Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft je na konci slabých let, Metro skončí

hmmm, myslim ze DX ziskal vyraznu nadvladu az tak cca o dva roky neskor - v roku 1999 este vela hier veselo ficalo na opengl, 3dfx glide, a dokonca aj na exotike typu s3 metal.

a za metrom na desktope nikto plakat nebude.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak toto podepíši.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja doufam, ze metro bude na desktopu vzdy a ze to nebude jen placena ficura navic ... asi by to uz ani neslo. Ja si totiz i na desktopu rad zahraju ptaky nebo treba i hill climb racing nebo tunu ostatnich mobilnich srackoher:)
To mas jak se statni spravou ... ono se nadava v hospodach a ty nejvetsi lamy vzdy vi, co je nelepsi, ale beda, kdyby o necem nekdy mely rozhodovat ..... to same plati o microsoftu a metru. Mozna nestastne vyhodili tu zastaralou nabidku start a nahradili ji natvrdo metrovou, protoze se spolehali na elementarni inteligenci beznych lidi a odbornych novinaru, ale to se prepocetli (tento clanek necht je dukazem), takze se metro setkalo s nepochopenim a stale spousta lidi ani nevi, co to vlastne je:) Metru zdar, je to budoucnost, v tom mel Ballmer pravdu .... kdyz dotahnou sjednoceni W8RT+WRT+WP, tak maji vyhrano a androidy a podobne sracky konci a bude rovnovaha na trhu obnovena a desrackovana:o)

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Omg. Umělecký elektrikář a dle svého tvrzení profík opět na scéně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rovnovnováha na trhu = všechno je Windows.
Hmmm, no ještě že u tebe nemusím nakupovat zeleninu. :-) Jedno jablko a jedna hruška pěkně v rovnováze s pětikilovým závažím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zajímavý článek, nicméně autor nadnáší význam vlny smartfounů a tabletů. Ve finále jde jen o hračky, na vážnější činnost jsou a budou pořád klasické pc. A skládačky z telefonu, klávesnice a monitoru bude dělat málokdo. Také málokdo bude na dotykovém displeji patlat delší text než se vejde do sms, jsou to přístroje pro zábavu a dosažení kulminačního bodu této módní vlny je na dohled.
A co se týče oprášení možností terminálu ala ChromeOS mám vážné pochybnosti že je bude užívat větší množství lidí, tento koncept také nemá budoucnost.
A už vůbec nechápu to kňučení ohledně Metra, přitom je tak jednoduché stáhnout si freeware program ClasicShell a mít prostředí Windows2000. Jde o velice jednoduchý prográmek který je velice lehce dohledatelný a narozdíl od linuxu je jeho instalace a integrace do os záležitostí několika kliknutí.
A co se týče Vist, tak se jednalo o systém náročný na množství paměti, provozovat je na tehdy obvyklých 1-2GB RAM na kterých XP jen lítaly byla sebevražda, ale pokud se přidaly další 2GB tak to hned bylo jiné kafe. Na ntb s Turionem 2x2Ghz, HD2600 a 2GB to bylo celkem líné, ale jak jsem přidal paměť o další 2GB, tak systém makal švihem a bez nejmenších potíží. Já mám na Visty velice příjemné vzpomínky, ale chápu že se tehdy lidem nelíbilo že z bezproblémových konfigurací se staly pomalé herky. U herních pc to nebyl moc problém, ale u kancl pc kterých je většina to už bylo vážnější a když se připočte špatná dostupnost 64bit ovladačů tak není divu že to dopadlo jak to dopadlo.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

"nechápu to kňučení ohledně Metra"
Co v podnikovém prostředí, kde si vlastní sw instalovat nemůžete?

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

třeba požádat správce/administrátora?

Ostatně v takovém sporném případě by měl dát sám na výběr a nečekat na požádání.

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

Tak to ti na rovinu říkám, že tě správce/administrátor pošle do prdele už přes telefon, a pokud by jo zvedl zadek a přišel k tobě, tak dát ti facku za to, že si vymýšlíš kokotiny. Kdyby si tohle vymýšlel každý, tak nedělá nic jiného, než instaluje pochybné free prográmky. Ty ještě nepracuješ co? Brzy vystřízlivíš, hned jak se odlepíš mamince od cycku.

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

pokud je to buran co hledí aby se zašíval a měl co nejmíň práce tak je to možné. Nicméně rozumný by OS automaticky nastavil pro pracovní režim.
A urážky si nech pro někoho jinýho. Znal jsem pár takových borečků co si mysleli že nad ně není a ostatní jsou blbci. Sebevědomě začli podnikat, ale zákazníci nějak neocenili jejich přemoudřelost s bohatým výrazivem a brzy to museli zabalit.
A ostatně diskuse na tohle téma je zbytečná protože podniky zpravidla nepřecházejí na nový, časem neprověřený OS.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Úžasné, a co je podle TEBE pracovní režim a co je podle dalších 400 zaměstnanců pracovní režim? Že se ti tam nelíbí nějaká dlaždice? Protože tamten má doma Operu, tak chce Operu i v práci, tamten má doma Firefox, tak chce Firefox a tamten má doma Chrome, tak chce Chrome. Za ty čtyři měsíce, co těm 400 zaměstnancům nastavíš PC do podle JEJICH pracovního režimu, začneš další kolečko, kde budeš řešit, proč jednomu něco funguje a druhému úplně to samé nefunguje, která pak asi free utilitka to mohla rozbít?

Já nejsem žádný boreček co si myslí, že nade mne není, jsem jen někdo, kdo mluví z praxe a vím, jak to chodí. A jestli máš pod sebou 400+ klientů, tak prostě nebudeš mít možnost řešit jejich malicherné problémy, že se jim tam nelíbí nějaká ikonka. Budeš rád za jednotné prostředí. Představuješ si to jako Hurvínek válku.

Jo a jestli tě můj komentář nějak urazil, tak ti na to mohu říct jen jedno, nebuď poseroutka-primadona. Ale nevěřím, že někdo jako ty má vůbec podvědomí, jak to funguje ve velké firmě, protože bys prostě nemohl něco takového vypustit z huby.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

chápu co chceš říct, jenže v tomto případě je tento nástroj velmi užitečný a jeden prográmek na úpravu pracovního prostředí žádného administrátora nestrhne. Je mnohem důležitější než volba prohlížeče které jsou dnes plus mínus na stejné úrovni. Pohodlné ovládání pc je jiná, důležitější věc.
Nejlepší by bylo udělat mezi klienty malou anketu s ukázkou jak Metro funguje - pokud by většina měla záporný postoj tak do všech napálit tenhle prográmek a bylo by prostředí jednotné.
Ale jak jsem psal diskuse je zbytečná poněvadž prakticky žádná větší firma se nepohrne do hromadné instalace neprověřeného OS. V kurzu je obecně přechod ze WXP na W7.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Jedním programkem to nikdy nekončí. Anketa mezi zaměstnanci s nějakou ukázkou? Řeknu ti to s nadsázkou (a neber si to zase moc osobně a neurážej se) - chlapče, ty se ještě budeš divit, až (pokud) nastoupíš do firmy.

