Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Každodenní nabíjení smartphonu?

Stale je mozne tahat zo sebou nejaku powerbank alebo dokupit nejaku extended baterku (zalezi od telefonu a co je na trhu). Ale momentalne ma skor vytaca Android 6 a cely Google zo Samsungom. Ale nerobim si iluzie ze u inych vyrobcov to bude lepsie, lebo je to "skvely" napad samotneho Googlu. To ako dodrbali powermanagement v Android 6 je fakt humus.
Pri normalnej prevadzke sa telefon pri dlhsej necinnosti akoze uspava a rozne requesty aplikacii na pozadi sa snazi zgrupovat. To je ten ich Doze rezim. S tym az tak problem nieje az na to ze usetrenej energie alebo zvysenej vyrdzi z toho je nula nula prd. Inak povedane na Nnote4 je spotreba minimalne rovnaka ak nie vyssia ako pri Android 5. No a potom tu mame power saving. Ten v A5 fungoval obstojne a slusne natiahol vydrz telefonu - obmedzil vykon SoC a jas displayu co malo uz zaujimavy dopad na spotrebu/vydrz. No lenze v A6 je power saving mod prakticky nepouzitelny pri zapnutom telefone - hned killuje vsetko co bezi na pozadi, neumoznuje ziadne stahovanie, pri standby (teda "vypnuty" telefon, vlastne len display) nejdu data, niesu ziadne updaty. Fakt super Google. Rozdrbu aj co im ako tak funguje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

v textu se jasne doctes ze autor neni ani schopnej si poridit obycejnou "autonabijecku" respektive adapter na autozapalovac, tedy otazka cca necele stokoruny, opravdu veris ze by vyhodil nasobne vic za powerbanku ....:D ja osobne se vubec divim ze jezdi autem, to pro nej musej bejt neskutecny muka kdys tankuje palivo a vidi jake silene cifry za to palivo naskakujou

Jezek je jasny priklad toho jak nekteri lide chteji setrit, naprosto setrit neumej, takze utratej vic nez bezny rozhazovacky jedinec, a jeste o tom pisou blog aby se pochlubili jak jim to nejde

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nikde jsem tam neviděl, že by na té dálnici musel být v autě. Třeba jezdí autobusem. Jestli je to myšleno v autě, tak je to s ním ještě horší než jsem si myslel a to snad ani nejde.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pravda mohl jet busem, a tam zpravidla usb byvaji az posledni dobou a jen v busech soukromych dopravcu typu Regio a Flix, kteri jsou levnejsi nez dopravci z dob minulich

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Neřekl nic o tom, že si není schopnej si koupit USB redukci do zapalovače auta, jen tvrdí, že večer je nutné nabít. Co je na tom k nepochopení ?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ono takové v noci kleklé auto je zdoj energie??? Proberte se! Navíc nechápu, proč vydávat peníze na přenosné zdroje, když každý mobil má v klidu vydržet týden? Osobně bych si nic s Androidem nepořídil bez baterie o alespoň 4000 mAh a řádným řízením spotřeby. Nabíjení každý den je hloupost již s ohledem na tom, že s vestavěnými Li-cokoli bateriemi se tisíc cyklů dosáhne za necelé tři roky a pak platit za servisní výměnu baterie trojnásobek její ceny je nesmysl. Peníze patří do poctivé výroby potřebných životních pomůcek a ne na hraní a čepýření peří. Každá ekonomika, která podporuje hry a neproduktivní spotřebu jde rychleji čipomaleji, ale spolehlivě do kopru. S obsahem článku nemám jediný problém.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No pokud jste na té dálnici v autě a nejdete pěšky jako turista z Afriky a případně Afghánistánu a okolí :-)). Stačí mít v autě (sebou) redukci do zásuvky zapalovače a je po problému.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ano, dálnice není zrovna nejlepší případ, ale stačí celodenní tůra v oblasti, kde je slabý signal. Tam se baterka vybije podstatně rychleji a když ještě používáš mapu/GPS, tak už může být problém. Powerbank to samozřejmě jistí, ale ten každý nemá. Nicméně Davidova otázka byla, jestli dáváme mobil každý den na nabíječku. Já ne (mám hloupý) a žena ano (má chytrý).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

jo u stareho telefonu jiste take vyuzival gps na tom telefonu :)

schvalne jsem si udelal asi pred pul rokem testik, vyjel jsem si grafy ze smartphonu o spotrebe a casech kdy a cim se telefon jak zatezoval, pak vzal stary Ericson 810i a zkusil ho 2 dny pouzivat podobne, tedy vytezovat hlavne display neustalim steni majlu a obcasnemu hrani her ktere jsou na nem predinstalovane, a co se nestalo, telefon ktery jsem kdysi pred 4 lety bezne bez nabijecky pouzival 7-8 dni se razem stal pouzitelnym po dobu kratsi nez 24 hodin denne :)

