Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Názor: Pokud Nokia bude aktualizovat na nové verze Androidu, může uspět

Na mojí Nokii Lumii 1520 (vydáno listopad 2013) vydržel oficiální update až do konce dubna 2017, tedy 3,5 roku. Chybí na ni akorát nejnovější creators update, který přes insider jede pochopitelně taky.
Chci vidět android telefon, kterému budou servírovány oficiální updaty 3,5 roku, ne 1 nebo 2 následující verze. Zatím to jsou jen sliby nějaké čínské značky

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Apple zas podporuje telefon z roku 2011 (4s). Ono je to tím, že díky podpoře jen pár procesorů, grafik, a dalších komponent nemají takový problém podporovat klidně 10 let. A hlavně u win a apple je podpora na výrobcích operačního systému, zatímco android to má naopak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nedávnou aktualizací na 10.3.2 Apple odstřihnul všechno starší než 5s ne? Resp. už podporuje jen 64bitové telefony, což je právě 5S a vyšší. Ale zase, i když nebudeš mít tu aktualizaci, telefon pojede dál.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne. To bude verze 11 co vyjde letos na podzim. Nicméně 4S měl poslední iOS 8 tuším a už to na něj bylo jen tak tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

4S má ios 9 ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak iOS 9 dokonce. :-) Už to zapomínám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A k čemu je ti to dobré na od začátku mrtvém systému? Ostatně s těmi aktualizacemi Widlous foun mám docela zkušenosti, náhodné restarty, restarty při zapnutí foťáku, restarty při zapnutí Wi-Fi atd.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna na tomto serveru je používána definice mrtvého OS, jako takový pro který nejsou vydávány aktualizace(např. Win XP)). Čili je "Windows pro telefony v nynějším názvosloví" naopak docela živej.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nokia neni cinska znacka. Nokia je finska znacka finske firmy HMD Global, kterou zalozili ex-zamestnanci Nokie.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jezkova mantra - aktualizace Androidu, az na to ze cim vyssi cislo Androidu, tim vic picovin do toho Google vymyslel a tim je to vic zasekanejsi.
Ale ono se to poda, ZTE Nubia uz predstavilo telefon s 8GB RAM. :-D

Jinak Nokia 3 = Mediatek MT6737. U Mediateku to chodi tak, ze kazda aktualizace jadra, respektive ovladac do noveho jadra je placeny a tudiz pokud chce Nokia pravidelne aktualizovat, tak se pekne prohne a telefon bude vzhledem k uz znamym pribliznym cenam dotovat. Anebo taky maze lidem med kolem huby a v realu taky aktualizace nebudou nebo to snad poslape na starym jadre a bude tak aktualizace na dve veci?

Ono si pamatuju, jak nesporne vyznamejsi Lenovo melo pred par lety velkej problem Mediatek presvedcit, aby jim ten placenej update bubec udelali pro lenovacky telefony a uz vidim jak oproti Lenovu malinka Nokia (HMD) si poruci a Mediatek bude skakat. :-D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1, Už můžou být dohodnuti. Koneckonců pokud je znám vývojový cyklus SW, mohu(pokud nejsem idiot a chci podporu, tak musím!) podmínit nákup HW jeho podporou pro plánovanou životnost. Pokud se prodává nějakou dobu a v půlce prodejního cyklu vyjde nový Android, tak je telefon rázem zastaralý.
2, Sice podle informací z tohoto serveru, ale údajně Mediatek nemá moc velké odběry, takže možná bude vztřícnější.
3, Takovejch slibů tady už bylo!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To neni pravda byly vyrobci co vydavali aktualizace i pro levnejsi modely. Treba Motorola nez to koupilo Lenovo.

Aktualizace Androidu jakoz vsech operacnich systemu jsou dulezite. Toze ty vydis jen pic* vsude kolem okolo je jasna diagnostika a mel by ses jit lecit.