Věř mi, že v kurzu není přechod z WXP na W7 (tedy možná někde jo). Jen příští měsíc nám tady dorazí várka 170 PC s Windows 8. Prvních 40 je v "zkušebním" provozu od prosince. Zaměstnanec nemůže ani pípnout, co na stanici bude a nebude mít za SW, dostane co má dostat a tím jeho možnost výběru skončila dřív, než začala.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ano i u nás ve firmě, jak píši o něco dole, také přicházejí PC s Win 8.x a to ještě v masovějším měřítku než u Vás. A že by Win 8.x byl neověřený OS o tom nic nevím, že se tam nelíbí spousta věcí lidem, kteří z toho zase chtějí udělat Win 7, to vím, ale že by byl neověřený?! :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ano toto jde v meritku 10-100 pocitacu, ale chci te videt jak bys toto delal u opravdu velkych firmach, u nas je jen 3k++ stanic mezi IT a desitky tisic stanic po celem svete. Navic ani nezminuju SLA, podporu, atd., ktery ten tvuj freeware programek mit nebude, takze opravdu velke firmy nebudou nic upravovat dle prani uzivatele = "neni to v systemu, tak mas smulu, dalsi". Proste zkus se nekde zamestnat a pak tam muzes hazet podobny rozumy, idealne v nejake velke firme, i v CR je jich na vyber celkem dost.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Jde o velice jednoduchý prográmek který je velice lehce dohledatelný a narozdíl od linuxu je jeho instalace a integrace do os záležitostí několika kliknutí."

Opravdu? Budu reagovat ciste na tuto vetu, protoze me prijde velmi vtipna. Nejenze jsi zvladl zjednodusit situaci tim, ze existuje jakysi freeware program, ale dokazal jsi i jednoduse ponizit system repositaru Linuxu ve prospech nesystematicke instalace aplikaci na Windows. Chces mi tedy tvrdit, ze googlovani, stahovani jakychsi setup.exe, klikani a nasledny pruchod instalacnim programem je "zalezitost nekolika kliknuti", zatimco instalace z repozitare, ktera se v podstate rovna instalaci z marketu jako je Google Play apod. je slozitejsi a narocnejsi a vyzaduje vice prace?

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Je to jednodussi, protoze nenastava to, co u linuxu:

1. v kazdem repozitari jina verze aplikace
2. aktualni verze je pouze v repozitari, ktery neni nastaven pri instalaci
3. software neni v repozitari vubec a pri pokusu o jeho instalaci se z toho uzivatel po....., protoze bude chybet dalsich 37 baliku ktere musi postupne doinstalovat.

Stazeni instalace a spusteni setup.exe je porad mnohem jednodussi nez zkoumat proc v repozitari je jen verze aplikace stara 4 roky.

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

1. jak v každém? Normálně si přidáváš navzájem nekompatibilní repositáře? Není divu, že máš potom problémy.
2. hm... a kolik věcí není k dispozici při instalaci Windows?
3. pokud používáš repositář, který obsahuje software, ale není schopen za pomoci standardních repositářů nebo svých sil samotných vyřešit závislosti, neměl by jsi používat kdejaký repositář od kdejakého blbečka, na který narazíš. Nebo klidně používej, ale nesváděj to na Linux.

Nebudu tady obhajovat Linux nebo Windows. Ale když už si chceš kopnout, zkus alespoň použít nějaké pořádné argumenty. Protože to co jsi napsal jsou problémy, které ti nastanou i ve Windows, jen ti nebude chybět nějaká lib knihovna, ale dll. A to ti vznikne jak u prasackého repositáře, tak u prasácky vytvořeného setup.exe

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

10 bludištákú za troling

ale snaz sa viacej nabuduce, mas na vyber tolko veci na ktorych mozes trolovat, od grafickych ovladacov, xorg, chybajuci fotošop a podobne, a ty si vyberes tu najlepsiu a najuzitocnejsiu vec co linux ma, vdaka ktorej nechava vsetko daleko zasebou. nechapacka proste.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

I kdyby to byla milionkrát pravda s doinstalováním 37 balíků, tak to raději udělám a budu mít přehled co se v systému děje, než nechat na jedno kliknutí nějaký pochybný setup.exe řádit v systému, přepisovat kde co ho napadne za knihovny, v registrech si nechat usadit co tvůrce programu chce a pak jen zírat za čas, co přestalo fungovat a nemoci se dopátrat jak to vzniklo.
Já vím, máte na to ty body obnovení a hafo disků na obnovu image a hodně zbytečného času na kříšení woken.
A je-li v repozitáři aplikace stará 4 roky, tak to má svůj důvod, jeden lepší než druhý, jehož důsledkem je mimo jiné to, že komu nahodím linux, tak o něm už víc neslyším, protože neprověřené verze si lama nenainstalí a neohrozí si chod systému a je-li důvod k instalaci nové verze, tak znalí si ji dají, protože ví co dělají. U woken lama+setup.exe=smrt woken. Jo, všechno jsem odklikal co to chtělo....a co to chtělo odklikat?....no já nevím, ani jsem to nečetl (nerozumím tomu), no prostě všechno....

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

U toho "bezmozku" klikání to jde hezky vidět u produktů od Adobe, kde se při aktualizaci Readeru nebo Flashe přiinstaluje Google Chrome nebo McAfee Scanner. Setkávám se s tím pravidelně kdy to lidi mají nainstalované a ani neví jak a proč. No jak a proč asi, protože to bez mozku nechali zatrhnuté při aktualizaci nějakého produktu Adobe. Hlavně že to je jednoduché, další, další, další, dokončeno. Ale co se vlastně stalo? Neví, nečtou a mají tři antiviráky, kupu blbostí přiinstalovaných s něčím jiným a stěžují si, že mají systém pomalý a nestabilní a hledají pomoc u pepy odvedle. Ale hlavně že Linux je složitý. Není, každý OS jde posrat a stačí k tomu jen jeden jediný idiot.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsi už dávno nebyl na woknech, žádná smrt de nekoná. Naposledy ve Win XP?

