Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Můj příští telefon bude „pádlo“

Hm, zkusím se zeptat svého minulého 5.5" telefonu, co si myslí o mém současném 6.4" telefonu :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Já dospěl k svému Note4 z důvodu, že už mi oči neslouží tak jako zamlada a díky větší úhlopříčce a rozlišení displeje se ten text čte podstatně lépe. O webech kde nemají stránky připraveny pro telefony ani nemluvím, tam tu úhlopříčku člověk ocení ještě více.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zhovadilost tohle upravování stránek pro mobilní zařízení .WEP se neujal , tak opět musí přijít ohlodávání skrz nepoužitelná doporučení. V 90℅ to tak s prominutím dok.rví přehlednost , že ve výsledku je prezentace mnohem horší než bez nějaké optimalizace . No a kapitolou samou jsou přeskriptované rádoby profi prezentace, kdy mám chuť někomu rozbít o hlavu notebook , nechtíc telefon . Ještě že stále existují prohlížeče s fake identifikací a umožňující běžet stále na PC zobrazení .

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem fonepad 7", teď mám Lumii 1520 6". Za mě minimum 6, maximum 7. Ideální rozlišení je 1920x1080, 2560 je velké a klade zbytečně vysoké nároky na cpu/gpu a tím pádem zvyšuje spotřebu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tezko rict o kolik by se zvedla vydrz baterky kdyby lg g3 melo jen HD a ne tech 2560 (na 5,5 palce)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Cca o 7min a 36s :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna G3 byla vzorovým příkladem přecenění QHD . Telefon na baterii nic nevydržel i při běžné obsluze, vyjma 4K videa praktický přínos nula . Naopak Snapdragon 801 na takovém rozlišení byl zárukou trhání v aplikacích kde jinde dostačoval zatracovaný Mediatek .
Majitelé G3 si museli na optimalizace a adaptivní rozlišení u her počkat rok do dalšího updatu , navíc ani teď to není žádná sláva . Hodně se mi stýská po updatech od Nokie ,kde N95 byla v začátku naprosto jiným strojem než na konci dlouhé řady veskrze povedených aktualizací ....
FHD opravdu vypadá jako dobrá volba i dnes dokonce i nižší rozlišení s DPI kolem 320 není vůbec špatná volba .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Musí se to vejít do ruky a musí se to vejít do kapsy. Takže šířka telefonu tak, abych i jednou rukou dosáhl po celém displeji. Kapsa omezuje spíš tloušťku (do 1cm je to v pohodě).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tloušťka nemusí být vždy na škodu, protože telefon může být díky tvaru pohodlnější dlani a lépe se ovládá (manipuluje se s ním). Ze srovnatelné nabídky v dané cenové kategorii mi nejlépe seděl HTC One 10 a nebudu si kupovat telefon, jehož tvar a materiály rozporují základní ergonomii. One 10 není "malé", ale ani přehnaně velké (145.9 x 71.9 x 9 mm 161g + microSD) - tak akorát, aby dobře sedělo v ruce, bylo možné telefon ovládat jednou rukou a nedělalo problémy v kapse/poponášení. Nemá ani přehnaně malý, nebo naopak příliš velký display. Ideální kompromis o velikosti 5.2" s možná až zbytečným rozlišením 2560 x 1440 564ppi, čitelný i na slunci.

Bylo dobře navštívit kamenný obchod, tradiční způsob výběru a telefony si osahat. Levný opravdu nebyl (dnešní ceny se rapidně propadly), ale hodnotím 9.5/10. Vyhovuje mi ve všech směrech.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Před několika lety mě tu málem "ukamenovali" za to, že jsem pod článkem, který napadal výrobce, že vyrábějí nesmyslně velké telefony napsal, že mi můj 5.5" telefon naprosto vyhovuje a byl bych ochoten koupit si i větší.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No a já zase nemohu sehnat kvalitní tel. ve velikosti 4-4,5 protože vetší monstra nechci a nepotřebuji.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Suhlas. Pod 5" vlastne existuju asi len tri volby iPhone SE, Sony X Compact a Samsung Galaxy A3. To je poriadne malo a vsetko to su uplne odlisne telefony.

Padlo cast ludi(myslim si , ze slusne velka) nepotrebuje/nechce ale nema na vyber.
Je tu aj nezanedbatelna cast ludi, ktora smart vobec nepotrebuje a tiez maju smolu. Normalny hlupy telefon sa neda kupit. Mozno "nova" Nokia nieco na trh uvedie.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neuvede - nemůže. Součástí smlouvy prodeje MS bylo že hloupé telefony nemůže vydat (tuším) v nejbližších 10-ti letech. Zdálo se mi to divné tenkrát, dnes taky. MS šlo o smartfouny, ale hloupé telefony si pojistil na delší dobu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je to logické .... Nokia byla značkou právě u dumb phonů. Na Vánoce jsem chtěl právě takový s min týdenní výdrží a za 1500 se mi snažili doporučovat třířádkový běs s příšerným displayem , ale se slovy "Tohle jsou ještě pravé Nokie , pokud chcete kvalitu ;) " ...Takže MyPhone za 450 Kč s LCD co zvládne zobrazit celou SMS a podporuje Mass storage byl jasnou volbou ;) .
Konkurence nespí a MS se svými Lumiemi na post postsmartphonu se Smart OS pro dumbusery výprodejovými cenami docela útočil.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je nesmysl, první obyčejný nedotykový levný telefon už ohlásili, nová Nokia bude vydávat jak smartfony tak tlačítkové, jen to už nikdy nebudou tlačítkové s velkou výbavou, ale low-end.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Microsoft může používat logo Nokia na svých chytrých zařízeních pouze 18 měsíců od uzavření smlouvy a pro ostatní zařízení (Asha a Nokia X) po dobu 10 let.
To je citace z jednoho webu. Tady na diitu jsem to už nenašel, i když bych přísahal, že jsem to prvně četl tady.