Pokud chci dnes telefon s Androidem tak nema smysl kupovat nic co nema 7ku. Sedmicka umi konecne navazat sdhx jako lokal storage...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sdhc jako local storage je nejvetsi hovadina jakou kdy Google vymyslel.

Tak asi nemeli SoC Mediatek, nebo nevydavali aktualizace jadra, takze ty aktualizace byly na nic.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak pouzij treba google a zjistis ze tam je snapdragon. Pokud si dobre pomatuji tak se to prodavalo s 4.3 pak byla aktualizce na 5.0 a pak 5.1. Pak uz tobylo kouepne Lenovem...

V cem je to hovadina? V tom ze neumis vybrat v hodnou kartu?

Bud tak hodnej a neodsuzuj veci keterym nerozumis. Ocividne si neumis vybrat ani zarizeni jako je pametova karta natoz telefon s normalni cipovou sadou...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

K cemu je pametovka jako local storage, ktera nefunguje mimo telefon ve ctecce pametovych karet? Naprosto k nicemu. Je videt, ze tomu vubec nerozumis.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ovsem neco neumis pouzit a ja tomu nerozumim :-D Pobavils...

Zalzezi co chces.... Mne treba prijde v proadku ze data co jsem narval na pametovku jinde neprectu... A z telefonu si to dostanu jinak treba kabelem ci wifi....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Este horsi nez AMD fans jsou Google fans. (Muj nazor.)

K cemu mi je pametovka v telefonu, kdyz ji nemuzu pouzit jinde? Proc resit ojeb z pametovkou, kdyz muze byt v telefonu rovnou velke interni uloziste a nemusim resit pametovku vubec? Pro me je proste pametovka zasadni vyhodou prave jen proto, ze ji muzu pouzit kdekoli. Pokud to nelze, tak ji nepotrebuju vubec.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nejsem Google fans ale moc rad si poslechnu jaky jiny operacni system v mobilnich zarizeni pouzivat?

No tak treba finance? Mas levna celkem zajimava zarizeni, ale s pameti na dve veci a pametovka 128GB na 2,5 tis Telefony s tak velkou pameti koupis za kolik 13-14 tis? 90MB/s je uz dost nato aby ti ten telefon nelagoval. Ano nebude to tak rychle jako integrovana 128GB ulozoziste (protoze ssd je holt rychlejsi...) ale pouzitelne to je. Ne kazdy potrebuje telefon za 20k a menit ho kazde 3 mesice...

Ale jak rikam to ze je vec kterou ty neumis pouzit neznamena ze ty okolo tomu nerozumi....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

záleží jaké máš potřeby. Já stupidní hry na telefonu nehraju, těch pár co tam mám mi stačí, takže mám HP elite X3 s WP (Snapdragon 820 +4GB RAM). Jde mi hlavně o provázanost s prací, napojení do Azure, office, kalendář, skype for business a podobně. To funguje lépe než na androidu (vzhledem k tomu že jsou to MS apky). Jinak mám 2 dokovací stanice, doma a v práci a používám Continuum jako desktop, takže když potřebuju věci od googlu vlezu tam přes prohlížeč, nakonec zjistil jsem, že na většinu věcí mi stačí prohlížec a continuum, které mám 90% času po ruce. Zvykl jsem si natolik, že prostě telefon bez desktop módu už nepovažuju za "TELEFON", ale jen za nějakou prokrastinační blbůstku ala iPAD. Ale můžete mi oponovat, nejsem asi klasické BFUčko

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Stále věrný fanoušek..to jsem rád, ale neboj, MS ti to pěkně osladí.. MS Azure, Office, kalendář, Skype? MS vymyslí, jak to udělat nepoužitelným.
Koneckonců už teď se Outlook kalendář spolehlivěji synchronizuje přes gmail na Android, než na WP8.1. Aplikace nějak extra nechybí (důležité), ale ty co tam jsou, umí třetinu toho, co verze na iOS nebo Android - ČSOB aplikace, Spotify, aplikace na MHD, mapy..včetně aplikací přímo od MS jako třeba Onedrive (záloha WP 8.1 na Onedrive se taky jaksi velice potichu vytratila a reálně neexistuje)

