Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Kodak Ektra po 27 měsících: experiment míří do finále

Mediatek už se zlepšil, v mobilu Redmi Note 8 Pro je G90t a nemůžu si stěžovat, zdá se že staré bolístky konečně zmizly.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taktéž Redmi Note 8 Pro a mohu potrvrdit, že GPS je O.K. Ale nebyl by to Mediatek, aby něco nepodělal. Díky chybě v CPU hrozí zamrznutí při změně ROM a není tudiž podporován českou komunitou. :(
https://www.miuios.cz/ukoncenie-nasej-podpory-pre-redmi-note-8-pro-mtk-b...

Za mne stále platí: Mediateku ze zatím ještě vyhnout.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tak MTK se vyhnout obloukem, když telefon na navigaci tak Snapdragon, MTK strašně topí na navigaci Snpadragon pohoda, MT6737, MT6763 vyzkoušeno, po použití GPS nesmyslé vybíjení baterie
topí to jako kráva, za mě už mtk nikdy, ted mám Redmi 7 a spokojenost...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky muzu potvrdit, Helio G90t je snad prvni Mediatek u ktereho GPS funguje rozumne - slusna citlivost, a protoze GPS+Glonas+Beidou+Galileo, tak signal jen tak neztrati. A kdyz se chytne rozumne Galileo, je i presnost velmi dobra (1-2m). V tomhle Note8 Pro prijemne prekvapeni, co malinko zklamalo je fotak - ne ze by byl spatny, ale mam pocit ze u cenove srovnatelnych Xiaomi se Snapdragonem je to o neco lepsi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jelikoz jsi setrilek ale chces s tim i fotit, tak:

https://www.czc.cz/motorola-moto-one-vision-4gb-128gb-bronzova/261176/pr...

Uz jsem koupil lidem z okoli 3. Fotky jsou na tu cenovku opravdu nadprumerne a sahaji na uroven highend mobilu.
Cena 5.000 Kc je paradni.
Je to sice idiotsky protahle, je tam jebnuty fotoprustrel, Motorola ma v defaultu idiotsky launcher, ale aspon je to Android One telefon, coz znamena delsi dobu pro aktualizace. A procesor je od Samsungu (Exynos).
Pokud clovek hleda mobil, kterym by rad i neco vyfotil a nestalo ho to majlant, tak tohle je momentalne nejlepsi volba.

Ne, co jsem u setrilku v praci videl nove levne Mediateky, tak GPS je porad stejne nefunkcni jako driv.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

On není šetřílek, on je Ježek...
Ten člověk si v roce 2017 koupí v doprodeji telefon za 3litry, který parametricky za ty prachy umlátil jakoukoli cenovou konkurenci a pak si dá do mínusů :

