Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k „Multi-kulti“ glosa: Apple, Čína, Brazílie, Plzeňské pivo a České dráhy

Jenom k těm iOS věcem bych doplnil, že všechny iOS věci mají standardní 3,5mm jack a jedná se tedy nejspíš o nějakou úchlyku s těmi sluchátky. (Jo a nové iOS zařízení nemají thunderbolt ale lightning konektor aby se to nepletlo :) )

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A vedeli jste ze lightning je jen neco jako USB a chybi tomu video piny? Takze kdyz pripojite lightning a/v adapter s hdmi, je to v podstate maly ARM SoC, do ktereho se streamuje komprimovany obsah? A kvalita je v prdeli samozrejme, protoze artefakty :/

http://www.panic.com/blog/2013/03/the-lightning-digital-av-adapter-surpr...

http://www.extremetech.com/computing/149946-one-reason-for-apples-overpr...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A jak souvisí dat./nabíjecí konektor s tím sluchátkovým?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Krásný článek. Loni v létě jsem měl obdobný zážitek při cestě vlakem z Brna do Prahy. Postarší kolumbijský pár, jedoucím z Vídně, si plánoval kam všude se v Praze podívají. A když jsem viděl, že chtějí jít na Karlův most a pak přes Malostranské náměstí a Nerudovkou na hrad a ke katedrále, tak jsem jim navrhl, že jestli trvají na této trase, ať to vezmou opačně, že Nerudovku je v letním parnu lepší scházet, než ji vycházet. :) Následně mě zpovídali, mimo jiné, ohledně českých specialit, a tak jsem jim samozřejmě doporučil to nakonec spláchnout Plzínkou. Snad jim chutnalo.

Pokud jedete takhle s cizinci, využijte příležitosti a krom příjemně stráveného času možná i zlepšíte jejich obraz o nás. Ať si naši zem pamatují podle přátelských lidí.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"dech vyrazíme návštěvníkům i jinými krásami."

No tak jsme si zaslzeli v tom vlaku jak je ta Praha krasna a ted vystoupime na hlavaku, vylezeme pred halu a rozdame par drobacku bezdomacum okolo lezicim, projdeme bordelem v parku a svezeme se prazskou MHD, jako zkuseni turiste jiz vime, ze taxi v Praze ne, nebot by nas okradli (nakonec psali o tom v novinach - nemeckych i anglickych), co ale nemusime vedet je, ze v prazske MHD je mozno z uspinene sedacky chytnout svrab, ktery nam sem z vychodu zatahli ty kvanta "rusackych" pristehovalcu, kteri do Prahy kazdym rokem prichazi, takze na usmudlane latkove sedacky radeji nesedat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:) jj, jeste lepsi sou fetaci a dalsi existence u kapky nadeje hned u zastavky tramvaje a obcas jim tam prijede ten indickej doktor osetrit bolaky, to je taky moc pekne sledovat, pak se hned radi nacpou do obou vagonu a hura smer Vaclavak/Masarycka nebo Husinecka, takze je jedno jakym smerem se vydame. Vlezt na C hned na hlavaku taky moc nevyresi, bud pak muzou zkusit vylezt na Florenci (ta snad ani nepotrebuje komentar) nebo na Muzeu a sejit si Vaclavak a pokecat s nekolika Nigerijci;) clovek ani nemusi cestovat a multikulti ma za rohem, ale jo Praha jako takova je opravdu pekne mesto, jen preju vsem cizincum co sem prijedou na dovolenou at tyto ostatni, co jsem prijeli delat akorat tak potize, potkaji jen minimalne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, Florenc ne, stoleta voda neprisla, aby to po 10 letech zase splachla. Hlavak je uplne bez sance, je moc nahore. :-D

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nasich sedacek MHD bych se v Praze bal o hodne min nez nechutnejch gaucaku v Londyne. Taky maji latku a nemytych a podivnych existenci jim tam jezdi mnohem vic, jen to nikomu neprijde. Nedelejte z komara velblouda, staci se dojet podivat na bordel v Londyne nebo Parizi. Uz se pry v poslednich letech trochu rozsiril i do Berlina a Vidne, ale to nemuzu osobne potvrdit.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak zlaty kozenkovy (komunisticky). Ale jinak hlavni problem neni v sedackach, ale v tom, ze tu mame nekontrolovatelnej priliv emigrantu ze zemi byvaleho sovetskeho svazu, ktery sem zanesli svrab. Asi ho parizsky slimaci nemaj.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Jasně Toníček vyskočil z okna a nic se mu nestalo, tak já můžu s klidem taky..proč se neustále musíme k něčemu přirovnávat, to nemůžem být v něčem lepší? Nehledě na to, že na dřevěnejch/plastovejch se těm obejdům blbě sedí a tak nejedou z konečný na konečnou jako obvykle a raději počkaj na jinej spoj, případně by do mhd mohli přestat lézt ve velkém jako je tomu teď. Kdyby DPP bylo k něčemu, tak se s tím už dávno vypořádá, ale holt od nich žádný prachy za pokuty nezískaj a zabývat se s nima revíkům taky nechce..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo, proč zrovna DP by měl řešit náročnou problematiku bezdomovectví. Chápejte, že je to pro ně neřešitelná zálešitost. Řidič může bezdomovce "vyloučit z přepravy", ale on nastoupí jinam a tak dokola. Přitom řidiči mají dost svých problémů v tom šíleném provozu. Jako řešit rakovinu kůže tekutým pudrem. Když se nejde po jádru problému, nelze dosáhnout žádného výsledku.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