Jinými slovy leží mi tady funkční telefony s WM6 (SLÍBENÝ update po 6.5 nikdy nevznikl), WP7 ( krátce po koupi Lumie 800 potěší ukončená podpora) a WP 8.1 (Lumie s WP 8.1 dokonce dvě a taky se slibovala plná podpora WM10) a už mě to prostě nebaví. Jistě, volat se s tím dá, ale volat se dá i z telefonu za čtyři kila a bez podrazů od Microsoftu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu by mě zajímalo, jestli někdo vyndává paměťovku z telefonu?
1/ TF (Transflash = mikro SD((H/X)C)) karty byly primárně navrhovány jako něco, co se do přístroje vloží a moc se to vyndávat nebude. Ta velikost je fakt malá na bežnou každodenní manipulaci.
2/ Je mnohem jednodušší prostě připojit telefon k PC, ze kterého se nabíjí a rovnou kopírovat cokoliv kopírovat potřebuju.
3/ Ony ty paměťové karty bývají často pod baterkou či SIM kartou, takže o nějakém pohodlném vyndávání nemůže být řeč.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

2. Jo to znam, mame plny forum lidi, co chteji poradit, jak dostat fotky z rozbityho mobilu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A to vás nenapadlo jim poradit aby zadarmo zálohovali v cloudu?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zalohovat je spravne otazka zni jestli v poradku do cloudu. Ne kazdej je celej zhavej cpat sva soukrouma/firemni data nekomu cizimu....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nahatí vypadáme všichni stejně, to pro Google nejsou cenná data :-D ..a pokud jsou v telefonu citlivá firemní data, tak je to o důvod víc, proč mít SD šifrovanou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taková paměťovka je jako local storage. Nemá smysl ji vyndávat z telefonu a vkládat do čtečky. Co je na tom nejasného?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, navíc je to kvůli patentům MS od kterých se tímto android osvobodil. V dnešní době nemá vyndávání TF karty žádný praktický význam. Ony ty karty obecně jsou spíše ke zlu. Rozhodně je dobré preferovat jedno velké interní úložiště.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

to umi i 6ka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

časy se mění. Mediatek je docela pod tlakem, takže by mohl podstatněji zkrotnout.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jen jestli je to o zkoceni nebo proste jen nic neumej. Proc asi vyrobci telefonu neberou Mediatek, protoze je to uplne k ... nicemu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja prave vyberam novy telefon a jedna z podmienok je: nechcem Mediatek. Co som mal android zariadenia, tak na qualcommy boli nove rom (stock/custom) vratane novych androidov, ale na mediatek velmi obmedzene a uz vobec nie novsi android..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli premyslis o customROM, tak jedine Qualcomm Snapdragon, vsechno ostatni - Mediatek, Kirin, Exynos je problem. Pokud by ti nevadil tovarni Android, tak muzes i Exynos a Kirin. Mediatek ti fakt nedoporucuju.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A seriál nám pokračuje :)))) Ale dobře - pojďme si hrát na to, že to David myslí zase vážně. Mám čínský "šmejd" Doogee X5pro (telefon co byl před rokem za 2k) je v něm Android 5.1, vyšla oficiální aktualizace na 6.0 a je na to i LineageOS na verzi 7.1.x...

