Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Levný smartphone s Androidem přesně po 1 roce užívání

Tolik myšlenek, tolik komentářů co mě napadá...
Tak jen lehký výběr.
1) Tohle přece nemohl psát mistr Ježek, neb má přece FireOS!
2) Tohle přece nemohl psát mistr Ježek, což prozrazuje to věta : "Android má tu nevýhodu, že jeho výkon po čase „vyhnívá“" ... a mistr Ježek přece ví, že Android je ořezaný Linux ! ... leda by chtěl naznačit, že je ořezaný blbě (diplomaticky řečeno - na Linux moc velkým molochem a Franta z kůlny by to udělal líp)
3) Ano, telefon je dnes spotřebka "do roka a do dne", nicméně nebojácnému (samozřejmě v rámci absolutně čehokoli) šikulovi stačí ROOT + promazání veškerých s**č*k a dá se v pohodě fungovat déle než rok (Samsung Galaxy Trend Plus - dvoujádro, 756MB RAM, 4GB/2,6ROM, Android 4.2.2 jsem s SD kartou provozoval od data vydání v pohodě déle než tři roky)
4) Za rok, uvidíme článek o tom, jak už je ten FireOS na 1,2,3... a nastal ten pravý čas, aby si mistr Ježek pořídil Lumii, o jejíchž kvalitách (včetně systému) nás bude brzy informovat :)))))))))))))

...
Celý je to nadsázka - ju ? ;))

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak, či onak... JU! Ju? ;))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"šikulovi stačí ROOT + promazání veškerých s**č*k a dá se v pohodě fungovat"

teď budu za **** no ale stejně to povím...

Mám WP a funguje přes 3roky a jede pořád stejně rychle.... já nemusím, to je ten fór

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

K cemu je ale OS, pro kterej neexistuje zadna aplikace.

WP je dobre tak akorat na telefonovani, na to ale staci i hloupa Nokie za litr. Je smutnou skutecnosti, ze vyjma iOS na predrazenem ajfounu neexistuje zadnej mobilni OS, kterej by mel charakter kompletniho pocitacoveho operacniho systemu.
Bud muzes mit WP, na ktery nikdo nechce delat aplikace, protoze je ten system na ... nebo muzes mit Android, kterej ma milion nekompatbilnich verzi a sebere aplikacim vetsinu procesoroveho casu, takze je to taky uplne na ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu co pořád máte s těma aplikacema. Je tam prakticky vše, nebo je k tomu alternativa. Tím, že budete neustále omílat tento nesmysl, se to pravdou nestane.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Namatkou CD Muj vlak. Ano, ty vlakem nejezdis, ale ja jo a potrebuju si kupovat jizdenky online.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Wmm jizdni řády. Ok, jízdenku si přes to nekoupím. Na to si mohu připnout stánku přímo na start obrazovku.Je to pořád pohodlné a docílím tak toho, co na všech ostatních platformách. Chci znát aplikaci, která je užitečná, není to hra a na wp není ani alternativa.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Super, takze ti tu pisu o aplikaci Ceskych drah pro nakup a kontrolu jizdenek a ty na me vybafnes s jizdnima radama pro WP. Aha, tak to jo, jestli takhle na WP pristupujete ke vsemu, tak mate zjevne aplikace u zadele.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem ale napsal, že je možné celou tu stránku připnout na start - tedy po odemknutí telefonu je to jeden dotyk.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Offline???

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

" ale ja jo a potrebuju si kupovat jizdenky online" - tak přeji hodně štěstí s offline platbou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tady vidis nazorne, ze vubec nevis o cem mluvis. Proto nikdy nemuzes pochopit, jaka vyhoda je mit aplikace, ktere ty proste nemas a nevis o jake vymozenosti prichazis.

