téměř na shodnou!!! velikost, jak to?! No proto, že to není nutně ztrátové zapakování, zápis, "komprese" ;-)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Komprese to samozřejmě je (stlačení), packing se tomu říká proto, že jde spousta soborů "spakovat" do jednoho archivu.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

s Erichem zde melete voloviny
http://cs.wikipedia.org/wiki/Komprese_dat
Pokud vam cz dela problem tak na leve strane lze prepnout do eng.
Je zajimavy jak se vzdy najde jedinec nebo dva co jsou veci znalejsi nez zbytek planety.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Máte dost čeče.

Ztrátová a bezztrátová komprese je terminus technicus a označuje stav výsledku po DEkompresi. Z bezztrátové máme zpět PŘESNĚ to co jsme původně zabalili, u ztrátové máme zpět podobně vypadající výsledek, ale ne bitově shodný - data se nám ztratila.

Pakovat je od toho, že se zipem, arj, rar, 7z atd atd vytvoří balíček souboru/ů. Může to být i bez komprese.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Není mi úplně jasné, o co vám vlastně jde. Jak by se to mělo jmenovat, když ne komprese? U ztrátové komprese využívám irelevanci (můžu odstranit část informace, ale to podstatné zůstane zachováno i za cenu určitého zkreslení), u bezeztrátové redundanci (jsem schopen stejné množství informace vyjádřit s menším počtem symbolů). Cílem obojího je, aby po kompresi data zabrala méně místa (=komprese), každý způsob na to jde jinak a každý je (ne)vhodný pro něco jiného.

Mimochodem, nikde jsem nenapsal, že pakovat WAV do FLACu je nesmysl (to je jen nějaká vaše dedukce), samozřejmě to smysl má. Ještě větší smysl to asi mělo historicky, ale i v současnosti například pro online distribuci hudby ve vysoké kvalitě to je rozhodně daleko lepší než to distribuovat nekomprimované.

Kvalitu FLAC vs. MP3 (při reálné reprodukci) ponechme stranou, tam vstupuje do hry spousta dalších faktorů, hlavně s ohledem na to, kdo rozdíl je schopný poznat, na čem zvuk přehrává, atd., ale to už je tady trochu mimo mísu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No původně šlo o to že implementace možnosti přehrát FLAC přímo ve Windows asi nebude to, pro co budou mít lidé radši Win 10, protože jednak existuje milion alternativ jak to řešit a proto to Těm, co to z nějakého důvodu řešit chtějí, je úplně ukradené už roky, druhak to spousta lidí ani nepotřebuje a mají Windows rádi i bez toho a zatřetí si už většina normálních lidí položila otázku, proč budu "komprimocat" CD do flacu, jdyž tím vlastně nic nezískám a běžně i nadále stejně používají mp3 ... o to šlo původně, viz můj první příspěvek.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

zazipování není komprese v pravém slova smyslu jako je doslova JPG nebo MPEG-y! Zapakování, zazipování je o něčem jiném, snaží se totiž najít zbytečná data nebo shodné řetězce, kdy namísto dvou dlouhých a na data náročných řetězců zapíše pouze: 2xřetězec, 2x to samé! Při rozbaelní pak narostou data téměř zpět na původní velikost rozbalením zápisu na dva samostatné dlouhé řetězce ;-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Slovo komprese neznamená jak se to dělá, ale co se s tím dělá. :-) Drtících algoritmů je celý kopec. I jen zip má několik kompresních algoritmů.

JPEG při kvantizaci nejprve omezuje data na která není lidský zrak citlivý (ještě se provádí podvzorkování barvonosné) a pak je blok bezztrátově komprimovan stejně jako v zipu RLE nebo Huffmanem.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

"Když převedu wav na FLAC, tak je výsledný efekt menší o tak zanedbatelné mbožství dat, že tady jednak skoro nejde o kompresi, ale o vohapusté sbalení ..."

A jsme doma. Celou svou konstrukci stavíte na zcela mylném, realitou nepodloženém, předpokladu. Logicky tak docházíte k mylným závěrům.

https://xiph.org/flac/comparison.html
http://esl.cise.ufl.edu/Publications/audioTR.pdf

Více studovat a méně rádoby zasvěceně a chvástavě řečnit. Více k tomu není co dodat.