jedinej rozdil je v tom ze ja o tom nepisu blog v opacnem duchu tak jako tisice blogeru predtim, ale jen post do diskuze, predpokladam ze za rok ci dva se tu objevi pojednani na podobne tema znovu, tedy ze si nekdo z redaktoru poridi svuj prvni smartphone a pak se v blogu bude podivovat nad tim ze mu vydrzi na jedno nabiti sotva den, po kolikate ze tohle jiz muzeme cist? par tisickrat to asi bude

k otazce, ja svuj P880 davam na nabijecku jak kdy, kdys ho vyuzivam jako moderni "kancelar", fotak, kameru, poznamkovej blok, kalkulacku, prehravac multimedii, handhelad, a tak podobne.... tak kazdy den, kdys ho vyuzivam pro telefonovani, psani esemesek a obcasne precteni ci napsani majlu, tak ho na nabijecku davam co 3-5 dni

vydrz telefonu neni o hloupem ci chytrem telefonu, je o uzivateli

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslím, že ta otázka byla na to, zda se vybije ten telefon za den. I David psal, že svůj telefon nevybije. Nicméně už ho nedává nabít, když je vybitý, ale dává ho na nabíječku každý večer právě proto, aby ho měl na další den plně nabitý.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

taketo clanky len lakaju (edit: strasia) ludi, ktori o tom nic nevedia a chcu si kupit smartphone. 2006-2010 som mal SE W810i s vydrzou 4 dni. S velkou obavou som kupoval nokiu x6, lebo som cital taketo a podobne clanky, a ono cuduj sa svet vydrz bola 4 dni. Potom som presiel na xperiaSP a s uzasom som zistil, ze vydrz je 5-6 dni, teraz po 3 rokoch 4-5 dni. Ano, ked zapnem gps tak na 100% bateriu ide 5 hodin, ano, ked zapnem wifi alebo si na tom pozriem nejaky serial, tak je vydrz 5 hodin, ale za beznych podmienok to ide nad 4 dni! Nabijam 99% vnoci, ked idem spat pozriem kolko je baterie, a ak je <30%, davam na nabijacku.
takze vy co nemate smarty, nebojte sa, vydrzi to normalne a ak si kupite lenovo s nejakou 4000-5000 mAh bateriou, tak to mozno budete nabijat menej ako tankovat auto ;)

edit2: ta nokia mi teraz s novou bateriou vydrzi okolo 10 dni, pouzivam ju ciste na hovory, nic ine.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Chovám se k SE Mini Pro tak, že jakákoli data zapínám pouze když chci a jen na dobu nezbytnou, takže pravidelně nabíjím po 4-5 dnech, někdy i po týdnu. Nejen že šetřím baterii, ale současně nejsem svítícím bodem na stopovací mapě (tedy na těch socsíťových). Povolit sdělování polohy znamená povolit vysávání baterie a vlastního soukromí. Každému ovšem jeho "nebe"...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja som bol pondelok v budapesti, takze telefon ako navigacia na nabijacke. Domov som prisiel nieco pred 17 a presne vtedy som dal dole z nabijacky. Dnes je nedela a aktualne mam 24%.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

> jo u stareho telefonu jiste take vyuzival gps na tom telefonu :)

Mno, já GPS využíval (!) přes Bluetooth a vydrželo to řádově déle… fakt překvápko.

Pak taky pořád dělám to, že mám telefon na telefonování a další zařízení na to ostatní (čtení/poslech/navigace).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

KISS má něco do sebe i v tomto smyslu :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mám teď 4000mAh telefon - takže 2 dny dávám - a pokukuju po Lenovu Vibe P1m (zejména kvůli LTE), které má switch na přepnutí do úsporného režimu, kdy je z toho něco jako dumbphone, ale kdykoli to může člověk zpátky přelusknout a má všechny funkce. Na kolik to funguje neumím říct, ale vypadá to jako celkem zajímavý nápad.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To jsou jen šaškárny. Telefon mám pro to, aby sloužil mě, ne já jemu. S něčím se furt přepínat, mžourat do staženého podsvícení a já nevím jaké další rituály... Jako cože?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To, ze mas MOZNOST nastavit si profil, ktory ti rapidne usetri bateriu v nudzi, ked to trebars budes potrebovat este neznamena, ze tuto moznost MUSIS pouzivat. Takze places nad nespravnym hrobom. ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dobře, až zase půjdu nakupovat nový mobil, že chci super úsporný režim, že se mi jednou bude příští rok asi použít:)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ale co je na tom doprdele spatne, mat tam tu moznost? To, ze to nikdy nevyuzijes ty neznamena predsa, ze to nevyuzije nikto. Preco disujes automaticky funkciu, ktory nejaky telefon ma len preto, ze tam je? Predstav si, ze su ludia, co nikdy nevyuzili na monitore ci TV zmenu jasu. Znamena to teda, ze je to saskarna? Rozumies vobec, kvoli comu sa tu rozculujes a co sa ti snazim vysvetlit?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tolik křiku kvůli tomu, že ti jednou chcípne mobil....
Btw děláte, jako by to bylo kdo ví jaké kouzlo. S jakýmkoli mobilem prostě odstřelím apky na pozadí a vypnu data, jaký to div, zdvojnásobím standby. Miracle
Zase to tak nežerte:-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale nemáš na to ten čudlík. :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