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Závislosti si program stáhne rovnou sám, pokud máš na mysli tuto situaci a nikdo se z toho "nepotento". Je jedno, jestli si dotyčný program zvolíš v Centru Software a nebo instaluješ balíček pomocí GDebi (u debianích dister) a je to otazka dvou kliků a nic nehledáš a jestliže je aplikace stará třeba 8 let a je aktivní u vývojářů, tak je asi dobrá ne? a ty závislosti si to přitáhne samo podle momentální verze a hlavně to chodí a nepřítáhne to nic, co by OS vadilo, což se o setupech absolutně říct neda včetně pitomejch dolpňků jak toolbary a reklamy na špinavý fusekle, který pak nezasvěcené uživatele pouze obtěžejují, plnohodnotně ani aplikace neslouží a často vede i k znehodnocení OS. Takže nesouhlas s názorem, jednoznačně.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kolik lidí dnes opravdu potřebuje PC? Vylezte z té své ulity na světlo boží a rozhlédněte se. Drtivá většina lidí jsou jen spotřebitelé obsahu netu. Neumí a ani nechtějí nic na PC vytvářet. Aby bylo jasné, já si svůj život bez PC zatím nedokáži představit a jen tablet, čí Chrome OS by mi nestačil. Uvědomuji si že jsem těžce ve svém okolí v menšině. Mí přátelé které jsem považoval za ještě větší blázny do PC ne jsem já, s postupujícím věkem se od něj odvrátili. Dnes mají doma tablet + prohlížeč netu v televizi a to jim údajně stačí. Souhlasím s autorem článku, svět se mění a priority lidí s ním.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

ale nemeni jen pred lety proste nebyli prostredky aby byli tablety a smartphony jako dnes, kdyby to bylo jak pises tak by kazdej pred 10 rokama byl programatorem, grafikem nebo necim z IT oboru

kazdopadne do pekla s celim metrem

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Zas tak drastický to nebude - od pc odpadli akorát ti co nepotřebují větší výkon, univerzálnost a komfort. Dříve byla i pro obyčejné konzumní činnosti nutná pc stanice. Dnes to díky miniaturizaci zvládají malé stroječky, ale ve srovnání s pc jsou to jen hračky, šidítka. Mám 5" smarfouna, měl jsem možnost vyzkoušet si tablet - na cesty je to příjemné, ale používat trvale jen toto si nedovedu představit ani ve snu. Ale však se brzy trh těchto hraček přesytí - pokryjí se skupiny co pc nepotřebují a dál se budou doplňovat se světem klasických pc s Windows protože mu fakticky nekonkurují - každý míří na jiné uživatele.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Z domacich uzivatelu jen minimum. Z tech, co na tom pracuji je to vetsina. Nebo snad bude ucetni/grafik/konstrukter pracovat na tabletu ci mobilu?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ano, kdo PC potřebuje k práci, ten si ho bude kupovat pořád. Pak je tu skupina co má PC jako hobby. Do rovníce ale musíme zasadit údaj, kolik % lidí je to z celkové populace. Tady je vysvětlení propadu prodeje PC. Lidé prostě přišli na to že do práce mohou jezdit v malém autě a né tahačem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s autorem ohledně Metra, pokud je potřeba na odstavení Metra produktů třetích straň tak je něco špatně. A i s tím ClasicShell to není taky pro uživatele nic jednoduchého. Dost uživatelů to ani s ním nezvládne! Co se týče Vist tam nebyl problém jen z velikostí RAM, ale bylo to především sakra nestabilní systém (vlastní zkušenost). Visty chtěly minimálně 2GB a Win7 jen 1GB RAM. Což o něčem svědčí a souhlasím s autorem, že WIN7 byly jen optimalizované Visty. Samozřejmě, že Visty měly běhat jak Win7 od začátku a ne až se ozvali uživatelé, že jsou Visty nepoužitelný systém. Měl jsem je rok a pak přešel zpět na XP a až po dlouhé době jsem se odvážil na Win7 po kladných ohlasech naně. PS: měl jsem taky herní PC, která několikanásobně převyšovalo HW potřebný pro Visty ;-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"Jde o velice jednoduchý prográmek který je velice lehce dohledatelný a narozdíl od linuxu je jeho instalace a integrace do os záležitostí několika kliknutí."

Buď zámerne mlžíte, alebo zrejme nebudete moc počítačovo zdatný keď nedokážete nainštalovať jednu z majoritných aktuálnych linuxových distribúcií na "pár klikov". Posledná inštalácia mi trvala približne 15 minút a s doinštalovaním aplikácií..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Problém je, že většině lidí stačí nějaká ta hračka. Co potřebují? Podívat se na film, pustit si hudbu, kouknout na web a přečíst si maily. To vše zvládne dnes tablet za řádově 2000 Kč. Opravdovou práci potřebuje jen zlomek uživatelů Windows (programování, CAD, Photoshop...)
Dost uživatelů je mezi úředníky (účetnictví, státní správa apod.), ale to jde hodně snadno překlopit na tenké klienty a pokud to pojede přes webové rozhraní nebo klidně i přes tlustého klienta, napsaného na míru, je jedno, jestli tam bude Linux, Windows nebo cokoliv jiného. Dokonce nepřítomnost Windows může být pro zaměstnavatele bonus - ušetří za licenci a lidi s tím nebudou umět dělat a tak nepolezou na web místo práce :)
S čím souhlasím, je Váš názor na Vistu. Její problém byl, že předběhla dobu, jak po HW tak po SW stránce. Najednou to chtělo zabezpečení, nedovolilo programům dělat si, co chtějí (zápis do Program Files třeba) a holt to bylo pomalejší. Škoda, že autor nevidí např. změny v práci s diskem, ono cpát třeba na XP SSD disk není ten nejlepší nápad, protože XP s tím prostě neumí pracovat a nejen, že ho zničí při defragmentaci (nevím jestli se to už fixlo), ale taky neumí využít jeho rychlost.
Ohledně Metra (nebo jak se to tento týden zrovna jmenuje): zásadní fail bylo podle mě násilné vnucování lidem na desktopu. Myší se to ovládá blbě a stejně pro to nebyly aplikace. Na druhou stranu, chvíli jsem měl dotykový tablet s Win8 (Acer Iconia W7 tuším, asi 10 nebo 11", i3, 4GB RAM) a tam bylo Metro neskutečně fajn. Desktop prostě není navržený ba dotykové ovládání.
Ovšem tím se dostávám k dalšímu problému, a to jsou webové stránky - kolik, a to včetně webů zabývajících se mobily - je optimalizováno na dotykové ovládání? Narážím na malé odkazy a tlačítka a hlavně na nutnost použít hover při rozbalování menu a podmenu, ale dotykáče hover nemají! Takže všechno může být eňo - ňůňo, ale co z toho, když nakonec skončím na webu, kde když se chci dostat na nějakou stránku, musím ji hledat na google, protože nejsem schopný klepnout na odkaz na jejich titulce :-) (to se mně stalo na stránkách dpmb.cz, když jsem hledal seznam prodejen jízdenek). Ale to jsem odbočil :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