=====
Abychom jen neteoretizovali, namátkou jsem vybral několik hudebních kousků a pro porovnání vygeneroval ekvivalenty WAV - FLAC.

Studio CD
WAV 552MB 100%
FLAC 323MB 58,5%

Studio BR 2.0 24/96
WAV 1792MB 100%
FLAC 1116MB 62%

Live 2CD
WAV 1229MB 100%
FLAC 705MB 57%

Studio DVDA 5.1 24/48
WAV 2724MB 100%
FLAC 1423MB 52%

Je toto zanedbatelná redukce dat?! Nastaven FLAC level 8 (flac.exe 1.2.1). Pokud bych použil jinou implementaci s volbou level 11 (FLACCL 0.3), účinnost komprese by byla o chlup lepší, za cenu vyšší výpočetní náročnosti.

Konverze 46 minutového CD-like WAV na FLAC, na obstarožním CPU ročník 2008 hotova za 16s. Takže ani případný argument časové náročnosti konverze neobstojí.

Pokud máte nějakou sebereflexi, slušelo by se korigovat vaše předchozí odvážná tvrzení, neřkuli rovnou nabídnout omluvu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nektere ty vysledky na level 8 jsou pekne ... uspora nad 40% opravdu potesi, gratulace :-) Osobne jsem mel trosku horsi vysledky obvykle tak 20%, ale zase to vice chutnalo memu kapesnimu prehravaci.... a bohuzel podobnou kompresi meli casto i skladby stazene z netu.

Takze vesmes ten dojem z uspory jsem nikdy az tak hrozne neprozival ... tak akorat do te miry, abych neskladoval ve WAVu :-) A asi bych to nikdy nebral jako zasadni argument "flac ti usetri misto!" ... je to spise prijemny bonus

Ze se mi veslo o prehravace o jedno album min? No co, rozdejchal jsem to, i tak to bylo par GB hudby a to chvilku vydrzi. A v pocitaci se proste objevil trosku vetsi disk. Za kvalitu si prece je slusne priplatit.

Nicmene diky za skvelou ukazku v cislech!

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

kašlite na teorii! Vemte txt soubory a zazipujte je. Soubor se o něco změnší ale po rozbalení vám nebudou chybět písmenka ani jiné chyb yv textu nebudou. Pak vemte fotky v JPG a ejhle, vony se velikosz po zazipování prakticky nezmění.

Z toho plyne:
ZIP a RAR jsou bezeztrátové!!!!!!!! komprese, chtyře pouze krátící!!!!!!!!!!!!!! jen zbytečná či stejná data lépe než původní tvar souboru. JPG ja pak tak vychytaný, že dál jíti nelze beze ztráty kvality, detailů. ZIP ani RAR JPG nepřekomprimují a nezhatí!!!!!! jsou chytré, bezeztrátové!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pravidlo komprimace totiž praví, že jednou zkomprimovaná data je už velmi obtížné dále komprimovat - víceméně se jeví jako šum.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! A JPG je již velmi silná - myšleno chytrá, účiná, nemusí být tedy nutně silně destruující, zvolíli se vyšší kvalita a větší velikost) komprimace a tak nic jednodužšího - ve smslu omezenějšího, jako je ZIP, RAR , již lépe fotku nezkoprimuje a tedy - že již více nezmenší objem dat ;-)

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

To ale proto, že jpeg je kombinací ztrátové a následně bezeztrátové komprese. Po DCT se provede kvantizace, což je ta ztrátová část. Výsledná matice koeficientů by byla ale velká. Proto se vhodně přeuspořádají a následně se podrobí bezeztrátové kompresi.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ehm teda :-) ac mam FLAC rad ... kdysi jsem psal i prehravac pro OS Bada pro FLAC, tak moc ho mam rad (sem radsi, ze jsme vyvojare ukecali aby to pridali rovnou do systemu).... tak musim zklamat s tou kompresi, voni se nekdy ty songy od originalnich WAVu velikosti moc nelisej. 5minut v 48Khz a 24bitech je neco kolem 42MB a flac z nich udela treba "jen" 35MB.
Existuji i specificky pripady, kdy se podari stahnout opravdu velky soubor do malickeho ... ale to je jako se ZIPem (ostatne ta komprese je podobne jednoducha u flacu), nektere soubory uz moc nestlacite a textak s tisicem mezer na zrnko prachu... bohuzel to casto neni pripad pro hudbu :-) Ale to nevadi, i ta troska je fajn a 20MB na songu - to neurazi