Každopádně je to fuk. Kvalitní klasiku už nikdy nikdo nevyrobí, takže lidé co chtějí něco víc než telefonovat (trošku slušně fotit, spárovat mobil s handsfree v autě, rozmně kvalitní sluchátkový výstup) nebudou mít jinou volbu nez smartfone. Komu bude stačit totální lowend, bude mu fuk jaké je značky - základní funkce snad dokáží splnit všechny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, do důsledku to je opravdu úplně jedno, kdo ty levné telefony s logem Nokia dělá či vlastní, já jen mám rád přesnost :-)

Ta desetiletá doba vycházela z původní smlouvy, kterou MS kupoval značku Nokia. Věci se ale mění, vloni v květnu MS vše prodal společnosti HMD Global Oy, která bude pro chytré i nechytré telefony značku používat a vyrábět zařízení jí bude FIH Mobile, dceřinná společnost Foxconnu. Psal jsem o tom tady: http://diit.cz/clanek/nova-nokia-finska-klasika-se-vraci

Microsoftu tak zůstaly samotné značky Lumia a Asha bez přívlastku Nokia, nicméně asi už nemá v plánu nadále používat ani ty.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, tak to jsem přehlédl. Díky za upozornění.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by stačil klidně i 3.5". I když s dnešní technologií by byl i 4" podobně malý jako starý galaxy mini. Jediné co bych od takového phonu chtěl by byl slušný foťák a 3.5mm jack s podporou handsfree.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Po tlacitkove Nokii E66 jsem jiz rok naprosto spokojeny se Sony Xperia Z3 Compact
4.6" LCD v minimalistickém těle 127 * 64.9 * 8.6 mm
poridil jsem za 7200kc dokonce z ceske distribuce

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych výšku 12.7cm za minimalistickou nepovažoval ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna Sony docela Xperii poslal k ledu . To co jsem svého času obdivoval na X10 mini po pár letech přetavil na nekompromisně neergonomickou Z3 Compact. Týden užívání a věděl jsem že půjde z domu . Přehřívání u videa pak bylo jen třešničkou na malém těle plném zbytečných miniaplikací a souboru Sony svojkovství .....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdysi jsem měl 3,2". Poté, co mi chudáka ukradli, jsem skočil na 5,0", což byl šok, a momentálně jsem u 5,2" Lumie 950 a je to tak akorát, protože v pouzdru už jej jen tak tak strčím do kapes. Jestli je někdo na mobilu závislý a neustále čumí do displeje či píše zprávy, potom je co největší úhlopříčka logická. Já osobně raději kvalitní displej s menší úhlopříčkou s co největším rozlišením.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Lenovo Vibe P1. Baterka 5000mAh, fullHd pro moje starší oči, 2x SIM pracovní a osobní, 32gb lze rozšířit o dalších 128gb sjednoceného prostoru - takže v autě si mohu vybrat s opravdu dost velké fonotéky. Čtecka otisků prstů funguje dost dobře a tak mám jak chráněno soukromí, tak rychlý přístup k telefonu. 5,5 palce je pro mne hraniční, ale vyšší hmotnost mi nevadí. Běžně jej nosím v přední kapse u kalhot.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna přední kapsa u kalhot není vědci doporučována, rozhodně ne pro někoho, kdo ještě plánuje rodinu. Ale pokud už je dávno zaděláno, tak to asi nevadí. :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo, jakými vědci. V mém (ne tak docela štíhlém) případě je to z přední kapsy k varlatům cca 20 cm svalové a tukové tkáně. Prakticky skrz celé stehno. Takže já to vidím naprosto v klidu. U dospělého jedince.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jj tohle radistům na vojně říkali také ...;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

.. a k tomu rootkit. :-D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pokud má uživatel pocit, že se mu blbě píše, tak je problém v SW klávesnici, ne v úhlopříčce. SW se dělá na míru HW, ne naopak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky si myslím svoje o neschopnosti psát na výšku a klávesnice bude právě tím kamenem úrazu, protože ani já nemám nejmenší bříška prstů a rozhodně na lagdroid nenadávám , protože se snažím kupovat to ,co mi cenu nebude kompenzovat na nervech .
Naopak klávesnice na ležato , kdy pořádně není vidět co a kam píši je podle mne extrém druhého řádu .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Větší mobil je lepší do určité míry. Pak už je phablet a tablet. Já přešel ze 4,7" LG na 5,7" Lumia 950 XL a je to příjemnější pro psaní i pro oči.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já sem šel opačným směrem kvuli pohodlnému nošení v kapse u riflí. Z Note 2 ma HTC One M7. Používám Perfect Keyboard Pro, kde si člověk může kustomizovat velikost a rozestupy kláves a píše se mi dobře i 'na výšku.'

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já neměl kam dospívat, první smart byl 5", full HD se hodí kvůli remote desktopu a ohledně tlouštky a konstrukce - nejjednodušší je koupit cokoli nad 15kkč a dál to neřešit.