xperie maju volitelnu funkciu "stamina" Vzivote som to nemal zapnute, takze neviem ci/ako to funguje, ale mozost tam je :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

sony z3c (android 5.1.1) starej asi mesic s 100% baterii v modu ultra stamina ukazuje 18dni, ale nemam cas to testovat celou dobu :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To som mal uz na galaxy S5, okrem "power saving mode" tam bol aj "ultra power saving mode". Znizil jas, obrazovku prepol do cierno-bielej, povypinal CPU jadra, podtaktoval a podvoltoval tie zvysne, nastavil refreshrate amoledu na 15fps, pricom stale umoznoval pouzivat browser +3 volitelne aplikacie. Ked som tento mod aktivoval s plnou bateriou, estimated lifetime bol 11.6 dni. Realne o nieco menej, ale tyzden by ten telefon dal v pohode. Nechapem jedinu vec, preco tuto inak skvelu moznost vyhodili z OS u galaxy S6. :(

https://9to5google.files.wordpress.com/2014/04/screen-shot-2014-04-30-at...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, P1m se jeví velmi zajímavě již ohledně značného úsilí Lenova problém regulace spotřeby na Androidu řešit tak jako u notebooků. Vypadá to, že tahle Čína uvažuje o zákaznících jinak než většina ostatního světa (výjimka všichni výrobci s >4000 mAh a řízením spotřeby - prakticky pouze v Číně).

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chujavej a jeste s lagojavoidem, tak co se kdo divi, ze to vydrzi sotva den? Ale furt mi nejak nejde do hlavy, jak si muze paranoik a zatvrzely linuxar koupit android ...... to je snad zcela proti prirode.

+1
-50
-1
Je komentář přínosný?

A Android je co? OS X? :)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

ty si divný - android je přece linux ... takže pokud jsem linuxák asi chci právě androidí mobil

a k tomu lagování .... to je pouze historie a vlastnost telefonů řekl bych pod 5000Kč .... navíc za to většinou můžou nadstavby výrobců .... za mě můžu potvrdit že android 6+ už tyhle problémy nemá

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Android je linux? Od kdy? To je linux tak deravy, ze se ti do nej muze divat kazdy pubertak? To jsem nevedel, za mych mladych let v dobach windows 98 byl linux bran jako bezpecnejsi alternativa. Je fakt, ze dnes je to uz jen poza a lidem staci ke stesti velmi malo ....

+1
-31
-1
Je komentář přínosný?

co to plácáš? běží android na linuxovým kernelu? běží ... konec

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to, že ti dělá problém pochopit pojem "Monolitické jádro". Ano, to jak si Linux soudruzi v Google ohnuli není zrovna reprezentativní, ale Android je stále Linuxová distribuce. Prostě Android je příklad toho, co se stane, když se podézá BFU populaci namísto toho, aby se jí snažili učit používat mozek.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Trefné. Ostatně, není problém adoptovat třeba CM a Android nechat dětem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pravidelná denní dávka kopnutí si do Androidu splněna.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Něco podobného se dá napsat na celý tento článek:
"Pravidelná dávka kopnutí si do konzumních výrobků pro masy splněna."

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Něco podobného se dá napsat na celý tento článek:
"Pravidelná dávka kopnutí si do konzumních výrobků pro masy splněna."

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Me furt nejak neda spat, jak tu cele roky kopal do windows kvuli bezpecnosti, kde zas (ve srovnani s mobilem) o tolik nejde ... a pak si do zarizeni, ktere ma kameru, mikrofon, GPS, da se tam prihlasovat i do banky, chodi tam potvrzovaci SMS z banky, tak do takoveho zarizeni si da celkem jednoznacne nejvetsi a nejderavejsi paskvil operacniho systemu, ktery byl kdy vyroben. Nenapada me horsi OS, samozrejme vztazeno na dobu vyroby ... kdyby s tim gugl prisel pred 30ti lety v dobe dosu 6.22 jako jeho prvotina, tak by se dalo jasat, ale dnes .... to fakt jako nekdo, komu nejsou osobni data a soukromi ukradene, muze pouzivat?