Samozrejme si jizdenku koupim online, ta se mi synchronizuje v aplikaci a pak jen ukazu pruvodimu mobil. Nemusim tisknout na papir nebo nekde ukladat PDF, ktere pak jeste poradne nejdou tem pruvodcim precist tema jejich cteckama. U me je kontrola jizdenky otazkou nekolika vterin, nezdrzuju pruvodciho ani sebe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele mě to je úplně jedno, chtěl jsi WP řešení, dostal jsi ho. O nějakém offlinu vůbec nebyla původně řeč. Synchronizace se ti taky musí provést online. A to už mi skutečně přijde mnohem jednodušší si na mobilu koupit lístek a nechat si tam i snadno dostupné pdf, než koupit nějak lístek a pak to ještě synchronizovat.
Nepodsouvej mi, že o něco přicházím :-). Kdybych měl takový pocit, klidně si to i přiznám. Nepotřebuju slepě obhajovat platformu, kterou právě používám.
Ale rýpnout si musím - až se ti ta aplikace bude načítat 5 minut, nebo bude padat, tak pak vyprávěj jak šetříš čas.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to bude ten důvod, proč ten systém umírá. Proč to dělat jednoduše, když to jde složitě.

On si koupí (já to tak dělám taky) jízdenku ať už z aplikace nebo na svém kompu v browseru, to je úplně jedno, hned po dokončení koupě se aplikace (při nákupu jízdenky je telefon pochopitelně též on-line) automaticky sesynchronizuje, protože je navázána na váš účet, takže třeba odkliknete v kompu "Dokončit" a ihned vám zavrní mobil, upozrní vás dále na odjezd vlaku, příp. zpoždění nemusíte pořád na nic sahat dokud nepřijde průvodčí. Tam poprvé otevřete aplikci, ukážete mu jízdenku i kdyse byl zrovna někde v tunelu.

Takže opravdu nemusíte nic synchronizovat, to se udělá samo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten systém umírá snad od doby, kdy ještě nebyl na světě.
Tak se zeptám jaký je rozdíl, když si teda třeba na pc (nebo i telefonu, to je jedno) koupím jízdenku. Přijde mi mail s pdf - přijde mi rovnou do složky, kterou udělám v outlooku a nastavím automatické stahování příloh. Přijde průvodčí, ukážu pdf, hotovo. Jaký v tom je rozdíl?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasne, prijde mi email... a nebo taky ne.. nebo taky email neprijde a pak prochazite svuj spamovy kos, jestli nahodou neni tam.. A pokud odesilatel ma atipicky emailovy nazev, tak ani search nepomuze..
.
A to je prave vyhoda aplikaci usitych na miru...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nutit vám to nebudu, dělejte si jak vám libo. Ale rozdíl v tom je. U aplikace jen pohlédnete na mobil (co se na chvíly rozsvítí) v té chvíli co zavrní, jestli to je opravdu notifikace toho co myslíte a ne něčeho jiného, je OK, hotovo. Na mail se musíte podívat jestli došel a jestli se stáhla i příloha, když přijde průvodčí, tak zoomujete PDF tak aby QR kód zabíral co nejvíc displeje. Neže že by to tak nešlo dělat, ale je to neelegantní a nevyžívá ty vlastnosti, pro které se ty baterkožrouty nazývají "smartphone". :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já v tom opravdu moc velký rozdíl nevidím - mě přijde notifikace i na mail i při úspěšně stažené příloze pokud chci. A pokud budu hodně chtít, tak mi to z mailu, který přijde vytvoří připomínku, která mě upozorní před odjezdem i se mi to zadá do kalendáře.
Nechci se tu hádat wp/droid/ios. Každý má své. Jen zkrátka říkám, že wp nedostatkem aplikací netrpí. A pokud nějaká chybí, obvykle to jde elegantně vyřešit. A tohle si myslím je elegantní řešení.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě „Windows“ foun oficiálně umřel tehdy, když se na Google Play objevila od Microsoftu Solitaire Collection :).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Android umí kupovat offline jízdenky? Ty brďo!