S názorem na zbytečné plivání na Win Vista (to platí obecně, nemyslím konkrétně ve vztahu k tomuto článku) jsem na tom stejně, na Win Vista si nemůžu stěžovat, naopak. Zatímco 32b Win2K a WinXP jsem při "běžné práci" dostával do kolen (kulantně řečeno nedostatek systémových prostředků), Visty byly jediné Widle, se kterými jsem dokázal fungovat.

Jenže já to tehdy už zkraje provozoval ve 64b verzi nejprve na C2D E4300 se 4 GB RAM a následně jsem se proupgradoval ke C2Q 6600 se 6 GB RAM + Radeon X1900 Pro, což byla tehdy poněkud nadprůměrná konfigurace (ne, nebyl to žádný zázrak, byl to v podstatě mainstream, ale běžné konfigurace kňouralů zůstávajících u Win XP byly poněkud horší). A nemůžu říct, že bych po instalaci sedmiček pozoroval po této stránce nějakou zázračnou změnu k lepšímu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Opet velmi uzitecny clanek ..... vetsinou jsem tyhle blaboly cetl, ale bonmoty jako "Microsoft je na konci slabých let, Metro skončí", "pirátským počínáním", "Alternativou se tak pro mě, jak dobře víte, stal Linux", "Metro na desktopu je naprosto neergonomická záležitost", "rozšiřuje FUD o tom, jak Linuxový kernel obsahuje spoustu jeho intelektuálního vlastnictví, za což mu mnozí výrobci Android zařízení nyní na desátcích platí v řádech miliard dolarů ročně" ..... autor: David Ježek ..... nezlobte se na me, ale dal uz jsem fakt nedocetl, mozna to ma nejake vyusteni typu "hehe, delam si prdel .....", ale tak daleko nemuze autor cekat, ze se clovek docte .... ten clovek nema sebemensi tuseni o windows (dokonce se nestydi napsat, ze o nich nic nevi), ani konceptualne nevi, co je metro ...... ale zplodi takovou kravinu jako prvni, co cloveka uvita, na, pravda, uz delsi dobu, prisernem serveru ..... tohle jsou veci, co by mely byt v blogisku nekde na domene tretiho, ctvrteho radu a ne takhle ... chapu, ze autor asi neni uplny debil a vi, ze pise totalni picoviny a jde mu jen o prachy za kliknuti pri vzbuzeni emoci a diskuze, ale takhle fakt ne .... to patri maximalne na blesk nebo do hlavnich zprav tv h@vna .......

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Pomsti se autorovi a nezvysuj tomuto prisernemu serveru statistiky pristupu. Vsem se ulevi :)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Taky mě to připomnělo nějakého pana Kojzara. Bohužel jsme se setkali s jevem v Česku pohříchu běžným: Novinář se veřejně vyjadřuje k věcem, kterým nerozumí, ale podá to jako životní moudrost s absolutní platností. Celý ten článek je jen ubohý blábol, jako by ho napsal nějaký sociolog a ne redaktor odborného IT serveru. Já to ale pozoruji už delší dobu - jako šlo Živě.cz do zadele s odborností a čtenářům servíruje jen strojové překlady zpráviček odjinud, tak i DIIT zápasí s neschopností napsat něco opravdu zajímavého, v čem by se s námi někdo podělil o znalosti problému. No, testy zdrojů tady jsou na výši, toť vše. Pan Ježek se zřejmě ze záliby trochu vyzná ve foťácích, tam mu přiznám 70%. V IT je to BFU.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Jj a kdyz se neco na diitu objevi ze samotvorby, tak to dopadne podobnym fiaskem:o)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"Metro skonci"

Hned jak jsem videl nadpis clanku, by mi jasne, ze je to pouze zbozne prani autora a ze v clanku o tom nebude jiz jedina zminka........a mel jsem pravdu.

Metro NENI to same co dlazdice......a vzhledem k tomu, ze na nej Microsoft postupne prechazi tak zcela urcite neskonci.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

budu doufat ze nemas pravdu a metro co nevidet skonci, kazdopadne ja uz presedlal na iOS a OS X jako spousta dalsich lidi a sem spokojenej takze mi je to vcelku jedno

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jé to je náhoda, já přesedlal z osx na windows :-D ale to z důvodů aplikace...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Včera přítelkyni na jejím MacBooku opět zkolaboval nejnovější OSX. Nedovedl jsem jí pomoct. Jaký je důvod to používat? Správce souborů Finder je dost hrozný, alternativa skoro není, lidem co vymýšlí vtipy na IE bych doporučil zkusit Safari ať poznají co je mizerný browser.
Já s Windows 8 nemám žádný problém. Jo, byly doby, kdy jsem hledal alternativy k Microsoftu. Ale s příchodem osmiček jsem dostal skoro ideální OS, za nic bych ho neměnil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Cheš tím, říct, že Windows 8 přítelkyně rozbít nedokáže? Maců mám už asi desetiletí několik a nikdy žádný nezkolaboval. Jo, odešel třeba disk nebo tak něco. Nikdy, fakt nikdy od počátku OS X čistá přeinstalace. Vždy jen migrace na novější verzi nebo komp.

Zcela evidentně zaměňuješ něco na co nejsi zvyklý a neumíš to ovládat s něčím co je špatné. Já samozřejmě nikoho nenutím to milovat a používat, každý ať si dělá na čem mu vyhovuje, ale jako vícesystémový člověk musím říct, že v mnoha věcech je Mac OS X vychytanější než Wokna. Ale je to holt uzavřený svět.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je úsměvné psát o spoustě lidí. Prober se!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Doporučil bych autorovi, aby si spustil Windows 8 (8.1) než začne psát takové články... Nejlépe na železe z doby, kdy 8-ky vyšly.
Naopak se mi zdá celkem v pohodě, že Mimosoft začíná sjednocovat design mobilní s dektopovou verzí Woken

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

U win8 autor neriesil probem s vykonom ale pristupom MS k zakaznikom.