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Prozradím ti malé sladké tajemství: V mobilu mám bankové internetovnictví, dvě kamery, dva mikrofony, GPS, chodí mi tam potvrzovací SMSky z banky a - světe div se - mám tam Androida. Jako milióny dalších. Já mám dokonce rootlého, ó jaká hrůza, spaste duši!
A že seznam těch průserů, co tahle kombinace už v reálu umožnila, je plný internet, nikde se o ničem jiném nepíše ;-).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Rootly, cili jeste navic botnet, internetove bankovnictvi atd ..... na mysl cloveku vytanou dve slova: hrdina nebo diletant:o)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

rootlý = botnet, ROFL :DDD
To už je fakt diagnóza.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Stara znama XDA vec, ale tak ..... :)
Jinak chtel jsem se zeptat, jak se divas zpetne na sve clanky o ecallu nebo connected standby a podobne, cili onech "smirovacich" technologiich (ktere se samozrejme nepotvrdily), kdyz ted nosis VSUDE s sebou "pocitac" vybaveny LTE, wifi, GPS, kamerou, mikrofonem, ktery ma roky stary a nebezpencny system, do ktereho se ti muze nabouravat kde jaky pubertak?

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Většině anonymních pubescentů v diskuzích nedochází, že rootlý android je při běžném používání bezpečnější než android bez root.

Pokud mám práva root a plně ovládám telefon, blokuji různé závadné weby, které jsou potenciálně nebezpečné.

Mám plně pod kontrolou oprávnění jednotlivých aplikací...

Telefon bez root tak fakticky může být mnohem náchylnější na spyware a fishing.

Za další sofistikované viry a malware si root oprávnění dokáže přes nějaký exploit získat sám a uživatel o tom nemůže mít ani tušení.

Telefon, který už rootnutý je a má správce oprávnění je často imunní i proti sofistikovaným malware, které by si na nerootnutém mobilu zajistili root oprávnění automaticky.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Moment to jako vazne ze na desktopu o bezpecnost ve srovnani s mobilem tolik nejde? Jako jasne, na mobilu mam bankovnictvi, na desktopu taky a k tomu tam muzu mit treba firemni ucetnictvi nebo doktori soukroma data pacientu. Ano, takovi zubari treba maji na pocitaci windows. Uprime doufam, ze vydrzi na 7, ba idealne by jim to melo ministerstvo prikazat protoze data o pacientech jsou zakonem chranena, i kdyz jde jen o zuby.

A jinak, jak uz bylo receno, linux neni tim duvodem, proc je android deravy. Diry jsou v tech vrstvach nad linuxem, jako napr. multimedialni knihovna.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A kdo tu mluvil o linuxu, ze je android linux? Ja teda ne. To je asi jako tvrdit, ze xungxang x6 je stejne dobre jako BMW x6, protoze vypada stejne:o)
Dalsi problem deraveho mobilu je ten, ze tam lidi maji vsechny maily a v 99% pripadu hadam, ze prihlasovaci heslo budou mit stejne i do PC nebo RDP sessnu, to nemluvim o ruznych cloudovych zalohach atd. Doktori, kez by meli aspon W7, ti bezi jeste na XP, ne-li horsich. Ti co maji W7 by samozrejme meli co nejdriv updatovat na to nejbezpecnejsi, cili W10 ..... jen doufam, ze si nehrajes na blbecka s tema FUDama, ze W10 cosi kamsi posilaji, to uz je hodne ohrany FUD.
A jelikoz dnes uz KAZDA banka vyzaduje overeni alespon pomoci SMS a duvody vyse, jsem toho nazoru, ze deravy telefon je mnohem, mnohem vetsi nebezpeci nez nezabezpeceny pocitac. A staci se jen podivat, kolik je davno hacknutych a nikdy neopravenych verzi androidu a jejich zastoupeni na trhu a kolik je nezabezpecenych PC v netu s windows.
S naprostou vetsinou expertu se shodnem na tom, ze maximalni diletantstvi je, kdyz delaji banky SW pro IB pro telefony, cimz roky budovana dualni autentizace zcela ztraci smysl, zvlaste v deravych systemech, ktere umoznujou kazde aplikaci cist SMS (cili jmenovite android).
Proste deravy telefon je peklo, na PC ma kazdy antivir a navic se ten system vyvijel 30 let narozdil od gugli prvotiny a rychlokvasky transformovane ze systemu pro fotaky a settopboxy. A navic PC OS se aktualizuje, takze je mozne je udrzovat bezpecne. U telefonu leda koupit novy HW, mozna na par mesicu o trochu bezpecnejsi ... to je svinstvo uz jenom kvuli ekologii. Navic deravy telefon clovek nosi vsude s sebou .... ja nejsem paranoik na zabezpeceni nebo tak, ale dokazi me fascinovat lide jako WIFT, kteri tu jeste pred nekolika malo lety silene zavrhovali ecall a nazyvali to [*vselijak], ktery bude moci automaticky volat pomoc pri nehode a jeho zneuziti je prakticky vylouceno, ale pry "sleduje":) a za par let takovy clovek vsude chodi s rootnutym starym nebezpecnym androidem, uklada si tam veskere fotky, veskere osobni jednani vede na doslech a na dohled tomu "smartphonu":o)))))) A mohl bych pokracovat treba o connected standby v intel CPU, ktere pry taky melo byt spionazni technologii atd atd ..... zajimalo by me, co cloveka privede k takovemu obratu o 180° .....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zkus se napíchnout na mne, hrdino. 602286171

