Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nokia Messaging: Velký bratr si čte vaše emaily

Pěkná prasárna. :-/

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Díky za článek, jen doplním že po vytvoření účtu je možné spravovat emailové účty z webové stránky https://email.nokia.com/account/loginUI.action .

A také že podobnou službu má Samsung na svých telefonech s Androidem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Analogia z iPhone sveta
Apple sync emaily na svoje servery, ako si myslite ze funguje asi push email

Analogia z Android sveta
google syncuje m$ exchange u seba, a podobne u inych serverov

Analogia z BlackBery sveta
BBM

skratka jakmile robite push email
to inak neide
zmierte sa s tym :)

pop email je trosku ine kafe kedze si klient v tel. vzdy sosne email z vasho serveru

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mno predpokladam, ze pushmail na free servcerech tak mozna (ne)funnguje. Nestudoval jsem nikdy, jestli maji freemaily v sobe zabudovane pushmail funkce. Nicmene MS Exchange server s ActiveSyncem maji pushmail "zabudovany". Nic se nepredava subproviderovi. I kdyz predpokladam, ze i takovi klienti existuji "jako nahrada vychoziho AS klienta na androidech. A kdo vi jestli nahodou i ti vychozi NON-MS klienti nefunguji jako proxy a "cumi dovnitr".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak nějak netuším, co vás tak překvapuje. Na jedné straně poskytujete svá data googlu, který má v licenčním ujednání téměř totožnou klauzuli o nevypověditelné licenci na vše, co si k němu kdy "odložíte", stejně jako tu o zastavení služeb, odepření přístupu nebo mazání dat. A to vám očividně přijde v pořádku. Ale ve chvíli, kdy má ke stejným datům dostat přístup Nokia, je najednou oheň na střeše. Uvědomte si, prosím, že licenční podmínky neobsahují tyhle věty z toho důvodu, že by podle nich chtěla daná společnost konat zlo. Jsou tam z toho důvodu, aby byla společnost právně chráněná při běžném užívání jejích služeb. Například už jenom hloupé hledání v emailech znamená, že google musí mít licenci k užití vašich dat, aby mohl texty emailů zaindexovat a hledat v nich.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, souhlasím s touhle odpovědí.
Ještě k autorovi článku: Pokud jsou vaše emaily opravdu tak tajné, tak si je můžete šifrovat.
Kdo dá přednost pohodlí, tak musí dělat ústupky. Naivita tohohle článku je až zarážející.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pan autor zřejmě viděl poprvé v životě e-mail, který umí stahovat zprávy z jiných poštovních serverů. Inu, asi je to odborník.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

rheingold +1

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

taky +1

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže až Thunderbird začne stahovat IMAP poštu pomocí Mozilla serverů a Outlook půjde pro změnu přes Microsoft (a nepůjde to vypnout), tak to bude vlastně jenom pokračování trendu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Este doplnim, ze kym Nokia je firma predavajuca hardware, tak Google je firma ktora najviac zaraba na tom co vie o uzivateloch(reklema).
Takze si o nich nerobim ziadne iluzie a snazim sa vyuzivat ich mail len na bezne blbosti, ale nic hodnotne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že data na gmailu jsou řešeny smlouvou mezi vámi a googlem. Proč by autor emailového klienta (nokia), měla vidět obsah toho co se normálně vyměňuje pouze mezi vámi a googlem?

To se dá vztáhnout na jakoukoliv doručovací službu, měla by česká pošta mít právo otevírat obsah vašich balíků, protože jste jí zaplatili za přepravu toho balíku a pokud je tam něco co se jí hodí tak si to použije pro své účely?

Nevybrali by jste si dopravce, který to dělat nebude? A co až to budou dělat všichni, s výmluvou že to všichni ostatní dělají?

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Lenze gmail je tiez len sprostredkovatel. Alebo vy snad pisete Gmailu?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

gmail,seznam,hotmail aj. hostují schránku, kterou jste si u něj založili, za jakých podmínek už je jen mezi vámi a hostitelem schránky, ke komunikaci s ním není potřeba prostředníka, přesto se tam někteří snaží vetřít

pokud se něco stane u hostitele emailové schránky je v jeho zájmu to napravit, pokud ale u takového prostředníka dojde k narušení bezpečnosti, tak mu to bude úplně jedno, protože jeho jméno za schránkou není a drtivá většina uživatelů na to nepřijde pokud to nepromelou média a tak si řeknou jen že třeba jejich poskytovatel emailu stál za houby a přitom to má nasvědomí ten prostředník