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenom to doplním, Flac je tu hlavně kvůli tomu, aby zachytil hudbu v její reálné podobě a nepoškodil jí ztrátovou komprimací. Já osobně používám většinou jen mp3, protože nemám žádnou kvalitní aparaturu a ani jí nijak nepotřebuju, ale chápu, že tu existuje skupina lidí, kterým zvuk poškozený ztrátovou koprimací vadí a nechtějí ho.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Například by mě zajímalo, proč budu "komprimovat" CD do FLACu, když tím vůbec nic nezískám ( ne, těch pár mega opravdu nepovažuji za kompresi ) s prostě ho nenechám ve wavu ... to by mě fakt zajímalo ...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Řeč je o úložném formátu. Pokud pro vás úspora ~30-60% neznamená žádný faktický přínos, máte zřejmě velice specifické potřeby a měřítka. Nechejte si v neúsporném, překonaném a omezujícím wavu co a jak potřebujete, nikdo vás nenutí konat jinak. Nesnažte se ovšem ostatní přesvědčit o nadřazenosti své a svých postupů, působí to komicky.

Anebo jinak, buďte tak laskav a poučte všechny ty pošetilé producenty fyzických médií o tom jak konají nesmyslně, když s úspěchem používají bezztrátovou kompresi typu MLP, DTS-HD Master Audio, DSD. Budou vám jistě vděční za osvětu.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Když to vezmeme ad absurdum, proč vlastně používat CD a ne třeba voskové válečky nebo gramodesky, u CD je taky ta úspora místa oproti zmíněným médiím zanedbatelná :-).

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Tak já používám gramodesky takřka výhradně a vůbec si nestěžuju. Mi totiž jde ještě stále o hudbu a ne o to jak už tak dost zprasené CD ještě více zprasit, nebo vymyslet něco, co ho zprasí pokud možno co nejméně, ale to je myslím naprosto zbytečné na tomto místě vykládat ...

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Tak, zvukem a obrazem se zabývám teprve 30 let, takze si od Vás rád nechám poradit ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Díky za podnětnou informaci. Obrazem a zvukem se po dobu svého života intenzivně "zabývá" 100% zdravých (nejen) lidských jedinců. To z nich, stejně tak z vás, automaticky nedělá zasvěcence v oblasti FLACu a komprese. Dost krmení.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak na to ze sa zaoberate obrazom za zvukom (teda predpokladam ze to myslite ako profesne, teda viac nez len ze cumite a pocuvate) tak ste asi dost hodin vynechal co ? teda minimalne v teorii ale asi aj v praxi. Ak sa tu teda snazite vsetkych presvecit ze bezstratova kompresia degraduje kvalitu zaznamu. To je docela huste, uz som sa s kadecim stretol na forach ale toto je fakt slusny matros. trocha wikipedia a celkovo googlenia by nezaskodilo.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Evidentne to "zajimani" nenechalo nejake rozeznatelne stopy na tom co o tom vite...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Kamos se sam veleslusne zivi v IT a ma vsecky systemy v ciste instalaci na testovani, co ktery bez doinstalovani SW tretich stran jako kodeku a playeru a unzipu a txtx utilitky pro nove formaty documetu z Worldu a j. , neotevre.

Nevim jak W8 neb je neuznavame pro vaznou praci a pro neprehlednost..., ale ostatni ciste instalace mnoho veci proste korektne neotevrou neprehraji..., natoz nevim jak je na tom W10, ktere jsem jeste nevidel.

A proto ja i on automaticky instalujeme jako prvni ruzne unzipy a Megakodecpac (jen overenou verzi, neb nektere mak mnoho chyb) , ktery automaticky prinasi ffdshow fitry a MPCHC, a j free utilitky doporucujeme i znamym a jelikoz mi je pres 50 mnoho mojich kamosu uz jsou i duchodci a nechaj si poradit, kdyz vidi ze existuje i prijemnejsi nejen player nez hnus windowsackej...