Zjednocovanie dizajnu je prave jeden z velkych problemov MS a win8(Unity, Gnome3 to iste). Pre tak odlisne veci nieje mozne postavit GUI a ovladanie, Nemusi to byt prekazkou pre cloveka, ktory pouziva par veci ale pri "serioznejsej praci" narazis urcite.
Priklad - hobby univerzalne naradie vs profi jednoucelove. Pre domaceho uzivatela je to hobby naradie v pohode lebo ho pouziva zriedka a iba na jednoduche veci. Tie nedostatky a kompromisy toleruje alebo ich vobec nevnima. Profesionala by tie nedostatky a kompromisy zdrzovali a obmedzovali amali vplyv na kvalitu jeho prace.
Vobec nechapem snahu vsetko zjednotit a trendy dnesej doby vsetko inovovat. Cloveku zbehlom v danej oblasti musi byt jasne, ze to nejde urobit a ze je to cesta velkych kompromisov.

Nesuhlasim so vsetkym s autorom ale podstata je dobra.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není mozne postavit GUI pro tak odlisne věci? ... ted to neberte arogantne ... ale "opravdu" to není mozne? Skoro bych ocekaval, ze to je presne vyzva pro lidi co se zabyvaji vývojem UI profesionalne (trosku bych se pridal do skupiny) ... a ze to je presne to odvetvi kde něco jako "není mozne" není odpověď.

Opravdu tohle je velmi nedobry předsudek ... "ze něco nejde"...to totiž vede k upadku v duchu "tak se nebudem ani pokouset". A naopak by se nasly platformy, které uz predvedly takove universalnejsi GUI pouzitelne i na hmatacich chytrohrackach tak i na desktopech .... Doporucuji kouknout na web The Verge .... web jako mediume se ukazal byt dostatecne universalni a doplneny o desing webu The Verge i snadno ovladatelny na chytrem zarizeni. A verte, ze podobnost vzhledu dlazdic v Metru a tohoto webu není zcela nahodna ........

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nezlobte se, ale ve chvíli, kdy uživatele zajímá více design systému a to že to vypadá stejně jako na mobilu a upřednostňuje tenhle přístup před použitelností, ergonomií atd. která je u všech těchto zařízení diametrálně rozlišná.... tak mi přijde že je něco špatně... ne?

Jinak, nejsem autor, ale pustil jsem si Win8 o víkendu na pár měsíců starém notebooku (čili něco takového, jak popisujete) kde po mě někdo něco chtěl nainstalovat. Teda, čekat dvě minuty než mi systém vyhodí správce úloh, čekat na reakce a jen blbé spuštění programů.... teda jestli takhle má vypadat budoucnost Win OS, tak teda děkuju ;-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ty brďo, pán čekal celé dvě minuty!? Jsi mne pobavil.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že nějaký značkový, s předinstalovaným mrakem Adwaru - za to ale ty osmičky fakt nemůžou... ani za uživatele, který je obsluhuje..
Je ale evidentní ze zbytku diskuze, že 100 lidí - 100 názorů
Jen tak mimochodem, měl jsem všechny systémy od Windows 95 a WinNT 3.5.1 až po Windows 8.1
Když si vezmu obyčejného uživatele, ne Linuxového nadšence, tak ten si toho na Linuxu nainstaluje pramálo...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že nějaký značkový, s předinstalovaným mrakem Adwaru - za to ale ty osmičky fakt nemůžou... ani za uživatele, který je obsluhuje..
Je ale evidentní ze zbytku diskuze, že 100 lidí - 100 názorů
Jen tak mimochodem, měl jsem všechny systémy od Windows 95 a WinNT 3.5.1 až po Windows 8.1
Když si vezmu obyčejného uživatele, ne Linuxového nadšence, tak ten si toho na Linuxu nainstaluje pramálo...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Docela příjemně čtený článek. Můj názor je ale poněkud jiný a tak se o něj alespoň podělím :)

1. Světlé zítřky Linuxu hmm, proč ne, byl bych dokonce rád. Jenže kolikátý rok v řadě tohle slyšíme a stále nic :(

2. Android, z experimentu Google se stala naprosto neřízená střela a je imho jen otázka času, kdy ho raději sám Google odstřihne a bude se věnovat výhradně ChromeOS. Mimochodem nebyl tohle pro Google spíše prodělečný podnik, na kterém vydělávají spíše ostatní a to včetně MS?

3. StreamOS, vysvětlí mi už konečně někdo nač je to vůbec dobré???
Budu mít tedy počítač, pardon StreamBox, a na něm nebudu moci dělat nic jiného než hrát hry, kterých vlastně ani moc není? Proč bych si tam raději neměl nainstalovat Windows a měl ho na všechno, včetně ohromné nabídky her?

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

1. Světlé zítřky Linuxu - kolikátý rok v řadě tohle slyšíme a stále nic :(... hlavně jsou slyšet jeho příznivci.
2. Android, z experimentu Google se stala naprosto neřízená střela - s tím souhlasím. Měl jsem teď možnost vyzkoušet Lumii 925 i 625 a vím, jaký systém budu mít na příštím telefonu. Android to už nebude.
3. StreamOS, vysvětlí mi už konečně někdo nač je to vůbec dobré??? - ještě lépe to bylo shrnuto na digitální zkáze: "...samotný OS Windows a jeho hegemonie je ohrožována nejen Googlem, ale hlavně VALVE a jeho SteamOS..." :) Jako specializovaný herní systém ve smyslu konzole budiž, jinak z toho může vybobtnat jen další Linux distro.
A k dlažkám ve Win8 - manželka přešla z desktopu s WinXP na noťas s Win8, kde jsem jí těch pár používaných aplikací naházel na dlažky a je s tím velmi spokojená. Chápu, není to nic pro místní geeky, ale pro člověka, který používá PC pro běžné činnosti internet-pošta-fotky-filmy jde o naprosto postačující rozhraní.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