- zastaralý Android 6.0
Což jednak nevadí, protože pokud člověk není bezpečnostní fanatik, po stránce funkčnosti omezený není a ještě dlouho nebude, neb aplikace mu tam pojedou všechny i v nejnovějších verzích. Druhak se sám v textu přiznává, že se ani *nepokoušel* hledat alternativní ROM, takže ho to zjevně zas tak nes...
- fakt mizerná GPS
Starej Mediatek - jasně. Jenže ze začátku to fungovalo a pak nezkusil ani ten blbý factory reset...
A navrch zkritizuje odcházející baterii - *PŘEKVAPENÍ* :)))))))))))
...
Ježek prostě. Myslím že tento pán dokázal a stále dokazuje dost... Zkrátka máme tu Rybky a pak jsou tu Ježci...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A četls to, nebo jen reješ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel četl...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Fakt se nad sebou zamysli. Nejde pritom o to, ze se chovas jako bezny pocitacove negramotny uzivatel, ale tys psal na DIIT, snad jeste pises na root a proste nejsi nebo bys alespon nemel byt bezny negramot, kterym lze odpustit, protoze kazdy proste mame jine prednosti a zajmy.
A presto ty proste nezkusis jinou komunitni ROMku ani zkusit vyhledat, ty proste neudelas factory reset, nic, proste to na prvni dobrou odsoudis a hotovo. A to je myslim obsahem te kritiky, ja treba nesouhlasim s tim, ze mit nepodporovany Android 6.0 nevadi, jak Jabba pise, ale jinak jeho komentar dava vetsi smysl nez tvuj clanek.
A to presto, ze kdyz se podivam ze zkusenosti na tu tvou exotiku, tak bych si take tipl, ze ty problemy budou hardwaroveho charakteru a proste ten sunt odesel. Jenze to jsme vedeli uz, kdyz jsi si to kupoval a kolik z nas krome tebe si to koupilo, ze.
Nicmene proc, kdyz chces psat, to alespon nevyzkousis? Bylo by uplne neco jineho, kdyby tvuj pokus dopadl sice uplne stejne, ale vsechno to, co ti tu bylo vyjmenovano, jsi odzkousel, nic nepomohlo a ty jsi proste konstatoval, ozkousel jsem vsechno a byl to proste sunt, nikdo by te tu v takovem pripade nekritizoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komunitní ROMku na zjevně odcházející mobil (z HW důvodů) bych taky nebral jako standard. Popsané HW problémy jsou dostatečné, aby si člověk udělal obrázek a je to pro „odsouzení" naprosto dostatečné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějakou komunitní ROM mě ani nehne cpát do zařízení plného relativně citlivých informací. Navíc tohle není recenze, to je jen krátké povídání o stavu telefonu po dvou letech používání, kdy druhý rok jsem byl k zařízení záměrně hrubší. Stále tvrdím, že Ektra za 2999 byla dobrá koupě, ostatně ten telefon stále používám a nadále používat budu, dokud bude fungovat přijatelně. Žádná ROM nic nezmění na tom, že akumulátor má za sebou zhruba 3 roky od vyrobení, že SoC se přehřívá, že eMMC není tak rychlé jako UFS atd atd atd. Já hodlám o Ektře referovat z pohledu běžného uživatele, protože tak to s ní má 99,9% uživatelů. A pokud mi vydrží 2,5-3,0roku, pak jsou roční náklady na ní zhruba 1000 až 1200Kč, což musíte vzít v potaz veš chvíli, kdybyste chtěli Ektru kritizovat poukazováním na nějaký jiný telefon.

O Ektře jistě ještě 1 text někdy v budoucnu napíšu, to až umře (resp. ji před smrtí nahradím něčím jiným) a telefon rozeberu a podíváme se dovnitř. Jestli to bude za týden - měsíc - rok, nevím a je mi to jedno.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

-nefunguje 128GB sd-karta
-odpada akumulator
-nereaguje na dotyk
-system je pomalejsi
-gps ztraci signal
-zamykaci tlacitko zlobi

Vsechny tyhle zavady uz jsem videl (jednotlive) a vsechny mohou byt zpusobeny softwarove. Dokonce i to zamykaci tlacitko, coz se muze zdat neuveritelne, ale vazne je to tak.
Ikdyz se asi shodneme, ze v pripade tohohle kusu smejdu to bude spis hardwarem, pokud bys nas chtel relevantne informovat, mel bys to vyzkouset a minimalne factory reset provest. Jinak je to fakt jen blaboleni a nediv se, co ti Jabba napsal.

Mam SGS4 i9506 kupovano nekdy 2014, mam SGS5 o neco novejsi telefon, oba pouzivam denne, baterie je zhruba na 90% puvodni kapacity. Takze mi netvrd, ze holt mas telefon 3 roky a proto odchazi barterie. Odchazi proto, zes ji bud daval zabrat, vybijel do "nuly" (pripadne ji vybili do nuly na sklade, takze uz jsi to dostal sice v uzasne sleve, ale pekne jete) nebo proto, ze je to smejd.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