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Klient Comixology, čtečka comicsů, klient pro VU+ satelitní přijímače - to jen tak narychlo, je toho samozřejmě víc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čtečka komiksů - např. https://www.microsoft.com/en-us/store/p/cover-comic-reader/9wzdncrfj9w7. VU+ - http://windowsphoneapks.com/APK_Vu-Player_Windows-Phone.html (což nevím v jakém je stavu, ale dohledat by šlo určitě něco dalšího). VLC např by to mohlo zvládnout.
Jinak neříkám, že je aplikace skutečně pro vše, ale naprostá většina ano.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji.
Když jsem telefon před cca rokem vyfasoval, tak čtečka nebyla.
Ten VU+ klient vypadá na Android.
Přes VLC (a asi i jiné) to sice jde, ale komfort obsluhy 0, tj spíš nouzovka.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro boha, jaké aplikace pořád? Navigaci - mám. Čtečku e-knih - mám. Internetové bankovnictví - mám. Evidenci spotřeby - mám. Team Viewer - mám. Baterku - mám. Autentikátor - mám. Peněženku - mám. Jízdní řády, jízdenka - mám. Office, kalkulačka, media player, foto, kalendář, internet browser - samozřejmě automaticky v systému. Čím dalším mám ještě zasí.at přístroj, který slouží primárně na telefonování a SMS (ostatně proto se mu také říká telefon). :-o A ten systém na .... asi tak na .... nebude, mám stejnou zkušenost jako Lukáš Kohout, po zhruba 3 letech provozu Ativ S nepozoruji žádné lagování, nedostatek paměti, samovolné restarty a pod.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1) Celkem často smart mobil není primárně k telefonování, appky a přístup k Netu jsou stěžejní. 2) Android chce prostě dostatek RAM, 1GB je fakt málo. Tuším, že s Kitkatem došlo na větší optimalizace spotřeby RAM, a jako na potvoru mnoho modelů s 1GB RAM i renomovaných výrobců jej nedostalo, skoda. Jinak já osobně třeba pro WP hledal Wifi analyzer a nenašel. (Nevylučuji, že už ho někdo přenesl). Jak už jsme psali v minulé diskuzi WP je rychlý, běhá na slušných hw, ale oproti Androidu má sw strasne malo. No a naposled - nevím, je mi to jedno - pry Win pro mobily končí, čili není perspektivní. (Asi jako Win7, abych si rýpnul ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Win pro mobily nekončí. To jen autoři na našich webech neumí napsat srozumitelný článek. Microsoftu končí licence na používání značky Lumia. Takže končí s výrobou telefonů s tímto jménem, jenže spousta autorů to reprodukuje jako konec WP. MS bude dál vyrábět WP telefony, budou se jmenovat jinak. HP začíná vyrábět WP telefony. Těch předpovědí o konci WP už tu bylo ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Takze Microsoft sice rekl, ze zatim o vyrobe dlasich smartphonu neuzvazuje, ale podle tebe bude vyrabet dal. Jedinym vtipem tak zbyva, ze se Microsoft potom co zlikvidoval Nokii obratil s vyrobou WP founu na HP. Uz jsou venku sazkove kursy na krach HP?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, to jsem taky slysel, zrovna minuly tyden CEO Microsoftu potvrdil, ze uz nebudou vydavat klasicke hloupe telefony ala android na jedno pouziti, ale chcou prijit s uplne novym konceptem (patrne bud dotahnou x86 na ARMu nebo tam narvou poradny x86 procesor) telefonu. Uz bylo na case ..... proc s sebou furt tahat mrdku, co ma osm jader, 4GB ram a ctvrt tera SSD, kdyz to hovno umi a da se s tim mozna tak leda telefonovat (po zkusenostech s lagujicim androidem ani tohle nebylo poradne pouzitelne - nez se telefon vzbudil, nez zacal vibrovat, nez zacal vyzvanet a nez se ukazala nejaka obrazovka, tak vetsinou protistrana zavesila, smesne, ze to neni ojedinela zkusenost:o)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Smesujes dve veci dohromady.