já náhodou SteamOS fandím, každá schopná konkurence je dobrá. Je možné že tím také dojde k obrodě OpenGL. Sice mám s linuxem a hrami poměrně negativní zkušenost (ale možná na tom budou mít silný podíl i tehdejší ati ovladače) ale když se mi podařilo nainstalovat UT2004 na linux tak běhal svižněji jak ve Win a dokonce jsem měl dojem že i trošku lépe vypadá.
Takže pokud se Valve podaří otevřít linux hrám tak se mnohým bude snáze rozhodovat mezi linuxem a windows - a MS se bude muset snažit o opravdový vývoj.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Steamu fandim ... SteamOSu nikoliv. Kolem vývoje her jsem se vždy ometal (v soucasnosti aktivne jen jako kreativni domaci hoby s jednou nabídkou na profesionalni zapojeni) ... a popravde sem nenavidel tu část, kdy clovek musel zapasit s tim, jaky renderer bude co umet... a ze do OpenGL je třeba nasolit miliardu extensi, protože dany model graicke karty je od svých sester v modelove rade odlisny a je třeba tedy kod vystuzit tak, aby se načetla uplne jina extense, která ovšem produkovala lehce jiny výsledek ..... no zkratka, pakliže budu mit PC s DX a Xbox s DX a bude 95% API shodného, budu se moci věnovat vyvoji hry samotne a nebudu potrebovat zaměstnávat dva velmi drahe specialisty, kteří pro me onen specialni renderer napisou.

V soucasnosti je trh uz vcelku konsolidovany ... zbavili jsme se ohavnosti s OpenGL ... a maximalne se nektere tituly dočkají specificke pozornosti vyrobcu karet a hlavne ovladacu, tak aby výrobce mohl hlasit ještě vice FPS nez konkurence. Dokonce jsme se zbavili ohavnosti v podobe procesoru Cell v PS3. Mame tri velke platformy a všechny jsou na bazi PC ... vypada to nadejne ..

dokud někdo neprijde s tim, ze by radsi hral na Linuxu s OpenGL (vynecham narážky na urazene decko) ... někdo jiny, ze by zavedl Mantle, který mozna je rychlejsi, ale privadi progamatorum orgie v ladeni horsi nez pratelak gladiatoru proti tymu bengálských tygru... a nakonec se ještě pridaji mobilni hracky s ...

výsledkem je rozstepeny trh, který prinasi všechny neduhy starych casu ... a zakaznikovi neprinasi vesmes nic nového

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

"1. Světlé zítřky Linuxu hmm, proč ne, byl bych dokonce rád. Jenže kolikátý rok v řadě tohle slyšíme a stále nic :("

Nechcem kaziť smútok, ale podľa mňa Linux zažíva jedno z najlepších období ake kedy boli. Ak svetlým zajtrajškom myslíš 50% podieľ na trhu, tak ja verím, že to sa nikdy nestane, pretože som presvedčený, že to prinesie viac škody ako úžitku.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A opět je to tady! "Linux zažívá další nejlepší své období jaké kdy bylo!" Kolikáté už prosím? A Wokna se řítí do zatracení! :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi si kazdy predstavujeme pod najlepsim obdobim nieco ine. Ja napr. to, ze Linux mozem pouzivat ako plnohodnotnu variantu W. vo vsetkych oblastiach kde potrebujem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, ze linux stale roste, ma sve nejlepsi obdobi porad :-). A totez plati pro wokna. Uz delsi dobu se riti do zatraceni. No ... dobre ... mozna ne primo riti ... rekneme pomalu klouzou? :-)

Timhle tempem nebude trvat ani 20 let a po Metru nestekne ani pes. No, mozna 30 let. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Linux už dávno je plnohodnotná alternativa k Windows - obzvlášť, co se o něj začlo zajímat Valve, což vyústilo ke zlepšení podpory ze strany nVidie, Intelu, AMD, vývojářů her a dalších. Před dvěma lety ještě nebylo možné si nativně na Linuxu zahrát třeba Metro: Last Light s grafikou na úrovni DX11 a představa něčeho takového byla k smíchu. Za poslední dobu došlo k takovému posunu HW i SW podpory, jaká snad dosud neměla obdoby.
To jen zabrždění jedinci za monitorem PC s Windows kouknou na procenta a primitivní logikou si odvodí "kdyby to bylo lepší tak se to víc používá".

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jenže je schovaný v ledničkách, routrech a maskovaný pod zeleným panákem v telefonu, není to Linix na desktopu, jak mně fanatici už asi 17 let tvrdí, že předežene Windows (poprvé jsem se s LInuxem setkal kolem roku 1998 a tehdy mně zastánci tvrdili, že už už je dobrý jako Windows a brzo je předežene, a to prosím tehdy měl konkurenci v nestabilních Win9x, dnes s Win 7/8 to má naprosto bez šance - na desktopu)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

" jak mně fanatici už asi 17 let tvrdí, že předežene Windows"

Neviem kde zijes a medzi akymi ludmi sa pohybujes, ja sa denne stretavam s uzivatelmi linuxu, ale za dlhych 12 rokov som takuto utopiu este nikdy od nikoho nepocul. Mozno to mas z nejakeho IT bulvaru, ale to snad nikdonebere vazne?!?!

Windows bude este dlho kralovat medzi desktopovymi OS, aj preto, ze je dizajnovany ako blbuvzdorny, kdezto pre uzivanie Linuxu uz clovek potrebuje nejaku tu pocitavou gramotnost.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Jeden z těch lidí dnes pracuje v Mandrivě (nebo jak se to teď jmenuje, nejsem si jistý - pracoval tam)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mozno by si len nieco take zelal, ale asi bude este dlho sklamany, no to z neho snad nerobi fanatika ;)
Kazdopadne ani ja som po pricuchnuti k Linuxu velmi nevedel pochopit, preco je Linux tak malo rozsireny na desktopoch napriek tomu, ze po dizajnovej (myslim tym hlavne, dostupnost kernelu aj so zdrojakmi, premyslene balickovacie systemy a sirenie softu, SHELL) stranke tomu systemu nieje moc co vytknut (za ignoraciu zo strany vyrobcov HW aj velkym tlakom MS aby to tak zostalo, za to Linux skutocne nemoze).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Musím pochváliť článok, s ktorým viacmenej súhlasím a je podľa mňa realistický a dobre napísaný. Ak bude takýchto článkov viacej ,tak som ochotný uniesť aj zmenu dizajnu jednoznačne k horšiemu.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Já si raději přečtu článek, se kterým příliš nesouhlasím, v dobrém designu stránek. Ale chápu, že někoho stačí podrbat za uchem a hned si dál líbit leccos.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takových výkřiků, že Windows skončí a Linux zvítězí tady už bylo. Pánové, tedy i ta naše něžnější část lidstva, by si měli uvědomit, že nebýt Microsoftu, potažmo Windows, tak jsme ještě IT opice. :) O Metro bych se nebál a Windows Phone také ne. Spíš se bojím o Android. Na Visty mi nešahejte, protože na odpovídajícím železe šlapaly od začátku dobře, teprve nedávno jsem je opustil a jedu na Win 8.x a představte si, že Metro není vůbec žádnou překážkou i na tom desktopu pro pořádnou práci. Doma 2x desktop, 1x notebook a v práci 1x desktop a 1x notebook, Windows 8.1 na všech a samo sem tam nějak ta hračka v podobě tabletu mobilu (ten je fakt hlavně na telefonování a sms, vše ostatní navíc je tam o zábavě) a to jsou opravdu jen hračky s prací to nemá nic společného. A propó, teď teprve se začne zvyšovat dost podíl Win 8.x, protože korporátní scéna začne ve velkém opouštět Win XP. Už to začalo i u nás ve firmě s cca 1800 zamněstnanci a u dalších již také. :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel velké firmy jsou velmi konzervativní. U nás začali hromadně nahrazovat XP sedmičkama. Byl bych raději za Windows8, ale když na to firma nabalí hromadu zabezpečovacích sraček od Symantec a McAfee, tak tím zabijou jakýkoli systém.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nadpis článku je jen zbožnén přání, a nijak nesouvisí s obsahem - nebo se pletu? Aha, Ježek...