Čili pro toho, kdo chce aktualizace není problém, já osobně na to kašlu a v klidu jedu na 5.1... Takže ne, osobně nepovažuju aktualizace Androidu za krutopřísnou výhodu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, koukám že neofiko build LineageOS je pro 7.1.1 i na můj sčot (Huawei Y560-L01). Možná až budu mít víc času a chuti riskovat, tak se tím budu zabývat hlouběji :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podla mna je to zbytocne zabijanie casu, tie buildy su aj tak early-access. Kup si radsej novy mobil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky jsem zkoušel LineageOS (tehdy ještě pod názvem Cyanogenmod) na svém starém telefonu Xperia L C2105 a musím říct, že tehdy to moc dobré nebylo. Systém sice šlapal relativně v pohodě ale vzhledem k náročnosti to moc použitelné nebylo. Hlavně při zapnutí wifi, kdy telefon prakticky zamrznul na minutu, dvě jen než si postahoval aktuální data do aplikací (hlavně tam dělal bordel messenger, který tehdy ještě ani nebyl tak zaplácaný jako je třeba dnes...). Takže jsem se rozhodl pro lepší řešení v podobě čisté AOSP verze 6.0 , která už fungovala výrazně lépe a vydržel jsem na ní až do koupě nového telefonu, kterým byl stejně Nexus 5X, takže jsem v podstatě ani tu verzi nezměnil. :-)
Takže za mě pokud jde o telefon se slabším HW, tak já preferuji čistou verzi androidu. Nicméně je fakt, že s jiným telefonem než právě mojí starou Xperií zkušenost nemám, takže je možné, že už ten Cyanogenmod .. ehm pardon vlastně LineageOS běží lépe.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můj C2105 začal být nepoužitelný, protože mu docházelo místo na interním uložišti jen tím, že jsem nainstaloval aktualizace. Pak mě to dopálilo tak jsem tam hodil LineageOS a bylo to podstatně lepší, nícméně pak jsem si omylem naformátoval tu 4GB partišnu a telefon byl kaput. Pár dní jsem se ho snažil zachránit, ale marně. Po připojení USB kabelu se objeví jako Qualcomm HS-USB QDLoader 9008 (COM4), kdyby měl někdo nápad co s ním....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono (slušně řečeno) špatné rozdělení té paměti byl hlavní důvod, proč jsem se nakonec rozhodl jít do nového telefonu. Protože neustálé šoupání s daty aplikací bylo k vzteku. A i když v tom AOSP byla možnost udělat si datové úložiště z normální SD karty, tak to nebylo zrovna fajn řešení když i na class 10 kartě se ty aplikace načítaly půl dne. Jojo nemít to tak nešťastné rozdělení paměti, tak bych to ještě možná používal. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Aktualizace jsou docela zasadni, ve chvili kdy se pripojujes na net, tak na nezaplatovanej telefon ti muze kdokoli prorazit, tudiz bez aktualizaci je to fakt blby. Samozrejme i ja jedu na Androidu 5.1, protoze me novinky na vyssich verzich Androidu lezou na nervy.

Kdo chce pravidelne zalohovat, tak nejakou popularni customROM na popularnim telefonu. LineageOS a spol.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Bacha aby ti někdo neprorazil nezaplátovaný kalhoty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenže ty aktualizace nejsou hlavně o funkcích ale o bezpečnostních záplatách a to už je docela důležité. Teda pokud někdo smartfouna nevyužívá pouze jako starý telefon. Pak pochopitelně stačí co tam je...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá, tak když uznám tento argument, tak ono už neplatí že Android je Linux, viry na to nejsou a věci typu "malwaru" a další bordel v tom budeš mít jen v okamžiku, kdy si to tam sám nataháš ? Neprovokuju - fakt mě to zajímá...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Android je už déle než dva roky malwarem nejprolezlejší OS a Windows nechal dávno za sebou. Prostě se začal používat ve velkém a najednou má i slavný linux bezpečnostní díry. Navíc se malware nejjednodušeji šíří přímo přes Google Play.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Spousta der v Androidu vcetne tech nejproflaknutejsich neni v linuxu jako takovem ale v nejake nadstavbove knihovne co je soucasti androidu a v linuxu neni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak vzhledem k tomu, že Linux je "jen" běhové jádro s ovladači a nad tím je tuna nadstaveb a běhové prostředí javového typu, tak i kdyby to jádro bylo kříšťálově čisté, tak tam pořád bude spousta příležitostí díry nadělat nad tím. Jako do Windows stačí přidat Flash, Javu, PDF reader a je tam hned děr několikanásobek oproti holému systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nicméně také zvažuji variantu výrobce, který neměl za poslední roky žádný opravdu kruciální průšvih a který o Android ve svých telefonech dbá."
A vybere si výrobce, který za poslední roky doslova nic nezkazil, protože za poslední roky nevydal žádný telefon a jde o nového výrobce.
Logika hadr.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přehlédl jste sousloví "opravdu kruciální ".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja myslim ze ma celkem pravdu. To je ze to je HMDG nic neznamena je to stejne jako znacky Lenovo a Moto.