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To mi chcete tvrdit, ze komercna firma ako Nokia si moze dovolit bezpecnostu dieru a neutrpi na povesti? Ak to pokasle prostrednik, tak sa to na neho zosype. Bez zodpovednosti moze byt tak mozno bezmenna garazova firma. Ale kazda firma co ma meno si bude davat pozor. Nehovoriac o tom, ze Google nemusi tie data dat von aby mohli byt pouzite. Pochybujem, ze Nokia ma kapacity na archivovanie vsetkych sprav. Za to v zalohach Google su vsetky, aj tie ktore ste davno zmazali.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tak si rikam, co vsechno dnes asi obsahuje podobne souhlasy se smirovanim. Jednou to snad daji i na toaletak. A nejhorsi na tom je, ze se dnes uz ani neda vest normalni zivot, ani by byl clovek takto zneuzivan.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí jde nastavit v telefonu to, že se tahle Ovi-meziskládka nepoužívá a telefon se připojuje napřímo k vlastní mailové schránce (např. gmail).

Používám to tak a navíc mi to přijde o dost spolehlivější, než výše zmíněný Ovi-mezisklad vyhořelého jaderného paliva.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ten Ovi šmejd snad jde odinstalovat, takže uživatelé cenících si svých dat, by to měli okamžitě udělat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proč odinstalovat? V rámci konfigurace účtu jde výše zmíněná "agregační" funkcionalita odmítnout a nakonfigurovat účet napřímo. Je pravda, že napoprvé jsem to díky trochu podivnému překladu taky udělal blbě (načež mi to ne zrovna dobře fungovalo, zvláště odesílání pošty), ale druhý pokus (po nasrání) už byl ok. Stačí odmítnout všechny nabídky.

Vyzkoušeno na E7.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu, že Nokia lže a zneužívá údaje uživatelů, tak by měla na vyžádání smazat všechny získané údaje nebo by na Nokia měli uživatelé hromadně podat žalobu. Nokia pravděpodobně získané údaje prodává dále.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nejaky link by bebol?
Klamstvo ako to s fotakom na novej Lumii moc neriesim. Ale to zneuzivanie dat by som si pozrel.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Všechny servery na kterých si vytvoříte osobní účet, vaše údaje dále přeprodávají. Dělá to Google, Facebook a další. Proč myslíte, že ty servery vám nabízejí vytvoření účtů? Aby pomohli vám? Ne, aby pomohli sobě v přístupu k vašim údajům. Jenom naprostý hlupák si na Facebooku vytvoří účet se skutečným jménem a skutečnými materiály.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja som tiez dost paranoidny, ale v tomto smere mi pridu horsie prave firmy ako Facebook a Google ktore ziju z pristupu k datam. Nokia sa snazi zit z predaja HW. Ak chces pouzivat mail vzdy riskujes, ze ho necitas len ty a prijemca. Ale viac verim firmam, ktore ziju z predaja inej slulzby(Telefonny operatory, hostingove firmy).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Obvinujete i cdr/diit?

Zrovna u Google je realna sance, ze data nepreprodava, protoze neni komu, a misto toho vydelava na kontextove reklame (tj. reklame relevantni k mailu ktery prave ctete) ...

Ale s tim sifrovanim mailu by se neco delat melo ... zatim neni skoro nikde podporovane ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No prave u Google ja vacsia sance, ze su moje maily citane(aspon automatom) ako napriklad o Orange, kde mam schranku(ovela mensej kapacity) ku mobilnemu internetu za ktory platim.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ked som si nastavovala mail pred X rokmi na E52 tak to tam bolo napisane asi zrozumitelnejsie - alebo ja som to pochopila tym spravnym sposobom - ze povolujem Nokia Messaging uctu pristupovat na moje maily a za odmenu mi bude posielat notifikacie atd. Akorat to moc zralo baterku a e-maily sa nedali presunut z hlavnej pamate na kartu tak som to zrusila. Skoda ze som EULA len prebehla a necitala takto do hlbky heh.

Pravda, nebolo to nevyhnutnou podmienkou nastartovania telefonu a nebolo to takto zasmodrchane cez 3 potvrdenia.

Najcastejsia loz na svete? "Precital som a suhlasim s licencnymi podmienkami." ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dobrý postřeh. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podobne funguje sluzba postman od t-mobile.

Gmail umi totez, tahat maily z firemni posty pres imap.

Lide preferuji jednoduchost pred soukromym, bohuzel. Dokonce si neuvedomuji, ze tim patrne porusuji bezpecnostni politiku zamestnavatele. (nesdelovat prihlasovaci udaje jakekoliv treti strane). Kdyz k tomu pripoctete centralni spravu uctu/hesel, tak se "nekteri" dokazi dostat k celkem zajimavym vecem.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.