Mnoho i svych videi mam nejen v DV a DVD formatu, ale i v AVI a kodeku Xvid a zvuk v ledascem i VOrbis jsem kdysi pouzival neznalej proc a jeli to dobre, neb v pocatcich nikdo netusil, co vice uspeje v PC za kodek ani kontainer. A je pro me dulezite prehrat i tuto historii i kdyz jen v SD "kvalige". A ridit i rucne pomer stran obrazu (u MPC HC numeric. klavesami ;-)) neb pocatky byly krkolomne a hnedle je neco "4:2" namisto 4:3 (miniDV rozliseni bylo 720x576 ale to neni 4:3 to je az 768x576 ale to zase neumely stolni DVD playery... nebo "16:9" cili anamorf a ne i rozliseni. 16:9... a fuzne playery k AR pristupuji ruzne a me deformace hlav a fotbaloveho mice ci kol automobilu bytostne stvou) a j vymozenosti zobrazeni.

Linux neznam a IE me stval dicky, mozna ze novy je vpoho a da se uz odstranit plno radku nesmyslu aby mi nezbyl jen uzky pruzor na obsah webu... Konecne ma i zaolozky, toto trvalo..., ale zacal s tim tusim firefox? :-)

Konkurence neni nikdy dost!!! I kdyby jste ji nevyuzivali, jen at alespon dejcha na zada monopolistum ;-) Aby si vaz nebrali jako rukojmy!

pisu z mobilu z cest, tak za chyby pardooon

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jestli se nepletu, tak se zalozkama prisla Opera, stejne jako se speedialem. Opera byla dlouhou dobu muj nejoblibenejsi prohlizec i diky tomu, ze mela dobreho email klienta, skoda ze sla do kytek. Jako beznemu uzivateli me IE vyhovuje, vsechno co potrebuji jsou zalozky na horni liste a jejich bezproblemova synchronizace mezi mym notebookem a PC. Nekdy se najde stranka, kde nektere prvky nefunguji tak jak maji, v tom pripade oteviram firefox.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Kodekpaky a unzipy jsou dávno mrtvá záležitost. VLC a MPCHC žádné další smetí nepotřebuje, všechno si nese s sebou. 7zip nebo WinRAR taky otevře všechno a ještě víc. Právě proto používám tohle, člověk nemusí trávit odpoledne instalací bůhvíčeho všeho, ale nainstaluje <10 programů a má plně funkční počítač na domácí a kancelářskou práci od brouzdání po úpravu obrázků a přehrávání všeho.

„Kamos se sam veleslusne zivi v IT a ma vsecky systemy v ciste instalaci na testovani, co ktery bez doinstalovani SW tretich stran jako kodeku a playeru a unzipu a txtx utilitky pro nove formaty documetu z Worldu a j. , neotevre.“

Tohle mě docela zaujalo. Na prstech jedné ruky se asi dá spočítat počet (hlavních) linuxových distribucí, které by na tom byly jinak (klony jako Kubuntu nepočítám). Takže tady není oknům co vyčítat, výborně, díky, zase další stupidní argument padl. Naopak to vidím jako zákeřnou radost místních linuxových fanatiků, aby zas mohli nadávat, jak jsou okna obrovský právě proto, že tam je naprosto zbytečnej balast.

Jo kdyby mrkvosoft dotáhl repozitář ovladačů a aktualizací na vyšší level, resp. povýšil na použitelnou úroveň starý Katalog z XP a člověk si moh nabírat ze sítě co chce a základní instalace z CD měla 1 GB, neřeknu ani popel. Takhle - ať si to všechno smotají do ruličky a strčí do análu. Mít krabici DVDček nebo stahovat další giga z netu aby se systém sám o sobě s bídou vešel na 64GB SSD, to není ani sranda, to je tragédie.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

A zase hyberboly, moje slozka s windows 8.1 ma po roce pouzivani 18GB, s windows 10 po cca mesici a pul 12GB a to pouzivam i hybernaci na desitkach. Ty si fakt nevidis do huby, nebo ji nemas spojenou s mozkem zpusobem jakym to maji normalni lide. Bud zacni prezentovat seriozni fakta, nebo se na to fakt vyprdni a bez si hrat s pajkou a zdrojeckamy, to ti jeste jakz takz jde.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