já u svého SGS4 měnil baterku od roku 2015 3x, na konci vydržela vždy už tak 5 hodin. Jestli ti telefon leží celý den někde na stole, tak věřím, že baterka těch 6 let dá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mam EKTRU od 2017 a GPS bola mizerna od zaciatku, je to spominane prakticky v kazdej recenzii tohto telefonu, bateria odisla uplne rovnako ako je popisovane v clanku, system je pomalsi, co sa dalo cakat, na plastovom tele po jednom pade podobne zmeny ako v clanku, jediny rozdiel je, ze SD mi funguje 64 GB...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V létě to bude rok a musím souhlasit, že mě příjemně překvapila. Za 8 tisíc krásné fotky i video. Poměr telefonu mi vyhovuje, nahoru došáhnu a je stejně široký jako dřív 5" telefony.
Jediný co mi chybí je hw tlačítko spouště i s ostřením. Ještě furt jsem se nenaučil držet telefon jednou rukou na podélno a u toho kliknout správně na displej, nevím proč někdo nepoužívá hw tlačítko kvůli pohodlnosti, když je to spíše naopak O.o

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak já jsem měl ektru asi rok. Úplně mi odešla baterka. Nabíjela se celou noc a mobil se vypínal na 50%. Po reklamaci to fungovalo asi týden, poté nastali stejné problémy. Když jsem to rozdělal tak jsem zjistil že baterku vůbec nevyměnili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kto mal Huawei P6 ten vie co znamena prehrievajuce SoC. Silikonovy obal mi to usmazilo do hneda a to som ho vylepsil dierami aby sa telefon lepsie chladil. Telefon mi funguje do dnes celkom uspokojivo. GPS na nom po case cca 2 roky zacalo malinko haprovat, asi bolo uz prepecene. Este som zhavejsi mobil nemal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zajímavé. Huawei P6 má CPU K3V2E, které má 4 malá jádra na 1,5GHz. Sice na 40nm, ale stejně je to zajímavé. Ne že bych nevěřil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tou GPSkou to klidně může být tak, že se projevil tzv. GPS rollover, který se udál v noci z 6. na 7. dubna 2019. Od té doby třeba mně nefunguje korektně GPSka na mém starém Samsungu Galaxy Note II, protože prostě výrobce firmware GPSky ojebal a na rollover se úplně vysral s tím, že v té době telefon bude stejně dávno mrtvý. Jenže není. Oprava na to neexistuje. Prostě si GPSka myslí, že je čas posunut o necelých 20 let zpátky a neustále to kravne, odpojuje se, znova připojuje a prostě kravne. Trvale nepoužitelné. Do té doby to bylo OK.