Kdyz HMDG tak proc ne Alcatel... Protoze to spada pod jednu spoelcnost ale je to vesmes jina divize?

Nokia je proste v tuhle chvily list nepopsaneho papiru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takhle bych to neviděl - Foxconn je docela dobrý čínský výrobce, dělal i iPhony. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někteří z nás mají v hlavě filtry na bezobsažné módní anglicismy. ;) Zvlášť tam, kde již existují vhodná česká slova jako "klíčový", "podstatný" apod. a jejich nepoužití je projevem jazykové nevyspělosti autora (a příznakem doby, kdy publikovat může skutečně každý a "text neprošel redakční úpravou" je spíše pravidlem než výjimkou).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Nekdo zase povazuje upozornovani na kdejakou jazykovou kokotinu za projev nevyspelosti prispevatele.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Když přijdu do pekárny, taky mě překvapí gumové rohlíky a budu si na ně stěžovat. (Ovšem až si budu číst nějaký text od vás, na rozdíl od profesionálem psaných článků ho samozřejmě kritizovat nebudu. :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kruciální není anglicismus, je to slovo původem z latiny, resp z lékařského termínu Ligamenta cruciata. Ten termín určitě není bezobsažný, má ve slovníku přejatých slov řadu termínů (že se vám nelíbí neznamená, že nemá obsah, mohlo by znamenat, že ho neznáte, ale to asi nebude tento případ).

A ten zbytek vašeho komentáře je prostě ztuhlost a konzervatismus, protože můžete chvíli zkusit mluvit před výrazně starší osobou a zjistíte, že jste sám pln novotvarů (jazykových) aniž si to uvědomujete. A bylo to tak vždycky, jazyk není tesán v kameni, je živý a formuje se. Před sto lety byl určitě hnusným anglicismem pojem tramway (jak se to psalo) nebo automobil (proč ne krásný samohyb, že?). A pozor na hokej a góly. A co teprve ještě starší limonáda, pyžamo nebo sandály, fůj přejatá slova. :-D

Může vás potěšit, že v zájmu zachování energie zase někdo jiný převezme české slovo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"Kruciální není anglicismus, je to slovo původem z latiny"

Však já přeci netvrdím, že do angličtiny nepřešlo z latiny (nebo snad ano?). Spousta slov tak učinila. Ale jste si natolik jist, že autor ho převzal z latinského slovníku anatomie spíše než z anglického textu?

"A ten zbytek vašeho komentáře..."

V každém jazyku pochopitelně existují konzervativní a radikální trendy. Ovšem v psaných textech z dobrých důvodů převažují ty konzervativní: psané texty byly historicky trvanlivější než konverzace. Nicméně i řadit zbytečné náhrady obecných českých slov cizími k radikálním trendům spíše než k jazykové nekompetentnosti by asi bylo odvážné.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak původ je původ, nic jiného. Pokud člověk tráví den v anglických textech, má pak tendenci používat termíny v obou jazycích podobné, protože mozek se tak prostě naladí a přijde mu to výstižné. Někdo kdo angličtinu nepoužívá to zase může vnímat jako -ismus, ale formálně to chyba není. Relativita komunikace to je.