WinRAR samo staci ale durazne doporucuji v nem vzdy zvolit zapakovani jakoWinZIP! Mnoho lidi na starsich PC nebo mobilu pljinak nebyli schopni RAR rozbalit neb notoricky znaji a maji pouze WinZIP a ten RAR nerozbali! Vubec i jine editory graficke jako corelDraw a pod je dobre ukladat radeji ve starsi verli, lzeli to s ohledem na pouzitej novej efekt, pokud mate moc novou verzi, mnoho lidi i malych firem s abgrejdy nepospicha. Proc taky jsouli zmeny jen kosmeticke casto a jde hlavne o to vytahnout z vas nejlepe co rok prachy...

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Padaju tu rozne nazori ze naco je podpora FLACu a MKV priamo vo windowse ked mam player ktory dokaze tieto formaty nacitat bez podpory windowsu. Ano to je pravda. Ta podpora priamo vo windowse je skor pre softy ktore sa spoliehaju pre directshow filtre a podobne. Vecsinou su to rozne editory ale aj nastroje, ktore samo osebe nemusia byt cisto specializovane na nejaky format ale dokazu pracovat prave s roznymi formatmi prave cez dshow filtre. Teoreticky by vdaka tomu mala ist taka zrudnost ako vrazit flac alebo mkv do wordovskeho dokumentu. Napriklad.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

"Teoreticky by vdaka tomu mala ist taka zrudnost ako vrazit flac alebo mkv do wordovskeho dokumentu. Napriklad."

To je dost hrozná představa :-). Ale jinak v principu souhlasím, ničemu to neuškodí a možná to sem tam trošku i pomůže, i když pořád si myslím, že windows by potřebovaly asi 1000 jiných věcí než nativní podporu FLACu a MKV.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

ostatne stejnou cestou jsme se zbavili hrozneho zverstva Adobre Readeru .. pac W8 otevre PDF ... a diky male podpore v IE uz nepotrebujem ani desivy Flashplayer ... a diky moznosti mountovat ISO uz skoro netreba Daemon Tools... nevidim duvod proc to nepodporit :-) zejmena kdyz mam disk plny MKV a FLACu

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Já nenapadám to, že budou windows umět nativně FLAC (i když jak jsem už psal výš, bylo by tam spousta jiných věcí, kterým by se vývojáři mohli věnovat). Tady jsem ale poukazoval na to, že by bylo přinejmenším poněkud divné cpát FLAC nebo MKV do DOCX.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Na základě svých znalostí si dovolím uvést, že Microsoft reaguje hned na několik důvodů svého příklonu k OSS. Prvním je rostoucí nedůvodnost používat aplikace od MS a s tím omezené příjmy za ně a schopnost si mzdově držet kvalitní vývojáře. Druhým je postupný přechod státních správ na částečně či plně non-MS platformy. Třetím je objev, že v cloudu se bez multiplatformního řešení prostě nikdo neobejde a neuživí. Dále, je snazší a levnější podporovat OSS vývoj než platit vlastní poněkud omezeně produktivní a dost nenažraný staff. Last but not least, to, co stálo vypiplat do kvality těžké peníze, lze nepomněrně levněji získat z OSS světa a udržet si tak rentabilitu. Dokud bude MS platit za vývoj OSS, tak proč ne. Jinak by šlo o parazitní přístup s jistotou sebedestruktivní perspektivy. Prostě vítězí ekonomický model založený spíše na věcných, nikoli dominantně na peněžních motivacích. Komu tohle nedojde, světová krize je tu rychle v násobné síle.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

U vozarenyho ptakopyska dalsi takovej kecal. Priklon k OSS je stale spise vytouzena iluze ... ;-)

1) Neduvodnost pouzivat aplikace od MS ... podil zakoupenych MS Office moc existenci Open/Libre Office neutrpel (proste si misto kradeni Office obcas cestne stahnem OO). Mnozstvi Exchange/SMB serveru neklesa na ukor malych kancelarskych linuxovych serveru. Podil Windows na PC taky stale neklesa. Visual Studio má stálou konkurenci, která se ale v naprosté většině případů zabývá jinou větví produktů. Enterprise segment ani nema smysl rozdloubavat ...