Pro zajímavost: Mio C510E, kterou mám zhruba od roku 2003, nebo tak nějak, přesně nevím, s tímhle rolloverem problém nemá, firmware je na to připraven a GPSka jako taková dodnes funguje bez potíží (samozřejmě baterka je hyn, tlačítka jsou úplně oddělaná, ale stále se to dá používat, není ani problém do toho dát software s aktuálními mapami, samozřejmě to ale není Waze a nikdy nebude). Výrobce to prostě pořešil univerzálně a s rollovery počítal. Jiný přístup, zkrátka, prostě no ;-). Jedinou limitací jsou tam ty Windows CE 5.0 Core a možnosti nahrání něčeho lepšího, než je iGO nebo TomTom. O připojení k internetu se taky moc hovořit nedá, i když se to nějak zprovoznit dá, ale v terénu to moc použitelné není a je to řešní typu drbat ce levou rukou prostrčenou mezi nohama za pravým uchem, takže navigace, jakkoli má GPSku v pořádku, stejně jen leží v šuplíku.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tím to opravdu nesouvisí, dělala to i předtím a za dobré viditelnosti naviguje jako z praku i dnes,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S rolloverem neměl problém ani eTrex Legend od Garminu, upřímně se divím, že nějaký androidí smartphone ano, to musí být výrobci fakt zabedněnci...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Note II měl v tý době naprosto neuvěřitelnou GPS. Chytala se okamžitě, baterka měla neuvěřitelnou výdrž, akorát ten telefon neměl podporu 4G tak šel z domu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mám ji, baterka odchází, při 20-30 procentech se vypne, a déle se nabíjí, ale do 20-30 procent funguje OK. Takže musím akorát víc nabíjet. Dotyk mi nezlobí, mám na ní 2 roky folii, co jsem si sám vyřízl a nalepil od screenshieldu. S telefonem problémy nejsou, používám ji přes den na volání a občasné brouzdání, večer na youtube před spaním. Pár pádů na zem z nedramatické výšky bez následků, ani se mi moc neoloupal povrch jako jiným, reset zatím jsem nemusel dělat žádný, necpu na to každou kravinu. Řekl bych, že sběratel z ní bude mít radost, ještě plánuji ji tak půl roku používat, na focení stačí, na běžné užívání rovněž. Předešlá Lumia 1020 mi vydržela v bezvadném stavu s funkční baterkou a bez škrábanců skoro 5 let, odložena jen kvůli nefunkčnímu prohlížeči, takže ji má sběratel. Paradox: stav naprosto neodpovídal užívání (denní lezení po střechách a několik pádů včetně pádu ze střechy, byla v dobrém gumovém krytu a sklo).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za potvrzení. Já si fakt myslím, že tyhle doprodejový Ektry za 2999 prostě někde ležely 1,5roku ve skladu a pak je hold zelenej šmudla zlevnil a vyprodal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To s tím nereagujícícm digitizérem mi připomíná moje poslední zkušenosti s prakticky 3,5 roku starou Lumií 640XL. Ten telefon jsem již "poslal do důchodu" a je nahrazen Xperií ZX2 (bazar). Digitizér v určitých oblastech reagoval zvláštně, nikdy jsem na to netlačil a na "prdelních" kapsách nošen nebyl (nenosím tam nic, vadí mi to). Takže to muselo opravdu odejít ve stylu "samoseto". Zhoršená citlivost, když už se na tom nedal kloudně browsit web, tak jsem alespoň hrál cestou do práce hry, tam, kde byla potřeba přesnost, tak tam to občas vedlo opravdu ke vzteku, jak špatné to je. Zajímavé, že rezistivní digitizery na starých PDA a "telefono-PDA" fungují perfektně i dnes (a že mi jich prošlo rukou a některé si doma stále držím).

Tlačítka se mi u žádného telefonu nikdy nerozbily, jak vymačkání, tak mechanicky. Kryt, první plastové "PDA-telefono" z měkého plastu mělo tu a tam nějakej oděrek a šrám, HP bylo z tvrdšího platu a pád na šutry z jednoho metru nezníčil jak plast, tak i digitizer (čelní postříbřenej plast to odnesl - byl podstatně měkčí), lumia po letech nošení v kapse jen lehce ožehlené rohy, po pádu lehce ťuklej roh (skoro nepostřehnutelné).

Baterie - první "telefono-pda" špatný, byla to taková čínská značka, fakt špatný. Posléze snad bez větších problémů, možná na ipaqu 910 jsem vyměnil baterii. K lumii mám dokonce ještě náhradní, ale nakonec potřeba ani nebyla.

Foťáky - od prvních "webkamer" až po ty současné, nejlépe fotila Lumia. Sice to se zeissem mělo společného jen to jméno, pořád z nějakého důvodu ten SW dobře vyvažoval automaticky barvy, nebylo to přepálené a většinou to vypadalo lépe, než i to, co produkuje kolegovo Mi 9T (nad kterým jsem uvažoval). Nakonec mám tedy ZX2 a foto z toho leze horší, problém je komprese, všechno je děsně "chlupaté", jinak by to bylo asi v pohodě.

Zvukový výstup - nejlépe na tom byli ty ipaqy a celkově stroje od HP, pak to šlo dolů (omnia II měla citelné AGC, které nešlo vypnout a ještě slabej konec), aby se to s přesunem poslechnu od MP3 přehrávačů do telefonů zase zlepšovalo (u té lumie celkem použitelné, xperia je bezdrátová, Xiaomi netestováno), předpokládám tedy použitelnost alespoň na úrovni lumie plošně.

