Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Naznačuje teaser na Star Wars VII zas typickou Abramsovu bramboračku?

taky film sa pozera jedine doma, na bluray ripe, vyse 5€ za to dat je hriech

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Neocakavam od filmu vela, je to JJ, a ak to bude rovnake fiasko ako nove startreky tak sa nebudem tomu divit.

1scena - zaber na spoteneho chlapika - dobre chapem je to hlavna postava, a treba ju predstavit ale prva vec co uvidime z novych SW je spoteny chlapik. Ehm... zaber na pust je fajn, pust je klasicka sucast sw.
2scena - zaber na hlupuckeho "zabavneho" roubkta. Okej chapem, SW je film pre celu rodinu, a obsahuje aj zabavne momenty, ale prosim pekne po tej genocide rozumu I,II,III si naozaj asi nemusime hadzat ako druhy zaber nejakeho robota na lopte, nech to tam je ale boze nie prvy teaser.
3scena - konecne nieco fajn, stormtrúperi su fajn, vyzeraju dobre
4scena - zase zbytocny zaber, ano dievka je hlavna postava, ale zase, teaser to nemusi obsahovat
5scena - jazda na nanuku (https://i.imgur.com/no5qwrU.png) , pust na vznasadle nesmie chybat ale tvar toho klzaku by mohol byt trochu lepsi
6scena - zaber na pilotovu hlavu, zbytocny, ale je tam nato aby uistil ze stale sa budu pouzivat nejake realne kulisy a cele to k sw patri, preco nie, ale zase nemusi to tam byt v teaseri
7scena - uber kúl xwigy, preco nie, fajn
8scena - zaber na postavu, celkom fajn, ale ten mec.... Ako nemam nic proti tomu ak to ma nejaku funkciu, ale ak je vasa zaporna postava tak nezaujimava, ze aby ste nanu uputali potrebujete krepy novy mec (ktory urcite sa bude predavat ako nova hracka) tak neviem neviem. Ako chranic na ruky to fungovat nemoze, stene to tam odrezete. Najzaujimavejsia teoria co som videl je, ze su to vyfuky lebo ten mec je tak moc pretaktovany :D A kedze sa to tvari ako obojrucny velky mec tak preco nie. Na funkciu toho sa rozbuptala vasinva debata, a asi to bol aj ucel, aby sa otom hovorilo. Avsak nepaci sa mi to lebo toto si mohli nechat ako "prekvapenie" do filmu. Teraz hned v prvom teaseri dostanete nieco taketo co mohlo byt ako necakana vec.

Internet bol avsak na tuto temu plodny: http://i.4cdn.org/tv/1417303645705.gif https://i.imgur.com/jOXK2Jp.jpg https://i.imgur.com/hllhJpP.webm http://i.minus.com/iVYC5SKIm8s1Q.gif https://i.imgur.com/nMm9WqA.jpg https://i.imgur.com/iXdksgY.jpg https://i.imgur.com/wgY1ZPM.jpg

9scnea - a finale. ach jaj, tento zaber mi potvrdil ze dostaneme asi JJstartrek. Hlupa rozstranena sledovacia kamera, proste nie, neni to tam potrebne ale tak JJ sa nezaprie. Nevyzera to uplne naprd ale nepatri to tam.
Stabilizovana je lepsia http://fat.gfycat.com/FancyHeavyIguana.webm http://giant.gfycat.com/SmoothLongAnnelida.webm

Bonus na zaver
https://www.youtube.com/watch?v=f8obsrjb1Zg
https://www.youtube.com/watch?v=v93Jh6JNBng
https://www.youtube.com/watch?v=qpfWrh1scZU

[spoiler] uniknute koncept arty https://imgur.com/a/DUEwA [/spoiler] naozaj su prave (obsahuju sceny aj z traileru) tak to nepozerajte ak nechcete spojlery

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Amen. Vypadá to, že se moje nejhorší obavy naplnily. A to je na těch cca 30 vteřin docela výkon. Alespoň jsem se zasmál, dík :-)

JJ asi trhne rekord, jestli mu to rok před premierou takhle fanoušci omlátí o hlavu :-) A to vše z půl minuty.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Ten mec je vazne obludnost nejvyssiho kalibru. Jeste by mohl nekdo zparodovat jak si tim pri spravnem uchopeni (v zapalu boje nic nemozneho) sam snadno useknete ruku ci neco podobneho. :-D
Take se mi tam vubec nelibi ten CGI les. Nevim jestli je to ciste CGI anebo byl zakladem nejaky realny les, ale vysledek vypada jako z "lepsi" pocitacove hry.
Nanukove vznasedlo je dost "vtipne".
No uvidime co z toho nakonec uvari. Ale jestli melo toto nadchnout a natesit, tak se to moc nepovedlo.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

dost trefne, aj ked s tou rozborkou traileru po jednotlivych snimkach by som tak zhavy nebol. kazdopadne pokial ten mec by bol ako na obr. https://i.imgur.com/wgY1ZPM.jpg, tak by to zmysel malo. inak je to blbost jak traky na balone.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

V universu SW existuje kov, který na chvíli vyzkratuje světelný meč, když se ho ten meč dotkne. Takže crossguard bude pravděpodobně z něj, ne že bych se v tom chtěl nějak vrtat...