1. OS: Ze je Android spatne navrzenej a v dusledku toho pomalej je zrejme, za to nemuze ARM.

2. Hardware: Jako dobry poradny x86 procesor, ale abys to nebehal nabijet kazdou hodinu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Proc kazdou hodinu? Tak na telefonni cast muze byt nejaky ultramobilni atom (nebo krute podtaktovane velke CPU), pripadne ARM (ikdyz to by byla asi prasarna) a kdyz to pripojis k docku/nabijecce, tak se to rozparadi ... takoby BIG.little ne? Stale tvrdim, ze jednou bude v telefonu klidne 30-50W brutalne vykonny procesor a jak to das do docku (ktery klidne muze mit velkou GPU), tak se to prisaje k zadnimu chladici a zacne to jet na plne kule. A budes mit skutecne pocitac v kapsi .... neni problem do dnesniho telefonu nacpat nejake velke pentium nebo treba i7ku (14nm i7-6700k ma JEN neco malo pres 1cm^2) a pripojit na chladic, sekundarne treba pomaly atom, hodit do toho 32GB RAM, 2TB SSD, to vsechno je navic jen par cm^2 oproti dnesnimu obycejnemu telefonu. Proste neni dnes problem to vyrobit, aby to melo solidni vydrz, rozmery telefonu a po pripojeni do chladiciho docku s GPU jsi z toho mel nadupanou herni hiend masinu nebo do chladiciho docku pro pracovni hiend masinu nebo do obycejneho docku/pripojis kabel bud s napajenim nebo i video vystupem a mel z toho tabletovy vykon, ale stale plnotucny a plne pouzitelny desktop nebo uplne bez napajeni a vseho na kazde televizi doma, v hotelu, na letisti nebo kazdem tabletu mirrovat miracastem obraz ..... pripojis bud klavesnici nebo mys, na tabletu muzes pouzit dotyk vzdaleneho tabletu, v kazdem novem aute s mirrorlinkem to same .... mas u sebe jedno zarizeni se vsim. Prijdes domu, udela se rozdilovy snapshot do cloudu bud na netu nebo v domacim NASu nebo jinem pocitaci .... mit fakt jedno plnohodnotne zarizeni se vsim. To je dnes vsechno mozne, jenom to vyrobit. Vyrobci telefonu to nechcou, tem android s pulrocni zivotnosti naramne vyhovuje, oni se boji windows jak cert krize, ze to dopadne jak u PC, kdy lidi s 10let starym HW nemaji duvod upgradovat, kdyz maji nejnovejsi system, ale tak to je jen otazka casu nez se to lidem zaji davat kazdou chvili desetitisice do blbeho telefonu a resit furt problemy dokola. Kdo prisel s prvnim pouzitelnym smartphonem? Microsoft. Kdo prisel s prvnim tabletem? Microsoft .... komu se ani jedno nepodarilo poradne protlacit? Microsoft:o) Snad do tretice se pouci:) Protoze tohle je opravdu cool koncept mit pocitac porad u sebe.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A potom si sa zobudil a mal si pocurane pyzamo :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft nikdy neřekl že s telefony končí. Řekl že končí se značkou Lumia a další řada ponese značku Surface. Navíc budou mít všechny telefony s Win10 po novoroční aktualizaci, dokonce i Lumia, podporu instalece aplikací určených pro PC. Jen nevím jak to chtějí udělat, aplikace pro PC jsou v řádu Gb.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to pak jo. Jestli to nekončí a vývoj jede, pak to perspektivu má :) Ale chtělo by to extra článek, ne jen já si myslím, že windowsí systém končí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kamo, jses na CDR .... to je beta tym rootu. Proste ani na rootu je nechteli. Ja tam koukam jednou tydne na stripky z bezpecnosti a vzdycky tam namatkou vidim titulky clanku, co se tu objevi do 14ti dnu v bledemodrem:o)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsi špatně hledal. Když napíšu Wifi analyzer, jenom v Store najde 8 aplikací. Win v mobilech nekončí, právě naopak. Končí jen značka Lumia, pokračovat bude značka Surface. Po novém roce vyjde auktualizace Winphone po který půjdou na mobil instalovat aplikace z PC. Mám android i win telefon starý asi 4 roky a je pravda že za celou dobu jede jako hodinky, a za stejnou dobu jsem už vyměnit 3 android telefony. Aplikací je míň to je holý fakt, ale aktualizace fungují celou dobu a kdo chce, najde aplikaci jakou potřebuje. Dokonce i na prodej jízdenek jak požaduje výše uživatel "Redmarx". Stačí jít na stránky ČSD a nebýt líný pohledat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo po nějaké době máš wifi analyzer. Nj, já ho potřeboval tehdy...
No a právě o tom komfortu to je, víš ? Jak píšeš - nebýt líný a pohledat - jenže to se právě lidem dělat nechce, neb jsou líní (Tím víc, čím jsou starší :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rozumím. Mám jak Win tak i Android. každý si najde co mu vyhovuje. Nevím proč se hádají. Win je spolehlivý (aspoň teď) Android jde rychle dopředu a je potřeba aktualizovat nebo kupovat nový. Tady je výhoda Win který jede roky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak za takový koment máš ode mě +

