Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k NÁVOD: Dejte nový život rozbitému tabletu

Nápad vcelku zajímavý, ale většina tabletů je na Androidu a z nich jsem neviděl snad ani jeden co mi prošli rukama s HDMI výstupem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

a mně se doma válí rozbitý shield tablet a ten ho zrovna má :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

a zrovna shield by se vyplatil opravit, než kuchat. Ale nic nebrání tomu to na zkoušku připojit k telce a zjistit, jestli novější android se chytá nebo ne, popř. zkusit odpojit hlavní LCD a doufat, že elektronika je natolik chytrá, že detekuje chybějící výstup a automaticky přehodí na HDMI výstup . Za zkoušku nic nedáte!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Polaroid TAB8 p791 z asda z UK. Ten ma nejake(asi mini) HDMI a Android. Nedavno som v nom menil LCD, ktore som aj po opatrom otvarani povodné ponicil(kablik z elektroniky lcd na samotne lcd). Sice nie je kto vie co ale bolo mi ho luto vyhodit ked este sluzil. LCD kupene na aliexpress-e, vymenene, a funguje.

Ak tablet bol este pouzitelny a nestal 20€(:D) tak by sa oprava autorovi mozno vyplatila. Aj ked jeho atom a 1GB RAM na windows, tazko povedat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nice!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

WTF, ty se asi hodně nudíš....))) Co bude příště, nevyhazujte starej kombajn, jde z něho udělat docela slušná pračka?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A něco konstruktivního k tomu povíš taky, nebo Ti jen vadí, že je někdo schopný využít starý "šrot", vyrobit z něj něco co mu poslouží, místo toho aby to vyhodil a ještě se u toho dobře pobavit?
Dobrá práce Jirko.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo a pokud jsme takhle pěkně u bastlení, ještě existuje přesně obrácená možnost tedy použít funkční starší displej... Deska se menuje Universal LCD TV Controller Driver Board já mám verzi V56. Z mrtvýho monitoru, displeje notebooku a nebo TV můžete vytvořit nový zobrazovadlo a celkem namakaný....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

3w 24h 265dní je 26kWh * 4Kč tj. další stovka navrch. Noo možná by neškodilo to vypínat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co máš s tím SHIELD Tabletem?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejdřív jsem chtěl napsat, že za $25 koupíš android krabičku k televizi, která nevypadá děsně, je malinká a přehraje všechno. Než jsem sem ty hejty napsal, došlo mi, že i tohle může mít teoreticky nějaký smysl alespoň jako způsob zábavy (= zabíjení času bastlením, protože je přece škoda to vyhodit) a minimálně to šetří životní prostředí. Alespoň tedy dočasně, než se i ten šetřivý člověk plácne přes kapsu a koupí ten boxík za $25. U lidí ježkovitých to může vydržet klidně roky!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Původně jsem měl ten tablet na cesty a občas jsem ho nechal připojený u televize. Když se stala ta nešťastná náhoda, měl jsem možnost buď to vyhodit a koupit pořádnou krabičku nebo s trochou pájky to předělat. Jelikož se mi zrovna doma válela elektronika z power banky, tak jsem to prvně zbastlil a hotovo. Pak mi shořel disk (my bad, zkratoval se adaptér a vyhořela elektronika), tka jsem to všechno nacpal do toho rámečku. Postupem času jsem do toho nacpal kill-switch abych si ušetřil trable, když se to seklo. No a od té doby to funguje, už cca rok a půl a né a né umřít, potvora!!!

Není to o tom, že bych neměl peníze si koupit pořádnou krabičku, ale zatím tak nějak pro to nebyl důvod a toto vesele hraje dál :-) a hlavně!!!! Je to zábavné to opravovat a pájet.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však píšu, že je to způsob zábavy. Taky dělám věci, které nemají příliš ekonomický smysl, protože mě to baví.
"Postupem času jsem do toho nacpal kill-switch abych si ušetřil trable, když se to seklo." - Když to pak pořádně nefunguje, tak k čemu to je?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