Kvalita displeje - nejhorší byl lowend typu random čína, tedy ZTE, Ekken a tak, prostě ty nejhorší číny s TNky nebo nejmizernějšími IPSky. Jednou takovej bazmek přitáhla do baráku i moje matka, dostala to "za 1kč" od růžových, naprosto vyblité, špatně čitelné, kontrast, rozlišení, všechno špatně. Navíc to mělo extrémně necitlivej digitizer, ovládat to bylo k vzteku. Dneska jsem nenarazil na vyloženě problém, kategorie pod 3k netestována.

Konektory - za mě je USB-C horší volba než micro-usb. Důvodem je zatemování prachem a bordelem v kapsách. Prostě micro-usb na to tolik netrpělo, je menší, celkově je tam i méně prostoru na vniknutí bordelu a je víc zapuštěné. USB-C je díra jak do pekel a bordel se v tom usazuje náramně rád. Občas fakt musím i zašťourat v konektoru, aby se to mohlo bez potíží natloukat a nebylo potřeba kvedlat konektorem, než se to "chytne".

HW - držím se snapdragonů z jistých důvodů, takže mediatek, samsung ani hujahej neotestováno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za dobře popsaná kurvítka v mobilech. Jako majitel bezchybně sloužící Nokia C5-00 fungující minimálně 8 let, jsem znechucen a každý další den nezapomenu Nokii poděkovat. Mimochodem, jsem až její druhý majitel - prvním byla moje sestra, které všechno padá z ruky a během životní pouti co ta Nokča funguje u mě již stihla zlikvidovat 2 dotykáče. Můj odhad byl, že mi ta Nokie vydrží déle, než ten její první dotykáč:).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pořád tu mám na poličce jako zálohu tohle: https://diit.cz/clanek/retro-recenze-nokia-5230-aneb-staricky-symbian-v-... :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Srovnavat telefon s pocitacem je nesmysl. Za jak dlouho zlikvidujes notas, ktery sebou budes denne prenaset? Rok, dva, tri, vic asi nevydrzi. S pocitacem do kapsy je to podobne, cim vic je to nabusenejsi funkcema a hardwarem, tim mene to vydrzi. Taky tu nehykam, ze mam v supliku Nokii 5110 zcela funkcni. Jenze dnesni potreby uz s ni neuspokojim. (A nijak neodsuzuju lidi, kteri ty potreby nemaji, pak neni problem, ze maji tlacitkovy telefon i dnes existuji stale pomerne vydarene jako je obnovena Nokii 3310-2017.)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nokia C5-00 má navigaci (občas používám), kalendář (používám) foťák (používám), mp3 přehrávač (používám), kvalitně znějící reproduktory (občas používám) a přenáším jí pořád. Žádný šuplíkový telefon.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a co pred vyhozenim telefonu zkusit udelat a pokus a baterii vymenit?

z mych zkusenosti se podivne chovani telefonu da skoro vzdy vyresit novou baterii. Stavajici bude nafoukla, dela uvnitr tlak a dotykovka dela blbosti, cpu thrtoluje jak blbe, protoze napeti pri nejakem proudu zacne padat tak jej zacne elektronika skrtit.

Verim ze za ten pokud a jeste jeden clanek by to stalo. Zkusil bych pred vymenou jeste nejaky benchmark treba 3x po sobe, zapsat skore a stav baterie z plneho nabiti po 3 testech a potom zopakovat s novou baterkou a otestovat zda telefon stale dela psi kusy nebo jede normalne...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nojo ale kde vzít novou baterku, aby to nebyl bezejmenný číňan, co mi za měsíc bouchne na stole?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nebo se cinske baterky... pokud nebude stat 30 korun bude to v pohode :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