Dotaz na autora - proč je tak podstatný jestli to má 4 jádra nebo 8? Není důležitější, zda to dobře funguje? Poznáte "po hmatu" kolik má mobil jader?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor je bohuzel v tomto smeru klasicky frkulin, ktery nedokaze pochopit, ze "jadra" nic neznamenaji, Apple dokaze i do dvou jader smestnat stejny vykon jako treba Mediatek do desiti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem systémem pokus omyl skončil na 5,5 palcích a jsem celkem spokojen. Co mi ale hlavně obrátilo život je psaní "šoupáním" po klávesnici. Po počátečním diskomfortu, kdy člověk musí doučit klávesnici hafo slov už nechci jinak. Píši občas i na 10 palcovém tabletu a stejně i tam mnohem raději jezdím prstem sem tam.
V kombinaci s RSS čtečkou co mi obstará offline webový obsah velkými písmeny v metru to považuji za dvě nejzásadnější věci na svém mobilu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V podstatě jsem přes podobné požadavky (zatím) skončil u Acer Z630 (5,5", 2GB RAM, 16GB flash, CPU ani nevím) - vše plynulé, neseká, hry nehraju (ale zkoušel jsem, bez problému). A i s rozlišením 1280x720 jsem vcelku spokojen, na tak malém dislpeji je text stále dost jemný, přitom stále čitelný i bez brýlí (+1,5D) pokud je nemám zrovna na nose. Takže pro mě určitě platí čím větší, tím lepší (právě kvúli těm brýlím), ale měl jsem 6" ale to už mi nesedlo do ruky, a ani po kapsách se to nedalo nosit.
Podobně jsem na tom i s tabletem - nejdřív měl 7" Asus (ještě se s tím dá i telefonovat, ale půl hlavy zakryje jako štít a ještě se to blbě drží), ale kvůli zraku jsem přešel na 8,1", co je sice lepší, ale SW klávesnice stále malá na moje prsty, takže až budu upgradovat, bude to spíš 10+ .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je komedie Obrácení Ferdyše Pištory... :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ja som spokojny so svojim Huawei P8 Lite.
Synovy som kupil na vianoce Huawei Y6 Pro kvoli 4000mAh baterii, lebo sa dost hra a nevie si vynachvalit ;-)
A uhlopriecka 5" je ideal ako do ruky aj na pozeranie do displeja.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já to mám naopak, pro mě je ideální 4,0" - 4,5" ... jenže najít slušně vybavený telefon (jde mi především o fotoaparát v něm - na momentky) na nějaké úrovni, je peklo. Tak jsem skončil u iPhone 5s a další bude SE - právě kvůli tvaru a velikosti. Jako druhý mám nějakou čínu a jakkoli hardwarem není vůbec špatný, těch 5" ja na mě už dost a rozhodně se nedá mluvit o příjemném používání jednou rukou (palcem). Nehledě na nošení telefonu v kapse.

A vzhledem k tomu, že hry na telefonu nehraju a nekoukám na tom až na vyjímky na videa, mi na procházení webu a ostatní práci s telefonem taková úhlopříčka bohatě stačí. Bohužel pro mě, současný trend je opačnou stranou - tedy větší a větší úhlopříčky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak vysoky telefon se jeste vejde do predni kapsy u kalhot? 15 cm?
Mam telefon 4.7'', koupil bych si vetsi, ale chtel bych ho nosit v predni kapse u kalhot...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem psal výše, mám 5,5" Acer Z630 a do kapsy od džínsů se vejde v pohode i s rezervou. I do kapsy u košile v pohodě - kouká tak 3cm z kapsy. No u kalhot od obleku je to trochu horší - nejsou tak hluboké, tak mám obavy aby mi nevypadnul, ale tehdy to většinou zastoupí náprsní kapsa saka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No hlavne Davide nez budes kupovat novej mobil, tak sem dej vedet, chodi sem dost lidi, co tomu rozumeji a radi poradime.
Jinak Huawei Y6 II ma kolegyne, je z nej hodne nadsena, nicmene zatim ho ma kratce a na netu jsem cetl, ze si lidi dost stazujou na odezvu dotykove obrazovky, ze to neni nejlepsi. Momentalne Huawei dost jede a ty jejich founy maji fakt uroven, ale osobne bych ti momentlane doporucil radeji neco kolem Huawei P9 lite nebo Huawei Honor 7 lite nebo Honor 8 lite, pripadne i Huawei P8 lite. Pokud na tom nehrajes nejake narocne 3D hry, tak tohle jsou telefony, ktery maji nejlepsi pomer kvality a ceny.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo a este prosim jedna vec, nevybirej smartphone podle uhlopricky obrazovky jako je 5" nebo 5,5", ale podle rozmeru telefonu, protoze treba Samsung dokaze do stejne velkeho tela nacpat 5,5", zatimco ostatni tam daji jen 5", maji vetsi ramecky. Ale jinak momentalne Samsung moc ne, je to drazsi a nema to nijak zavratnou kvalitu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Momentálně používám 5" což mi přijde tak akorát, ale jak píše někdo předemnou sehnat telefon se slušnym foťákem je fuška a navíc pokud člověk nechce iOS a WM tak je to učiněný peklo. Na cestě je právě kvůli požadavku na fotomodul LG G4 (protože android, foťák a CENA). Bohužel už je to taky 5,5" ale snad to ubojujem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co jsem o par radku vyse vyjmenoval ty telefony od Huaweie, tak zatimco pred par lety byly fotaky na Huaweiovi strasny a dodnes je mnoho lidi skeptickych, tak ted je to uplne jina kava. Momentalne opravdu v pomeru cena/kvalita jednoznacne Huawei.
LG G4 ma sice dobrej fotak, ale sam uvidis, jak dlouho ti vydrzi, prave kvalita konstrukce je u LG docela problem. Jak LG G4, tak LG G5 jsou kvuli konstrukci dost kritizovane a slavne LG G3, ktere jsem sam doporucoval, tak dneska ty lidi, co si ho koupili, tak uz dalsi LG nechteji, protoze prave i konstrukce u LG G3 se casem zacala rozpadat a pritom to na to nevypadalo. V tomhle je treba Samsung taky mnohem vys nez LG, ale Samsung ja nedoporucuji z jinych duvodu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opatrně s LG G4, hromadně padají do bootloopu. takže to podle mě není úplně dobrý kandidát.

Zkus mrknout na nexus 5x. Fotí opravdu slušně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovsem pozor!!!

Nexus 5X 32GB, ten s 16GB nebrat, na Android je to bez moznosti pridani sd-karty desive malo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na tom něco bude, mám LG V3 tablet s rootem a po jedné nevinné instalaci mc se mi dostal taky do bootloopu a nevyřešilo to nic než přeflashování Odinem. Je to sice už nějakej rok, ale dodneška z toho mám nepříjemnej pocit, zvlášť když jsem zatím s jistotou nepřišel na to, co byla přesná příčina. Tuším ale, že v initu bude něco shnilého (napadá mně např. že automaticky neopravitelná chyba fs znamená konec initu (po půlminutě čekání na marnou reakci z konzole restart a nazdar bazar - když nemáš konzoli napojenou přímo na boot jsi bez šance to opravit).