Takze nevim odkud to sebevedome tvrzeni? Ma smysl rict spise toto ... zvysuje se mnozstvi NON-PC zarizeni, zvyšuje se množství firem, které nedělají vlastní infrastrukturu a používají nejake online reseni, zvetsuje se cast vyvojarskeho odvetvi zabyvajici se webem. ..... a vsechny tyto casti se MS vcelku dobre snazi pokryt - Windows na tabletech a v mobilu, Outlook/Hotmail+Onedrive+Azure, opetovne Visual Studio ..... ani v jednom neni naznak nejakeho OSS.

2) Postupny prechod statnich sprav ... jop, v nemecku preslo jedno a pul mesta, zato se uvazali k dvaceti letum placeni programatorum a nekonecnemu vyvoji neceho, co chte nechte budou muset zacit komercne nabizet jinym mestum aby se jim investice vratila .... tady se nenechte vysmat, opravdu se tu jeste nechysta nejaka revoluce ... ostatne vetsina statu uz davno pouziva nejake Linuxove servery spolecne s temi Windowsimi a zasadne se to menit nebude

3) Aha ... a to objevil kdo? Ostatne co je ze strany MS "multiplatformni reseni v cloudu"? To je totiz z pohledu toho co prodavaji naprosty blabol! Joo, jakoze si muzu v Azure objednat Virtual Machine a nainstalovat si na ni Linux, nebo si mohu hotove Ubuntu "deploynout" z hotoveho image. Noooo to je teda vec...
Cloud je primarne vykon k pronajmuti ... MS v nem stejne jako ostatni nevytvari nejake zazracne akrobaticke systemy, ktere budou "multiplatformni".
Nabizi nekolik "sluzeb" ... jako je vedeni webu, databaze, datoveho uloziste, ci nejake vypocetni role... ktere nejsou zalozene na nejake "multiplatformi ectoplasme" ale pohani je naprosto drsne MS SQL Server, IIS, .Net. .... a tady budu hajit to, ze provoz "php" nepocitam jako provoz "jine platformy"
A pak nabizi "infrastrukturu" ... coz jsou proste virtualni pocitace s nejakym znamym vykonem, ktere si mohu pronajmout ... stejne jako to dela treba amazon. Ale na tom neni nic multiplatformniho ... prodavaji vykon pocitace... nic vic

4)je snazsi a levnejsi podporovat OSS vyvoj? Ale, to je nejaka novinka,... tak proc firmy jako IBM ci Intel casto prizpivaji vlastnim kodem do linuxu, od vlastnich zamestnancu, ktere platej ... misto toho aby "podporovali" vyvoj, kterej se udela nekde sam a open? Aha - a kdyz si ten "nenazranej staff" (dekuju, sem rad, ze do te skupiny patrim) neplatej, kde berou ten kod? ... mozna chodi osahavat stromy do parku ... nejak, mysticky a ritualne ...

5)Nepomerne levneji a ve stejne kvalite? Jo a proto firma Oracle vlastne nemusela psat jadro sve databaze .. mohla to uz davno postavit na invalidni MySQL. Proto si McDonalds stahnul "Open GNU Kiosk POS Ultra" a nepotreboval vubec kvalitni reseni od IBM. Proto si tolik lidi stahuje Gimp, protoze Photoshop je pro profesionala burzoazni a stupidni skvar. A proto u vas asi nedostavate mzdu ... protoze nekdo si rekl, ze tu Pohodu nechce ... ze s to ucetnictvi povede v Calcu.

6) MS plati za vyvoj OSS velmi malo ... a kdyz bychom byly velmi korektni tak pod OSS si asi ona skupinka rozhodne nebude predstavovat ty licence pod kteryma MS obvykle sve "open" veci publikuje.... proste ty licence co maji nedostatek pismen g, n, u nebo g, p, l v nazvu. A to co plati, jsou obvykle veci, ktere velmi cilene vedou zpet k MS.

7) Tenhle bod me pobavil nejvice .... jo, Apple, Google a Facebook urcite ziskali svou slavu, postaveni a majetk na myslence "vecne udelat svet krasnejsim" ... ach jo, ty trubko slepa ...

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.