- sám bych byl rád kdyby to byla pravda, ale nadpis je fakt obrch*jovina na N-tou, úroveň zpravodajství TV H@VNA.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Chvíli jsem měl z článku normálně pocit, že Linux na desktopu jednou musí zvítězit a že Microsoft musí podporovat open source.

Možná by bylo vhodné tyto ironicky myšlené zamyšlení trochu upravovat, ať to někteří čtenáři nepochopí tak, že by to opravdu mohlo nastat.

děkuji

B.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft ale opensource podporuje. Jen někteří zarytí odpůrci podzemní dráhy (nevím co pořád tahají do článků o IT přepravu osob) si naivně myslí, že opensource==Linux.

Mimochodem Windows 8 nejsou jen o ModernUI.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jop ... a dokonce hur ... často si fandove mysli ze:
Open Source => Svobodny Software ....
Svobodny Software => GNU
Linux => GNU
.... takze se tu o par stran diskuze vejs dohaduji, jak uzasne jsou ty "linuxove repozitare" ... ze jde obvykle o omezenou hromadku GNU-Balastu, to je netrapi ... jsou omezeni, ale svobodni. A ja co si zcela svobodne instaluju cokoliv se mi libi, odkudkoliv se mi libi - protože to není proti memu IT presvedceni - jsem na tom vlastne urcite vyrazne hur .... nedejboze toreluju, ze mi nektery z kolegu programatoru tvoricich pro windows dava kvalitni program jen jako Freeware v binarni podobe a chce si uchovat zdrojaky - tim jsem totalne selhal v morálních kvalitách ....

Je zvlastni, ze treba takovy .Net je udelany na bazi Open Source v podobe CLI ... a ze je to jedna z hlavnich soucasti Metra a behoveho prostředí ... o tom se opravdu v svobodne zemi spravedlivých pravověrných Open Source uctivacu moc nemluvi (bodejd, kdyk to není ani pod zadnou obskurni licenci psanou vágními frazemi).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Me osobne prijde jako nejvetsi paradox fakt, ze MS tlaci do Windows na desktopu vsechny mozne "spotrebni" hruzy s metrem v cele, ale pritom se diky moznostem tabletu a mobilu stava z desktopoveho PC cim dal vic pracovni nastroj co ma kazdy v kanclu, ale doma ho uz zdaleka nepotrebuje tolik jako pred 5 lety.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Celkem pěkné shrnutí veřejně známých věcí. Ale to jsou názory týkající se sféry desktop/notebook/tablet/smartphone a vy se je snažíte napasovat na celý Microsoft. Chápu, že toto je asi část světa IT, kde se vy osobně pohybujete, ale věřte, že jinde je to jinak.

Tak například Enterprise sféra? Naše firma vyrábí software, který byl jak na Windows Server, tak Debian, CentOS a Red Hat. Jedná se o webovou aplikaci určenou čistě pro firemní sféru. Za cca 10 let prodejů po celém světě (USA, Evropa, Asie) se téměř všechny instalace dělaly na Windows. Na Linuxu máme tuším 1 :). Dle mého názoru je to tím, že velké firmy potřebují centrální management svého IT (PC, uživatelé, síť, telefonie) a to jim umožňuje v jakžtakž funkčním provedení pouze MS. Např. srovnávat Active Directory s OpenLDAP je jako srovnávat Mercedes s Trabantem (tady mě asi Linuxáci zadupou do země).

A těch oblastí je hodně. Třeba zmíněné herní konzole, kde se o trh dělí se Sony. Dále nástroje, knihovny, web pro vývojáře (platformě .NET také není v Linoxovém světě rovno). Atd, atd.

Pokud se někdo dočetl až sem, tak děkuju za pozornost a netrhejte mi prosím ruce a nohy. Já mám opensource taky rád :)

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ještě doplním: Jeden z největší počinů Microsoftu v opensource je podle mě ASP.NET http://aspnetwebstack.codeplex.com/

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Velmi zajimavy priklad ... sam mam podobne zkusenosti - ac bych je neoznacil primo za Enterprise - presto se jedna o stredne velky bussines s elektronickými systémy..

Myslenka na Linux se u nas objevuje jednou za par let, obvykle v souvislosti s cenou systemu ... preci jen se za licenci Linuxu nemusi platit a s Windows Embedded prichazi cena licence a i nejaka administrativa navíc.
Presto k linuxu aktivne nesmerujeme ani v jedne z firem, pro které pracuji a když se divam jak jsou reseny další systémy, které potkáváme vedle nasich (priklad dohledovy systém od Bosh, chytre systémy od Siemensu atd, dokonce bankovni system) tak nejsme výjimka ... v urcite sfere je proste jednoduzsi a vyrazne rychlejsi vyvinout aplikaci a dodat ji na pocitaci s Windows.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem přešel k jinému zaměstnavateli a ačkoliv se jedná o vývoj software pro velmi specifický hardware, nenašel jsem v seznamu aplikací jedinou, která by nebyla určena pro Windows based OS, i když zde jsem to očekával. Díky bohu za to, alespoň mám novou zajímavou práci.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je tu zase sracek v diskuzi ..... je videt, ze clanek svuj ucel 100% splnil .....