Jinak za mně ideální 5.2 - 5.5", všechno větší je už spíše tablet - což nezavrhuju, ale je to už spíš na nějakou systematičtější činnost např. ve vlaku nebo v křesle, ne přímo do terénu a nošení v kapse.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, to jsem psal já. Ono samozřejmě slušnej foťák v telefonu člověk sežene, jenže kupovat si telefon za dejme tomu 15k a výš, je pro mě naprostý nesmysl, nehledě na to, skloubit kvalitní fotoaparát s dalšími požadavky - u mě například viz. velikost, odpor k WM a částečně i k Androidu (k iOS mám taky výhrady, ale je to pro mě pořád nejmenší zlo). Před 5s jsem přemýšlel o Blackberry Passport, jenže kupovat telefon se systémem, který samotný Blackberry zařízlo a přešlo na Android, je taky nesmysl (jakkoli má ještě ze strany Blackberry běžící podporu)...

Je to jako se vším - nejhorší je, když jdete něco koupit a máte jasnou představu o tom, co to má být a jak by to mělo vypadat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podobná dilemata řešíme každý a někdy není jiné východisko, než připlatit a smířit se menšími ústupky. Luxus, který ještě nepohřbila modernizace. Lehce závidím volby systému, ten luxus si nemohu dovolit. Android a basta. Důvody jsou prosté - vlastní aplikace, které se vyvíjí společně s chytrým průmyslovým řízením rozvodů (i pro domácnosti) malých vertikálních turbín apod. Modelářské zařízení s aplikacemi (FLIR, endoskop, sonar) bez podpory iOS, nebo koupit nové, které už podporu má (zbytečné). Některé aplikace (Suunto, Garmin, Jawbone) se zase úplně nesnesou s každým buildem Androidu apod.

Když se požadavky a preference nahází do jednoho pytle, vylezou maximálně 1 - 2 kandidáti. S notebookem ani požadavky nestihnu dokončit, u třetí položky dojdou možnosti :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takže za rok nás čeká článek "Jak jsem zjistil, že pádlo není pro mě". :) Před asi dvěma lety jsem si pořídil 6" Lenovo Z2 Pro - parametry super, dlouhá výdrž baterky, profi foťák.... Po roce už jsem se těšil až se ho zbavím. Výrobce neupdatoval OS (byť to byla vlajková loď) ale telefon jinak tak nějak fungoval, s občasným pádem nějaké appky a restartem tak jednou za měsíc. Parádně se na něm pracovalo - RDP, TeamViewer, maily, Excel, PoewrPoint, navigace - s tím vším se dalo na 6" FullHD displeji dělat úplně v pohodě.
Tím ale výhody končily. Po čase jsem to stejně přestal používat, protože s myší se stejně pracuje líp a vlastně jsem pořád v dosahu nějakého PC. Navíc mi velikost (a váha) začala vadit. Začlo to tím, že mi prodřel díru snad u každý kapsy u kalhot. Pak se nedal nosit v saku (tahal dolů), nebo se nevešel. A pak se začal prostě srát - blikající display, výpadky GPS. Nakonec mi ho ukradli a já byl rád.
Jako další telefon jsem si koupil iPhone SE - z 6" na 4,3. Trochu jsem se toho bál, ale jsem nadšen - žádná kapsa neutrpěla újmu, telefon se všude vejde, spadla mi na něm jediná appka a ještě jsem ho nepotřeboval restartovat (zatím mi nikdo neposlal tu krásnou SMS). Paradoxně má i lepší výdrž baterie (kapacita kolem 1600 mAh) než lenovo s 4000 mAh baterkou. Čert vem teď operační systém (by byl flame jak sviňa) - pokud se bavíme o velikosti telefonu - tak méně je v tomto případě více, akorát mi trvalo dva roky, než jsem to zjistil.Pádlo už si nikdy nekoupím. Jsem zvědav, zda autor dojde ke stejnému prozření.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Spojujes dve veci dohromady, ja tu rozhodne nepusobim jako nejaky obhajce Androidu, ale v tvem pripade se musim i ja ozvat.

1. Ano, Android je lagdroid, casem se kazdej Android zacne srat (omlouvam se, ale lepsi vyraz pro to asi neni). iOS je mnohem lepe odladeny system.

2. Poridil jsi mobilni foun typu zadarmo drahy. Lenovo dela naprosty smejdy, dokonce jim do tovarny prorazil hacker a oni pul roku nahravali firmware s virem, nez se na to prislo. Po hardwarovy strance je to bida s nouzi, pokud tady Jezek mluvi o Huawei, tak to je neco jako kdyz srovnavas tvuj Trabant a Jezkuv Mercedes. Jednou z nejtezsich komponent ve smartphonu je baterka, cim je objemnejsi (4000mAh), tim ma vyssi hmotnost. Lehce ti to teda prodrelo kapsu nebo tahalo sako. Pritom neoptimalizovanej zprasenej Android od Lenova vybiji nekolkrat vic nez treba od Huaweie nebo Samsungu a zadna velka vydrz se teda take nekonala, jak jsi sam nakonec zjistil.

Ja take nejsem priznivec padel a 5" SGS5 co mam ted je asi tak maximalni velikost telefonu, co jsem schopen mit, ale v zasade tvuj hlavni problem byl v tom, zes koupil lenovackej smejd. Kdybys poridil treba Huawei Mate, tak by ses treba take dobral k tomu, ze chces mensi foun, ale urcite bys nebyl tak brutalne zklamanej, jak popisujes v komentari.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, tak s tím se nedá nesouhlasit, ale pro mě nic nového :) Jinak hradwarově (papírové parametry) je to vesměs podobný, s tím si dovolim nesouhlasit. Kvalitativně to nemohu posuzovat.