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi dávno pradávno Eten glofiish M700 (WM6.5) - schopnost vyhnít po 4h = nutnost každodenního natloukání. Následně HP iPaq514, ten byl velký držák na svojí "chytrost", zřejmě ty 4 dny zvládal. Následoval iPaq914, tam záleželo co jsem od toho očekával (neexistovalo přehrávání hudby s vypnutým displayem), ale pri průměrném využití dva dny, jinak velmi dlouho (2Ah baterie). Dále byl šamšunt omnia2, ještě než jsem na něj přešel, tak jsem ho měl omylem zapnutý v tašce a vydržel měsíc v okamžiku objevení (bez GSM), při běžném použití asi týden. No a teď Lumia640XL s LTE, podobný držák jako onen šamšunt. Pokud na to nešáhnu, dá to týden, jinak je to kolem 2-3 dní (nějaké to čtení webu, podsvit displeje na hodiny a pod.).

Samozřejmě mi tu leží i starý erricson T68i nebo J220i, obojí však zvládlo také týden (maximálně). Vzhledem k tomu jak se tyto telefony využívali, tak je jejich výdrž podobná těm, co jsem používal v době blízké.

Jedinej telefon/zařízení, kde mi to fakt vadilo, tak byl onen první M700. Tam vládl WinMobile 5.0 a jednalo se prakticky o první pokusy o chytřejší zařízení s dodatečně dobastlenou funkcí telefonu. Ten telefon byl jako nový neskutečně drahý a také... neskutečně mizerný (za ty peníze). Myslím, že se mi jej jednou podařilo vybít i pod 2h, což se dneska nestane ani v hi-end modelu, pokud jej plně zatížíme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nedivím se. První WM byly opravdu tragické. Prakticky to byly pouze PDA s GSM a ty na trvalý provoz nebyly dělané. :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A presne proto jsem si koupil smartphone Ulephone Power - ma totiz baterku 6050 mAh - a s tou prece jen vydrzi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten clanok nechapem. Ak chcem smartfon na extremnu vydrz a nechcem vyhadzovat vela za elektroniku, tak kupim postarsi smartfon s poriadnou bateriou.

Lenovo P780 mi daval 16 dni pri pouzivani ako dump phone + 30min browsovania + kazdodenne budenie + asi 10 fotiek; 5-7dni pouzivania (cena 120E)
Lenovo P70 mi dal 8-9 dni pri pouzivani ako dump phone, 3-4 dni pouzivania (cena 170E)

A verim, ze na trhu su aj lepsie na vydrz smartfony a pritom za rozumnu cenu.

Dalej to samozrejme v nutnych pripadoch riesi nabijanie priamo v aute, alebo powerbanku so sebou do batohu.

Ak chcem mat extra kvalitnu a vykonnu techniku a pritom extra velku vydrz, tak si musim zaplatit, alebo nosit na chrbte v batohu autobateriu - pripadne bateriu pre virtualnu realitu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lumia 640 LTE mi jako dumphone dá 12-13 dní, stačí si pohrát s nastavením.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, WP jsou docela v pohodě, když se zapne ten power saving mode (takže de facto "debilní" foun), tak to drží. Ale takovou funkci mají jistě i Androidy. Tam bych to ale viděl, že majitelé androidích founů se v nich stále vrtají a něco přizpůsobují - alespoň z diskuzí mi to tak vždy připadá, protože stále čtu, jak WP nejde nakonfigurovat a vyladit - a mají stále zapnutý displej, což je ten největší žrout baterie. :-))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uvidíme, co s tím provedou desítky, až někdy v srpnu upgradnu na Redstone.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Asha 311 3G(na obrázku) mi jako dumphone dá 20-30 dní, nemusím si pohrát s nastavením.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

v autě mám telefon s 80Ah baterkou + zásobu benzinu na pár dní chodu motoru na volnoběh. Plusem je i mnohem lepší anténa než v mobilu. Takže nepotřebuji vozit další telefon.
A mobil? Ten ty 2-3 dny dá.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Kedysi som nabijal telefon kazdy den a pol, az nedavno som oskusal co sa stane ked v praci a doma necham telefon visiet namiesto 3G na wifi ... a stalo sa to ,ze telefon nabijam kazdy 4. den :) Vseobecne ma vlastne vydrz ani netrapi, powerbanku berem so sebou takmer vsade, kedze mam zvycajne viacero po energii hladnych zariadeni :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

to je zajímavé - asi to spíš dost závisí na kvalitě signálu .... já naopak už wifi vůbec nezapínám (jo ukecal jsem si solidní FUP)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

som 2 metre od routra aj doma aj v praci :) Mobilne data som nezacal vypinat kvoli setreniu ich objemu, ale kvoli setreniu energie, mozno je to len chyba vo vyvojarskej rom od xiaomi, ked to na 3G zerie vyrazne viac energie alebo proste den a pol pre dualsim je standard. Ja mam 1GB dat za dajme tomu vasich 90 CZK na prvej sim, po precerpani sa mi znizuje rychlost na nepouzitelnu rychlost takze aktivacia netu na druhej sim u ineho operatora ma stoji 27 czk za 1 GB :D Data ale uz ani nabijanie pre mna teraz nies su problem :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