vyzkoušej NOHON, je to sice "číňan" ale dobrej - mám od něj vyměněnou baterku v LG G4 H818 a po více než roce pořád lepší než originál.
Jinak taky stále používám smartphoního dědu a musím říct, že ten SD je znát. Je to sice problémová 808, ale pořád lepší než MTK z té doby - GPS naprosto perfektní. Co se týče opotřebení, tak jsem již měnil baterii a zadní sklíčko na fotoaparátu (za originál - opravdu i s modrou vrstvou) z alíka za 5 USD komplet zadní krycí modul i s tlačítky. Od začátku co ho mám (rok 2017) nalepeno tvrzené sklo taky z alíka za 2 USD a jak nové. Co se týče fotek a videa, tak jediná výtka je při nahrávání videa jakoby rosolovité chvění v rozích při prudkém švenku nebo chůzi - je to způsobeno 3 osým OIS a né zrovna vyladěným EIS no a samozřejmě ZOOM, ten je použitelný do velikosti 2x a víc už to je spíše z nouze ctnost. Co se týče kvality fotek a výsledného videa tak pořád necítím potřebu náhrady a díky možnosti manuálního režimu FOTO i VIDEO je stále možnost jak si hrát a ladit - navíc je to telefon ještě z doby, kdy nezasahovalo AI a nesmyslně neměnilo barvy, takže se foťák v automatickém reřimu snaží držet snímek v co nejpřirozenějším stavu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho popisu to zní jako dost šrot, hlavně při zohlednění toho, že to bylo uvedené jako telefon vyšší třídy (minimálně cenovkou).

Když to srovnám s 2x Huawei P8 Lite v rámci rodiny, které se po ~4 letech nerozpadají, fungují a v podstatě jediný jejich problém je, že prostě jsou z roku 2015 (tj. výkon, parametry atd.).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ektru jsem pořídil v téže době i v téže akci, jako autor článku. Kromě baterii, která se chová přesně popsaným způsobem, s ní nemám žádný problém.
Nevím však, kde odpovídající baterii sehnat, abych ji mohl vyměnit či nechat vyměnit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pekne.
ja mam Samsung galaxy S2 (i9100) 32GB s LineageOS 16.0 (Android 9) na bike ako cyklokomputer, uz je tam 3tia baterka (2ha v poradi sluzi ako rezervna s cca 12timi hodinami vydraze)
v pripade nutnosti sa da aj telefonovat (Rakusko, Slovensko, Nemecko)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Baterie je jasně spotřebák, protože u mobilů začíná odcházet jako první. Většina lidí ji ničí tím, že ji nabíjí na 100%. Li-on baterie dostávají nejvíc nafrak, když jsou nejvíc nabité, optimální úroveň nabití je cca 70-80%, ale to zase zkracuje dobu použití mobilu. Životnost baterií na plné nabití je cca 500-1000 plných cyklů nabití. Nicméně pokud se baterie používají na 70-80%, životnost je 4-5x větší (cca 4t cyklů 0-70%). U mobilů, kde je problém vyměnit baterii, je to dobré vědět. Tak jak to chování mobilu popisujete, je to špatně zkalibrovaná baterie . Existuje plno aplikací pro Android, které baterii umí zkalibrovat (napr. Accubattery, který umí i nastavit limit pro nabíjení baterie, po dosažení nastavené úrovně pak mobil začne zvonit).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ektru jsem kdysi zakoupil na základě prvního článku, líbil se mi design, plastové tělo, parametry a samozřejmě i cena. Také ji stále používám.
Telefon jsem používal s poutkem, což zabránilo mnohým nechtěným pádům. Za tu dobu barva z rohů a hran slezla. Ale řekl, bych že mám stejnou odřeninu, nebo prasklinku jako autor u tlačítka snížení hlasitosti.

Na svoji dobu a cenu fotil velmi dobře, i když třeba režim HDR mně přišel i tenkrát lehce slabý.

Co se týše GPS, tak jsem i dříve měl telefon s Mediatekem a ve srovnání se Snapdragonem (např. Samsung S4) déle zaměřoval prvotní polohu, ale jakmile se chytnul, tak už to bylo celkem v pořádku. Běžně jsem s Ektrou zjišťoval rychlost jízdy v autě, nebo ve vlaku a to nejen v motoráčku nebo nerekonstruovaném Béčku, ale i novějších vagónech s pokovenými skly atp. Takže GPS mohla být lepší o tom žádná, ale úplná tragédie to taky není.