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Nove Startreky jsou imho vynikajici filmy a i když bych jim tu a tak něco vytknul, tak za me osobne KONECNE ty filmy vypadaji tak, jak si to zaslouzi, a nikoliv jako papundeklove krabice. Tim nerikam, ze ty papundeklove kulisy před desitkama let nebyly fajn - byly. Ale ted ty filmy mají konecne i peknou vizualni stranku.
Co se tyce deje, prijde mi takovy mix humoru a akce presne to, co tomuhle zanru sluší.

Rozhodne ocekavam, ze ty nove SW budou vypadat (po všech strankach) lepe, nez Epizoda 1-3. A docela se na to tesim, priznam se.

A pisu to porad a napisu to zas - osobne nechapu tu současnou modu kopat do vseho a do všech, co nevypada jako před 40 lety ci jako první dil.vizualne, dejove...)...A cim lepsi, tim vice vynikne, když se do toho kope.
Zacal jsem to vnimat nekde s 2 a 3 dilem Matrixu, tam to bylo enormni - jednicka super, dva a tri sracka. Pricemz je nutno se na to cele divat proste jako na trilogii. Atd atd

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Tím to nebude. Spousta lidí tvrdí, že například u Stargate, bavíme se o filmu, byla první půlka skvělá, ale jakmile se dostali mimo Zemi, šlo to do kelu. Ono to možná souvisí s tím, že s diverzifikací prostředí klesá jeho věrohodnost. Zvlášť, když se příliš odlišuje od pozemského.
Startrek prostě původně jel kvůli rozpočtu na minimu efektů a lidi tak nějak neměli problém zpracovat děj, protože prostředí jim bylo víceméně známé. Když ale do něj nateklo dost peněz a natočily se nové filmy, přibyla neexistencionalita prostředí. Lidi se snaží vstřebat to, co tvoří scénu, mozek jim to nebere a výsledkem je, že pro ně není uvěřitelný ani příběh.
A stejně tak to bylo i s Pomstou Sithů a vlastně dvěma filmy před tím. Totální odlišnost od reality, navíc fotogenická, se vnímá nepřirozeně. Přitom je všech šest dílů jeden příběh, který byl napsaný jako celek.

Možná se za pár let dočkáme nového druhu filmové analýzy, něco jako ratingu uvěřitelnosti, nebo příběhové relevance scény, prostě nového povolání, které bude režiséry brzdit v představách, aby jejich filmy byly nejen šokující, ale i věčné. Na druhou stranu, kdo by tohle vyžadoval u Sci-Fi, že?

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

U SG to docela opravili tím, že vyšel seriál ;). Leccos se tam napravilo a nemám problém jim odpustit, že se prakticky ve všech koutech vesmíru mluví anglicky :). Pokazili to trochu tou řadou „Melrose Place“ (SG•U), ale co už, dokoukal jsem to taky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale myslím, že tady nejde o vzhled. StarTrek nebo Star wars měli svůj styl (nebo ducha) a ten s novými díly vyprchal. Např. nový Star trek je teď prosté akční sci-fi. Ale původní StarTreky takové nebyly, byly to spíše klidnější filmy s filosofickým rozměrem.
Proto se mi Abramsův přístup nelíbí. Ať si točí sci-fi, ale nedává na to nálepku StarTrek nebo SW.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Tudiz ještě za 100 let by to proste mělo byt ...STEJNY?
Proste milionty osmy sty dil by mel byt stejny jak ten padesaty?
Ja si to nemyslim.
Nemam problém s tim, ze jeden film z nejakeho univerza je filosoficke povidani si a druhy film je akcni narez. Nevim, proc bych s tim problém mel mit, priznam se - ja jsem naopak rad.

Je to nejakych 10-15 let(uz nevim presne), co jsem byl v kine na nejakem star trek filmu (uz si nevzpomenu jak se to jmenovalo, ale nejak jim tam blbnulo nejake maskovani a zblaznil se jim tam Data a uz si to moc nepamatuju proste - a bylo to docela "prisernej" film, z mého pohledu. Osobne mi ty nove ST prijdou nesrovnatelne lepsi...

Ostatne, sakra, jsou to jen FILMY, ne? Nejedna se o REALNY svet - NIKDO z nas nemůže rict "ale ono to tam vypada tak a tak a v tom filmu je to zobrazene blbe!!!" ci tak něco. Je to film, a ten svet se vyviji tim smerem, kterym se vyvijeji filmy (ostatne například viz restart Batmana). Vytykat nejaku sci-fi filmu, ze nejaka rekvizita "by takhle nemohla fungovat", pricemz se jedna o zcela vymysleny předmět, který by skutecne v realnem svete nemohl fungovat v zadne ze svých moznych filmovych podob....to mi prijde vazne....zvlastni :-))

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Abrams před lety zabil StarTrek (do dnes jeho restart série a následující remake Khanova hněvu nepovažuju za StarTrek - měl to pojmenovat jinak!) a teď se mu to zřejmě podaří i se Star Wars. Ale odhadovat to z cca 30s traileru...to je odvaha :)

Každopádně už se NEtěším jak mě bude bolet krční svalstvo ze super-mega-akčních scén, jejichž klepající, rotující, zoomující kameru se snažím pohyby hlavy minimalizovat. A z mrkání, jak mě flares oslepují, dostanu zánět spojivek. V kině by měli zdarma rozdávat kinedril a kapky do očí.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Aký rok a štvrť? Premiéra je stanovená na 17.12.2015.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.