Ad 1. - to je bez debat.
Ad 2. - Lenovo jsem kupoval týden po tom, co vstoupili na mobilní trh v ČR. Byl to hype, bylo to nadšení, byla to zvědavost a přiznám se, že i fakt že celá firma jedeme na Lenovo ThinkPadech (který už taky nejsou co dřív) sehrál svojí roli v tom, že jsem vložil důvěru ve vlajkovou loď téhle značky. Během těch dvou (teď už možná tří) let se opravdu osvědčilo Huawei (kterýho mám pořád zafixovanýho jako dodavatele síťovejch prvků) mnohem více než Lenovo, které teď každýmu rozmlouvám. Jinak když jsi to tak hezky rozpitval, tak se divím, že jsi nepoukázal na fakt, že slabá výdrž lenova v porovnání s iP je tím, že mnohem větší displej sežere mnohem víc z kapacity baterie a proto je ve výsledku horší :). A jak píšeš, to Lenovo mě zklamalo natolik, že mě defacto dohnalo ke změně OS, o kterým jsem dřív ani neuvažoval - byl jsem Android fanoušek a majitel už od v2.1.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vetsi displej sezere presne o tolik vic baterie o kolik ma vetsi pomer velikosti, v podstate nic co by se muselo nejak zvlast resit.
Dejme tomu, ze 0,65 spotreby dela displej a z tohohle pomeru si proste vynasobis o plochu, ktera je navic. Ono to neni az tak zasadni, ale samozrejme musi to by vice narocne na spotrebu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Určitě souhlas že Huawwei nebo Tamťung jsou mnohem líp vyladěný než to Leenovo :) Stejnej rozdíl je i oproti všem ostatním. U Huawei k tomu musím konstatovat i minimum bloatwaru na rozdíl od jiných značek - firemní sw je jasný, stručný, neotravuje uživale a prostě funguje. Otázka firemní špionáže nebo rootkitu je věc úplně jiná - naštěstí nedělám ve strategické firmě, tak to nepotřebuju řešit (a běžnou úroveň ochrany řeší user-space firewall a vpn).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Včera jsem měl možnost porovnat svůj 5" s jiným 5,2" a i tohle je znát. Pro mě za pár let, až Lumie doslouží, 5,2-5,5".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hm, zajímavé komentáře. Očividně je většina s pádlem spokojená. Jenom málo lidí jako já - u sebe jsem šel z 5.4" na 5" a hodnotím to pozitivně. Ale neřekl bych, že jedno je bomba a druhé k ničemu, spíš bych 5" označil za "trochu lepší".

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přešel jsem na Xiaomi MI MAX 6,44" 2GB RAM, 16GB... 1920x1080.... koupeno v cine za US 169 + DPH a jsem naprosto spokojeny.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja radsi mensi. Ted iphone se . Sem zvyklej drzet tel jednou rukou a ukazovat palcem. Tohle me u padel pride nerealne. Ty padla uz se musu drzet obouruc a psat dvema palci nebo jak ta slecna na fotce v clanku. Nebo mam tak kratke prsty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na 5.2" to ještě v pohodě jde. U 5.5 záleží na konstrukci (nesmí klouzat tj. musí mít neklouzavé ostré hrany) ale je to už dost akrobacie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Keď sa mi pokazí S5mini, tak prejdem na záložný S3mini :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

5.2" Honor 7, dospěl jsem k tomu, že chcu "kapesní tablet", co umí telefonovat a telefonování vlastně není primární funkce. Spíš internet během jízdy MHD, komfortně použitelná mapová GPS (Garmin eTrex Vista už používám jen jako logger, díky výdrži baterie), jizdní řády, mapy, whatsapp a tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ta dnešní nenažranost a neschopnost pochopit kompromisy vyplývající ze základních rozměrů výrobku. Ani 6" kráva co vás bude jako mobilní telefon neskutečně štvát vám komfortem-ergonomičností nevynahradí stupidní 15" notebook - o desktop klávesnici a min. 19" LCD nemluvě.

„Chci kvůi parkování městské auto velikosti Smarta, ale taky chci perfektní pasivní bezpečnost jakou nabízí Lexus LS. Beru toho Smarta, protože mě marketing M-B (nepochopení fyziky a testů Euroncap) přesvědčil o jeho bezpečnosti."
Ano, pochopili jste to správně. Jste idioti. Všichni ti co si neuvědomují, že považovat mobil za něco na co mohu koukat víc než jen pár minut v kuse, je obrovský masochismus.

Nicméně dnešní kapitalismus potřebuje idioty co si zničí zdraví a pak se s velkými finančními náklady snaží důsledky svoji idiocie zmírnit. To je jednoznačný důkaz nevhodného společenského systému a je jedno jestli se cítíte jako komunista, fašista, kapitalista nebo příznivec monarchie, Pokud se tento prvek objeví ve vašem oblíbeném systému, tak byste měli zůstat ostražití.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Zato je prejavom obrovskeho intelektu automaticky vsetkych s inym nazorom oznacit za idiotov. Cast populacie to ma fakt zo zdravotnych dovodov. Proste na soplavom, z ich pohladu, 3-4" display poriadne nevidia ani zakladne funkcie a smsky, ziadne pracovanie ako na notebooku. Dalsi dovod moze byt zjednotenie zariadeni. Clovek je tvor lenivy ale aj si chce setrit cas. Uz dnes mobil zastane dost funkcii a pokial clovek vyslovene nepotrebuje fotit, tocit video tak na bezne fotenie/natacanie je mobil uz postacujuci. Samostatne navigacie prakticky vydochli a zmysel maju mozno uz len turisticke koli vydrzi a oddolnosti alebo podobne specificke. Kalkulacky, citacky atd.
Ano ergonomia je problem a 6" mobil nenahradi 10" tablet a ten zasa 14-15" notebook ale zasa ak cloveku staci 6" obrazovka na to na co pouzival 10" tablet, tak si usetri vlacenie,nabijanie dalsieho zariadenia. A casom ked stupne vykon mobilnych SoC a doriesi sa ergonomia tak bude pouzitelny mobil v docku aj ako desktop. Zasa to bude mat urcite obmedzenia a nebude to vhodne vsade ale ma to aj pozitiva.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

„Zato je prejavom obrovskeho intelektu automaticky vsetkych s inym nazorom oznacit za idiotov."
Pokud je ten názor idiotský, tak v tom nevidím problém.