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Děkujeme za přínosné sdělení hlubokého obsahu ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak aspoň není ten příspěvek tak dlouhý jako ten článek ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak som konecne pochopil pojem "Jezkoviny". Ako postupne som prestal citat rozne lokalne weby, uz miestami ani v zahranici to neni o nic lepsie, a obavam sa ze za chvilu aj diit spadne z odborne zamreanych do bulvarne zlatanych. Toto ma byt nejaka hodnotna uvaha ? Prosim Vas, odmyslime si ci uz hate k MS alebo jeho zboznovanie, kvalitu produktov staci sa pozriet len na majetok a velkost firmy. Fakt si myslite ze keby aj hned sa windows prestal predavat tak to MS polozi? Uz len pre to aky obrovsky prijem maju samotne USA, ci uz priame z dani, nepriame vdaka zamestnanosti, moznosti ovladania technickeho sektoru atd. by ani samotna vlada nenechala len tak padnut MS. Ked je v srackach takato velka spolocnost, tak sa vzdy do toho uz angazuje aj vlada, pretoze tej uz ide o volicov a tiez aj financie.
Takze kecy ako Microsoft, IBM a podobne ze koncia su fakt len keci. Este aj ten Apple ked bol dost na dne bol stale dost zaujimavy aby do neho "niekto" zainvestoval alebo ho kupil.
A tie ostatne zlataniny v tejto uvahe, typu za poslednych 10 rokov ziadna inovacia. Ano na kazdu vec sa daju najist protichodne nazory. Ak beriete ako nestatok inovacie ze aj pred 10 rokmi bola aplikacia predstavovana na ploche grafickou ikonou a dnes je to stale rovnako = nic sa neinovuje, tak hej ale kazdy normalny clovek pochopi ze toto je dost chory sposob hodnotenia. Zacinam mat pocit ze novinari uz spadaju do tej istej kategorie ako politici - kecat vela o niecom comu ani nerozumiem, hlavne ze to vykricim a dostanem za to zaplatene....

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

to su fakt pecky:

"nechali se indoktrinovat a Metro používají."
"stát to, co se stalo IBM: stane se irelevantním."

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Někdo zřejmě přešel z kvalitního matroše na hortenzie :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz to u uzivatelu a hlavne neplacenych programatoru linuxu byva, ze nemaji na kvalitni matros .... tak fotrovi vyhuli sandaly a matce hortenzie a pak pisou takove veci:) Jako ted mi to najednou smysl dava .......:)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ty kokso to neeeeee ..... ja se musim odhlasit, aby mi nechodily prispevky z tohoto fora:o) Jsem si kvuli tobe vyhledal tu pasaz a precetl dalsi odstavec ...... "aby se podílel na ekonomicky nejvýhodnějším a nejflexibilnějším softwarovém projektu (Linux)" ... to je fakt mazec, tak to dopada, kdyz nekdo kouri ty hortenzie nebo jeste hur:o)
Vy me tu snad donutite to precist cele, akorat nevim, jestli to psychicky zvladnu .... tento rok uz jsem cetl o prodeji pocitaci na aukru na hlavni strance (ktery Jezkovi majitel diitu stahl po par hodinach - mimochodem, to znacne neco napovida. Doporucuju dohledat v archivu guglu, stoji to za to :) a nevim, jestli v jednom roce zvladnu dva podobne clanky:o) Loni jsem cetl dva .... o tom jak microsoft udelal MS pro linux a jeste jeden, daleko silnejsiho kalibru, ktery se neodvazim ani jmenovat a mel jsem co delat, abych to vytesnil:)
Z WIFTa se stal anarchista, Jezek je megabrutalni demagog, rovnez s blize nespecifikovanou dusevni poruchou .... tenhle server jde jednoznacne do hajz...... ja obcas ctu (spis slysim mluvit) jeho clanky na abclinuxu (kde je taky redaktorem a snad tam prispiva i vic nez na diit), ale tam se ten FUD tak nejak ocekava, cim jinym by linuxari byli zivi nez tristni propagandou za lepsi zitrky, ze?:o) Ale z diitu se stal skutecne Deep In shIT ......

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Už běž prosím tě konečně do řiti, tvá prezentace vlastní stupidity už není ani vtipná.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

autor je abolutne neobjektivny, uroven clanku pocnuc s nadpisom je hodna tak noveho casu a nie kvazi odborneho webu. ale ked to redakcii vyhovuje tak ok

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

cdr a poté i diit byval dobry zpravodajsky web, snazil se alespon o naznak objektivity - tento clanek o ni ani nezavadil

Ja osobne miluji clanky o windows 8, 8.1 - kazdy hani metro (Modern UI) a jak jsou ty windows 8 spatne - nemyslim si to - je to proste nepochopeni, respektive MS udelal zmenu a tito lide, kteri porad rikaji ze jsou nutne zmeny a nadavaji na zkostnatelost windows nedokazi udelat nic jineho nez zacit vyrvavat sve zakonzervovane nazory a predstavy a zmenu odsoudit apriory jako spatnou. Skoro to vypada jako je to jine = spatne.

Mel jsem moznost pozorovat reakce na windows 8 jak u IT profesionalu tak u beznych uzivatelu (at uz firemnich tak i domacich) - a je krasne videt jak prichazeji s negativnim nazorem, ktery ziskali z podobnych hate clanku - nastesti je tento zkresleny nazor ve stretu s realitou opousti.
Windows 8/8.1 totiz funguji temer stejne jako windows 7 a predchozi systemy - je zde par kosmetickych zmen a vylepseni, ktera muzes a nemusis pouzivat.

Nez nekdo zacne odsuzovat, za poslednich 15let jsem prosel od macos (8-10.9), linux/unix (debian, suse, ubuntu/ centos, redhat, bsd..), windows (3.1-win 8.1) - kazdy system ma nejake sva pro a proti.
Za me ale musim rici, ze linux ostatni platformy v blizke dobe nenahradi (myslim tim behem pristich 20let)

Ve firmach tento rok zmizi windows xp - nahradi je windows7 a windows 8.1

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Osobně neznám nikoho koho by Metro nepřivádělo k šílenství, ale jak je vidět sebevětší hovadina si své příznivce najde

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě by zajímalo, co by haněli ModernUI haters v době, kdy Microsoft uvedl u nás tehdy velmi rozšířené Windows 3.1, potažmo 3.11. Také by psali o tom, že žádné okénka nechtějí, vždyť přece ten DOS je tak intuitivní?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.