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ještě asi před dvěma měsíci jsem měl výhradně Lumie (625, 920, 640), teď mám stařičký iphone 5s. A co že mi na WP chybělo a už mám? Například:
- novější verze Waze (umí ukazovat povolenou rychlost, má o dost lepší gui, fungují v ní hlasové pokyny a neseká se)
- Masterpass pro jednoduší online platby kartou
- MůjVlak
- Liftago
- Respekt
- Spotify se všemi funkcemi jako např. Connect
- Wifič (WP má sice něco takového zabudovaného, ale to nikdy pořádně nefungovalo)
- Rekola
- nejnověji cisteni.bkom.cz

Naopak, vše co bývalo exkluzivně na WP je na iOS/Android už normálně dostupné - Office, Here mapy, kolikrát ve vyšší verzi a s více funkcemi než na WP. Plus jakoukoliv blbinu si člověk koupí, tak má aplikace pro iOS a Android, ale jenom výjimečně pro Windows.

A taky je iPhone výrazně svižnější a neseká se tak často jako WP10. Třeba facebookovou aplikaci jsem na WP10 smazal, protože se zapínala asi 5 minut. WP8.1 bylo super, ale pro něj už nejsou nové verze aplikací (včetně těch od MS!) už asi dva roky, takže je to skoro dumbphone. A taky to má Touch ID...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

každý potřebujeme jinou sadu aplikací... já to co potřebuji mám.

btw. hodně se o tom mluví, protože se porovnávají jen prosté počty aplikací v jednotlivých storech. reálně není dostupnost appek až tak špatná, pravda, sem tam něco specifického člověk nenajde ale já osobně jsem zatím nenarazil na to že bych nějakou požadovanou fci pomocí nějaké appky nezískal.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

V článku je jasně řečeno, že autor na tom android telefonu potřebuje mapy, prohlížeč webu, jízdní řády. Jestli totéž splní WP a navíc časem nevyhnívá, tak nechápu tu první větu. Osobně s každým novým telefonem a každým hard resetem ubírám aplikace, které instaluju. Ono je fakt super, že pro android je taková spousta aplikací, ale pokud jsem ji za celý rok nepotřeboval, tak proč bych ji znovu instaloval? Pořád mám pocit, že spousta lidí nedokáže připustit, že ostatní lidé používají telefon trochu jinak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nebudes ..... mimochodem, uz je nejaka roovaci a superuser aplikace se zdrojovym kodem nebo si tam furt instalujete ten botneti malware z xda? Jen se ptam, ja vim, ze bez rootu se to nedalo pouzivat, ale pote, co se to provalilo, tak jsem to radeji prestal pouzivat uplne. ROOT, to je jak do cedniku udelat pesti diru:o)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Není to špatně." .... ale no tak, zijem v roce 2016, to je kuwa (a jakoze hodne) spatne! Vzdyt i ten linux dokaze upgradovat system na tisicich konfiguraci a pak si vem treba windows, kde maji nejake 3 miliony ruznych HW konfiguraci (nebo 300k? ted nevim). Je to prvni system od guglu, je to zmetek, vlastne vsim, co jsi v clanku vypsal rikas na rovinu, ze android je krumpl. Kup si za 3500 L650 dualSIM, neni na trhu dnes lepsi volby. A za rok ti pojede stejne jak ted, vlastne lip, protoze system dostava kazdou chvili nove updaty a funkce. Ale tak jasne, z principu windows neeee, tak si kup dalsi krumpl:) Kde vlastne skoncil ten redaktor (nepamatuju si jmeno), co si tu kdysi takhle v blogu vybiral telefon a skoncil u lumie? Ten uz na cdr nepracuje? Uz jste ho vystvali?:o)
A baterka u krumplu, co se musi nabijet denne, bude po roce mit urcite znatelne(!) nizsi kapacitu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

boze, to je vul :-D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, taky si rikam, jak mohl napsat tak oslavny clanek o takovem zmetku:o) Jinak je pekny vyvoj uzivatelu tohoto webu, kolem osme hodiny ranni ozivaji linuxovi minuskari:o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co je to take "KRUMPL" ? Preklep to nebude, je to tam vickrat.

Jestli on to nema byt KLUMPR, od slova KLUMP, coz jest zmetek.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"A baterka u krumplu, co se musi nabijet denne, bude po roce mit urcite znatelne(!) nizsi kapacitu."