Akumulátor vydržel ze začátku 2 dny, teď okolo 1 dne. Poslední půl rok se mi také stalo, že telefon s ničeho nic, resp. třeba po hodině sledování IPTV a ukončení aplikace, se začal velmi hřát a % mizela doslova přes očima. Nepomohl restart, ale až 15 minutové vypnutí telefonu. V poslední době zaškobrtlo i to nabíjení, že bylo velmi pomalé, nicméně stačilo použít fígl od jiných telefonů s USB-C, otočit nabíjecí kabel o 180° hned bylo nabíjení standardní.
Na tom, že to mohly být skladové ležáky asi něco bude. Lithiový článek přirozeně stárne, takže vydrží cca 3 roky, ať už se používá nebo ne, pak jde kapacita rychle dolů. Nemyslím, že má tak cenu nějak řešit nabíjení do 80% nebo 100%.

S diplejem ani dotykem žádné potíže nejsou.
Největší potíže jsem měl hned první 2 měsíce používání, telefon se z cca 75% případů nechtěl po opuštění/vypnutí WiFi přihlásit automaticky na mobilní data. Než jsem se odhodlal k továrnímu nastavení, tak se to opravilo samo.

Díky mně si telefon koupili i 2 známí. I jejich telefony stále fungují. Jenom první nedokázal nikdy udělat bokeh fotografii a druhý přestal dobře ostřit, možná podobná vada. Ten druhý se dal na reklamaci a pak v pořádku.
Mimochodem byl v servisu VSP Data Tábor, takže třeba tam by mohli mít náhradní akumulátory.

Optikou dnešní doby ho nemá cenu kritizovat. Ale ve své době za 15k mu už tenktrát chyběl 2. slot na SIM a čtečka otisků.
Za 3333 Kč se to však bez potíží dalo oželet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kodak Ektra kupovaná vo vypredaji Alza za cca 115 Eur... V tej dobe zaujímavá kúpa (pomer/cena). Kúpili sme do rodiny dva kusy a fungujú do dnešného dňa. Mám odpor k procesorom Mediatek, ale za tú cenu neľutujem. Ektra bola moja posledná a neplanovaná kúpa mobilu s Mediatekom. Moje predošlé skusenosti rada 65XX bola pohroma a ani prvé 67XX neboli dobré. Mám možno lepší kus, ale je to môj prvý Mediatek, ktorý dokážem vložiť do držiaka na navigáciu a vyraziť na cesty. Používam ho s Here Maps a funguje spoľahlivo, GPS signál chytá spoľahlivo a nestráca ho. S procesormi Snapdragon sa porovnávať ale nedá - tam je GPS o dve triedy lepšie. Mediatek je skrátka paškvil.
Android 6.0 je už starý a dnes je to pre mnohé moje aplikácie v mobile minimum..Ale fungujú dnes ešte všetky. O rok možno začnú s aplikáciami problémy. Pri kúpe telefónu bola hneď vložená karta microSD 32GB (vsadil som na kompatibilitu). Funguje cele roky bez problémov a mne kapacita 32GB postačuje. K telefónu som hneď po rozbalení z krabice pripevnil pribalené putko... bol to dobrý nápad. Dobre sa stým mobil nosil v ruke a pár krát mi "putko" zabránilo spadnutiu mobilu na zem. Vyzerá to ako pribalená kravina, ale užitočnosť sa prejavila a oblubil som si toto foťákové "putko". Dnes je Kodak Ektra už 2,5 roka nonstop v prevádzke a bola to za 115 Eur dobrá kúpa.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Poutko si manželka pochvaluje celé ty roky. Jakmile se její opotřebením přetrhlo, přesedlala na nepoužité poutko z mého balení.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nice! Thankful to you for such a degree! https://eroticgirlsindubai.blogspot.com/2020/07/get-unforgettable-sensua... Appreciative to you for sharing. Your blog zones are in like way overwhelming and illuminating. I think there are various people like and visit it unendingly, including me.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.