1) neříkám ať reší problematiku bezdomovců, ale ať dodržují svůj vlastní řád, kde doslovně píšou o neobtěžování ostatních cestujících svým zevnějškem (špína, zápach, hluk atd.) a hlavně nastupování pouze s platnou jízdenkou - jakmile by šli tvrdě po nich, začne to danné osoby pěkně štvát a raději se na mhd vybodnou, jenže to je jen práce a žádný zisk, daleko lepší je pro ně dávat pokuty cizincům se špatnou jízdenkou a kontrolovat pouze ty, na kterých něco vymůžou, naštěstí anglicky se už revíci aspoň dostačujíc naučili.

2) o řidičích sem taky nemluvil, ale nu dobrá taky by mohl v tomhle trochu pomoci. Věta "řidič na to čas nemá kvůli šílenému provozu" - dobrej vtip, Prahu sice u nás bereme jako velkoměsto, ale šílený provoz bych tomu teda neříkal..

3) bezdomovci a další flákači byli odjakživa a zřejmě ani sebelepší plán jak jim "pomoci" to nevyřeší ani teď ani v budoucnu, neřeším jak z nich udělat poctivé pracující plátce daní, ale aby neotravovali v mhd a v okolí vstupních terminálů do Prahy/ČR, proč třeba na letišti je jejich aktivita skoro 0, snad zázrak? Ne jen se tam nenechávaj vklidu. Proč řešit prázdnou pneumatiku koupí nového vozu. Proč jednoduchý problém řešit složitě a ze široka.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Naprosto "úžasná" bývá cesta vlakem v sobotu dopoledne směrem Kutná Hora. Ačkoliv pokaždé je vlak plný turistů, ČD se za roky nepodařilo přidat ani vagón, takže tuto cestu si méně šťastní turisti vychutnají jako sardinky na chodbičce. Proč ho přidávat, když za Kutnou Horou už je prázdno :-) Na závěr pak přijde překvapení, že KH hlavní nádraží není KH město a na přestup je pár minut. Komu to nedojde, tak si dá 3km procházku nebo si hodinku počká.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pěkný pozitivní článek, sám žijíc s cizinkou si začal vážit domoviny mnohem více, protože obvykle jsme zaslepení, vlastní národ často posuzujeme podle pár šmejdů ve zprávách a ne podle dobrých lidí, kterých každý den potkáme kupu (kdo je nepotkává by měl rychle změnit návyky :-), často si myslíme, že problémy jsou jen doma (a ony jen noviny o těch za hranicemi nepíší) atd atd.

A u Číňanů, Japonců či Amíků je fakt úžasné, když dorazí do ČR, protože jsme zemička co na mapě světa skoro není vidět jak je malá, obyvatel má méně než tamní velká města a přesto jí někdo popatří jako zajímavou destinaci. I kdyby to bylo jen kvůli staré Praze, která je nádherným klenotem, když se na to člověk podívá nezakalenýma očima.

Jinak, přestože ČD ještě mají co dohánět, tak jsem tuhle musel upustit značnou pochvalu na vzestup jejich personálu, protože v EC do Berlína (z Budapešti do Hamburku) na českém území vlaková četa hovořila česky, německy a anglicky, z Bad Schandau, kde nastupuje personál DB se hovořilo jen německy a vyřešit jakýsi problém s jízdenkou byl pro mne nadlidský úkol (němčinou bohužel nevládnu), průvodčí to komentovala dost sprostě (zase natolik německy rozumím) anglicky se nekonaly ani základní fráze okolo problematiky jízdného, což byl pro mne u mezinárodního EC plného všech možných národností docela šok.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jel jsem z Ostravy do Bratislavy a zpět. V Břeclavi jsem přestupoval (první i druhý vlak byly mezinárodní rychlíky). Netušil jsem však, že to bude přesun (přestup) jak v prostoru, tak v čase - slovenský vlak silně připomínal naše vlaky před dvaceti lety. A i cestou při pohledu z okna na jednotlivá nádražíčka to bylo víceméně to samé (místy i o 30 či více let). Netušil jsem, že ten rozdíl bude až tak moc do očí bijící - a to se se slováky domluvím absolutně plynule a na dovolenou tam taky občas zajedu - prostě nic proti nim nemám. Ale ten vlak ...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ta obliba zařízení od Apple v Číně je jasná, přece nejkrásnější dárek je ten, které pro vás vaše dítě vyrobí samo a u toho LEGA, mám pocit, že to se pro změnu vyrábí i nás...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jj, dělá se na Kladně (fabrika vedle bývalého Sunu/Senda/Celesticy)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Krasne (toto je moja komplet cela myslienka 2 sekundy po precitani clanku a bez citania komentarov).

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

díky.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.