Nebude, reálně to uživatel pociťově pozná až na rozhraní 2 a 3tí ho roku používání a pak to jde obvykle poměrně fofrem, za dalšího půl roku od prvního podezření už baterie stojí obvykle za prd...

nevzpomínám si že bych si u jakéhokoliv telefonu po roce pocítil výraznou změnu kapacity baterie

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ad baterka - téma to velmi oblíbené. U levných telefonů nelze čekat špičkové baterie, co by telefon neudělaly levným. -I nejlepší baterku ti klíďo vyklepnu během pár hodin, budu-li telefon používat stejným způsobem jako PCčko (což mnozí dělají). Řeči o každodením nabíjení jsou o ničem, když nemluvíš o tom, jak telefon používáš. -Je otázka čím baterku rychleji opotřebuješ. Já si myslím, že když jí 1x za dva dny dobiju, přičemž ji pravidelně budu šťavit na 5-10% kapacity umře dřív, než když jí každej den dobiju (při menším vybití). Dělám to tak stále, protože nejsmutnější pohled je na hezký dámy a pány, kteří sotva dosednou v kanceláři začnou se jeden druhého vyptávat na nabíječku, příp. na kabel a mají velmi ustarané obličeje. -No a na závěr řeknu že první baterku jsem zřejmě zničil tak že jsem intenzivně pařil při zapnutém nabíjení - baterka se hřála (nejen dobíjením) jak kráva a brzy (cca 1 rok) mi udělala papalala.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nabíjet telefon každý den je naprosto obskurní. Je to telefon a s telefonem a jeho běžným využitím by měl i ten největší šunt vydržet ASPOŃ tři dny. Pokud to využíváte jako kapesní počítač (pocket PC), pak to prosím přestaňte označovat jako telefon a smiřte se s tím, že jako kapesní počítač nemáte šanci dosáhnout úctyhodné výdrže.

Příklad: Xperia E1 (ultralevný zástupce telefonu), se při používání jako TELEFON dostal na sedm dní výdrže a to včetně občasného koukání na internet, jízdní řády.

Galaxy Ace 4 - výdrž 8 dní při používání jako telefon a denního čtení zpráv na internetu přes LTE

Nokia E72 - 7 dní výdrže při stejném využití.

Tuším, že je problém ve vnímání, k čemu to zařízení je určené :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mňo tak to používám jako kapesní počítač a ? Kvůli tomu jsem dal za něj 17000,- , ne ? Takže co si tím chtěl říct ?
Obskurní dobíjet každý den není. V mém případě to vypadá tak, že jej položím na monitor s indukčním kruhem a víc se o něj nestarám. Jinak neříkám, že každý den bych musel dobíjet, to ne, ale chci být připravenej každej den vyrazit do terénu a vědět, že to prostě nechcípne a i večer budu moc telefon používat.
Já problém ve vnímání ale nemám :) Smart je pro mě prostě univerzální věc, pc v kapse, dávno už ne jen telefon, sláva !

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spát každý den je naprosto obskurní. Lidi jsou savci a ti by měli stejně jako žirafa vydržet nespat aspoň tři dny a pak si zdřímnout na dvacet minut. Pokud používáte člověka jako univerzální biologický patlač, tak tomu říkejte universální biologický patlač, přestaňte jej označovat jako savce a smiřte se s tím, že nemáte šanci dosáhnout úctyhodné výdrže.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1. JE TO SPATNE. Udrzovat se da, akorat by to nesmel bejt Android, kterej Google s kazdou novou verzi totalne prekope. Kdyby misto toho vznikaly bezpecnostni updaty pro jednotlive verze, tak by to bylo mnohem lepsi, jenze Google radeji vyda kazdy rok nove zprasenou verzi, ktera je se vsim predtim nekompatibilni.

2. NEDOPORUCIL BYCH 2GB RAM/16GB interni uloziste. Ja uz na SGS5 nemam skoro zadne aplikace, protoze jsem musel kvuli nedostatku mista na ulozisti skoro vsechno odinstalovat a to mam 16GB interni uloziste, je to na nenazrany Android a nenazrane googlovske predinstalovane aplikace malo, dnes je pouzivatelne minimum 32GB.