My normální dáme do auta do kastlíku CL nabíječku u modernější h stačí jen USB-A kabel za 50Kč. Problem solved. Deme na další článek.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já si primrně vybírám telefon podle dvou kritérií (resp víc ale zcucnu to do dvou):
1) Highendové vlastnosti - prostě nemám rád když to nereaguje a chci od telefonu rychle reagující foťák
2) výdrž na nabití

Moje poslední volba dopadla více než skvěle - když mám opravdu ultra náročný den, jde telefon večer rovnou na nabíječku, ale většinou vydrží až do večera následujícího dne. Navíc s sebou mám vždy powerbanku která mi přidá až 3 nabíjecí cykly ... takže když to sečtu dám minimálně 4 dny (3? provozu na ultra vytížení), běžně dám klidně týden a pokud bych šel cestou úsporných opatření, tak věřím, že se dostanu až na možná 10-14 dní.

A upozorňuji, že to je opravdový highend (v podstatě lepší telefon se nedá koupit - za předpokladu, že nemá člověk žádnu preferenci značky).

A ještě si dovolím jednu poznámku trochu mimo svět baterií - spíš správa paměti androidu - telefon má android 6.0.1 od samého uvedení na trh a zrovna teď jsem na hranici 650hodin bez restartu - cíl mám 1000hodin a věřím že i potom to poběží dobře :-) (to jen pro ty co tvrtdí, že android se musí restartovat pomalu každý den)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

v aute mam starou nokii bez SIMky pro 112 a dale tam mam nabijeci kabel pro muj telefon. Krome toho, iphone 6S Plus bez vetsich obtizi vydrzi 2 dny bezneho uzivani takze ten jeden delsi den to da uplne vzdycky s vyjikou delsiho pouzivani navigace, ale to nastava pouze v aute, kde se nabiji.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zbytečné rozjímání. Pokud chci telefon používat jako mobilní počítač tak se musím smířit s častým nabíjením. Pokud vím že si aparát beru do práce kde hrozí akorát 2-3 kratší hovory tak ani baterka na 30% není problém.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tak tak ... teď mám 29% a sice s sebou mám nabíječku, ale asi to do večera vydržím .... je pravda že mám telefony dva - jeden soukromej a druhej pracovní tak se to vytížení pak lépe dělí :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

a taky záleží na stylu práce v zaměstnání. Když někdo půlhodinku práce proloží čtvrthodinou u kávy a phabletu tak energie z článku mizí dost rychle. Kdo musí ale opravdu makat, tak se maximálně o pauze podívá na zprávy, novinky tak vydrží bohatě i s třetinkovým nabitím. A na zmíněné pracovní volání je nejlepší nějaký hloupý aparát ideálně v odolném provedení.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

dost sedím v officu a navíc mám skype for business a k tomu ještě IP telefon, tak je těžké vybít i ten pracovní - v podstatě ho mám na letenky a kontrolu emailů :-) ... jo a na hry do letadla :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Článek vychází z toho, že nabíjení je zlo a je nutné ho co nejvíce eliminovat. A to i za cenu drastického omezení f-cí telefonu. Přitom je tu léta bezdrátové nabíjení. Nejsem cestovatel, pendluji mezi prací a domovem kde stačí telefon jen položit na vyhrazené místo. Bezdrátové nabíječky jsou dnes cenově dostupné, není problém ji mít v práci i doma. Prodávají se i zabudované v nábytku a některé modely v sobě mají notifikační led (indikující zmeškané hovory, sms, ...). Díky nim nabíjení řeším jen na dovolené