„3-4" display poriadne nevidia ani zakladne funkcie a smsky"
Pokud má někdo tak velké problémy se zrakem a intenzivně používá mobil i nadále, tak je to idiot. Mám zkušenost s navigací a SMS u mobilu s 2,2" a no problemo. Na SMS dokonce luxus. Moje babi má na sms a telefonování 1,4". Brýle nosí, do letectva by jí nevzali.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

I lidi se špatným zrakem musí používat mobil, víš, idiote.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Moje babi má na sms a telefonování 1,4". Brýle nosí, do letectva by jí nevzali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasně, vzít si ntb na cestu MHD nebo na týden na vodu, to je přímo vrchol ergonomie. Dát si ho na palubovku jako navigaci, to si úplně chrochtáš žejo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Úplně chrochtám u plnohodnotné navigace, ale chápu, že pro někoho je to výdaj navíc a pokud necestuje moc často, tak stačí i mobil. Cestu MHD zvládám bez notebooku nebo BB Passport, cestu ve vlaku zvládám s notebookem, když už tedy potřebuji. Když jsem týden na vodě, tak to beru jako dovolenou a pokud hodlám pracovat nebo komunikovat, tak stačí dumphone. Kvůli odolnosti, výdrži, ceně je to IMHO the best. Pro nouzové použítí internetu mně stačí nejlevnější dotykáč - tedy pokud se bez netu fakt neobejdu a jsem v prostředí, kde nejsou žádná PC. Rozhodně do něj necivím dlouho.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty si tak super, teba by som chcel mat za zenu! Ne kecam, nechcel..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Máš 3 problémy:
1) Registrované partnerství nebylo na Slovensku schválené.
2) Nejsem homosexuál.
3) I kdybych byl, tak s tak hloupým a jednoduchým humorem bys mě nedokázal zaujmout. Řekni vtip. Vtip. Hahahahhaha Jakub P se mlátí smíchy a ostatní mají podezření na THC...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak sem to nevydržel a kvůli tobě se přihlásil....Mirdo Červíčku.....vím, že pokud jdeš proti proudu, jsi většinou sám a tak tě aspoň takhle chci podpořit a píšu to jen tobě, takže reakce ostatních mě teď opravdu nezajímá....ne se všemi tvými názory souhlasím, ale občas se trefíš a dneska možná víc, než jindy....takže pro ty slabší ještě jednou.....souhlasím s tvým názorem ohledně founu(ů) a jejich velikosti a určení....tečka....a na kecálky se vykašli, nestojí to za to....trust me

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A ty mozes suhlasit s akymkolvek hlupakom v diskusii, to ti nikto nebrani. Stale vsak ostava faktom, ze preferencie telefonov boli, su a ostanu subjektivne a odlisne u roznych ludi, podla sposobu a ucelu zariadenia, ktore sa mnohokrat rapidne lisi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To bola reakcia na tvoju aroganciu a nazory, ktore ako jedine povazujes za tie najspravnejsie. Uz vyssie ti to niekto naznacil. A i povicero ludi to podporilo suhlasom/nesuhlasom. Ak si narazku nepochopil, asi budes sam ten idiot, aj ked si nadalej samozrejme frajer, ktory pouziva navigaciu namiesto telefonu, lebo tak je to urcite najspravnejsie. ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Úplně chrochtám u plnohodnotné navigace, ale chápu, že pro někoho je to výdaj navíc a pokud necestuje moc často, tak stačí i mobil.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak, niekomu staci mobil, ktory je napriklad v cene 4-5 kvalitnych navigaci a plni uplne tu istu sluzbu +ho moze mat ako handsfree a nemusi umiestnovat zbytocne dalsie 2 displaye okolo palubovky. A normalne sa divim, ze ty nieco chapes po tvojich predoslych vyjadreniach a uznavas, ze pre niekoho to moze byt aj inak. Gratulace.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen jsem citoval sám sebe z příspěvku na který jsi ty sám reagoval jako idiot. Gratulace za další ztrapnění.
PS: Některá auta mají navigaci integrovanou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Ano, pochopili jste to správně. Jste idioti. Všichni ti co si neuvědomují, že považovat mobil za něco na co mohu koukat víc než jen pár minut v kuse, je obrovský masochismus."

Ziadne strapnenie, toto je proste nezmysel, ukazka arogancie a ludia ti to dali i vyzrat. Zmier sa s tym.

Ano auta maju navigaci, vyborny postreh. I to moje ma. A taky maju urcite aktualny prehlad o zacpach v meste, pojazdnych radaroch a aktualnych informaciach, ktora ulica je rozkopana, alebo kde sa stala zrovna nehoda, ze? Opat pokus byt vtipny alebo macho, ale nevysiel. Gratulace znovu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jen utíkáš od aktuálního problému a přihráváš sem jiný. Jak typické pro zoufalce tvého typu. Pokud máš na výběr, tak je mobil vždy masochismus pro cokoliv delšího a já na výběr naštěstí mám, stejně jako většina (i když si to třeba neuvědomuje).

„ludia ti to dali i vyzrat. Zmier sa s tym."
Ty patříš mezi facebookové chudáky, kterým když někdo nedá lajk, tak mají depku. Já ne, tak mi nevnucuj svoje ubohé uvažování.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Na dovolenou vozíš zapůjčený satelitní telefon, protože v místech bez přítomnosti civilizace, se naskýtají nejlepší lokace pro vodáky i fotografy. K určení času slouží mechanické hodinky, k určení směru a polohy outdoor navigace Garmin, když selže navigace, zastoupí jí malý kompas/buzola a i kdyby selhala buzola, ta tu máme slunce, klacek a dva kameny. No a kdyby se rozmáčela papírová mapa ve fólii, tak si pamatuješ orientační body a směr se dá vypozorovat z různých zdrojů.