3. VYKON S CASEM NEVYHNIVA. Me SGS5 bezi stale stejne, ale musite mit root a musite rucne odmazat automaticke flagy, kdy se vam pri jakekoli cinnosti spousti vsechno co se pod ten flag za tu dobu pouzivani zapsalo. Takze da se to resit, ale vetsinou tim porusite zarucni podminky kvuli nuntosti administratorskeho opravneni k telefonu. Jen debilove od Google ten system mohli naprogramovat tak idiotsky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Můžete prosím rozvést bod 3 pro nás méně znalé, kteří jsme v případě telefonu pouze uživateli?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jako mas na pocitaci s Windows sluzby a klice registru, kde se spousti aplikace automaticky po spusteni systemu, tak na Androidu mas system flagu, kam se zapisi jednotlive aplikace, ktere se maji v pripade udalosti toho flagu spustit. Jeden flag je treba po spusteni systemu a to co tam je, se spusti po zapnuti smartphonu s Androidem. Pak mas ale i jine udalosti, treba spusteni GPS, vytoceni cisla telefonu, spusteni mobilnich dat nebo wifi atd.
No a aplikace vcetne tech predinstalovanych maji tendenci se vsude mozne zapisovat, protoze ty aplikace programujou retardi. Napriklad dobrym prikladem aplikace, ktera se ma snahu se vepsat uplne vsude je Mozilla Firefox.
Potom nastane to, ze provedes na telefonu nejakou akci, ve flagu k ty akci je zapsanejch 50 udalosti a system ceka az se vsechny provedou, coz tobe jako uzivateli prijde jako zalagovani lagdroidu.
Da se pomoci aplikaci k tomu urcenych si flagy promazat a ruzny kraviny odstranit, treba typicky ten Firefox, protoze presne vim, kdy ho sam chci spustit a o zadnou jeho cinnost na pozadi mimo mou kontrolu rozhodne nestojim. Musis mi ale telefon rootlej.
Nelze ale obvinovat vyvojare aplikaci, chyba je v Androidu, ten nema tohle vubec dovolit, jenze Android programujou dalsi retardi, takze ve vysledku do nej nainstalujes 20 aplikaci a mas z nej lagdroid. Kdyz pak provedes obnovu tovarniho nastaveni, tak to zase chvili bezi rychle, nez se ty aplikace zase vsude naserou.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A uplne nejvetsi chyba guglu je, ze koupili system urceny pro settopboxy, fotaky a pracky a zacali to lidem cpat do telefonu ....

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jasny, takže každá appka se nasere přes delegáty k odběru událostí... Jakej je teda nejrychlejší prohlížeč pro Android (5.1) - chci, aby dárek fungoval... Další vlastnost toho "nejlepšího prohlížeče" co bych si přál: proč třetinu obrazovky zabírá horní lišta prohlížeče - Chrome - to bych blil.