I beletrie může být plná současného jazyka, záleží na formě a tom o čem pojednává. Někdy je i dost hrubým jazykem a přesto považována za kvalitní dílo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak než Android za 4-6k, i se slušným HW, tak rozhodně refurbished iPhone, protože je to nebe a dudy. I můj 5S je prostě jinde než 'osmijádrový' Doogee F3 (jasně, za ty prachy, co by člověk chtěl) nehledě na HW výbavu - displej (obraz, odezva při psaní), fotoaparát atd...

iOS má sice některé až komické vady (jakože nepošlete fotku přes bluetooth, v iTunes pro Windows nezkopírujete fotky i s efekty, hudba jen přes iTunes atd.), ale ze všech současných systémů (poté, co Blackberry opustilo svůj RimOS/BlackberryOS a přešli na Android), je to pro mě forma nejmenšího zla.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle mě docela zajímá - chcete říct, že do iPhonu si nemůžete nakopírovat svou knihovnu MP3 muziky a poslouchat ji?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No tak jednoduše, jak si to asi představujete, to fakt nejde :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

iTunes není chyba, iTunes je vlastnost :))))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Takto jak to říkáte to fakt nejde (mass storage). Existuje řada jiných způsobů, oficiální je každopádně přes iTunes, kterými si zkopírujete své MP3 do iPhonu. :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Šum komunikace, samozřejmě to jde, nicméně jen přes iTunes, ne přes mass storage jak psal kolega pode mnou.

Navíc, co je nejhorší, telefon je primárně synchronizovaný s jednou knihovnou (dejme tomu, vaše osobní PC/NTB) a nejde to udělat tak, že si třeba hodím iTunes na pracovní NTB a přidám si tam alba podle libosti. Telefon se sesynchronizuje s knihovnou z pracovního NTB, takže mi vymaže všechnu hudbu v telefonu a dá tam jen to, co je v knihovně na pracovním NTB.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na iTunes je více věcí špatně než jen synchronizace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Buďme rádi, že tam stále je, i když iTunes jsou fakt zvláštní kus software (na Windows dvojnásob). Byly tlaky sync zrušit a hnát všechno přes iCloud, snad iTunes v prvním Mavericksu, naštěstí to Apple pro protesty (legitimní) uživatelů při update zase vrátil.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To zase ne. Stačí ta tom druhém kompu mít synchronizaci hudby (a dalších médií) vypnutou a pak to žádná odjinud nahraná data nevymaže. Dokonce se to zeptá. :-) Nicméně s více nesourodými knihovnami to může být na palici, to jo.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za odpovědi, myslel jsem, že iPhony se chlubí intuitivností. A přitom dělají složitě věci, které všude jinde jdou dělat jednoduše. Já sám o iPhone nestojím, ale dcera pořád otravuje, že ho chce. I když děti si s lokálně dostupnou hudbou starost nedělají, stačí jim, že se telefon umí přípojit na youtube a pustit to odtamtud. Že si s audiem stahují i mnohonásobně větší video, na které se ani nekoukají, je jim úplně jedno...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi bych měl jen dvě poznámky.
1. Nové iPhony SE začínají na 10+ tisících ne dvaceti. Ne že bych ho někomu nutil.
https://www.alza.cz/iphone-se/18858947.htm

2. Slibem neurazíš a nová podoba Nokie se musí nejdříve nechat ověřit trhem a časem, aby jí bylo možno věřit všechny budoucí upgrady. Aneb slibem neurazíš. Skutečnost může být smutnější, jak už se mnohokrát stalo. Zde je myslím opatrnost na místě, zvláště když se bavíme o telefénu kupř. za 6 litrů, tak by člověk nerad aby to za rok bylo bez podpory.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokud chce být jeden za mučedníka. :-)))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podle mého nadále bude střední třídě vládnout Huawei.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono si pamatuju, jak nesporne vyznamejsi Lenovo melo pred par lety velkej problem Mediatek presvedcit, aby jim ten placenej update bubec udelali pro lenovacky telefony a uz vidim jak oproti Lenovu malinka Nokia (HMD) si poruci a Mediatek bude skakat. :-D
https://unblockedgamestop.weebly.com

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.