na to odpovím jednoduše - Windows a levné paměti + dlouhý systémový čas. Po měsíci se 1 GB RAM operační paměti natolik zahltí, že jedině pomůže systém natvrdo vypnout a znovu zapnout. U androidu nebo linuxu něco takového neexistuje :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tou cestou jsem šel taky povzbuzen výkonem 10USD HDMI dongle.. No a nakonec jsem si o vánocích pořídil Shield TV, který je sice drahý, obsahuje zpackaný AndroidTV , ale pořád je to to nejlepší co vám Android TV box může nabídnout.
Ovládat tohle jinak než přes bezdrátovou klávesnici s touchpadem ( třeba Logitech K400) a joypadem na hry je šílenství ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží na tom, co od tv boxu očekáváš. Já to mám na streamování videí z domácího NASu. Přehrává mi to v klidu i 4k HEVC, takže jsem moc spokojený :) Pořídil jsem si k tomu air mouse (Mele F10) ve které je i pidiklávesnice, když už je potřeba (což většinou není), odmítám aby se mi u televize válela velká klávesnice s myší. Ono ostatně ta Air mouse umí ovládat i televizi, je to dost návykové. TV box mi připadá na hry jako úlet, na hry jsou tu přece konzole :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

pekna praca. mne sa vcera podaril rozchodit chromebook na galliumOS. odisla v nom sietovka.
tak fici na usb sietovke za 2eura

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen přemýšlím proč tam cpát obvod z power banky a proč ne třeba DC-DC step-down convertor nebo i step-up. Provozoval jsem takto starý mobil a hlavně to dokáže dávat standardně 2A a s chladičem i 3A. Dají se koupit i výkonnější, ale to je na tyto blbůstky zbytečné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to je taky zcela jednoduchá odpověď. Step-down mi explodoval do obličeje (díky bohu že jsem měl ochranné brýle), při regulaci a obvod z power banky jsem měl k dispozici. Další věc, power bank obvod je přímo navržen a nastaven na 4.4V bez zátěže a chová se už z výroby jako baterie, kdežto DC-DC se musí nastavit před implementací a pro lidi, kteří se neživí elektronikou to může působit problém. A bylo to snadnější a levnější!
A kdybych na tom neměl potřebu hrát WoW, tak bohatě stačí i 1A. Špičková zátěž se vyrovná přes ponechanou baterii a přes noc to stačí vypnout a tradá, funguje se dál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to jsem měl asi štěstí na kusy:) A že se mi jich doma pár povaluje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyrábět jakýkoli TV přehrávač bez HEVC a CEC - s tím bych se neobtěžoval ani předloni, natož letos. Leda tak když se člověk nudí a chce zaplácnout nějaký čas, pak to vyzkouší a vyhodí...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Plnej souhlas. Krabička k TV bez CEC je opravdu nepohodlná. Bohužel CEC není samozřejmostí a u PC grafik jsem podporu CEC ani neviděl. Jestli nějaká podporu má tak jednoznačná výhoda.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tiez neviem o takej VGA, co ma podporu CEC. A tiez sa pripajam k nazoru, ze k TV pripajat jedine CEC enabled zariadenie.
Ako riesenie moze posluzit Logitech Harmony + nejaky USB IR receiver. Osobne mam Harmony 650 a da sa to celkom slusne nakonfigurovat, aj ked ovladanie je potom mierne somalene...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z3735G = 40 fps ve WoW na stredni detaily ? To je nejaka archaicka verze WoW ne ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nízké rozlišení, střední detaily, World of Warcraft Vanilla spouštěná z domácího NASu přes LAN, nikoliv z interní paměti.

Kdyby to byla vyšší verze, napíšu, který datadisk používám :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No jeden takový tablet by se mi měl ještě povalovat ve věcech ze stěhování... (Není nadto, když se v noci projdete po tabletu a ráno nechápavě čučíte na pavouka)
HDMI měly ty nejstarší tablety masově... Než nějakou chytrou hlavu napadlo, že začne šetřit a "chránit obsah" :/
Víme jak to s tablety končí, takže jediná část, která mne zaujala byl ten napájecí stabilizátor. Mrtvolek s dodělávající baterií je dost a po rozlousknutí a čarování s baterií z aliexpresu to už nebude ono... Na streamované rádio výkonu netřeba a taková bednička s reproduktory a funkčním LCD by ale ještě mohla sloužit dlouho...
Takže za mne palec nahoru, ale možná bych uvítal větší info o té stabilizaci...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja som kupil OTG charge hub, pripojil tam usb LAN, USB 5.1 zvukovku, usb 2,5" hdd, cele to napojil 1,5 A nabijackou z telefonu a bavim bez pajkovania :) Ale inac dobry clanok, mam rad take navody ako vyuzit stare veci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A máte i integrovanou UPS, byť display vám asi nenapájí :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.