Třeba v Bolívii jsem neviděl signál 16 dní a to jsem měl v batohu i svůj běžný telefon (ještě Z3 Compact). Vlastně možná v blízké části těžby na pláni Salar de Uyuni. 3 dny, celé tři dny jako ve svářecí místnosti, ale mám úžasné fotky rezavé techniky :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ukaž..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je snadné, nepíšu na virtuální klávesnici. Existují pro šmatlaplacky mnohem vhodnější vstupní metody. Pokud jste na desktopu, můžete získat představu třeba z Dasheru.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mám od soboty 6,4" Xiaomi Mi Max a neviem si ho vynachvalit. Mal som pred tym Galaxy Note4, a je to fakt niekde inde.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jedna vec je veľkosť obrazovky, a druhá veľkosť telefónu. Môj predchádzajúci telefón bol Samsung Galaxy S4 LTE-A. Obrazovka 5", a okolo malé hrany. Aktuálne mám ASUS Zenfone 3 s 5,2" obrazovkou. Človek by povedal, že rozdiel je minimálny, ale opak je pravdou, lebo ASUS má okolo displeja každým smerom hrubšie hrany. A poviem pravdu, nechcem väčší telefón. Už pri tomto mám problém ovládať telefón jednou rukou. Akurát sa bojím, že ďalší telefón si už nevyberiem, ak budem chcieť telefón ktorý má cca. 5" displej, zvlášť HW tlačítka pre "home, back, menu" a k tomu nebude mať okraje okolo obrazovky ako telka z roku 1985.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze se podivej co predvadi Samsung ted, SGS4 LTE-A jsem mel taky a muj nejlepsi telefon co jsem kdy mel. Samozrejme nasazena customROM, protoze Lollipop Samsung podelal.
Opravdu paradni maly velky foun!!!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zvažoval som kúpu S7, ale nie som ochotný dať také prachy za telefón. Zvažujem, že dám svoju S4 LTE-A do pucu. Nutne potrebuje vymeniť stredný rám a zadný kryt, a hodila by sa aj výmena displeja.
Inak ja som s originálnou ROMkou nemal žiaden problém. Viem, že custom ROM sú svižnejšie, ale to experimentovanie ma nebavilo už ani pri HTX Desire. Nahrajem ROMku, nefunguje dobre, tak dám inú, obnovovanie dát, a aplikácii, a toto všetko večer/v noci, tak, aby som ráno mal plne funkčný telefón. Otrava. A najhoršie to bolo, keď som telefón brickol a rozchodil som ho až nejakým piatym softvérom ráno o tretej. Vtedy som sa tým prestal hrať. Zistil som, že dokonca nemusím mať telefón už ani rootnutý.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem do toho ty peníze dal (v rámci předprodeje jsem dostal za starou S4 slevu 4 tisíce) a nelituju.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ten stredni ram je nejak poskozenej? Jestli se jen odrel, tak si kup stetecek a stribrenku a pretri to. Zadni kryt jsem potahl samolepici cernou polomatnou tapetou, bohuzel matnou nemeli. Ano je to piplacka, hlavne dira okolo fotaku a zaoblene hrany, ale nikdo nepoznal, ze tam mam nalepenou tapetu, takze s trochou zrucnosti se to da.
Displej je samozrejme neco jineho, kryci sklo je nalepene a je to opravdu tezke, kamos se o to pokousel, ale nakonec ten foun vyhodil, nedal to ani s horkovzdusnou pistoli. Cely displej je drahy, ja bych sel dneska do Huawei P9 lite nebo Honoru 8 lite, pokud nehrajes hry. Ty founy jsou pomerne dobre odladene a i slusne vypadaj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já u S4 zůstávám - zatím, ale Lolipop jsem nenahrával. Pro AMOLED je nejlepší starý dobrý Kitkat. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Relativně nedávno jsem přešel ze Samsung Galaxy S4 na S7, který ve velikostně takřka identickém těle nabízí o něco větší displej (5.0" -> 5.1") s vyšším rozlišením a zároveň mi i nadále umožňuje ovládat telefon jednou rukou (ve spolupráci s flipovým pouzdrem pohodlně). U telefonu to má pro mě větší užitnou hodnotu než jen absolutně co největší displej.

Pokud opravdu potřebuju větší displej, pak potřebuju výrazně větší plochu a na to mám tablet (Samsung Galaxy Tab S 8.4). Třeba na 7" displeji bych comics číst nechtěl...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lumia 640XL - 5,7", předtím omnia 2 - 3,7", před omniou iPaq 914, před ipaqem ipaq 514 a před tímto ipaqem eten glofiish M600. Všechno plastové, více či méně odolné (ono teda, největší plastová "hračka" byl ten M600). Rukou mi jinak prošel i HTC HD2 a prehistorickej JáTelefon 3G.

Z hlediska ergonomie byl nejlepší ten iPaq 914, prakticky se jednalo o design BB9700. Na prohlížení dnešního webu to není ani náhodou, ale telefon se ovládal krásně i poslepu. Když ho člověk používal déle, tak nepotřeboval ani kurzorové šipky, stačilo používat znaky jako při stisknutí tlačítka "alt". Další zajímavý robustní telefon bylo to HTC HD2, na svou dobu tenkej a bytelnej univerzál. Bylo na něm možné rozhýbat ňadroid, WM a WP. Nejdéle jsem asi používal tu omnii, která mi byla sympatická velikostí, OLED displayem a hlavně výdrží. Moc se mi nelíbil design (hlavně ty obrovská tlačítka, která jsou jako pěst na oko), ale jinak to byl super telefon. Zbytek byl pro mě takový průměr, možná ještě ten iPaq 514, který ale bohužel zemřel (buď umřela flashka, zdroj, cokoli... ale už se nerozběhl).

Současná Lumia 640XL je tedy gigant proti tomu, co jsem dlouhodobě používal a bál jsem se velikosti. Kdyby existovala 640 s parametry XL, tak bych vzal pravděpodobně tu, nicméně po chvilkovém seznámení jsem s velikostí spokojen a nelze proti tomu nic říct. Pro dnešní šmatlafouny je to takovej velikostní kompromis. Moje matka "dostala" za poctivé očesávání tmobilem entry ňadroid telefon - kazam trooper 440L (4" ošklivá potvora). Osobně bych to nechtěl používat, má to otřesnej digitizer, ještě horší je ergonomie ňadroidu na něčem tak prťavém a celé je to vůbec za trest. Měl jsem v ruce i Lumiu 640 bez "XL" a těch 5" je podle mě to nejmenší, co se dneska dá rozumně ovládat (a to nemám nějak tlusté prsty a špatné oči).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je prostě "Ježčí nekonečný příběh"... Už po FireOS nazrál čas přejít na mobilní Windows ? ;))

Už se fakt těším na další rozbor "Proč mi přestává stačit 32GB SSD"...
Davide hodně zdaru s novým telefonem, zdejší komunita ti jistě poradí a já ti pouze popřeji mnoho radosti a spokojenosti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