Po nějakým googlení mi vyšel jako nej Firefox, ale toto mě teda lehce rozhodilo - flagy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky. A teď otázka číslo 2. Je to bezpečné? Když se do něčeho takového pustí člověk, který má řekněme obecné znalosti z IT, ale rozhodně se nepovažuje za specialistu v oblasti Androidu, je pravděpodobné, že to skončí hard resetem systému, protože něco podělá? Tedy podělám.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, u Ježků mají nějaké kratší roky? 356 dnů?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Uz len cakam dalsi blog s nadpisom "Proc je 32 GB SSD v dnesni dobe nedostatecne" :D Sorry, ale autor konstatuje len to, co mu uz v predoslych diskusiach o tomto telefone bolo niekedy aj skaredo povedane. Jezek potreboval na vlastnej kozi zistit, ze tento telefon je takmer nepouzitelny kram. Kupil ste si SUV s motorom z kosacky, kupil ste si auto na Sibir bez vyhrievania sedadiel a volantu, mate Daewo Tico a chcete ist k moru... a v porovnaniach by sa dalo pokracovat. Kazdemu bolo jasne, ze taka konfiguracia v dnesnom svete je nedostatucujuca na akekolvek ine funkcie ako len volanie. Samozrejme budete popierat lebo telefon je relativne pouzitelny, ale vo vnutri vas tak ako kazdeho ineho tieto nedostatky a musim napisat ,ze nie androidu, ale Huawei a jeho nadstavby doslova seru. Za kazdu cenu ste chceli spekulovat, az ste to akurat prespekulovali do stavu ,ze suntu sa coskoro zbavite (matka zem vam podakuje) a zaseraz si kupite dalsi o trosku mensi sunt. Vy ako IT znala osoba, by ste mali vediet ze XP s 256 ram je nepouzitelne, takisto ako 16 MB pametova karta atd. atd. Mali ste si kupit z ciny take Xiaomi redmi, za paru centy navyse a telefon by ste pouzivali este dalsich 10 rokov, pretoze ich nastavba ide aj po roku tak, ako ked ste telefon 1x spustili a hardwareovo je vybaveny dostatocne, aby ste predisli hlaskam typu mam malo miesta.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Suhlasim az na tu nadstavu Huawei, praveze EMUI je jedna z najpodarenejsich, jednoducha, nenarocna. Mam ako Huawei (P8), tak Samsung (S5) a oba mam rad a som s nimi spokojny, dokonca mi v niecom Huawei vyhovuje viac (Dual SIM) a v niecom opat Galaxy (na Samsung, obzvlast najvyssie Galaxy mas mrte custom ROM). Samozrejme vzdy ako prve po kupe nasleduju unlock boatloader, TWRP a custom ROM (zaruku neriesim a za celu existenciu som ju pri desiatkach telefonoch neriesil, asi mam stastie na kusy a v krajnom pripade existuje cesta spat). Pri Huawei ale pouzivam vylucne stock based custom ROMky, teda vytweakovane tovarenske ROMky zbavene chujovin. A ak uz nie custom ROM tak aspon root. Na stock ROMke bez rootu, bez ohladu na vyrobcu a model sa existovat neda, v takom pripade je skutocne andoidny telefon des.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslel som skor, ze hardware je na EMUI prilis slaby resp. nemam skusenosti s Huawei, ale na Galaxy S2 s velmi podobnou konfiguraciou ako ma ten zmetok Y560 to po roku zacalo lagovat tiez, a na vine bol tragicky Touchwiz. MIUI ide svizne, aj na zakladnych Redmi, takze spomalenie nie je vina androidu, ale nadstavby. Ja som nekupoval ani 2/16 lebo aj bez instalacie hier, je to dnes malo. 3/32 minimalne a ide to zohnat uz za dobre peniaze, vsetko pod nema pre bezneho pouzivatela zmysel a bude sa len akurat nervacit na android, tak ako pan Jezek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Este mam aj S2, nechal som si ho na experimenty, lebo to bol podareny telefon, este doteraz sa nan pecu ROMky, dokoca aj posledny nugat, ten je este nepouzitelny, ale MM su akceptovatelne. Ja som tam hodil spat JB, v podstate stock based s upravami - Omegu, bez zbytocnosti a stale je pouzitelny na vacsinu beznych veci aj ked je uz dedko. Dnes je ale 2/16 minimum aj to len za predpokladu, ze to rozsiris este SD kartou, co je pri mnohych napr. Dual SIM s hybridnym slotom problem. A Dual SIM ma dnes vyhodu, preto som zobral aj Huawei P8 za dobru cenu, teda aspon pre mna co sa dat od 4ky tyka, mam 30GB na mesiac za 10 eciek a od orandzovych mam nekonecno za dvadsku, takze sa nemusim nijako obmedzovat ani v datach, ani v hovoroch.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A přitom by stačilo buď vypnout aktualizace, protože na ty tři aplikace a telefonování je to zbytečnost. Nebo po čase udělat reset telefonu. Problém není totiž v Androidu samotném, ale aktualizace aktualizací. Tedy splácanina. V případě resetu se do telefonu nainstaluje poslední (nepřeplátovaná) verze.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A pritom by stacilo, aby Microsoft zprovoznil podporu apk aplikaci... :)
.
Podle mne logika je stejna jako s inzeraty (ala Annonce): Chci neco prodat? Zverejnim inzerat v novinach, ktere se nejvice prodavaji. Chci neco koupit? Koupim si noviny, kde je nejvice inzeratu....
V ten moment technicka kvalita a prehlednost novin je irrelevanti.. Proste clovek se rozhoduje podle okolnich lidi..

Ale tim nikomu neberu jeho volbu..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

jak je na tom tento telefon se security updatama? vychazi nejake, nebo to uz je derave jako cednik? to je mimochodem jeden z duvodu bezpecnosti iphonu: updaty vychazi pravidelne, v pripade kriticke chyby casto do jednotek dnu, pripadne desitek hodin. umi toto vas android?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžete prosím rozvést bod 3 pro nás méně znalé, kteří jsme v případě telefonu pouze uživateli?

https://whatsappinstalling.com/

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Check out this one
http://gestyy.com/eprXgP

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.