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pavlov měl pravdu. Sotva uvidím zásuvku, začínám slintat.
Lumia 630 ty 2 dny dá a při mrknutí na počasí, kalendář, zprávy, a hovor typu " jste tam?" bez spořiče baterky 5 dní vydrží. Předchozí hloupá Asha 206 dávala 10 dní. Tak nějak návrat do starých časů, kdy mobil sotva dal v pohotovostním režimu 2 dny. Proto pro všechny případy uchovávám Nokii 1112 a 1200. Pro pobyt v mongolské poušti ocením ty jejich mozek smažící 2W.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na dálnici poházené končetiny, řev umírajících, na zadním sedadle hnedle roztržené 2 děti ze kterých stříká krev a pan Ježek vyměňuje SIM karty protože mu došla baterie v smartphone :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Zil byl jeden sileny vedator, kazdy den potkaval na silnicich lidi v autech, porad tech samich autech, hloupich autech,...... a tak si rekl ze vymysli chytre auto, takzvane SmartAuto. Rekl si, ma to motor ktery dokaze vyrabet energii a to dokonce ve 3 ruznych jejich podobach, mechanickou, elektrickou a tepelnou (asi i dalsi, ale na ty jeste nas sileny vedator nestacil prijit) a tak si rekl, proc by mel sve auto vyuzivat jen k pohybu po silnicich, tak si doma auto pripojil na svuj dum a napajel si s nim celej elektrickej rozvod domu, a zaroven na motor pripojil i rozvod topeni a celej dum si autem v zime vytapel, ci v lete klimatizoval. Na parkovaci kameru si fotil selficka, na display infotainmentu si poustel domaci kino a kdys mel naladu se bavit tak poradal diskoteky s vestavenym audiem od ehmmm (nejaka znama firma co dela ty super "levny" audia do luxusnich aut v cene garzonky v Praze), diky zabudovane GPS a internetu sve zname neustale informoval na socialnich sitich ze auto stale stoji na parkovacim miste vedle jeho domu, no proste vyuzival SmartAuto jak jen to slo ..... A pak, pak napsal blog o tom, jak mu auto nevydrzi bez natankovani ani jeden den, ac s autem najezdil jen par kilometru denne k benzince a zpet k domovu, jak melo auto spotrebu i 4 litry na hodinu,..... a pokud nas sileny vedator nezemrel, tak vymejsli dalsi silene blogy dodnes ........

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je krásné, jak tady čtu, že smart vydrží dva až tři dny bez nabíjení a že stačí mrknout na sms a sem tam nějaký to počteníčko webu. No s sms sem tam věřím s tím webem už méně. Ale spíše si kladu otázku kdo si kupuje jaký telefon a jak jej chce používat ? To je to oč tu běží. Přeci si nekoupím chytrej telefon kolem desítky pro to, abych čekoval smsky, no ne ? Mám letitou S3 a pochopitelně dobíjím každý den. Jenže: Chtěl jsem číst web, fotit, semotamo natočit krátkej klip, připojovat se k TV, využívat GPsku a dřív jsem si i zahrál. Takže nabíjím. A další věc, proč nabíjím každý den, v podstatě kopíruje Davidovu myšlenku: Nabíjím ikdyž mám 70% nabito. Jednak prospívám baterce, druhak neumím si představit, že vyrazím ven, mám 70% šťávy a někde vykysnu/nebo budu chtít fotit jako divej (Takový ty situace, co si těžko představujeme bývaj nejvypečenější). K čemu mi bude machrování, že už jsem třetí den nenabil ? To je nesmysl. Jó, kolik já už viděl telefonů za dvaciáše a nešťastný ksichty jejich uživatelů, když zjišťovali, že i oni budou muset dobíjet každý den :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty si vsechno kupujes abys z toho zdimal maximum a vyuzival vsechny moznosti co dana vec nabizi? takze kdys bys poridil treba LaFerrari tak s nim budes neustale jezdit jako zavodni pilot na okruhu? domaci stereo mas predpokladam neustale na maximalni hlasitost, a vlastne jakykoliv multifukncni pristoj pouzivas vlastne neustale a vsechny jeho funkce nejlip vyuzivas najednou? ..... hele a na hodinky se taky divas nonstop jestli nahodou neprestali ukazovat cas?

tyjo to musi bejt desne svazujici bejt takhle neustale ovladanej vecma co vlastnis, neni to zavislost?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A to co jsem napsal o svý S3 je jako využívání na maximum nebo dejme tomu běžný použití ? Ale abych ti odpověděl: Přesně jak píšeš mám malinkou věžičku v kuchyni s omezeným výkonem a obvykle si ji ohulím (kuchyňově, žiju v paneláku) při oblíbeným songu. Přece si do kuchyně nekoupím nějakou elektronkovou a vysoce výkonnou bestii, co bych nemohl/nechtěl využívat. Ale jako stát by tam mohla a já na ní přehrávat mp3 mohl to jó, jenže....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no vidis a nekteri si proste smartphone koupej jen proto ze muzou a ze maj obcas k dispozici na cestach funkce co jim proste starej telefon s vytacecim cifernikem nedopreje, a ze za nej utratej 10 tisic? no boze sak jsou to jejich panize a muzou si je utracet za co chtej ne?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Já s tím telefonuju, sem tam nějaká SMS - a když potřebuju nějakou lepší funkci, prostě vypnu šetřící režim a udělám to. Jenže doma to nepotřebuju - doma mám dost přístrojů s větší obrazovkou, výkonnějším procesorem i grafikou a dokonce s o něco delší výdrží (na 230 V).
Když vidím lidi, jak někde sedí a šmidlají po obrazovčičce a za hodinu se vracím a oni tam sedí a šmidlají furt, tak jim rozhodně nezávidím. Ale je to jejich věc - i když sem tam něco nechápu. Byli jsme se podívat na večerní rytířský turnaj a ohňovou show - a vedle mě seděla asi čtyřicetiletá paní a na šestipalcovém pádlu neustále psala maily. Proč je nenapsala doma a radši si neužívala té podívané, to jsem fakt nepobral.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor se vyhnul Nokia Asha 311(3xx) na fotce.
Měl jsem asi díky 5,5 telefonu problém se zápěstím. Jediné co jsem dělal, bylo poslech hudby/audio knih, telefonování a 5 textovek za měsíc.
Má to dokonce i mapy, se kterými hezky bloudím a ptám se lidí kudy kam(jak se to dělalo kdysi).
Gorilí sklo a je to super.
K vánocům Nokia 515 či jetý SE Elm(J11) a na dotykový telefon ani nesáhnu.
Po 1/2 roce je zápěstí cajk(jo, místo xhamsteru mám přítelkyni)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