článek "Proč mi přestává stačit 32GB SSD" nikdy nevznikne, neb jsem v srpnu 2015 (tuším) koupil rovnou 60GB SSD. Takovej jsem byl borec ;-).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se omlouvám a gratuluji ! Tak se holt na článek "Proč mi přestává stačit 60GB SSD" optám za ... rok, za dva ;))))) ...ale každopádně se na něj už teď těším.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem kdysi kupoval Samsung Galaxy Note 4, tak jsem měl trochu obavy, přeci jen, na nošení v kapse u riflí je 5,7" už trošku moc, ale zase, kdo jednou zkusí velký displej, zvlášť, pokud na mobilu hodně serfuje a/nebo pracuje, případně kouká na filmy a TV, tak prostě není cesty zpět.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Hmmm, väčšia uhlopriečka bude pre mňa asi nevyhnutná ak budem chodiť na stránky diit.cz. Pretože s mobilom s Windows 10 Mobile v ležatej polohe na mňa z tejto divnej stránky hlási, obrovský prekrývajúci tretinu stránky, banner na vrchu stránky nech si stiahnem aplikáciu pre Android. Nehovorím že načítanie stránok diit.cz je hotová katastrofa. Prosím nezvaľujte vinu na mobil alebo W10M. Mobilov mám viac s W10M a všetky sú len so základnými aplikáciami bez akéhokoľvek iného softu. Radšej sa pýtam, je fakt také ťažké pre vašu stránku spoznať (naprogramovať ju tak) že mobil bez Androidu nepotrebuje aplikáciu pre Android a urobiť stránky prehľadné a rýchle????????????? No ale keď šéfredaktor, redaktor, blogger a asi aj tvorca stránok Ježek rozoberá doslova koko**ny každú chvíľu, tak na normálnu robotu nie je čas!!!!!!!!!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Musím vás zklamat, ale já naše stránky nekóduju.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nenechajte sa napalit cinskou haraburdou. Nemaju plnu podporu nasich 4g, mrte bloatu, nepouzitelne bez romky.

Samsung J5 2016, odoberatelna baterka, uzasny amoled, dostatocna vydrz, sd slot, plne 4g, dual sim, andorid 6, mozno 7 uvidi sa tento rok, minimum bloatware, casom sa mozno urodi naka romka, najvaic popularne su 2015 modely
trapnych 180€, s baterkou do zalohy, sd kartou a origos samsung fip puzdrom to zmestite do 250€.
A neznaly si bude mysliet ze je to s7 ne-edge

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Lowend od Samsungu byl vždy povedený.Ale vždy raději ten hloupý než kompromis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Rastol som z 3,5" na 4,3" a teraz mam 5,5" ,ale az raz dozije, tak to bude 6,4" Xiaomi Mi MAX. Xiaomi ma vybornu vychytavku, potiahnutim prsta od stredoveho tlacitka do boku si viem zmensit obrazovku na pozadovanu velkost 3,5 - 4 - 4,5" takze neje problem behat v systeme aj s jednou rukou, ale ten display navyse ked je treba je na nezaplatenie.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ono jde o to, jak jsou ty "titěrné" klávesnice softwarově dobře vyřešené a jak citlivý a kvalitní je displej. Mám iPhone 5s a kupodivu není vůbec problém psát na něm za chůze, stejně jako to předtím nebyl problém na BlackBerry Z10. Nutnost provozu dvou čísel mě dohnala k nákupu nejlevnějšího androidího dvousimkového pádla s LTE, očekávám, že to bude naprosté peklo a přechod z iOS bude ještě větší utrpení než předtím z BB10 na iOS, ale takový je holt život.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem Xperii 8 s asi 3" displejem. Rychle jsem si zvykl tu a tam mrknout na net a přišlo mi 3" trochu málo. Tak jsem později kupoval Xperii L s nějakými cca 4,3". Na browsení netu je to výrazně lepší, ale relativně málo. Na druhou stranu je ten telefon už celkem veliký do kapsy. Na takové to ryhclé juknutí na web a appky, které se na malý displej holt nehodí, na to jsem si pořídil 10" tablet, protože přeci jenom nevidím moc dobře.
Takže na telefonování bych uvítal opět nějaký menší, kolem 3" - 3,5" displeje, ideálně s tlačítky na vytáčení a primárně zobrazené telefonistické UI podobné Nokii 6110i, ale na androidu. Na Androidu protože kontakty, synchronizace kalendáře, poznámek a možná nějaké malé aplikace vhodné pro telefon. Ale hlavně! Nějaký opravdu solidní foťák. Na to jsem si zvyknul hodně a občas ho používám. To že se dá sehnat "dumbphone" s tlačítky, ale bez synchronizace, s VGA foťákem a pitomým UI, to mě nezajímá.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já dospěl k větší úhlopříčce zejména kvůli Remote Desktop, produktivitě, multimédiím a klávesnici. Mám Lumii 950 XL a už i 5" displeje mi přijdou malé. Kolik věcí udělám na mobilu, než abych z batohu vyndával notebook.
Ovšem držet nyní v rukou karty na Canastu je trošku...nezvyk.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Už 5.5" mi v kapse docela zavazí takže větší ani omylem. Ještě že je tu tuna číňanů ze kterých je možné v případě potřeby něco vybrat. Potřebuji hlavně telefon příležitostný foťák a budík a ktomu co nejlepší výdrž. Web je jen vyjímečná nouzovka a hry taky....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Presiel som z 4.7 HD na 5.2 FHD a dnes som na 5.5 QHD. Nesiel som za tym cielene, skor z nutnosti, kvoli vykonu a nakoniec ani to nelutujem. 5.5 je v kazdom pripade pre mna uz velmi blizko hranice pohodlneho pouzivania, mozno 5.7 by sa este dalom, ale viac uz nie, a nieje to tym ze by si clovek nezvykol. Vsetko ma svoje hranice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jo, není nad to muset mobil tahat v nějakém pouzdru nebo v batohu, protože se nedá strčit do kapsy, aniž by se zlomil, nebo se tam prostě ani náznakem nevejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.