" Představa, jak vyrážím na celý den kupříkladu do matičky stověžaté se smartphonem nabitým na 40 % a bez nabíječky, je velmi nepříjemná. S hloupou Nokií to problém nebyl ani v nejmenším."

Dnes jsem byl v Brně. Nokia Asha 311 měla při odjezdu v 5.30(ráno) jeden dílek ze tří. při návratu večer, měla stále jeden dílek. A to jsem pomocí Nokia map(over gsm data) s odchylkou 650m, hodinu hledal Špilberk(marně)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Některé lidi trápí, že telefon musí dát každý večer do nabíječky a já nabíjím 2x-3x denně. Telefon neustále používám, připojený na 3 e-mailové účty, 2 google účty, FF účet napříč několika PC, jas na vysokou hodnotu, veškerá synchronizace na co nejkratší intervaly, nonstop zaplá wi-fi, data, NFC i bluetooth... co se dá pozapínat, to zaplé je. Do toho všeho zapnutý krokoměr a plno dalších věcí, co bych tu ještě dlouho vyjmenovával..., baterka mizí celkem rychle.

Pointa toho je, že když jsem si koupil nekompromisní vlajkovou loď a zaplatil nemalé peníze za všechen ten výkon a funkce, očekávám, že ten telefon budu také bez komprimisů na maximum používat. Nehodlam se u top modelu omezovat a dělat kompromisy. Ale asi to záleží na tom, co od telefonu každý z nás čeká. Já mam nabíječku k dispozici všude a ze 20 na 70% se dostanu za něco málo přes 30 minut. Když očekávam, že nebudu mít kolem nabíječku, vezmu powerbanku a je zase po problému.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mongolové mají u chýše většinou zaparkovaný 4x4 jeep a o kus vedle mají solární panely - uvnitř běží televize:) Takže pozor na předsudky :) SMS odesílají vyhozením telefonu do vzduchu - než dopadne je odesláno.
Nezapomínejme že pokud žijí mimo město musí mít hodně zvířat - a jejich hodnota z nich dělá mnohdy korunové milionáře.
Doporučuji reportáž v http://www.respekt.cz/special/2016/respekt-na-cestach
<konec reklamy>

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mám obyčejnou Sony E4g, a dávám jí přes den co proto - 4G,bluetooth,gps,maily,mp3, dvě hodiny čtení webů a knížek, popř. navigace a mám co dělat abych s ní od 6 ráno do večera vydržel. Po roce používání raději nosím powerbanku při ruce. A musím přiznat že mě to dost štve. Shrnuto a podtrženo: výdrž pod 24h nebrat, cokoliv výš je plně dostačující.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Výrobci smartphonů by se konečně měli vrhnout na to, aby pořádně vydrželi místo toho, aby do nich pořád cpali supervýkonné/topící/žeroucí CPU.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Od té doby, co jsem přešel na Lumie. Prvně 625 a teď 735, tak jsem se konečně přestal strachovat, že se mi telefon vybije, když bude potřeba. Je jedno, kolik mám baterie, ale vím, že se prostě nevybije, ať budu potřebovat cokoliv. Nevím, kdy jsem nabíjel naposled a výhradně nabíjím přes noc. Pak zvládne 2 - 3 pracovní dny podle zatížení a to mám krom noci zaplá stále data, což jsem si mimo Lumie nemohl dovolit, protože bych nabíjel 2x denně. Něco tak hrozného jako power banku bych nechtěl ani omylem. Maximálně někam na cestu, ale tahat jí každej den a nabíjet telefon v mhd, jak to občas vidím, to je na mě moc. Prostě telefon musí mít slušnou výdrž z výroby, jinak je to prostě krám. Milión funkcí, které stejně nemůžete využít, protože je slabá baterie je úplně k ničemu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mistře Ježku, chválím strategii. Je sice fakt, že se s Vámi nemůžu hádat na téma Vašich nejčtenějších článků (na to máte databázi), ale vždy mi přijde že největší diskutovanost je pod články "Jak Ježek se stovkou vyrazil koupit nový počítač a cestou zpátky si ještě za ušetřené peníze dal oběd" :))))))))))))

Jinak k tématu se sofistikovaně jistě vyjádří jiní - já jen dodám, že ten popisovaný syndrom mám taky, neb na každém místě kde se (pravidelně) zdržuji více než den mám někde volně loženou nabíječku...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.